Yanmar 4JHBE

Yanmar4JHBE

Noviisi tiedustelee:
otsikon moottorista alkoi kuulua vaimea sivuääni, enkä silmämääräisesti löytänyt muuta huomioitavaa, kuin mahdollisesti jäähdytinneste. Vene on ollut minulla vasta lyhyen aikaa. Edellinen omistaja oli käyttänyt pelkkää vettä, ei(?) siis käyttänyt seassa ruosteenestoa. Mitäs tapahtuu nyt, jos alan lisätä sitä? Vai onko parempi jatkaa samalla linjalla, pelkkää vettä, ei ruosteenestoa? Moottori on 80-luvun alkupuolelta ja siis makeavesijäähdytteinen.
Entäs mitähän tarkoitusta ajaa kylmävesitankista letkulla johdettu ylimääräinen muovikanisteri? Kanisteri on lirua vaille tyhjä, ja tästä päättelin, että kumma ääni voisi johtua jäähdytysnesteen loppumisesta. Miksi se muuten loppuu? Onko jossain joku isompi vika vai kuuluuko sitä normaalisti lisätä useinkin?

Lisä-ääni on sellainen suht korkea, hiljainen, räpättävä. Voimistuu kierrosten kasvaessa ja "soi samaa tahtia" moottorin normaalin äänen kanssa. Kuuluu jostain alhaalta. Ääni on niin hiljainen, ettei siihen moni varmaan olisi kiinnittänyt mitään huomiota, eli en oikeastaan ole varma, onko edes mitään syytä huoleen.

Ensisijaisesti siis toivoisin, että joku osaisi vastata kysymykseeni koskien ruosteenestoainetta / vai ilman, kuten ennenkin.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En löytänyt tietoja 4jhbe mallista mutta joissakin vastaavissa turbomalleissa on pahasti alimitoitettu lämmönvaihdin. Kone ylilämpenee kovemmilla kierroksilla. Muuta lääkettä ei maahantuojalla ole kun lisälämmönvaihdin hintaan n. 4000 asennettuna. Ainoa halpa helpotus pulmaan on käyttää nykyisessä jäähdyttimessä puhdasta vettä joka jäähdyttää selvästi paremmin kun vesi/pakkasnesteseos. Ei tällä pulma poistu mutta voi ajaa selvästi korkeammilla kierroksilla. Hankaluutena on tietenkin että keväisin ja syksyisin on vaihdettava jäähdytysneste ettei kone jäädy talvisäilytyksessä.

      • Yanmar4JHBE

        Kiitos vastauksesta. Konetta ei ole (meidän käytössä) käytetty täysillä, eikä ilmeisesti edes ihan optimitasolla astikaan, vaan vähän alle (kun ei sillä kuitenkaan juuri nopeammin pääse / ole tarvis päästä, mutta meteli kasvaa liikaa). Ilmeisesti siis kannattaa jatkaa ihan puhtaalla vedellä, kuten tähänkin asti. Syksyisin nesteet on vaihdettu säilytyspaikan toimesta ns. pakettihintaan.
        Neljän tonnin hintaan ei remonttia missään tapauksessa tämän hintaluokan veneeseen kannata tehdä, mutta uskaltaako tällä lähteä ulkosaaristoon lasten kanssa? Kosahtaa vielä ja jäädään sinne.

        Mukava harrastus, pakko oppia koko ajan jotain uutta.


    • Ylimääräisen moottorin kierrosten mukaan muuttuvan äänen etsintä aloitetaan poistamalla laturin hihna ja käyttämällä konetta, se ilmaisee ensimmäisenä yleisimmät äänilähteet, laturin laakeri ja vesipumppu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe