Pieniä setelitä Kreikan reissulle / mistä?

Osuusomistaja

Missäs täällä kotomaassa voi vaihtaa isoja seteleitä helposti/pienin kustannuksin isoksi nipuksi 5 ja 10 euron seteleitä ja jopa osin kolikoiksi Kreikan reissua varten? Onnistuuko vaikka S-Pankissa (olen asiakas)? Ehkäpä S:llä voi nostaa rahaa jopa tiskillä?

Kreikassa kun vaihtorahatkin on pian lopussa ...

20

1729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pankkipankki

      Pankit tietysti ovat rahalaitoksia, joten niissä vaihtaminen sujuu. Pankki saattaa tietysti ottaa korvauksen, etenkin, jos on kyse suurista määristä.

      • rahakassi

        Kävin nostamassa kotikaupunkini Nordeasta kassillisen vitosia-kymppejä-kakskymppisiä, ei maksanut palvelu mitään.


      • Osuusomistaja
        rahakassi kirjoitti:

        Kävin nostamassa kotikaupunkini Nordeasta kassillisen vitosia-kymppejä-kakskymppisiä, ei maksanut palvelu mitään.

        Kiitos, hyvä tietää! Harmillisesti vaan Nordeatkin on harventuneet täällä PK-seudulla ja jonot näkyy olevan aika pitkät isoissa konttoreissa. Mutta otanpa tuostakin selvää, kun satun olemaan Nordeankin asiakas.


      • hassuttelutsulle
        rahakassi kirjoitti:

        Kävin nostamassa kotikaupunkini Nordeasta kassillisen vitosia-kymppejä-kakskymppisiä, ei maksanut palvelu mitään.

        vai ei maksanut mitään? höpönlöpön..


    • kreetalla

      Kyllä ainakin täällä kreetalla on vaihtorahoja riittänyt. Eikä muutenkaan turistin näkökohdasta mikään ole muuttunut, paitsi lämpimämpään suuntaan kelit mennyt.

      • ezpoossa

        Itse tulen sinne syssymmällä mutta jos pankeista ei rahaa saa tai Euroopan Keskuspankki ei sitä lisää lähetä, eurot loppuu nopeasti. Yrittäjät joutuvat maksamaan ostoksensa myös usein käteisellä ja varmaan kreikkalaiset itse laittaa ylimääräisen rahan sukanvarteen. Euroilla on kova arvo, jos Kreikka irtoaa eurosta - ja se voi alkaa tapahtua tässä kuussa.
        Syyskuun lopulla sitten mulle sopivat n. 25C siellä etelärannikolla ;-) Täälläkin tarkenee, ei viime yönäkään pakkasella käyty kuin jossain Keski- ja Pohjois-Suomessa ;-)


      • UusinEnnuste

        Uusien arvioiden mukaan käteinen loppuu ylihuomenna, jos ei EKP anna hätärahoitusta. Setelit vähenee nopeasti ja vaihtorahoista tulee ongelma, pian pelataankin velkasitoumuksilla. Siis pahimmassa skenaariossa.


    • Fabis

      Itse nostin possusäästöni ja bonukseni juuri eilen S-pankin Prisman pankkipalvelupisteestä ja kolikoiden laskun ja talletuksen jälkeen kysyessäni, josko koko summan nostaminen onnistuisi kakskymppisinä oli vastaus heti reipas "eiköhän käy, tarkistan vielä" ja niin sain käteisenä ja täysin kuluitta lomakassan (€600) kuntoon poikkeuksellisen pieninä seteleinä. Matkustan Kreikassa joka kesä kuukauden ajan ja mielestäni käteinen helpottaa budjetissa pysymistä. Isommat kuluerät, kuten autonvuokran ja asumisen, aion tänäkin vuonna maksaa luottokortilla jo ihan kortista saamani vakuutushyödynkin vuoksi.

    • oootempora

      Parempi että pysyt siellä Siikajoella tai Loimaalla, niin ei tartte taas hävetä.

    • Näkkäriä

      Nosta automaatista vaikka 50,00 euron rahoja ja käy ostamassa kaupasta jokaisella vaikkapa tulitikkuaski tai tikkari, näin saat kaupasta vaihtorahaa pienempänä. Ala kerätä niitä ennen matkaa.

      • hessuhobo

        Kreikassa ei kuulemma saa enään vastarahaa jos mksaa setelillä, siis kahvikuppi tai olut saataa maksaa viiskymppisen jos maksaa viiskymppisellä.


    • Osuusomistaja

      Varmistin tänään S-Pankista, että muutaman satasen nosto 5- tai 10-euron seteleinä ei tuota ongelmaa. Isommat määrät pitää tilata etukäteen.
      Jos Kreikka tosiaan siirtyy velkakirjamaksuihin hyvinkin pian ennen drakmoja, niin euroilla tulee olemaan reipas ostovoima. Voi olla, että pitää kolikoitakin ottaa joku pötkö mukaan kun vaihtorahojakaan ei ehkä ole.

    • järkikäteen

      Jos sä nostat rahat pankkitiskillä etkä automaatista, niin silloin saat rahasi myös pieninä seteleinä, EIKÄ SE MAKSA MITTÄÄN! Ei rahan nostaminen pankista Suomessa maksa mitään extraa.
      Mutta jos nostat automaatista ja kävelet pankkiin vaihtamaan pieniksi seteleiksi, niin sitä en tiedä maksaako se jotain.

      • kärppänääsärää

        Nostin 500€ 50€ seteleinä automaatista ja kävelin pari päivää myöhemmin vaihtamaan ne pienemmiksi osuuspankkin. Kysyttiin kyllä kuinka paljon siinä on ennen kuin vaihtoivat mutta ei veloittanut yhtään mitään.


    • opatoo

      Mä tein ostoksia ennen lähtöä kaupoissa viiskymppisillä, niin hyvin sain koottua pienempiä seteleitä ja kolikoita. Ei ollut hankalaa. Piti vain muistaa antaa suurin seteli kassalle joka kerta. Täällä saarilla Kreikassa ei ole näkynyt kriisit mitenkään, toki iloisia ovat ostajista ja tasarahoista. Vaihtorahojen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia kaupoissa, busseissa tai tavernassa. Pyrin antamaan suht lähelle oikeaa hintaa. En kyllä edes kotimaassa ostaisi bussilippua kuskilta isolla setelillä.

    • KreikanMalliin

      Minä voin vaihtaa Kreikan tyyliin sinä annat yhden 100€ setelin minulle saat yhden 5€ setelin takaisin.

    • Kolikkokauhu

      Höpöhöpö, rahat vaihtuu turvallisesti ruokapaikoissa pienemmäksi jos maksat esim. 50€ setelillä. Ja myös 10-20€ pienentyy supermarketeissa. Varaa 5€ seteleitä, bussiin ja taksiin..
      Ei rahaongelmaa pieneen tai suureen 2viikon aikana ole ollut.

    • einarineurot

      Vieläkö tämä seteliongelma on kreikassa ens kesänä? Pitääkö alkaa rikkoon rahojaan jo valmiiksi?

      • nettikuolaus

        Juu, leikkaa setelit keskeltä kahtia, niin saat tuplamäärän rahaa mukaan. Lomakohteissa ei ole ollut eikä tulevana kesänäkään tule olemaan mitään ongelmaa. Pankkiautomaatitkin toimivat normaalisti-tosin nettikuolaajat kovasti toivovat muuta.


    • SiniH

      Kreikkaan voi tulla suuret setelit mukanaan, minkäänlaista ongelmaa vaihtorahojen saannissa ei todellakaan enää ole. Syytäväthän paikalliset pankkiautomaatit vaan 20 ja 50 euron seteleitä ja kaupassa kuin kaupassa saa rahasta takaisin. Kaikkia tänä vuonna Kreikkaan matkaavia suosittelen lukemaan huolella kirjoittamani sivuston kreikkaan.net, jossa kerron niin eri lomakohteista perinpohjaisesti kuin kreikkalaisesta kulttuurista, ajotavoista, terveysasioista jne., ja onpa siellä blogikin. Osoite on: http://kreikkaan.net/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe