Liikennesuunnittelijat vastuuseen

vastuuta

Liikennesuunnittelijat pitäisi saada vastuuseen suunnittelimistaan liikennejärjestelyistä eikä pelkästään autoilijat kärsimään typeryyksistä.

Turhat pysähdykset liikenteessä pitäisi minimoida. Jos kaupungeissa generoidaan turhia pysähdyksiä punaisella aallolla, niin liikennesuunnittelijat pois viralta.

Jos pääteillä pumpataan jokaisen risteyksen takia nopeudet 100 - 80 - 60 - 100, niin näissä jarrutteluissa ja kiihdyttelyissä kuluu ihan turhaan polttoainetta ja aiheutuu vaaratilanteita, kun toinen ajaa rajoitusten mukaan ja perässätulija ajaakin "vakionopeudella" 90 km/h (tai mitä nämä vakionopeusajelijat sitten milloinkin ajaa). Sen lisäksi moinen nopeudenpudotus ei auta alkuperäiseen ongelmaan, että sivutieltä pääsisi sen helpommin mukaan, kun siellä ei voi luottaa, että kaikki pudottaisivat nopeuden alas.
Sitä paitsi suurimmassa osassa ko. paikkoja todellista ruuhka-aikaa on päivässä alle 1 h... Muuttuvilla nopeusrajoitusmerkeillä tämänkin voisi varmasti ratkaista kaikkia tyydyttävästi.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minne_kiire

      Onko lomalla tylsää? Ideoista päätellen on.

      Liikennesäännöt ovat kokoelma minimivaatimuksia niille, joiden oma pää ei riittävästi ohjaa. Jos jokainen kuljettaja noudattaisi riittävää tilannenopeutta, rajoituksia ei tarvittaisi. Kun näin kuitenkaan ei ole, jotain on ollut pakko säätää. Kenenkään päälle ei saa ajaa. Ja jos tapahtuu törmäys, sen pitäisi tapahtua sellaisilla nopeuksilla, ettei ainakaan viaton alle jääjä kuolisi ilman omaa syytään.

      Jarrut pysäyttävät auton tarvittaessa. Moottori vetää sen taas vauhtiin. Sinun ei pitäisi rasittua ylettömästi, vaikka joudutkin painamaan ihan kahta poljinta.

    • aneemista

      Saksasta suunnittelijat palkata tänne perä pohjolaan!

      • Booooooriiiiingggg

        No ei ne sen parempia ole.


    • tympääntynyt_autoilija

      Aloittajalla on hyvä pointti tarinassa.
      Tulevaisuudessa sähköautoilla osa ongelmasta katoaa, kun jarrutusenergiaa saadaan talteen, muttei niissäkään hyötysuhde ole lähelläkään 100 %, joten turhaa energiahukkaa tästäkin tulee.
      Tässä on kyllä aikamoinen ristiriita, kun muuten pitää autovalmistajien ja autoilijoiden yrittää olla ekoloogisia tai muuten joutuu maksamaan rangaistusmaksuja, mutta sitten liikennesuunnittelulla tuhotaan kaikki tämä ja aiheutetaan saastumista entistä enemmän. Perin tyypillistä suomalaista toimintatapaa ja ajattelua - valitettavasti.

      • huonesti.hoitavat

        " Perin tyypillistä suomalaista toimintatapaa ja ajattelua - valitettavasti."
        Nimen omaan- virkamiehiltä.


    • turhaapunaa

      Samaan kategoriaan menee, kun keskustoissa seisotaan punaisissa liikennevaloissa minuuttitolkulla vaikka on ainoa auto lähimain. Kyllä kaikissa liikennevaloissa pitäisi olla tunnistimet ja niiden pitäisi päästää heti (ilman pysähdystä) menemään suunnasta riippumatta, jos muista suunnista ei ole ketään tulossa. Tällainenkin on nykytekniikalla mahdollista ja jopa Suomessakin nähtyä (ainakin päävirran suunnasta). Samaa tekniikkaa vaan monistukseen muuallekin.

    • sujuva6

      Kaupungeissa tuppaa olemaan risteyksiä, joissa tapahtuu enemmän kolareita kuin muissa. Tämä on selvä merkki siitä, että risteyksen suunnittelu on mennyt ketuilleen. Tätäkin saisivat liikennesuunnittelijat mennä paikan päälle ihmettelemään, että miten risteyksestä saisi sujuvamman ja siten turvallisemman. Ei siis sitä perinteistä, että hankaloitetaan ajamista lisää.
      Pitäisi tässäkin maassa päästä vihdoin siihen, että käytetään kaikki panostukset liikenteen sujuvoittamiseen eikä hankaloittamiseen. Haluan uskoa, että jopa paatuneet virkamiehet kykenisivät moiseen, jos vain tahtoisivat. Jos eivät tahdo, tai kykene, niin sitten pois virasta ja kykenevämpää tilalle.

      • diipadaii

        Eikös tuo ole selvää, että vilkkaissa risteyksissä tapahtuu enemmän kolareita kuin hiljaisemmissa risteyksissä. Jos jostain täytyy syy löytää, on se helpompaa löytää kaavoituksesta kuin liikennesuunnittelusta.

        Ensimmäiset automaattiset liikennevalot rakennettiin 1920-luvulla, ja niiden piti olla tilapäiset, kunnes keksitään parempia ratkaisuja.


      • kylläsesieltätulee
        diipadaii kirjoitti:

        Eikös tuo ole selvää, että vilkkaissa risteyksissä tapahtuu enemmän kolareita kuin hiljaisemmissa risteyksissä. Jos jostain täytyy syy löytää, on se helpompaa löytää kaavoituksesta kuin liikennesuunnittelusta.

        Ensimmäiset automaattiset liikennevalot rakennettiin 1920-luvulla, ja niiden piti olla tilapäiset, kunnes keksitään parempia ratkaisuja.

        Eihän liikennevaloja ole vielä pysyväisratkaisuksi julistettu. Sitä parempaa vaihtoehtoa vaan mietitään vielä.


    • kannattaja

      Kannatan!

    • mikä_suunnittelu

      Eihän Suomessa mitään liikennesuunnittelua tehdä, joku ajokortiton nörtti tekee vain tietokoneella piirustuksia.

      • OnkoSullaKorttia

        Mistä tiedät ettei liikennesuunnittelijoilla ole ajokorttia?


    • MoreControl

      "Ensimmäiset automaattiset liikennevalot rakennettiin 1920-luvulla, ja niiden piti olla tilapäiset, kunnes keksitään parempia ratkaisuja."

      Ja sehän on jo keksitty ja kyseessä on Suomessa aivan liian vähän käytetty liikenneympyrä. Onneksi uusia ratkaisuja tehdään aika paljon jo ympyröin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4174
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4062
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3884
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2697
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2465
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2064
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2062
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1930
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1599
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe