YLÄASTEELLE

Hammasharjasiko

Oon pian siirtymässä ylä-asteelle. Onko siellä kamalia opettajia? Minkälaisia tunteja? Millaiset vaatteet? Mistä pojat tykkää? Kertokaa TEIDÄN kokemuksista seiskalla tai yläkouluissa muuten.

31

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokuviisas

      Opettajat riippuu koulusta mutta ne vaatii kyllä keskittymistä aina. Tunnit on yleensä suht "omatoimisia" eli opettaja puhuu ja näyttää ja oppilaat kirjoittaa muistiinpanoja ja vastaa. Musita olla aktiivinen sä saat ihan hirveesti lisäpointseja siitä. Pitkiin päiviin vaatteet kannattaa olla sellaset joissa jaksaa olla. Turhan hienot likaantuu kummiski ja en laittais liikaa painetta vaatteisiin. Pojista mä en välitä yhtään, taisiis joo on kiva jos ei näytä linnunpesältä, mutta jos ajattelet jonku kaa alkaa olee ni sanon vaa et ei se koko elämääsi kestä, joten ei varmaan paljon painetta sillekää.

    • 1) Meillä opettajat vihasivat kännykän käyttöä tunneilla ja myöhesteleviä oppilaita.
      2) Tunneilla kirjoitetaan taulusta suoraan vihkoon mittavia tekstimääriä. Joillain tunneilla taas tehdään tehtäviä tai projekteja.
      3) Vaatteiden kannattaa osoittaa, että olet muotitietoinen. Myöskin sinun täytyy näyttää hyvältä niissä.
      4) Meillä pojat tykkäsivät kireistä ja paljastavista vaatteista tyttöjen päällä. He pitivät myös kurvikkaista naisvartaloista.

      Kokemuksia:

      Meillä oppilaat olivat jakautuneet tarkasti muodostettuihin ryhmiin. Toiset ryhmät olivat ylempänä hierarkian pyramidissa, toiset alempana. Jos ryhmän jäsen puhui muiden kuin omien ryhmäläistensä kanssa, hän sai lähtöpassin.

      Naispuolisten kuten myös miespuolisten oppilaiden porukoissa oli hyvin yleistä juoruilu. Poikien juoruilu oli vitsikästä, tyttöjen taas häijyä.
      Kuunnellessani ryhmäläisteni puhetta muista oppilaista huomasin, kuinka myrkyttyneitä heidän mielensä olivat. Yleinen ryhmäpaine muovasi ihmisistä ikäviä olentoja.

      Voi olla, että koulusi ei tule olemaan samanlainen kuin vanha kouluni, joten älä huoli turhaan mitättömistä asioista.

    • åkafdaslfn

      A- luokalle opettajien lapset sekä paikallisten kihojen mukulat.B- luokalle normi tavikset joista nousi kykyjä.C-luokalle sitten häiriköt ja yh taustaiset ainakin ennen muinoin.

      • Afhiofdrykbkl

        Tää on niin totta XD


      • what_about

        Entäs D- luokat? Ite meen 7D luokkaan


      • crymeariverr

        Unohdettuja luuaereita


      • What_about
        crymeariverr kirjoitti:

        Unohdettuja luuaereita

        *pyörittää silmiä* Just


      • peruskouluohi

        Meidan koulussa niitä luokkia oli ihan a-h


      • A-G

        Meil on A-G


      • oopas

        Meillä välkällä ei oo rajoja saat lähtee käymää vaikka kaupassa kuha oot ajoissa tunnilla. Meillä saa mässätä mitä vaan ruokaa kunhan se ei häiritse sun, open tai jonkun muun työskentelyä. Meillä päästetään koulusta pois yleensä 5-15 minaa ennen tasaa.


      • 7ii

        Kuinkahan alhalla me i-luokkalaiset ollaa xD


    • Kasillemenossa

      Opettajat on yleensä ihan kivoija ja jos on joku ärsyttävä opettaja niin ei kannata hankkia huonoja suhteita siihen vaan olla tehä tehtävät mitä pitää eikä vängätä vastaan koksa muuten se syyttää sua pienistäki asioista. Tunnit on ihan rentoja ja omatoimisia. Kannattaa pitää vähä muodikkaita vaatteita mutta niitten pitää myös sopia sulle. Pojat tykkää et tytöillä olis esim. kireet farkut ja muuten ki vähä paljastavat vaatteet. Kannattaa olla rohkee eikä mikään ujo joka ei puhu ollenkaa ekä kannata olla puhelimilla kokoajan. Mutta ei saa stressata yläasteelle menoo.

    • Näinpärjäät

      Opettajat ovat tosi mukavia ja tunnit eivät ole vaikeita. Vaatteet... No farkut ja joku normi paita, on parempi että olet oma itsesi. Ei kannata välittää pojista vielä noin nuorena, kaikki pitävät sinusta omana itsenäsi - älä yritä olla jotain muuta kuin mitä oikeasti olet :)

    • haistapaska99

      Menin ite seiskalle 2012 ja voin sanoo et meno on rauhottunu ainaki omassa koulussani tosi paljon näinä vuosina varmaanki ku nää vanhanliiton oppilaat lähti vittuu, ite meen jo amiksee. 02 syntyneet yläasteella...

    • eisaatanansaatana87

      Ei saatana sinne oo menemistä meilläki yhet juopottelee ja yks lens joku vuos takaperin munasiltaa nokkospuskas!

    • Joskus luin jostai sanonnan että "ylä-aste on elämän julminta aikaa" väännetty varmaankin sanonnasta " Nuoruus on elämän julminta aikaa" mutta se voi tietysti olla myös elämäsi parasta aikaa...

    • köyhäprinssi

      tunnit kuunnellaan kun läskiperse selittää jostai fuusioreaktorista, voi vittu. Tylsimmät kolme vuotta oli... menen amiksee :)

      • vähintään3merkkiä

        valitettavasti monet amikseen menijät kolme vuotta elämästään tuhlanneet häiritsevät meidän muiden opiskelua sitten :( olisitte edes hiljaa!


    • ukji

      yläaste oli kyllä aivan perseestä ja äärimmäisen tylsää

    • Yhkbö

      Yläasteella on ainakin meillä rentoo. Opet on kivoja ja sellasta vihkoon kopiointia on tosi vähän. Lähinnä monisteita ja helpottavia kaavioita yms. Meillä myös on kaveriporukoita mut niitten välil on kyl normaalia kanssakäymistä:) Yläkoulus on rennompaa ku alakoulus ku on enemmän vapauksia yms. Muutenkin, ei sitä kannata stressata, asiat menee omalla painollaan:)

      • vastuuuuu

        rennompaa? joo on, mut se tarkoittaa, että sun pitää alkaa opettelee itse ottamaan vastuuta eikä opet enää vahi sua joka välissä niin kuin alaasteen opettajilla oli aikaa ei yläasteen opettajat enää ehdi samaan.


    • yläastesyöpää

      Yläaste oli itelle aivan täyttä helvettiä :D huh onneksi sieltä on pästy pois. Niin lapsellista porukkaa ja äärimmäisen pinnallista. Opet suurin osa aivan täys kaheleita ja no kokonaisuutena: helvetin paska paikka

    • 8kasi8kasiei9eiysi

      Opetttajat, ainakin meillä, on ihan sika outoja ja jokasella on ne omat kaahotukset mut suurin osa on ihan mukavia kuitenki. Seiskaluokan disko oli ihan pepusta mutta minkäs teet ku oon tämmöne ernu :D Muuten on kyl tosi mukavaa, vapaampi tunnelma ku ei oo opet koko ajan niskaan hengittämässä. En tiiä ootko koulussa jo, mutta hyvää syksyä sulle ja nauti siitä!

    • 4563456465

      Meillä yläaste oli sellaista perus pelleilyä. Siellä oli ihan selvästi luokkajako, eli ns. "kauniit tytöt" jotka olivat meidän jätkien kanssa ja sitten oli niitä hiljaisia tyttöjä jotka olivat keskenään. Itse olen isokokoinen jätkä, joten olin käytännössä pyramidin huipulla. Jos jollekin kaverilleni vittuiltiin tai jotakin, varmistimme ettei sitä tehtäisi uudelleen.
      Yhdeksännellä luokalla kuitenkin asiat muuttuivat. Muut jätkät kääntyivät niitä "kauniita" tyttöjä vastaan ja alkoivat haukkumaan heitä jne. Yksi tyttö itki jopa päivittäin koulussa. Olin ainut poika jolle tytöt enää uskalsivat/halusivat puhua ja minusta tuli entistäkin suositumpi heidän joukossaan kun kehuin heitä jne.
      Muut jätkät kuitenkaan eivät ottaneet siitä nokkiinsa vaan kutsuivat yhä bileisiin jne.

    • AWSDA

      Kannattaa tottua siihen, että 8-, ja 9lklaiset on kusipäitä.
      Pojista ei kannata välittää, et tule löytämään yli kuukautta kestävää suhdetta ainakaan 7-luokalla.

    • Hjkopllppp

      Ite oon nyt yksillä ja meijän koulussa monet opettajat on melko outoja tai seiskalla ne ainakin tuntu tosi oudoilta nyt oon jo tottunut niihin. Niin ja yläasteella kirjotetaan tosi paljon muistiinpanoja. Mut kyl ne opettajat ihan samalla tavalla auttaa niinku ala-asteella jos ei osaa jotain tehtävää.

    • kbnonbdbeuvb

      yläaste on iha parasta seiskojen päitä uitetaan vessan pöntössä ja heidät teipataan lippu tankoon tai sidotaan teipillä ja heitetään vessaan ja vedetään niiltä niitten ihastuksien eessä housut kinttuun opettajat on parhaita eli tunnilla poltetaan ja juuan kaliaa ja opettajille vittuillan ja ne sanoo vaa että jhuuuuh

    • oi8u7it7i

      yläaste oli kyllä helvetin paskaa hommaa

    • Potifaari

      En tietenkää tiedä mitään nykyisistä nuorista ja heidän tavoistaan. Omasta kokemuksestani 1940-luvulta muinaisuudesta tiedän, että 13-vuotiaat ovat vielä varsin lapsellisia ja villejä. Tarvitaan siis runsaasti huumorintajua. Kaikkea koirankuria ei pidä ottaa kauhean vakavasti. Toisaalta ei pidä antautua heittopussiksi. Pitää olla sopivasti itsepäinen ja itsenäinen. Kulje omaa tietäsi ja anna ihmisten puhua.

      8. luokka on ehkä kaikkein pahin. Siilloin luokka alkaa eriytyä luusereihin ja välkkyihin. Luuserit vihaavat ja kadehtivat välkkyjä. Välkyt taas nostavat nenäänsä hidasoppisille luusereille. 9-luokkalaiset alkavat jo olla järkevämpiä. Kun siis selviät 7. ja 8. luokasta, niin alkaa jo helpottaa. Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      82
      3560
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3344
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3129
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1981
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1545
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1311
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1302
    Aihe