Poliisi haluaa ampua Lrannassa karanneen koiran...

OlenPoliisi

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jjklö

      Turha tässä jutussa on poliisia tai metsästäjiä syyttää koiran mahdollisesta tappamisesta.
      Eikö kissaihminen tiedä että koira villiintyy luonnossa jos on useita päiviä karkuteillä. edes omistajalleen eivät anna kiinni saati tuntemattomille henkilöille.
      Kuvasta päätellen koira on isokokoinen joten ei ihme jos se ihmisiä pelottaakin.
      Jos minäkin esim. marjametsässä näkisin kyseisen koiran, olisin varmasti varuillani, jopa peloissani, vaikka olenkin tottunut isokokoisiin koiriin koko elämäni ajan.
      Koira ei kuulu villinä luontoon ja ellei sitä saada nopeasti kiini ja sille löydetä turvallista kotia on koirankin paras että se lopetetaan kivuttomasti ampumalla.

    • koiranomistaja

      Koiralle olisi kyllä tiedossa koti, jos se saataisiin kiinni. Ihmeellisiä lehtijuttuja on ilmestynyt pari. Niissä ei ole ollut omistajan yhteystietoja, ja asiasta on saanut puhua metsästäjä Kai Korpi, jonka tuossa blogissa on paljastettu koko ajan vain sotkeneen asioita. Siellä on ihan kuvakaappauksia sen viesteistä.

      Tässä Etelä-Saimaan juttu: Lappeenrannasta karannut koira villiintyi Repovedellä, karttaa nyt ihmistä

      8.7.2015 19:27
      Repovedellä, ja osin muuallakin Pohjois-Valkealassa, liikuskelee karannut ja villiintynyt koira. Koira on ollut karussa lappeenrantalaiselta omistajaltaan jo joulukuun lopulta asti.

      — Toukokuussa havaintoja tuli jonkinlainen sarja. Sitten oli hetken aikaa hiljaista. Nyt loma-aikana, kun ihmisiä alkoi taas liikkua Repovedellä enemmän, alkoi taas kuulua, kertoo Kai Korpi Valkealan-Kouvolan riistanhoitoyhdistyksestä, joka kirjaa eläinhavaintoja ylös.

      Havaintoja koirasta on tullut laajalta alueelta Pohjois-Valkealassa. Koira on ehtinyt puolessa vuodessa villiintyä niin, että se karttelee ihmisiä. Jotkut koiran nähneistä ovat pelästyneet, mutta Korven tiedon mukaan koira ei ole uhitellut tai aiheuttanut vahinkoa ihmisille tai kotieläimille.

      Isokokoinen, takkuturkkinen eläin on epäilemättä hurja näky.

      — Se on niin arka, että se pakenee kyllä ihmistä. Ainakaan minun tietooni ei ole tullut, että se olisi missään tapauksessa käyttäytynyt uhkaavasti ihmisiä kohtaan, sanoo Korpi.

      Sen sijaan koira voi häiritä muiden eläinten pesimistä, sillä jostakin sen on saatava ruokansa. Koiran kiinni saaminen on hankalaa, sillä loukkujen käyttöä pitää etenkin pesimäaikana välttää.

      Tieto karkulaisesta on kantautunut myös poliisin korviin. Poliisi on se viranomainen, jolla on lopullinen valta päättää eläimen kohtalosta. Ensisijaisesti vastuussa on kuitenkin koiran omistaja.

      — Sellainen vihje meilläkin on, että siellä olisi villiintynyt koira, joka muistuttaa sutta. Se on kirjattu järjestelmään, eikä poliisi ole asian suhteen tehnyt muuta, kertoo rikoskomisario Timo Kuokkanen Kaakkois-Suomen poliisista.

      Seuraa Etelä-Saimaan uutisia myös Facebookissa ja Twitterissä.

    • Kuka_helkkari

      Tuollaista mielenvikaista villiintynyttä petoa haluaa?!
      Nappi otsaan vaan.

    • MahdPian

      Toivottavasti nuo poliisit kuolevat virantoimituksessa. Ja metsästäjä metsästysonnettomuudessa.

    • tervarumpu
    • 123456qqq

      koiranomistaja menee vaan hakemaan rakkinsa hiiteen sieltä metsistä juoksemasta. Turha lässyttää muuta.

    • iitiäläinen

      Koiraa on selvästi jahdattu metsästäjien toimesta ja siksi sen kiinni saaminen on entistä vaikeampaa. Omistajaa on turha syyllistää. Mä oon ollu RInon etsintäryhmässä Lappeenrannassa aivan alusta asti. Kaikki menikin ihan asiallisesti kunnes Rino eksyi Valkealan alueelle ja tuo Kai Korpi rupesi "hoitamaan" asiaa.

    • blogisti

      No nyt alkaa valjeta, minkä takia metsästäjät ylipäänsä on puuttuneet tähän. Siellä on nyt sekoitettu kaksi asiaa: villiintynyt koira ja paniikissa oleva koira. Puhuin juuri tässä jutussa mainitun henkilön kanssa. Hän sanoi, että Venäjän puolelta saattaa tulla villiintyneitä koiria, jotka syövät muita koiria. Mutta Rino on ihan tavallinen karannut koira. Näiden käyttäytymisestä ja kiinniottamisesta voi lukea sivustolta www.karkurit.fi Olen itsekin todistanut tällaisia tapauksia. Ja tässä nyt vielä se lehtijuttu johon viittaan: http://www.kymensanomat.fi/m/Online/2015/01/16/Suomen riistakeskus haluaa päättää villikoirien kaatoluvista/2015518504710/527

    • blogisti

      Muistin väärin. Ei Kiukas puhunut koirista, jotka syö koiria vaan susista! Eli koska Venäjällä on villikoiralaumoja? sudet oppivat syömään niitä. Onko se joku syy tappaa suomalaisia karanneita koiria? Missä on metsästäjien logiikka?

    • suvijulli

      Omistaja vaan nyt hakee koiransa pois, eikä lässytä täällä joutavia. Jos koira ei alunperinkään anna kiinni omistajalle, niin jotain jo alusta asti mennyt pieleen. Terveisin useamman koiran omistaja. Jos ei saa kiinni koiraansa, ampuminen lopulta ainoa ratkaisu. Niin jouduttu muutama nautakin ottamaan kiinni.

    • Trami

      Ei ole välttämättä omistajan syy, jos koira karkaa. Meidän koira pelästyi ilotulituksia ja karkasi hoitajalta. Oli kolme päivää poissa. Lopulta koiraetsijän kanssa löytyi. Toivotaan että tämäkin tarina päättyy onnellisesti!

    • groenendahl
      • Olennainen_puuttuu

        Eikös tämä koira ollut alun alkaenkin joku ulkomailta suomeen raahattu irtokoira.
        Miksi piti tuoda suomeen?!
        Mielenvikaiset koirat ei muutu muuksi kouluttamalla,vaan ovat säikkyjä koko elämänsä,sellaiset on parasta lopettaa.


      • blogisti

        Missähän on sanottu, että koira on mielenvikainen? Tänään tai huomenna ilmestyy lehtijuttu, missä mitä todennäköisimmin selitetään karkurikoiran käytöstä. Postaan sen linkin sitten tänne. Kiitos Etelä-Saimaan linkistä, groenendahl!


    • groenendahl

      Tuntuu aika pahalta ajatella, että jos oma koira olis karussa, jotkut suhtautuis näin kun täällä yksi kirjoittelija. Johtuuko se siitä, että koira on tuotu ulkomailta? Onko se jotenkin huonompi kuin suomalaiset koirat? Tuodaahan koiria jalostustarkoituksessakin Suomeen, samoin metsästyskoiria.

    • Kesähaukku
    • LevTolstoy

      Onpa täällä parilla tyypillä erikoisia asenteita. Juntit taitavat pysyä juntteina...

      Joka tapauksessa, toivottavasti koira saadaan kiinni ja takaisin omistajalleen! Ja hienoa, että koiraa edelleen jaksetaan etsiä. Nopeastihan arka koira uudelleen kesyyntyy, vaikka olisi minkälainen tausta.

      Lykkyä tykö!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe