Juutalaiset toteutti j:n sunnitelmaa -> rangaistus

sghswtr

Jumala päätti uhrata poikansa, eli kolmasosan itsestään, jotta kristikansa saisi sovituksen ja syntinsä anteeksi, ja ikuisen elämän Taivaan iloissa.

Miksi jumala sitten kuitenkin rankaisi juutalaisia diaspporaalla, vaikka he olivat omalta tärkeältä osaltaan toteutamassa jumalan tahtoa ja tärkeintä suunnitelmaa, suurta hyvää, sovituskuolemaa? Eikö palkkio olisi rangaistuksen sijasta ollut oikeus ja kohtuus?

Jumala halusi että hänen poikansa ristiinnaulitaan, suuremman hyvän saavuttamiseksi. Miksi suuttua niille, jotka sen tekivät ja toteuttivat?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teknoapina

      Koska raamatun jumalan tiet ovat niin tutkimattomat, ettei se itsekään tajua mitä tekee.

      Samaan tapaan voisi kysyä, miksi jumala rankaisi aatamia ja eevaa, vaikka itse loi sen tiedon puun sinne ja päästi vielä käärmeen paratiisiin ja kaikkitietävänä vielä tiesi mitä tulee käymään. Jumala on dogma.

    • qwerty2

      Samoin Juudas-parka ohjelmoitiin kavaltamaan Jeesus ja joutui ikuiseen kadotuksen vaivaan, vaikka toteutti Jumalan suunnitelmaa.
      Sielunvihollisen olisi kannattanut estää Jeesuksen oikeusmurha, niin sovituskuolemaa ei olisi tapahtunut.

      • B.Uggala

        Judas tappoi itse itsentsä. Vertaa Pietariin joka kielsi Jeesuksen kolmasti ja sitten katui ja nyt kristikansa pitää häntä ensimmäisenä paavina.

        Saatana yritti viekotella Jeesukse pois tehtävästään, mutta ei onnistunut.


    • Kristinuskossa kaikki perustuu hyvin pinnalliseen ajatteluun, Tottakai se pinnallisesti on loogista että juutalaisia rangaistaan tai että ihminen kantaa kaiken vastuun synnistä Tottakai siinä on pinnallisesti järkeä Jumala haluaa suojella ihmistä kaikenlaiselta ihmiselle haitalliselta mutta syvemmällä tasolla tuleekin sitten se seikka esille että Jumala ne haitalliset asiat loi ja antaa pysyä osana luomakuntaa.

      On melko ristiriitaiista että kristityt kehuvat usein kuinka Jumalalle kaikki on mahdollista ja tämän kyvyt ovat rajattomat, samaanaikaan kuitenkin selittävät monet kristinuskon ongelmat Jumalan toimintaan liittyvillä rajoituksilla ja kuinka Jumala oli pakotettu vaikka mihin.

      Sitten puhutaan siitä että kuinka Jumalana ei voi toimia luontonsa vastaisesti ja olla vaikkapa epäoikeudenmukainen tai valehdella. Silloin onkin pakko kysyä että kuka määritteli jumala luonnon?

      Jos sen teki Jumala tse niin hän voi määritellä sen itse uudestaan, jos sen teki joku muu olento tai asia, silloin meillä on ongelma Jumalan kaikkvaltiuuden kanssa ja toisaalta jos sillä ei ole määrittelijää, on selvä että silloin tyhjyys määritteli Jumalan luonnon koska se Jumalan luonto tuli tyhjästä.

      Ja sitten väittävät vielä että jos Jumala toimisi luontonsa vastaisesti, hän ei olisikaan enää Jumala, kuin muka olisi jokin Jumalan yläpuolella oleva luonnonlaki joka sanoisi että Jumala menettää jumaluutensa jos syyllistyy syntiin ja pahuuteen. Miksi on kuin kristittyt uskoisivat Jumalan kaikkivaltiuden yläpuolella olevan vaikka mitä voimia ja lakeja jotka selvästi osoittava ettei Jumalalla ole valtaa kaikkeen mikä on.

      Tietystikin selitys täälle kaikelle löytyy siitä että kristinusko ja sen Jumala perustuu siihen mikä pinnallisesti sopii rajallisen ihmisen järkeen. Koko mytologiahan on rakennettu vallitsevasta todellisuudesta käsin keksimällä selityksi havaituille asioille.

      Tämä pinnallisesti asioita taaksepäin tarkastellessa kuulostaa uskottavalta mutta jos lähdemme oikeasti alusta asti Jumalan kaikkivaltiudesta ja kaikkitietävyydestä ja jättäen huomiotta kaiken mitä ympärillämme olevan maailmankaikkeuden, huomaamme kuinka kaikkivaltiasJumala olisi Luojan roolissa saanut toimillaan aikaan hyvin erilaisen maailmankaikkeuden missä nyt elämme.

      Jos kaikkivaltias ja kaikkitietävä Jumala olisi saanut asiat nykyiseen tilaan missä kristinusko väittää maailman olevan, se olisi vaatinut Jumalan osalta jo tosissaan tahtoa ja vaivaa asioiden sotkemiseksi.

      Kristinusko on loogisesti hyvin pinnallisesti ajattelevien uskonto. Ihmisten jotka eivät näe minkäänlaista loogista ristiriitaa siinä kaikkivaltias Jumala on pakotettu "uhraamaan" "ainoan" "poikansa" lepyttääkseen itseään sen verran voi antaa ihmisille näiden synnit anteeksi ja pelastaa nämä.

      Jos kaikkivaltias Jumala ei päätä mikä on syntiä ja mikä on synnin paikka, niin kuka sen tekee ja miksi Jumalan on tälle määritelmälle kaikkivaltiaana alistuttava? Kyseessä on selvästi asia johon Jumalalla ei valtaa tunnu olevan joten miten Jumala voi olla kaikkivaltias jos on asioita johon tällä ei ole valtaa?

      • UrbanLegends

        Hehe, tällaisiin pohdintoihin saa nopeasti vastaukseksi, miten on naurettavaa luodun yrittää vajavaisella järjellään ymmärtää luojaansa ;) Että siksi se vaikuttaa pinnalliselta, kun ei vain ymmärrä sitä pikkuisilla aivoillaan ihminen.


      • UrbanLegends kirjoitti:

        Hehe, tällaisiin pohdintoihin saa nopeasti vastaukseksi, miten on naurettavaa luodun yrittää vajavaisella järjellään ymmärtää luojaansa ;) Että siksi se vaikuttaa pinnalliselta, kun ei vain ymmärrä sitä pikkuisilla aivoillaan ihminen.

        Ja tietenkin niin usein kuin muka uskova ymmärtäisi yhtään sen paremmin pitäessään tuollaista Jumalan kaltaita hahmoa mitenkään luotettavana.

        Ei tule uskovalle mieleen kuinka vaikea meidän on todentaa Jumala väitteitä, varsinkin kun potentiaalinen henkimaailma voi niin helposti pitää sisällään vaikka mitä tahoja jotka pystyvät meille esiintymään niin vakuuttavasti meille kaikkivaltiaana ettei meillä olisi mitään saumaa erottaa oikean Jumalan kohtaamista valejumalan kohtaamisesta.

        Tietysti uskova vetoaa siihen että oikea Jumala tuntuu oikealta, mutta toisaalta miten sellainen joka ei ole koskaan oikeaa Jumalaa kohdannut tietäisi miltä se oikea Jumala tuntuu laadukkaaseen jäljitelmään verrattuna.

        Ja pohjimmiltaan se on Jumala joka meistä näin "tyhmiä" päätti tehdä, olisi tehnyt viisaampia niin oltaisiin tajuttu olla siihen kiellettyyn hedelmään koskemattakin.

        Jumala luo ihmisen sellaiseksi että sitä houkuttaa kielletyt asiat ja liian tyhmäksi ymmärtämään puusta syömisen todellista ongelmallisuutta sekä päästää vielä paikalle käärmeen hämmentämään ihmistä ja sitten Jumala on yllättynyt kun kaikki nämä yhtälön osat johtavat syntiinlankeamiseen.

        Jos Jumalalla on kyky luoda olento joka pystyy vastustamaan täydellisesti kaiken pahan tai synnin houkutusta, miksei hän olisi ihmisestä sellaista luonut? Mutta näiden mielestähän sellainen ihminen olisi robotti vailla omaa tahtoa, koska jostain syystä heistä ihminen joka ei kykene pahaan on kuin jokainen tämän valinta olisi ennalta ohjelmoitu.

        Sitten on myös se kuinka helppo Jumalan olisi ollut rajoittaa vain synti ihmiselle fyysisesti mahdottomaksi. Kyllä Jumalalla olisi varmasti ollut käytössä monia keinoja estää ihmisen väärästä puusta syöminen vaikka puu olisikin ollut läsnä.

        Mutta rajoittava tekijä onkin selvästi ollut ihmisten mielikuvitus, kun muistakin puista voi syödä niin eihän kukaan keksinyt että kyse voisikin olla erikoispuusta johon ihminen ei vaikkapa voisi koskea ollenkaan vaan ihmiselle se olisi kuin aavepuu vaikka muille puu olisi ollut fyysisesti läsnä mitä puun koskettamiseen tulee.

        Jumalan käyttämät keinot ovat hyvin mielikuvituksettomia ja kuitenkin tämän tarkoitus olisi olla olento jonka toimille olisi vain mielikuvitus rajana. Kaikkiin ongelmiin kuitenkin ratkaisu tuntuu olevan se mikä ihmiseltä vähiten vaatii mielikuvitusta.

        Juu, kaikkivaltiashan esim. jättäisi koko maailman kohtalon pelkän luodulle osoitetun kiellon varaan.


    • B.Uggala

      Eli väitteesi on se, että koska juutalaiset tappoivat Jeesuksen Jumala rankaisi heitä diasporalla?

    • 12_13

      "Jumala päätti uhrata poikansa, eli kolmasosan itsestään, jotta kristikansa saisi sovituksen ja syntinsä anteeksi,"

      Tässä kohtaa on hyvä huomata, Jeesuksella oli jo ennen kuolemaa oikeus antaa syntejä anteeksi. Kuolemaa ei siis tarvittu syntienanteeksiantamiseksi.

      Niin kirjanoppineet ja fariseukset rupesivat ajattelemaan ja sanomaan: "Kuka tämä on, joka puhuu Jumalan pilkkaa? Kuka voi antaa syntejä anteeksi, paitsi Jumala yksin?" Mutta kun Jeesus tiesi heidän ajatuksensa, vastasi hän ja sanoi heille: "Mitä te ajattelette sydämessänne? Kumpi on helpompaa, sanoako: 'Sinun syntisi ovat sinulle anteeksi annetut', vai sanoa: 'Nouse ja käy'? Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi," – hän sanoi halvatulle - "minä sanon sinulle: nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi." Ja kohta hän nousi heidän nähtensä, otti vuoteen, jolla oli maannut, ja lähti kotiinsa ylistäen Jumalaa.
      Luuk. 5:21-25

      Raamatun perusteella Jeesusta ei siis tarvinnut tappaa syntienanteeksiannon vuoksi.

      • En nyt ole hirmuisesti asiaan tutustunut Raamatun sanaan sinänsä mutta itse olen saanut sellaisen kuvan ettei Jeesuksen kuoleman ole alunperin muuten ollut tarkoitus merkitä mitään itse anteeksi annon kannalta.

        Senkin että Jumala antoi poikansa ihmisten syntien takia voi viitata hyvinkin vain Jeesuksen antamiseen tänne maanpäälle opettamaan ja antamaan syntejä anteeksi, kyse ei olisi veriuhrista ja muutenkin ristiinnailitseminen täten olisi vain osoitus siitä miten ihmiset olivat niin pahoja kohtelivat Jumalan anteeksiannon osoitusta eli Jeesusta tappamalla tämän mutta Jeesus nousi kuolleista ja osoitti että Jumalan anteeksianto on suurempi kuin ihmisten pahuus.

        Tähän tulkintaan ei liity monia perinteisen tulkinnan ongelmia kuten se että Jumala olisi uhrannut Jeesuksen itselleen tai kuinka Jeesuksen ylösnousemus periaattessa mitätöi tämän uhraamisen.

        En tiedä sitten onko joitain Raamatunkohtia jotka olisivat jotenkin ristiriidassa tulkintani kanssa,.


    • atteboi

      Juutalaisethan odottivat itselleen kuningasta, joka nostaisi heidät roomalaisten ikeestä kuiville.
      Jeesus ei toiminut kuninkaalta odotetuilla tavoilla, eli hyökännyt roomalaisia hyysäävien kimppuun, vaan iski ruoskansa kirjanoppineisiin sekä fariseuksellisiin juutalaisiin, jotka odottivat tulevalta kuninkaaltaan vielä enemmän jotain hyvää, eivätkä näinollen kuvitelleet jeesusta kuninkaakseen.
      "Persielleen" siis menivät vain avaruusmatkailijoiden, sekä juutalaisten parempiosaisten kuvitelmat, josta kimpaantuneena joku pisti pakan ihan sekaisin.
      Lähtijät lupasivat palata pikapuoliin takaisin noutamaan porukkaa mukaansa, ovat varmaan eksyneet jonnekkin maailmankaikkeuden syövereihin, tai löytäneet toisen "pallon", missä jatkavat geenileikkejään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe