OGELMA ONGELMA OGELMA OGELMA OGELMA OGELMA OGELMA

Perfektionisti

Aaaarght... kohta neljäs vuosi koiran etsinässä alkaa, tuntuu että sopivaa rotua ei vaan yksinkertaisesti löydy. Olen vierailut kymenissä eri rotujen kenneleissä, matkustanut romaniaan tapaamaan kulkukoiria, kulutanut lomani koiran etsimiseen netistä ja koiranneleiden sivuja tukimalla ja toivomalla että sopiva koira/rotu tulisi vastaan. Nyt tuntuu etten enään jaksa ja että todellakin tarvitsen apua siisp päätin kysyä täältä.
Olen siis 29 vuotias nainen ja asun yksin keskikokoisessa omakotitalossa, jossa on iso piha ja loistavat lenkkeily maastot. Oma koirani kuoli noin kuusi vuotta sitten, se oli kaunis Bordercollie jolla kisasin Tokossa, agissa, paimennuksessa ja jäljessä. Se oli elämäni koira, minulle tärkein asia maailmassa ja muistan vieläkin kun hain sen äitini kanssa Australiasta kun olin 14, se oli täydellinen koira. Koiran kanssa ehdin saada Toko ja agility valion arvon ja kisasimme ympäri maailmaa.
Nyt haluan elämälleni uuden maailman navan ja toivon että te autatte minua siinä.
Haluan koiran joka on;
-Rauhallinen(tai ei ainakaan hirveä sählä)
-Miellyttämisen haluinen(tärkein ominaisuus)
-Tulisi toimeen muiden koirien kanssa(ainakin noin suurin piirtein)
-Ei olisi erityisen haukkuherkkä(ei esim. suurta luontaista tarvetta haukkua)
-Sopisi erinomaisesti harastuksiin(Agi, Toko ja mah. muut esim. palveluskoiralajit tai muu rodunoainen toiminta)
-Olisi pieni(pystyisi kuljetamaan mukana, ja lentokoneessa ei tarvitsisi laittaa ruumaan)
-Viisas(helppo kouluttaa)
-Ei taipuvainen karkailemaan(Pysyisi helposti omalla pihalla ja omistajan lähellä)
-Ei helposti stresaantuva(esim. lentokoneessa)
-Energinen(ei villi)
-Omistaja uskollinen
-Terve(mahdollisiman terve rotu)
Eli lyhyesti etsin kääpiö kokoista Bordercollieta. Etsin koiraa josta voin tehdä täydellisen. Rodut joita olen ajtellut ovat, Sheltti(liian haukkuherkkä, arka), Italianvinttikoira(ei miellytämisen halua), Schipperke(haukkuherkkä), Papilon, Saksanpaimenkoira(liian iso), Belggari(liian iso), Bordercollie (liian iso), Aussie(liian iso), Novascotin noutaja (liian iso)

EHDOTELKAA ROTUJA, KERTOKAA NIISTÄ, SAA ANTAA KRITIIKKIÄ JA PALAUTETTA!
KIITOS JO ETUKÄTEEN!

12

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 426

      No kyllä sulla on kanssa ongelma! Nuo rauhallisuus, miellyttämishalu, toisten koirien kanssa toimeentuleminen ja haukkuherkkyys on ihan sinusta itsestäsi kiinni olevia asioita. Olet itse rauhallinen niin koirasi on rauhallinen, pidät huolta koirastasi, niin se haluaa miellyttää sinua, olet itse ystävällinen muille koirille ja niiden omistajille etkä käyttäydy kuin puupökkelö, niin koirasikin tulee muiden kanssa toimeen. Ja haukkuherkkyyskin on omistajasta kiinni, opettelet sanomaan milloin sopii haukkua ja milloin ei, niin saat vaikka pystykorvan pysymään hiljaksiin. Tuo harrastuskohta pienen koon vaatimuksesi ohella taitaa olla ainoa mikä on koiran fyysisistä ja psyykkisistä ominaisuuksista enemmän kiinni kuin sinun kyvykkyydestäsi motivoida sitä. Koira on täsmälleen niin viisas kuin omistajansa eli jos omistajana et kykene koirallesi mitään opettamaan niin koirasi vika se ei ole. Karkailutaipumukseen auttaa aidattu piha ja remmi pihan ulkopuolella. Kaikki koirat ovat omistajauskollisia jos omistaja on vähänkään sen arvoinen.

      Uskomatonta: Joku käyttää neljä vuotta yhden koiran etsimiseen kiertäen puoli maapalloa tuhlaten luonnovaroja omien käteisvarojensa lisäksi. Itse löysin koiran parissa kuukaudessa.

    • 1plus8

      Kunhan muistat, ettet vaadi koiralta liikoja. Koira ei välttämättä vastaakaan sitä mitä haluat, etkä siitä välttämättä saa sitä mitä haluat, hyväksytkö sen? Entä jos koiralla onkin rakenteellisia vikoja, tulee spondyloosia tms, lopetatko harrastuksen? Onko koira silti sinulle täydellinen?

      Kallistuisin noista sheltin puoleen. Haukkumista saa kyllä kitkettyä kouluttamalla. Paimenkoirat kuitenkin haukkuvat keskinkertaisesti, että täysin mykkää ei saa eikä pidä saadakaan. Arkuutta löytyy, mutta siihenkin pitkälti auttaa miellyttävät kontaktit ja sosiaalistaminen. Kun pennun valitsee hyvän ja vahvan hermorakenteen ja hyvän luonnetestin omaavista vanhemmista, riski arkuuteen pienenee.

    • fargot

      Palveluskoiralajit harrastuksena vaatii kyllä hieman kookkaamman koiran. Mikähän lienee pienin palveluskoiraoikeudet omaava rotu? Onko espanjanvesikoiralla tai mudilla (haukkuherkkä)?
      Jos palveluskoiralajit jätetään pois rohkenen ehdottaa kääpiövillakoiraa tai keskikokoista villakoiraa.

    • 66688

      Kooikerhondje

    • villakoiriinhurahtanut

      Ehdottausin villakoiraa :) Meillä on toyvillakoira enkä kertaakaan ole katunut ostamista. Todella viisas, oppi nopeasti pissaamaan ulos. Sopivasti energinen ja omiin oloihinkin pystyy rauhoittumaan. Meidän villis ei hauku melkein yhtään, mutta toki tämäkin yksilöllistä. Villakoirien kanssa voi harrasraa vaikka mitä, tokoa, agilitya, jäljestystä jne. Ainoa miinus villakoirissa on tosiaankin se turkin hoito ja trimmaaminen, turkki kasvaa nopeasti ja kynnetkin kasvavat nopeasti. Villakoirille voi leikkauttaa tavallisen kotikoiran turkin mutta näyttelyissä sen pitäisi olla vaatimusten mukainen :)
      Villakoiraa suosittelisin ja on monta koko vaihtoehtoa!

    • käppänänemäntä

      Kääpiösnautseri.

    • tutustupparotuun

      Kääpiösnautseri. Kompakti isopienikoira, kulkee mukana helposti ja tulee otettua mukaan, koska on sellainen luonne. Haukkuu tarvittaessa, eli ilmoittaa vieraat pihalle tulijat, naapureista ei välitä. Lähtee ulos pitkälle lenkillekin säällä kuin säällä ja jaksaa ja jaksaa.

    • 6030

      Itse en mistään hinnasta suostuisi myymään mitään pentua/koiraa tuollaiselle ihmiselle.

    • Zanutseri

      Kääpiösanutseria on moni ehdottanut. Siirryn pykälää isompaan. Snautseri.

    • moniarotujaonnexion

      Vehnäterrieri, Irlannin vesispanieli, karkeakarvainen saksanseisoja, sininen pikardien seisoja, grand basset griffon vendeen, hollannin smoushond, hollanin paimenkoira, schapendoes, la grotto romagnolo, partacollie, polski owzarek nicinny, australian paimenkoira, bouvier (aika iso), barbet, katalonian paimenkoira, beauceron (tuokin aika iso) ovat varmaan kaikki mukavia koiria (agility, tokoi)harrastukseenkin, jos geenit sattuvat olemaan suvussa kunnossa ja koulutetaan hyvin ja kohdellaan hyvin.. nämä itse olin valinnut ystävällisen luonteen ja kivan ulkonäön perusteella itselle mietittäväksi, joku toinen osaa sanoa sitten miten tuohon agility radalle vai mistä sinulla olikaan sen boardercollien kanssa kokemuksesi niin parhaiten soveltuu, voihan olla että joku tietty spanieli tai villakoira tosiaan mieluiten vetää haluamasi harrasteradan parhaiten läpi.. mutta esim. perusseurakoirana nuo varmaan täyttävät luonteenpiirre toivomukset ja moni noista muuten ansioituneet työ/harraste asiassa esim. paimentamisessa..

      paimentamisessa tms muussa työ/harrasteessa..

      • ehkäpienestäkinhyvä

        Voisi ajatella että kooikerhondje, mudi tai pumi sopisivat agilityyn ja tokoihin.. Ehkäpä luonnekin hyväĺlä tuurilla olisi jollain näillä sitten hyvä, riippuu geeneistä, ystävällisestä kasvatuksesta yms. ymmärtääkseni vähän onnesta, sattumasta, ei voi tietää etukäteen..


    • Moiiiivaan

      Tanskalaisruotsalainen pihakoira

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1445
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1235
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe