Millainen yritys on Ideko?

TEvärvää

Verkkosivujen tiedoista päätellen ihan toimiva keittiöremonttikonsepti, mutta hiukan arveluttaa, jos heillä ei ole riittävästi laadukkaita hakijoita uusiin työpaikkoihin, vaan joutuvat värväämään toisen alan ihmisiä, pitkäaikaistyöttömiä, joilla ei edes ole myyntikokemusta. Mistä se kertoo? Kuitenkin tarjolla sanotaan olevan pari ihan normaalipalkkaista kokopäivätyöpaikkaa. Olisiko kuitenkin niin, että se on vain 'houkutin', ja ansaan langenneelle tarjotaan ilmaistyötä kesäksi lupaillen palkkatyötä sitten joskus, ehkä?

Tai olisiko kyseessä puhelinmyyjän hommat? Niihinhän ei normaali ihminen mene, joten näihinkö yritetään tyrkkiä työttömiä tukien katkaisun uhalla? Työtä vastaan ei todellakaan olisi mitään - menisin vaikka sinne kymmenien kilometrien päähän, vaikka en omistakaan autoa - mutta en orjatyöhön enkä puhelimella viattomia kansalaisia kiusaamaan. Itsekään en sellaisia kuuntele, miksi itse siis sellaiseksi ryhtyisin?

Oman alan myyntityötä tekisin viikon pari ilmaiseksikin, jotta nähtäisiin, natsaako 'kemiat' työnantajan ja työkavereiden kanssa. Kun tietää hallitsevansa alan, pari viikkoa ilmaista esittelyä taidoistaan olisi ihan okei juttu, minulle ainakin. Mutta vieras ala, ei autoa, kaukana, ehkä ilman palkkaa, ehkä puhelinmyyntiä - ei kiitos. Tietysti, jos se on normaali työpaikka, hakijoita on sadoittain, joten ei ole 'vaaraa', että siihen 'pääsisi', mutta onko se?

213

80103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • narinaaaaaa

      Kempeleläinen firma. Ei kovin pitkä matka, jos asut Oulussa. Tai Kempeleellä, tietty. Mene taksilla. Puhelinmyyntiä voi tehdä kotoaankin.

      • entinenidekolainen

        jaa jaa.....Koskelon nuoret pojat siirtyneet yrityksen johtoon.Onnittelut ja toivottavasti rahkeet
        riittää vetää yritystä.Onnittelut joka tapauksessa ja menestystä yritykselle.Terveiset Tuomolle.


    • TyötönRaakaAine

      Mitä jäin kaipaamaan heidän sivuiltaan:
      Kuvat ja nimet niin yrityksen omistajista, johtajista kuin työn tekijöistäkin kontaktitietoineen. Kuvittelisi yrityksen olevan ylpeä työnsä jäljestä. Haluaisin kuvia keittiöistä ennen ja jälkeen ammattitaitoisen (vai oliko se nyt heidän kouluttamiensa pitkään työttömänä olleiden tekemän) remontin. Kuvia suomalaisista kodeista, suomalaisista ihmisistä, ei jotain netistä napattua.

      Miksei ole yksityiskohtaisempaa lomaketta remonttia haluavien täyttää? No, siinä olisi tietysti se vaara, että joku tosiaan tilaisi heiltä remontin... Nämä sivut näyttäisivät olevan enemmän suunnattu markkinointiin työnhakijoille. Heidän ei tarvitse olla ammattitaitoisia, heidät koulutetaan. Palkkaa kuitenkin luvataan, ja kannusteita (karenssikeppiä?). Miksi heille on niin tärkeää löytää yhä uusia työttömiä? Jos he ovat jo toiminassa oleva, oikeasti remontteja toimeenpaneva yritys, kai heille on tunkua puusepistä ja kirvesmiehistä ja kaikenlaisista ammattimiehistä?

      Mikä tämän firman toimenkuva todella on? Onko se keittiöremontit vai onko se pitkäaikaistyöttömien 'kouluttaminen'? Tuosta koulutuksesta voi näet saada mainiot rahat veronmaksajilta. Tarvitsee vain työkkärin auliilla avustuksella saada ryhmä vastaanhangoittelevia työttömiä koulutukseen aika ajoin. Jos he osaavat tehdä remonttiakin, ja myydä, se on bonusta - sitten voisi harkita ihan aitoja remonttejakin jossain. Muuten riittää kyllä ihan se raha, mikä virtaa sisään per työtön, tarvitsematta tehdä muuta kuin nimittää toimintaa työttömien kouluttamiseksi. Työtön työnhakija on raaka-ainetta, lammaskatras, jonka vuodasta keritsevät rahaa muut kuin hän itse.

      Toivon, että olen täysin väärässä epäilyissäni. Voisiko joku tästä firmasta tietävä karkottaa kuvitelmani, niin pyydän nöyrimmästi anteeksi. Ja jos osuin oikeaan, voittehan aina poistattaa tämän viestin;)

    • Ylästö

      Tänään tuli Ideto Suomi Oy:stä numerosta 0409051897 soitto 7-vuotiaan tyttären puhelimeen. Naishenkilö aloitti suoraan kyselemään tyttäreltäni minkäikäinen keittiömme on. Tyttäreni ei varmasti kuullosta aikuiselta puhelimessa. Tässä kohtaa hyppäsin väliin ja pienen tenttaamisen jälkeen kertoi mistä soittaa. Numeron oli saanu "järjestelmästä" ja kun kysyin henkilön nimeä hän sulki puhelimen.

      Itse kiertäisin koko firman kaukaa, ei voi olla puhtaat jauhot pussissa.

      • HalooKempele

        Tuosta numerosta on soitettu tänään ja eilen, mutta juttu ei ole jatkunut. Jos soittaa vastaan niin silloin puhelin menee puhelinvastaajalle.


      • 440

        Kyllä kyseisestä numerosta tuli outo soitto..kyseli asumiseta pikaisesti..aivan outoa kun yritin soittaa kyseiseen numeroon vastaaja päällä.jätin myös soitto pyynnön vastaajaan eei ole kuulunut puhelua enää,,,asiatonta soittelua..ei voi olla ihan puhtaat pussissa.


      • keittiönuusija

        Keittiö ja muut remontit lähtee asiakkaan tarpeesta, ei puhelinmyyjän tai ovelta - ovelle kulkijalta. Kun erään toisen vastaavanlaisen yhtiön kanssa oli puhelimessa sovittu tarjouksen teko aika ja itsekin varannut aikaa paikalla oloon. Niin eipä herra edustaja sitten tullutkaan, ei soitellut syytä miksi ei tullu. Joten ei ole näillä enää mitään asiaa. Asiakkaana menin tunnetun keittiöedustajan liikkeeseen ja kerroin tarpeistani, niin on mukava ollut asioida kasvokkain. Hinta arvio tuli paperilla, kun katsottiin toimitusaikaa ja materiaalit joihin sai vielä mietintä aikaa, tehdä muutoksia ja tarkistuksia. Vasta sitten laitettiin nimeä paperiin.


      • Anonyymi
        440 kirjoitti:

        Kyllä kyseisestä numerosta tuli outo soitto..kyseli asumiseta pikaisesti..aivan outoa kun yritin soittaa kyseiseen numeroon vastaaja päällä.jätin myös soitto pyynnön vastaajaan eei ole kuulunut puhelua enää,,,asiatonta soittelua..ei voi olla ihan puhtaat pussissa.

        Jep, tätä liikkeellä


      • Anonyymi
        440 kirjoitti:

        Kyllä kyseisestä numerosta tuli outo soitto..kyseli asumiseta pikaisesti..aivan outoa kun yritin soittaa kyseiseen numeroon vastaaja päällä.jätin myös soitto pyynnön vastaajaan eei ole kuulunut puhelua enää,,,asiatonta soittelua..ei voi olla ihan puhtaat pussissa.

        Ei olekaan- lue netistä muiden kokemukset- vanhuksilta huijattu ylihintaa, työn laatu ei kestä tarkastelua, soittivat minullekin vaikka markkinointikielto voimassa. Saaneet tai ostaneet vanhusten puhelinnumeroita- helppoja huijattavia, kun luottavat SUOMALAISIIN rehellisin myyjiin🤣… hahhahhaa.. vedättävät rahasi. Jätä väliin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei olekaan- lue netistä muiden kokemukset- vanhuksilta huijattu ylihintaa, työn laatu ei kestä tarkastelua, soittivat minullekin vaikka markkinointikielto voimassa. Saaneet tai ostaneet vanhusten puhelinnumeroita- helppoja huijattavia, kun luottavat SUOMALAISIIN rehellisin myyjiin🤣… hahhahhaa.. vedättävät rahasi. Jätä väliin!

        Erittäin omituinen firma kun kysyy tarjous hinnan materiaali ja asennus hintaa eriteltynä mustaa valkoisella jotta saisi kotitalousvähennykseen laskelman niin ei saa vaikka pyytäisi???Näyttää siltä että annetaan tarjoushintana koko paketti ilman eriteltyä kotitalousvähennyksen laskettua hintaa mustaa valkoisella varmaan pelkona se että sen osuus on niin pieni kokonaishinnasta että asiakas ei ottaisi tarjouspakettia lainkaan??Kokonaishinta tarjouksessa on huomattavasti suurempi kuin muilta annetaan


      • Anonyymi

        Tyttäresi liittymä on toki sinun hankkimasi ja nimelläsi?


    • työtönmyyjä

      Tänään tuli työkkäristä postia, jotta Ideko järjestää rekrytilaisuuden Jyväskylässä 1-2 henkilön palkkaamiseksi keittiösuunnitteluun. Ei tarvita aiempaa kokemusta suunnittelusta tai mistään, firma kouluttaa kyllä. Palkkaa luvataan 2000-5000 euroa tuloksen mukaan. Kuulostaa niin hyvältä , että taidanpa jättää väliin...

      • Lilli25

        Helmikuun 2016 Oulun rekrytilaisuudessa osallistuneet porukat ja siitä edeten puhelinhaastatteluun ja haastatteluun Kempeleessä. 5-6 tarvekartoittajaa/asiakashankkijaa luvattiin työllistää. Ketkähän on ne valitut vai valittiinko ketään ?!


      • Kirvesmies

        Olen kuullut että idekolla ei kouluteta juurikaan uusia henkilöitä vaan perehdys tapahtuu 6-7 tunnissa sit hommiin. Yleensä perehdyttää pitää kunnolla firmassa kuin firmassa, olin harkinnut kysyä töitä mutta jätän välistä haen mielummin muualta näitä hommia missä perehdytetään kunnolla.


    • Hankintapäällikkö

      Idekon pojat kävivät tarjoamassa kevyttä keittiöremonttia jossa vaihdetaan kaappien ovet ja laatikostojen etulevyt ! Pojat sitten laskivat tarjouksen ja hinnaksi tuli 7400 € ! Kerroin, että tuolla rahalla saan ihan uudet kaapit ja laatikostot ! Pojilla oli kiire saada kauppa aikaan, sillä he vetosivat edulliseen yhteishankintaan alueella ! Vaihdettavaa pintaa oli noin 7 m2 eli siis 1000 €/m2 !
      Kysyin myös pari muuta tarjousta samalla sisällöllä ja hinta olikin alle 2000 € ! Idekon hinnoittelu on pahasti pielessä ja ilmeistä on sen olevan täysin harkittua. Tällä tavalla johdetaan erityisesti vanhempia ihmisiä harhaa. Samaa porukkaa myyvät myös ikkunoita, ovia ja pienpuhdistamoita yms. Kyllä pitää sanoa, että etiikka ja moraali on kaukana Idekon toiminnassa. Tämä porukka toki saa syntinsä anteeksi viikottain !
      Idekon kaltaiset yritykset kannattaa kiertää kaukaa ellei halua maksaa ylimääräistä " kirkollisveroa !

    • MarkoTasala

      Tää Ideko on kyllä eräänlainen häirikköfirma. Lokakuusta 2015 asti soitelleet nrosta 0409051897. Koskaan en ole vastannut, mutta he eivät väsy. Tänäänkin 2 puhelua tullut ilta 19 jälkeen. Pitää varmaan vastata ja haukkua niin lyttyyn, että eivät ikinä enää soita. Kaikki mahdolliset markkinointikiellot on käytössä, silti nämä idiootit eivät osaa lopettaa.
      Niin paskan kuvan saa firmasta, että ikinä en mitään heiltä osta, ja taatusti levitän pahaa sanaa. Tekisi mieleni sopia tapaaminen ja kiskaista nekkuun. Kunnon idiootteja.

      • Kuuhelo

        Ymmärrän tunteesi mutta olisiko suoraselkäisempää ja vähemmän lapsellista vain vastata ja suoraan sanoa "kiitos en tarvitse" tai "kiitos ei oo tarvetta koska aion tehdä remontit itse". Kyllähän puhelinmyyjä soittaa vaikka seuraavat 10 vuotta putkeen koska hänen työtään on se että saa ihmisen kiinni joten jos sinä et vastaa niin sehän rankuttaa taas seuraavat 10 vuotta.

        Nimimerkillä: itsekin puhelintyötä pienenä osana omaa työtään tekevä henkilö... Mulle jos joku sanoo ei niin se on silloin ei ja se on ihan ok, tuskin kukaan myyntialalla työskentelevä oikeasti odottaa että asiakas, puhumattakaan random heppu luurin toisessa päässä, aina sanoo kyllä :)

        Eli nyt vaan kaikki puhelimessa häiriköidyt: vastatkaa ja sanokaa ei. Aikanaan kun itsekin kiertelin ja kaartelin tai en vastaillut puhelimeen niin yhteydenottaja tuli paljon enemmän. Nyt kun olen jokaiselle lyhyesti perustellut Miksi en tarvitse palvelua niin soitot ovat vähentyneet reippaasti. Nykyään saan ehkä noin yhden puhelun kuukaudessa lehtimyyjiltä, kattoremonttimyyjiltä, pankkiiriliikkeestä tms.


      • Anonyymi

        Se markkinointi kielto?


      • Anonyymi

        Juuri niin- minullakin on markkinointikielto ja silti soittivat! Mistä saivat numeron ? Taidan salata numeroni kun on tullut vaikka mitä huijarisoittoja.. myydään olematonta sähköä edullisesti rahat laskussa menevät suoraan Irlantilaiseen pankkiin tilinumeron perusteella - Kuluttajaliitto varoittaa.
        Joku on myynyt vanhusten puhelinnumeroita huijarifirmoille…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se markkinointi kielto?

        Niin milloin oot sen markkinointikiellon hankkinut? Puhelinmarkkinoinnin asiakasrekisterejä kun ei osteta joka päivä uudelleen, vaan jos rekisteri on ostettu vaikka vuosi sitten, ei sen jälkeen tehdyillä suoramarkkinointikielloilla ole vaikutusta, koska se numero on jo ehtinyt mennä firmoille.

        Ja jotkut näyttäisi olevan siinä luulossa, että suoramarkkinointikielto on ikuinen. Ei ole. Se kestää sopimuksesta riippuen yleensä 3-5 vuotta. Eli jos on 15 vuotta sitten sen kiellon hankkinut, eikä ole uusinut sitä sen jälkeen, ei se enää voimassa ole ollut herran vuosiin.

        Ei puhelinmyyjille ole mitään järkeä venkoilla esim. jättämällä vastaamatta, kun sitten ne vain soittaa uudelleen. Vastaa ja sanoo, että en ikinä keskustele puhelinmyyjien kanssa, niin ei ne uudelleen soittele, kun se ois niillekin työajan haaskausta. Siis ne myyjät nimenomaan haluaa sellaisten ihmisten numerot pois päiväjärjestyksestä, jotka eivät ole potentiaalisia asiakkaita, niin teet molemmille osapuolille palveluksen kun vain sanot suoraan, että ei.


    • Markkuky

      Rentoa porukkaa, soittelivat suunnittelu käynnin ja siinä sovittiin nuorten miesten kanssa kaupat suunnittelun jälkeen. Hinta oli laatuun nähden kohdillaan ja molemmat osapuolet tyytyväisiä.

      • ittu.mitä.hommaa

        Jees jees mutta ihan paskapuhetta. Kusettavat vanhoja ihmisiä ja hinnat on aivan törkeitä. Pakko päättää nyt heti. Ei tulla enää toista kertaa ja niin edelleen. Ennustan pikaista pääsyä kuluttajaviraston mustalle listalle.


      • lespiksetliikkeellä

        onko ihan pakko tulla tänne mainostamaan ihtiään,surkeeta.
        tiukkapipoja , soittelevat häirikköpuheluja kokoajan ,väkisin myyvät , ei todellakaan sovittu kauppoja , hinta oli törkeän kallis , huijarit liikkeellä , hallelujaa


      • Anonyymi

        Tämä edellinen kommentti oli varmaankin Idekon työntekijältä. Juuri sain vanhempieni jo vanhusten törkeän huijaus remontin peruttua (Helmikuu 2021). Pienen kerrostalon keittiön uusien ovien hinnaksi tuli 6000€, eli mitään muuta ei olisi uusittu. Sen lisäksi kirjoituttivat heillä kulutusluotto laina paperit OP- pankilta ja korko miltei 10%. Heillä ei eläkeläisinä olisi ollut mitään edellytyksiä lainan takaisin maksuun. Tämä siis agressiivisen suoramarkkinoinnin seuraksena ja paperit piti samantien kirjoittaa. Korona-aika vielä tunkevat vanhusten koteihin.

        Täysin moraaliton huijarifirma. Välttäkää ja yrittäkää suojella vanhempia sukulaisianne. Soiton kielto listalla olo ja vöestörekisteriin tehty markkinointikielto ei suojannut vanhempiani.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä edellinen kommentti oli varmaankin Idekon työntekijältä. Juuri sain vanhempieni jo vanhusten törkeän huijaus remontin peruttua (Helmikuu 2021). Pienen kerrostalon keittiön uusien ovien hinnaksi tuli 6000€, eli mitään muuta ei olisi uusittu. Sen lisäksi kirjoituttivat heillä kulutusluotto laina paperit OP- pankilta ja korko miltei 10%. Heillä ei eläkeläisinä olisi ollut mitään edellytyksiä lainan takaisin maksuun. Tämä siis agressiivisen suoramarkkinoinnin seuraksena ja paperit piti samantien kirjoittaa. Korona-aika vielä tunkevat vanhusten koteihin.

        Täysin moraaliton huijarifirma. Välttäkää ja yrittäkää suojella vanhempia sukulaisianne. Soiton kielto listalla olo ja vöestörekisteriin tehty markkinointikielto ei suojannut vanhempiani.

        Olisi pitänyt katsoa tämä aikaisemmin. Meille ne tekee keittiöö luvattiin parissa päivässä valmiiksi mutta kestänyt yli kuukauden ja vielä kesken ja huonosti asennettu kahvat ja kaapit eivätkä suostu antamaan toimitusjohtajan numeron.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisi pitänyt katsoa tämä aikaisemmin. Meille ne tekee keittiöö luvattiin parissa päivässä valmiiksi mutta kestänyt yli kuukauden ja vielä kesken ja huonosti asennettu kahvat ja kaapit eivätkä suostu antamaan toimitusjohtajan numeron.

        Meillä täällä hetkellä ihan sama kokemus nyt… on kaikki keskellä, ois myös pitänyt tätä katsooo…. Onko ketään viellä täällä hetkellä ketään on huijattu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisi pitänyt katsoa tämä aikaisemmin. Meille ne tekee keittiöö luvattiin parissa päivässä valmiiksi mutta kestänyt yli kuukauden ja vielä kesken ja huonosti asennettu kahvat ja kaapit eivätkä suostu antamaan toimitusjohtajan numeron.

        Meillä todella huono kokemus IdekostaEn voi suositella kenellekään. Meille luvattiin pari päivä mutta kestänyt kahdeksan kukautta .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä edellinen kommentti oli varmaankin Idekon työntekijältä. Juuri sain vanhempieni jo vanhusten törkeän huijaus remontin peruttua (Helmikuu 2021). Pienen kerrostalon keittiön uusien ovien hinnaksi tuli 6000€, eli mitään muuta ei olisi uusittu. Sen lisäksi kirjoituttivat heillä kulutusluotto laina paperit OP- pankilta ja korko miltei 10%. Heillä ei eläkeläisinä olisi ollut mitään edellytyksiä lainan takaisin maksuun. Tämä siis agressiivisen suoramarkkinoinnin seuraksena ja paperit piti samantien kirjoittaa. Korona-aika vielä tunkevat vanhusten koteihin.

        Täysin moraaliton huijarifirma. Välttäkää ja yrittäkää suojella vanhempia sukulaisianne. Soiton kielto listalla olo ja vöestörekisteriin tehty markkinointikielto ei suojannut vanhempiani.

        Juuri firman kanssa sovittu kaupat abt. samalla summalla.

        Tulee kaapin ovet, tasopinnat, laatikostot ja 3kpl runkoja tuohon rahaan kohtuullisen kokoiseen okt:n keittiöön.

        Ilmeisesti kokeilevat kepilä jäätä sopivissa kohteissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä edellinen kommentti oli varmaankin Idekon työntekijältä. Juuri sain vanhempieni jo vanhusten törkeän huijaus remontin peruttua (Helmikuu 2021). Pienen kerrostalon keittiön uusien ovien hinnaksi tuli 6000€, eli mitään muuta ei olisi uusittu. Sen lisäksi kirjoituttivat heillä kulutusluotto laina paperit OP- pankilta ja korko miltei 10%. Heillä ei eläkeläisinä olisi ollut mitään edellytyksiä lainan takaisin maksuun. Tämä siis agressiivisen suoramarkkinoinnin seuraksena ja paperit piti samantien kirjoittaa. Korona-aika vielä tunkevat vanhusten koteihin.

        Täysin moraaliton huijarifirma. Välttäkää ja yrittäkää suojella vanhempia sukulaisianne. Soiton kielto listalla olo ja vöestörekisteriin tehty markkinointikielto ei suojannut vanhempiani.

        Jaa, juuri vaihdatin suuren omakotitalon keittiön kaikki kaapin ovet, 4 kaappirunkoa, liesituulettimen ja laatikostot Idekolla.

        Hinta suurinpiirtein sama.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, juuri vaihdatin suuren omakotitalon keittiön kaikki kaapin ovet, 4 kaappirunkoa, liesituulettimen ja laatikostot Idekolla.

        Hinta suurinpiirtein sama.

        Ja tasot lisäksi kuuluivat hintaan.


    • herranhaltuun

      ei kannata sekaantua moiseen,myyjä pn aina maksumiehenä

    • PetriPee

      Meillä on kyllä hyvät kokemukset tästä firmasta! Hyvää suomalaista laatua tämän firman palvelut! Mukava, että ottavat yhteyttä kun oli pitkään mietitty jo keittiöuudistusta. Suunnittelu katsottiin ajan kanssa rauhassa ja tosi hyviä ideoita oli näillä ammattimiehillä. Hintakin jäi reilusti sen alle mitä olin kuvitellut, kiitos yhteishankintaedun. Hyvä myös, että kiinteä hinta niin ei tule yllätyslaskuja perästä. Asennus sujui mutkitta ja kiva ku ei tarvinnut ennakkoon maksaa mitään vaan työt tehtiin ensin! Turvallinen vaihtoehto kun lopputarkastuskin tehtiin ennen kuin asentaja poistui niin tuli varmasti laatua eikä tarvinnut reklamoida mitään. Suosittelen t: petepee

      • KoskelottiHuijaus

        Lämpöluxilaisia. Koskelon poika rekryää Idekon kotisivuilla. Nimi jätetty pois, numeron tiedot löytyvät kyllä halukkaille.
        Kilpailuttakaa keittiönne! Esim. Ikean ihan hyvät ja modernit keittiöt uusine kaappeineen 1500€-4500€. Kotimaisista firmoista saa myös hyvään hintaan. Ei idekon tyylillä vaihdetaan ovet ja laatikon päädyt ja lasku 7400€. On törkeää huijata vanhoja ihmisiä!


      • Anonyymi

        Jännää, että yhdeltä hepulta tulee ylipositiivinen kommentti huijarifirman toiminnasta! Koskelon veljekset jatkavat isänsä huijausta jo toisessa polvessa. Lämpölux ym. 5 muuta remonttifirmaa samassa ringissä. Oululaisen lessumafian ehkä johtavia kusettajia. Kannattaa pysyä kaukana.


    • jorkkam

      tämä on kyllä hyvä ja laadukas firma! kysyimme kolmesta osoitteesta tarjoukset ja näiltä tuli huomattavasti edullisimmin ja asennettuna. toki kun itse oisimme asentaneet ja hakeneet kaapit niin olisimme säästäneet, mutta kun aikaa ja osaamista ei ole. Puustellilla oli törkeän kallis kyllä 13500e (kaikki rungotkin vaihdettiin) mutta oli vain 6700e Idekon kautta pintapuolisesti uudistettuna (vain muutama runko vaihdettiin). suosittelen suomalaista laatukaamaa!! ei tod mitää halpis kiinakalvopinnotteisia ovia näillä..

      • Muaeihuijattu

        VOI LUOJA MITÄ PASKAA


    • eiiikäänpustellia

      Poistakaa ylläoleva viesti, ei ollut tarkoitus lähettää

    • eiiikäänpustellia

      tää on kumma foorumi kun sieppa vistin vaikka ei lähetäkkään

    • eiiikäänpustellia

      Tarkoitin lähettää että aivan mahottoman hyvä firma missä Koskeloita mukana!

      • herranhaltuun

        hah


    • ideko_idiootti

      Täysin ala-arvoinen työnjälki ja hinta oli törkeä. Tämän yrityksen kanssa ei pidä olla missään tekemisissä. Yllä olevat viestit, joissa kehutaan, ovat yrityksen omien työntekijöiden kirjoittamia.

      • Harri777

        Juups...8000,- "tarjouksen" sain juurikin...Pointtina nyt,että runkoja ei oltu uusimassa 😂 Kysyin toiminimiyrittäjältä ja tukkuliikkeestä niin sama setti 2300,- asennuksineen, hiukan parempaa laatua mukaillen...Että 7700,- oli "vain" ilmaa.
        Avasin mistä oli kyse,kun sopimusta piti olla heti tekemässä 😅

        Tuli Amway mieleen 😎

        Tämä siis kokemus Jyväskylästä.En tiedä mitä ne hinnat etelässä ovat,jos 50% alennusta rempasta on edelleen noin hirveästi.

        Vaik muistaa pitää sekin,et työtähän he vaan tekevät Idekolla...Mut tarkkana saa saa*ana olla 😇


    • Puustelli

      Aivan pohjasakkaa koko firma, Älkää kajotko tähän.

    • herra53a

      Puhelinmyyjä soitti kun haudan takaa. Ei tollasia muumioita pitäs palkata.
      Ei tullu kauppoja.

    • joskuseivaanjaksa

      Soittivat ja alkoivat kyselemään. Vaadin saada tietää mistä yhteystietoni on hankittu (osoitelähde pitää ilmoittaa), henkilörekisteriselostetta ja kaikki minusta heillä olevia tietoja. Melkoinen mutina, soittaja sanoi kysyvänsä esimieheltä jonka jälkeen lupasi toimitusjohtajan soittavan minulle, mutta ei sitten kysyttäessä edes tiennyt mikä tämän toimitusjohtajan nimi on. Eikä ollut kuullutkaan että henkilörekisteristä pitää olla seloste eikä oikeastaan mitään muutakaan. Katsotaan nyt pari päivää ja jos ei sähköpostiin tulee vaadittuja dokumentteja niin toimitusjohtaja saa täältä päin melko kiivaan puhelun...

    • LarsLevi

      ylihinnoittelee reilusti tuotteet ja palvelut,palkka provisiopohjainen ja huono,ihmeellisiä sääntöjä ja käytäntöjä palkanmaksuissa.kiertäkää kaukaa moinen yritys

    • huijarit

      kiertäkää kaukaa

    • VilpitöntäValehtelua

      50% "Halvempi" todellisuudessa vähintäänkin 150% kalliimpi, kaupan purkamisessa täyttä valehtelua. Ei onnistu muutakuin kuluttajaviraston kautta. Kiertäkää yritys kaukaa tai takkiin tulee ja lujaa.

    • Mehtämiess

      Oikeesti hei.. älkää antako numeroitanne minnekkään niin ei tule turhia soittojakaan. Työtähän Idekon porukkakin vaan tekee, ja puhelinmarkkinointihan on vaan yksi asiakashankinnan muodoista. Ei kukaan puhelimen läpi teitä syö. Ihme homma, kaikesta näköjään tänä päivänä voi valittaa ja kitistä

    • Höpöfirma

      Jep. Pojat kävi. Pääsin onneksi eroon heistä. Toinen oli sukkela mies, sana taitavasti hallyssa, toinen oli helposti hikeentyvä. Yritin uudella, että mistä tiesivät Turkuun asti tulla. Ei tässä rapussa kukaan voinut välttyä ajatukselta, että koska ovat Kempeleeltä ja talomme on vielä jonkun aikaa Taovan omistuksessa (kepulaisten yritys), että pojille tullut tieto jostain kepukonttorista. Elleivät olleet Sipilän sukulaispoikia. No, eivät saaneet keikkaa, reilu tunnin juttelun jälkeen selvisi kyllä ettei ole kyse ammattilaisista.

      Keittiöremontit kannattaa teettää aina luotettavilla ammattilaisilla.Ideco on huijarifirma.

      • oivoivoii

        Huvittavia ihmisiä tämäkin palsta täynnä. Vedotkaa nyt vielä salaliittoteorioihinkin


    • VieläVuonna2017

      Järjen käyttö ei ole pakollista mutta suotavaa. Melko yksinkertaisia immeisiä löytyy vielä tänäkin päivänä. Siihen puhelimeen varmaan osaa jokainen sanoa, kiinnostaako oman keittiön kohtalo vai ei. Voisin kuvitella, että aika monelta jäisi remontit tekemättä, jos tälläisiä palveluja ei kukaan markkinoisi. Herätkää vaan ihmiset tähän päivään, niin huomaatte että paljon on asiat muuttuneet sitten talvisodan :)

    • Muistoja

      Huonomaineinen firma, negatiivisia kokemuksia heidän puhelinmarkkinoinnistaan. Ovat tähän ketjuun laittaneet muutaman oman trollauksen ja kehut.

      Pysykää loitolla.

    • kokemuksenrintaäänellä

      Mainostaa helppoa keittiöremonttia ylihintaan. Veihdetaan pelkät ovet jolla samalla hintaa saisi koko keittiön uusiksi ja vähän enemmänkin. En suosittele.

    • KaukoIa

      Lupsakoita keittiöremontti immeisiä. Kävivät meilläkin jutulla ja hyvä mielihän siitä tuli kun kehuivat vaimoakin kauniiksi rouvaksi ja kehitysvammaista tytärtänikin herkunpuoleiseksi.

      Kerroin pojille että rahaa on kunhan tulee asialliset kaapit keittiöön. Laitettiin nimet paperiin ja lupasivat vielä kaupantekijäisiksi pestä autonikin.. CLS Mersuja kuulemma pojilla itselläänkin, niin sovittiin että poikkeavat ensi viikolla pesaisemaan.

      Juha Sipilänkin keittiön kuulemma laittaneet vastikään kun on toimitusjohtajansa tuttuja kuulemma.

      Taitaa ollla köyhien ja kateellisten panetteluja nämä kriittiset kommentit edellä!

    • petettys

      Huijariyritys, tuplahinta. Sovittiin kokonaishinta, ei saanut erittelyä mikä mitäkin maksaa. Käyttävät uhreina etupäässä eläkeläisnaisia. Vituttaa!

    • ettätälläst

      Ensikskin nämä kommentit ovat tosi lapsellisia ja harhaanvieviä. Luin näitä kokemuksia/kommentteja ennen kuin tulivat paikalle. Halusin kuiteskin antaa mahdollisuuden.
      Meillä kävi nuorempi mies esittämässä tuotettaan, en tajunnut aluksi, olen vuokralainen, että tämä ei edes onnistu. Kyselin silti ihan mielenkiinnolla puhelimen kautta mainonnasta ja vähän muutakin tästä firmasta ku heillä oli aikaa varattu se 3- 4 tuntia minulle, eli ei todennäköisesti ollut muutakaan tekemistä.
      Luotettavan kuuloinen firma!
      Kyseessä ei ole puhelinmyynnistä, vaan asiakashankinnasta, joka on puhelimen kautta yksi tapa. Suunnittelijat ovat samalla myös myyjiä ja pyrkivät tietenkin tienaamaan rahansa myymällä tuotettaan samana päivänä kun kerran kyseessä on proviikkapalkasta.
      Kun puhutaan keittiöremontista, tämä onnistuu vain asunnon omistajille, ja suurin osa näistä, joka on mielestäni on aika loogista, ei ole ihan nuorimmasta päästä.
      Jos on lapsen numeroon soiteltu, teidän vanhempien pitää itse huolehtia siitä (en muista mistä), kun kerran numeronsa on teidän nimissä, että teidän oma puhelinnumero on järjestelmissä ensimmäisenä mistä teidät tavoittaa. Olen itsekkin ollut puhelinmyyjänä, huutoja on tullut paljon pelkästään tämän takia että lapsen numeroon soitin joka tulee teidän vanhempien nimissä automaattijärjestelmästä ulos.
      Jos tuote on mielestänne kallis, siinäkin on varmasti oma syynsä miksi. Mitä suunnittelija kertoi, hinta koostuu ihan kaikesta (myyjän ja asentajan palkasta, purkutyöstä, asennuksesta, laadukkaista? kalusteista ym). Kyselin myös tästä 50% allenusjutusta, ja se on se idea, ettei koko keittiötä remontoida, vaan pelkästään se pintapuolinen, joka tekee siitä halvemman. Eli tuotteena ei ole varmaan kuiteskaan halvimmasta päästä, mutta se helppous, ku kuulemma pystyy asentamaan uudennäköisen keittiön on se mikä todennäköisesti innostaa asiakkaita.

      • ettätälläst

        Korjaus viimeiseen lauseeseen*
        ..., ku kuulemma pystyy asentamaan uudennäköisen keittiön muutamassa päivässä on se mikä todennäköisesti innostaa


      • JormaKuuu

        Ihan missä tahansa muussakin firmassa se hinta koostuu noista kaikista. Mutta silti hinta on muissa rehellisissä firmoissa huomattavasti halvempi koska hinnassa ei ole ylimääräistä ilmaa, mitä Idekolla taas on.


      • ettätälläst
        JormaKuuu kirjoitti:

        Ihan missä tahansa muussakin firmassa se hinta koostuu noista kaikista. Mutta silti hinta on muissa rehellisissä firmoissa huomattavasti halvempi koska hinnassa ei ole ylimääräistä ilmaa, mitä Idekolla taas on.

        Onko sulla tästä kokemuksia tai todisteita? Ihmettelen vain sitä, koska heidän nettisivunsa mainostavat esimerkiksi nimenomaan sitä AA-luokan palvelua ja että on täysin suomalaista materiaalia (joka on kuten kaikki tietävät kallista)


      • mentaa

        Olen mennyt tilaamaan idekolta keittiöremontin kotimyynnin kautta. Kaksi nuorta poikaa kotona käymässä. Allekirjoittanut sopimuksen kin. Nyt olen kuitenkin miettinyt asiaa ja tullut siihen tulokseen, että maksan siitä liikaa. Voiko kaupan perua koknaan? Kaupanteosta on 3päivää. Eikös kuluttajalla ole 14vrk perumisoikeus kotimyynnin ollessa kyseessä? Päteekö se myös kun ostaa idekolta.


      • LuuV
        mentaa kirjoitti:

        Olen mennyt tilaamaan idekolta keittiöremontin kotimyynnin kautta. Kaksi nuorta poikaa kotona käymässä. Allekirjoittanut sopimuksen kin. Nyt olen kuitenkin miettinyt asiaa ja tullut siihen tulokseen, että maksan siitä liikaa. Voiko kaupan perua koknaan? Kaupanteosta on 3päivää. Eikös kuluttajalla ole 14vrk perumisoikeus kotimyynnin ollessa kyseessä? Päteekö se myös kun ostaa idekolta.

        Saitko kaupan purettua?


    • suomalainenlaatu

      Tänne ei ole tainnut suurimmaksi osaksi kirjoitella kuin ne, ketkä eivät ole tilanneet keittiötä Idekolta. Minä ainakin tilasin ja olen erittäin tyytyväinen. Suunnittelijat/myyjät olivat erittäin mukavia ja meillä oli kivaa yhdessä suunnittellen uutta keittiötä. Aikaa siinä vähän meni, mutta onhan se ymmärrettävää, että näitä pitää ajan kanssa suunnitella, että tulee hyvä siitä. Heillä on niin hyvät materiaalit ja asentajat, että ei muusta väliä! En suostu mihinkään halvimpaan paskaan kuitenkaan ostamaan, kun tarkoitus oli uusia siten, että siitä olisi 20-30 vuodeksi eteenpäin iloa. Kuitenkin tämä on paljon halvempi ratkaisu, kuin kalliit kokokeittiöt. Ihan ymmärrettävää oli myös se, ettei ollut peruutusoikeutta tuotteessa, koska kuluttajasuojalain mukaan kun katsoo niin ei koske mittatilaustuotteita. Eihän ne kuitenkaan muihin keittiöihin sovi samat suunnitelmat kun minua varten räätälöity. Nyt kaksi vuotta Idekon asiakkaana olleena, niin en voi kuin suositella kavereille ja muillekin tätä laadukasta yritystä! Palvelu pelaa ja laatu hyvä! En voisi olla tyytyväisempi kyllä näin asiakkaan näkökulmasta.

    • helppoheikit

      Suunnittelijoina hyvin huonoja, jos vertaa vaikka Ikean suunnittelupalveluun. Ylihintainen. Kuten tuolla edelläkin on jo kerrottu. Kävivät, kaksi nuorehkoa miestä, esittelemässä. Päällekäyvää kaupantekoa ja jopa hitusen agressivista painostusta. Ei kiitos. Turussa kiersivät. Täällä on onneksi vaihtoehtoja. Maaseudulla tämänkaltainen vedättäminen on helpompaa.

    • LuuV

      Kaverilla 64v kävivät 4.10 tekemässä sopimuksen pienen keittiön ovien (8kpl) uusinnasta. Useamman tunnin olivat, kehuivat hänen maalaamiaan tauluja. Eivätkä maininneet hinnasta alkuun mitään. Hinta on 8400€ joka maksetaan osamaksulla 10v, 114€/kk, korkoa reilut 2000€.
      Sopimuksessa oli kiinnostava kohta " mittatilaustuotteissa kuluttajalla ei ole kaupanperuutusoikeutta kyseessä olisi kotimyyntikauppa (KSL 6:16 mittatilaustuote)
      Kai se 14pv kaupanpurku menee tässä läpi? Sillä eihän tämä varmaan ole ensimmäinen reklamaatio kyseisestä yrityksestä.

      • VuuL

        LuuV korkki kiinni..


    • woodoo

      No, vaikea mennä sanomaan. Yleensä "työhönottajalla" on suuri merkitys
      Jos ei kello kopsahda, tai tulijat ovat "kokeneita kehäkettuja", eivät he halua olla nuorempien käskytettävänä.

    • tyytyväisyyttä

      En uskonut ostavani mutta niin tein! Yleensä en anna palautteita töistä, en huonoja en hyviä, mutta nyt kyllä haluan antaa kuin tätä keskustelupalstaa luin.

      Meidän keittiöremontti toimi todella hyvin, aikataulujen, asennuksen ja muidenkin asioiden puolesta ja suosittelen kyllä lämpimästi. Hinnasta en osaa muuta sanoa kun että meille oli tosi sopiva ja naapuri oli tehny kokokeittiöremontin joka oli yli puolet kalliimpi.

    • Huijareita

      Onpa ihme, ettei kukaan halua paljastaa omaa henkilöllisyyttään, joka on oman keittiöremontin Idekolla teettänyt? Sillon, kun avoimia myyntiedustajan työpaikkoja on avoinna jatkuvasti kuten Idekolla on, niin jokin haisee ja pahasti! Moni työtön haksahtaa yrittämään Idekolla, mutta joutuu lopettamaan vielä köyhempänä! Jos ostaa keittiöremontin Idekolta, niin maksaa itsensä kipeeksi.

    • Kkkmsh

      FAktahan on se, että tänne kirjoittaa lähinnä ne yhteiskunnan elätit, köyhät ihmiset kellä ei ollutkaan varaa ostaa. Pahaa mieltä pitää sitten purkaa tänne ”faktakeskukseen” kun ei keittiötä satasella saanutkaan.

      • JMa

        Fakta on , että mulla on varaa ja tänään kävi pari edustajaa iDekolta nolaamassa itsensä. Kun esittelyssä ilmoitin, että tänään ei mitään kauppasopimuksia allekirjoiteta, lopahti parivaljakolta kiinnostus kokonaan kaupantekoon. Kilpailuko pelottaa. Kkkmsh on ilmeisesti tämän firman työntekijä.


      • Hehehihi

        Terve Juha-Matti. Kuulutko niihin kansalaisiin, jotka juoksuttavat kuudentoista firman edustajia kotonaan jotta voivat vertailla muutaman tonnin remonttia? Kyllä sinä olet köyhä


    • Ariia

      Mietin, että kuinka yritys tekee saneeraukset, kun niitä ei kuulemma suunnitella ollenkaan. Alan työ perustuu juuri hyvään suunnitelmaan. Ehkä he eivät tee ollenkaan kokonaisuuksia, vaan ainoastaan esim. Tason vaihdon, sokkeleiden vaihtoa, vetimet vaihtoa, pieniä maalauksia jne. Tällaisen käsityksen sain yrityksestä. Arja

    • Faktat-tiskiin

      Entisenä Idekolaisena en voi kuin ihmetellä täällä olevaa hintakirrausta, puhutaan että Ikeasta saa halvalla, saat halvalla ja kokoat itse joka saakelin nippelin ja nappelin. Mittaat itse kaikki tarvittavat mitat ja olet niistä itse vastuussa, kukaan ei niitä tarkista. Itse en ole heiltä keittiötä ottanut koska olen sisustus kirvesmies ja saan tehtyä itse oman keittiöni, mutta kuinka moni muu on valmis tekemään kaiken itse? Ne jotka ovat niin pitävät varmasti hintaa kalliina, koska kukaan normaali suomalainen ei laske omalle työlle hintaa. Kuitenkin pitää muistaa että aina isommassa yrityksessä työntekijöitä saavutettuun keittiöremonttiin on aina ainakin 3. Jokaiselle näistä ihmisistä pitää saada palkat maksetuksi.

      Loppujen lopuksi jos netistä katsoo niin kuinka monesta firmasta on mitään hyvää sanottavaa keskustelufoorumeilla? Ja sitten vielä näihin hinnoittelu juttuihin, se että joku kirjottelee täällä maksavansa 8 kaapinoven vaihdosta 8000e ei pidä mitenkään paikkaansa. Ja toiset puhuu ainoastaan keittiön neliömääristä. Minulla itselläni on 8m2 lattiapinta ala keittiössä mutta on saareke ja vetolaatikot molempiin suuntiin ja sen lisäksi L-mallisesti ylä ja alakaapit. Niin kuka ihme täällä voi kertoa pelkän lattianeliöiden perusteella, että oli kallis? Alkaa olla jo melko naurettavaa hommaa! Ps: itse en ole enää ollut vuoteen Ideokolla vaan kilpailevalla firmalla ja silti ei ole mitään pahaa sanottavaa. Uskon asiat varmaan voi tästäkin jättää pois. Varmasti mukava kirjoitella nimimerkin takaa kaikenlaista ”faktaa”.

      • Anonyymi

        Faktat-tiskiin kirjoitti:_

        "Koska olen sisustuskirvesmies saan tehtyä omat keittiöni."

        Nimititkö itsesi Idekolla ollessasi,vai saitko siellä koulutuksen alalle.?
        Tuskin olet mikään s-kirvesmies,vaan pelkkä kaluste asentaja jos sitäkään Idekolta.


    • Asiamies15774

      Paskafirma, olen OLLUT töissä siellä puhelinmyynnissä ja he houkutelevat nuoria töihin ja kusettaa niitä pahemman kerran.
      Maksavat liian vähän palkkaa ja sitten kun yrittää irtisanoutua niin änkytetään vastaan että ei lähtisi pois koska siellä on niin vähän porukkaa enää töissä.
      Ottaa jopa 14 vuotiata töihin.
      Lupailee palkkabonuksia joita ei koskaan saa vaikka siitä asiasta heille mainitseekin.
      Elkää todellakaan ostako mitään tai varsinkaan menkö töihin.

      • Meitäonpetetty

        Eniten palkkauksessa häiritsee tämä "pohjapalkka", joka sekin omasta mielestä mene provikan puolelle. Pohjapalkan PITÄISI olla vakio joka kuukausi, mutta tässä firmassa pitää ansaita se pohjakin kaiken muun päälle.


    • Karimasatti

      Meillä kävi idekon suunnittelija. Piti olla tunnin mittainen käynti ja kesti lopulta 3 tuntia...asiakkaan toiveita ei kuunneltu vaan sanottiin että hommaapas eräskin osa ikeasta irtonaisena...että just joo....meidän taloudessa ei muuten satu olemaan mitään ikeashittikrääsää eikä tulla kyllä ostamaankaan...suunnittelijakin vastasi omaan hlökohtaiseen puhelimeensa kesken esittelyn ja mainitsi heitä käyttäneitä asiakkaita nimeltä. Hinta oli tuplasti sen mitä muualta saisi ja hirveä painostus alkoi kun emme suostuneet kauppaan sitoutumaan...vaikka sanottiin että mietitään vielä tämä suunnittelija vaan alkaa täyttämään rahoitushakemusta valmiiksi...surkeaa palvelua surkealta firmalta-jatkossa tiedämme välttää tätä!

    • JMa

      Keittiösuunnittelijat ... eikun myyntiedustajat( näillä ei ollut keittiösuunnittelusta hajuakaan) iDekolta näköjään kulkevat parittain kuin mormoonisaarnaajat. Keittiösuunnittelu aloittiin kattavalla yrityksen presentaatiolla ja asiakkaiden tyytyväisyyden kehumisella. Sitten kerrottiin että verot ja työntekijämaksut maksetaan ja liiketoimintaan ei liity mitään "hämärää". Miksi?? Kun ilmoitin ettei tänään allekirjoiteta minkäänlaista sopparia loppui kiinnostus kaupantekoon kokonaan. Firma on näköjään keskittynyt lähes kokonaan ovien ja laatikostojen etulevyjen uusimiseen. Agressiivista markkinointia, että kauppasopimukseen olisi saatava allekirjoitus heti ensitapaamisella.

    • Kyllästyttää

      Justiinsa mulle soitti yksi heikäläinen ja kyseli keittiöremonttia. Olen tehnyt markkinointikieltoilmoitukse, että minulle ei saa missään oloissa soittaa ja tämä urpo yritti "kartoittaa" huoneiston keittiöremonttisuunnitelmia. Löin luurin korvaan. En ikinä suostuisi ostamaan, enkä tilaamaan mitään firmasta, joka alentuu soittamaan.
      Kumma, kun joka toinen firma on ruvennut soittamaan ja tarjoamaan jotain remonttia. Ovat kuulemma saaneet listan niistä, jotka asuvat jossain kämpässä ja olettavat soittavansa omistajalle.

      • Hylkyjäte

        Uskon, että tuollainen ottaa pannuun. Valitettavasti soittaja ei oikeasti tiedä sitä, onko siellä puhelimen päässä omistaja vai ei, koska tiedot tulevat kolmannelta taholta ja siellä voi olla peräti parinkymmenen vuoden takaista tietoa, joissa ei esim. Markkinointikieltoa näy. En tiedä miksi niinkin vanhojen tietojen annettaan jäädä roikkumaan, mutta soittajaa siitä ei kannata syyllistää. Kannattaa vain sanoa, että on markkinointikielto päällä niin eivät ainakaan vähään aikaan soittele - markkinointikieltokin on rajallinen ja voimassa muistaakseni sen 3v.


    • olipahyvä

      Ai, että oli makiaa. IDekon pojat kävi aikaisemmin keväällä ja olivat huippuammattilaisia kyllä! tuli viime viikolla asennus ja ei ole mitään valittamist! asentaja oli mukava myös.. kyllä kuulun niihin 97%, jotka ovat tyytyväisiä heidän asiakkaita ja tietää mistä puhuu. jos et tilannut Idekolta keittiötä, niin et voi tietää kyllä, ai että. Suosittelin naapureillekin ja hekin halusivat otta käynnin... tää on sitä suomalaista laatua, mihin köyhillä luusereilla ei oo varaa!!!!!!!!!!!!!

      • Anonyymi

        Kun lukee näitä "kehuja" täytyy sanoa et paljon on ihmiset Idekolta keittiöitä ostaneet. Mutta todellisuudessa ei montaakaan. Huutelijat on huutelijoita joilla ei ole todellisuudesta mitään käryä.
        Itse uusitutin Idecolta keittiön kaapin ovet ylä/ala,taso,allas ,valaistus ja takaseinä.
        Niin hienoa ja hyvää asiantuntevaa myyntiä. Asentaja tuli vielä varmistamaan mitat. Kun aaennuspäivä koitti ,aikataulu piti niin kuin oli sovittu. Ja se siisteys. Ei jäänyt muruakaan asentajalta kaiken putsasi ja vei vanhat pois.
        Ehkä hinnaltaan voi olla kalliimpaan mutta itse arvostan helppoutta,nopeutta,asiantuntevaa keskustelutaitoista esittelijää ja mikä parasta,tuotteet ovat Suomalaista laatua.
        Köyhät ostaa Ikeasta ja näpertää itse,minä en osta Ikeasta kuin lastenhuoneeseen.
        Suosittelen Idekoa niille jotka haluaa helppoutta ja nopeaa toimintaa missä aikataulu pitää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun lukee näitä "kehuja" täytyy sanoa et paljon on ihmiset Idekolta keittiöitä ostaneet. Mutta todellisuudessa ei montaakaan. Huutelijat on huutelijoita joilla ei ole todellisuudesta mitään käryä.
        Itse uusitutin Idecolta keittiön kaapin ovet ylä/ala,taso,allas ,valaistus ja takaseinä.
        Niin hienoa ja hyvää asiantuntevaa myyntiä. Asentaja tuli vielä varmistamaan mitat. Kun aaennuspäivä koitti ,aikataulu piti niin kuin oli sovittu. Ja se siisteys. Ei jäänyt muruakaan asentajalta kaiken putsasi ja vei vanhat pois.
        Ehkä hinnaltaan voi olla kalliimpaan mutta itse arvostan helppoutta,nopeutta,asiantuntevaa keskustelutaitoista esittelijää ja mikä parasta,tuotteet ovat Suomalaista laatua.
        Köyhät ostaa Ikeasta ja näpertää itse,minä en osta Ikeasta kuin lastenhuoneeseen.
        Suosittelen Idekoa niille jotka haluaa helppoutta ja nopeaa toimintaa missä aikataulu pitää.

        Anonyymi 19.07.2019 15:37 Kirjoitti:

        "Niin hienoa ja hyvää ja asiantuntevaa.....aikataulu piti....ja se siisteys,ei jäänyt muruakaan
        kaiken putsasi ja vei pois. Suosittelen niille jotka haluaa helppoa ja nopeaa toimintaa"

        EN MISSÄÄN NIMESSÄ SUOSITTELE IDEKOA

        Kyseessä pintaremontti ,jätevaunuineen,altaineen työpöytineen,ovineen,microhyllyllä
        Asennus luvattiin suorittaa1-2 pv:ssä. - Asennus kesti reilun puolivuotta
        Jätevaunun suunn. suuria puutteita - Jätevaunun piti olla etulevyllä,kiskoiltaan pois
        vedettävä.
        (mutta asensivat saranoidun oven,joka esti lie-
        den taustan puhdistuksen,sekä asensivat mi-
        tättömän pienen jätev. vanhan tilalle)
        Kaappi tiskikonetilaan,lattiatuenta
        puutteellinen - Muoviset kierrenostimet liian lyhyet,fyllätty
        laudanpätkin ja aaltopahvilla.Laudanpätkät lii-
        an lyhyet,nostimet tyhjän päällä yli puolet kos-
        ketuspinnoiltaan.Tilaan jätetty työjätettä.

        Peitelevy kiinnitetty ilman säätö- - Reklamaatiossa huomautan
        korvakkeita jätevaunun elulevyn ei voi enään korjata,ilmoittavat
        viereen (josta huomautettu)

        Neljät valolipat lähetetty - Kolmea valolippaa tarj.raakapintaisena
        Työpöydät,virheelliset - Tilattu pyöristetyin reunoin
        Vetimet,osa puuttuu - Loput vetimet 2kk päästä
        Kulkuväylät suojataan - Eipä suojata jos ei itse pidä komentoa yllä
        Emme pidä asiakkaan tiloja varastona - Huolimatta lupauksesta uutta ja vanhaa
        tahtoo jäädä asuntooni
        Vetimen kiinn.reijät käsivaraisesti - Ei tietoakaan mistään porausjikistä

        Pari kertaa ilmoittivat keskeyttävänsä työt,koska ne onlivat heidän mielestään val-
        miit,vikka olivat todellisuudessa kesken.
        Pariskunta, Sofia ja Samuel,siinä vasta vakaumukselliset palvelijat eivät vastaa enää
        puhelimeen .Onneksi on tuo netti.Mitenkähän ilman nettiä olevat pärjäävät asianhoi-
        dossa. Altaan putkiston kytkennästä yrittivät vielä laaskuttaa minua,vaikka sopimus
        selvästi osoitti,että putkimiehen kulut ja matkat kuuluu sopimukseen
        Yrittivä hankkia rahoitusetua vielä itselleen,ja laittaa sopimuksen rahoitukseen pank-
        kiinsa josta minä olisin maksanut kulut. Vaikka sopimuksessa painotettiin,että kun työ
        on hyväksytysti valmin niin kauppasumma maksetaan käteisellä.

        Kaikenkaikkiaan ihmetellä täytyy jos ei Idekon porukka ala käyttää pienenpää suuta
        erinomaisuudestaan.Tulen paljastamaan vielä koko työhistorian heidän tempuistaan.


      • Anonyymi

        Luusereilla ei ole varaa.. no jos on varaa niin en kyllä IDEKOSTA tilaa. Saksalainen keittiö ja koneet.
        Edelliseen asuntoon IKEASTA vain kaapit ja lattia laatoitettiin itse ostamillani italialaisilla laatoilla- 3500 € ja 2 -puolinen koko keittiö. Ei ollut paskaa vaan siisti hyvä toimiva keittiö itse suunnittelemani.
        Myin asunnon hyvällä voitolla.


    • Firmastatoiseen

      Kiinnostaisi hakea tänne töihin. Mitä myyjille maksetaan? Onko pelkkä provisio? Kai päivärahat yms saa?

      • exx

        ei saa päivärahoja


      • Töitä

        Onko jotain pohjaa vai pelkästää myynnistä maksetaan?


      • Anonyymi

        Ei ole pohjapalkkaa. Muutama eka kuukaus saattaa olla surkea 1-1.2k pohjapalkka. Kilometrikorvaus myös laskee tietyn ajomäärän jälkeen mikä ei edes kata enään omia kuluja kun miettii polttoaineet/auton pesetys/huollot/arvonalenemat/vakuutus yms. Todella kiva lähteä työreissuun myös kun ei päivärahaa saa ja käy kalliimmaks ajaa autolla mitä siitä edes maksetaan. Joskus luulin että tuo vanhuksien painostus on ainut pahe yrityksessä mutta kyllä työntekijöillä on myös huonot oltavat. Hauskaa myös kun valehtelevat noissa työttömiä rekryyvien yrityksien videoissa, miltähän tuntuisi joskus olla rehellinen :-) välillä miettii että joutuuko itse ongelmiin kun oma pomo allekirjottanut rahotuspapereita omalla nimelläni kun ei ole jaksanut odottaa että itse tekisin ne.


      • Anonyymi

        Jää lakisääteiset korvaukset maksamatta. Uskovaiset pahimmat skoijarit. Yäk!!


    • Ukkonenukko

      Meillä teki ideko keittiö päivityksen maksoi 7000€. Laitettiin kaikki uusiksi paitsi rungot. Teki hyvää jälkeä nopeasti. Nyt kolmen vuoden päästä näyttää edelleen uudelta. Mukana naismyyjä joka ei todellakaan ollut mikään tyypillinen myyjä eikä tyrkyttäjä. Taitaa olla vieläkin töissä siellä.

      • Päällikkö

        Terve omistajat!


    • etelässätälläistä

      En voi suositella, ovien vaihto maksoi 7800€. Reklamaatiota sai laittaa kuukauden päästä, kun asentajalla oli niin kiire viikonlopun viettoon asennuspäivänä.

    • Sushi

      Mietin että miksikö asiakaspalveluun ei ole saanut yhteyttä, sitten tajusin että ovat suviseuroilta palautumassa.

    • PerttiPohjalainen

      en tiedä mitä ihmiset valittaa, mutta kaikista firmoistahan kirjoitetaan huuhaata netissä... me ollaan oltu tyytyväisiä Idekon asentamaan keittiöön...ei ainakaan meijän kohdalla ollut mitään ongelmaa ja oli hyvää laatua ja kilpailukykyinen hinta. voin suositella Idekoa lämpimästi!!

      • PPPP

        PerttiPohjalainen :DDDD


    • AnttuVeikko

      Miten Tampereen/Lempäälän idekolla menee? Kävin työhaastattelussa takavuosina enkä oikeen vakuuttunut, nuori reilu parikymppinen Oulun seudulta lähtöisin oleva "esimies" sanoi rakentavansa 200 neliön omakotitaloa Espooseen. Ja kun kysyi miksi teillä ei ole TESsiä tämä pomomies kysyi "mikä on TES???"
      Olin todella iloinen kun pääsin täältä pois työhaastattelusta. Luotaantyöntävän oloinen duunipaikka, tuskin kukaan työntekijä on tuola puolta vuotta pitempään, joka on nyt se koeaika raja......

      Työpaikka jota tarjottiin....................................kokonaan provikkaa, eika palkka edes itsestä kokonaan riippuvainen....Itse en hommaisi tuolta keittiötä....

    • Keskusteluakeskustelua

      Ideko kävi uusimassa meiltä ovet ja laatikot, asentaja ei oikein ymmärtänyt mitä myyjä oli meille myynyt mutta sai kuitenkin kaikki paikoilleen. Hintaa meidän pienelle uudistukselle kertyi 9700€, asentajalle kun hinnasta mainitsin niin luuli minun kertoneen vitsin, näytin hänelle kuitenkin kauppakirjasta summan johon asentaja totesi myyjän varmaan laittaneen oulun lisää hintaan vaikka olemme ihan toisella puolella suomea. Liekö myyjä sitten oulun poikia..

    • Stelnet-on-osakas

      Tuo ammattiosaamista laskutukseen ja muuhun mikä tehoaa vanhuksiin.
      Kforest tarvitsee luotettavan kumppanin

    • Ei-ikinä-Stelnet

      Sehän on homo miehen tanssikoulu

    • PenaEiPohjanmaalta

      Surullisinta tässä firmassa on omien työntekijöiden kusettaminen, mutta eihän sekään näiden pohjois-pohjanmaalaisten omistajien omatuntoa paina.

      • EXEX

        Allekirjoitan tuon täysin, älkää lähtekö tuonne itseä alistamaan


    • Vinkkimies

      AnttuVeikko : Todennäköisesti tiesivät tasan tarkkaan mikä TES on, myyntimiehillä nyt vaan on tyypillistä käsitellä vastaväitteet tällä tavalla. Esimerkiksi palkoista keskustellessa jos sanot että olet aiemmin saanut palkkaa noin 3000-4000 euroa voi taitava myyjä argumentoida kysymällä "Missä yrityksessä?". Jolloin ei välttämättä tarvitse vastata ollenkaan itse kysymykseen. Yleensä ihmiset ovat erittäinkin perillä kaikesta työn palkkaukseen liittyvästä, jos jostain. Toki jos pomo ei oikeasti tiedä mikä TES on niin ehkä on syytä harkita haluaako hakea kyseiseen yritykseen.

    • Sipi6

      Kuluttaja-asiamies totesi, että Suomen Lämpöikkuna Oy, Ideko Suomi Oy ja KotiSun Oy olivat menetelleet kuluttajansuojalain vastaisesti iäkkäiden huomioimisen ja aggressiivisen menettelyn osalta. Hinnat Suomen korkeimmat.

    • VAROITUSTÄSTÄ

      Herätkää ja älkää avatko ovea näille kusettajille. Mukavia poikia ja tyttöjä, mutta oota vaan kun hinta laskettu. Sinut pakotetaan ja painostetaan allekirjoittamaan. Saattavat ovella kertoa että lasketaan vaan tarjous, huijaavat vaan päästäkseen sisään.

    • bobermann

      Kaikille kaupustelijoille sanon ei,jos se ei tehoa niin sanon että lähde vielä kun pääset omin jaloin.Tämä ei koske kalakauppiaita!

    • Keittiöremppa

      Ihan pimee firma keskittyvät vanhusten kusettamiseen. Eivät lähde pois toisten kotoa ja hinnat ovat ylihintaisia. Pahinta pohjasakkaa ja koko firma pitäisi hävittää Siperiaan käymään keittiö kauppaa

    • Anonyymi

      Ja perjantai-iltana saadaan veriruskeat synnit taas anteeksi....

    • Anonyymi

      Minulla idekosta hyviä kokemuksia! Nuori suunittelija tuli paikalle ja esitteli yrityksen tietokoneelta perinpohjaisesti. Kertoi miten asia etenee jos kauppoihin päästään siinä samalla. Valittiin yhdessä materiaalit ja suuniteltiin yhdessä kaikki paitsi rungot uusiksi. Asentaja teki työt päivässä.

      voin suositella!

    • Anonyymi

      ‭03 512 3990‬ Numerosta soitti muka joku yli-innokas mies töihin ja sepotti ummet ja lammet todella epämukavalla puhetyylillä ja lirutti suoraan lapusta pitkät pätkät kuten puhelinmyynnissä, mutta hetken päästä tajusin jutelleeni nauhoitettujen pätkien kanssa kun ”keskustelusta” ei tullut mitään ja kysymyksiini tai vastauksiini ei tullut järkevää vastapuhetta. Mielestäni kuuluisi oikean ihmisen soittaa tai edes puhelun alkaessa robotin pitäisi ilmoittaa olevansa robotti. Typerä olo tulee, kun koettaa jankuttaa koneen kanssa työkuvasta ja kun ohjelma ei ymmärrä vastakysymyksiä tai vastauksia sanoo ”puhelu pätkäisi, toistaisitko vastauksen”. Ei hyvä.

    • Anonyymi

      Herätkää Idekolla, luette tätä palstaa kuitenkin!

      Palautteeni ja vinkkini teille:

      Miksi painostatte asiakasta tekemään päätöksen saman tien? Tarkoitus ilmeisesti tehdä kaupat nopeasti ennen kuin asiakas ehtii huomata ostaneensa kalliiseen hintaan ihan ok uudistuksen? Eikö mukavampi strategia olisi toimia asiakasta kunnioittaen ilman painostusta yms? Toki tällöin ei todennäköisesti tule tarpeeksi voittoa? Saattaisitte saada enemmän suosittelijoita ja jatkoa toiminnallenne.

      Kusetuksenne paljastuu vähänkään valveutuneelle tilanteessa kun raukkamyyjänne alkaa puhua täyttä keksimäänne PASKAA yhteistilauskusetuksesta joka on niin nähty ja vanha myyntikikka.

      Käy sääliksi sekä myyjänne, että asiakkaanne. Meillä kävi kesällä myyjänne, jonka esittelette asiantuntijana vaikkakin kyseessä ei ole sen kummemmin keittiöistä tai remonteista tietävä henkilö. Jälkeenpäin ajatellen käynnistä jäi tunteeksi vain myötähäpeä. Ei muuten ostettu.

      • Anonyymi

        Tässäpä hieman oikeaa faktaa Idekosta:

        Palkkaus: "takuupalkka" joka määräytyy naamakertoimen mukaan sopimusta tehtäessä, siksi ilmoituksessa mainitaan tuo "alkaen 1600€" tms.

        Ja sehän toimi siten, että kaikki tuon summan alle jäävät provisiot EI näy sulla missään. Kun ylität tuon takuupalkan niin vasta sitten alat "tienaamaan". Eli jos esim takuupalkka olisi 1800e ja teet 1600e edestä provisiota, niin tuo 1600e -ei- lisäänny tuhoon 1800e, vaan jos kuukausimyyntisi provikat jää tuhoon 1600e, niin saat tuon 1800e takuupalkan pelkästään.

        Jos tienaat esim 2000e edestä provisiota niin silloin saat vain tuon 2000e, siihen et saa päälle tuota 1800e. Tästä päästäänkin parhaaseen seikkaan heidän palkkauksessa: osa proviikasta saat heti seuraavaan palkkaan ja osan myöhemmin jos/kun remontti valmistuu. :) Että siinäpä suunnittelet menosi kun vain jeesus tietää millon saat loput provikat tilille mitä olet kuukausia sitten myynyt.

        Niinkuin joku tuolla aiemmin mainitsikin niin kilometrejä maksetaan tiettyyn rajaan asti ja sen jälkeen putoaa ihan kunnolla.

        Perehdytys: Parin päivän liirumlaarumia, jossa kuuntelet niin paljon paskanjauhantaa että ihan tekee pahaa. Tärkein opetus oli: ohita kielteiset vastaukset ja lämmittele tuntitolkulla että saat luottamusta. Itse suunnittelua ei paljoa käyty läpi.

        Työnkuva: Soittele asiakkaille läpi loputtoman listan ja toivo että joku sanoo kyllä. Todella vastenmielistä. Yleensä myöntävät vastaukset tulivatkin vanhemmalta kansalta. Siitäpä sitten ajelet vanhusten luo ja ensin lämmittelet tunteja, jonka jälkeen mittaat nopeaa ovet ym. ja alat kohta jo käymään materiaalit läpi. Sitten kun ne on katsottu niin aletaan jo täyttämään sopimusta valmiiksi. Jos tulee vastaväitteitä niin ei huomioida vaan jatketaan ja soitetaan puheluita että saadaan muka hintaa pois.

        Nuoria sällejä koko johtoporras ja vieläpä suurimmaksi osaksi sukua keskenään.

        Suosittelenko? En todellakaan. Moraalisesti heidän toimenkuva on aivan järkyttävä.

        Vaikka myyjiä on helppo syyttää, niin muistakaa että nämä nuoret sällit toimivat niin kuin on opastettu, eikä monikaan mielellään kuseta vanhuksia, vaikka sitähän tuo käytännössä on. Kyllä on puljussa ja johdossa vika kaikenkaikkiaan.


    • Anonyymi

      Ettäkö millainen yritys? Katsokaa ensin yrityksen omistajien nimet ja ajatelkaa sitten. Missäkä kaikessa tuo suku onkaan ollut mukana? Silmänne avautunevat kun tutkitte. Hallelujjaa!.

    • Anonyymi

      Minulle tehtiin remontti nyt syksyllä dekon toimesta. Kaikki meni todella hyvin. En olisi mitenkään jaksanut kiertää eri liikkeitä tai toimittaa mittoja. Kävin kylläkin yhdessä liikkeessä kysymässä ja kun sanoin että en oikein tiedä mitä haluaisin tai milloin remontti olisi ajankohtainen niin myyjä totesi että "Nykäise hihasta jos tulee jotain kysyttävää" (En sanonut etten tarvitse apua) Mutta kun en oikein tiedä mitä minun olisi pitänyt kysyä. Nyt sain kaiken lautasella eteeni. Voi olla, että on arvokkaampi keittiö kun yhden miehen puusepänliike, en ole kysellyt. Keittiö on tuossa sen seuraavat 20 vuotta niin vaikka se olisikin 2-3 tuhatta kalliimpi ei se tulevia vuosia kohden merkitse yhtään mitään. Nyt olen erittäin tyytyväinen asiakas.

      • KakKAaa...


    • Anonyymi

      Ei pidä paikkaansa Idekon kalliit hinnat.
      Idekolla (Tampere) on samantasoiset hinnat keittiöremonteissa kuin parilla muulla
      Tamperelaisella firmalla.

      Kolmoset tre ,9.7.2014, 5250 e, Lisäksi teksti: lisätyöt,laho,kosteus korjaukset tutkomuskuluineen ja matkoineen 55 e/h (työssä ei kajottu mahd.ed main.työvaih.)

      Tähtiremontit tre, 7.9.2015, 5263 e Lisäksi teksti: putki ja sähkötyöt ei sisälly hintaan.

      Lopettakaa räksyttäminen

      • Anonyymi

        Paitsi että... kyllä pitää.

        Tuolla vajaalla 6 tonnilla et paljoa saa Idekolta ellei myyjä oo pudottanut tuossa vaiheessa omat pelivarat pois.

        Turhaan yrität puolustaa Idekoa. Ei sillä että muut keittiösuoramyyntifirmat olis paljoa halvempia, ihan samanlailla kaikissa on sitä ilmaa iso osa.

        Siinä ne myyjät läppärillä tiputtelee omia provikoita sitä mukaan kun tikkaat, ei tarvi ydinfyysikko olla että sen tajuaa.

        Eli = tee remontti itse ja säästä tuhansia tai edes kysele -oikeista- paikoista tarjouksia.


    • Anonyymi

      Ihmetyttää,kun ei voi soittaa firman soittajan puhelinnumeroon, jossa voisi perua esittely/tarjouskäynnin. Tekstiviestiinkään ei voi vastata ja perua. No pitää käännyttää ovelta. Turhaa aikaa ja vaivaa tästä nyt kuitenkin tuli,

    • Anonyymi

      Ihan p.,....,

    • Anonyymi

      Palkkausta avattiinkin jo aika hyvin, mutta minkä verran saa ajaa kilometrejä ennenkuin korvaus tippuu? Ja paljonko myyntiedustajien kuukausi palkat ihan oikeasti lopulta ovat? Ja miten moraali kestää tehdä tuollaista työtä jos se oikeasti on tuollaista niinkuin monessa kommentissa on tullut ilmi?

      • Anonyymi

        Aika karua kertomaa, tämä työpaikka jää kyllä välistä.


      • Anonyymi

        En ole eläessäni nähnyt koskaan mitään näin täydellistä kuvailua KYSEISISTÄ myyntifirmoista kuin tämä. Aivan käsittämätöntä, että tämä voi olla totta joka ikinen sana.


      • Anonyymi

        Tämä oli hyvin kuvailtu tilanne kyseisestä yrityksestä,Olin itse myös pari vuotta töissä Idekolla ja allekirjoitan sama ongelmat asiakkaita ja työntekijöitä kohtaan.Moraali oli koetuksella ylihinnoittelun vuoksi
        .Myyjien palkkaehdot kun laitetaan oikein ja motivoivaksi
        saattaa olla että myyjät pysyvät firmassa.Idekon palkkaus perustuu siihen että palkataan nuoria joilla ei ole kokemusta myyntityöstä ja näinollen ei osata vaatia peruspalkkoja.
        Yritys on itse toiminnallaan pilannut maineensa ja senn korjaamnen on mahdoton tehtävä.
        Sisänsä harmi koska siellä työsketelee iso porukka asentajia jotka eivät ansaitse samaa
        arvostelua.


    • Anonyymi

      Minkälaisiin palkkoihin on mahdollisuus päästä käytännössä, montako keittiötä on realistista saada myytyä kuukaudessa?

      • Anonyymi

        Hyvät myyjät saa myytyä 2/viikko keskimäärin mutta jos kaupan koko on se ns keskikauppa eli noin 5000-6000€ niin siitä yhdestä kaupasta myyjä saa noin 300-350. Jos myyjä on onnistunut itse löytämään asiakkaan jolle saa kaupan niin summa on vähän isompi. Mutta muistutuksena että tuo 2 kauppaa/viikko edellyttää noin 8-9 asiakaskäyntiä eli Olet töissä 9-22 kolmena päivänä viikolla ja kahtena päivänä 9-16.
        Harva vain jaksaa tuota tahtia jolloin keskittyminen ja suoriutuminen asiakaskäynneillä heikkenee ja myös todennäköisyys onnistuneisiin kauppoihin heikkenee... Ja niin kuin tuossa jo edellä mainittiin, km korvaus puolittuu 1000km jälkeen joten ajat omalla kustannuksellasi myös niille asiakaskäynneille jotka eivät pääty kauppaan...

        En todellakaan suosittele!!


    • Anonyymi

      Nuo ovien uusimiset kuulostaa kyllä todella kalliillta, tuolla hinnalla saa oikean keittiö remontin uusine runkioneen

    • Anonyymi

      Pysykää ihmiset kaukana tästä! Hinnat ovat mielikuvituksen tuotetta, oikeita keittiöitä,,laadukkaita sellaisia saa näitten "keittiöitten" hinnalla!

    • Anonyymi

      Eipä tartte tuolta ovia ostaa....

    • Anonyymi

      Kävivät eilen meillä.

      Jäi todella huono tunne.

      Tarjoukset eivät ole läpinäkyviä ja yritetään pakottaa ostamaan. Eivät hyväksy sitä, että itse purkaisimme ovet ja veisimme itse jätteet kierrätykseen.

      Tulevat mukava tarina, jonka mukaan pitäisi kiirehtiä päätöksen kanssa. Kertoi, että heillä on koko vuosi mennyt hyvin koronasta huolimatta

      Eivät suostu antamaan kunnon tarjousta, josta näkee, mistä näkee tarkasti, mitä oikeasti ollaan ostamaan vaan pitäisi allekirjoittaa tilaus, kun näkee tietokoneen ruudulta loppusumman.

      Mutta ei tule kauppoja.

      Katsomme muita vaihtoehtoja, joiden osalta näytämme pääsevän 25-30% edullisempaan ja vähintään yhtä hyvään ratkaisuun.

      Eli en missään tapauksessa suosittele, ellei satu olemaan väliä, kuinka monta tonnia maksaa tyhjästä. Uskoisin, että lopputulos voi olla hyvä mutta kohtuuttomalla hinnalla.

      • Anonyymi

        Kyllä tuotteella on takuu


    • Anonyymi

      Isälleni tulee ko firmasta jatkuvasti puheluita ja aina eri numerolla.!
      Isäni on 99 vuotias sotaveteraani.
      No hän ei vastaa puheluihin joiden numero tai nimi ei ole tuttu tai puhelimessa esiasennuttana.
      Ihmetellä sopii mistä on kysymys ja totta sinne päin soittaessa menee aina vastaajaan.
      Olisin hieman keskustellut asiasta.
      Kaikki estot on tehty mutta tämä firma ei helpolla luovuta.

    • Anonyymi

      Luin Kalevasta että Kärppien ikoni pakki Lasse Kukkonen liittynyt heidän tiimiin. Kuvassa iloisesti Idekon kahvimuki kädessä.

      Kaleva 5.2.2020: ”Lasse Kuk­ko­nen liittyi Idekon kou­lu­tus­tii­miin
      Nopeasti kasvava oululainen keittiöremonttiyritys Ideko polkaisee käyntiin myyjilleen suunnatun koulutuksen, jonka yhtenä kouluttajista toimii jääkiekkolegenda Lasse Kukkonen. Koulutuksen tavoitteena on auttaa jokaista löytämään paras versio itsestään ja menestymään niin työssään kuin elämässä ylipäätään.”

      En silti itse suosittele moista firmaa jos aikeena teettää keittiöremppa.

      • Anonyymi

        Siis jengi on kyllä aivan kuistilla täällä tai sitten teillä on käynyt joku tunari joka ei kovin pitkään ole talossa ollut töissä.

        Ensinnäkin puheet palkoista, kilometrikorvauksista ja päivärahoista ja työajoista on täyttä kuraa täällä. Perus 2-3K palkalle pääsee jo yhden keittiön myynnillä viikossa. Parhaat myyjät tehneet jopa 5K viikkoon. Kilometrikorvaukset ovat kunnolliset ja päivärahaa maksetaan myös tai ne voi vaihtoehtoisesti hakea verottajalta. Työaikana kaksi pitkää päivää viikossa, muut n.8 tunnin mittaisia ja kun teet hommat hyvin niin saat pitää vapaita milloin haluat.

        Toiseksi Idekon aikataulut ja toimitukset pitävät, yksikään asiakas ei saa keittiötä tai kaapistoja joista puuttuu osia, eikä keittiötä tarvitse itse alkaa kasailemaan vaan Suomalaiset ammattikalusteasentajat jotka ovat firman palkkalistoilla tekevät asennuksen sovitussa aikataulussa n.1-3 työpäivässä. Eli ei tule mitään virolaisia tms sankareita tekemään sutta ja sekundaa.

        Myyjänä se on susta ihan itestä kiinni miten haluat toimia, myyntityylejä on yhtä monta kuin on myyjiäkin. Ketään en ala painostamaan kaupoille, vaan suunnittelen asikkaiden tarpeiden mukaisen keittiön ja mikäli ei haluta lähteä hommaa toteuttamaan se on täysin ok. Kuuluu lajiin.

        Täällä köyhät kitisee että yhyy paska palvelu, vaikka todellisuudessa kukaan näistä ei ole keittiötä edes ostanut. En tiedä yhtäkään tapausta, missä asiakas ei olisi ollut tyytyväinen palveluun ja uudistukseen. Siitä vaan ostamaan Ikeasta tai Kvikistä palapelejä ja kootkaa ne itse. Tai käyttäkää omaa aikaanne siihen että juoksette eri keittiömyymälöissä ihmettelemässä ja vertailemassa tuotteita ja hintoja.

        Hyvää ei saa halvalla, varsinkaan keittiössä.

        Tingit laadussa = Ovet, tasot, etulevyt alkavat kukkimaan/repsottamaan ongelmapaikoissa helposti ennen kymmentä vuotta.

        Tingit asennuksessa = Laadukkaasta keittiöstä tulee kerta heitolla hyvin helposti huonon näköinen kun sen joku pienellä rahalla tulee asentelemaan.

        Idekon koko palvelu on tehty niin helpoksi, kuin vaan olla ja voi. Parempaa työpaikkaa saa myyjä itselleen hakea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis jengi on kyllä aivan kuistilla täällä tai sitten teillä on käynyt joku tunari joka ei kovin pitkään ole talossa ollut töissä.

        Ensinnäkin puheet palkoista, kilometrikorvauksista ja päivärahoista ja työajoista on täyttä kuraa täällä. Perus 2-3K palkalle pääsee jo yhden keittiön myynnillä viikossa. Parhaat myyjät tehneet jopa 5K viikkoon. Kilometrikorvaukset ovat kunnolliset ja päivärahaa maksetaan myös tai ne voi vaihtoehtoisesti hakea verottajalta. Työaikana kaksi pitkää päivää viikossa, muut n.8 tunnin mittaisia ja kun teet hommat hyvin niin saat pitää vapaita milloin haluat.

        Toiseksi Idekon aikataulut ja toimitukset pitävät, yksikään asiakas ei saa keittiötä tai kaapistoja joista puuttuu osia, eikä keittiötä tarvitse itse alkaa kasailemaan vaan Suomalaiset ammattikalusteasentajat jotka ovat firman palkkalistoilla tekevät asennuksen sovitussa aikataulussa n.1-3 työpäivässä. Eli ei tule mitään virolaisia tms sankareita tekemään sutta ja sekundaa.

        Myyjänä se on susta ihan itestä kiinni miten haluat toimia, myyntityylejä on yhtä monta kuin on myyjiäkin. Ketään en ala painostamaan kaupoille, vaan suunnittelen asikkaiden tarpeiden mukaisen keittiön ja mikäli ei haluta lähteä hommaa toteuttamaan se on täysin ok. Kuuluu lajiin.

        Täällä köyhät kitisee että yhyy paska palvelu, vaikka todellisuudessa kukaan näistä ei ole keittiötä edes ostanut. En tiedä yhtäkään tapausta, missä asiakas ei olisi ollut tyytyväinen palveluun ja uudistukseen. Siitä vaan ostamaan Ikeasta tai Kvikistä palapelejä ja kootkaa ne itse. Tai käyttäkää omaa aikaanne siihen että juoksette eri keittiömyymälöissä ihmettelemässä ja vertailemassa tuotteita ja hintoja.

        Hyvää ei saa halvalla, varsinkaan keittiössä.

        Tingit laadussa = Ovet, tasot, etulevyt alkavat kukkimaan/repsottamaan ongelmapaikoissa helposti ennen kymmentä vuotta.

        Tingit asennuksessa = Laadukkaasta keittiöstä tulee kerta heitolla hyvin helposti huonon näköinen kun sen joku pienellä rahalla tulee asentelemaan.

        Idekon koko palvelu on tehty niin helpoksi, kuin vaan olla ja voi. Parempaa työpaikkaa saa myyjä itselleen hakea.

        Rahat pois vaan asiakkaalta niin saa myyjä palkkansa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis jengi on kyllä aivan kuistilla täällä tai sitten teillä on käynyt joku tunari joka ei kovin pitkään ole talossa ollut töissä.

        Ensinnäkin puheet palkoista, kilometrikorvauksista ja päivärahoista ja työajoista on täyttä kuraa täällä. Perus 2-3K palkalle pääsee jo yhden keittiön myynnillä viikossa. Parhaat myyjät tehneet jopa 5K viikkoon. Kilometrikorvaukset ovat kunnolliset ja päivärahaa maksetaan myös tai ne voi vaihtoehtoisesti hakea verottajalta. Työaikana kaksi pitkää päivää viikossa, muut n.8 tunnin mittaisia ja kun teet hommat hyvin niin saat pitää vapaita milloin haluat.

        Toiseksi Idekon aikataulut ja toimitukset pitävät, yksikään asiakas ei saa keittiötä tai kaapistoja joista puuttuu osia, eikä keittiötä tarvitse itse alkaa kasailemaan vaan Suomalaiset ammattikalusteasentajat jotka ovat firman palkkalistoilla tekevät asennuksen sovitussa aikataulussa n.1-3 työpäivässä. Eli ei tule mitään virolaisia tms sankareita tekemään sutta ja sekundaa.

        Myyjänä se on susta ihan itestä kiinni miten haluat toimia, myyntityylejä on yhtä monta kuin on myyjiäkin. Ketään en ala painostamaan kaupoille, vaan suunnittelen asikkaiden tarpeiden mukaisen keittiön ja mikäli ei haluta lähteä hommaa toteuttamaan se on täysin ok. Kuuluu lajiin.

        Täällä köyhät kitisee että yhyy paska palvelu, vaikka todellisuudessa kukaan näistä ei ole keittiötä edes ostanut. En tiedä yhtäkään tapausta, missä asiakas ei olisi ollut tyytyväinen palveluun ja uudistukseen. Siitä vaan ostamaan Ikeasta tai Kvikistä palapelejä ja kootkaa ne itse. Tai käyttäkää omaa aikaanne siihen että juoksette eri keittiömyymälöissä ihmettelemässä ja vertailemassa tuotteita ja hintoja.

        Hyvää ei saa halvalla, varsinkaan keittiössä.

        Tingit laadussa = Ovet, tasot, etulevyt alkavat kukkimaan/repsottamaan ongelmapaikoissa helposti ennen kymmentä vuotta.

        Tingit asennuksessa = Laadukkaasta keittiöstä tulee kerta heitolla hyvin helposti huonon näköinen kun sen joku pienellä rahalla tulee asentelemaan.

        Idekon koko palvelu on tehty niin helpoksi, kuin vaan olla ja voi. Parempaa työpaikkaa saa myyjä itselleen hakea.

        Ei ole yksikään tienannut yli 3k


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis jengi on kyllä aivan kuistilla täällä tai sitten teillä on käynyt joku tunari joka ei kovin pitkään ole talossa ollut töissä.

        Ensinnäkin puheet palkoista, kilometrikorvauksista ja päivärahoista ja työajoista on täyttä kuraa täällä. Perus 2-3K palkalle pääsee jo yhden keittiön myynnillä viikossa. Parhaat myyjät tehneet jopa 5K viikkoon. Kilometrikorvaukset ovat kunnolliset ja päivärahaa maksetaan myös tai ne voi vaihtoehtoisesti hakea verottajalta. Työaikana kaksi pitkää päivää viikossa, muut n.8 tunnin mittaisia ja kun teet hommat hyvin niin saat pitää vapaita milloin haluat.

        Toiseksi Idekon aikataulut ja toimitukset pitävät, yksikään asiakas ei saa keittiötä tai kaapistoja joista puuttuu osia, eikä keittiötä tarvitse itse alkaa kasailemaan vaan Suomalaiset ammattikalusteasentajat jotka ovat firman palkkalistoilla tekevät asennuksen sovitussa aikataulussa n.1-3 työpäivässä. Eli ei tule mitään virolaisia tms sankareita tekemään sutta ja sekundaa.

        Myyjänä se on susta ihan itestä kiinni miten haluat toimia, myyntityylejä on yhtä monta kuin on myyjiäkin. Ketään en ala painostamaan kaupoille, vaan suunnittelen asikkaiden tarpeiden mukaisen keittiön ja mikäli ei haluta lähteä hommaa toteuttamaan se on täysin ok. Kuuluu lajiin.

        Täällä köyhät kitisee että yhyy paska palvelu, vaikka todellisuudessa kukaan näistä ei ole keittiötä edes ostanut. En tiedä yhtäkään tapausta, missä asiakas ei olisi ollut tyytyväinen palveluun ja uudistukseen. Siitä vaan ostamaan Ikeasta tai Kvikistä palapelejä ja kootkaa ne itse. Tai käyttäkää omaa aikaanne siihen että juoksette eri keittiömyymälöissä ihmettelemässä ja vertailemassa tuotteita ja hintoja.

        Hyvää ei saa halvalla, varsinkaan keittiössä.

        Tingit laadussa = Ovet, tasot, etulevyt alkavat kukkimaan/repsottamaan ongelmapaikoissa helposti ennen kymmentä vuotta.

        Tingit asennuksessa = Laadukkaasta keittiöstä tulee kerta heitolla hyvin helposti huonon näköinen kun sen joku pienellä rahalla tulee asentelemaan.

        Idekon koko palvelu on tehty niin helpoksi, kuin vaan olla ja voi. Parempaa työpaikkaa saa myyjä itselleen hakea.

        Nyt tulee niin paljon paskaa että huhhuh!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt tulee niin paljon paskaa että huhhuh!

        kuka luulet olevas ja mitäs selität toi on ihan täyttä paskaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole yksikään tienannut yli 3k

        Ei ole yksikään palkka ollut alle 3k


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis jengi on kyllä aivan kuistilla täällä tai sitten teillä on käynyt joku tunari joka ei kovin pitkään ole talossa ollut töissä.

        Ensinnäkin puheet palkoista, kilometrikorvauksista ja päivärahoista ja työajoista on täyttä kuraa täällä. Perus 2-3K palkalle pääsee jo yhden keittiön myynnillä viikossa. Parhaat myyjät tehneet jopa 5K viikkoon. Kilometrikorvaukset ovat kunnolliset ja päivärahaa maksetaan myös tai ne voi vaihtoehtoisesti hakea verottajalta. Työaikana kaksi pitkää päivää viikossa, muut n.8 tunnin mittaisia ja kun teet hommat hyvin niin saat pitää vapaita milloin haluat.

        Toiseksi Idekon aikataulut ja toimitukset pitävät, yksikään asiakas ei saa keittiötä tai kaapistoja joista puuttuu osia, eikä keittiötä tarvitse itse alkaa kasailemaan vaan Suomalaiset ammattikalusteasentajat jotka ovat firman palkkalistoilla tekevät asennuksen sovitussa aikataulussa n.1-3 työpäivässä. Eli ei tule mitään virolaisia tms sankareita tekemään sutta ja sekundaa.

        Myyjänä se on susta ihan itestä kiinni miten haluat toimia, myyntityylejä on yhtä monta kuin on myyjiäkin. Ketään en ala painostamaan kaupoille, vaan suunnittelen asikkaiden tarpeiden mukaisen keittiön ja mikäli ei haluta lähteä hommaa toteuttamaan se on täysin ok. Kuuluu lajiin.

        Täällä köyhät kitisee että yhyy paska palvelu, vaikka todellisuudessa kukaan näistä ei ole keittiötä edes ostanut. En tiedä yhtäkään tapausta, missä asiakas ei olisi ollut tyytyväinen palveluun ja uudistukseen. Siitä vaan ostamaan Ikeasta tai Kvikistä palapelejä ja kootkaa ne itse. Tai käyttäkää omaa aikaanne siihen että juoksette eri keittiömyymälöissä ihmettelemässä ja vertailemassa tuotteita ja hintoja.

        Hyvää ei saa halvalla, varsinkaan keittiössä.

        Tingit laadussa = Ovet, tasot, etulevyt alkavat kukkimaan/repsottamaan ongelmapaikoissa helposti ennen kymmentä vuotta.

        Tingit asennuksessa = Laadukkaasta keittiöstä tulee kerta heitolla hyvin helposti huonon näköinen kun sen joku pienellä rahalla tulee asentelemaan.

        Idekon koko palvelu on tehty niin helpoksi, kuin vaan olla ja voi. Parempaa työpaikkaa saa myyjä itselleen hakea.

        Toivottavasti entiset työntekijät älyäisivät yhdistää voimansa ja lähtisivät yhdessä liittojen yms kanssa vaatimaan niitä rahoja idekolta, joita he ovat systemaattisesti jättäneet maksamatta. Ei muuta ku oikeuteen tämmöset kusetus firmat!


    • Anonyymi

      Ei voi suositella, hillitöntä ylihintaa kiskovat ja pakkomyynti periaatteella.

      • Anonyymi

        Kertoisitko, mitä se pakkomyynti on? Potkaisevat oven sisään, ja sitten aseella uhaten vaaditaan nimi paperiin, ja sitten tulevat remppaamaan sun keittiön?

        Vai oisko niin, että voit sanoa "ei kiitos"?

        Voi hyvänen aika tätä ketjua. "Ikeasta saa halvemmalla". No varmasti saa, kun Ikean "puupöydätkin" on onttoa lastulevyä, jonka sisällä on aaltopahvia, ja itse saat ne kasata.

        "Soittelevat koko ajan" No sano, että et ole kiinnostunut, ja jos oikein yritysten soitot vituttaa, hanki suoramarkkinointikielto. Itse olet jossain kohtaa ne tietosi markkinointikäyttöön sallinut johonkin nettiarvontaan osallistuessa tms..

        "Ei saa myyjät kunnon palkkaa." No kummasti ne myyjät firmalla töissä pysyy. Eihän koko homma edes pyörisi, jos palkkaus ois semmoista, ettei sillä väkeä töihin saa.

        "Huijaavat vanhuksia" No perkele, siitä tulis pomolta huutia jos edes soittaja menis vaikka muistisairaalle esittelyn varaamaan, saati jos kaupat tehtäisiin. Se kun on säännöissä, että ikäihmisten kanssa tulee olla tarkkana ja edetä vain, jos käy hyvin selväksi, että kyseessä on sellainen vanhus, jolla mieli on virkeä ja joka päätöksentekokykyinen on.

        Sille on syynsä, miksi Ideko ei minnekään kuluttajaviraston mustallelistalle ole päätynyt ja asiakastyytyväisyysmittauksissa pärjää loistavasti.


    • Anonyymi

      Näköjää Idekol on firman väri muuttunut punasesta vihreeksi. Onkoha jotai muuttunu firman sisällä vai yritetääks tässä alottaa "puhtaalta pöydältä".

      Onks täällä nykysii idekon myyjiä, jotka voisi avata perusarkea idekon myyjänä. Mites korona on vaikuttanu menoon. Ainakin joku 5 vuotta sitten meno oli aika uuvuttavaa. Myyjät teki ke-pe yli 9h päiviä ja ravasi asiakkaalta toiselle ilman pohjapalkkaa.

      • Anonyymi

        Sama meno varmasti vieläkin. Teet viikossa 50-60h töitä ja poltat itsesi vaan loppuun. Korvaus minkä saat kyseisestä työstä on aika naurettava. Tottakai on hyviäkin kuukausia mutta enemmän niitä huonoja. Mutta jos tykkää nii mikäs siinä


    • Anonyymi

      Vaikutat ihmiseltä joka tykkää kyykkiä sosiaaliturvan parissa. "jos ja jos" jos setällä olisi pimppi se olisi nainen.... Höpö höpö, Töihin mennään töihin ei työkavereitten takia, jos meinaat että töissä pitäis olla kivaa himmailla niin erehdyt. Jokainen työnantaja tarvitsee tekiöitä eikä laiskottelijoita. Provisio palkalla voit itse vaikuttaa palkkaasi, ota suitset käsiisi ja näytä mitä osaat ja toimi sen mukaa. Vätyksillä jää luu kouraan mutta tekevä saa palkan ja työkokemusta jota sulla ei varmaankaa oo.

    • Anonyymi

      Olin tuolla töissä vuoden verran. Pohjapalkka reilu tonni ekat pari kk ja sen jälkeen pelkkä provisio. Provikka 5 - 15% myynneistä. Kilometrikorvaukset puolittuu 1000km jälkeen. Tuo raja tulee äkkiä vastaan kun viikossa on 9 asiakas käyntiä ja reissu hommat päälle melkein joka viikko.

      Pahimmillaan teet 14h töitä per päivä. Tätähän ei työhaastattelussa kerrota. Lupaillaan vaan lupsakkaa omavalintaista työaikaa. Joudut myös tekemään puhelinmyyntiä vaikka haastiksessa sanotaan että et joudu.

      Mahdollisuus tienata on 0 - 7000e/kk ja tämä riippuu ihan siitä millaisia asiakkaita saat ja miten kova myyjä olet.

      Ja nyt sitten niille itkijöille: KAIKKI myynti perustuu joko kusetukseen tai manipulointiin. Luuletteko oikeesti että kun menet ostamaan uutta Audia liikkeestä ja kysyt alusta ongelmista joita niissä on ollut jo vuosia, myyjä sanoo että "joo kyllä nää paskoja on." Vai kuittaako se että "no kyllähän Audi on Saksalainen laatu merkki nykyään" ja sitten kertoo hauskan tarinan miten serkkupojan audilla on ajettu jo 700 000km avaamatta konetta. Pari kikkaa ja muilutusta vielä lisää tähän tapaan ja sinä pässi ostat sen audin ja kamppailet kaikenlaisten vikojen kanssa vuodesta toiseen. Tämän lisäks vielä kehut tutuille miten on hyvä auto ja nekin ostaa samanlaisen paskan.

      Kyllä se Idekon myyjäkin tekee kaikkensa siellä teillä kotona, jotta se saa teidät manipuloitua ostamaan. Kehuu tauluja, rapsuttelee koiraa ja pesee auton. Se syö vaikka kissan paskaa jos sillä saadaan nimi paperiin.

      Jos ei tule kauppaa, ei tule palkkaa. Kauppaa tulee jos saadaan nimi paperiin HETI. Vai montako kertaa oot ostanu jotain mitä et varsinaisesti tarvitse, kun oot saanu miettiä yön yli... aivan. Bisnestä tehdään jotta saadaan paalua. Paalua saadaan kun myydään tuotetta hölmöille madollisimman isolla katteella. Eli sitä "ilmaa" on hinnassa mahd. paljon.

      Kyllä te ihmiset olette naiiveja.

      • Anonyymi

        tää oli mainio kommentti. niin se homma toimii...


    • Anonyymi

      Onko näillä Idekon puhelinmyyjillä myös esim. espanjalaisia, irlantilaisia puhelinnumeroita? Tuttavalleni on tullut tuollaisista numeroista tänään puheluja sekä viimeisin suomalaisesta, joka johti Idekoon. Yhteenkään hän ei vastannut.
      Mielenkiintoista siinä mielessä, että hänelle Pohjolan Energian agressiiviset kauppamiehet onnistuivat myymään vuosia sitten aurinkopaneelit, jotka ovat edelleen katolla vaikka kaupan onnistuikin purkamaan kovan taistelun tuloksena. Yritykset lienevät samojen henkilöiden vetämiä. Pohjolan Energia kaiketi on jo muuttanut nimensäkin.

    • Anonyymi

      no paskahan se on !

    • Anonyymi

      Työntekijöiden palkat "unohdetaan" maksaa tai sitte maksetaan puolet vähemmän mitä pitäisi

    • Anonyymi

      Suomessa työksi määritellään vain sellainen tekeminen josta saa palkkaa, jos on jonkin henkilön tai yrityksen palveluksessa.

    • Anonyymi

      Sen verran sivusta seurannut tätä yritystä, että oiotaan muutamia kohtia suoraksi ja muutamia kohtia vahvistetaan.

      Palkkamalli: 1200e takuupalkka pari kk.
      Provisio %-perusteineen kauppahinnasta, kodinkoneet ei kerrytä provikkaa.

      Takuupalkka pitää todella tienata täyteen provikoilla ennenkun provikkaa oikeasti saa.

      Provisiot maksetaan 50% sen kuun palkkaan milloin kauppa tehdään ja loppu 50%, kun kohde valmistuu. Toimiva ratkaisu, olettaen että saa kauppaa tarpeeksi, on aina pohjalla pieni potti.
      10 000e keittiöstä provisio on 5-15% riippuen hinnoittelusta. Eli 500-1500e /2 palkka kauteen. Kyllä, myyjä voi laittaa omaa lisää hintoihin, mutta siinä on jotkut prosenttiperusteiset rajat.

      Kuukausimyynnin suuruuden mukaan maksetaan myös bonuksia, jotka on 200-1500e /kk palkan päälle.
      Osaava ja hyvä myyjä voi tienata oikeasti aivan hyvää palkkaa tietämättä alasta juuri mitään.
      Moraali pitää olla löyhä ja "koijarin" -vikaa tulee olla.

      Kilometrit maksetaan täytenä ekaan 1000km sitten 50%. Eli omalla kustannuksella ajellaan pääasiassa.
      Päivärahat maksetaan erikoisen käytännön mukaisesti sitten _jos_ saa kauppaa.

      Työpäivät vaihtelee, 9-16 ma ti, ke-to 8-21 ja pe 8-16 suurinpiirtein. Viikonloppuisin ei tarvi tehdä töitä. Myös reissu hommia, jolloin majoitus maksetaan, päivärahat ei..

      Hinnoittelu on tee-se-itse - miehelle kallis.
      Asennettuna myydään kaikki.

      Välitilalevyt ja tasot huomattavasti kalliimpia.

      Kaupankäynnistä; kauppa pyritään tekemään suoraan ekalla käynnillä. Tarjoukset usein kalliimpia kuin muilla, joten ei kestä vertailua.

      Yrityksenä kuuleman mukaan kovin kannustava ja apuja saa myyjät jos osaa kysyä. Muuten kaiken saa selvittää itse. Osa esihenkilöistä osaavia, osa taas aivan väärällä alalla.

      Keittiökalusteiden suunnittelu on hataralla pohjalla. Paperille luonnostellaan keittiö. Asentaja tekee mittaukset, jos myyjällä jää joku laatikon etuosa laskematta ja merkitsemättä, lisätään sen hinta myyntihintaan jolloin myyjälle tuleva provisio tietenkin pienenee. Eli tarkkana saa kuulemma olla. Joitain muitakin provision osuuteen liittyviä asioita siellä oli, ei vain enää tule mieleen exän selitykset.

      Jos ei vapaa-ajalla ole muuta tekemistä kuin ajella ympäri omaa aluettaan, tämä työ saattaa olla aivan passeli. Ja ellei ovelta-ovelle kulkeminen aiheuta sisäisiä ongelmia niin se on plussaa myös.

      Mahdollisuuksia on isoihin tienesteihin mutta pitää tosissaan olla valmis tekemään kauppaa röyhkeästi mutta eettisesti oikein.

      Läheltä touhua seuratessani, en itse ostaisi näiltä myyjiltä, mutta en sano sen olevan huijausta vaan bisnestä. Laatu on hyvää, riippuen toki asentajastakin..

      • Anonyymi

        Kaikki, mitä kirjoitit on niin totta. Itse olin töissä Idekolla kanssa ja en voisi olla enempää samaa mieltä tämän tekstin kanssa. Joskus asentaja tekee eri ratkaisun kuin myyjä, mutta tästä rokotetaan provisiossa myös myyjää, vaikka hän ei ole voinut siihen vaikuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki, mitä kirjoitit on niin totta. Itse olin töissä Idekolla kanssa ja en voisi olla enempää samaa mieltä tämän tekstin kanssa. Joskus asentaja tekee eri ratkaisun kuin myyjä, mutta tästä rokotetaan provisiossa myös myyjää, vaikka hän ei ole voinut siihen vaikuttaa.

        Kuuleman mukaan ja Idekon kuvastoa ja nettiä selaamalla tuli varmistettua, että se heidän mainostama "suomen suurin ja modernein" kalustetehdas on Mellano. Omaa tehdasta näillä ei ole. Sanoisivat suoraan senkin vain.

        Asentajat on paikallisia asentajia, jotka tekevät oman yrityksen kautta töitä. Googlatkaa vaikka idekon sivuilta niiden rekry osiosta.

        Mutta noin toimitaan asentajien osalta aika usein. Ei siinä.

        Haluaisin Idekon edustajan käymään ovellani.. Päästäisin "suunnittelijan" sisälle ja pyytäisin tarjouksen. Voisin näyttää tälle veijarille että mitä se keittiöremppa oikeasti maksaa.
        Ja kyllä, olen töissä kalustemyyjänä, harmikseni tällä paikkakunnalla ei tuolta firmalta ole ainakaan fyysistä toimipistettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuleman mukaan ja Idekon kuvastoa ja nettiä selaamalla tuli varmistettua, että se heidän mainostama "suomen suurin ja modernein" kalustetehdas on Mellano. Omaa tehdasta näillä ei ole. Sanoisivat suoraan senkin vain.

        Asentajat on paikallisia asentajia, jotka tekevät oman yrityksen kautta töitä. Googlatkaa vaikka idekon sivuilta niiden rekry osiosta.

        Mutta noin toimitaan asentajien osalta aika usein. Ei siinä.

        Haluaisin Idekon edustajan käymään ovellani.. Päästäisin "suunnittelijan" sisälle ja pyytäisin tarjouksen. Voisin näyttää tälle veijarille että mitä se keittiöremppa oikeasti maksaa.
        Ja kyllä, olen töissä kalustemyyjänä, harmikseni tällä paikkakunnalla ei tuolta firmalta ole ainakaan fyysistä toimipistettä.

        Paska puhetta. Heillä oma tehdas pohjois-Pohjanmaalla Ruukissa. Jos et usko, käy paikanpäällä katsomassa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paska puhetta. Heillä oma tehdas pohjois-Pohjanmaalla Ruukissa. Jos et usko, käy paikanpäällä katsomassa

        Kyllä ne Idekon keittiöt Mellanolta Lapinlahdelta tilataan. Myyjille on myös on annettu sellainen kuva/uskoteltu, että olisi omat tilat/puitteet, jossa valmistetaan keittiöt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ne Idekon keittiöt Mellanolta Lapinlahdelta tilataan. Myyjille on myös on annettu sellainen kuva/uskoteltu, että olisi omat tilat/puitteet, jossa valmistetaan keittiöt.

        Millä lähteillä huutelet?. Kaveri idekolla myyjänä ja kuulemma kaikki myyjät vieraillu omalla tehtaalla. Melkeen kaikki tulevat sieltä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://mellano.fi/tuotteet/ovet/levyovet/

        https://www.ideko.fi/keittioremontit/laaja-mallisto/kajo/

        Täs vähä lähteit, jos kiinostelee. Meni abaut 5min tämän tiedon ettimsieen. Idekon esimerkki sivulla on selkiästi samoja ovia samoilla nimillä, kuin Mellanon sivuilla.

        https://www.ryp.fi/ruukin-yrityspuiston-alueella-toimivat-yritykset

        Sieltähän se Ruukin yrityspuiston sivuilta löytyi ideko. Enkä jaksa uskoa, että tuommoisen tuppukylän teollisuusalueella pelkkää toimistoa olisi. Keskellä ei mitään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.ryp.fi/ruukin-yrityspuiston-alueella-toimivat-yritykset

        Sieltähän se Ruukin yrityspuiston sivuilta löytyi ideko. Enkä jaksa uskoa, että tuommoisen tuppukylän teollisuusalueella pelkkää toimistoa olisi. Keskellä ei mitään

        Tämähän ei lähtökohtaisesti todista mitään. Idekolla on muissakin kaupungeissa toimipisteitä. Idekon sivulla ei ole edes mainintaa, että toimisivat Ruukin alueella. Kyllä tuo aikaisempi kommentti on paljon vakuuttavampi, että tilaavat tavarat Mellanolta, niin kuin moni muukin keittiöyritys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä lähteillä huutelet?. Kaveri idekolla myyjänä ja kuulemma kaikki myyjät vieraillu omalla tehtaalla. Melkeen kaikki tulevat sieltä.

        Haista pas…

        Kaveris on puhunu täyttä peetä.
        Ite olin töissä eikä missää tehtaalla kukaan ole käynyt.

        Herää jo valheistasi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haista pas…

        Kaveris on puhunu täyttä peetä.
        Ite olin töissä eikä missää tehtaalla kukaan ole käynyt.

        Herää jo valheistasi

        :D. Joku päivä teidänkin silmät avautuu


      • Anonyymi

        Lakisääteiset korvaukset maksamatta naiveilta työntekijöiltä. Huijausta, petosta ja eettisesti väärää työskentelyä!!!


    • Anonyymi

      Ihan järkyttävä kusetusfirma ainakin työnantajana. Facebookissa tuli työpaikkailmotus vastaan. "Työtä 4 päivänä viikossa, mutta koko viikon palkalla". Kaveri on oulusta ja sano että "juu ihan kusetusfirma, älä ikinä mee sinne". Menin kuitenkin työhaastatteluun ihan huumorilla, ei ollu aikomustakaan alottaa siellä. Lopputulos, töitä oli normaalisti viitenä päivänä viikossa, ja keskiviikko- torstai toivottiin että työntekijä on paikalla 9-21 molempina päivinä. Aivan käsittämätöntä touhua. Takuupalkka oli naurettava 1200e/kk (surkein tähän asti näkemäni oli 1700e/kk).

      Ja mitä tulee tämän otsikon alle kirjoittaneisiin "hyviin kokemuksiin idekosta" niin on 100% firman omien tekijöiden kirjoittamia. Mistä tiedän? Noi kaikki positiiviset argumentit/kokemukset ovat täysin samoja mitä he itse kehuskelivat työhaastattelussa :DDD "ollaan parhaita koska meillä on suomalainen tuote" ja täällä lukee "ideko oli tosi hyvä koska heillä oli suomalainen tuote t. Mikki Hiiri" Hävetkää ideko :D

    • Anonyymi

      Rosvofirma tai ainakin helvetin typerät puhelinmyyjät! Jatkuvasti häiritsee ja puhelimeen estot siksi ok!

    • Anonyymi

      En suosittele yhtään. Aivan kamala kokemus heistä. Ammattitaidottomia.

    • Anonyymi

      Nämä keittiöt eivät kestä hinta vertailua, koska ovat paljon keskihintaisia keittiöitä kalliimpia.
      Materiaalina on vain laminaatti ovina, välitiloina ja tasoina.
      Siitä huolimatta keittiö saattaa maksaa 17-20k ilman kodinkoneita !!
      Kauppa pitää tehdä välittömästi, ettei asiakas pääse kilpailuttamaan ja vertailemaan hintoja.
      Keittiöt tulevat mellanon tehtaalta, eivät miltään omalta tehtaalta kuten joku kirjoitti.
      Mellanon tehtaalta saat kaapinovet huomattavasti edullisemmin, kun idekon kautta.
      Haluatko maksaa laminaattikeittiöstä saman hinnan, kun muilla valmistajilla saat valita eri materiaaleja ja silti keittiön voi saada edullisemmin.
      Miettisin kaksi kertaa ennen hankintaa.

    • Anonyymi

      Varokaa idekoa,itse lankesin.Tuli kallis paukku.

    • Anonyymi

      Meille tehtiin kevyt keittiöremontti alkuvuodesta eli lähinnä uusittiin ovet ja tasot. Idekon myyjät osasivat asiansa ja antoivat myös hyviä vinkkejä toteutukseen. Toimitus ja asennus sujuivat aikataulun mukaan, ja olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä!

      • Anonyymi

        Mutta kallis ?


    • Anonyymi

      Olin Ideko Suomi Oy:llä toissä, ja pakko sanoa ettei jäänyt positiivinen mieli yrityksestä. Lupaillaan olemattomia palkkoja, kirjoitetaan työsoppariin ihan muuta, asiasta keskustelemalla jää ihan epäselvä olo siitä että millainen palkkaus systeemi yrityksellä oikeasti on. Palkkapäivän lähestyessä aletaan kepuloimaan palkan todellisen summan kanssa. Työympäristö ja muut työntekijät oli suht. ok, ei mitään negatiivista siitä.

    • Anonyymi

      Osaako joku sanoa paljon osa-aikaselle ajanvaraajalle maksetaan. En oikein mistään löydä tietoa ja lapsen lapsi hakenut.

      Palkka tulee aina ns.kuulauden myöhässä että bonukset ja provisiot saadaan oikein.
      Eli jos asiakas peruuttaa tapaamisen ni se tietenkin vähennetään palkasta?
      Eli ei voi ilmeisesti tietää yhtään paljonko saa..

      Mikä on tälläisen takuupalkka jonka oikeasti saa jos ei tule ollenkaan käyntejä.

      • Anonyymi

        Voin sanoa, että takuupalkka on pyöreät nolla euroa. Kaikki työntekijät tekee provisiolla töitä ja vaikka työntekijä buukkaa tapaamisen, niin siitä ei saa mitään, jos myyjä ei tee buukattuun kohteeseen kauppaa.


    • Anonyymi

      Varokaa Koskelon perustamia yrityksiä mm. Ideko Oy ja Akvatek Oy

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Sovin remontin. Aikataulu vaan ei pidä paikkaansa. Aina soitetaan, että ensi viikolla, ylihuomenna jne
      Ja sitten sovittu aika perutaan. Kivakiva kun on saanut kaapit tyhjiksi jne..

      • Anonyymi

        Miksi edes ostat ylihintaista paskaa?


    • Anonyymi

      Äitini oli keittiön uusinnan tarpeessa ja soitti Idekolta hinta-arvion. Summa oli törkeän suuri, joten äiti pyysi minut tinkimään sitä alas ja niin teinkin. No eipä siinä mitään kunnes toimituksessa kestää useampi kuukausi ja kun uudet ovet ja laatikostot vihdoin saapuu osia puuttuu ja useampi kaappi on väärän kokoinen. Meillä keittiön kaappien ja laatikostojen uusimisessa kesti 3,5 kuukautta vaikka luvattiin muutamassa päivässä valmiiksi. Yksi kaapin ovi vieläkin väärän kokoinen jota ollaan useampaan kertaan pyydetty vaihdettavaksi, mutta ei ole vieläkään kuulunut muuta kuin selityksiä. ELÄ IKINÄ OSTA HEILTÄ MITÄÄN!

      • Anonyymi

        OLEN PEREHTYNYT USEAMPAAN IDEKON TARJOUKSEEN. Tekevät luottosopimuksen, vaikka sanoo maksavansa käteisellä. Myyjä ei "osaa" täyttää papereita kuten suullisesti sovitaan. Asentaja ei suojaa lattiaa, jolla kasataan kalusteita, vaikka asiakas pyytää. Työn jälki on puutteellinen. Aliurakoitsijan LVIS-työt ovat törkeän kalliita, vaikka myyjä sanoo toista. Ne laitetaan asiakkaan maksettavaksi erikseen. Sovitut asennuspäivät eivät käykään ym. Suunnitelmapiirustusta ei anneta sopimuspaperin mukana. Kun sen erikseen pyytää, niin ymmärtää syyn, se on ns. klupiaskin kanteen tehty.


    • Anonyymi

      Jos joku harkitsee menevänsä myyjäksi töihin Idekolle niin elä todellakaan mene! Aluksi vaikutti ihan lepposelta paikalta, mutta ensimmäisen tilin tultua alkoi valjeta kuinka kusetusta kaikki se oli. Olin paras myyjä minun noin 30 myyjän ryhmässä ja tilini oli silti vain 350€. Tein töitä 4 kertaa viikossa 5 tuntia päivässä, joten tuntipalkkani oli 4,4€. Suorastaan naurettava siihen nähden, että duunia piti painaa kokoajan täysillä. Aluksi lupailtiin 10€ tuntipalkkaa+provisiota, mutta sekin on vain syötti, että sinut saadaan tekemään paskaduunia. Useasti kysyin vielä tuosta 10€ pohjapalkasta, että mistä se tulee, mutta aina kierrettiin kysymys mahdollisimman kaukaa.

      • Anonyymi

        Idekolla ei ole koskaan ollut tuntipalkkaa, 30 hengen ryhmiä ei ole olemassa ollut koskaan, jos olit paras myyjä 30 hengen porukasta niin palkkasi olisi ollut yli 7000€ joten sekään ei pidä paikkaansa, kukaan myyjä ei tee tai ole tehnyt 5h työpäiviä saati 4h päivässä. Näillä tiedoilla tiedän 110% ettet ole ollut koskaan Idekolla tai tunne talon tapoja 😂

        Nimimerkillä 7v Idekolla myyjänä ja todella tyytyväinen Firmaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Idekolla ei ole koskaan ollut tuntipalkkaa, 30 hengen ryhmiä ei ole olemassa ollut koskaan, jos olit paras myyjä 30 hengen porukasta niin palkkasi olisi ollut yli 7000€ joten sekään ei pidä paikkaansa, kukaan myyjä ei tee tai ole tehnyt 5h työpäiviä saati 4h päivässä. Näillä tiedoilla tiedän 110% ettet ole ollut koskaan Idekolla tai tunne talon tapoja 😂

        Nimimerkillä 7v Idekolla myyjänä ja todella tyytyväinen Firmaan

        Juuri näin. Tuntipalkkaa ei makseta, ei edes niiltä päiviltä, kun hankit asiakkaita soittelemalla. Itseasiassa, palkkaa maksetaan pelkästään provikkapohjaisesti, eli ei ole edes pohjapalkkaa.

        Ja myös työtunnit, niitäkin joutuu tekemään helposti sen 9-12h niiltä päiviltä, kun olet asiakaskäynneillä.


    • Anonyymi

      Ei voi suositella kyllä kenellekään, juuri tuosta palkkauksesta johtuen

      • Anonyymi

        sammaa mieltä


    • Anonyymi

      Onhan se toimiva konsepti juu, massia takovat vain omistajat ja muutama huippumyyjä ehkä. Sinnittelin vuoden ilman minkäänlaista kokemusta raksa-alalta. Perehdytys oli olematon ja vaikka telen puolella olin, olisi ollut ihan hyvä tietää edes jotain yrityksen tuotteista. Edes esimieheltä kysymällä ei saanut kunnon vastausta sille, millaisia ne tuotteet tarkalleen ottaen ovat, tuskin tiesi itsekkään.

      Palkkaushan on tullutkin jo moneen kertaan ilmi: telellä sovitaan käynnit ja myyjät pistetään asiakkaan kotiin esittelemään tuotteita. Jos tulee kaupat saa sekä tele että myyjä siitä muutaman roposen, jos en aivan väärin muista vaikutti remontin hinta jonkin verran siihen provikan summaan. Jos kauppoja ei tule niin karvas maku suussa odotetaan pohjia tilille.

      Työkaverit oli pääosin ihan mukavia. Porukassa oli pari sellaista pitkäaikaisempa telelästiä, jotka eivät viitsineet opetella uusien työkavereiden nimiä tai mitään muutakaan heistä, koska "ei ne kauaa täällä oo." Joka aamuisissa palavereissa taottiin hyvin tarmokkaasti sitä, että jokainen haluaa uusia kaapit, eikä "ei" tarkoita eitä. Jos kauppoja ei syntynyt tai tapaamisia ei saanut sovittua niin syyhän oli aina myyjissä ja telellä.

      Propsit voin toki antaa sille, että järjestivät pariin otteeseen ihan kivoja menoja, käytiin mm. vr-huoneessa pelailemassa.

      Summa summarum, älkää missään nimessä Idekolle töihin menkö, ellette sitten koe, että väen vängällä myyminen ja marrkinoiminen on se oma juttu ja että epäreilu palkkaus on ihan jees.

    • Anonyymi

      Taitaapa olla käytössä tämä sama lestalainen toimintamalli kuin Kotisanilla, joka muutti jo nimensäkin, kun sana alkoi kiertää.

    • Anonyymi

      ei suostuta vastaamaan ihan perus kysymyksiin liittyen työterveydestä tai provikoista. vein asian siihen pisteeseen että voisin tulla duuniin ja sitten kun lähetti mulle työsopimuksen saateviestillä: "jos tulee jotai kysyttävää, vastaan mielelläni" ja lukasin sen läpi ja kun mulla ei ollu selvää sen jälkeen mm työterveysasiat, provikkamalli jne kun ei suostuttu kertomaan ja kysyn näitä juttuja sitten. niin en saanut vuorokauteen mitään vastausta vaikka sanoi vastaavansa mielellään :) soppari jäi kirjottamatta. en voi suositella tätä firmaa, kusettaa, vetää välistä ja... no kattokaa itse netistä.

    • Anonyymi

      Täysin kusettajafirma! Pakkomyyntiä ja ylihintaa vedetään.

    Ketjusta on poistettu 77 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe