Syöpäkö? Onko muilla mitä oireita?

mitämäteen

Hei, täällä yksi "hermoheikko".

Huomenna aika varattuna yksityiselle, kun ei vaivoihin ole löytynyt apua julkiselta puolelta.

Kyselisin siis tässä jännittyneenä odotellessani, että onko muilla ollut vastaavia oireita kuin minulla. Oireina mm:

- väsymys
- alavatsakipu
- ristiselänkipu
- huimaus
- oikean rinnan "jomottava" kipu
- Kaulalla suurentunut imusolmuke
- turvotusta oikean kylkikaaren alla, siinä myös kylkiluun päällä patteja (lääkäri kokeili ja tuumasi olevan varmaan rasvapatteja)
- käsien heikkous
- Korkea pulssi
- hikoilu

Vaivoja on ollut nyt parisen vuotta, alkoivat vatsa kivuilla ja lisääntyneet matkan varella. Alavatsa gynen puolella sisäisesti ultrattu monta kertaa. Paksusuoli tähystetty. Särkylääkkeitä määrätty (ei auta). Kierukalla yritetty hoitaa endometrioosina (ei ole auttanut).

Yksityiselle varasin viimein ajan, kun vatsan tähystyksessäkään ei mitään vaivaa löytynyt. Ja lääkäri ei osannut sanoa mitä sitten tehtäisiin.

Kivut vaikeuttavat elämää ja liikkumista. :/ Alkaa usko mennä, kun väsymys vain kasvaa ja kivut kovenee, eikä kukaan tiedä mitä tehdä...

Nainen olen, ikää 26. Kolme lasta synnyttänyt.

57

1451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitämäteen

      Yksitysellä käyty. Laittoi lähetteen kuvauksiin. Rinnassa patti ja maksa turvonnut... :/

    • slkdjglsekjlf

      Itsellä myöskin kauhea syöpäpelko.
      Itellä nielu/kaula/hengitystiet turpoilevat omiaan ja välillä taas turvotusta ei tunnu. Oikeassa nivusessa tuntuu istuessa möhkäle(?) (imusolmuke?), tämäkin saattaa olla viikkoja normaali ja sitte taas turpoo/kipuilee yhtäkkiä.
      Leukkarit koholla. Sain niistä tänää tietää, mutta en tiedä paljonko. Perjantaina soittaa lääkäri.
      Nytkin tuli taas yhtäkkiä tunne kuin olisi pala kurkussa/nielu turvonnut.
      Näkö myös menee välillä sumeaksi.

      Olen ihan paniikissa ja loppu. :(

    • apuaapua

      Ja mulla toinen tissi suurentunut,vaivaa koko ajan ja jomottaa...muistuttaa olemassaolostaan...

      • mitämäteen

        Oletko apuaapua käynyt lääkärillä näyttämässä? Oletko pattia löytänyt?


      • apuaapua
        mitämäteen kirjoitti:

        Oletko apuaapua käynyt lääkärillä näyttämässä? Oletko pattia löytänyt?

        En ole vielä uskaltanut...ja kaikki on kesälomilla...


      • tyythoitoon
        apuaapua kirjoitti:

        En ole vielä uskaltanut...ja kaikki on kesälomilla...

        Yksityiset ovat auki ja sinne pääsee heti. Itse hain viime ma lähetteen mammoon ja ultraan, pääsin heti keskiviikkona tutkimuksiin


    • kaisit_diabetes

      minulla on jo mielenterveysdiagnoosi kun on kaikenlaisia oireita kauan ollut eikä onneksi ole mitään syöpään liittyvää ainakaan vielä löytynyt.
      näön sumentumisen olen selittänyt ikääntymisellä itselleni, ja huimaamiset alhaisella verensokerilla eli nälällä. syövän pelko on kyllä hermoja raastavaa

    • mitämäteen

      sain kuvaus ajan vasta 31.7, eli viimoselle päivälle.... tuskaa ootella sinne asti.. :/

      Mulla oireillu eka maha pitkään, sitten tuli selkä vaiva ja nyt tuo rinta kipu. Vasen rinta on myös huomattavasti isontunut...

      Meillä suvussa syöpää, mummulla ollut kohdussa syöpä ja äipällä oli päässä...

      Pelottaa niin hulluna, kun kotona pienet lapset 2.v, 5.v ja 7.v, että jos löytyykin jotain vakavaa... :(

      • miesyli50

        Et voi murehtimisella pidentää elämääsi hetkeäkään.
        Kristus tuli, jotta meillä olisi elämä ja yltäkylläisyys.
        Maallinen elämä on vaihe, taivas on päämäärä.
        "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainokaisen Poikansa, jottei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän"
        Siunausta Sinulle, odota tulokset rauhassa.
        Itse olen parantunut syövästä. Viime kontrollissa ei löytynyt mitään sellaista, joka antaisi syytä huoleen. Silti kontrollikäynnit aina huolestuttavat, mutta kaikki on Korkeimman kädessä.


    • syöpis

      Täysin oireeton. Peräsuolen syöpäni leikattiin 2011. Ennen leikkausta CEA oli 4,7 viiteavomaksimin ollessa 5.
      Muutama viikko sitten, normaalin verenkuvan tulosteessa CEA oli noussut vuoden takaisesta 1,7:stä 226,9:ään.
      Prosessi heti liikkeelle. Kolmet verikokeet, keuhkokuvaus, tietokonetomografia, ylihuomenna vielä verikoe, jotkut testit keskussairaalassa ja suolen tähystys.

      Missään vaiheessa en ole kokenut mitään oireita. Käyn puntti-/kuntosalilla 6krt/vko.
      Vedän leukoja 10:n sarjoja. Maastaveto maksimi 180kg jne.
      Syöpämarkeria lukuun ottamatta ovat kaikki arvot erinomaiset. Hb 160, kolestrolit, sokerit yms hyviä.
      Edes tietoisuus varmahkosta syövän uusimisesta ja mahdollisesta leviämisestä ei ole saanut aikaanmitään tuntemuksia.
      Olen 71v ukko. 176cm/90kg, rasva 16% ( 10 - 20 ), viskaalisen ravan lukema 106 tavoite 100 yms. Leposyke noin 55. Maksimisyke 175. Hyvä fyysinen, oireilematon kunto.
      Saa nähdä olenko vielä ylihuomenna samaa mieltä.

    • mitämäteen

      ärr... tää ootaminen on tuskasta.... keskiviikko vasta menossa ja ensi viikon perjantaina kuvaukset.. :/ Menee viimoset lomapäivät ihan pipariksi. Ja väsyttää niiiiiiiiin kauheesti, et ei meinaa jaksaa tehdä yhtään mitään :(

    • Ihmismöykky

      Moi. Täällä yksi vaivainen tapaus 28v. Pohjalla on krooninen hemipleginen migreeni, jossa mitä ihmeellisimpiä oireita. Tästäkin syystä ei oikein pysty arvioimaan omaa yleiskuntoa sen takaa, kun tosiaan joka päivä paska olo.

      Enivei, vasemman puolen kainalossa alkanut kipu 1,5v sitten. Viime syksynä vas. kainalo ja rinta ultrattu, ei mitään näkyny mutta rinnat todettu mastopaattisiksi. No, vaiva on ollut taustalla ja nyt alkanut uutta tapahtumaan: huomasin että vas. rinnasta tulee kirkasta nestettä tippa kaks. Sitten aloin peilistä katselemaan ja rinta suurempi kuin toinen yhtäkkiä, alkaa eri kohdasta kuin ennen, tunnustelemalla myös huomaa kokomuutoksen. Ja nyt uusimpana lisänä rinta alkanut juilimaan ja pistelemään, lisäksi välillä puristava tunne, aivan hirveä. Ultraan uudestaan tiistaina. Jännä nähä.

      Oli pakko änkeytyä tähän ketjuun, tarve purkaa. Tsemppiä kaikille, myötäelän kanssanne. Osaa tää ihmisruumis olla kämänen.

      • mitämäteen

        Hei ihmismöykky!

        Kiva kuitenkin että pääset äkkiä kuvauttamaan. Kerro sitten mitä siellä sanotaan!

        Minullakin oikea tissi selvästi kasvanut. Rinta myös arka muutenkin, ei kestä painelua ja sattuu jos lapsi könyää päälle... Suihkussa kauhukseni huomasin kainaloita pestessäni, että oikean puolen kainalon alapuolella kyljessä, rinnan vieressä heti, on paljon muhkuroita. Vasemmalla näitä ei ole.... pelottaa jos siellä on nyt levinnyt kainaloonkin jotain.. :/


    • mitämäteen

      No nyt on tullut oikean puolen kainaloon omituista ihottumaakin.. Mitä tapahtuu?

    • Rintasyöpäläinen

      Hei naiset! Olen itse lähimenneisyydessä juurikin rintasyöpään sairastunut. Minulla mammografia ja ultra olivat täysin puhtaat, ja kasvainta todella yritettiin etsiä tarkoin, koska kainalossani oli pahanlaatuinen iso imusolmuke. Liioittelematta radiologi yritti tunnin ultrata rintaa. Vihdoin rintasyöpdiagnoosin saatuani (rintojen MRI:ssä käytettävä väriaine oli kyseisen kohdan merkinnyt) kysyin miltä tämä rintasyöpä (n. 13 mm) oli sitten näyttänyt mammografiassa ja ultrassa - niin kuuleman aivan normaalilta rintarauhaskudokselta. En yleensä tänne mitään kirjoittele - mutta halusin tuoda esiin, että vaikka tapauksen on varmasti äärimmäisen harvinainen, niin jos teillä on rinnoissa jotain normaalista poikkeavia oireita, niin älkää heti luottako siihen ultraan ja mammografiaan, vaan vaatikaa lisätutkimuksia. Lisäksi lääkärit vähättelevät rintasyövän mahdollisuuttaa, mutta se on ikävä kyllä yleistynyt kovasti alle 30 vuotiailla. Vertaistukiryhmässä on useita nuoria naisia ja monilla on diagnoosi viivästynyt pelkästään nuoren iän takia. Kovasti tsemppejä teille ja toivotaan, että on kyse kuitenkin vaarattomista muutoksista, mitä onneksi aina suurin osa on.

    • Rintasyöpäläinen

      Hei mitämäteen! Rintasyöpä voi levitä myös iholle. En itsekään ollut tästä koskaan aikaisemmin kuullut, ennenkuin itse sairastuin. En muista olitko sinä jo käynyt lääkärissä vai et, mutta jos et, niin suosittelen kyllä menemään pikimmiten. Yksityien ei kuitenkaan niin mahdottomia maksa, että lainaa vaikka perheeltäsi sen verran, että pystyt käymään. Kannattaa myös mainita iholle levinneestä rintasyöpämahdollisuudesta, koska useat lääkärit eivät koskaan ole sellaista nähneet pienehköillä paikkakunnilla ainakaan. Kovasti tsemppiä sinulle ja toivotaan, että on jotain vaaratonta.

      • mitämäteen

        hei Rintasyöpäläinen!

        Olen aloittaja ja olen käynyt yksityisellä, sieltä sain lähetteen kuvauksiin. Mutta tyhmänä pyysin että saisin sen julkiselle, kun ei ole varaa maksaa enempää. Sain siis yksityiseltä lähetteen minkä kanssa omaan tk:hon piti mennä ja siellä piti käydä vielä omalla lääkärillä, joka teki oman tutkimuksen että pystyi sitten laittamaan oman lähetteensä, koska tuo yksityisen lähete ei kelvannut...

        Toivotavasti tuosta ymmärtää mitä tapahtui :D

        Mutta omakin lääkäri sitten löysi patit ja laittoi eteen päin ja minulla on kuvaukset nyt perjantaina 31.7... kauheeta ootella viikko tolkulla... :/

        Oliko sinulla Rintasyöpäläinen muita oireita, kuin se imusolmuke kainalossa?


      • Rintasyöpäläinen

        Hei, minulla ei ollut mitään oireita. Ja se pattikin oli täysin kivuton kainalossa. Väsymystä on ollut pitkän aikaa, vuosia, mutta en todellakaan tiedä onko sitten ihan työstressistä vai tästä sairaudesta. Hullua myös, että kaikki veriarvot olivat myös täydelliset, jotka otettiin ennen hoitojen aloittamista. Tätä ihmettelin suuresti, kun olin joskus kuullut, että esim CRP olisi koholla - vaikkakin normaalin rajoissa - mikäli olisi syöpää elimistössä. Ja sekin oli minulla alinta mittaustasoa pienempi :O Eli veriarvojen perusteella oikein hyvässä kunnossa ja terve! Ymmärsin oikein hyvin tuon läheteasian :) Tämä heinäkuu on niin hankala kun kaikki ovat lomalla, niin siksi ajatkin pitkittyvät. Mutta jos olet pieneltä paikkakunnalta, niin ole oma-aloitteinen. Paljon on väärin tulkittuja kuvia yms kun ikävä kyllä pienillä paikkakunnilla ei aina ole niin kokeneet lääkärit - mutta tätä ei todella voi yleistää, varmastikin vai niin, että ne huonot tapaukset ovat tulleet esille. Jos olet hoidossa jonkun yliopistollisen sairaalaan piirissä, niin silloin yleensä kyllä asiat menee ongelmitta :) Muistathan myös, että nykyisin voit valita hoitopaikkasi täysin itse asuinpaikasta riippumatta. Itse valitsin HUS:n vaikka olen aika pohjoisesta :)


      • mitämäteen

        juu, mie oon pieneltä paikkakunnalta, että ei ole täällä mahollista kuvata. Lähetteen kanssa pääsee terveystaloon, uskon että siellä osaavat asiansa.

        Mutta jännittää sekin mahdollisuus, että jos sieltä ei mitään löydykkään. Tai onhan nuiden pattien löydyttävä, ovat niin selkeitä, mutta entä jos ne sanoo että ihan turvallisilta näyttää ja pistää kotiin vaivojen kanssa? :/

        Otetaanko pateista aina näyte, vai tyydytäänkö siihen miltä ne näyttää kuvassa?


      • Rintasyöpäläinen

        Patista otetaa näyte mikäli se on epäilyttävä. Mutta vertaistukiryhmässä on tullut esille myös se, että on menty kotiin sitten "hyvänlaatuisen" muutoksen kanssa, joka onkin osoittautunut sitten syöväksi puolen vuoden/vuoden päästä - mutta edelleen, nämä tapaukset ovat harvinaisia. Voisithan pyytää kuitenkin varoiksi näytteen, koska oirekuvasi on laaja. Tosin kokeneet lääkärit aika herkästi nykyään ottavat koepalat, koska rintasyöpätapaukset myös nuorilla naisilla ovat lisääntyneet. Mutta kuten sanoin, enimmäkseen aina nuorten naisten muutokset ovat vaarattomia ja toivotaan, että näin on myös sinun tapauksessasi. Minulle (kysyessäni) sanottiin kyllä heti, että kainalon patti on pahanlaatuinen, näki sen siitä ultrasta jo. Koepaloissa menee yleensä viikko, mutta jos laittavat kiireellisenä, niin voi tulla vähän aikaiseminkin. Kovasti jaksamisia odotteluun ja tsemppiä. Yritä olla murehtimatta, koska Suomessa on kuitenkin maailman parhaasta päästä juurikin rintasyövän hoidot, jos sellaiseksi osoittautuisikin.


    • mitämäteen

      Hei! Joko ihmismöykky on käyny kuvattavana? Olisi kiva kuulla mitä sanoivat. Toivottavasti kaikki hyvin :) Itellä vielä pari päivää sinnittelyä..

    • mitämäteen

      huomenna tissien kuvaus vihdoin.. kyllä jännittää..

      viitinköhän kysyä kuvaisko ne samalla tuon kaulalla olevan patin?

    • Rintasyöpäläinen

      Hei mitämäteen! Mikä vastaus oli, toivottavasti pääsit säikähdyksellä!

    • mitämäteen

      säikähdyksellä ja säikähdyksellä... epätietoisuus jäi vieläkin vaivaamaan..

      Menin tänään siis lääkärin lähetteellä mammoon ja ultraan, hoitaja tuumasi heti huoneeseen pyydettyä, että ei oteta kuin ultra näin nuorelta (ikä siis se 26). Mammoon en siis päässyt.

      Lääkäri hyvin nopeasti kuvasi vasemman (oireettoman) tissin ja kainalon puolen eka. Ei mitään.

      Sitten siirrytiin oikeaan tissiin, kainaloa pyöritteli kauemman aikaa ja tissistä löytyvää pattia aika kauan. Totesi sitten "minun mielestäni tämä on maidosta pinkeänä oleva maitorauhanen". (imetän vielä n. 2-3 kertaa vuorokaudessa). Alkoi selittämään miten maidon nousu rintoihin sattuu. Kyllähän minä tiedän miltä maidon nousu tuntuu kun olen kolme lasta imettänyt, eikä tämä ole normaalia.

      Mitään koepaloja ei otettu. Patin tyhjennyksiä ei ehdotettu. Kipuihin ei mitään neuvottu. Kommentti oli vaan että tule uudestaan, kun imetys loppuu ja jos vielä vaivaa.

      Eli voiko lääkäri varmasti tietää että on maitorauhanen täynnä maitoa ilman näytettä? Ja miten sille ei voi tehdä mitään, jos on jo viimevuoden puolelta asti oireillut? Tyhjentää vaikka, en tiedä?

      Eli kävi niin kuin pelkäsin... vaivojen kanssa takasin kotiin, eikä mitään "varmaa tietoa" mukana.. :/

      Olen niiiin väsynyt..

      • mitämäteen

        "Kalkkien erottuminen ultraäänellä on heikkoa; joskus kalkit näkyvät ultraäänitutkimuksella, mutta eivät suinkaan aina. Mm. tämän takia seulonta pelkällä ultraäänitutkimuksella ei ole riittävä rintasyövän tai syövän esiasteen toteamiseksi."

        Näin oli kirjoitettu terveystalon omilla sivuilla....

        Ärsyttää, kun ei päässyt siihen mammoon.. Rintaa polttanut tutkimusten jälkeen koko päivän, kainalo kipuilee ja kutisee... :/

        Anteeks kun valitan, mutta kun harmittaa.


    • Rintasyöpäläinen

      Minulla oli patti kainalossa ja siitä saatiin selville vain, että oli karsinooman etäpesäke. Rintaa ultrattiin yhtään liioittelematta tunti ja yritettiin etsiä primäärikasvainta sieltä. Mammografia täysin puhdas. Lopulta vasta MRI:n väriaine paljasti rintasyöpäpesäkkeen. 13 mm muutos reagoi väriaineeseen. Kysyessäni lääkäriltä, miltä kyseinen kohta oli näyttänyt mammografiassa ja ultrassa, niin normaalilta rintarauhaskudokselta. Eli jos teillä on oireita, kannattaa pyytää varalta ottamaan näyte. Näytteen otto yksityiselläkään ei ole kallis, jos itsellä ei ole siihen varaa, niin siihen kannattaa kyllä oireellisena se summa vaikka lainata. En nyt muista paljon se maksoi nyt keväällä, mutta olisiko ollut n. 70 euroa. Tällaisia tapauksia ei taida olla kuin prosentin luokkaa, mutta kertoo vain siitä, kuinka salakavala tauti on kyseessä.

    • Harjula_

      Kannattaa tarkkailla painoa. Nimittäin nopea ilman mitään syytä yhtä-äkkiä alkanut painonlasku on yleensä merkki jostain ongelmasta. Mikäli paino ei oo merkittävästi muuttunut, niin ei kannata liikaa stressiä ottaa, vaan mennä lääkärille tutkimuksiin. Monesti tollaset oireet voi liittyä stressiin. Ehdottomasti kokeilisin ruokavalion vaihtoa. Ehdottomasti punainen liha sekä maitotuotteet pois (ainakin pariksi viikoksi). Tilanne kala, pähkinät, oliiviöljy, kasvikset ja pavut. Mikäli tosiaan paino ei oo laskenut merkittävästi, niin veikkasin, että liittyy vääränlaiseen ruokavalioon ja siitä johtuvaan elimistön tukokseen. Ite 24 vuotiaana kävin saman asian läpi ja ruokavalion muutoksen jälkeen ongelmat loppuivat. Mikäli ruokavalion muutos ei auta, niin ehdottomasti lääkäriin.

      • Harjula_

        Kokeileppa seuraavaa ruokavaliota vaikka parin viikon ajan:

        Päivän annos:

        200g lohta
        1 kokonainen parsakaali
        5 porkkanaa
        150g liotettuja maapähkinöitä
        150g mustapapuja (ei purkitettuja)
        1 kokonainen paprika
        3 tomaattia
        4 palaa täysjyväleipää
        1 pussi pakastepinaattia
        250g tummaa riisiä
        0.25 dl oliiviöljyä ruokaan päivän mittaan eli leivän päälle ja muut ruoan sekaan.

        Mikäli ei tällä kuurilla ala vaivat lähteen, niin lääkärille ja nopeesti.


      • Harjula_

        Unohtu mainita, että mielummin höyrystä kasviksia muutama minuutti, älä paista öljyssä. Pinaatin voi syödä sellasenaan. Kasviksia ei tule höyrystää niin kauan, että ne muuttuu täysin pehmeiksi, eli jotain 3 min sopiva höyrystysaika.


      • mitämäteen

        Maidotonta linjaa olen kokeillutkin. Se ei ainakaan ole helpottanut.
        Ja paino pudonnut tasaisesti koko ajan, mutta se laitettu tietenkin raskauden piikkiin. Minulla tuli raskaus aikaan aika paljon kiloja ja ne nyt pari vuotta pikku hiljaa tippuneet, että nyt olen ihan himppusen verran kevyempi kuin ennen raskautta. Mutta painon putoaminen ei ole ollut mitenkään nopeaa. Ihmeellistä kylläkin että putoaa, vaikken ole kunnolla kipujen kanssa pystynyt liikkumaan.

        Tänäänkin olin siskon kanssa kauppa kierroksilla, niin piti kesken shoppailu jättää kun selkä ihan saakelin kipeä että oksetti. :/ kotiin pääsin niin alkoi taas maha "kramppaamaan". Ja kaiken tämän keskellä oikea rinta kipuilee ja kainalo kutiaa.... :/ Todella tuskastuttavaa ja raivostuttavaa..

        Vatsan ultraan olen menossa ma 10.8. Mutta en tiedä... varmaan taas sanotaan "kaikki hyvin"...


      • Harjula_
        mitämäteen kirjoitti:

        Maidotonta linjaa olen kokeillutkin. Se ei ainakaan ole helpottanut.
        Ja paino pudonnut tasaisesti koko ajan, mutta se laitettu tietenkin raskauden piikkiin. Minulla tuli raskaus aikaan aika paljon kiloja ja ne nyt pari vuotta pikku hiljaa tippuneet, että nyt olen ihan himppusen verran kevyempi kuin ennen raskautta. Mutta painon putoaminen ei ole ollut mitenkään nopeaa. Ihmeellistä kylläkin että putoaa, vaikken ole kunnolla kipujen kanssa pystynyt liikkumaan.

        Tänäänkin olin siskon kanssa kauppa kierroksilla, niin piti kesken shoppailu jättää kun selkä ihan saakelin kipeä että oksetti. :/ kotiin pääsin niin alkoi taas maha "kramppaamaan". Ja kaiken tämän keskellä oikea rinta kipuilee ja kainalo kutiaa.... :/ Todella tuskastuttavaa ja raivostuttavaa..

        Vatsan ultraan olen menossa ma 10.8. Mutta en tiedä... varmaan taas sanotaan "kaikki hyvin"...

        Tuskin se sillon on syövän merkki, jos ei oo nopeesti paino pudonnu. Yleensä syöpätapauksissa voi jopa parissa viikossa 10 kg lähteä, vaikka syö ihan normisti. Suosittelen tosiaan reippaasti kasvispainotteista ruokavaliota, ei siis täysin kasvisruokavaliota, mutta kyllä suurin osa pitää olla kasvispohjasta mitä syö.


      • Harjula_
        mitämäteen kirjoitti:

        Maidotonta linjaa olen kokeillutkin. Se ei ainakaan ole helpottanut.
        Ja paino pudonnut tasaisesti koko ajan, mutta se laitettu tietenkin raskauden piikkiin. Minulla tuli raskaus aikaan aika paljon kiloja ja ne nyt pari vuotta pikku hiljaa tippuneet, että nyt olen ihan himppusen verran kevyempi kuin ennen raskautta. Mutta painon putoaminen ei ole ollut mitenkään nopeaa. Ihmeellistä kylläkin että putoaa, vaikken ole kunnolla kipujen kanssa pystynyt liikkumaan.

        Tänäänkin olin siskon kanssa kauppa kierroksilla, niin piti kesken shoppailu jättää kun selkä ihan saakelin kipeä että oksetti. :/ kotiin pääsin niin alkoi taas maha "kramppaamaan". Ja kaiken tämän keskellä oikea rinta kipuilee ja kainalo kutiaa.... :/ Todella tuskastuttavaa ja raivostuttavaa..

        Vatsan ultraan olen menossa ma 10.8. Mutta en tiedä... varmaan taas sanotaan "kaikki hyvin"...

        Eritoten tuore parsakaali ja pähkinät on äärimmäisen tärkeitä suoliston kunnon kannalta.


    • Rintasyöpäläinen

      Minulla vain nousi paino koko ajan tasaisesti vuosien varrella, vaikka olen ollut kasvissyöjä iät ajat. Ja tuo syöpähän oli varmasti muhinut jo vuosia, kun oli kainalossa ja rintalihaksen alla useita saastuneita imusolmukkeita. Maitotuotteita en ole käyttänyt nimeksikään ja gluteeniton ruokavalio ärtyneen suolen takia. Rintasyövän kohdalla ei paino laske - ennen kuin on levinnyt ympäri kehoa. Sama eturauhassyövän kohdalla. Ravintoterapeutti taas kielsi minulta pähkinät ja parsakaalin (parsakaalta käytin todella paljon), koska pahentaa ärtyneen suolen oireyhtymää.

    • Rintasyöpäläinen

      Myös veriarvot olivat aivan loistavat. Jopa CRP oli alle labran minimirajan ja itse olin luullut ja kuullut, että se olisi himpun koholla jos on syöpä, vaikkakin normaalin rajoissa. Eli ei pitänyt sekään paikkaansa.

      "Mitämäteen", sinulla johtuu varmaankin juurikin elämäntilanteestasi tuo lievä painon tippuminen ja tuo stressi/pelko vaikuttaa varmasti vähän syömiseesi, ettei sinulla ole ruokahalua? Minä sinuna kävisin otattamassa siitä patista ne koepalat, siinä ei ainakaan mitään menetä, mutta saat mielenrauhan, koska se vaikuttaa niin paljon päivittäiseen elämään. Suurin osa sinun ikäisten naisten rintapateista on vaarattomia, mutta kun pienen pieni prosentti on kuitenkin sitten pahanlaatuisia muutoksia, niin tottakai se sitten on mielessä, koska siihen on mahdollisuus. Kovasti tsemppejä sinulle ja toivottavasti käyt otattamassa ne koepalat, viikossa kuulee niistä vastauksen.

    • Harjula_

      Kannattaa edes kokeilla mun neuvomaa ruokavaliota. Nimittäin itellä kyllä hävis ongelmat varsinkin kun punaisen lihan ja maitotuotteet jätin pois. Sitten tosiaan kasviksia runsaasti tilalle. Ainakaan tilannetta ei pahenna, jos ottaa ruokavalioon paljon kasviksia kalan/kanan kylkiäiseksi. Mielummin toki kalaa kannattaa suosia tässä tilanteessa.

      https://www.youtube.com/watch?v=R8qIZocna9w

    • Rintasyöpäläinen

      :D :D En minä mitään valehtele, ihan faktat kerroin asiasta. Käy lukemassa infoa noista syövistä, tietyissä syövissä paino ei putoa, mutta mm. keuhko-, vatsa-, haima- ja suolistosyövissä usein ensimmäinen oire. Tottakai ruokavaliolla on vaikutusta, mutta pitää ottaa huomioon kokonaisuus, onko joitakin muita vaivoja vai ei. Itse olin todella pettynyt, kun piti luopua parsakaalesta, kun oli ollut pääruoka-aineksia, en tosiaan ollut tiennyt, että on huono asia ärtyneen suolen oireyhtymässä. Mutta lihaton ja eläinperäisten tuotteiden välttäminen on ollut tiedossa jo pitkään mm. syöpää ehkäisevänä ruokavaliona ja vaikuttaa muutenkin jaksamiseen ja moniin vaivoihin.

      Mutta aina se ei auta - kuten minulla. Kyse voi kohdallani olla geeniperimästä tai huonosta mäihästä pelkästään. En myöskään ole koskaan tupakoinut ja alkoholia käyttänyt vasta oikeasti aikuisena kohtuullisesti.

    • mitämäteen

      hei Rintasyöpäläinen!

      Onko ne tulehdusarvot olleet kuinka paljon koholla sinulla? Minulla on ollut ne jonkin aikaa jo lievästi kohonneet, mutta ei kuulemma niin että haittaisi?

      Elämäntilanteeni on muuten hyvä, kaikki on ihanasti ja tahtoa olisi mennä ja touhuta (olen aina ollut hyvin energinen). Siksi ärsyttää niin vietävästi olla oman kehonsa "vankina" tavallaan, että keho ei ole niin kuin menossa mukana. Tämän ikäisellä naisella ei pitäisi vielä olla näin vaikeaa arjen toiminta.

      Ja Harjulalle: ruokavalioni on hyvin monipuolinen, lasten takia tulee syötyä kyllä hyvin ja terveellisesti :)

      • mitämäteen

        Eiku luin väärin ne tulehdusarvot, ne olikin olleet sinulla alhaiset..


    • mitämäteen

      nuista tulehusarvoista tuli mieleen(yritin ettiä sitä CRP:tä siitä, mutta ei ollu) ja katsoin tuossa nuita viimevuoden puolella otettuja perusverenkokeita (eilen kävin otattamassa sen laajan verikokeen), niin siellä oli viitearvojen yläpuolella semmonen kuin "B-Trom", mikähän se on?

    • Rintasyöpäläinen

      "Mitämäteen"
      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=snk03035
      Tässä linkki niihin B-Trom -juttuun, en itsekään sitä hirveästi ymmärrä. Minulla vasta edelleen menevät sytostaatit ovat laskeneet hemoglobiinin alas ja se on vaikuttanut myös kaikkiin noihin punasoluarvoihin, myös tuohon B-Trom -arvoon ja se nähtävästi aiheuttaa mustelmaherkkyyttä, jos olen oikein ymmärtänyt. Valkosolut ovat pysyneet hyvinä, kun saan Neulasta-pistosta, joka tuntuu minulle tehoavan onneksi hyvin, niin en ole kovin isossa riskissä saada tulehduksia.

      Laajan verikokeen yhteydessä kyllä yleensä on se CRP (C-reaktiivinen proteiini, katsoin Wikipediasta :D eli olisiko jollain toisellla nimellä?).

      Onneksi sinä olet niin nuori, että hyvin harvoin syynä oireisiin on mikään vakava sairaus taustalla - ja nekin sairausvaihtoehdot ovat harvassa. Onko sinulta tutkittu kilpirauhasarvoja? Kilpirauhasen sairaudet voivat olla hyvin monimuotoiset ja raskaudet voivat altistaa niiden puhkeamiseen. Se voisi hyvinkin selittää oireesi, ja olisi todella helposti hoidettavissakin.

      Mutta edelleen jankutan siitä, että otata yksityisellä varoiksi ne näytteet siitä rinnan patista. Kun niistä ei ihan 100%:sti voi sanoa varmaksi muulla kuin näytteellä, että on vaaraton. Ja 90% todennäköisyydellä onkin täysin vaaraton. Alla oikein hyvä linkki rintasyöpäasiaan, niin siinäkin ilmenee, että on hyvin harvinainen alle 30 vuotiailla, mutta jos on patti, niin varmuuden vuoksi kannattaa se koepala siitä ottaa.
      http://www.cancer.fi/roosanauha/rintasyopa/tietoa-rintasyovasta/

    • Rintasyöpäläinen

      p.s. kerroit olevan kaulalla olevan suurentuneen imusolmukkeen, niin onko se samalla puolella kuin kipeä rinta patteineen?

      • mitämäteen

        Ei, se on toisella (vasemmalla) puolella. Ja se aikasempi verikoe oli se perus verenkoe. Nyt perjantaina otettiin se laajempi.

        Ei ole kilpirahasia katsottu. Sitä voisinkin pyytää. Kiitos.

        Pääasia ois vaan saada nää kivut pois.. :\


      • mitämäteen

        "Rahasia" :P siis rauhasia..


    • mitämäteen

      Niin ja siitä tissistä.. Lopetin kokonaan imettämisen sen lääkäri käynnin jälkeen nyt heti. Seuraan katoaako se kun rinnat alkavat pehmetä. Jos ei katoa varaan suoraan ajan sinne näytteen ottoon.

    • Rintasyöpäläinen

      "Mitämäteen"

      No, se on positiivinen juttu, että se imusolmuke on eri puolella kuin se patti, kun jos olisi mahdollisen rintasyövän aiheuttama, niin ei yleensä "hypi yli", vaan turvonneet imusolmukkeet esiintyvät pattirinnan samalla puolella - tämä ei siis ole "tieto", vaan perustuu siihen, mitä kaikkea kevään aikana luin asiasta, mutta en siis tiedä onko varmasti näin AINA, vai voiko olla poikkeuksia.

      Mutta oireesi on olleet jo pari vuotta, niin todennäköisintähän on ilman muuta, että kyse olisi jostain vaarattomasta sairaudesta. Mutta saatte varmasti vähän lisätietoa siitä kilpirauhaskokeesta, kun se on niin kummallisia oireita aiheuttava, ettei oikein tule välttämättä lääkärilläkään heti mieleen niitä arvoja tarkistaa.

      Esim. liikatoimintaan liittyy juurikin pieni painon tippuminen yms. Etsin vähän tietoa, niin alla linkki, näytti useampikin oireistasi olevan listalla, eli varoiksi tosiaan kannattaa sekin tarkistaa:
      http://www.terve.fi/kilpirauhasen-liikatoiminta/kilpirauhasen-liikatoiminta

      Mutta silti pyydä koepala tissipatista, niin vaikuttaa ainakin sinun mieleen tosi paljon, kun sitten saat varmuuden, ettei ole mitään syöpää - itse olen ainakin niin hermoheikko, että ajatus jäytää takaraivossa siihen asti, että saa varman tiedon. Kovasti tsemppiä sinulle tutkimuksiin ja positiivisia tuloksia. Tuo kilppari olisi ainakin suht helposti hoidettavissa, että pääsisit oireista eroon, jos siitä löytyisi syy.

    • mitämäteen

      Kiitos kun jaksat kannustaa tällaista "hermoheikkoa". :)
      Pahintahan on juuri se kun ei tiedä varmuudella mikä on ja kun vaivat vain jatkuu, lisääntyy ja kivut kovenee..

      Mutta aion kyllä vaatia nuita kilpirauhas kokeita, vaivat tosiaan täsmää monen oman oireen kanssa.

      Ja sinulle Rintasyöpäläinen itsellesi oikein paljon jaksamisia hoitojen kanssa! Toivottavasti kaikki menee hyvin. :)

    • Rintasyöpäläinen

      Kiitos paljon "Mitämäteen" :) Hoitovaste ollut ainakin toistaiseksi oikein hyvä, pari hoitokertaa vielä jäljellä :) Myös henkinen kantti kestänyt toistaiseksi tosi hyvin.

      Juurikin tuo epätietoisuus on sinulla varmasti tosi raastavaa ja vaikuttaa paljon jokapäiväiseen elämään. Siksi juuri kannattaakin eliminoida noita vaihtoehtoja pois, että saat mielenrauhan. Toivotaan, että tissipatti on ehkä vähän tulehtunut maitorauhanen, mikä on tilanteesi huomioon ottaen todennäköisin vaihtoehto ja toivotaan, että muiden oireiden taustalla on se kilppari, kun se olisi sitten kuitenkin helposti hoidettavissa :) Kovasti tsemppiä vieä sinullekin!

    • Ostia

      Tutkimuksia pitää osata jämäkästi vaatia! Kukaan ei pidä huolta, se on tehtävä itse ja sit täytyy vaihtaa lääkäriä kunnes löytyy semmonen lääkäri joka kuuntelee! Tsemppiä jatkoon, toivottavasti saat apua.

    • mitämäteen

      Hei!

      En ole vielä vatsan uä:ssä käynyt, mutta katsoin tuolta omakannasta että osa verikokeiden tuloksista tullut. Mikä on monosyytit? Viitearvo niissä 2-10% ja minulla 12%,eli lievästi koholla.

      • mitämäteen

        Ja alle viitearvojen näyttää olevan s-kolestroli,high bensity lipoproteiini (s-Kol-HDL)..?


    • mitämäteen

      Heissan! jos joku vielä lukee...

      Kävin vatsan ultrassa, siellä ei mitään mikä selittäisi oireita. Pari pientä sappikiveä, mutta eivät kuulemma kuvaajan mielestä aiheuta vielä oireita.

      Pyysin samalla katsomaan kaulan imusolmukkeita ultralla, katsoi nuo silloin turvonneet vasemmalta keskellä kaulaa ja leuan alla heti oikealla. noin 2cm imusolmukkeita, mutta ei hlyyttävän näköisiä...

      Nyt on aika ens viikolle ylä kautta vatsan tähystykseen.

      Nyt olen huomannut oikealla puolella turvonneita imusolmukkseita kaulalla kolme kappaletta, arvioisin noin 1 cm kokoisiksi.. kaksi keskellä kaulaa ja yksi tuolla soliskuopassa. ja nuo kaksi entistä tuntunut kasvavan... Lisäksi kutina on lisääntynyt, sormet on tosi pahat, kutisee ja kirvelee koko ajan....

      pitäskö vielä erikseen pyytää kuvaamaan nuita imusolmukkeita?

      Rintakin edelleen kipuilee ja on arka...

      Tuskaa kirjoittaa kun sormia kutittaa niiiiiiin vietävästi.....

      • Cityterveyshalpa

        Mene yksityiselle Cityterveyteen, niiden asemia on ympäri Suomea, siellä on tosi halvat hinnat. Itse kävin viime viikolla magneettikuvassa, mistä jäi itse maksettavaksi 138 euroa erikoislääkärin lähetteellä. Magneettikuvaus on yksi tarkimpia tutkimusmenetelmiä. Itsellekin magneettikuvauksesta tuli yksi yllätysdiagnoosi, sairaus, joka vaatii jatkotutkimuksia julkisella puolella tai sitten menen yksityiselle erikoislääkärille. En tiedä vielä - käyn ensin yksityisellä erikoislääkärillä keskustelemassa yllätyslöydöksestä- olen asiasta vähän järkyttynyt ja ihmeissäni, sillä menin magneettitutkimukseen ihan muun syyn takia.


      • thtrhtrhr

        kutina ja turvonneet imusolmukkeet yhdessä on aika vahva oire joissain non-Hodgkinin lymfoomissa eli verisyövissä (leukemioissa) . eli sinuna lähtisin epäilemään noita hodgkinin lymfoomia...ehkä se on levinny rintaan??? En halua pelotella, jos sun veriarvot on kunnossa, niin sehän poissulkee ne.
        Kyssäri. jos lÄÄKÄRI on tehny sulle lähettteen mammografiaan, niin ei todellakaan ole laillista sairaanhoitajn ylittää sitä päätöstä, eli estää.!!! NOSTA MEKKALA!!! SOITA HETI potilasasiamiehelle! Ei kai nyt hoitsu kävele lääkärin yli??? Jos sun lähete on yhä voimassa mammografiaan (soita TOISELLE hoitajalle ja kysy) niin senkun vaan varaat itte uutta aikaa ja menet sinne mammografiaan uudestaan (yritä saada aika niin että toinen hoitaja oisi paikalla) ja VAADIT päästä siihen mammografiaan. Ota mukaasi avuksi joku suustaan paha ihminen vaatimaan sinun oikeuksia, olen huomannu että usein usean ihmisen vaatimuksen menee läpi paremmin kun uhkaillaan oikeustoimille jne.!!


    • homehtunut

      Asutko hometalossa? kosteusvauriohomealtistus aiheuttaa ties mitä oireita nm. kokemusta on

    • Sarliina1

      Täälläkin yksi syöpäkammoinen. Tuttuni kuoli juuri aggressiiviseen mahasyöpään 4 kk diagnoosin jälkeen. Nyt olen huomannut itselläni samoja oireita, esimerkiksi iltaa kohden pahenevaa TODELLA voimakasta pahoinvointia joka on päivittäistä. Voisiko kyse olla refluksista, lääkärin mielestä kyse on siitä kun tuota ylösnousua on... Mutta se aine ei ole hapollista vaan ihan mautonta, johtuisikohan happosalpaajasta (?).

    • 87888gfddgghj

      Satavarmasti syöpä, kuolet pian

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe