Poptravel Ruissalo

lomamatkalla

Euroopan parhaat nudistirannat TOP10 listalle Turun Ruissalon nudistiranta ei yllää, mutta selviää hyvillä arvosanoilla.
Paikka on hieno ja ansaitsee erityismaininnan.

On valitettavaa, että Turku ei juuri markkinoi tätä. Nudistiranta on mainittu vain hyvin harvoissa kaupungin kustantamissa matkailuesitteissä. Tiettävästi tänä vuonna vain yhdessä.

Kohtuullisen asiallisella markkinoinnilla matkailun tuottamat voitot olisivat kyllä kuluja suuremmat.

Vinkkinä kaupungille. Parhaat kesäkelit ovat vielä edessä. Nyt olisi hyvä hetki rohkeasti pläjäyttää reilut mainokset eri medioihin. Monen matkailijan suunta muuttuisi Turkua kohti.

http://www.poptravel.fi/matka-artikkelit/matkavinkit/euroopan-parhaan-nudistirannat

54

1032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NlMlMERKKl

      Turun info/rannat sivuilla Ruissalon nudistiranta on mainittu vaihtoehtona. Ei ollut vielä keväällä. Hyvä kun nyt näkyy.

    • sinmän

      Ei olis kantsinu täällä tuota linkkiä mainita. Nyt se on koodattu pois. Sinne meni opaste. Joku soitti jolleki ja sitä rataa ...

    • lenkkeiliät

      Mieheni kanssa kävimme aikaisempina kesinä useinkin Ruissalon nudistirannalla. Nyt kun olemme työssä / asumme Tampereella niin harvemmin.

      Nyt kylpylässä ollessamme lenkkeilimme ja kävimme samalla katsomassa tuttua paikkaa. Oli jo aika ilta ja kelikin vetinen, eikä siellä luonnollisesti ollut ketään nyt paikalla.

      Merkille pantavaa oli että vieläkin opasteet näyttävän puuttuvan. Mielestäni on hyvän valitettavaa, että kustannuksiltaan näinkin vähäinen, mutta tuiki tärkeä asia on mennyt säästölistalle.

      Viime kesä jäi väliin, mutta 2013 jätimme tietoa infoon johdolle siirrettäväksi. Oletamme että tämä on saatu kuntoon kahden vuoden kuluessa.

      En voi olla ajattelematta onkohan kyltittömyys tarkoituksellista. Ajetaanko sillä jotain asiaa mitä en nyt ymmärrä.
      Onko suunnitelmissa Saaronniemen toisen reunan lohkominen tonteiksi, jolloin sen suosio ja käyttöaste pitää olla pientä asioiden sujuvan etenemisen vuoksi. Vai onko lähellä oleva ennen autiona ollut talo myyty ja tämän takia "omaan rantaan" ei haluta ihmisiä, vai mikähän on syy. Kovasti ihmetyttää.

      Jos ajatellaan ihan suoraan Ruissalon leirinnän kassaan jäävää rahaa, niin kyllä sieltä syksyllä leirintäkauden päättyessä 40-60% puuttuu ihan sen takia, että nudistirannasta ei ilmoiteta ei opastein ja muutoinkaan.
      Nuo tuossa aikaisemmin mainitut mainokset lehdissä olisivat nyt vähintä mitä voisi odottaa.

      Onneksi kuulemma sisääntulossa ystävällisesti opastetaan nudistirannalle jos sitä kysyy, mutta luullakseni aika usea ei sitä arvaa tehdä.

      Tulemme elokuun alussa muutamaksi päiväksi kylpylään. Toivon että sää on meille suosiollinen niin olemme ainakin yhden koko päivän ko. rannalla.

      Osaamme rannalle oliko kylttejä vai ei. Harmittaa se että kaikki sinne haluavat eivät osaa perille, varsinkaan kun eivät edes tiedä että heidän vieressä metsikön takana on ranta mihin menisivät hyvin mielellään. Kun he eivät rannan olemassaoloa tiedosta, eivät he myöskään osaa sitä kysyä.

      Harmi kun osa voi olla Turussa käymässä hyvin kaukaakin. Kotikunnille palatessa heillä jää tästä hyvät uutiset ystävilleen kertomatta. Ja sitten ne ystävät suuntaavat taas Poria kohti kun ei Turun nudistirannasta tiedetä. Tämä kertaa satoja vastaavia tapauksia, alkaa olla jo merkittävä menetys.

      Opasteiden puute on kallis vaihtoehto.

      • Ne-realiteetit

        "... kassaan jäävää rahaa, niin kyllä sieltä syksyllä leirintäkauden päättyessä 40-60% puuttuu ..."
        Taisi tulla nollat liikaa ja luvutkin ilmankin nollia yläkanttiin. Kun katsoo Pihlajasaaren menijöitä, niin naturisteja on vain muutama prosentti.

        Kysyvä ei tieltä eksy. Onko joitain, jotka eivät muka olisi rannalle "löytäneet".


    • yo-narvanto

      Luulen että Ruissalossa nykyisellä opastuksella naturistien osuus on todellakin vain n. 1-2%, mutta reilun asiallisella kyltityksellä voisi uskoakseni ollakin liki 10%. Ehkä enemmänkin.
      Nyt tuntuu nuorison keskuudessa nudismi orastavan uutta kasvua.

    • alle40km

      Hirveän empimisen jälkeen soitin Ruissalon leirintään ja kysyin nudistirantaa. Löivät luurin korvaan, tai sitten ukkonen katkaisi puhelun (näkyi salamointia). Näin sen itselleni selitin. En kehdannut soittaa uudelleen.
      Kertokaa missä on tällainen ranta?

      • On-meren-vieressä

        No on siinäkin taas täysuusavuton!

        Mene sinne Saaronniemeen, kävele sen ympäri. On ihme, jos et paikkaa löydä!

        Vihje: se on rannalla, siis aivan meren vieressä.


    • anjasalonen

      Tiedän paikan ja minunkin mielestä on käsittämätöntä kuinka Turku ei markkinoi nudistirantaa. Näistä kun tuntuu nyt olevan niin hirveä pula.

      Paikkahan on varmaankin ihan tarkoituksella ja pitkän harkinnan jälkeen sijoitettu nykyiselle paikalleen. On huippukaunis ja suojaisa. Epäilemättä Ruissalon "paras" paikka.
      Hyvin ovat naturistit osanneet asiansa hoitaa kun tuon ovat tuon alueen saaneet varattua itselleen.

      Uskon että tuonne ei ole kylttejä, koska naturistit eivät niitä hyväksy. Pieni paratiisi olisi kohta lapsiperheiden valloittama. Rauha olisi poissa ja paikka pilattu.

      On kaikille parasta että kylttejä ei laiteta ja paikasta ei huudella.
      Paikka on muutoinkin aurinkoisina päivinä ihan täyteen ahdettu.

      • Realiteetti

        Juu, toooooosi täyteen ahdettu. Itse vaan en ole koskaan havainnut siellä yli kahtakymmentä henkeä.


      • Miesuudestakaupungista
        Realiteetti kirjoitti:

        Juu, toooooosi täyteen ahdettu. Itse vaan en ole koskaan havainnut siellä yli kahtakymmentä henkeä.

        * realiteetti * on käynyt sateisina/pilvisinäpäiviä ellei ole yli 20:mentä henkilöä tuolla nähnyt.

        Ei kuulu tapoihini laskea mutta aina kun olen siellä aurinkoisina päivinä ollut on siellä ollut vähintään 50 ihmistä nauttimassa alastomana auringosta.

        Taitaa muuten olla suomen ainut nakuranta missä on välillä yhtäpaljon naisia kuin miehiä paikalla.

        Ainahan kuuluu jostakin valittaa * kuuluu suomalaiseen luonteeseen * niin tuonne kun saisi pihlajansaaren tapaan suihkun, pukukopin * lue kutukopin * ja grillipaikan niin tuo paratiisi olisi täydellinen.


      • kauhiastihmettelen

        Puhutaanko nyt samasta paikasta joka oli naturistialueena viime ja edellisenä kesänä jolloin seillä kävin ja paikalla oli hellepäivinä korkeintaan 10 ihmistä??

        Onko tänä kesänä joku uusi paikka vai onko väki määrä tosiaan noin paljon lisääntynyt?


      • Järki-hoi
        kauhiastihmettelen kirjoitti:

        Puhutaanko nyt samasta paikasta joka oli naturistialueena viime ja edellisenä kesänä jolloin seillä kävin ja paikalla oli hellepäivinä korkeintaan 10 ihmistä??

        Onko tänä kesänä joku uusi paikka vai onko väki määrä tosiaan noin paljon lisääntynyt?

        Sama paikka, sama foorumin liioittelu. Kaiken lisäksi kun sää huomioidaan, menee hyvin raa'asti yläkanttiin.

        Mikä ihmeen kyseleminen tuossa paikassa oikein on. Tienoon kävelee etsien ympäri vajaassa tunnissa, siinä saa liikuntaa. Sitten voikin ansaitusti lepäillä.


    • MarkkuEloranta

      Vähän kehnoista säistä huolimatta paikka on ollut tänä kesänä yllättävän suosittu. Saamani tiedon mukaan arvioisin kävijämäärän ainakin kaksinkertaistuneen viime kesästä. Yhdistys on nyt muutaman kerran tehnyt alueesta juttua maisemakuvien kanssa. Näillä on varmadti ollut oma vaikutuksensa.

      Turun matkailu (Turun kaupunki) on saanut paljon palautetta, ideoita ko. alueen kehittämiseksi. Merkittävimmät näistä; opasteet, jäteastiat ja alueen laajentaminen ovat käsittelyssä. Puuston raivaaminen jää lupamenettelyn vuoksi seuraavaan kesään.

      Toivomme että ponnistelut Turun nudistialueen kehittämiseksi tuovat toivottuja parannuksia ja alue omalta osaltaan tulee lisäämään alueellista matkailua.

    • MxM

      Se on kyllä hieno paikka, tänäänkin aamupäivällä - kello 12:00 lämpö huiteli puolipilvisesti 20 pinnassa niin toistakymmentä oli paikalla ja porukkaa tuli koko ajan lisää.

      Uskottavaa on, jos aurinkoa riittää se paikka on täynnä.

      Tietysti naispuolinen väki saisi kasvattaa osallistumista mutta kyllä nytkin nainen löytyi paikalta ;-)

      • turistimieshki

        Olin eilen tuolla noin klo 13-16 ja laskin piruuttani poruukan niin parhaimillaan oli samaanaikaan paikalla 83 henkilöä joista 6 oli naista 2 yksinäistä naista ja 4 naista oli miehensä kanssa. Vaihtuvuus tuolla rannalla tuntuu olevan surta sillä kokoajan porukkaa tuli ja meni mutta vähintään 40 henkilöä oli koko tuonajan kun itse olin paikalla.


      • Siellä-minäkin
        turistimieshki kirjoitti:

        Olin eilen tuolla noin klo 13-16 ja laskin piruuttani poruukan niin parhaimillaan oli samaanaikaan paikalla 83 henkilöä joista 6 oli naista 2 yksinäistä naista ja 4 naista oli miehensä kanssa. Vaihtuvuus tuolla rannalla tuntuu olevan surta sillä kokoajan porukkaa tuli ja meni mutta vähintään 40 henkilöä oli koko tuonajan kun itse olin paikalla.

        Olit sillä tekstiilirannalla. Ei sillä nakurannalla. Olin itse puolitoista tuntia tuona aikavälinä ja laskematta sanoisin olijoita olleen parikymmentl. Enkä kiinnittänyt sukupuolisuuteen huomiota.


      • swingerparisalo
        Siellä-minäkin kirjoitti:

        Olit sillä tekstiilirannalla. Ei sillä nakurannalla. Olin itse puolitoista tuntia tuona aikavälinä ja laskematta sanoisin olijoita olleen parikymmentl. Enkä kiinnittänyt sukupuolisuuteen huomiota.

        Kertokaa nyt missä tuo ranta on ? Olemme salossa asuva 35/32v pari ja huomenna lauantaina olisimme tulossa mikäli tuo paikka löytyy/on olemassa.


    • Metsuriakehään

      Tänään oli jo aika täyttä. Huomenna tiistaina ja varsinkin keskiviikkona on varmaa että kaikki halukkaat ei paikalle mahdu.
      Ottakaa mukaan pienempiä alustoja. Ei ole järkeä jokaisen alla olla (2x2)m.

      Nakuranta on käynyt liian pieneksi. Puuta saisi kaataa ja sukkelaa

    • Monica_ja_lex

      Kuulin alkukesästä että koko tuplaantuu vuoden kuluessa. Oli ensin mielestäni aivan turhaa, mutta on mieli muuttunut.

      Kirjoittamaton sääntö on pyrkiä pitämään vähintään 2 metriä toiseen matkaa. Nyt se ei onnistu.
      Sen verran voi paikkaa valitessa huomioida että ei laita sitä pyyhettään aivan viereen heti siihen jalkopäähän. Katsoa saa jos kiinnostaa, mutta on jotenkin mukavampaa kun ei ole ihan kiinni.

      Oksasen ja kivikkoisen polun voisivat korjata. Tuossa on eräskin kompuroinut. Lankkusilta olisi aivan upea.

      Kyltit eivät ole vieläkään paikoillaan. Sen lupaan että jos eivät ole kevääseen mennessä niin minä maksan ne. Mainostoimisto tekee ne tunnissa. Kysymys ei ole kuin alle satasen kustannuksesta ruuveineen päivineen.
      Niin ne on Yyteriinkin saatu ilman vuosien kerjäämistä. Ovat olleet jo ihan alusta saakka. Alkaa jo kylpylän pihalla olevasta opastetaulusta 1 km ennen nakurantaa (vuodesta -95). Opastus on reilua ja näkyvää kuin muuallakin Euroopassa.
      Täällä jotenkin ihmeellistä nyhräämistä, kun kuulemma ei oikein tiedetä uskalletaanko nudistirannasta julkisesti kertoa.
      Ympäri Eurooppaa jo alle murkkuikäiset oleilevat sujuvasti nakurannoilla, täällä isot ihmiset tirskuvat kuin kakarat.

      Kyltit heti uudelleen paikoilleen niin kuin ennen olivatkin niin ihmiset osaavat perille.

      Tuolla joku kysyikin opastusta. Eli käänny Saaronniemeen mennessäsi heti kuivan sillan jälkeen (5m) vasemmalle polulle. Kävele perille (200m) niin saavut Turun Nudistirannalle. On hieno paikka, jota ei näkemättä tiedä.

      Huom! Paikalla on valokuvaaminen kielletty. Ei kannata kulkea kameran kanssa. Jos sellainen näkyy, siitä kyllä huomautetaan aika rajusti.
      Johtuu varmaan siitäkin että lemmenhetkiä ei haluta kenenkään tietokoneelle. Niitä ei juuri näy, mutta 2-3 viikkoa kohden kylläkin.
      Periaate on että ilman kameraa voi vierestä seurata. Koskemaan ei saa tulla ilman lupaa. Kuvata ei saa edes luvan kanssa (yhden lupa ei ole kaikkien lupa).

      Tänään mennään heti kun töistä päästään. Toivotaan että keli pysyy hyvänä.

    • Nevalalenkillä

      Tuossa kävin pyöräillessä kurkkaamassa. Enpä tiennyt paikkaa vaikka vene on ollut jo useana kesänä kylpylän laiturissa.
      Kyllä on hienot puitteet, piilossa tosin niin kuin tuossa edellä mainitaan. Ennen perille pääsyä tahtosis usko loppua. Kapeaksi menee polku ennen rantaa.

      Neljä hlöä oli jo paikalla (07.40). Vaatteita ei oltu vielä pois heitetty. Sanosin aika vilpoosta vielä näin aamusta.

      • natuparivaunuilee

        Käytiin iltapäivällä mutta valitettavasti oli liiankin täyttä, Huomenna täytyy mennä ennen puoltapäivää jos vaikka olisi paikkoja vapaana.

        Tuo paikka vaatii ehdottomasti laajennusta tänäänkään ei ollut kuin ehkä 70-80 henkilöä ja oli aivan liian täyttä.


    • RLehtonen-2

      Täällä on määriä hieman liioiteltu. Tänään oli oikeasti täpötäynnä. Miehiä 34 ja naisia 16. Rohkeasti myös yksi lapsiperhe. Minun aikanani ensimmäinen.
      Tässä lienee oikeat maksimit. Ei tuonne pläntille mene enempää tukkimallakaan.
      Ikävää kun en pääse huomenna käymään. Keskiviikko on lämmin ja tunnelma varmaankin tiivis.

    • kuisseoikkeio

      Ihmettelen kauhiast näitä määriä kun kirjoitetaan että oli täyttä! Olin tiistaina paikalla pari tuntia eikä ollut kuin 3-4 muuta ilman vaatteita ja saman verran tekstiilejä. Mihin aikaan sinne oikein tulette? Myöhään illallako?

      • Rauhaisaa-oleilua

        Ihan samaa ihmettelen minäkin. Ovat varmaan olleet jollakin muulla rannalla.

        Vielä ei ole tilannetta, jossa olisi ollut tarvinnut makuualustan paikkaa etsiä. Silmämääräisesti katsottuna (ei siis laskettuna) paikalla ollut maksimissaan parikymmentä henkeä. Mukavan rauhallista.


    • hlönro34

      Virallinen nakuranta kääntyy sillan jälkeen vasemmalle. Uusi pienempi ranta ennen siltaa.
      Virallisella alueella on enimmillään 50-60. Uudella "pikkualueella" vastaavasti yleensä 10-15.
      Lisäksi muutamat asiakkaat ovat Saaronniemen peräosassa "vanhalla paikalla", paikassa jossa nudistiranta oli virallisesti yli 15 vuotta sitten. Peräosa oli liian tuulinen ja paikka siirrettiin pyynnöstä suojaisempaan paikkaan. Ruissalon matkailu ymmärsi asian merkityksen ja lahjoitti naturisteille Saaronniemen parhaat osat. Tämä päätös aiheutti aluksi paljon mielipahaa, mutta on osoittautunut oikeaksi. Tämän myöntävät kaikki paikalla käyneet.
      Naturistien puolesta paikka on saanut valtaisat kiitokset.

      Tämä Saaronniemen nudistialueen pirstoutuminen eri alueisiin ilman näiden välistä näköyhteyttä aiheuttaa kovasti sekaannusta.
      Kyltit ja opasteet ovat valmiina, mutta ko. käyttäjäryhmät eivät halua niitä esille. Ne aiheuttaisivat vain lisäkuormaa jo muutoinkin täyteen ahdetuille alueille.

      Nykyinen järjestely on varmaan kaikille parasta.

      • MxM

        Hieno homma ja varmaan parempi ilman kylttejä.

        Mukavan suojaisat paikat ja tuulvesiurheilijat saivat kärjen käyttöön. Pienemmästä en tiennytkään mutta nyt selvisi.

        Tänään kun paikalle pääsin niin saapui pilviverho ja sadealue mutta huomenna uusiksi =)


      • kuisseoikkeio

        Pienemmästä aluuesta en tiennyt mitään. Nimenomaan tuolla virallisella rannalla oli 3-4 muuta nakuna ja muutama nuori uikkareissa. Koskaan ei ole ollut yli 10 ja aina olen käynyt vain hyvällä säällä.


      • naturistinainen28v
        kuisseoikkeio kirjoitti:

        Pienemmästä aluuesta en tiennyt mitään. Nimenomaan tuolla virallisella rannalla oli 3-4 muuta nakuna ja muutama nuori uikkareissa. Koskaan ei ole ollut yli 10 ja aina olen käynyt vain hyvällä säällä.

        Ihmettelen suuresti missä rannalla olet oikein ollut ? Tänäänkin oli tuolla epävirallisella nakurannalla yli 50 henkilöä naisia ei tosin ollut kuin kymmenkunta kun yleensä jo pelkästään naisia tuolla on 20-50.

        No perjantai on monelle kauppa ym. päivä meneppä huomenna tai sunnuntaina tuonne katsomaan tuskin alle 100 henkilön on kumpanakaan päivänä.

        ps. Pariskunnat voisivat sekstailla siellä metsikönpuolella eikä siinä rannalla meitä jotka haluamme ottaa aurinkoa emmekä katsella paneskelua on myös rannalla.


      • Oma-itse-tärkein
        naturistinainen28v kirjoitti:

        Ihmettelen suuresti missä rannalla olet oikein ollut ? Tänäänkin oli tuolla epävirallisella nakurannalla yli 50 henkilöä naisia ei tosin ollut kuin kymmenkunta kun yleensä jo pelkästään naisia tuolla on 20-50.

        No perjantai on monelle kauppa ym. päivä meneppä huomenna tai sunnuntaina tuonne katsomaan tuskin alle 100 henkilön on kumpanakaan päivänä.

        ps. Pariskunnat voisivat sekstailla siellä metsikönpuolella eikä siinä rannalla meitä jotka haluamme ottaa aurinkoa emmekä katsella paneskelua on myös rannalla.

        Mitä ihmeen väliä sillä on, onko siellä kymmenen tai sata auringon palvojaa.

        Tai no, onhan se kymmenen väljempää. Ja rauhallisempaa.


      • enuskoennenkunnäen

        Eihän sillä mitään väliä ole, alkoi vain ihmetyttämään nämä määrät mitä tällä kirjoitetaan kun en ole koskaan nähnyt siellä ainakaan yli 15 ihmistä. Tänä kesänä ollut aina alle 10.


    • ninnijamarkku

      Eilen oli tarkoitus mieheni kanssa tulla isommalle nudistirannalle. Jo parkkipaikka klo 13.30 oli niin täynnä että nurmikolle piti ajaa. Niin olivat myös kymmenet muutkin ajaneet.
      Saaronniemeen menevän sillan jälkeen käännyimme vasemmalle polulle. Ei ehditty ihan päähän asti kun huomasimme polulla edessämme ihmisiä. Ajattelimme että nyt on moni utelias tullut paikkaa katsomaan, mutta edetessämme huomaamme paikan olevan ihan täynnä. Perässämme käveli lisää tulijoita, mutta niin myös he joutuivat jäämään polulle ihmettelemään tilannetta. En ole koskaan nähnyt Turun nudistirantaa näin täynnä.
      Kun se on noin ahdettu pyyhe pyyhkeessä kiinni niin sitä ei enää saata pyrkiä tuonne väliin. Joutuisi jopa astumaan toisten pyyhkeiden päälle.
      Nyt ei auttanut muu kuin kääntyä takaisin tavalliselle rannalle. Poistuessamme polkua pitkin meitä tuli vielä joitakin pareja vastaan. Sanoimmekin heille paikan olevan täynnä, ei mahdu. Eivät uskoneet ja halusivat vielä mennä itse katsomaan. Kyllä uskovat kun pääsevät jonon päähän. Jono ei liiku.

      En ehtinyt laskea mutta miehiä ja naisia oli paljon. Miehiä enemmän. Jäi sellainen vaikutelma että paikka lisää suosiotaan nuorten keskuudessa.
      Nuorilla on outoa käydä keskustelua puoliksi huutaen, vaikka hänen ystävänsä ovat muutaman metrin säteellä. Käyttäen vähän samaa voimakkuutta, jota käytetään yleensä 90-100 vuotiaille. Ovatkohan discot tehneet tehtävänsä.

      Paivä oli kaikin puolin poikkeuksellinen. Sunnuntai ja yksi kesän lämpimimmistä. Monet olivat varmaankin sillä mielellä että otetaan kesästä vielä irti mitä saadaan.

      Olisi kiva kuulla olikohan joku ehtinyt laskemaan nakurannan kävijämäärän. Uskon että tänään se on ollut kaikkien aikojen ennätys. Ilman muuta oli kysymys useista kymmenistä. Koko rantaa polulta ei näe ja oletettavasti nudistiranta oli täynnä perille saakka.

      Tulemme torstaina uudelleen. Silloin mahtuu.

      • kalastajarane

        torstaille turkuun ennustetaan 100ros sininen taivas ja lämpo 24. Ette mahdu sillonkaan.


    • Markkujahelena

      Olimme tänään Turun nudisialueella. Jo parkkipaikalla arvelimme että paikka on täynnä ja täynnähän se olikin.
      Paikalla oli 40-50 ihmistä. Ilmeisesti Turkulaiset nuoret naiset ovat nyt tiedostaneet paikan, heitä oli paikalla kymmenittäin.

      Sen verran haluaisin opastaa käytöstapoja nuorille naisille. Mielestäni ei ole sopivaa levitellä paikkojaan ihan tolkuttomasti. Nyt ihan selvästi useat ihan tarkoituksella halusivat näyttää kaikkensa. Tuollainen levittely on jo häiritsevää.
      Havaitsin ihan selvästi kuinka miehet jäävät kertymään ja juttuja vääntämään ihan siihen jalkopäähän. Eivät mitään muuta kuin rakoa vahtaavat ja heppejään nostattelevat. Myös minun miestä tuollainen häiritsi. Mielestäni on riittävää että se saa näkyä mikä normaalissa asennossa näkyy.

      Kun alkoi näyttää siltä että eräällä parilla homma etenee julkiseksi panoksi, päätimme me häipyä. Nudistiranta ei ole panopaikka, ainakaan ryhmäseksille joksi epäilen tuon jatkuneen.

      Eli käytöstapoja mukaan tytöt. Silloin meidän kaikkien on mukavampi olla.

      • Siinä-iso-kuilu

        Taas niin kovasti överiä.

        Mitäpä jos joskus uskaltautuisitte paikalle. Havaitsisitte, ettei mielikuvitus ja käytäntö ole lähelläkään toisiaan.


      • Matti_merja-vaasa
        Siinä-iso-kuilu kirjoitti:

        Taas niin kovasti överiä.

        Mitäpä jos joskus uskaltautuisitte paikalle. Havaitsisitte, ettei mielikuvitus ja käytäntö ole lähelläkään toisiaan.

        Tulevana lauantaina käymme katsomassa paikan.

        Tuttava pariskuntamme oli ollut tuolla la-su ja kehuivat kovasti paikaa, Ainoastaan paikan pienuutta suhteutettuna väkimäärään ( noin 50 la ja su ) valittivat mutta kyllä sopu sijaa antaa.


      • Ihan-niin-juu-kai

        Väkeä kaikkiaan 40-50, nuoria naisia kymmenittäin. Siis yli 30. Ja oikein levittelivät.

        Millähän rannalla on oikein mahdettu olla. Jollain, joka alkaa sanalla mentaali-.


      • m40turunseudulta

        Torstaina meinasin mennä käymään ruissaloss,a lytyiskös tätäkautta seuraa mukaan.


    • ekakertalaiset

      Juu nyt löydettiin tuo paikka. On se siellä vaikka höpönä pidettiin koko juttua. Paljon oli ihmisiä paikalla ja oikeesti ihan ilkkosillaan!! Onkohan tuo laillista?
      Ei kehdattu mennä. Takaisin piti palata. Iski ripakauhu.
      Perjantaina yritetään uudelleen ;)

      • ojalanlaskuoppi

        Viikonloppuna tuli käytyä toteemassa että kaikki täällä kerrotut määrät on ihan puhasta lööperiä. Paikalla n.10 miestä eikä ensimmäistäkään naista. Piste


      • etsilleenhei
        ojalanlaskuoppi kirjoitti:

        Viikonloppuna tuli käytyä toteemassa että kaikki täällä kerrotut määrät on ihan puhasta lööperiä. Paikalla n.10 miestä eikä ensimmäistäkään naista. Piste

        Olit väärällä rannalla viikonloppuna oli monta paria paikalla .


      • huvinsa-kullakin
        etsilleenhei kirjoitti:

        Olit väärällä rannalla viikonloppuna oli monta paria paikalla .

        No en taatusti ollut väärällä rannalla! Muuta nakurantaa en siellä tiedä kuin sen sillan jälkeen vasemmalle lähtevän polun päässä.
        Olen tullut siihen tulokseen että täällä kirjoittelevat eivät ole käyneet siellä koskaan vaan saavat jotain nautintoa harhauttamalla muita. Koskaan en ole nähnyt siellä yli 15 ihmistä ja naisia hyvin harvoin.


    • HlLKKA

      Monet luulevat käyneensä nakurannalla, mutta ovat väärällä rannalla. Se ei enää toimi siellä Saaronniemen kärjessä kuten ennen. Nyt pitää mennä kaislikon yli menevän sillan jälkeen heti vasemmalle polulle. Sitä noin 250m ja siellä se on.
      Tänään klo 14.00 oli tasan 12 miestä ja 5 naista.
      Varmaankin tuonne polun päähän olisi pieni kyltti paikallaan.

      • raumanpari

        12M ja 5 N on todella hyvin elokuun arkipäiväksi kun monet ovat töissä ja normaalirannatkin ammottavat tyhjyyttä.

        Yyterin nakurannalla oli tänään alle 30 ja tasan 1 nainen.

        Viikonloppuna ainakin me ja tuttava pariskuntamme suuntaamme turkuun katsastamaan tuo nakuranta.


    • Turkuhienokaupunki

      Jokunen viikko sitten lauantaina kävimme muutaman tunnin. Tuolloin oli muutamia kymmeniä paikalla. Olisikohan ollut viis-kuus naista.
      Ei kovin paljon, mutta ei tuonne kovin paljoa enempää mahdukkaan.
      Tiedän että aika ajoin ollut reilusti enemmänkin. Paikkahan on tosi siisti ja suojaisa. Aivan upea pikkuranta.

      Uskon että tuo 50 on maksimi ja liki sitä se on kun hellepäivä sattuu lauantaille.
      Nyt elokuun lopusta en tiedä, mutta nyt kun lomat on loppu ja koulut alkaneet niin olettaisin seuraavien ruuhkien menevän liki juhannukseen ensi vuoden puolelle.
      On sinne taas matkaa :(

    • Hehtaaripoikineen

      Olen jokusen vuoden käynyt tuolla Ruissalon nudistirannalla pari kertaa kesässä, mutta viime kesänä tapahtui aika outo juttu.
      Paikalla oli noin 10 alastonta ihmistä kun sinne rannalle tuli 2 tyttöä, ilmeisesti leirintäalueen henkilökuntaa, sanomaan ettei siellä muka saisi olla alastomana. Kukaan ei korvaansa lotkauttanut joten he joutuivat poistumaan tyhjin toimin.
      Kuinkahan valtava alue tuohon Saaronniemen leirintäalueeseen kuuluukaan?

    • Ruissalo_info

      Turun hallinnossa virkistysalueista vastaavassa toimikunnassa on käsittelyssä toukokuun lopulla Saaronniemen palauttaminen naturismikäyttöön.
      Johtokunnan jäsenistä yksikään ei ole naturisti ja luonnollisestikaan ei tule tuollaista puoltamaan. Mielenkiintoista on kuitenkin se, että on havaittu Saaronniemen näivettyminen verranttuna niihin 15 vuoden takaisin aikoihin kun paikka oli nudistialuetta ja käytännössä lähes aina täynnä.
      Alueella on muutama uistelija, jotka käyttävät 98% pinta-alasta. Lopulle 2%:lle on pakkautunut 40-50 nudistia. Olisi luonnollista että saaronniemi palautettaisiin kokonaan nudistien käyttöön.
      Asia saisi myös positiivista julkisuutta ja esim. majoitus/leirintä, ruokaravintola. Jne.. Nostaisivat helposti n.30-50 % liikevaihtoaan.

    • Taimi_Lehto

      Minäkin kuulin että Saaronniemen koko kärki olisi palautumassa takaisin nudistialueeksi. Tuo kuulostaa liian hyvälle ollakseen totta.
      Toivotaan että näin on. Vielä kun saisivat opasteet paikoilleen niin kyllä kävijöitä olisi.
      Kiitos tästä jo etukäteen.

    • KyltitOvatHyväAsia

      Kyltti "Nudistiranta" on ollut odotuksessa liki kymmenen vuotta. Viime kesänä ilmoittivat että keväällä 2016 tulee.
      Laittaisivat nyt niin korkealle, että mummot ei niitä suuvaahdossa raivon vallassa yllää huitoa alas. Iso kyltti ja yhtä korkealle missä on katuvalot. Jos olisikin paalun nokassa, eivät pääsisi kiipeään. Harvalla mummolla on paalulengät.
      Haulikoitahan on samassa taloudessa, monen ukko on metsästäjä.
      Pitäisi laittaa metallinen kyltti kettinkiin roikkumaan, jotta ei tule ampumallakaan alas.

    • ASlAKAS

      Jos tuo on totta, se tietää luonnollisesti uutisointia eri medioissa. Seurauksena Turun ja Ruissalon tunnettuus kasvaa. Tämä taas saa monen lomailijan ottamaan suunnaksi nämä suunnat.

      Lapsikin ymmärtää että seurauksena on alueen matkailualan yritysten liikevaihdon ja kannattavuuden kasvu.

      Alueen kehittämiseksi Turku tekisi hyvän päätöksen. Tämä on "helppo" päätös ja ihmetellä saa, miksi tätä ei ole tehty aikaisemminkin. Ei se tämän vaikeampaa ole.

      Hyvä Turku!!

      • Kaikki-kukat-kukkivat

        Hienoa. Vapaan rakkauden ranta. Kaikki joukolla nussimaan kaikkia. Sukupuolierottelu on tietenkin rasismia. Muinaiset roomalaiset tavat kunniaan!


    • Markku58vuotta

      Sanot "Kaikki-kukat-kukkivat" aika provosoivasti, mutta itse asiassa on vain kysymys oikeudesta olla alasti ja auringosta nauttien.
      Suurin osa on kasvatettu häpeämään omaa kehoaan, mutta on paljon sellaisia jotka kasvatettiin hyväksymään itsensä sellaisena kun on. Sitä samaa hyvää haluamme antaa eteenpäin. Haluamme lomallamme mm. koko perhe pysyä yhdessä. Nautimme yhdessä olosta ja meillä on hauskaa (isä, äiti ja kaksi lasta). Seksi ja porno ei tähän kuulu.

      Katso purenudism.com ja valaistu

      • Yhteisnautintoa

        Just noin. Naturismi on nauttimista. Nauttimista itsestä ja toisista. Ja mikäs muu kuin sukupuolinen toiminta onkaan nautinnoista suurin.

        Joten vapaasti nauttimaan. Kovaa kullia liukkaaseen pimpsaan!


    • matti37

      Meillä kotona lapsena ollessamme oli naturismisauna. Olimme koko perhe alastomina. Ei muista että siellä olisi nussittu.
      Saunan jälkeen menimme naturistisuihkuun aivan ilkkosillaan. Isä tai äiti pesi minut ja itkin kun shamppoota meni silmiin. En muista tuossakaan tilanteessa nussimista.
      Mökillä ollessa kirmailtiin saunan jälkeen koko perhe laiturilta uimaan, ilkkosillaan tietty. En muista että tuolloinkaan olisi nussittu.
      Teen edelleen paljon asioita alasti, mm. nukun ja otan aurinkoa parvekkeellani.

      Nudismi ei edellytä seksiä.

      • Muisti-heikkenee

        Niin sitä vaan lapsena koetut asiat häipyvät muistista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe