Aallon kylteri vittuilee

Kiiskinen214

Täällä on useassa viesti-ketjussa todettu, että koulupaikalla ei ole väliä suomessa ja kaikki ekonomit ovat samalla viivalla työnhaussa. Voisiko joku kuitenkin selittää miksi Aallosta valmistuneilla on 15k enemmän alkupalkkaa kuin Oulusta valmistuneilla ja työttömyys prosentti on 1%-7% Aallon hyväksi.

Pääsykoe kirjassakinhan todetaan että palkkaeroja voi syntyä kahdesta syystä 1) työvoiman laatu 2) työolosuhteet. Eli onko teidän mielestä kaikki Aallosta valmistuneet päätyneet vaarallisiin töihin, mikä selittäisi palkkaerot.

T Aallon kylteri

17

2761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kylteri2015

      Kyse on kilpailullisista työmarkkinoista. Ennen kuin tulet edes trollaamaan, ota nyt herranjumala selvää asioista. Oi tätä myötähäpeän määrää!

    • stadiohesapöndet

      Onhan tätä "Aallon kylteriä" jo nähty tarpeeksi.
      Aaltoon yksi korkeimmista sisäänpääsyprosenteista (7%), joten turha leijua.

      Mutta asiaan, jos vedät itsesi keskiarvoihin ja arvioit sillä palkkasi niin onnea uraasi, siitä tulee varmaan keskiverto. Suurin osahan meistä ei päädy erityisiin tehtäviin tai suuriin vastuihin.

      Mutta jotkut meistä näkevät tilaston ja näkevät heti, että minä en tuohon keskiarvoon kuulu. Jotkut näkevät itsensä siellä kärkipäässä, nostamassa oman luokkansa keskiarvoa roimasti. Jos ktm, liiketaloustieteet tienaa keskimäärin 40 000, niin osa tienaa 3 alkavaa palkkaa, osa 5 ja osa vielä suurempaa.

      Tukehdu ylimielisyyteesi ja huomaa, kuinka he, jotka osaavat nähdä itsensä oikeassa asemassa painavat nöyrinä niska limassa duunia menestyvät ja nostavat vuodessa 7 ja 8 numeroisia summia. Kaikista meistä ei ole menestyjiksi, eikä ilmeisesti myös sinustakaan.

      • Heikkoa

        Sisäänpääsyprosentit eivät ole vertailukelpoisia, kun näissä katsotaan hakijoiden määrä siten, että kaikki (nykyisin maks. 6 kpl) lasketaan. Eli helpon sisäänpääsyn varapaikkoina suosituilla on yllättävän matala sisäänpääsyprosentti, vaikka vaaditut pistemäärät matalat.


    • niinaaina

      Satuin vilkaisemaan tilastoa minä vanhempi nainen. En viitsisi olla aaltolainen, sillä eläkkeenikin tulee olemaan parempi kuin aaltolaisen palkka keskimäärin, vai oliko se mediaanipalkka. Mutta minulla onkin oikea yliopistotutkinto ja työ sekä palkka sen mukaan. Tosin en ole koskaan kovaa palkkaa tavoitellut, se vain on tullut itsestään siinä sivussa.

      Tärkeintä tietysti on, että on itse tyytyväinen oloihinsa. Jos tyytyväisyys on kiinni siitä, että on valmistunut Aallosta, niin se Aalto pitää sitten käydä ja kantaa seuraukset urheasti.

    • paikkakunnallatöissä

      No tota oisko siks että ehkä useampi aaltolainen asuu työiässä helsingissä kuin oulun käynyt ja helsingissähän on toki parempi palkkataso mutta niin ovat myös elinkustannukset suuremmat. Jos se oululainen ekonomi muuttaisi helsinkiin valmistumisen jälkeen ei kyllä palkkatasoissa olisi mitään eroa vrt aallon käyneeseen.

    • kylterikellari

      "Pääsykoe kirjassakinhan". Tuskin sinulla se alkupalkka on keskiarvon mukainen, jos sinut pistetään oikein kirjoitus kokeeseen. Turha tulla tänne vittuilemaan.

    • afefsdfawefa

      Miksi "menestymistä" mitataan rahalla? Onko raha kaikki kaikessa?
      Onko lottovoittaja menestynyt, kun on paljon rahaa?

      Joku huippuyliopistosta valmistunut kemisti tienaa vähemmän kuin ekonomi. Eikö hän siis ole yhtä menestynyt kuin ekonomi? Eikö normaali rakennusmies voi olla menestynyt?

      Helsinkiin on vaikeampi päästä vain ja ainoastaan muutamasta syystä:
      1. Enemmän pääaineita
      2. Enemmän hakijoita
      3. Stadiin halutaan.

      Onko opetuksen tasossa eroja? Turun ja Helsingin välillä ei. Tai no, ehkä en ole huomannut mitään koska olen tottunut tekemään asiat itse, eli opiskelemaan itse, en oleta, että joku tekee asiat puolestani.

      Suhtaudun muutenkin vähän kriittisesti lähteeseen. Aallosta on meinaan valmistunut vain muutama KTM, ne jotka ovat suorittaneet tutkinnon alle 5 vuodesa. Meinaan Aalto on aika uudehko systeemi. Eli ne, jotka ovat valmistuneet sieltä, ovat "parempaa" yksilöä. Kokonaisuutta emme siis voi vielä arvioida. Lisäksi Helsingissä maksetaan korkeampaa palkkaa, koska kustannukset ovat korkeammat.

      • Linked

        Kyllä voidaan arvioida, sillä kaikki Helsingin kauppakorkeakoulusta aikoinaan valmistuneet hakevat yleisesti työtä Aalto-yliopiston maistereina.


    • Ennenwanhaa

      Haha. Aikoinaan sieltä valmistuneet puhuvat tasan tarkkaan Helsingin yliopistosta. Eivät mistään vitun Aallosta.

      • niijuu

        Aikoinaan Helsingin kauppakorkeakoulusta valmistuneilla ei ole aihetta puhua Helsingin yliopistosta! Helsingin kauppakorkeakoulusta valmistuneet eivät tosiaankaan myöskään väitä valmistuneensa jostain Aallosta, josta ei kunnolla tiedä, mikä sekasikiö se onkaan. On täysin kunniallista ja kunnioitettavaa olla valmistunut Helsingin kauppakorkeakoulusta.

        Ajattele vaikka 60-vuotiasta, joka sanoo valmistuneensa Aallosta. No ihan kunnioitettavaa sekin, että on opiskellut varsin kypsällä iällä. Mutta jos tämä 60-vuotias sanoo valmistuneensa Aallosta vuonna 1980, niin jokin ei täsmää.


      • vaihelsinginyliopisto

        Ja miksiköhän ihmeessä ennen Aaltoa kauppakorkeakoulusta valmistuneet puhuisivat Helsingin yliopistosta?


      • niijuu
        vaihelsinginyliopisto kirjoitti:

        Ja miksiköhän ihmeessä ennen Aaltoa kauppakorkeakoulusta valmistuneet puhuisivat Helsingin yliopistosta?

        Niin, miksiköhän? Nimimerkki Ennenwanhaa vain väittää näin olevan.


    • ölkkk

      Täytyy sanoa, että mikäli Aallon kyterillä on noin heikko tilastojen tulkintataito, niin Suomen tulevaisuus ei hääppöiseltä näytä. Onhan tämä trolli? Vitsi? Kurkkaapa siitä tilastosta osiota "sijoittuminen". Ei ole järin vaikeaa huomata, että Aallosta valmistuneista lähes 100 % sijoittuu töihin Uudellemaalle, kun taas muista yliopistoista Uudellemaalle sijoittuu hyvässä lykyssä puolet. Tämä jälkeen voit etsiä käsiisi tilaston, jossa esitellään palkkaeroja Suomen eri paikkakuntien välillä. And there you have it. Nyt ryhdistäydy.

      • HSE

        Ikuinen HSE on suomen ainoa kauppaKORKEAkoulu nyt ja aina. Hajotkaa maakuntiinne apinat ;). Ei kannattaaä olla typerä


    • JunttiKylterit

      Koko Suomi on metsää ja kaikki juntteja. Ainoat ketkä luulevat etteivät ole juntteja ovat pääkaupunkiseudun ihmiset ja turkulaiset. Hekin ovat mutta eivät halua myöntää sitä itselleen ja toisille. Perspektiiviä tähän asiaan saa parhaiten kun asuu maailmalla. Erityisesti kovan luokan yliopistokaupungeissa. Se on siis ihan sama onko kyseessä kauppakorkea, Aalto tai mikä tahansa suomalainen yliopisto.

    • Englishmanni

      Tunnen erään tyypin joka opiskeli Iso-Britannian Bristolin yliopistossa kauppatieteitä. Hänen mukaansa Aalto ei ole mitään verrattuna siihen yliopistoon, pätee vissiin myös ihan muihinkin ulkomaiden Business Academyihin... Toisin sanottuna, suorastaan säälittävää ylpeillä jostain Aallon statuksesta!

      (OUCH NYT VISSIIN OSUI JA UPPOS :D)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe