Oma asunto on loukku

UskoMennytTäysin

En pysty enää 25-vuotiaana kolme kertaa työpaikan vaihduttua uskoa oman asunnon autuuteen. Tokihan se kuulostaa hienolta ja kaikkea, mutta käytännössä en usko että se tulee mitenkään toimimaan nykytilanteessa. Olen siis tähän asti asunut vuokralla, ensimmäinen työsuhde kesti puolitoista vuotta, toinen vuoden ja kolmas (nykyinen) on toistaiseksi, mutta EN VOI MITENKÄÄN ENNUSTAA MITEN KAUAN TÄMÄKIN TYÖ KESTÄÄ! Vuokralla riittää että irtisanoo kämpän ja muuttaa töiden perässä pois, mutta mitä sitten kun on oma asunto, jonka myymiseen voi mennä vuosiakin? Kiva siinä sitten työttömänä nyhjöttää omassa kämpässä ja odottaa että saisi töitä (mitä ei kuitenkaan saa). Kun olen omakohtaisesti saanut huomata, että pysyviä töitä ei tästä maasta nuoret enää tule saamaan, kuka ihme haluaa asua omassa asunnossa ja perustaa perheen, kun vääjäämättä muutaman vuoden päästä joutuu sinnittelemään peruspäivärahalla ja maksella valtavaa asuntolainaa sillä takas???!!!

9

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vyötä_tiukalle

      Jos ei uskalla ottaa velkaa, pitää isot hankinnat tehdä säästämällä etukäteen. Aikaahan siinä menee, kun lyhentää vuokraisännän lainaa ja yrittää samalla säästää, mutta muutakaan vaihtoehtoa ei ole. Koko iän mittainen vuokralla asuminen tulee lopulta niin jumalattoman kalliiksi, että siitä kannattaa pyrkiä kaikin keinoin irti.

    • yhden_kortin_varassa

      > Myymiseen voi mennä vuosiakin?

      No ei todellakaan mene, jos puhutaan kasvualueella sijaisevasta & kohtuuhintaisesta pikkukämpästä, siis yksiöstä tai kaksiosta!

      Vaikeita myytäviä ovat isot asunnot (jopa 4-5 h kerrostalokämpät, näiden myyminen voi kestää vuoden pääkaupunkiseudulla), tolkuttoman kalliit ökykohteet sekä syrjäisten/taantuvien paikkakuntien asunnot.

      Et kai vaan ole mennyt ripustautumaan yhden kortin varaan eli hommannut asuntoa alueelta, jolla on vain se yksi työnantaja? Sehän on totta, ettei nykyään kukaan voi olettaa pysyvänsä samassa työssä koko elinikäänsä (kuten suuret ikäluokat ... jotka kätsysti vielä järkkäri itsensä varhaiseläkkeelle). Eli asunto pitää valita sellaiselta paikalta, jonka lähettyvyllä/kohtuullisen helpon työmatkan päässä on useita potentiaalisia työnantajia.

    • Kokemuksellajooo

      Peruspäivärahalle ei tipu jos on työssä ollessaan liittynyt työttömyskassaan. Jään elokuussa työttömäksi ja ansiotuloturvani on sitten 2200 euroa/kk mistä verot pois. Ei paljoa mutta pärjää ja asuntolainan saa maksettua. 5 vuotta sitten olin viimeksi työtön 11kk. Maksoin ilman lyhennysvapaaita laina lyhennykset silloinkin..

      • NiinKaiSillViisiin

        Työttömänä on huomattavasti helpompaa maksaa tonnin vuokra kuin maksaa lyhennys vastike tonni omasta.


      • luuseri_häviää_aina
        NiinKaiSillViisiin kirjoitti:

        Työttömänä on huomattavasti helpompaa maksaa tonnin vuokra kuin maksaa lyhennys vastike tonni omasta.

        Työttömänä on huomattavasti vaikeampi maksaa vuokra kuin olla maksamatta.

        Omistusasuja pistää lainansa lyhennysvapaalle ja hakee sossun luukulta tukea hoitovastikkeeseen.

        Tässä kohtaa vuokraluusereilla rupeaa alahuuli väpättämään, jos ovat niin fiksuja, että kykenevät ymmärtämään, mitä tämä tarkoittaa.


      • köyhäthajoo
        luuseri_häviää_aina kirjoitti:

        Työttömänä on huomattavasti vaikeampi maksaa vuokra kuin olla maksamatta.

        Omistusasuja pistää lainansa lyhennysvapaalle ja hakee sossun luukulta tukea hoitovastikkeeseen.

        Tässä kohtaa vuokraluusereilla rupeaa alahuuli väpättämään, jos ovat niin fiksuja, että kykenevät ymmärtämään, mitä tämä tarkoittaa.

        Voitin tuossa eurojacpotin 42milj.Rupesiko köyhä alapää valskaamaan verta?Ja tämä ei ole vitsi.


    • OmaAsuntoOnVapautta

      No, mä asun pääkaupunkiseudulla omassa asunnossa, ja täällä näitä keikkatöitä on riittänyt. Eli jos yksi loppuu, muutaman kuukauden päästä on jo seuraavassa. Ei tarvitse muuttaa mihinkään, vaan saa asua ihan kotona. Tietysti täällä tällainen iso kaksio menisi nopeasti kaupaksi - entinen yksiöni oli myynnissä huikeat kaksi viikkoa. Tuli pieni kiire pakata kamat ja muuttaa uuteen asuntoon. Että se siitä loukusta sitten. :D

      Pari kertaa olen lähtenyt töiden perässä muutamaksi kuukaudeksi kauemmas (kerran kotimaahan ja toisen kerran ulkomaille), ja liksa oli niin hyvä että vuokrasin töitä varten toisen asunnon ja pidin omaani tyhjillään. Kyllä sitä pari-kolme kuukautta maksaa kahta asuntoa, etenkin kun oman asunnon vastike on tosi pieni ja vuokrasin töitä varten pelkän alivuokrahuoneen (maksoi jotain 150 euroa/kk).
      Jos lähtisin pidemmäksi aikaa muualle työkomennukselle, mahdollisesti vuokraisin asuntoni jollekin.

      Hulluahan sitä olisi keikkahommien takia muuttaa pysyvästi - tai myydä kotiaan! Etenkin kun Suomessa saa laittaa asuntonsa vuokralle niin pitkäksi aikaa kun haluaa - tienaa vähän rahaakin siinä. :)
      Mutta ehkä sitten kaikkia ei kiinnosta säännöllisempi ja turvallisempi elämä, vaan ottavat mieluummin riskejä asuntojensa suhteen... Kai se sitten joillekin sopii, etenkin jos asuu jossain muuttotappiokunnassa, jossa vuokrakämppiä on tarjolla reippaasti yli kysynnän.

      • No, kirjoitat ihan oikeasti pelkää peetä. PK-seudulla saatava vuokra ei kata asunnon kuluja kun osaksi jos on velkaa, eli joka kuukausi maksat siitä että asunto on vuokralla. Sekin voi olla fiksua, mutta vaatii hyvät tulot.


      • sulla_linja_pitää
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        No, kirjoitat ihan oikeasti pelkää peetä. PK-seudulla saatava vuokra ei kata asunnon kuluja kun osaksi jos on velkaa, eli joka kuukausi maksat siitä että asunto on vuokralla. Sekin voi olla fiksua, mutta vaatii hyvät tulot.

        Hahhah! Jos se asunto on ostettu jo vuosia sitten eli selvästi nykyhintoja halvemmalla ja/tai velkaa on keritty lyhentämään, niin sittenhän ollaan hyvin äkkiä tilanteessa, jossa kulut < käypä vuokra.

        Esim itselläni oli taannoin kaksio, jonka ostohinta 70 k€, todellinen arvo 110 k€ (= myyntihinta) ja velkaa siitä oli jotain 37 k€. Lainakulut 400 €/kk, vastike n. 200 €/kk, käypä vuokrataso jotain 700 €/kk luokkaa.

        Ei vaan ollut varaa pitää sitä -> piti laittaa lihoiksi, jotta sain seuraavan kämpän hankittua.

        Yksiöissä tuppaa olemaan vielä parempi tämä suhde, kun vuokraa saa melkein saman kuin kaksiota.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1957
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      10
      1691
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1638
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1527
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1485
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1400
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1377
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1271
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1213
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1168
    Aihe