Vertailua: opistoadressi-Hurtig-adressi

toivotaanpohdintaa

Keväällä 2012 avatussa adressissa "Irtisanoutuminen Hurtigin kaltoinkohtelusta" haluttiin irtisanoutua Johanna Hurtigin kaltoinkohtelusta, mitä sillä sitten tarkoitetaankin. Adressi on yhä auki ja on kerännyt 497 allekirjoitusta. Allekirjoittajalista sisältää paljon entisten vl:ien ja uudistajiksi tituleerattujen nimiä. http://www.adressit.com/irtisanoutuminen_hurtigin_kaltoinkohtelusta

Keväällä 2014 avattiin adressi "Pelastetaan 16-vuotiaiden oikeus kansanopistovuoteen!" Adressin allekirjoitusaika on päättynyt. Tämä lista keräsi 19108 nimeä. Allekirjoittajalista sisältää paljon vl-liikkeeseen kuuluvien nimiä. Adressin voi lukea täältä: http://www.adressit.com/pelastetaan_16-vuotiaiden_oikeus_kansanopistovuoteen

Allekirjoittajalistoja läpi käyden vaikuttaa siltä, että näiden kahden adressin allekirjoittajat ovat eri ihmisiä. Toki joukossa voi olla henkilöitä, jotka ovat allekirjoittaneet molemmat adressit. Suurena linjana väittäisin kuitenkin, että Hurtig-adressin allekirjoittajat eivät ole allekirjoittaneet opistoadressia.

Millaisia ajatuksia kahden eri adressin allekirjoittajamäärät herättävät palstan lukijoissa?

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mustikka.metsään

      En osaa ottaa tuohon kantaa, mutta

      Mutta yleensä narsisteilla on tapana vastusta hyvää, joten pidän LÄHES itsestään selvänä että ansioitunut tenniksenpelaajaa, helluntaiveli Heinolasta vastaa avaukseesi rikollisella tavalla. Koska minun on mentävä nyt v-taustaisen naisystäväni kanssa etsimään metsästä mustikoita, niin vastaan tälle helluntailaiselle poikkeuksellisesti jo etukäteen.

      Tässä:

      Totta viserrät Kalevi, vaikka kirjoititkin aiemmin kommentin eri nimimerkillä. Hyvä repliikki kuitenkin vihdoinkin sinulta, tosin väärällä areenalla, noista helluntailaisista pedofileista, joita nimiltäkin mainitsit, olisi hyvä kysyä helluntaiforumilla.

      Mutta, mutta muutoin sinä melperi olet häirikkö - itsesi kanssa täällä pääasiassa kirjoittava, helluntailainen henkinen tyhjiö. Ketään ei edes teoriassa kiinnostaisi sinun feikkaukset.

      Jokainen tietää kaksi oleellista asiaa joista sinun yhteydessä pitää olla tietoinen.

      1. Olen Suomen röyhkein nettihäirikkö ja helluntailainen.

      2. Kansanedustaja Hirvisaari kuvaa helluntailaisuuden pedofilista ilmapiiriä seuraavasti:"Valitettavasti myös pedofiilit hakeutuvat seurakunnissa mielellään luottamustehtäviin, kuten esimerkiksi Tikkurilassa on taannoin tapahtunut. Ihmiset ovat hämmästyttävän sokeita "lapsia rakastaville" limaisille sedille, jotka pitävät muiden seurakuntalaisten lapsista niin paljon, että jopa suutelevat heitä suulle kaiken kansan keskellä

      Toisaalta puolustukseksi MELPERILLE: Oman lapsen hyväksikäytöstä 1½ v. saanut olikin helluntaikuoronjohtaja eikä helluntaievankelista.

      "Seurakunnissa kouluttajana toimiva evankelista ja projektityöntekijä Pirkko Muhonen kertoo tavanneensa runsaasti hyväksikäytöstä kertovia uhreja helluntailaispiireissä. ... Viime toukokuussa HELLUNTAISEURAKUNNAN KUORONJOHTAJA sai puolentoista vuoden vankeustuomion oman lapsensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Elokuussa Helsingin käräjäoikeus langetti HELLUNTAISEURAKUNNAN EVANKELISTANA aiemmin toimineelle miehelle viiden vuoden vankeustuomion. Syynä oli lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö.

      Lokakuussa Iltalehti uutisoi tunnetun HELLUNTAIPASTORIN saamasta puolen vuoden ehdollisesta vankeustuomiosta. Asian käsittely jatkuu hovioikeudessa, jonne valitti syyttäjä, ei tuomittu."

      "Nyt jo aikuinen HELLUNTAISEURAKUNNAN jäsen kertoo, kuinka nuorisotyöntekijä käytti häntä ja muutamaa muuta poikaa TÖRKEÄLLÄ tavalla seksuaalisesti hyväkseen monen vuoden ajan. Pojalle sanottiin, että hän on itse syyllinen hyväksikäyttöön. Nyt hän on yrittänyt selvittää asiaa liikeen sisällä.

      Hyväksikäyttäjä on myöntänyt teon. Hänet on palkattu erään seurakunnan pastoriksi seurakunnan vanhimmiston hyväksynnällä: heidän perustelujensa mukaan tekijä on sovittanut tekonsa Jumalan silmien edessä. Hyväksikäytetyn uskon seurakunnan vanhimmat ovat asettaneet kyseenalaiseksi."

      • nönijustjust

        reps ;)))


      • muuten_ok

        mutta älä halvenna helluntailaisia yhden vajaaälyisen takia, helluntailaisethan ovat hänet ulostaneet seurakunnistaan jo ajat sitten... eiväthän helluntailaisetkaan siedä kompostia keskuudessaan


    • hjhjhjhlk

      Tuo viitisensataa vastaa suurinpiirtein samaa kuin hurtigin facebookin kaverimäärä. Tai oli taannoin, en ole sitä sivua nähnyt muutamaan kuukauteen. Huomioitavaa on myös se kuinka yksinpuhujia ja aktiivisuudellaan manipuloivia nämä ovat, kommentteja on 230, eli noin puolet allekirjoitusmääristä.

    • efdbvfd

      Jos Paavali eläisi nyt ja eläisi vanhoillisten keskuudessa ja arvostelisi sitä niinkuin Korintton seurakuntaa, niin vanhoilliset köyttöytyisivät samoin kuin Johanna Hurtigia kohtaan: "Ulos!"

      • Nars.sisti

        Miksi sanoit noin ilkeästi heistä?... ja käännätte kokoajan takkia, juurihan eilen vakuutit maailman pisimmässä kirjeessä että SRK ja Juntunenkin rakastavat ko Narsistia ;)


      • hoitomiess

        Samoin kävis Jeesuksellekin.


      • MitäajatteleeIda

        Emme voi tietää, mitä ajattelee Ida "ulos heitetyn Paavalin" (Johanna Hurtig) kohtelusta. Voimme kuitenkin kysyä, että kun Johanna Hurtig, Johannes Alaranta ym. lähtivät pelastamaan yhtä lammasta pedofiilisuden hampaista, niin iskivätkö sillä aikaa media- ja koulukiusaajasudet pedofiilisusien suojelijoiksi leimattuihin 99 turvattomaan lampaaseen?


    • helluntailainenIsä

      heh, huomioitavaa sekin että kaikki ne jotka kritisoivat Kaaron artikkelia löytyvät tuosta yksimielisyyden kerhosta, esim. minulle aiemmin täysin outo nimi oli löytyi tuostakin listasta: "114 Sari Roman-Lagerspetz " - poimin tuon vain esimerkiksi, koska törmäsin samaan nimeen eilen jossakin Kaaro-keskustelun yhteydessä. En muista missä, olikohan kotimaa24 tms..

      Valtaosahan noista ei ole edes vl-taustaisia, mä en ainakaan tunnista. On paljon ihmisiä jotka allekirjoittavat kaikki adressit, satojasellaisia.

      Adressi on "onnistunut" jos siihen osallistuu tuhansia allekirjoittajia, eli ne vakioallekirjoittajat eivät sitten enää näy isona prosenttina.

    • veljetoliennenpalstoilla

      362 Alpo Murberger Trollhättan kyllä 11.05.2012 04:10
      364 Heino Korpela Kärsämäki K 11.05.2012 19:01

    • tällaisiaaatoksia

      "Millaisia ajatuksia kahden eri adressin allekirjoittajamäärät herättävät palstan lukijoissa?"

      Itselläni heräsi ajatus, että palstoilla aktiiviset ex-vl:t ja vl-liikkeen uudistajat olivat erittäin vakuuttuneita Hurtigin kaltoinkohtelusta. Vl:t sen sijaan eivät olleet hirveän vakuuttuneita kaltoinkohtelusta. Vl:t kokivat 16-vuotiaiden oikeuden kansanopistovuoteen erittäin tärkeänä, kun taas ex-vl:t ja uudistajat eivät kokeneet sitä hirveän tärkeäksi.

      • 14_78

        Erikoinen jakolinja. Tuon adressin ulkopuolisista asioista on vastaava tilanne.... Esim Maijan tarina on exien mielestä totta. Samoin ehkäisystä, homoliitoista yms. on Maija tarinaan uskovilla sama kanta. Eli vielä ihmeellisempi jakolinja.


    • rankkairtisanoutuminen

      "Me allekirjoittaneet irtisanoudumme Johanna Hurtigin lastensuojelututkimuksista johtuvasta kaltoinkohtelusta. Tämä pitää sisällään niin sosiaalisen kuin hengellisenkin eristämisen kuten tervehtimättä jättämisen, yksityisen ja julkisen negatiivisen puheen, negatiivisen kirjoittelun, leimaamisen ja sieluntilan asiattoman arvioinnin. Sen kohteena saattavat olla Johanna Hurtig itse, hänen läheisensä tai hänen toimintaansa puolustavat."
      http://www.adressit.com/irtisanoutuminen_hurtigin_kaltoinkohtelusta

      Ehkäpä adressi ei saanut allekirjoituksia sen vuoksi, että se leimaa "kaltoinkohteluksi" hirveän monia asioita. Esim. tervehtimättä jättäminen on ruma tapa ja kuulostaa pahalta kohteliaiden ihmisten korvissa. Ex-vl-piireissä usein kuitenkin leimataan tervehtimättä jättämiseksi se, jos jotain ei tervehditä vl:ien keskinäisellä tervehdyksellä, Jumalan terveellä, vaan pelkällä terveellä. Tuossa leimataan kaltoinkohteluksi myös yksityinen ja julkinen negatiivinen puhe. Sävy on sellainen, että siinä yksi henkilö, hänen läheisensä tai hänen toimintaansa puolustavat pitäisi suojata tyystin asialliseltakin kritiikiltä, jolta he eivät itse muita säästä. Myös yhden henkilön, hänen läheisensä tai hänen toimintaansa puolustavien sieluntilan asiaton arviointi leimataan kaltoinkohteluksi. Adressista ei ilmene, onko myös sieluntilan asiallinen arviointi kaltoinkohtelua ja voiko sieluntilaa ylipäätään arvioida asiallisesti. Ei ihme, että adressi sai noin heikosti allekirjoituksia.

      Myöhemmin on myös selvinnyt, että pf-kohu aiheutti monissa perheissä laajaa pahoinvointia. Sosiaalisen eristämisen kohteena ei ollut suinkaan tutkija, vaan pf-kohun pyöriteltäväksi joutuneet perheet. Jani Kaaron artikkelissa kerrotaan karusta esimerkkitapauksesta:

      "Kun Reijon tuomio tuli, perhe oli tyrmistynyt. "Rahaa ei tullut mistään. Pienimmät lapset kyselivät, miksi isä ei tule kotiin". Anna oli ollut parikymmentä vuotta kotiäitinä, mutta nyt hänen oli pakko löytää työtä jostakin.

      Samanaikaisesti kun Anna koetti löytää työtä, kouluikäisille lapsille avautui helvetti, jollaisesta he eivät olleet tienneet mitään. Reijon henkilöllisyys oli vuodettu jollekin vihasivustolle, ja sieltä se vuoti lasten kouluihin.

      Ensin koulussa vain katsottiin hieman pidempään. Sitten alkoi huutelu. "Isäs on lastenraiskaaja." "Pedofiilin kakaroita." Ida sanoo, että hän kuunteli huutelua päivittäin ja ajatteli kestävänsä sen niin kauan kuin bestikset pysyivät hänen rinnallaan. Bestikset kuitenkin katosivat yksi kerrallaan, ja kun viimeinenkin käänsi hänelle selkänsä, hän päätti luovuttaa. Ida alkoi juopotella ja viillellä itseään ja käyttäytyä itsetuhoisesti. "Vihasivustojen pitäjillä ei taida olla aavistustakaan, miten paljon vahinkoa he aiheuttavat viattomille sivullisille", Ida sanoo. Idan nuoremmat sisarukset itkivät ja raivosivat joka aamu ja kieltäytyivät lähtemästä kouluun. Lapset saivat psykiatrista apua selvitäkseen kouluhelvetistä, mutta lopulta neljän lapsen oli vaihdettava koulua, mitä ei ollut yksinkertaista järjestää harvaanasutulla alueella. Annalle kävi kuten hänen lapsilleen. Naapurit, lasten koulukavereiden vanhemmat, vanhat ystävät, toiset lestadiolaiset perheet – kaikki lakkasivat puhumasta hänelle."
      http://www.rapport.fi/rapport/artikkeli.php?aid=225350

      • tällaistatuuminut

        Adressi herätti itsessäni ajatuksen, että ehkä pakkoekumeenikot nauttivat saadessaan leimata epäekumeenikot "kaltoinkohtelijoiksi". Kun joku on leimattu kaltoinkohtelijaksi, häntä voidaankin sitten mediakivittää porukalla oikein luvan kanssa, aah. Tähän liittyy samalla skitsofreeninen kokemus, miten olemme hyviä ihmisiä täällä Suomessa, kun emme tapa edes pahimpia massamurhaajia ja pedofiilejä. Me Suomessa osaamme keskittyä tosi rikollisten eli pienten sikiöiden abortointiin, hehän eivät edes ole uskovaisia ilman kastetta, niin on silkkaa Jumalan hyvyyttä abortoida heidät suoraan helvettiin. Tällaisia hyviä ihmisiä me suomalaiset pakkoekumeenikot vain olemme.


    • vlvuosientakaa

      On uskovaisilta ja hengelliseltä liikkeeltä outoa, että ensin salattujen syntien paljastuttua aletaan vielä mitätöimään niitä ulkopuolisen tutkijan avulla ja näin ollen halutaan vielä kerran panna tiivis peitto synnintekemiselle ja puhdistaa liikkeen maine. Eihän se niin raamatullisesti mene, vaan TÄYSNÖYRTYMINEN ja PARANNUKSEN TEKO ja lähteminen ARMOSTA puhtaalta pöydältä.

      • kysymyssinulle

        Tulisiko esimerkiksi itsetuhoiseen käyttäytymiseen koulukiusatun Idan ja hänen koulukiusattujen vl-sisarustensa TÄYSNÖYRTYÄ tekemään PARANNUS heihin kohdistuneesta törkeästä koulukiusaamisesta?

        "----------kouluikäisille lapsille avautui helvetti, jollaisesta he eivät olleet tienneet mitään. Reijon henkilöllisyys oli vuodettu jollekin vihasivustolle, ja sieltä se vuoti lasten kouluihin.

        Ensin koulussa vain katsottiin hieman pidempään. Sitten alkoi huutelu. "Isäs on lastenraiskaaja." "Pedofiilin kakaroita." Ida sanoo, että hän kuunteli huutelua päivittäin ja ajatteli kestävänsä sen niin kauan kuin bestikset pysyivät hänen rinnallaan. Bestikset kuitenkin katosivat yksi kerrallaan, ja kun viimeinenkin käänsi hänelle selkänsä, hän päätti luovuttaa. Ida alkoi juopotella ja viillellä itseään ja käyttäytyä itsetuhoisesti. "Vihasivustojen pitäjillä ei taida olla aavistustakaan, miten paljon vahinkoa he aiheuttavat viattomille sivullisille", Ida sanoo. Idan nuoremmat sisarukset itkivät ja raivosivat joka aamu ja kieltäytyivät lähtemästä kouluun. Lapset saivat psykiatrista apua selvitäkseen kouluhelvetistä, mutta lopulta neljän lapsen oli vaihdettava koulua, mitä ei ollut yksinkertaista järjestää harvaanasutulla alueella. Annalle kävi kuten hänen lapsilleen. Naapurit, lasten koulukavereiden vanhemmat, vanhat ystävät, toiset lestadiolaiset perheet – kaikki lakkasivat puhumasta hänelle."


      • vaimitätöintiä

        "salattujen syntien paljastuttua aletaan vielä mitätöimään niitä ulkopuolisen tutkijan avulla"

        Eiköhän totuuden etsijä ja yleisen mielipiteen haastaja Kaaro ole liikkeellä ihan omin motiiveineen. Media on laiminlyönyt taustojen tarkisteluja ja monipuolisen näkökulman. Tähän Kaaro puuttuu antamalla äänen tahoille, joita ei ole tähän mennessä kuultu. Se monipuolistaa kokonaiskuvaa.


    • EräsPiispa

      Etsii Poltettavaa
      Etsiytyy Pohjoiseen
      Ehdottaa Polttareita

      E. P.

      • AnteroKa

        Realismia. Eräs polttari-seurue nimittäin profiloitui tässä kertana eräänä hiukan huliganismin saralla, kun tuikkasivat roskiksen tuleen. Ja tapahtui Pohjois-Suomessa... Silti voisitte itse kukin lopettaa E. P. -vitsit. Kohde tuskin niitä lukee ja jos lukee niin tuskin mielistyy.


    • vlvuosientakaa

      "2Tulisiko esimerkiksi itsetuhoiseen käyttäytymiseen koulukiusatun Idan ja hänen koulukiusattujen vl-sisarustensa TÄYSNÖYRTYÄ tekemään PARANNUS heihin kohdistuneesta törkeästä koulukiusaamisesta? ""

      Et ymmärtänyt, että kehoitus kohdistettiin liikkeen johtoon ja tekijöihin, EI UHREIHIN! Nämä ovat ulkona kaikesta pahasta ja meidän jokaisen rukousten ja tukemme kohteena.

      • näinkörukousmenee

        Kaaron artikkelin perusteella esim. Ida ei ole pedofiilin uhri, sen sijaan hän on pf-kohun uhri. Hänelle ja lukemattomille pf-kohun vuoksi koulukiusatuille vl-lapsille ei ole liiaksi myötätuntoa esitetty pf-kohun nostattaneiden taholta. Miten ne lapset, jotka koulukiusasivat "pedofiilin kakaroita" -huudoillaan Idan itsetuhoiseen käyttäytymiseen, onko Ida ollut kovasti heidänkin rukousten kohteena? Entä ne bestikset, jotka käänsivät hänelle selkänsä, onko Ida ollut heidänkin rukousten kohteena? Entä ne vl:t, jotka seuroissa lakkasivat puhumasta hänelle ja hänen perheelleen, onko hän ollut heidänkin rukousten kohteena? Entä naapurit, onko ollut kovasti heidänkin rukousten kohteena? Entä pf-kohun nostattajat, jotka ovat ahkerasti pyrkineet lyömään vl-liikkeeseen pf-leimaa kirjoittelemalla ahkerasti vl-pedofiliasta ja tarjoamalla lehtiin juttuja vl-pedofiliasta ja niin luoneet mielikuvaa valtavasta ongelmasta tarjoten loistavan aseen koulukiusaajien käyttöön? Onko ollut heidänkin rukousten kohteena? Ehkä on, meneeköhän se rukous näin: "NÖYRRYTÄ nuo omavanhurskaat vl-lapset pitämään meitä uskovaisina, amen."


    • kaikenkarvanen

      Entäpä, jos Maijan tarina ja Hurtigin tutkimukset osottautuvatkin valheiksi. Kait nämä kirjoittajat myös tasapuolisuuden nimissä saavat tuomionsa. Toivottavasti nämä asiat nyt tutkitaan. Vähän säälittää Hurtig ja Leppänen, kun niin paistatelleet suosiossa.

    • helinäkeihänen

      "" Kaaron artikkelin perusteella esim. Ida ei ole pedofiilin uhri, sen sijaan hän on pf-kohun uhri. Hänelle ja lukemattomille pf-kohun vuoksi koulukiusatuille vl-lapsille ei ole liiaksi myötätuntoa esitetty pf-kohun nostattaneiden taholta. ""

      Pääseekö lapsensa raiskannut isä nyt vapaaksi syytöksistä sillä, että pf-kohun nostaneet ovatkin nyt uhrin ensisijaisia kiusaajia ja syypäitä uhrin asemaan? Ei varmasti kohta enää muisteta, kuka on alunperin syypää tähän ja mistä kaikki johtuu. Rikoksen peittely ja salailu saa uusia käänteitä ja periaatteessa entinen linja jatkuu. Rikos on saatava kaikella keinolla niin epäuskoiseksi, että ei ole ollenkaan niin varmaa, että sellaista on tapahtunut. Yksi asia vaan jää huomaamatta: JUMALA NÄKEE KAIKEN.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      291
      3197
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1591
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe