Onko ratsastus liikuntaa?

Damdidami

Itselläni ei ole lajista juuri mitään kokemusta, enkä oikein osaa sanoa asiaan mitään, mutta pari kaveriani rupesi yks päivä väittelemään asiasta, ja nyt mua kiinnostaa että kuinka asia on/mitä mieltä te olette?:D

17

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hevonenhan siinä suurimman työn tekee, mutta ei toisaalta ratsastajakaan voi istua hevosen selässä kuin nojatuolissa. Ratsastus harjoittaa tietääkseni joitain keskivartalon lihaksia.

      Joka tapauksessa, jos hakuaa hyvän yleiskunnon, kannattaa valita jokin muu urheilulaji. Mikäli haluaa olla hevosen kanssa tekemisissä, suosittelen lähtemään metsätöihin työhevosen kanssa, niin ei sekään perinne tyystin katoa. Työnteko on parasta liikuntaa.

      • RatsastajaA

        Jos aiot hevosen saada liikkeelle, sun täytyy tehdä töitä. Keventämisessä, eli ravissa ihminen mukautuu hevosen liikkeeseen liikkuessaan ylös alas satulassa, kehittyy reidet, pohkeet ja pakarat. Keventäessä ympäri kenttää tajuat oikeasti kuinka PALJON joudut tehdä töitä hevosen liikkumisen eteen. Laukassa pitää mukautua liikkeeseen. Kevyessä istunnassa, (Takamus ylös satulasta ja melkein hevosen korvien takana olevasta harjasta kiinni, ja tavallaan nojaat eteenpäin.) vaaditaan oikeasti lihaksia. Mielestäni ratsastaminen on raskain urheilulaji. Olen kyllä väärässä, mutta huomaa ettet ole paljoa ratsastanut jos olet sitä mieltä että ratsastaessa ei saa hyvää yleiskuntoa. Jo hevosen hoitamisessa tarvitaan lihaksia.


      • RatsastajaA kirjoitti:

        Jos aiot hevosen saada liikkeelle, sun täytyy tehdä töitä. Keventämisessä, eli ravissa ihminen mukautuu hevosen liikkeeseen liikkuessaan ylös alas satulassa, kehittyy reidet, pohkeet ja pakarat. Keventäessä ympäri kenttää tajuat oikeasti kuinka PALJON joudut tehdä töitä hevosen liikkumisen eteen. Laukassa pitää mukautua liikkeeseen. Kevyessä istunnassa, (Takamus ylös satulasta ja melkein hevosen korvien takana olevasta harjasta kiinni, ja tavallaan nojaat eteenpäin.) vaaditaan oikeasti lihaksia. Mielestäni ratsastaminen on raskain urheilulaji. Olen kyllä väärässä, mutta huomaa ettet ole paljoa ratsastanut jos olet sitä mieltä että ratsastaessa ei saa hyvää yleiskuntoa. Jo hevosen hoitamisessa tarvitaan lihaksia.

        Mietitäänpä vähän asiaa. Miksi ihminen on ammoisina akoina ottanut hevosen ratsukseen? Luultavasti siksi, että sen avulla on voitu taittaa matkoja kevyemmin ja nopeammin kuin kävelemällä tai juoksemalla.


      • RatsastajaA

        Niin alkuaikoina, ennenkun siitä tuli urheilulaji.
        Ei tuo todista mitenkään ettei se olisi urheilulaji.


    • HorseLife

      Ratsastus on liikuntaa.Itse ratsastan joka viikko.Ja hevosen selässä joutuu tekeen kauheasti töitä,ja jos istuu vain selässä se ei ole ratsastusta.Liikunta on ku sä kävelet golfaat teet x-hyppyjä yms.

    • hhahhah

      Ahaa joku haluu alottaa paskamyrskyn?

    • equestriann

      Se riippuu ihan miten sen tekee. Jos siellä vain istuskelee kyydissä niin eihän se silloin urheilua ole, mutta jos sitä hevosta oikeasti ratsastaa niin se kyllä on urheilua ihan siinä missä muutkin urheilulajit. Itse olen ratsastanut säännöllisesti 7 vuotta monta kertaa viikossa ja sen lisäksi juossut aktiivisesti. Kunnon valmennuksen jälkeen kuule vatsalihakset huutaa hoosiannaa ja hiki virtaa aivan yhtä vuolaasti kuin sen 10km juoksulenkin jälkeenkin. Ratsastus vaatii keskivartalon- ja vatsalihaksia jotta oikea istunta pysyy. Lisäksi se vaatii muutenkin kehonhallintaa jotta pystyy hallitsemaan sen suuren eläimen ja apujenkäytön. Ja esimerkiksi esteratsastuksessa pitää olla kevyessä istunnassa, ja se vaatii reisilihaksia. Että se, onko ratsastus urheilua, riippuu aivan ratsastajasta. Jos siellä jossain alkeiskurssijja istua jököttää hevosen selässä samalla kun taluttaja ohjaa hevosta, niin eihän se silloin ole urheilua millään tavalla. Mutta jos siellä oikeasti tekee töitä ja antaa kaikkensa pyrkiessään kohti täydellistä suoritustaniin kyllä, silloin se on urheilua.

      • RatsastajaA

        Samaa mieltä!


    • ei se ratsastus olis olympialaji jos se ei olis urheilua, mutta toisaalta helpoimmillaan ratsastus ei ole liikuntaa

    • Heppatypy

      Ratsastus on URHEILUA jos ratsastat etkä istu siellä selässä vain! Ratsastuksessa kehityy mm. Vatsalihakset, jalka, käsi ja selkälihakset. Se ei ole vain selässä istumista (jos siis ratsastat kanssa etkä mene missään talutus ratsastuksessa). Kyllä ratsastuksessa sitä voimaa tarvitsee jos aiot hallita 400kg eläintä ;) Ei sitä ehkä itse ajattele että vitsi meen kohta tekee urheilusuorituksen kun kuiteskin menet sinne tärkeiden eläinten luo. Niinkuin osakin täällä sanonut ei ratsastus olisi olympialaji jos ei olisi urheilua. Itse heppätyttönä tiedän milloin olen todella tuntenut sen että ridaus on urheilua :D Ollut nimittäin enemmän kuin muutaman kerran lihakset ihan hapoilla ja kipeänä :D

    • Entinenratsastaja

      Se on. Ottaa jalkoihin ja vatsaan. Ja jos et uskon ni katoppas vähän ratsastajien perseitä

    • On se ihan tarpeeksi liikuntaa. Parhaimmillaan tulee ihan hiki ja kehittää hyvin keskivartaloa. Lisäksi hevosen hoitoon liittyvät työt käyvät todellakin työstä. Useimmille varmaan nousee hiki pintaan kun lantaa tarpeeksi ahkerasti lapioi.

      Mutta ihan vaan vänkäämisen vuoksi jonkun pitäisi aloittaa keskustelu siitä, onko moottoriurheilu urheilua.

      • Vierailija__

        Käytiin firman porukan kanssa ajamassa cartingautoja vantaalla ja sen verran rankka oli että finaali piti jättää ajamatta. Voin vain kuvitetta mitä se on ajaa F1 autoa tai rallia.

        Ratsastus on urheilua varsinki esteratsastus.

        Haulikkoammunta ei ainakaan maalaisjärjellä ajatellen ole kovin fyysinen laji ja sehän on olympialaji.


    • Ratsastaja123

      Ratsastaminen on urheilua, vaikka monetkin sanoo et me vaan istutaan selässä ha Ihhahhaa. Eli kyllä ratsastaminen on liikuntaa, koska esim keventämisellä ravissa meidän pitää nousta joka toisella askeleella ylössatulalasta, ja paljon muutakin samankaltaista. Tasapainokin on minun mielestä tärkeä asia.

    • ratsastaja00

      Ratsastus on urheilua ! Omistan 2 hevosta jolla ratsastan päivittäin toisella kisaan kansallisia koulussa että esteillä. Jos en ratsastaisi yleis kuntoni olisi täysin paska ! Milestäni ne jotka väittävät että ratsastus ei ole urheilua eivät ole koskaan ratsastaneet tai sitten vain mennee käyntiä ja sennoerusteellä pätevät omaa parhauttaan! Ratsastus saattaa näyttää helpolta mutta jos haluaa ratsastaa oikein on tehtävä paljon töitä .

    • ehkäpäon

      No, on se hevoselle liikuntaa :D

      • hauka2

        Hevoistelu on huisin haukaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe