Mökistä eroon nopeasti?

Vantaanmies22

Auttaako esim. stailaus?? Mökki saimaalla mantereella ja palveluihin n. 10 kilometriä. Rakennettu 2005. Lähellä paljon mökkejä myynnissä ja niissä kuulemma katsojia ei ole ollut yhtäkään. Miten saisi oman mökin herättämään mielenkiinnon ostajissa? Hintaa kyllä sorvataan alas reilusti. Mitä muuta?

16

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jätelava_pihaan

      Siivous auttaa.

      Myyjälle kovin rakkaat puutarhatontut, leikkimökki, nukkuma-aitta, 5 m3 kasa sekalaista rojua (vanha helkama, kottikärryt, polttopuuta, lautoja, kastelukannuja, leikkikaluja), pirttikalusto, 17 kpl koristelautasia seinäll, pitsiverhot, muovikukat, 2 m rivi tyhjiä viinapulloja parven kaiteella, 80-luvun kalusteet ja 28" palloputkitelkkari eivät ehkä olekaan kuuminta hottia ostajan mielestä, vaikka moiset kauppaan kuuluisivatkin.

    • mökkionjo

      Samaa mieltä itse tänä keväänä mökin ostajana kierrellyt mökkejä, niin kyllä se karsi varmaa, pari hyvääkin mökkiä pois kun mökki myytiin kalusteineen, irtaimistoineen perikunta ei jaksanut nähdä vaivaa, no en minäkään mökin oston jälkeen käytä ensimmäisiä viikkoja tyhjennykseen ja vie peräkärryllä lajittelupisteelle useita kuormia. Ja juuri tuo tavaran paljous, on hirveää, mökeille on kannettu kaikki mikä kotoa on jäänyt ylimääräiseksi. Ja toisen keräilykohde, taulut, lasit, tontut, majakat ym
      voi olla toiselle romua...
      ehkä tyhjennys ja mökin siivous kaikki henkilökohtaiset tavarat pois, ehkä viihdyt sen jälkeen itse myös

      • mekkk

        Ne huonekalut ja muut palavat tavarat voi poltta takassa tai saunan pesässä niin pääsee helpommalla mutta jos mökille parikytävuotta keräätty turhaa tavaraa mitä ei olla älytty heittää pois niin siivoomsita riittää.


    • Vantaanmies22

      Tämä on 2005 valmistunut joten tavaraa ei ole kertynyt ja ihan 2000 lukulaista..

      Kun katsoo pyyntejä niin tuntuu, että saako tässä edes omiaan pois. Osa sai hyvän hinnan 2007-2012 kun oli kunnon kuplahinnat. Näin ne ajat muuttuu..

    • älämyy

      Kyllä en myisi noin uutta mökkiä, vaan laittaisin vuokralle jos omaa käyttöä ei ole, esim. Sukulaisille, ystäville, työkaverit jne. Luotettavalle perheelle jonka joku lähipiiristä tuntee. Tuo mökki jos on mukavuudet ja ranta lähellä niin pitää hintaa kyllä, nyt on niin paljon ollut tätä mökki puhetta että markkinat on huonot, mutta ajat muuttuu, 3-5 vuoden päästä tuloerot ovat vielä suuremmat, ne kellä on ja ne kellä ei. Ja sinulla on ainakin suht kohtuu vuotinen mökki ja tontti.

      • Vantaanmies22

        Rehellisesti sanottuna juuri pelkään sitä, että 5 vuoden päästä näistä ei saa tätäkään. Kun osais katsoa tulevaisuuteen. Matkaa tänne saimaan mökille on 270km. Se on osoittautunut aivan liian pitkäksi matkaksi.


      • Lähimökkiläinen
        Vantaanmies22 kirjoitti:

        Rehellisesti sanottuna juuri pelkään sitä, että 5 vuoden päästä näistä ei saa tätäkään. Kun osais katsoa tulevaisuuteen. Matkaa tänne saimaan mökille on 270km. Se on osoittautunut aivan liian pitkäksi matkaksi.

        Mitäpä jos etsisitkin ostajaa Mikkelistä tai Lappeenrannasta? Siellä käytetään ihan samaa valuuttaa kuin Helsingissäkin.


    • kuhisee
      • lopunalkua

        eipä näy kuhinaa mökkien osalta missään


    • kentietää

      Siis ostajaa etsitään ihan koko suomesta.. moni helsinkiläinen on menettänyt työnsä joten tuntuu, että ostajat saattavat ollakin näitä rikkaita metsän omistajia.

    • Savolainenfakiiri

      Ei näytä siivouskaan auttavan ainakaan täällä Savon takamailla. Kun ei esittelyyn tule ketään muita kuin naapurin jyväjemmari inisemään viisauksiaan niin mitä helvetin väliä sillä on onko siivottu vai ei. Aika paska tilanne. Elokuun alkupuolelle olisi vuokralainen tulossa kolmeksi viikoksi, mutta enpä tiedä. Pitänee ehdottaa sille, että jos joku ostajantekele haluaa tutustua mökkiin niin saa käydä. Kokonaan vuokralle laittaminen ei kiinnosta kun sitten se kunnossapito jäisi itselle kuitenkin ja on vähän muita suunnitelmia.
      Tavoitteena on saada mökki ja nykyinen asuintalo myytyä ja hankkia sitten vakituinen asuinpaikka järven rannalta. Vaan saattaapihan se hyvinni olla ettei tuo asuntokaan mene kaupaksi.

    • Samiiri

      Aika moni tuttu täältä helsingistä taas aikoo muuttaa kerrostalosta mökille. Samaa minäkin mietin. Helsinki on niin julmetun ruma. Toinen vaihtoehto olisi myydä kaikki ja muuttaa Tanskaan.

      • kova_uho_nolo_loppu

        Joopa joo. Mökkien rakentajat aina UHOAVAT muuttavansa sinne pysyvästi viimeistään sitten, kun eläkepäivät alkavat. Eli kaupunkiasunto myyntiin...

        Todellisuus on toinen - koko kesä saatetaan mökillä viettää, mutta syyspimeillä ei enää ole niin kivaa eikä 30 km kauppamatka kätsy.

        Lehdissä on ollut juttua siitä, miten jotkut tähän ajatukseen hurahtaneet etätyölläkin itsensä elättäneet ovat aika pian palanneet häntä koipien välissä kaupunkiin. Kokeiltuaan mökkielämän autuutta vajaan vuoden tms.


      • Nolottaja
        kova_uho_nolo_loppu kirjoitti:

        Joopa joo. Mökkien rakentajat aina UHOAVAT muuttavansa sinne pysyvästi viimeistään sitten, kun eläkepäivät alkavat. Eli kaupunkiasunto myyntiin...

        Todellisuus on toinen - koko kesä saatetaan mökillä viettää, mutta syyspimeillä ei enää ole niin kivaa eikä 30 km kauppamatka kätsy.

        Lehdissä on ollut juttua siitä, miten jotkut tähän ajatukseen hurahtaneet etätyölläkin itsensä elättäneet ovat aika pian palanneet häntä koipien välissä kaupunkiin. Kokeiltuaan mökkielämän autuutta vajaan vuoden tms.

        En tiedä kyllä yhtään palannutta. Tyytyväisiä tuntuu olevan. Eipä siellä kerrostalossakaan kovin hauskaa ole talvella tai kesällä.


    • kukkkakimppu

      Meidän naapurissa on ollut muutamia mökkejä myynnissä, eikä niiden kiinnostavuus ole lisääntynyt muutoin kuin järkevällä hinnoittelulla. Kallein ja siistein on ollut kolmatta vuotta myynnissä, mutta kaksi vietiin käsistä heti niiden tultua myyntiin. Yksi oli melkoinen lautarähjä, johon onnellinen perhe oikein tarttui innolla remppaamaan. Toinen oli aivan täynnä puita ja uusi omistaja maisemoi sen mieleisekseen (rumaksi) sekä rakentelee uutta koppia entisten tilalle. Joten ei sillä stailauksella saati kikka kakkosilla ole mitään merkitystä, jos hinnan kanssa ei haluta päästä ostajan kanssa sopimukseen.

      Oletan, että on kahdenlaista ostajia: 1. haluavat täysin valmista 2. haluavat muokata mieleisekseen. Mieti kumpi kohderyhmä teidän mökille sopisi? Laadi sitten sen mukaan ilmoitusteksti. Lisää kutkuttavia adjektiiveja, pieniä tarinoita mökistä, mainitse kivoista naapureista, aina kunnossa olevasta mökkitiestä, miltä sinusta tuntuu olla mökkisi löylyissä yms. Suomalaiset hakevat mökiltä vapautta ja tunnetta. Sitten vasta mietitään, mikä on järkevää. Lupaa näyttöön tarjolle pullakahvit/karjalapiirakat niin, että ihmiset innostuvat pitkältäkin tulemaan katsomaan.

    • Anonyymi

      Hinta vaan kohdilleen, 250.000 kunnon mökistä on liikaa, kun sillä saa Vantaan Tammistosta kaksion, jossa voi näppäillä tablettia ja kännyä.

      Kaksiosta saa tonnin vuokraa, sossutapauksesta enemmänkin.

      Tällä vuokratuoton erotuksella lomaileekin pitkät tovit ulkomailla.

      Moni ei Suomesta periaatteesta osta, kun verottaja kerää rahat autoilusta, kiinteistöverona tms. Päinvastoin moni laskee, että pelkillä säästettyjen verojen määrällä elelee ulkomailla hyvin.

      Ja ovat vielä korottamassa lisää veroja, tämä on osa Suomen kansallista köyhdytysprojektia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      526
      2671
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe