Mikä siinä koodauksessa kiehtoo?

Miekkonen33

Ihmettelen kun jotkut IT-ihmiset tuntuvat viettävän lähes kaiken aikansa siinä ruudussa kiinni? Tuleeko siihen joillekin riippuvuus vai mikä?

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • imase_persettä

      Älyllisiä haasteita. Vähän sama, kuin sulle se äitis tissin imeminen.

    • OmaMaailma2

      Voi eristäytyä 'omaan maailmaansa' eikä tarvitse joutua sosiaalisesti tai tunnetasolla epämielyttäviin ja tylsiin tilanteisiin. Sitä on niinkuin luoja omassa maailmassaan.

      • Kodassa

        Nimenomaan omassa maailmassa, kuten muutkin taiteilijat. Maalari tai muusikko voi hyvinkin viettää tunteja yhden teoksen parissa, eikä edes huomaa ajankulkua. Samoin puuseppä tai muukin käsityötä tekevä. Omien ohjelmien ohjelmointi menee pitkälti juuri taiteen puolelle, jonka vuoksi työpaikalla peruspalikoiden koodaamisen jälkeen vielä riittää tehdä "sitä oikeaa asiaa" töiden jälkeen. Siinä vain sattuu olemaan sivuvaikutus, että se parantaa myös työntekotaitoa, joka on harvinaista harrastuksen kohdalla.


      • EriAsioita

        Taiteilijat on kylläkin täysin eri asia kuin koodaajat. Ennemminkin koodaaja on rakennusmies ilman että työstä jaa pysyviä ja konkreettisia jälkijä. Sen takia kukaan ei tunne yhtään koodaria, mutta muusikot, kirjailijat ja taidemaalarit ovat maailmankuuluja. Ehkä joku Angry Birdsit piirtänyt Tuomas Erikoinen on lähinnä taiteilijaa (ei koodari), mutta siitä huolimatta tunnettu ainoastaan IT-alan keskuudessa.


      • gj6stu

        Rakennus alalla tartee suhteita tai jotain, että pääsee edes töihin. saa olla työtön mutta koodamiseen tartee vähän muutakin kuin naamaa ja tuuria. Olen joskus miettinyt että pysähdyn kysymään jostai rakenustyömaalta että miten sait täältä työtä kun, olen miettiyt että pakkohan niiden on jotankin hankia työn tekiät kun minä hain nuorenpana paljon niihin niin ei saanut mitään vastausta. Ihan mielen kiinnosta veikkaan että sukulainen tai kaveri tai jostain ulkomaan vuokratyövirmasta jonka palkaus jotenkin kiertää terveysmaksuja ja muita maksuja joita tulis normaalipalkkauksesta


      • Koopoli
        EriAsioita kirjoitti:

        Taiteilijat on kylläkin täysin eri asia kuin koodaajat. Ennemminkin koodaaja on rakennusmies ilman että työstä jaa pysyviä ja konkreettisia jälkijä. Sen takia kukaan ei tunne yhtään koodaria, mutta muusikot, kirjailijat ja taidemaalarit ovat maailmankuuluja. Ehkä joku Angry Birdsit piirtänyt Tuomas Erikoinen on lähinnä taiteilijaa (ei koodari), mutta siitä huolimatta tunnettu ainoastaan IT-alan keskuudessa.

        Samaa mieltä.
        Tai ainakin niin, että ohjelmointi ei todellakaan saa olla mitään taidetta. Jotta ohjelmointityö ei tulisi liian kalliikksi ja vaikeaksi muiden ylläpitää, on oltava järkevät standardit joissa pysytään.
        Osa stardardeista oli esim. IBM keskuskoneiden valta-aikaan 30-40 v sitten tehdä ohjelmat JSP:n mukaisiksi (Jackson structured programming, Michael Jackson oli yksi kuuluisista kolmesta täyskaimastaan).
        Näihin liittyi sitten myös ohjelmointikielissä muuttujien nimeäminen tietyllä tavalla, samoin ohjelmanosille tietyt prefiksit (Cobolissa).
        IBM ympäristössä oli Data Dictionary tuote, johon määriteltiin kaikki tietokantojen attribuutit (heh, nykytermejäkin tunnen muutaman) eli kentät. Sitten vain käytettiin aina samoja tietonimiä, mutta niihin saattoi liittyä kanta- ja tiedostokohtaisia prefiksejä. Sen aikaisia muita tuotteita on esim. Kehikko, jota käytettiin KELA:ssa (minun työpaikalleni sitä ei koskaan tullut). Se oli suomalainen tuote.


    • fhhff

      Haluatko voittaa yli 12 miljoonaa euroa?
      Rekisteröidy ilmaiseksi ja ole mukana arvonnassa.
      Annamme jokaiselle 1000€ bonuksen.
      Klikkaa tästä:
      http://bit.ly/kasino-voitto

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1759
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1705
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1551
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe