Jeesus oli ja on ja tulee voimassa ja kunniassa

ihan-tiedoksi

Jeesus on Kaikkivaltiaan Jumalan, maailmankaikkeuden Luojan, ainoa poika, Jeesus Kristus. Jumalan poikana hän on Jumala itse. Aina syntiinlankeemuksesta meidän päiviimme asti ihmiset ovat rikkoneet Jumalaa vastaan, eli tehneet syntiä. 2000 vuotta sitten Jeesus syntyi ihmiseksi maanpäälle korjatakseen tuon välirikon ihmisen ja Jumalan välillä. Rakkaudesta ihmiskuntaa kohtaan hän luopui oikeudestaan olla Jumala ja tuli ihmiseksi. Hän eli ihmisenä tuodakseen sanoman anteeksiannosta ihmiskunnalle. Hän kuoli ihmisenä ihmiskunnan syntien tähden, jotta jokainen, joka uskoo häneen, voisi pelastua ja palata Jumalan yhteyteen. Kolme päivää kuoleman jälkeen Isä Jumala herätti Jeesuksen kuolleista ihmisenä ja antoi hänelle maailman kuninkuuden.

Hän on yhä ihminen ja Jumala yhtäaikaa. Kuka voi paremmin tuntea meidän tarpeemme kuin ihminen? Kuka voi paremmin meitä auttaa kuin Jumala? Jeesus rukoilee tälläkin hetkellä omiensa puolesta ja huolehtii heidän tarpeistaan. Hän tulee maanpäälle vielä toisen kerran, mutta silloin hän tulee jumalallisessa kirkkaudessa taivaallisen sotajoukon ympäröimänä noutamaan seuraajiansa. Rakkaudesta ihmiskuntaa kohtaan hän viivyttänyt tulemusta 2000 vuotta, jotta mahdollisimman moni ehtii pelastua.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinun-vuoksesi

      Jumala on oikeudenmukainen, siksi hän ei voi jättää tuomitsematta ihmisen pahoja tekoja. Hän tahtoo kuitenkin pelastaa ihmisen, ja siksi hän salli poikansa syntyä maanpäälle ihmiseksi sovittamaan synnin jokaisen ihmisen edestä. Jeesus eli virheettömän elämän täyttäen Jumalan lain vaatimukset. Hänen elämänsä kelpasi kaikin puolin Jumalalle, mutta ihmiset eivät halunneet ottaa häntä vastaan luvattuna pelastajana ja Messiaana ( = juutalaisten odottama Rauhanruhtinas). Sen sijaan Jeesus tuomittiin kuolemaan, koska hän tunnusti olevansa Jumalan poika, Kristus. Hän kuoli julmimman ja häpeällisimmän kuoleman, mitä Rooman valtakunnassa tuona aikana oli; hänet tuomittiin ja ristiinnaulittiin julkisesti kahden rikollisen keskellä.

      Pimeys peitti Jerusalemin useiden tuntien ajaksi, kun Jumalan Poika kärsi ristillä syyttömänä. Kristus kärsi rangaistuksen syntisten ihmisten puolesta; hän otti kannettavakseen maailman synnit. Viimeisillä hetkillään ristillä Jeesus rukoili: "Isä, anna heille anteeksi, he eivät tiedä, mitä he tekevät." Sen jälkeen hän huusi: "Se on täytetty!", ja antoi henkensä, jotta muut saavat elää.

      http://www.kotisatama.net/fi/usko/jeesus.php

    • maksoi-korkean-hinnan

      Jeesus haudattiin kalliohautaan, joka sinetöitiin suurella kivellä. Hautaan vartioivat roomalaiset sotilaat. Hetken Saatana, pahuuden ja maailman ruhtinas, iloitsi voitostaan, sillä Jumalan poika oli kuollut ja Saatanan silmissä hävinnyt. Mutta kolme päivää kuoleman jälkeen Isä Jumala herätti Jeesuksen kuolleista. Jeesus oli ylösnoussut Vapahtaja, hän oli voittanut kuoleman, voittanut synnin, voittanut sairauden ja ennenkaikkea voittanut Saatanan vallan. Ylösnousemuksen jälkeisenä aikana hän ilmestyi sadoille ihmisille ja opetti opetuslapsiaan. Kun hänen tehtävänsä maanpäällä oli valmis, hän palasi taivaisiin Isä Jumalan luokse hallitsemaan maailmankaikkeutta.

      Jumalalla ei ollut mitään pakkoa tarjota pelastusta ihmiskunnalle, mutta hän näki, ettei synnin turmelema ihminen kyennyt palaamaan hänen luokseen. Luojana hän olisi toki voinut hävittää maailmankaikkeuden, mutta hän rakasti muovaamaansa ihmistä niin paljon tehdäkseen sellaista. Hänet valtasi sääli ja hän päätti antaa ihmiselle mahdollisuuden. Hän antoi oman poikansa sijaisuhriksi ihmisten syntien edestä, jotta he voisivat pelastua Kristuksen sovitustyön perusteella.

      Jeesuksen kuolemassa armo ylitti oikeuden. Ihminen ei saanut tuomiota, joka hänelle kuului, vaan hän sai mahdollisuuden iankaikkiseen elämään. Ihminen sai jotain, mitä hän ei ansainnut. Jeesus osti omansa vapaaksi synnin alaisuudesta maksaen heistä korkeimman hinnan -- oman henkensä.

    • Aliena

      Joopa joo! Tämä on se kaikkien tuntema kristinuskosatu jota meille on kerrottu jo n. 1600 vuotta.

      • että-ymmärtäisit

        Ei nyt sentään ole, satukirjat löytyvät kirjastosta kyllä, jos niitä etsit. Nämä ovat aikuisten asiaa, eikä lapsille tehtyjä yleensä kirjoiteta aikuisille eikä päinvastoin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe