Sairaanhoitajaksi työn ohella

Ehkäsairaanhoitajaksi

Moi!
Tulin keväällä hakeneeksi opiskelemaan sairaanhoitajaksi päiväopiskeluna vaikkakin minulla on vakituinen työpaikka lähihoitajana. Tiedän kaksi henkilöä jotka käyvät päiväopintona vaikka ovat vakituisessa työsuhteessa, mutta aloin kuitenkin pohtimaan, että mahdoinko haukata liian suuren palan?
Kuinka paljon lähihoitajat saavat hyväksilukuja ensimmäisenä vuotena? Onnistuuko opiskelu jos teen 75% työvuorolistaa vai täytyykö tehdä 50% ja onnistuuko niinkään? Onko opiskelupaikkaa mahdollista vaihtaa monimuotoon, joka alkaisi Tammikuussa(Kävisin syksyn ajan sen verran miten töiltä kerkeän enkä ilmoittaisi itseäni poissaolevaksi) vai täytyykö minun hylätä tämä opiskelupaikka ja hakea monimuotokoulutukseen?
Sanotaan vielä, että hain kouluun sillä mentaliteetilla etteivät ne kuitenkaan kutsu edes kokeeseen(niinkuin aiemmin), mutta yllättäen kutsu kävi ja vielä opiskelupaikankin sain niin olisi ikävä jättää tämä tilaisuus käyttämättä.
Toki keikkatyötä tuntuu olevan enemmän kuin tarpeeksi ja olenkin miettinyt yhtenä vaihtoehtona, että hylkäisi vakituisen työn ja tekisi keikkaa opiskelun ohella. Toisaalta se vakituinen työ tuo turvallisuuden tunnetta.

Jos jollain on kokemusta työn ja päiväopiskelujen yhdistämisestä niin kuulisin mielelläni. Kiitos!

27

6437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mies198306

      Älä ole hullu. Sairaanhoitajat on nykyään niin aliarvostettu ihmisryhmä ettei kukaan nää halua hoitajaksi saati terkkariksi. Lääkäreitä vielä arvostetaan muttei niissäkään enää yleislääkäreitä, pitää erikoistua. Ihan sama ootko lähi- vai sairaanhoitaja eli jos jo olet lähihoitaja niin jää ihmeessä sille alalle. Olin hoitaja ennen nykyään olen yrittäjä. Kukaan itseäänkunnioittava ihminen ei enää 2000-luvulla hoitajaksi opiskele.

      • Ehkäsairaanhoitajaksi

        Kiitos kannanotostasi, mutta se ei kyllä ihan vastannut kysymykseeni. Enkä kyllä kaipaa ihmisten arvostusta vaan nautin työskentelystä hoitoalalla ja haluan kehittää itseäni sillä saralla. :)


      • jotain.höpinää

        Sillä arvostuksella ei tee tosiaan mitään, vaikka sitä saisikin. Enpä tiedä kuinka arvostettua yrittäjän osakaan on. Lähihoitajan kannattaa opiskella sairaanhoitajaksi työnkuvan ja hieman paremman palkan takia.

        Aloittajan kysymykseen en valitettavasti osaa vastata. Itse etenisin varovasti. Ottaisin ehkä opintovapaata vakityöstä ainakin aluksi, että saa opinnot hyvin käyntiin. Kaikki riippuu niin monesta asiasta. Opintotuki on olemassa. En mielelläni lähtisi monimuoto-opiskeluun työn ohella. Se on vaativin vaihtoehto. Opiskelin itse aivan muuta alaa työn ohella päiväopiskeluna yliopistossa. Koskaan ei oikein ehtinyt syventyä mihinkään, ei työssä eikä opiskelussa. Kerran valvoin kolme vuorokautta putkeen työn ja opiskelun kanssa. Toisen vuorokauden jälkeen en uskaltanut istua auton rattiin. Ehkä se oli maisterin tutkinnon arvoista, mutta en voi suositella kuin hätäratkaisuna.

        Sinun pitää itse miettiä voimavarasi. Työssäsi varmaan pitää olla aika skarppi koko ajan. Joten kokopäivätyön ja kokopäiväopiskelun yhteen sovittaminen voi olla erittäin vaativaa. Ei ehdi nauttia kummastakaan eikä mistään muustakaan.


    • M79-l

      Vähän samassa tilanteessa olen. Hain kevään yhteishaussa kun oli YT:t päällä ja nyt kävi sitten niin että pääsin AMK:hon opiskelemaan sekä työt jatkuvat. Selvittelin tätä nyt tuon koulun kanssa ja tilanne on nyt se että olen vastaanottanut paikkani koulussa mutta on sovittu että menen sinne kouluun vuoden päästä. Jos tilanne työpaikkani suhteen muuttuu niin voisin aloittaa myöskin tammikuun ryhmän mukana. Haluaisin kuitenkin kovasti nyt syksyllä jo aloittaa ja tehdä sen verran kun töiltäni pystyn, mutta neuvottiin ensikuun alusssa soittamaan kouluun ja keskustelemaan linjan johtajan kanssa. Vaihtoehtona voisi olla tuo monimuotolinja, eli olisin siinä ryhmässä mukana alkuun ja sitten jossain kohtaa vaihtaisin päivätoteutuksen puolelle. Noh soittelen tuossa kuun vaihteessa ja tiedustelen asiaa. Eiköhän se sitten selviä.

      • Ehkäsairaanhoitajaksi

        Joo. Täytyy varmaan itsekkin soitella koululle nyt kuun vaihteessa. Lähtökohtaisesti aion kuitenkin aloittaa koulun ja käydä siellä sen verran miten kerkeän.


    • opiskelijaelli

      Moi, sanoisin että ratkaisuihin vaikuttaa paljon onko riittävä työhistoria aikuiskoulutustukeen, onko asuntolainoja maksettavana ja onko pieniä lapsia.
      Hyväksilukuja saa yleensä ekasta harkasta ja työelämätaidoista, lisäksi jotkut voi saada osittaisia hyväksilukuja, riippuu mitä tekee töissä.
      Vaikuttaa hyvältä suunnitelmalta että teet ekana syksynä sen mitä ehdit päiväryhmässä ja otat sen jälkeen monimuotokursseja. Ota opintovapaata harkkoihin ja opinnäytetyöhön.

      • Ehkäsairaanhoitajaksi

        Asuntolaina on ja pieni lapsikin olisi tuloillaan. Että että. :) Katsotaan miten äijän käy.


      • nytharkintaa
        Ehkäsairaanhoitajaksi kirjoitti:

        Asuntolaina on ja pieni lapsikin olisi tuloillaan. Että että. :) Katsotaan miten äijän käy.

        Asuntolaina, työ, opiskelu ja lapsi tulossa. Tässä yhtälössä on jotain liikaa.

        Lapsesta et voi tinkiä. Työ on tarpeen asuntolainankin takia, mutta merkitsee myös ainakin osittain palkallista äitiyslomaa, josta ei kannattaisi luopua irtisanoutumalla. Jospa lykkäät opiskelua, sillä lapsen syntymä tuo siihen vuoden tauon joka tapauksessa.


      • Ehkäsairaanhoitajaksi
        nytharkintaa kirjoitti:

        Asuntolaina, työ, opiskelu ja lapsi tulossa. Tässä yhtälössä on jotain liikaa.

        Lapsesta et voi tinkiä. Työ on tarpeen asuntolainankin takia, mutta merkitsee myös ainakin osittain palkallista äitiyslomaa, josta ei kannattaisi luopua irtisanoutumalla. Jospa lykkäät opiskelua, sillä lapsen syntymä tuo siihen vuoden tauon joka tapauksessa.

        Jooh. Ehdottomasti lapsen ehdoilla mennään. Äitiyslomaa nyt ei ole tulossa, mutta kai ne mulle pari viikkoa isyysvapaata antaa.
        Mutta täytyy nyt puntaroida. Jos sais vaikka 50% työvuorolistaa tehtyä.


    • shr

      Olen itse lähes samassa tilanteessa eli sh:n monimuototeutukseen valittiin ja vakitöissä käyn sekä lapsi syntymässä ensi vuoden alkupuoliskolla ( asuntolainkin on). Lapsi ilmoitti tulostaan vasta yhteishaun sekä valintakokeen jälkeen, mutta kun valituksi tulin isoon AMK:iin niin tuntuisi hölmöltä jättää tälläinen tilaisuus väliin. Otin siis koulupaikan vastaan ja lähden kyllä ihan tosissani suorittamaan sitä ja aion aluksi tehdä täyttä listaa töissä. Sitä ei taas tiedä meneekö kaikki niin kuin on ajatellu, lapsi tulee kuitenkin olemaan ykkössijalla.

      Puolison tuella on myös suuri merkitys ja olen saanut siunauksen opiskella, en kylläkään olisi koskaan hakenutkaan AMK:iin mikäli jotain eripuraa olisi asiasta ollut vaimon kanssa. Olen myös ajatellut, että mikäli työtaakka yms. tuntuu ylitsepääsemättömältä, niin siirryn tekemään nelipäiväistä työviikkoa, sillä ilmeisesti työnantaja on velvollinen järjestämään sellaisen, jos työnteikjällä on lapsi syntynyt ja perhetilanne sen vaatii? Opiskelu ei kuitenkaan ikuisesti tule kestämään, joten luottavaisin mielin lähden opiskelemaan työn ohella. Valmistumisen jälkeen on kuitenkin huomattavasti laajempi työnkuva ja työllistymis- sekä etenemismahdollisuudet. Rankkaa varmasti tulee ajoittain olemaan, mutta eiköhän me hengissä selvitä. :)

      • Ehkäsairaanhoitajaksi

        Ollaan siis täsmälleen samassa tilanteessa paitsi, että minun opiskelupaikkani olisi kaikenlisäksi päiväopiskeluissa. Toivottavasti sen saisi vaihdettua siihen monimuotoon. Tekisi vaikka paljon yövuoroja sitten ja hoitais sillon niitä tehtäviä yms.
        Ja juuri noin kävi meillekkin, että lapsi ilmoitti vasta kun koulupaikka oli jo vastaanotettu. :)


    • Amk-opiskelija

      Hoitotyön opintoihin kuuluvat harjoittelut ovat kokopäivätyötä (38-40 h/vk) - sairaalassa usein kolmivuorotyötä. Ammattikorkeakouluopintoihin kuuluu huomattavan paljon itsenäistä opiskelua, verkkokursseja, tentteihin valmistautumista ja kotona tehtäviä kirjallisia töitä. Tehtävät palautetaan joko sähköisesti tai tulostettuna koululle.

      PAKOLLISET JA PALKATTOMAT harjoittelujaksot ovat perheelliselle ja/tai työssäkäyvälle opiskelijoille ongelmallisimpia. Sairaanhoitajan amk-koulutukseen kuuluu 75 opintopistettä harjoittelujaksoja. Perheellisellä opiskelijalla on omat haasteet: Miten järjestät lastenhoidon? Kuka tekee kotityöt? Miten raha riittää, jos et voi käydä töissä? Miten laadit aikataulun, että opinnot etenevät?

      Lähihoitaja saa amk:ssa todennäköisesti ensimmäisen vuoden perusharjoittelun (terveyskeskuksen vuodeosasto / vanhainkoti tms.) hyväksi luettua, ei juuri muuta. Lähihoitaja suorittaa kaikki kurssit - ml. anatomian ja fysiologian ja tekee ensimmäisen vuoden lääkelaskut.

      Lähihoitaja ja ylioppilas suorittavat ammattikorkeakoulussa samat kurssit. Lähtökohtaisesti ylioppilas on amk:ssa paremmassa asemassa. Ylioppilaalla on parempi kielitaito, parempi matematiikan osaaminen ja paremmat valmiudet laatia kirjallisia töitä kuten esseitä ja opinnäytetyötä. Ammattikorkeakoulussa vaaditaan hyvää kirjallista osaamista eli sinun tulee osata ilmaista itseäsi oikeakielisesti ja selkeästi.

      Lähihoitajilla on keskimäärin kehno kielitaito ja kehnot matematiikan taidot. Ammattikorkeakoulussa on englannin ja ruotsin kielen lähtötasotestit. Jos et pääse kielten lähtötasotesteistä hyväksytysti läpi, niin suoritat ensin englannin ja ruotsin kielen valmentavat opinnot ennen kuin pääset näille kursseille. Samoin lääkelaskut tuottavat monelle lähihoitajalle suuria vaikeuksia.

      Osa harjoittelujaksoista on melko turhia. Jos opiskelija on tehnyt hoitoalan töitä, esim. hoitoapulaisena, perusharjoittelussa hän ei välttämättä opi paljoakaan. Samoin kotihoidon harjoittelujakson - 4 viikkoa - voisi käyttää paljon tehokkaammin.

      • Ehkäsairaanhoitajaksi

        Kiitos kattavasta vastauksesta.

        Tuo ruotsin kieli ei kyllä taivu yhtään. Täytyy siis varmaan sen osalta varautua noihin valmentaviin opintoihin. Matematiikka sujuu ihan hyvin. Ainakin pääsykokeissa tehtävät tuntuivat helpoilta ja olen 3vuoden sisään suorittanut lääkelaskut kahdella eri työnantajalla. En usko, että sen kanssa tulee suuria ongelmia. Myös englanti sujuu.

        Nuo harjoittelujaksot ne suurinta päänvaivaa tuottaakin. Saa nähdä miten niistä suoriudun.

        Noh. Aloitan nyt ainakin tämän koulun. Katsotaan sitten kuinka pitkälle sitä pystyn käymään.


      • LainaneuvotteluUUsiksi

        On aivan totta, että lähihoitaja usein joutuu matikan, englannin ja ruotsin valmentaville kursseille. Mutta ei syytä huoleen. Sairaanhoitajan opintoihin kuuluu myös valinnaisia opintoja, ja valmentavat kurssit voi sijoittaa niihin, jolloin ne tulevat osaksi tutkintoa. Ylioppilas tekee valinnaisina opintoina jotain muuta.

        Harjoittelujaksojen ajaksi kannattaa yleensä hakea opintovapaata. Osan harjoitteluista voi saada tehtyä myös palkallisena, yleensä omalle työpaikalle, riippuu työpaikasta.

        Asuntolainaan kannattaa neuvotella lyhennysvapaata.


      • Ehkäsairaanhoitajaksi
        LainaneuvotteluUUsiksi kirjoitti:

        On aivan totta, että lähihoitaja usein joutuu matikan, englannin ja ruotsin valmentaville kursseille. Mutta ei syytä huoleen. Sairaanhoitajan opintoihin kuuluu myös valinnaisia opintoja, ja valmentavat kurssit voi sijoittaa niihin, jolloin ne tulevat osaksi tutkintoa. Ylioppilas tekee valinnaisina opintoina jotain muuta.

        Harjoittelujaksojen ajaksi kannattaa yleensä hakea opintovapaata. Osan harjoitteluista voi saada tehtyä myös palkallisena, yleensä omalle työpaikalle, riippuu työpaikasta.

        Asuntolainaan kannattaa neuvotella lyhennysvapaata.

        Täytyy koittaa tuota omalla työnantajalla harjoittelun suorittamista. Uskoisin, että saan ainakin yhden harjoitteluista suoritettua siellä. Lähäreitä tiedän ainakin suorittaneen palkallisena.
        Ja asunnon kanssa kävi niin, että sain sen myytyä. :) Mutta tarkoitus olisi kuitenkin löytää tilavampi asunto joten tilanne nyt ei sinänsä ole muuttunut mitenkään vaan edelleen täytyy työt ja opiskelut sovittaa.


    • amkopinnoista

      "Kuinka paljon lähihoitajat saavat hyväksilukuja ensimmäisenä vuotena?"

      Ammattikorkeakoulun teoriaopinnoista ei lähihoitaja saa hyväksilukuja lainkaan, koska lähihoitajakoulu ei ole amk-tasoista opiskelua. Ensimmäisen vuoden perusharjoittelun vanhustenhuollossa (noin 4 viikkoa) saa hyväksiluettua, jos henkilöllä on lähihoitajatutkinto ja hoitoalan työkokemusta. Tämä pitää erikseen anoa koululta.

      Lähihoitajan tutkinnolla ei siis saa hyväksiluettua amk:n teoriaopintoja tai muita harjoittelujaksoja. Kaikki kurssit ja harjoittelut suoritetaan.

      • Ehkäsairaanhoitajaksi

        Kiitos vastauksesta! Koululta tulleessa sähköpostissa pyydettiin lähettämään opintosuoritusote aiemmista terveysalan opinnoista ja sen perusteella ajattelin, että jotain varmaan saa hyväksiluettua.
        Mutta jos nyt ei muuta niin saapahan todennäkösesti tuon harjoittelun olla pois.
        Otin kouluun yhteyttä monimuotoon vaihtamisesta ja vastaukseski sain, että siitä kannattaa keskustella jos ei päiväopintojen ja työn yhdistäminen onnistu. :) Eli on ilmeisesti mahdollista.


      • RiippuuOsaamisesta

        Kyllä voi saada muutakin ahottia ja monet saakin. Ei siis lähihoitajan tutkinnon perusteella, joka on 2. asteen koulutusta, mutta ahottia olen saanut osaamisen perusteella, jota on kartunut lähihoitajan töitä tehdessä.

        Käytännössä kannattaa lukea kunkin kurssin ops-tekstit tarkkaan, siellä on sanottu että mitä osaamista se kurssi tuottaa. Jos tuntuu, että ne asiat on jo ainakin osittain hallussa, niin kannattaa neuvotellla k.o. kurssin opettajan kanssa, että voisiko sen osaamisen jollain tavalla osoittaa, niin että kurssista jää tehtäväksi pienempi osa.


    • jebp

      Meidän luokalla ei ainakaan lähihoitajat saanut muuta hyväksiluettua kuin ekan harjoittelun (3viikkoa). Sairaanhoitajan koulutus eroaa kuitenkin melko paljon lähihoitajan koulusta. Ekana vuotena oli mm. paljon yleisiä joka alan teoria opintoja viestintää, atkta ym.

      • Kohtash

        Hei jebp, millä ihmeen teidän "luokalla"? Lähihoitajakoulussa on luokkia. AMK:ssa ei opiskella luokkamuotoisesti. Tarkoitit varmaan teidän saapumisryhmää.

        Hyväksilukuja voi saada osaamisen perusteella. Osaamisen voi osoittaa todistuksella tai muulla hyväksyttävällä tavalla. osaaminen pitää olla korkeakoulutasoista.

        Pelkällä lähihoitajan tutkinnolla ilman sopivaa työkokemusta ei saa edes perusharkkaa hyväksiluetuksi. Meidän saapumisryhmässä oli ainakin pari lähihoitajaa, jotka oli työskennelleet osastoavustajina, eivät saaneet perusharkkaa hyväksiluetuksi.


    • amkshopiskelija

      Moi,

      ensimmäisenä vuonna luetaan ja tentitään ainakin anatomia ja fysiologia, lääkehoito ja lääkelaskut, aseptiikka, infektioiden ehkäisy, laskimonsisäinen nestehoito, ensiapu 1-kurssi, etiikka, oppimisen taidot, hoitotyön ammatillinen perusta, kliinisen hoitotyön perusteet, ammatillinen vuorovaikutus, hoitotieteen perusteet, tutkimuksen lukutaito jne.

      Lähihoitajat suorittavat todennäköisesti nämä kaikki, koska kurssit ovat amk-opintoja. Perusharjoittelun tekevät ne opiskelijat, joilla ei ole lähihoitajatutkintoa ja hoitoalan työkokemusta. Amk-opiskelijan tausta voi olla lähes mikä vaan: Ylioppilas, diplomi-insinööri, opettaja, lentoemäntä, leipuri, sähköasentaja tai lähihoitaja. Hyväksilukuja voi saada avoimen ammattikorkeakoulun, ammattikorkeakoulun, avoimen yliopiston tai yliopiston vastaavista opinnoista.

      Onnea ja menestystä opintoihin!

      • Ehkäsairaanhoitajaksi

        Kiitos kattavasta vastauksesta. :) Jäiköhän sulla joku ammatti vielä tosta listasta millainen tausta amk-opiskelijalla voi olla? hehe.


      • amksta

        Moi,

        amk-opiskelijan tausta voi olla lähes mikä vaan. Terveysalan opiskelijoista monella on jo yksi tai useampi ammatti ja työkokemusta hankittuna. Alanvaihtajia hakeutuu terveysalalle paljon. Samoin opiskelijoiden ikähaarukka on suuri eli 19-vuotias ja 55-vuotias opiskelevat samassa ryhmässä.


    • Ehkäsairaanhoitajaksi

      Joojoo ymmärsin kyllä. :) Tuo nyt on itsestään selvää ja siksi tuo lista eri ammateista oli hauska. :)

    • Ehkäsairaanhoitajaksi

      Juttelin tuossa hetki sitten työkaverin kanssa joka on vastikään tullut meille töihin. Hän kuulemma opiskelee sairaanhoitajaksi ja kysyin saman kysymyksen mitä täälläkin, että saako lähärit hyväksilukuja ja hän vastasi että saa. Meinas, että paljonkin.
      Miten tästä voi olla näin poikkeavia käytäntöjä? Onko eri kouluissa eri menetelmät?

    • epäilevätuomas

      Opetussuunnitelman pitäisi olla joka oppilaitoksessa samanlainen. Samat kurssit suoritetaan ja opintojen hyväksiluvuista pitäisi olla selvät käytännöt. Lähihoitaja on ammattikoulututkinto ja sairaanhoitaja on ammattikorkeakoulututkinto.

      Kysäisepäs, että mitähän hyväksilukuja ko. lähihoitaja on saanut???

      "Pelkällä lähihoitajan tutkinnolla ilman sopivaa työkokemusta ei saa edes perusharkkaa hyväksiluetuksi. Meidän saapumisryhmässä oli ainakin pari lähihoitajaa, jotka oli työskennelleet osastoavustajina, eivät saaneet perusharkkaa hyväksiluetuksi." Näin on. 4 viikon perusharjoittelun saa kuitattua lähihoitajatutkinnolla ja koulun hyväksymällä työkokemuksella.

      Jos olet lähihoitaja, jolla on vaikkapa 1-15 vuotta sopivaa työkokemusta hoitoalalta, saat vapautuksen 4 viikon perusharjoittelusta. Voit kylläkin joutua tekemään koulun määräämiä kirjallisia töitä 4 viikon hyväksilukua varten. Amk-opintoja ei saa kuitattua eikä muitakaan harjoittelujaksoja.

      • Ehkäsairaanhoitajaksi

        Täytyy käydä kohta kysymässä kun yhessä yökötettään. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe