Kissani ei tule kiimaan

Kisu4.v

Minulla on n. 4-vuotias leikkaamaton tyttökissa, joka ei ole tule kiimaan. Kaksi vuotta sitten se sai pentueen (4 pentua/ensimmäinen pentue) eikä ole tullut sen jälkeen kiimaan. Mistä tämä voisi johtua? Kaipaisimme kovasti neuvoja, koska olemme suunnitelleet kissalle myös toista pentuetta, mutta se ei ole mahdollista... :/ Kiitos kaikista neuvoista!

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • unohtakaasuosiolla

      Sehän on hieno juttu! Leikkauttakaa kissa ja antakaa sille hyvä loppuelämä sterkattuna lemmikkinä. Kaikkia kissoja ei ole tarkoitettu lisääntymään.

    • Kisu4.v

      Jaa... No ei tuo nyt oikein selittänyt syytä kissani poikkeavaan käytökseen... No, kiitti vinkistä (suunnittelemme yhä pentuetta)! :)

      • älykääpiö.vauhdissa

        Jukopliut, että pitää olla vähä-älyinen ja vastuuton kissanomistaja. Että kissoja voikin löytyä tuollaisilta täysiltä idiooteilta, jotka eivät mistään mitään tiedä ja vähät välittävät, millä ja minkälaisia pentuja teetättävät rahanahneuksissaan. Olet klassinen PENTUTEHTAILIJA, jolle kissojen hyvinvointi on sivuseikka. Jos kissa osoittaa niin huonoa lisääntymisviettiä, ettei sillä ole kunnon kiimoja, niin se ei ole sopivaa materiaalia suvunjatkamiseen.Siihenkin löytyy oikeat kissat ja sinulla ei siinä sitä ole. Toisaalta et voi kutsua itseäsi edes vastuulliseksi kasvattajaksi, joten hittojako sinä välität siitä, millaista sukulinjaa ahneuksissasi jatkat. Onneksi olkoon, pentutehtailija, olet niin turha.


    • Kisu4.v

      Hmm... Teillä on kylläkin melko väärä käsitys minusta ja kissastani. Kissani on kaunein mahdollinen ja erittäin vastuullinen ja voisi ottaa hoiviinsa myös vieraat pennut. Se on terve ja ystävällisempää kissaa saa hakea. Se on osittain norjalainen metsäkissa. Rakastan kissaani yli kaiken, enkä ikinä antaisi sille mitään pahaa tapahtua. Sukulaiseni, tuttavani ja ystäväni ovat kaikki mukavia ja kissarakkaita ja Pennuille löytyisi heiltä rakastavat loppuelämän kodit. Tunnen montakin kissanomistajaa, jotka antavat kissojensa lisääntyä ilman pienintäkään aavistusta kuinka se vaikuttaa heidän kissoihinsa. En kuulu siihen joukkoon. Pyydän vain neuvoja niiltä, joilla olisi mahdollisesti kokemusta kyseisestä tilanteesta - kissasta, joka ei ole tullut kiimaan kahteen vuoteen. Vai voiko kissa tulla kiimaan ilman oireita? Jaa, kiitos jos joku vaivaantuu vastaamaan.

      • älykääpiö.vauhdissa

        Sinä et kysymykseesi vastausta tarvitse. Tuttusi voivat tarjota hyvät kodit jo nyt sellaista vailla oleville kissoille - niitä on mielinmäärin ilman sinun tehtailujasikin.

        Sillä, millaisia lisäännyttäjiä sinä tunnet, ei ole hitonkaan väliä. Ajattelitko asian niin, että kun on vielä pahempaa, niin sitten sinun pikkupahalla ei ole väliä? Kannattaa nyt oikeasti ymmärtää mitä vastuullinen kissanomistus ja -kasvatus tarkoittaa ja alkaa käyttäytymään niin muista välittämättä. Kun turhalta tehtailijalta asiasta kysyy, niin vastaus on AINA, että enpäs ole. Sanoit mitä sanoit, niin näin on minusta näreet sinunkin kohdallasi edelleen. Syyt eivät vain kertakaikkiaan ole kohdillaan eikä naaraasikaan ole mikään loistoemoehdokas.


    • Kisu4.v

      Ja itse olen vastaan pentutehtailua vastaan. Pentueet tulee aina suunnitella huolella ja jokaisen pennun tulee syntyä toivottuna. En IKINÄ itse kiduttaisi kissaani tai sen pentuja vastaavalla menetelmällä!

    • Mr.Pörri

      Minusta toisen pentueen teettäminen terveelle ja kiltille kissalle ei ole pentutehtailua.

      • ei.myöskään.ok

        Ei se myöskään tarpeellista ole, sillä...

        a)kissoja on tarpeeksi muutenkin ilman hyviä koteja
        b)aloittajalla on todella puutteelliset tiedot
        c)perustelut ontuvat ja pahasti, eli perusteluita juuri tälle pentueelle ei ole
        d)kissalla todellakin saattaa puuttua hyväksyttävä lisääntymisvietti eikä sellaisia ominaisuuksia pidä eteenpäin väkisin laittaa


      • älykääpiö.vauhdissa

        Maailma on pullollaan terveitä ja kilttejä kissoja. Niillä kaikillako pitäisi tehtailemaan alkaa? Haloo! Joku muukin syy pitää olla eli toisin sanoen suunnitella pentue huolella! Juuri nuo sanat tänne kirjoitti ensimmäisenä aloittaja, mutta kas kun en tämän ketjun perusteella näe, että mitään suunnitelmaa oikeasti on.


      • pentujakiitos

        Ei tietenkään ole tehtailua. Ei olisi edes kolmannen pentueen teettäminen. Hyvä vain kun löytyy kasvattajia. Kissanpennuistahan on Suomessa monin paikoin jopa pulaa. Ei kannata välittää noista trolleista. Teettäkää pentuja, jos itse siltä tuntuu.


      • missäpä.viivyit
        pentujakiitos kirjoitti:

        Ei tietenkään ole tehtailua. Ei olisi edes kolmannen pentueen teettäminen. Hyvä vain kun löytyy kasvattajia. Kissanpennuistahan on Suomessa monin paikoin jopa pulaa. Ei kannata välittää noista trolleista. Teettäkää pentuja, jos itse siltä tuntuu.

        Odottelinkin jo, missä vakiotrollimme "vapausparasta" luuraa, että pääsee veisaamaan samaa virttä trolliturvallaan. Ei tarvitse kuin vilkaista tori.fi -sivustoa, niin väite kissapulasta paljastuu tyhmemmällekin trollin paskapuheeksi.


      • kissojenpuol
        pentujakiitos kirjoitti:

        Ei tietenkään ole tehtailua. Ei olisi edes kolmannen pentueen teettäminen. Hyvä vain kun löytyy kasvattajia. Kissanpennuistahan on Suomessa monin paikoin jopa pulaa. Ei kannata välittää noista trolleista. Teettäkää pentuja, jos itse siltä tuntuu.

        Pennuista siis pulaa....ja aikuisista on kyllä huimasti ylitarjontaa.
        Suomessa on 10,000kisua vuodessa ilman omistajaa löytölöissä ne joita tarjotaan netin ja muiden uusia koteja etsivien tahojen kautta.
        Ei anna kuvaa kissojen puutteesta, vaan pentujen, joita kissat ovat vaan sen hetken.Pitääkö joillekkin teettää joka vuodeksi se uusi pentu, että voi entisen hylätä?
        Onko se kissojen etu, tehtailijoiden etu vai niiden jotka ottavat aina vaan uuden pennun? Ketä noista on se tärkein?


    • Kisu4.v

      Suunnitelma on. Terve uroskissa on jo valittu ja tulevat kodit listattu. :) Mitään pentutehtailua tämä ei siis ole. Rakastan kissaani ja tiedän kuinka pentuja hoidetaan. Mikään 'tietämätön aloittelija' en ole. Alunperin en ajatellut joutuvani väittelemään kissanhoitokyvyistäni. Tiedän mitä teen enkä kuvittele itsestäni liikoja. Odotan vain vastausta kysymykseen, mutta en pakota enää ketään kuluttamaan aikaansa tähän, jos kukaan kissaexpertti ei tosiaan täällä pyöri! :)

    • kissimissi0

      Tiineys, synnytys ja imetys on aina emolle rankkaa ja tuo tullessaan riskin. Itse ajattelisin asian siten, että onko tosissaan järkeä ottaa se riski rakkaan lemmikkinsä kanssa? Jollet ota asiasta selvää, niin et voi tietää, onko kissassasi jokin vialla. Ja jos jo lähtökohtaisesti jokin on vialla, niin riski on selvästi suurempi. Ja vaikkei olisikaan sen ihmeempää ongelmaa, niin riski on silti olemassa, enkä ymmärrä miksi se lemmikkikissan kanssa on otettava. Näin ollen minunkin on ikävä kyllä käännyttävä mielipiteessäni siihen, ettet ole tätä asiaa ihan loppuun asti harkinnut, eikä tässä kaavailemassasi pentueessa tunnu olevan päätä eikä häntää, jos kaikki kertomasi ynnää yhteen.

      Kyllähän täällä paljonkin kissoista tietäviä pyörii, ja siksi ihmettelen, jos joku sellainen on halukas sinua auttamaan asiassa, joka jo itsessään pitäisi olla erittäin hyvä syy miettiä tilannetta uusiksi. Täällä sinulle on esitetty monta hyvää ponttia, joihin et tunnu olevan halukas vastaamaan edes itseäsi, saati kissaasi varten. Pahimmassa tapauksessa leikit jopa sen hengellä.

    • Kissi

      Pakko tunkea omakin lusikkani tähän soppaan...

      Asianmukainen ja vastuullinen kasvattaja on nimenomaan itse kissaexpertti. Koskaan ei kaikkea voi tietää, mutta näin yksinkertaiset asiat tulee tietää tai niihin vähintään osataan etsiä vastaus itsenäisesti.

      Monilla, varsinkin yksin elävillä, kissoilla saattaa olla melko huomaamattomat kiimaoireet. Kysymys voi hyvin olla vain siitä, mutta yhtälailla kyse voi olla muustakin. Paha sanoa, kun et muuta ole kertonut. Niin tai näin, tilanne paranee selvittää. Kuten sinulle tuossa ylempänä jo sanottiinkin, niin eihän sillä elävällä olennolla pidä mennä leikkimään ennen, kuin kaikki on selvää pässin lihaa.

    • Kisu4.v

      Kiitos neuvoista ja vinkeistä! :) Selvitän lisää lähiaikoina!

      • onneapennuille

        Hieno juttu. Toivottavasti syntyy monta pentua. Kannattaa pyytää vähintään 100€ pennusta. Maksajia kyllä löytyy, sillä monin paikoin pennuista on pulaa. Pentueen hoitaminen on mahtava kokemus. Toki pennuista on ikävä luopua, mutta teette monen kissanpentua etsivän perheen onnelliseksi ja saahan pentueesta hieman vaivanpalkkaa.


      • trolli.veisaa.vaan
        onneapennuille kirjoitti:

        Hieno juttu. Toivottavasti syntyy monta pentua. Kannattaa pyytää vähintään 100€ pennusta. Maksajia kyllä löytyy, sillä monin paikoin pennuista on pulaa. Pentueen hoitaminen on mahtava kokemus. Toki pennuista on ikävä luopua, mutta teette monen kissanpentua etsivän perheen onnelliseksi ja saahan pentueesta hieman vaivanpalkkaa.

        Siinä trollaa jo toistamiseen samassa ketjussa vakiotrollimme, entinen "vapausparasta" ja nykyinen multinikki! Tietäähän sen jo etukäteen, millaiset aloitukset vetävät trollinpenikkaamme kuin hunaja kärpäsiä. Tuli lähes kaikki avainsanatkin ihan samassa virren veivauksessa, joka on kuultu ehkä noin miljoona kertaa. "Vähintään 100e, pennuista on pulaa, mahtava kokemus, vaivanpalkkaa". Löytyiskö jotain, mitä ei olla kumottu ehkä noin se sama miljoona kertaa? :D Ai niin, ei löydy. Trollinpenikka hiljenee taas kunnes sama levy lähtee uudelleen päälle yhtä ponnettomana kuin aikaisemminkin. :''DD


      • niintekee
        trolli.veisaa.vaan kirjoitti:

        Siinä trollaa jo toistamiseen samassa ketjussa vakiotrollimme, entinen "vapausparasta" ja nykyinen multinikki! Tietäähän sen jo etukäteen, millaiset aloitukset vetävät trollinpenikkaamme kuin hunaja kärpäsiä. Tuli lähes kaikki avainsanatkin ihan samassa virren veivauksessa, joka on kuultu ehkä noin miljoona kertaa. "Vähintään 100e, pennuista on pulaa, mahtava kokemus, vaivanpalkkaa". Löytyiskö jotain, mitä ei olla kumottu ehkä noin se sama miljoona kertaa? :D Ai niin, ei löydy. Trollinpenikka hiljenee taas kunnes sama levy lähtee uudelleen päälle yhtä ponnettomana kuin aikaisemminkin. :''DD

        Samalla se tuli myös kerranneeksi muutaman hyvän pentutehtailijan tunnusmerkin. Sinänsä mukavaa, että samanhenkiset löytävät täällä toisensa, niin voivat kannustaa toisiaan välinpitämättömyyteen. Sääli vain, että noin vastuuttomilla on kissoja. Juuri siksi torit ja apulat ovat räjähtämispisteeseen asti täynnä niin pentuja kuin aikuisiakin kissoja. Noin vastuuttomien tehtailijoiden ansiosta siellä on jatkossakin varaa valita niillä, jotka pistävät sitten noiden kasvatteja eteenpäin kodinvaihtajina, hukkaavat ne päästettyään heitteille tai hylkäävät vaan. Mutta ei se mitään, kunhan siitä sai myyntihetkellä vaivan palkkaa.


      • tehtailijoilta.kisu.pois
        niintekee kirjoitti:

        Samalla se tuli myös kerranneeksi muutaman hyvän pentutehtailijan tunnusmerkin. Sinänsä mukavaa, että samanhenkiset löytävät täällä toisensa, niin voivat kannustaa toisiaan välinpitämättömyyteen. Sääli vain, että noin vastuuttomilla on kissoja. Juuri siksi torit ja apulat ovat räjähtämispisteeseen asti täynnä niin pentuja kuin aikuisiakin kissoja. Noin vastuuttomien tehtailijoiden ansiosta siellä on jatkossakin varaa valita niillä, jotka pistävät sitten noiden kasvatteja eteenpäin kodinvaihtajina, hukkaavat ne päästettyään heitteille tai hylkäävät vaan. Mutta ei se mitään, kunhan siitä sai myyntihetkellä vaivan palkkaa.

        Niin teki, mutta sitähän se tekee koko ajan ja käytännössä vaan auttaa tätä palstaa lukevia tajuamaan, millaisista oloista se kissa kannattaa ostaa ja mihin kysymyksiin sen kasvattajan on osattava vastata. Onneksi on liian idiootti tajuamaan, että tekee itselleen vain karhunpalveluksen näyttäessään, ettei sillä päässä paljon mitään liiku.

        Eräitä ei myöskään kiinnosta yhtään edes sen emon terveys, joka on NIIIIIIN rakas perheenjäsen. Pääasia, että pentuja tulee. Silläkään ei ole väliä, mitä geenejä pennut saa ei-välttis-niin-hyvältä-pennutusemoltaan, eihän se ole tehtailijan ongelma! Kunhan on emo kiltti, niin se riittää! Munkin kaksi kissaa on kilttejä. Siskon kaksi kissaa on kilttejä. Naapurin kissa on kiltti. Mummon kissa on kiltti. Ainoastaan mummon naapurin kissa on vähemmän kiltti. Kaikilla näillä muilla olisi tehtailijoiden päänsisällön mukaan pitänyt tehtailla pentue tai kaksi. Tai vaikka kolmas ja neljäskin! Kyllä nyt harmittaa, että omat on leikattu. :( Olisi saanut vaivanpalkkaakin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe