Aknesta eroon, lopullisesti

riririri

OSA 1.)

Päätin näin illan ratoksi valottaa koko kansaa miten ihon saa ihan oikeasti kuriin. Ilman kalliita tuotteita, intensiivisiä hoitoja tai täysin absurdeja neuvoja (pahin mitä olen tähän mennessä lukenut; "levitä virtsaa aknealueelle" - voi hyvä jumala toivon todella ettei kukaan ole päätynyt tätä kokeilemaan). Neuvoni painottuvat enemmän elämäntyyliin ja arkipäivisiin tapoihin sekä tottumuksiin. ÄLÄ LOPETA LUKEMISTA JA PYÖRITTELE SILMIÄSI, ihan tosissaan, tämä toimii. 99% varmuudella, mutta jotainhan sen terveen ihon saavuttamiseksi pitää tehdä. Uskon, että kuka vain joka on kärsinyt kauemman aikaa aknesta, käynyt läpi useamman lääkityksen kalliista ihonhoitotuotteista puhumattakaan, minkäänlaista apua ihon rauhoittumiseen löytämättä on valmis kokeilemaan elämäntapamuutoksia terveen ihon saavuttamiseksi. Elämäntavat sivuutetaan usein täysin, kun metsästetään sitä kuuluisaa ihmeparannusta akneen. Oman kokemukseni perusteella voin luvata, että elämä vain helpottuu kun myöntää sen faktan ettei kyseistä ihmetuotetta ole olemassakaan ja keskittyy kehon plus samalla ihon hoitamiseen niillä "oikeilla" tavoilla. Kun siitä ihmeparannus-ajatuksesta pääsee eroon pystyy kokoaikaisesti keskittymään sisäiseen ihonhoitoon. Tiivistän ja vedän mutkia suoriksi useassa otteessa, mutta kuten jokainen tietää; google on kaveri, mikäli joku asia jää kaivelemaan ja häiritsemään, tai jos haluaa tutkimustietoa teorian varmistamiseksi.

Tosiaan muutama varoituksen sana ennen kuin aloitetaan. Jos lukaiset tämän silmäillen läpi, et luultavasti saa tästä tekstistä mitään irti. Keskity ja mieti, pohdi näitä asiayhteyksiä tosissaan. Kirjoita vaikka muistiinpanoja ja mieti mistä mikäkin johtuu ja niin edelleen. Omistautumalla kehosi hoitoon saat siitä ne haikailemasi tulokset. Aknellakin on nimittäin joku syy, ja jos osaat oikein kartoittaa tilannettasi ja mahdollisia oireiluja, pääset suoraan ongelman ytimeen ja akne on helpompi nujertaa, lopullisesti. Niin ja toisin kuin ne jännittävät ihonhoitotuotteet ja lääkkeet jotka olemme yhdessä todenneet kelvottomiksi rahansyöjiksi, kokeilemalla näitä elämäntapamuutoksia et oikeastaan menetä mitään. Yleiskuntosi ja kehosi tila tosin saattavat radikaalisti muuttua positiiviseen suuntaan mutta hei, siitäkin selviää hengissä, eikös.

Pitemmittä puheitta, aluksi hiukan taustatietoa. Mielestäni on erittäin tärkeää ymmärtää miksi ja miten akne syntyy, jotta perimmäisen aiheuttajan osaa hoitaa oikealla tavalla. Akne on vartalon tapa viestittää kehossa vallitsevasta epätasapainosta. Jotta tämä ei kuulostaisi taivaalta tempaistulta teorialta niin selitetään hieman. Syy -> seuraus, akne on siis yksinkertaistettuna kehon tulehdustila. Mikä sitten mahdollisesti aiheuttaa tämän epätasapainon joka johtaa kehon tulehdustilan kohoamiseen? Olen rajannut syyt suurpiirteisesti kolmeen eri kategoriaan:

1.) Hormonitoiminnan epätasapaino
2.) Kehon kuormittuminen kuona-aineista
[3.) Yleiset elämäntavat ovat huonossa jamassa (kattaa ravinto nesteytys päihteet, uni, liikunta, stressi, hygienia jne. jne.]

Kolmannen laitoin sulkuihin, sillä elämäntavat ovat se HOITOKEINO kahden ylemmän ongelman nujertamiseen ja periaatteessa ihonhoidon toimiva pohja.

Kohdasta 1.) Tähän selitän vielä jotain tärkeää, mistä jo tiedätte mutta tavallaan ette. Kun lääkäri määrää teille antibiootteja, hän hoitaa ongelmaa tulehduksena. Akne on tulehdus, kuten jo tuossa aikaisemmin totesimme. Antibiootti voi vaikuttaa väliaikaisesti ihon kuntoon, mutta mikäli kehon sisällä myllertävää tulehdusta ei saada kuriin, akne uusiutuu alta aikayksikön. Plus se antibiootti tappaa aika kivasti kehosi oman bakteerikannan. Jos haluat lukea kauhutarinoita, googlettele mitä tapahtuu keholle useamman antibioottikuurin jälkeen. Mikäli tunsit piston rinnassasi ja koristuksia mahassa koska sinulla on useampi kuuri takana, ei huolta, siihenkin löytyy apua alempaa. Niin ja jos sinulla on antibioottikuuri menossa tällä hetkellä, älä missään nimessä jätä sitä kesken tämän tietoiskun jälkeen - antibioottikuuri tulee AINA syödä loppuun.
Usein lääkärit määräävät myös e-pillereitä, jotka tasaavat hormonitoimintaa. Suoraan e-pillereihin ei kannata vain hypätä puhtaan ihon toivossa, koska ne paljon puhutut haittavaikutukset (tässä kohtaa on hyvä googlata tutkimuksia, kauhistua ja antaa e-pillereille jyrkkä ei-tuomio) ja se ei välttämättä poista itse ongelmaa. Pian e-pillereiden lopettamisen jälkeen ihosi heittää hyvin varmasti uudelleen kuperkeikkaa.
Kohdasta 2.) Kyllä, olen tietoinen että ihmisellä on maksa ja maksa poistaa kehoon keertyvät kuonat. Mutta mikäli et kohtele maksaasi oikein (korvaat veden alkoholilla tai muuta yhtä hauskaa) maksasi on aikalailla pinkeässä kunnossa kuona-aineiden kanssa.
Kohdasta 3.) Huonot elämäntavat johtavat joko suoraan tulehdukseen tai kahteen edeltävään. Pidä välillä ruokapäiväkirjaa, sillä saatat tietämättäsi olla allerginen jollekkin ruoka-aineelle, joka aiheuttaa kehosi tulehdustilan kohoamisen.

22

2467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riririri

      OSA 2.)

      Yleisesti;

      - HYGIENIA (ihon ulkoinen hoito): kohtuus kaikessa. Peseminen ja hankaaminen voivat ärsyttää jo tulehtunutta ja arkaa ihoa. Älä käytä rajuja, geelimäisiä "akneiholle tarkoitettuja" tuotteita. Paras mahdollinen valinta on ihon oman kosteustasapainon ylläpitävä, rauhoittava tuote, joka myös putsaa ihon hyvin. Tuotteen happamuus eli pH-arvot kannattaa pohtia läpi. Kirsikkana kakun päälle valitse kaappiisi mahdollisimman luonnollisia tuotteita, jotka säästävät ihoa rajuilta kemikaaleilta. Esim. meikin poistamiseen voi kokeilla erilaisia öljyjä (;kookos-, jojoba-, manteliöljy jne. tai jos ituhippeily ei kertakaikkiaan iske niin metsästää vaan sitten meikinpoistoon tuotteen joka sisältää mahdollisimman vähän kemikaaleja) ja samoja öljyjä voi käyttää myös vartalon rasvaukseen tai apuna sheivauksessa. Kookos on henk. kohtainen lempparini, sillä se ei pelkästään kosteuta erinomaisesti vaan on myös luonnollisesti antiseptinen. Tuoksu on myös mielestäni kerrassaan herkullinen. Laimennettua teepuuöljyä voi myös käyttää silloin tällöin taputtelemalla vanupuikolla tai lapulla epäpuhtauksien päälle mutta vain paikallisesti, sillä teepuöljy on tujua tavaraa. Se on myöskin antiseptinen. Huomioi kuitenkin, että vaikka teepuuöljy hoitaa tulehdusta, se myös kuivattaa ihoa - muista kosteutus, halutessasi voit paikallishoitoon sekoittaa muutaman tipan teepuuöljyä kosteusvoiteeseesi ja taputella sitä epäpuhtauksien päälle.

      Tässä vielä ihonhoidon hyvä pohja, rutiinit ovat tärkeitä ihon paranemisessa. Pysy kuulaisesti siinä mukana.
      [1.) meikinpoistaminen. ^ Yllä mainittu ne hyvät tavat.]
      2.) ihon peseminen. Pitäydy yhdessä tai kahdessa tuotteessa. Esim. aamulle joku rauhoittava maitomainen, illalle päivän aikana keertyneen lian poistamiseen vaikka hellävarainen vaahtoava, mutta samalla jämpti, puhdistustuote. Hiero ensin suht kuivalle iholle puhdistustuotetta HELLÄSTI pyörivin liikkein. Muista myös kaula ja korvien ympärys, sekä ohmiot. Silmänympärysten kanssa superhellästi tai jätä kokonaan väliin, mikäli koet meikinpuhdistuksen tehneen tehtävänsä.
      3.) Huuhtele iho vedellä. Vältä liian kuumaa ja kylmää vettä. Kivan viileähkö vesi ei pese ihon omia öljyjä pois.
      4.) Taputtele iho kuivaksi. Paino sanalla taputtele.
      5.) Sitten kosteutus, tämä on tärkeä vaihe. Aamuisin on hyvä käyttää jotain ihoa suojaavaa ja hoitavaa kosteusvoidetta, aurinkosuoja on aina iso plussa. Aurinkosuojan voi toki levittää jälkikäteenkin. Yölle voi hankkia hiukan kosteuttavamman tuotteen. Jos haluat, käytä silmänympäryksille myös omaa tuotettaan. Taputtele tuote hankaamisen sijaan, silmien ympärysiho on superherkkää.
      Muista AINA aurinkosuoja, UV-säteily ei ole mikään kiva juttu, ihan oikeasti. Jos tekee mieli hankkia mieletön jerseyshorerusketus, hanki se mieluumin purkista, vältyt ihosyöpäriskiltä ja elefantti-iholta. Tässäkin kohtaa pidän lippuani korkealla luontaisille itseruskettaville. Sen oikean metsästäminen vie aikaa mutta on se sen veroista.
      [6.) Kuoriminen, tämän kanssa olen hiukan epävarma. Niin ja tämä olisi toki kuulunut kohtien neljä ja viisi väliin, mutta koska se ei ole välttämätöntä, tungin sen tähän. Joillekkin kuoriminen on välttämätöntä, joillekkin se tekee enemmän hallaa kuin hyvää. Kuorintavoiteita tulee käyttää harkiten, hellävaraisuus kunniaan tämänkin kanssa. Kukkivaa ihoa ei missään nimessä saa mennä kuorimaan. Ihoa saa kuoria vasta sitten, kun yhtäkään avohavaa eli aktiivista epäpuhtautta ei kasvoilla ole. Ja silloinkin kasvojen ihoa tulee kuoria harvakseltaan, ehkä kerran tai kaksi kuukaudessa.]

      Kannattaa myös pitää mahdollisimman usein meikittömiä päiviä ja vaihtaa kemikaalipommit luonnollisiin vaihtoehtoihin, jotka kaunistautumisen ohella hoitavat ihoa. Mikäli haluaa panostaa laatutuotteisiin, Dr. Hauscha voi hyvinkin olla sinun valintasi. Pienemmällä budjetilla luontaistuotenettikaupoissa surffaaminen ei ole pahitteeksi. Kannattaa vaan boikotoida tuotteita jotka sisältävät hajusteita tai silikonia. Jos haluat tietää miksi, tässä kohtaa on hyvä googlettaa silikonin plus muiden kivojen kemikaalien yhteydestä akneen ja kehon tulehduksiin. Youtubesta löytyy loistavia dokumentteja kosmetiikan sisältämistä kemikaalipitoisuuksista.

    • riririri

      OSA 3.)

      Sitten lisää itsestäänselvyyksiä. Pese kädet huolellisesti ennenkuin kosketat tulehtunutta ihoa. Älä näprää ja puristele, jätät vain ruman arven ja hidastat ihon paranemisprosessia. Puhelin kannattaa silloin tällöin desinfioida mikäli on tapana roikkua luuri poskella useampi tunti päivässä. Tyynyliinaa ja kasvo- sekä vartalopyyhettä tulee vaihtaa muutaman päivän/käytön välein. Molemmat kun keräävät itseensä pölyä ja bakteereja kiitettävän määrän. Mikäli haluaa, voi kasvojen kuivaamiseen käyttää palan talouspaperia. Muista, että kuivatessa kasvot pitää taputella kuiviksi, ei hinkata, jottet riko valmiiksi herkkää ihoa. Kannattaa kokeilla vaihtaa pyykinpesuaine mahdollisimman hellävaraiseen, allergikoille suunniteltuun tuotteeseen. Tiivistettynä, hoida ihoasi sen tyypistä huolimatta hellävaraisesti. Käyttämällä tujuja geelejä sekoitat ihosi mekanismit lopullisesti, ne kuivattavat ja poistavat ihon oman kosteustasapainon ja öljyntuotannon täysin. Iholla kuuluu olla oma rasvakerros, joka hoitaa ja ylläpitää tervettä ihoa. Se vain täytyy hoitaa takaisin normaalille tasolle.

      - UNI : Tämä on niin itsestäänselvää hyvät ihmiset, että menkää ja googlettakaa miksi uni on tärkeää keholle ja siinä samalla iholle. Avainsanoja ja yhteyksiä itsenäiseen tutkimiseen (mistä siis kannattaa lukea ymmärtääkseen kupletin juonen): hormonit, stressi, verensokeri, kehon fyysinen (miksei henkinenkin, kuitenkin yhteydessä stressiin) palautuminen.
      -> Löydä itsellesi sopiva tuntimäärä unta, kunnioita unirytmiäsi.

      - LIIKUNTA : ^ Sama urheilun kanssa. Avainsanoja ja yhteyksiä itsenäiseen tutkimiseen; aineenvaihdunta, kuona-aineiden poistuminen kehosta liikunnan avulla, stressin lievitys, unen laadun parantuminen.
      -> Harrasta nyt vaan sitä liikuntaa. Pelkkä puolen tunnin kävelylenkki virkistää kehoasi suuresti. Muutama hassu tunti hikiliikuntaa ei olisi pahitteeksi. Kohtuus tässäkin, anna kehollesi myös lepopäiviä riittävästi.

      - PÄIHTEET : Googlettamalla löytyy suuret määrät luotettavaa tutkimustietoa päihteiden vaikutuksesta. Tiivistämällä nopeasti toteamme, että alkoholipitoiset juomat sisältävät runsaasti sokeria ja gluteenia. Tupakasta ei varmaan edes tarvitse mainita, sekin on niin selvä juttu.
      -> Jätä se kalja ja rööki nyt väliin. Lopeta tai ainakin vähennä radikaalisti.

      - RAVINTO JA NESTEYTYS : Tämä on varmasti yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein askel kohti tervettä ihoa. Miksi? Koska ravinto neste -> rakennusaine terveille soluille, ihosi nimittäin rakentuu soluista. Puoli kiloa kasviksia ei ole vitsi.
      Ravinnon kanssa keskity
      1.) TULEHDUSTA LIEVITTÄVIIN raaka-aineisiin. Näitä mm. värikkäät kasvikset, hedelmät, täysjyvätuotteet, pähkinät ja siemenet, marjat, kasviöljyt (puhdas oliiviöljy, kookosöljy, pellavasiemenöljy, avokado jne.) ja kalaöljyt (omegat 3 ja 6).
      2.) Vältä ja jätä pois TULEHDUSTA AIHEUTTAVIA/LISÄÄVIÄ mm. puhdas, valkoinen sokeri (varmasti yksi pahimmista, luovu tästä ihan suosiolla), maitotuotteet (horjuttaa hormonitasapainoa, sisältää estrogeeniä jne.) punainen liha, vaaleat viljatuotteet (gluteeni, sisältää valkoista sokeria), eläinrasvoja. Myös prosessoitu einesruoka olisi hyvä jättää pois. Kyllä, kaikille pakastepizzoille ja -herkuille on vaan sanottava ei. Kannattaa myös tutkia tuoteselosteet läpi ja opetella välttämään ruokia jotka on kasattu kokonoon ns. turhista lisäaineista. Jos haluat vetää ihan tosissaan, kokeile jättää eläintuotteet kalaa lukuunottamatta pois muutamaksi kuukaudeksi.

      Tärkeintä on syödä terveellisesti ja säännöllisesti. Jos et tähän mennessä ole oppinut syömään aamupalaa, kannattaa ihan avoimin mielin alkaa siihen panostaa. Kaurapuuro mustikka yhdistelmä toimii hyvin päivän aloituksena, sillä puhdas kaura hoitaa vatsaa ja marjat sisältävät runsaasti kuitua. Koita pitää verensokeri tasaisena, välipalat (hedelmät, pähkinät jne.) kunniaan. Googlaa tässä välissä lisää mitä kannattaa ja mitä ei missään nimessä kannata syödä ja tee jonkinlainen ruokaplääni ja lista itsellesi. Kyllä niistä terveellisistäkin raaka-aineista saa kursittua herkullisia annoksia, pitää vaan harjoitella ja kokeilla, opetella maustamaanja valmistamaan ruoat oman maun mukaisiksi.

      Ravintolisien syöminen tukee myös kehoa ja ihoasi paranemaan. Täällä pohjoisessa on hyvä muistaa itseään vitamiineilla. Maitohappobakteerit ylläpitävät tervettä vatsaa ja kehoa (apu antibioottikuuriputkiin). Tärkeää on myös ottaa kaiken tämän lisänä kalaöljyjä, sillä ne ihan oikeasti auttavat. Sinkki (ellei pillerimuodossa maistu niin vihreät kasvikset, siemenet) ja beetakaroteeni (popsi popsi porkkanaa) ovat tärkeitä ihon paranemisen tukemisessa.

    • riririri

      OSA 4.)

      NESTEYTYS on todella tärkeää. Solut tarvitsevat puhdasta vettä ja maksasi tarvitsee runsaasti vettä toimiakseen jotta kuonat pääsevät liikkeelle. Onhan se vesi muutenkin toki tärkeää mutta nuo nyt ensimmäisenä tulee mieleen ihon kannalta. Googlaile ihmeessä lisää samalla kun juot lasillisen vettä. Juo runsaasti vettä päivän mittaan, lasillinen siellä täällä. Nopea aineenvaihdunta toki aiheuttaa useampia vessassakäyntejä mutta hei, kauneudesta pitää kärsiä vai miten se meni. Erityisesti aamulla, ennen ensimmäistä ruokaa kannattaa nauttia iso lasillinen vettä. Korvaa sokeriset limut, mehut ja tiivisteet sekä maito kokonaan vedellä.

      Pitää vain tutkiskella ja kokeilla mikä toimii ja mikä ei, mikä maistuu omasta mielestä hyvältä ja niihin kasvisruokiin kyllä tottuu. Ymmärrän että täydellinen elämäntapamuutos voi olla joillekkin täysin mahdotonta, rahallisesti tai esimerkiksi töiden takia. Kannattaa silti asettaa tavoitteita näidenkin asioiden suhteen, sillä askel se on pienikin askel ja jos ihosi saa sinut tuntemaan olosi surkeaksi, miksi et kokeilisi? Tavoitteiden saavuttamiseksi on tehtävä töitä ja nähtävä vaivaa, joskus joka priorisoitava arvoja uudelleen.

      Tässä suurinpiirtein kaikki mitä minulla on neuvottavana ja mitä nyt kerralla tuli mieleen. Lisäilen jos jotain tärkeää jäi uupumaan. Tämä vaatii kärsivällisyyttä, sillä tulokset eivät saavu yhdessä yössä. Vaivannökö palkitaan, itselläni kahden kuukauden jälkeen alkoi näkyä selkeästi muutoksia ihon paranemisessa ja siitä sitten nopeammin suunta aina vain ylemmäs. Onneksi olkoon jos luit koko tekstin ja motivoiduit parantamaan kehosi kuntoa, sillä ansaitset sen, ansaitset hyvän olon. Lykkyä tykö teille kaikille tämän tappelun kanssa, voin vakuuttaa että omalla kohdallani se oli rankka ja mutkikas mutta täällä ollaan - ihoni ei koskaan ole voinut näin hyvin ja tunnen oloni erittäin kauniiksi.

      Jos jollakulla kiinnostaa, selvitän mieluusti omat taustani ja tappeluni ihoni kanssa teille luettavaksi, jos esimerkiksi vertaistuki tai motivaation lähde kiinnostaa. Ymmärrän myös mikäli jotakuta askarruttaa minkä näköinen oli lähtötilanteeni ja millainen ihoni on nykyään. Voin jopa kuvia antaa tämän elämäntavat ihonhoitona-teoriani tueksi, mikäli joku sitä vaatii. Olen nykyään nimittäin täydellisen sujut itseni kanssa. Muutokset elämäntavoissa eivät pelkästään antaneet minulle kiitokseksi tervettä ihoa, vaan urheilun ja hyvän ruokailun myötä kehoni on pienessä ajassa muuttunut varsin viehättäväksi - vaikka itse niin sanonkin. Ja se, että minä sanon näin, kertoo muutoksesta paljon, sillä vääristyneen kehonkuvan ja masennuksen täytteiset viime vuodet veivät minulta paljon, itsetunnosta ja elämästä. Nyt voin rehellisesti sanoa, etten ole koskaan ollut näin onnellinen siitä, että minä olen minä. Minusta tuntuu hyvältä olla minä. Se on aika saatanan paljon.

      Kertokaa ihmeessä miten kävi kokeilujakson jälkeen? Lievittyikö akne? Voitteko paremmin? Tsemppiä kaikille, kyllä te sen aknen nujerratte!

      Jos jotain kysyttävää jäi niin kysykää, mielelläni vastaan.

      • Roansyönyt

        Kiitos tästä!! Itsekin kärsinyt aknesta 15v ja kokeillut kaikki lääkkeet ja hoidot ja viimeiset 6v perehtynyt ruokavaliohoitoon ja pikku hiljaa noihin muihin asioihin joista puhuit, ja niin se vaan on että ne toimii. Helppoahan olisi jos vaan söisi lääkekuurin ja akne olisi selätetty, mutta aika moni joutuu syömään monia kuureja löytämättä pysyvää apua, aknetaipumus monilla poistuu iän/synnytysten myötä, mutta niin kauan kun sitä on, sen kanssa on elettävä. Itsekuria tämä vaatii ja itsellä vielä harjoittelemista asian kanssa, helpottavaa kuitenkin tietää että pystyn tämän itse hoitamaan ilman ulkopuolista apua, aknen hoito on tosiaan aika kokomaisvaltaista, joka sisältää kaikki mainitsemasi asiat, joista itsekin nostaisin ravinnon tärkeimmäksi. Bonuksena saa hyvän olon ja mahdollisesti pääsee monista muistakin vaivoista eroon, että todella kokeilemisen arvoinen juttu näin ihan muutenkin terveyden kannalta, parempi se on jo nuorena omaksua terveelliset elintavat niin välttyy ehkä tulevaisuudessa muilta taudeilta.

        Saako kysyä minkä ikäinen oot ja kauan olit kärsinyt aknesta tätä ennen? Ja mitä lääkkeitä olet syönyt/hoitoja saanut?


      • riririri
        Roansyönyt kirjoitti:

        Kiitos tästä!! Itsekin kärsinyt aknesta 15v ja kokeillut kaikki lääkkeet ja hoidot ja viimeiset 6v perehtynyt ruokavaliohoitoon ja pikku hiljaa noihin muihin asioihin joista puhuit, ja niin se vaan on että ne toimii. Helppoahan olisi jos vaan söisi lääkekuurin ja akne olisi selätetty, mutta aika moni joutuu syömään monia kuureja löytämättä pysyvää apua, aknetaipumus monilla poistuu iän/synnytysten myötä, mutta niin kauan kun sitä on, sen kanssa on elettävä. Itsekuria tämä vaatii ja itsellä vielä harjoittelemista asian kanssa, helpottavaa kuitenkin tietää että pystyn tämän itse hoitamaan ilman ulkopuolista apua, aknen hoito on tosiaan aika kokomaisvaltaista, joka sisältää kaikki mainitsemasi asiat, joista itsekin nostaisin ravinnon tärkeimmäksi. Bonuksena saa hyvän olon ja mahdollisesti pääsee monista muistakin vaivoista eroon, että todella kokeilemisen arvoinen juttu näin ihan muutenkin terveyden kannalta, parempi se on jo nuorena omaksua terveelliset elintavat niin välttyy ehkä tulevaisuudessa muilta taudeilta.

        Saako kysyä minkä ikäinen oot ja kauan olit kärsinyt aknesta tätä ennen? Ja mitä lääkkeitä olet syönyt/hoitoja saanut?

        Moi!

        Pienellä viiveellä (hups, muutama vuosi) vastaan viimein tänne. Hukkasin koko keskusteluthreadin ja saatoin jopa unohtaa että tänne kirjoittelin. :-D No, täällä ollaan taas.

        Saa toki kysellä. Kärsin siis aknesta 18-20-vuotiaana. 16-vuotiaana ihoni alko pikkuhiljaa kääntämään kelkkaansa huonompaan suuntaan, mutta 18-vuotiaana iho alkoi olla todella pahassa jamassa. Tai sellaisessa kunnossa, että sitä voi akneksi kutsua. Esimerkiksi wanhojen tansseissa otettuja kuvia en edes halua katsoa, pelkästä tunne-muistosta siltä päivältä tulee vain paha mieli. Häpesin ihoani niin paljon, että kadutti kyseisenä päivänä että päätin wanhat tanssia.

        Olen syönyt kaksi antibiottikuuria. Tarkkoja nimikkeitä en antibiooteille muista, mutta kahteen kertaan taisin samaista lääkettä syödä. Toinen kuuri kesti kauemman aikaa. Lisäksi iholle on määrätty lukuisia erilaisia voiteita, mm. voide jossa sama vaikuttava aine kuin roa-kuurissa, mutta no, paikallisestihan sitä pystyi vain käyttämään. Näpyt peittivät kauttaaltaan kasvoni, pahimmassa jamassa olivat erityisesti posket, leuka ja otsa sekä ohimot. Omalla kohdallani akne keskittyi siis vain kasvojen iholle, mikä myös aiheutti hämmennystä. Myöhemmin ymmärsin jättää ihon kosteustasapainoa herjaavat pesuaineet pois. Pahin virhe (luultavasti ikinä) oli käyttää antibakteerista saippuaa kasvoille. Iholla oli kirjaimellisesti helvetti irti sen jälkeen ja se tila kesti pitkään. Pesin kokonaan ihon oman bakteerikannan ja luontaisen kosteuden ylläpitomekanismin pois. Seuraukset olivat kyllä sen muikaiset.

        Jos jotain olen tässä sitten viime tekstistä oppinut, niin älkää hyvät ihmiset peskö ihoanne niillä tujilla saippuoilla. Itse jopa jätin aamuin-illoin-vedellä-lotraamis-taktiikan kokonaan pois. Nykyään saan yhden finnin korkeintaan jos on se aika kuusta/olen syönyt paljon maitoa sisältäviä tuotteita,mutta näissäkin tapauksessa se on todella harvinaista. Muuten ihoni on täysin kunnossa ja aknen jättämät arvet ovat myös haalenneet pois. Kehtaan käydä ihmisten ilmoilla ilman paksua meikkiä mikä on _taivaallista_.

        Ihon pesuni siis koostuu aamulla siitä, että pyyhin sen kosteuttaan kasvoveteen dipatulla vanulapulla, jonka jälkeen levitän kosteusvoiteen. Illalla pesen meikit hajustamattomilla meikinpostoliinoilla (kertakäyttöiset) ja pyyhin kasvot vielä kasvovedellä. Jonka jälkeen probioottiseen ihonhoitoon kuuluva kasvovoide. (Auttoi muuten paljon Esse-niminen ihonhoitosarja, maksaa hunajaa mutta tulokset ovat sen arvoiset!)

        Siinäpä pitkästä aikaa jotain. Aknesta puhuminen tuntuu nyt jotenkin kaukaiselta kun ei ole enää aikoihin sitä ongelmaa ollut. Tämän hetkinen ikä siis 21.


    • Niin_totta

      Kiitos tyhjentävästä postauksesta; en voisi enempää olla kanssasi samaa mieltä - saman taistelun olen käynyt ja todennut juuri nuo mainitsemasi asiat kulmakiviksi sille, että ihon saisi paranemaan.

      • riririri

        Eipä midistä!

        Näinpä. Tuntuu kyllä että maailma missä nykyään elellään (esimerkki aiheesta: jollain karjatiloilla lihakarjalle syötetään karjan luontaisen vihreän ruokavalion lisäksi halpoja karkkeja kuten skittles??) on jotenki niin eriskummallinen tehotuotannon ja markkinoinnin keskellä että ei herranjumala. Ihan kivahan se on tietää mitä omaan kehoonsa laittaa, varsinkin jos syö tehotuotannolla sokerilla kasvatettua lihaa. Nam.


    • Syönlihaa

      Miks liha ei käy akne ihoiselle

      • riririri

        Googlaile. Kehotan myös etsimään tietoa (ah niin suomalaisille rakkaasta) maidosta, ja sen vaikutuksista kehoon (->ihoon). Nykyään tulee boikotoitua maitotuotteita uskomattomin tuloksin.


    • lwetjltqj

      Kaikki mahdolliset on kokeiltu ja kokemustakin kertynyt jo 20 v aknesta. Mikään ei ole toistaiseksi auttanut. Onhan se kiva jos jollakulla auttaa noinkin simppelit keinot.

      • sdfghjklkghh

        Joillakin akne on "ohjelmoitu" geeneihin, eikä siitä pääse eroon juuri millään. Antibiotiitkin sun muut on turha. Ainoa josta oli apua oli Isotretinoin kuuri.


      • riririri

        Totta, joillakin tauti tulee ihan perimäpohjalta. Nimenomaan tauti, sillä no, akne on ihon sairaus. Nykyään tulehdussairauksiin kyllä löydetään onneksi useita ratkaisevia hoitokeinoja.

        Mutta hei, ei se liikunnan lisääminen ja terveellinen ruoka ainakaan tilannetta pahenna!


    • kukkuja_

      Heippa!

      Itseäni on auttanut seuravat ruokavalio muutokset: vähän maitotuotteita ja viljaa (tattaria, hirssiä tilalle), paljon vettä, kohtuullisesti pellavasiemen öljyä (sisältää paljon omega 3:sta ja tasapainottaa kehon omega 3 ja 6 tasapainoa), kuuriluontoisesti macajauhe sekä frantsilan harmonella (tasapainottavat hormonitoimintaa), ruokasooda-vesi (ehkäisee tulehdustiloja kehossa kuulemma?), sinkkilisä ja b-vitamiinilisä (solgar-merkkinen), porkkanamehua päivittäin (muuttuu kehossa a-vitamiiniksi --> ehkäisee aknea). Pesen ihon pelkällä vedellä eli annan ihon hoitaa itse itseään. Käytän meikkiä vain yksittäisen näpyn päälle. Aloe vera geeli on hyvä tulehtuneelle iholle ja hyvä meikinpoistoon. Olen myös kasvissyöjä, joten syön paljon kasviksia ja hedelmiä. Toivottavasti on apua tästä.

      • riririri

        Tuo porkkanamehu on laitettava testiin. Etenkin ennen kesää tai ulkomaanmatkoja oon kyllä suurkuluttanut porkkanaa ihan vaan testimielessä josko vaikuttais kauniin rusketuksen saamiseen... Kaikkea on kokeiltava!


    • maailmannainennn

      Kiitos, sinulle, erittäin paljon näistä ohjeista :) Olen 14 vuotias, 2001 syntynyt, tyttö, olen kärsinyt pahan aknen kanssa 3-4 vuotta. Tektistäsi on paljon apua minulle varmasti. Alan liikkumaan enemmän ja hoitamaan naamaani paremmin ja syömään hyvin. Kopioin nuo kaikki tekstit tonne mun hotmailin, asiakirjaan, että voin sieltä sitte käyä kattoon niitä, jos unohdan :) Oikeesti kiitoskiitoskiitos!

      • riririri

        Eipä mitään, ilo jakaa omaa kokemusta ja sen myötä tullutta tietoa muille samasta ongelmasta kärsiville! :-) Toivottavasti nämä jutut/oma tutkimus aiheesta ovat innostaneet muutoksiin ja tuottaneet tulosta.


    • Acneako

      Itse sain aknen/lievä ruusufinnitaudin, ei diagnoosia toistaiseksi, lähemmäs viisikymppisenä. Sitä ennen koko elämäni söin mitä sattuu ja milloin sattuu. Ihoa ei ole tarvinnut koskaan hoitaa, puhdistamiseen on riittänyt vesi, kosteutukseen kosteusvoiteet...siinä kaikki.

      No sitten vaihdoin leivän ja muut höttöhiilarit itsetehtyyn siemenleipään, koska vatsa ei tuntunut enää sietävän viljoja ja maitoa. Siemenleipä on täynnä hyviä öljyjä, runsaskalorista ja erittäin maukasta tietysti. Siitä alkoi akne. Keho ei sietänyt runsasta määrää siemen/pähkinäöljyjä kai sitten? Ehkä niiden kuumentaminen on se huono juttu? Tuntuu että tauti johtuu jostain muuttuneista sisäisistä tekijöistä. En tiedä muita muuttuneita tekijäitä...ehkä aurinkoa liikaa...Talia tulee vissin liikaa, se ei pääse ihon pintaan asti. Iho on normisti pintakuivahko niinkuin ollut minulla aina. Onko kohtalotovereita? Antibiootteja en halua.

    • Megira

      Tilasin puolasta derminax pillerit 3 kk annoksen.pillerit tuli tänään ja aloitin kuurin saman tien.otan ennen jälkeen kuvat ja kerron teille jos nämä.nyt auttais tähän 28 vuotiaan naisen akneen joka on kestäny yli 8 vuotta.kaikki antibiootti kuurit ym on kokeiltu moneen kertaan ja mikään ei ole auttanut.päätin aloittaa ruaccutan kuurin ja luin netistä vähän keskusteluja.päätin kokeilla derminaxia ennen ruaccutani jos se nyt auttais.kyseessä on siis luontaistuote.

      • akne247

        Itselläkin alkaa olemaan jo mitta täynnä aknen kanssa ja lähen kokeilemaan tätä uutta sinistä valoa,joka kuulemma auttaa tosihyvin tappamalla bakteerit. Tässä 1 esimerkki tutkimuksesta mihin olen perehtynyt.

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2923954/pdf/jcad_2_3_44.pdf

        enemmän kun perehtysin niin salolaisella LEDTAILOR:illa on kyseistä sinistä valoa myynnissä psoriasikseen,mikä siis on sama laite kuin aknenhoidoissa käytetyt valot.
        Toivotaan,että tehoisi.


      • beaty84

        Hei! oletteko saanut apua akneen? Täältä löytyisi tehokas keino :)


    • Anonyymi

      Tässä mun neuvot: ei öljyjä, vehnää, maitotuotteita. Syö riittävästi -> matala stressi, hyvä uni. Sit puhdistus sitruunamehu ruokasooda 🍋 , muuten pelkkä vedellä huuhtelu.
      Ei kalliita kemikaaleja tai lääkkeitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1476
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1194
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe