Tseffien jälkkärit

simppeliimakaipaanniin

"Kalle on the beach" teki jotain tiramisuun viittaavaa tänään ja kauaksi jäi osaamisessaan - oikein tunsin myötähäpeää hänen tekeleensä takia.

Joten on oikeastaan pakko antaa resepti simppelin tiramisun tekoon (ei munaa eikä liivatetta) eli ensin valmistetaan vahva kahvi - noin desi espresso, murukahvi tai tupla-annos suodatinkahvia normaaliin nähden antaen jäähtyä ja maustetaan Amaretto-liköörillä maun mukaan (tämä 12 keksin määrän mukaan).

Seuraavaksi otetaan rasiallinen (noin 250 grammaa) mascarpone-tuorejuustoa (voi ohentaa tilkalla kermaa tai maitoa, jos vaikuttaa liian paksulta) kulhoon, maustetaan se tomusokerilla ja vaniljalla (aidolla tai uutteella) kunnes maku on kohdillaan. Toiseen kulhoon pari desiä kermaa, joka vatkataan kuohkeaksi ja tämä kermavaahto sekoitetaan varovasti mascarponen sekaan aikaansaaden kuohkean massan.

Valitsemasi astian pohjalle kerros Savoyardi-keksejä (itselläni pieni vuoka, johon mahtuu 6 keksiä rinnakkain), kostuta keksit kahvi/likööri-nesteellä noin kaksi ruokalusikallista per keksi (älä kastele keksejä liikaa - ne vettyvät helposti), lisää päälle puolet mascarpone/kerma-massasta, tasoita, lisää toinen kerros keksejä ja kostuta ne kuten edelliset, lisää loput massasta päälle ja tasoita, kelmu päälle ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi vetäytymään.

Tarjoile palana lautasella kaakao-jauhetta päälle ripotellen ja muutama tuore marja oheen kuten kotimaista vadelmaa tai mansikkaa ja nautinto on taattu.

Reseptiä voi muunnella monella tavalla käyttäen kostutukseen kaakaota, erilaisia hedelmämehuja jne.. mutta kahvi ja amaretto vain toimii mielestäni parhaiten - tärkeintä on tehdä kuohkea massa kermasta ja mascarponesta ja olla kostuttamatta keksejä liikaa ettei niistä tule vetisiä.

Parasta misu on oikeastaan "dagen efter" eli jos aamulla tekee niin illalla on syötävissä.

Niin usein ruoka-ohjelmissa näkee keksien liikaa kastelemista tai pidemmän kaavan mukaista kananmunan ja liivatteen käyttöä vaikka kuohkean ja maistuvan misun saa tehdyksi huomattavasti helpommin ja maukkaammin.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etsilleenjatolleen

      Niin nämä "loskat suuhun"-apukokit eivät vain osaa tehdä simppeleitä italialaisia ruokia - näkihän sen jo pastan keittämisen epävarmuudessa - "en koskaan oikein osaa keittää okeaa määrää" vaikka se on jo lähes jokaisella hanskassa.

      Kallen tiramisu-muunnelma oli kyllä pahnan pohjimmainen - björkki ei olisi sitä hyväksynyt saati sitten minä.

      Ei se niin vaikeaa ole vaan vaatii vain hieman tottumusta, mutta osoitti myös kundin taidon tason eli heikon ja silti tämä pelle on saanut oman ohjelmansa kuten myös Sara LaFountain eli kansanomaisesti Saara Kuronen, jonka ohjelma äitinsä kanssa teki kyllä pahaa niin bouillabaisseelle kuin kuulohermoille - kuvitele kuulevasi samaa schaissea kimitystä aamusta iltaan ja muka selviytyväsi hengissä - no nounou ja nou.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe