Usein toistuva B-streptokokki emättimessä

b-streptokokki

Onko muilla ollut usein, jopa kuukausittain toistuvaa B-streptokokkia emättimessä?

Itselläni on ollut jo kaksi ja tuntuu, että taas on oireita alhaalla, tosin paljon lievempänä mutta kiusallisina. En ole raskaana, enkä ole ollut. Sanotaan terveyskeskuksessa ja gynekologilla, että oireetonta b-streptokokkia ei tarvitse välttämättä hoitaa. Tuskin menisin edes otattamaan näytteitä, jos minulla ei oireita siihen olisi. Lääkärien fiksu käsitys hoitoon siis.

Ensimmäinen b-streptokokki ilmaantui ensimmäisen sukupuoliherpes tulehduksen jälkeen. Herpeksen ensioireet olivat aivan järkyttävät, kaikki tyypilliset ensi-infektion oireet: kuumetta, kutinaa, polttelevaa tunnetta alapäässä, nivuskipua. Rakkulat ilmaantuivat välilihan ja peräaukon seudulle. Olivat todella kivuliaita ja yöt yhtä tuskaa. Tuntui, että kuolema tulee. Sain tuolloin herpeksen ensioireiden aikaan asiklovir lääkityksen 5 päiväksi ja 10 pv antibiootti kuurin tulehdusten varalle. Tuolloin en vielä tiennyt streptokokki tulehduksesta. Söin toisen 5 päivän lääkityksen perään ja kolmannen vielä.

Minulla jatkui herpes lääkityksen jälkeen oireet, minkä vuoksi hakeuduin terveyskeskukseen ja pariin otteeseen yksityiselle gynekologille. Suositeltiin vain maitohappobakteereita ja yms. poppakonsteja. Muutamaa viikkoa myöhemmin otettiin näyte terveyskeskuksessa ja B-streptokokki oli . Hoidoksi sain dalacin kuurin, joka poisti oireet viikoksi, mutta taas myöhemmin litkumainen juokseva valkovuoto yltyi, samoten kuin kutina ja kirvely. Otettiin taas terveyskeskuksessa emätinnäyte melko pian kuurin loppumisen jälkeen, mutta tulos oli negatiivinen hiivalle ja b-streptokokille. Hajua ei ole ollut vuodossa missään vaiheessa. Eikä bakteerivaginoosia ole todettu testien perusteella, papa ja emätinnäytteet.

Vaivojeni kanssa jonkin aikaa jälleen kärvistelleenä ja maitohappobakteerien kanssa taiteillen oireeni pysyivät jotensaki kurissa. Kunnes menin myöhemmin kolmannen kerran otattamaan näytteen ja tuolloin streptokokki oli kahdella plussalla. Kuuriksi 7 päivän kefexin 3 kertaa päivässä. Hiivatulehdus ollut aina negatiivinen.

No nyt edellisestä antibioottikuurista on kulunut kuukausi ja olen tunnollisesti käyttänyt maitohappobakteereita ja Ovestin 1mg-voidetta hoitamaan mahdollista kuivumista. Mutta jälleen oireita tuntuu olevan.

B-streptokokin aikaan oireinani ovat olleet jumalaton kutina, alapään nipistely, kirvelevä litkumainen valkovuoto, alavatsakivut, inhottava tunne häpyhuulien sisäpuolilla ja alaselänkivut. Nyt nuo oireet ovat taas päällä lievempinä tosin. Litkumaista vuotoa ei ole ollut pitkään aikaan.

PAPA-koe minulta otettiin ensimmäisen näytteen yhteydessä. PAPA-luokka oli 2 ja viitteitä HPV-infektioon. Mitään kondylooma syyliä ei ole silmillä nähtävissä ulkopuolella. Etikkapenslausta ei ole tehty. PAPA-koe suositeltiin otettavaksi puolen vuoden päästä uudelleen. Voiko tuo HPV oireilla noilla strepton kaltaisilla oireilla? Lähettettä minusta ei ole tehty vielä eteenpäin. Terveyskeskuksessa kun nuo lääkärit eivät tajua mitään. Pitää varmaan vaatia.

Onko teillä jotain keinoa millä voisin hoitaa ja ennaltaehkäistä usein toistuvaa streptokokki tulehdusta? Kerran viikossa olen laittanut maitohappobakteeri valmisteita (Lactal, Vagibalance) emättimeen ja Ovestin 1mg voidetta / 2 krt viikossa. Olen myös lisännyt ruokavaliooni vitamiineja ja en syö sokeria yms. Myös happamat maitotuotteet olen ottanut ruokavaliooni osaksi. Maitohappobakteereita myös suunkautta otettuna.

Samaan aikaan syön herpeksen estolääkitystä, jonka gynekologi minulle määräsi, kun ei ole varmuutta onko herpes oireilevana koko ajan. Asikloviiria 800mg / puolikas aamuin illoin. Ainakin peräaukon kutina on loppunut, jota minulla on ollut koko ajan herpeksen ensimmäisten oireiden jälkeen. Joskus ilmaantuu pieniä haavaumia, mutta dekspanthenolilla ne pysyvät pois. Jotaki hyvää tapahtunut sentään :)

En pese itseäni liikaa ja häpyhuulia olen rasvaillut halvemmalla bepanthen versiolla, ceridal öljy aiheuttaa aivan järkyttävän kutinan iholle. Voide suosituksiakin siis otetaan vastaan. Joskus alapääni iho menee rikki, seurausta raapimisesta ja sitä sitten hoidan tuolla dekspanthenol ratiopharm (halvempi bepanthen) voiteella. Pitäisi siis samalla kosteuttaa limakalvojen ihoa. Onko olemassa jotain parempaa emättimen sisäiseen kosteuttamiseen, kuin Ovestin? Ei mielellään mitään sotkevia valuvia mönjiä tai suosituksia emättimen maitohappobakteereista. Lactal sotkee ihan jumalattomasti, mutta on toisaalta erittäin tehokas. Vagibalancen jälkeen tulee ulkopuolelle pientä kutinaa seuraavaksi päiväksi.

Alan olemaan jo niin kypsä näihin alapään vaivoihin. Kaikki ihmekeinot ovat siis tervetulleita. Kiitos jos joku vaivautui lukemaan. Asiallisia vastauksia toivotaan.

2

3739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei_antibiooteille

      Moikka! Minulla oli 10 vuotta sitten keskenmeno, ja sen jälkeen tuli kamala haju ilman sillä hetkellä muita oireita. Beetahemolyyttinen streptokokki B. Kaksi päällekkäistä antibioottikuuria alkoi samantien ennen tarkempia labratuloksia. Pahemmat oireet alkoivatkin vasta lääkekuureista. Vatsaoireita oli pari vuotta (vatsa saattoi toimia 10 x/aamu, kunnes tuli veristä limaa). Lääkäriin en mennyt, koska en halunnut suolistosairausdiagnoosia ja kortisonikuureja. Yhtä aikaa aloitin ehkäisyksi DepoProvera (injektoitava keltarauhashormoni), mikä varmaan pahensi tilannetta. Normaalit kuukautiset jäivät pois, mutta oli jatkuvaa tiputtelua runsaampaa vuotoa ja alavatsakipuja. Lisäksi oli emätintulehdusoireita. Hiiva- ja bakteerivaginiittioireilua kesti useampia vuosi. Aina kun kävin lääkärissä, tilanne oli parempi, ja sanottiin, että oireetonta hiivaa ei tarvitse hoitaa. Eräs kaverini toi Venäjältä Betadine -emätinpuikkoja. Suomessa niiden myynti on lopetettu apteekeissa toistakymmentä vuotta sitten. Betadinen koin parhaaksi valmisteeksi, on tosin sotkeva, mutta laajakirjoinen valmiste (sisältää jodia). Sen jälkeen homma meni paremmaksi. Mistään maitohappobakteereista en ole saanut apua sen enempää suolisto- kuin emätinongelmiin. Päin vastoin, tilanne on pahentunut. C-vitamiinin olen kokenut hyödylliseksi, sitä valmisteena, vaikka ruuastakin tulisi riittämiin.

      En tiedä auttoiko loppujen lopuksi aika vai mikä, mutta limakalvot ovat nyt enimmäkseen kunnossa. Olen lapseton, keski-ikäinen nainen. Saan herkästi hiivatyyppisiä oireita esim. retkeillessä, jolloin hygienia kärsii. Koska Suomessa ei myydä Betadine-emätinpuikkoja, käytän aivan tavallista Betadine-voidetta, ja saan sillä oireet kuriin, kun hoidan vaivan heti. Antibiootteja en suostu käyttämään, ja onneksi ei ole ollut tarvettakaan. Uskon, että ne sotkevat lopullisesti elimistön hyvän bakteeritasapainon, ja homman korjaantuminen onkin sitten hyvin työlästä. Itselleni muuten syötettiin lapsena valtava määrä antibiootteja hengitystietulehdusten vuoksi. Uskon, että sen vuoksi olen ollut myöhemmin herkkä saamaan gynekologisia tulehdusoireita. Eli normaali bakteeritasapaino on tuhottu aikanaan, ja hyvä bakteerikanta kehittyy takaisin hitaasti tai ei ollenkaan.

    • Ei_antibiooteille

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe