vituttaa kyselykulttuuri!

vikatikkikö_työ

aloitin uuden työn. heti alussa selvisi että työpaikalla on joku ihme kysely- ja jaarittelukulttuuri eli mitään asiaa ei ikinä kirjata ylös eikä merkitä minnekään, vaan kaikki pidetään visusti omassa päässä. tästä seurauksena mitään asiaa ei voi itsenäisesti aloittaa eikä suorittaa ilman että joka asia pitää erikseen kysyä. ja se jaarittelu on jotain hermoja raastavaa! yritän monesti ehtiä ottaa muistiinpanoja kynän ja paperin kanssa mutta en yksinkertaisesti ehdi ja myöhemmin joudun kysymään saman asian uudelleen. en ole kovin sosiaalinen enkä jaksa tällaista jatkuvaa verbaalista taistelemista, koska se on minulle todella kuluttavaa. onko muilla samaa ongelmaa ja mitä olette keksiny ratkaisuksi?

6

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voiettänäitä

      Ettet vaan joudu kysymään niitä asioita uudestaan siksi, ettet muista mihin olet muistiinpanosi laittannut :)

      Itselläni oli aikanaan työkaveri, joka ei koskaan muistanut mitä oli sanonut ja mitä oli laittanut muistiin. Haukkui koko ajan muita työntekijöitä epäpäteviksi jopa näiden työkavereille. Kaikki muut oli väärässä, hän oikeassa. Muisti aina kertoa kaikille, kuinka pomo olikaan. Oli joka päivä vi..uuntunut kaikkeen, näkyi jo naamasta. Ei osanut nauraa kuin omille jutuilleen. Huvittava, yksinäinen narsisti.

    • Lflg

      Ne pelkää, että joku vie niiden iki-ihanan työpaikan, jos joku toinen tietää liikaa. Tällaiset työntekijät ovat susia työnantajalle, kaikki tieto viedään mukana, kun aika tulee täyteen syystä tai toisesta. Näin sitä suomalaista työkulttuuria kehitetään avoimeen suuntaan, hah.

      • pyllynsä.pyyhkinyt

        Natsivalta päähänpotkija ei ansaitse tiedon muruakaan. Siinä se totuus. Kannattaa katsoa itseään peiliin. Jos luottamusmiehelle menee natsimaman käytöksestä koko ajan valitusta, ei kai kukaan halua paapoa tällaisen työpaikkaa tai tehdä tämän elämää helpoksi. Vanhat sonnat ja maine vielä tämän kaiken kuorrutukseksi. Ei ihme että jaaritellan tantta sairaslomalle. Siivellä lentäville kun ei kukaan koskaan halua mitään hyvää :)


    • TöihinPaluunHelvetti

      Kuulostaapa tutulta. Ei niitä palaveripöytäkirjoja yleensä turhaan kirjoitella, mutta niissäkin hommissa on eri kulttuureja. Jotkut kirjoittavat pöytäkirjan heti, toiset taas myöhemmin omasta muististaan ja omien merkintöjensä perusteella. Jälkimmäinen tapa on huono, koska silloin asioiden höystäminen ja väärin muistaminen jälkikäteen on mahdollista.

      Joka tapauksessa pelkän ihmisten muistin varassa hommat eivät varsinkaan laajemmissa ympyröissä tahdo oikein toimia. Sen vuoksi se saatanallinen ja turha kyselyrumba lähtee sitten käyntiin. Tiedänpä joitakin kokonaisia projekteja jotka ovat menneet nurin juuri puutteellisten merkintöjen ja asioiden päässä pitämisen kulttuurin vuoksi.

    • ounounou

      Hyvä ratkaisu voisi olla se, että hypää aallolle ja antaa mennä :) Kokeile, tai kirjoita muistiinpanoja mitä itse ymmärrät. Parempi vielä laittaa kyssäri malitse, niin jää dokumentti. Siitäkin, että on itse kysynyt. Jos sattuu vaikka muisti taas pettään :)

    • SelkisAsia

      50v. työttömät ovat tottuneet löysäilyyn työpaikoilla, siksi heitä ei kukaan palkkaa. Muinoin oli työvoimapula niin nämä hylkiöt otettiin töihin, nyt laman ollessa työnantajien vaatimukset ovat kasvaneet ja nämä juopot sairastelijat potkittiin TE keskuksien riesaksi.

      Suurin osa ei edes halua kuntouttavaan työtoimintaan vaan loisivat yhteiskunnan tuella hautaan saakka. Edes kadunlakaisijaksi eivät kykene.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2854
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      531
      2696
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1875
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1857
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1689
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1342
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      61
      1149
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1112
    Aihe