Ensi kevään pääsykoe

Teekkari

Mulla jäi monen muun tavoin Aallosta pari pistettä uupumaan, ja ensi keväänä koko projekti uudestaan. Ajattelin, että voisi aloittaa pientä keskustelua täällä ensi kevään pääsykoekirjoista. Mitä veikkaatte, säilyykö samoina? Onko mahdollista, että olisi näin monta vuotta putkeen samat kirjat?

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Attitude2015

      Neuvoisin sinulle ja kaikille muillekin, jotka hakee uudestaan: Unohtakaa koko pääsykoerulijanssi syksyn ajaksi ja alkakaa marraskuussa miettimään näitä asioita.

      Nyt teistä voi tuntua että voimaa riittää vaikka vuoden valmistautumiseen, mutta ette ole yli-ihmisiä.

      Itse hain kaksi kertaa aaltoon ja tällä kertaa paikka napsahti.

      Kysymykseen: Kansis tulee olemaan 99% sama (uus painos korkeintaan), matikka sama, joman kirja saattaa vaihtua (uskon itse niin), laskiksen kirja pysyy 90% samana.

      • Jckxixi

        Miksi hitossa matikka sama? Voisivat vaihtaa vaikka siihen kvantitatiiviseen matikkaan mitä ennen oli


      • Ettänäin_

        Joo, tosin herää kysymys, haluavatko pääsykokeen tekijät painottaa kokeessa matemaattista osiota, jotta saisivat karsittua matemaattisesti huonomman aineksen (siis täydet saappaat) pois, vai halutaanko, että sisälle pääsee, kun on hallussa kaikki jomasta ja laskiksesta (vaikka sekin, oliko vuoden 1994 asiakassuhteiden kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä hahmottavan mallin tekemisessä mukana Strandvik...) vaiko jotain siltä väliltä. Nyt on parina viime vuonna suosittu jälkimmäistä, saa nähdä miten ensi vuonna. Pointti kuitenkin se, ettei kannata olla mielestäni noin varma siitä, että matikka olisi sama. Jotainhan pisterajojen yltiöpäiselle nousulle on kaiken järjen mukaan tehtävä, ja asiasta enemmän tietävät ihmiset päättäköön, mitä. :)


    • kissakavelee

      Ei voi kukaan enään tosissaan uskoa että kirjat pysyisi samana kaikki kun ei kokeentekijät saaneet tänäkään vuonna revittyä tarpeeksi laajalta alueelta ympäri kirjoja kysymyksiä. Esim laskiksen kirjan loppupää jäi ihan vajaaksi eli olisi voitu kysyä vaikeitakin asioita.

    • jatällälailla

      Laskis pysyy luultavasti samana, kun kerta tekivät tälle vuodelle uuden kirjan ja taisivat kysyä jopa yhtä uutta asiaa tänä vuonna. Ensi vuonna sitten vähän enemmän. Joman on ihan pakko vaihtua nyt, sillä se kirja on jo niin loppuun käytetty. Onhan se ollut jo kolme vuotta melkein täysin sama. Matikka vaihtuu, jos vaihtuu. Uskoisin kuitenkin, että pitävät sitä vielä yhden vuoden ainakin. Kansis pysyy 99% tosiaan samana. Samat asiat siellä pyörii kuitenkin, vaikka kirja vaihtuisikin, mutta miksi hyvää kannattaisi vaihtaa. Kansiksesta saa kuitenkin tehtyä vaikeita kysymyksiä ja uusia sellaisia, vaikka kirja pysyisikin vuodesta toiseen samana.

    • Kckcoco

      Eikös jonnekin voisi vaikka ehdottaa, että matikka vaihdetaan?

    • maisteriuss

      Jos oot niin tollo, että et hakenu muualle ku aaltoon ni huh huh..... nyt sul menee vuosi hukkaan ja vuoden ekonomin palkkaa n.50kiloo... laita ens keväänä edes Joensuu kakkoseks ni ei tartte lusmuilla viel yhtä vuotta ja itkee tääl ku et pääsy aaltoon sisään.

      Eiköhän ne kirjat ja kyssät oo lähes samat niinku parina edellisenä vuonna...

      • Kvkckci

        Kaikilla ei ole mahdollisuutta muuttaa. Kaikki hakijat eivät ole 19 vuotiaita sinkkuja. Joillain jo perhe, jollain työpaikka jonne tietää pääsevänsä aina kesäisin töihin, joillain ilmainen asunto vanhempien luota. Syitä on monia ja sillä ei ole väliä onko ne susta hyviä vai huonoja. Korkeakouluun hakee moni jo työelämässä ollut.


      • mnbju
        Kvkckci kirjoitti:

        Kaikilla ei ole mahdollisuutta muuttaa. Kaikki hakijat eivät ole 19 vuotiaita sinkkuja. Joillain jo perhe, jollain työpaikka jonne tietää pääsevänsä aina kesäisin töihin, joillain ilmainen asunto vanhempien luota. Syitä on monia ja sillä ei ole väliä onko ne susta hyviä vai huonoja. Korkeakouluun hakee moni jo työelämässä ollut.

        Omien valintojen kanssa on elettävä. Jos haluaa opiskella vain vanhempien luota käsin, on tyydyttävä niihin mahdollisuuksiin, joita tällä ehdolla on. Eli on mentävä ammattikorkeaan, kun ei pääse Aaltoon tai on valittava toinen ala.

        Jokaisellahan on syynsä, miksi haluaa Aaltoon. Mutta jos ei pääse niin ei pääse. Pääsykoe ratkaisee, ei se kuinka hyvät syyt on hakea vain Aaltoon.

        Täysjärkinen ihminen yleensä pystyy ajattelemaan toistakin vaihtoehtoa eikä jumitu yhteen, joka ei onnistu.


      • ei-aaltolainen

        Niin tai sitten hakee uudelleen? Jos nyt vaikka vain kerran on hakenut, niin miksi ei voisi hakea uudelleen. Sillä aikaa voi kerryttää työkokemusta. Työkokemus alalta kuin alalta on hyvä merkki sitten opiskeluja aikana, kun hakee oman alan hommia. Toki sitäkin kannattaa miettiä, että laittaisiko toisella kertaa muitakin vaihtoehtoja kuin Aallon. Pakkohan paikkaa ei ole muualta ottaa vastaan. Päätöksen voi tehdä sitten ensi vuoden heinäkuussa.


    • Jaksamisia

      99,5% varmuudella kirjat on täysin samat! Ei materiaalissa ollut mitään vaan kokeen tekijä oli NIIN vitun hölmö, että meni tekemään helpon kokeen.
      PS: Kiitän jumalaa siitä, että ei tarvi enään ikinä kokea tuota paskaa urakkaa uudelleen..Vaikka en jumalaan uskokkaan.

      • JuupelisSss

        99,5% varmuudella vuosia madellut sama markkinoinnin kirja vaihtuu koska ei löydetä enään edes kunnon kysymyksiä kirjasta.


      • aaltokylterz

        Aaltoon et silti päässyt.

        t. Aallon kylteri 42/43


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4639
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1875
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1619
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      217
      1424
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1376
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe