KEUHKOVERITULPPA+HOITO ?+?

Exembolikko

Hakiessani apua tk.sta ja keskussairaalasta rintakipuihin, hengenahdistukseen ja yleiskunnon romahtamiseen sekä edeltäneisiin jalkakipuihin. Jo postin haku hengästytti ja pisti rintaan.(taustaltani olen liikuntaa harrastava aktiivinen ihminen). Lääkkeeksi sain rauhoittavia. Viikon kuluttua en jaksanut edes kahvia keittää ja jutella vieraille. Tk.n ea.n lääkäri, hänelle diapam, jos ei suostu niin suoraan suoneen. Seuraava käynti, mieheni tilasi ambulanssin. Keskussairaalan lääkäri neuvoi syömään ainakin kk rauhoittavia. Kotiutus. Ei sairaslomaa. Lääkärin mielestä "olosi vaan huononee, jos et mene töihin".

Viikko edellisestä, tk.n kautta keskussairaalaan, päivystävä lääkäri ravisteli pohjettani,joka oli kipeä. Siirsi osastolle. Siellä ultrattiin sydän. Kardiologi totesi "NÄYTÖT ALKAA OLLA VAHVAT, ETTÄ VIKA ON KORVIEN VÄLISSÄ". Sitten rasitus ekg, sama puoskari. En pystynyt polkemaan ja keskeytin, jolloin nettipasianssia pelaava kardiologi poistui huoneesta sanoen "HULLU MIKÄ HULLU, PÄÄSSÄS SUL VAA ON VIKAA". Seuraava yö oli yhtä helvettiä, 7 nitroa ja sietämättömät rintakivut. Olin siis osastolla mutta mitään apua en saanut. Pyysin marevanin aloitusta, en saanut. primaspania, en saanut, Edes särkylääkettä, jolloin tuotiin 2tab , sanottiin olevan vastaavia mitä olin aiemmin särkyyn saanut , mutta eri merkkisiä. Huomasin niiden kuitenkin olevan diapameja, enkä ottanut. Lompakossani muistin olevan asperiinia ja otin yönaikana 2.

Aamulla kutsuin lääkäriä useaan otteeseen, ei tullut luokseni. Hoitajat kävivät ovenraosta kurkkimassa "täytyy tarkkailla milloin se pimahtaa, ettei ala riehumaan". Myöhemmin toinen lääkäri tuli ilmoittamaan " EI SINULLA OLE MUUTA KUIN PÄÄSSÄ VIKA". Kyselin voiko emboliaa tutkia ,selvittäen kivun alkavan alaraajoista ja sen jälkeen tulee hengenahdistus ja rintakivut. Mutta ei "KOSKA VIKA ON PÄÄSSÄSI". Yritin kertoa kuinka kivut voimistuivat pohkeen ravistelun ja rasitustestin jälkeen. 9 kertaa käynnin aikana hän mainitsi vian olevan päässäni ja tarvitsevan psykiatrista hoitoa. Hetken päästä hän palasi luokseni, "KÄSIVARRET JA KAULA PALJAAKSI". Hän oli nähnyt mustelman joka tuli ea.ssa otetusta syd ents kokeesta. Hänen mielestään ei ollut verikokeesta ,vaan mieheni pahoinpitelisi minua. Osastolta kotiutettiin.
Seuraavana päivänä en päässyt edes vessaan ilman nitroa. 4nitron jälkeen mieheni vei taas tk.n ea.n , jossa lääkäri "KOITA NYT YMMÄRTÄÄ ETTEI SINULLA OLE KUN PÄÄSSÄ VIKAA". Siirto keskuss kyselin hoitajalta milloin lääkäri tulee. "EN TIEDÄ TULEEKO SINUN LUOKSESI TÄÄLLÄ ON SAIRAITAKIN IHMISIÄ". Viimein lääkäri tuli ilmoittamaan "SINUN ON TURHA TÄNNE ENÄÄN TULLA, SILLÄ SINUA EI OTETA VASTAAN JA TÄMÄ TIETO VÄLITETÄÄN MYÖS HÄTÄKESKUKSEEN JOTEN SINNEKÄÄN ON TURHA SOITELLA". Olin tosi huonossa kunnossa ja helvetillisten rintakipujen saattelemana kotiutettiin. Potilaspapereissa merkintä, täysin hyväkuntoinen nainen.

Mieheni vei minut H:kiin yks sairaalaan sydämen varjoaine tutkimukseen. Ei tukoksia sepelvaltimoissa. Kyselin taas lääkäriltä embolian tutkimismahdollisuutta, mutta hän sanoi tuntevansa ja luottavansa keskussairaalan lääkäriin. "MENE VAAN KOTIIN JA JATKAT RAUHOITTAVIEN SYÖMISTÄ". Sitten yks verisuonikirurgille. Selvitin alaraajojen huonoa verenkiertoa hengenahdistusta ja rintakipuja. Hänen mielestään ei syytä huoleen."SINULLEHAN ON MÄÄRÄTTY RAUHOITTAVIA , MIKSI ET KÄYTÄ." Pyysin lähetettä jalan ultraan tukoksen etsimiseksi,en saanut.

Taas tk.n . Yritin saada lähetettä ultraan, mutta lääkärin mielestä ei mitään lääketieteellistä perustetta

2 kk taistelun jälkeen pääsin yks röntgeniin, jossa suostuttiin kuvaamaan jalkani ilman lähetettä ja kas kummaa, syvälaskimotukos ja keuhkoissa molemminpuolin massiivinen keuhkoveritulppa(embolia).
Taas osastolle. Onnex eri kuin aiemmin. Hoito oli kiitettävää ,kunnes lääkäri palasi vappulomaltaan ja tokaisi."VIELÄK SE HULLU ON TÄÄLLÄ". Kyseli ammattiani sairaslomaa varten , ilmoitin olevan maanviljelijä. Lääkäri, "KUKA SINUT ELÄTTÄÄ". Vastasin itse. Hänen mielestäään tarvitsin selvästi psykiatrista hoitoa. 3 kertaa 2kk aikana olin psykiatrin vastaanotolla, eikä alan asiantuntijan mielestä mielentervydellisiä oireita todettu.
Viimeisellä tapaamisella aiemmin rasitustestissä mainitsemani kardiologi totesi, "SUN OLIS KÄYNNY AIKA HUONOST, JOS MYÖ EI OSATTAIS NÄIT ASIOITA."

Maallikkona en ymmärtänyt tätä ja tein ilmoituksen hoidon viivästymisestä potilasvakuutuskeskukseen.
Jossa todettiin virhe tapahtuneen keskussairaalassa, mutta tk.ssa kumottiin, pätevän lääkärin puuttuessa.

Käytöksestä kantelin AVI.n, josta sain vastauksen. Hoito ja käytös hyvää.

Viime syksynä lähdin alpeille vaeltamaan ,jolloin oireeni palasi. Kehitystä ei ole tapahtunut, enkä taaskaan saanut apua julkiselta. Yksityiseltä löysin pätevän nais kardiologin. KIITOS hänelle.

18

1297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomalainenlääkärieiosaa

      Nykyään ei Suomessa kannata sairastua. Ei täältä saa hoitoa. Lääkärien moraali ja ammattimaisuus on menneen talven lumia. Itselläni on myös Ruotsin passi, ja käyn siellä lääkärissä. Hoito tapahtuu heti ja jopa ennaltaehkäisy on heille ihan normaali asia. Täällä ei sitä tunneta. Vaimoni isällä meni selkä. Kotiutettiin aina kipulääkereseptin kanssa, koska pystyi kävelemään ja ulostamaan normaalisti. Vasta sitten kun lähti jalat alta, hän sai hoitoa. Selkänikamassa hiusmurtuma ja välilevy luiskahtanut. Suomessa ei osata.

    • jaiks

      Joo tätähän tämä nykyajan hoito on.. Kukaan ei kanna vastuuta terveydenhuollossa, apua ei ensin saa ja sit kun jotain vakavaa tapahtuu ("pää kainalossa ensiapuun") ihmetellään että miten näin pääsi käymään tai sit lakaistaan virheet maton alle.. Ja lopuksi syytellään potilasta.. Valitettavaa, mutta totta.. En kyllä ymmärrä lääkäreiden logiikkaa, antaa ennemmin psyykelääkkeitä kuin tutkia potilasta.. Onneksi olet löytänyt hyvän yksityislääkärin. Julkinen terveydenhuolto ei toimi..

    • Sdddxsdxxdc
      • pyoräillen

        Olet ihan selvästi oikeassa. Minäkin pyöräilin vielä viime kesänä. Vuodenodotin mangeettikuvausta kun kova hrmokipu niskassa, että tosiaan hulluksi meinasi tulla (niinkuin tk:ssa ortopedi totesi "minä en ole psykiatri, tilaa aikaa psykiatrille") Kuvat vihdoin otettiin diaknoosi oli selkäydinahtaumia kaularangassa, leikataan jos tulee halvaantumisoireita. En enää pysty pyöräilee, mutta pystyn kävelee 200m. Olen tänäkesänä käynyt kerran puutarhalla auton kyydissä, se oli minun kesälomareissu. Muuten vietän kaiken aikani kotona yksin.


    • Ihmetystä

      Ihmetyttää kyllä tuo kertomus, jos noin selvät oireet jotka viittaavat jo maallikonkin mielestä johonkin sydän-keuhkperäiseen ja keuhkoveritulpan oireet suorastaan klassiset jalkakipuineen ym. eikä useat lääkärit havaitse mitään.
      En silti väitä etteikö olisi tosi tarina, mutta tämä tämä internetin ihmeellinen maailma antaa toki mahdollisuuden provoilla rankastikin...

      • Exembolikko

        Hei. Ihmetystä

        Miltähän osin epäilet asian todenperäisyyttä? Kerro mikä kertomuksessa mielestäsi olisi provoiltu, yritän liittää selvityksiä siltäosalta ,josta epäilet todenperäisyyttä.
        Kyllä sairaanhoitomme taso täytyy tuoda esille, ettei muiden tarvi sairastuessaan joutua samaan tilanteeseen.


      • Tulppa-nainen

        Valitettavasti ei kannata ihmetellä. Minulla oli niin selvät oireet kuin olla ja voi (yskin verta, paljon verta, sekä kaikki muut keuhkoveritulpan oireet) kaksi viikkoa. Väärän diagnoosin sain, vaikka oli viisi yhteydenottoa työterveyteen, kahdelle eri lääkärille.. Sukulaislääkärin kautta keuhkolääkärille ja päivystykseen ja oikea diagnoosi vihdoinkin. Saan korvauksia Potilasvakuutuksesta.

        En tiedä mikä on vikana, mutta jotakin tosiaan on vikana. Onko opetus lääketieteellisessä huonontunut? Onko siitä tullut tutkimuspainotteista, niin että lääkärit eivät enää osaa tavallisimpiakaan oireita? Vai missä on vika? Jossakin kuitenkin on vika.


      • Anonyymi

        Kyllä siinä joskus vaan käy niin, että apua ei vaan saa vaikka tarvitsisi ja mitä enemmän lääkärissäkäyntejä saman vaivan takia niin sitä vaikeammaksi menee, jos ei hyvällä tuurilla kohdalle osu hyvä ja potilaan tilasta aidosti kiinnostunut lääkäri. Potilastietoihin saatetaan myös kirjata epäasianmukaisuuksia joka vaikeuttaa asiaa lisää. Leimataan vainoharhaiseksi, luulotautiseksi tms.


    • Exembolikko

      Tästä hoitajan raportista selviää,että ole yrittänyt pyytää embolian tutkimista.
      "Rintakirvelyt vaivaa jatkuvasti ja oikeassa jalassa kihelmöintiä aivan kun sieltä olisi tukos lähdössä liikkeelle. ......kun eikö sekin ole todella vaarallista jos tukos menee keuhkoon". "Keskusteltu myös mahd jalan tukoksen toteamisesta". Samana päivänä lääkäri"kovin huolestunut tilanteesta, tuntee että tukoksia on liikkeellä suonten sisällä". Kahdelle valkotakille sanoin suoraan emboliasta ja muita yritin johdatella , mutta kun järki ei riitä , niin ei riitä. Voi voi kun saataisi edes kokista noiden päähän ,mutta kun siellä on vaan k......a.

      Sairaanhoitopiirimme ex johtajaylilääkäri (SPTY.n pj) kiistää virheen, vaikka potilasvakuutuskeskus on aiemmin jo todennut hoidon virheelliseksi. Myös 4pv potilasasiakirjat on kadotettu. Näin meillä potilasturvallisuutta hoidetaan.

    • Keuhoveritulppa

      Minulla on ollut 2 kertaa molemmin puoleinen massiivinen keuhkoveritulppa, kummallakin kertaa lähti jalasta hyytymät liikkeelle ja päätyivat keuhkoihin, selvisin molemmista ja nyt menee elinikäinen Marevan. syyksi paljastui s-proteiinin vajaus , toisin sanoen synnynnäinen geenimuutos. Ensimmäisellä kerralla olin 2 viikkoa tiputuksessa( hepariinia suoneen) ja myös lisähappea noin viikon verran, koska happisaturaatio oli liian alhainen jotain 84 luokkaa. Jälkikäteen ei oikeastaan muita oireita kuin alaraajan turvotus, jossa ilmeisesti huono verenkierto, hyytymät vaurioittaneet verisuonta ja veren takaisinvirtaus häiriintynyt jonkin verran. tukisukkia en ole käyttänyt ollenkaan ja nyt muutaman vuoden jälkeen ei ole ollut mitään oireita, paitsi silloin tällöin jalan turvotusta ilmaantunut, siihen on yleensä auttanut jalan nosto hieman koholleen makuuasennossa ja yön jälkeen aamulla turvotus on poistunut. Kipulääkitys menee satunnaisesti jalan säryn takia.

      • Tulppa-nainen

        Eikö s-proteiinin vajausta huomattu jo ensimmäisen keuhkoveritulpan jälkeen?


    • Ykshullu

      Viimepäivinä o taas ollut paljon hulluja potilaita esillä. Hyvä näin, kenenkää ei pidä vaipua synkkyyteen ja olla hiljaa. Kyllä tälläiset pitää tuoda julkisuuteen.

    • tulppakeuhko

      Minulla havaittiin molemmissa keuhkoissa lievä keuhkoveritulppa. Viikkoa aikaisemmin minulle oli tehty pieni kirurginen operaatio jonka jälkeen kotiutettiin ilman napapiikkiä Klexanea. Olen alle neljäkymmentä vuotias täysin terve ennen näitä toimia. Viikko kirurgisen operaation jälkeen olin pakotettu menemään uudelleen saairaalaan. Kärsin todella kovista kivuista rinnan ja ylävatsan alueella, makuu asentoon oli mahdotonta käydä ilman reipasta kipulääkitystä. Kuumettakin oli jo 38.7°C. Olin niin kipeä etten edes huomannut hengittämisen olevan vaikeaa varsinkin asentoa vaihtaessa. Viisi päivää meni sairaalassa kipulääkkeiden ja nestemäisen antibiootin turvin. Tilanteeni ei kohentunut vaan heikkeni, sitten yksi kirurgi huomasi illalla kun tuli tarkistamaan heikentynyttä tilaani ja huomasi huonon hengityksen. Tämän jälkeen aloitettiin välittömästi napapiikit ja seuraavana päivänä tt kuvissa löydettiin tulpat. Kirurginen operaatio ja korkea crp arvo sotki oikean arvion tekemistä, mutta ei se omasta mielestä mennyt niinkuin strömsöössä. Sairaalasta kotiuttamisen jälkeen kuumeilin päivittäin, henkeä ahdisti ja tunsin itseni sairaaksi. Lyhyet kävelylenkit 20 min kostautui lämmön nousuna ja horkkana ilman kävelyitäkin illasta alkoi lievä lämpöily ja horkan tunne. Makuu asentoon käyminenkin aiheuttaa kipua ja hengen ahdistusta. Kolme viikkoa kotiuttamisen jälkeen jouduin hakemaan lisää sairaslomaa samaisten oireiden takia. Välistä on hetkiä jolloin tunnen jo oloni normaaliksi, mutta illasta edelleen lämpöilyä, hengen ahdistusta ja horkkaa. Kävelylenkeillä käyn hissukseen päivittäin joka pahentaa edellä mainittuja oireita, mutta keho tarvii liikuntaa niin onhan sitä jatkettava. Saapi nähdä miten pitkään näin jatkuu...

      • RandomWalker

        Voi voi miten tää on tätä! Pitäisi olla ihan peruskauraa tuo infarktin mahdollisuus leikkauksen jälkeen.

        Sitten tuo aloittajan tapaus on jo kerrassaan uskomaton! Ilman muuta perusteet ilmoittaa Valviraan ja tehdä rikosilmoitus. Tällaisilta pitää poistaa ammattilupa heti, koska selkeitä psykopaattisia piirteitä! Mutta lääkärit vääristää papereita eikä valvira välttämättä välitä.
        Ei ole Suomessa korruptioo....???


      • Korvauksia_ja_kantelu

        Tulppakeuhko, hae korvauksia Potilasvakuutuskeskuksesta. Sairausloman pitää ilman muuta jatkua pitempään, Sydäntä ei saa rasittaa nyt kun molemmissa keuhkoissa on vielä ne tulpat, eivät ne vielä ole sulaneet.

        Ja tee kantelu noista lääkäreistä. Omituista touhua taas, mitä kyllä saa lukea päivittäin. Itse pitäisi olla lääkäri että saisi jonkinlaista hoitoa, diagnoosiakaan ei tule näiltä muilta.


    • Exembolikko

      Kiva kun törmäsin tähän vanhaan aloitukseeni. Kyllä ilmoitin Valviraan, aluehallintovirastoon, oikeusasiamiehelle, thl.n ministeriöön, ym. mutta eihän korppi korppia noki. Lisäksi kardiologian dosentti joka haukku minut ekg.ssä hulluksi on Valviran kardiologi, joten se potilaanoikeuksista ja niiden valvonnasta.

      Lähes päivittäin uutisoidaan vakavista hoitovirheistä, hoidonlaiminlyönneistä sekä oireiden vähättelystä ja hoitohenkilökunnan käytöksestä. Miksi näihin ei saada muutosta? Miksi virheistä ei opita? Kaikille sattuu virheitä, mutta jos ei osata edes käyttäytyä vastaanotolla. Kuka valvoo? Ei kukaan. Törkeimpiinkään epäkohtiin ei puututa. Toki hyviäkin kokemuksia on, mutta huonoja on aivan liikaa.

      Onko sairaanhoitomme tavoitteena hoitovirheet vai pettääkö valvonta? Tässä lyhyesti taistelustani korppiparvea vastaan. Vakavasti sairastuttuani (massiivinen keuhkoveritulppa) järkytyin saamastani kohtelusta ja hoidon laadusta. Hoitoni henkeä uhkaavassa tilassa päätyi hoitovirheeseen, hoito viivästyi 2 kk,lla. Tutustuin 32,n lääkäriin, joista 8,n käytös oli todella surkeaa. Esim, kardiologian dosentti rasitustestissä, jota en pystynyt polkemaan, poistui paikalta sanoen " hullu mikä hullu, päässäs sul vaa on vikaa", sisätautilääkärin kommentti "vieläk se hullu on täällä" ja terveyskeskuksen ea,n lääkäri " koita nyt ymmärtää ettei sul oo muuta kun päässä vikaa", ym, ym.

      Kantelin lääkäreiden käytöksestä aluehallintovirastoon, josta sain vastauksen, tutkimus, hoito ja kohtelu on ollut hyvää. Potilasvakuutuskeskus oli jo aiemmin todennut hoidon virheelliseksi. Kuinka hoito voi olla silloin hyvää? Onko sairaanhoitomme tavoitteena siis tehdä hoitovirheitä? Päätökseen viitaten yritin tavoitella silloista päällikköä, hän ei kuitenkaan vastannut, vaikka vaihteesta ilmoitettiin hänen olleen työpisteessään ja linjakin oli vapaa. Kahden viikon aikana minulle oli annettu 7 soittoaikaa. Viimein kun sain hänet kiinni, hän sanoi olleensa lomalla eikä sen vuoksi ole vastannut. Hmm viettikö hän lomansa työpaikalla.

      Odotin 5kk vastausta, tiedusteltuani asiaani avista ei enään kukaan ehtinyt vastata puheluhini eikä soittopyyntöihin jotka jätin vastaajaan. Aina kun esittelin itseni puhelut oudosti katkesi.

      Henkilö, jonka käsiteltävänä asiani ns,sti oli, ei vastannut puheluihini, vaihteesta yhdistettiin Xxxxx Xxxxxlle. " tota ee, tuota, tuota, en osaa ihan sanoa, mut jos mä saan sun puhelinnumeron, nii mä koitan selvittää kellä se juttu on et toto......öö".

      Asiahan oli siirretty hänelle jo vuosi sitten. Odotin hänen lupaamaansa soittoa, koskahän ei soittanut, päätin soittaa hänelle, ei vastaa, uusi yritys, ei vastaa. Vaihteen kautta useita soittoyrityksiä Xxxxxlle, ei vastaa. Tuut, tuut, tuut "ei vastannut Xxxxxx". Ilmoittaa keskus.

      Soitin vaihteeseen, josta yhdistettiin Xxxxx,lle. Xxxxxx ei vastaa, ihmettelee santra keskuksesta. Yhdistän jollekin muulle ja jätän soittöpyynnön Xxxxxlle, ei vastannut soittopyyntöön. Toinen virkailija vastaa ja ihmettelee Xxxxxn toimintaa.

      "joo kyllä nyt kalenterin mukaan Xxxxxn pitäisi olla paikalla, et tota tiiä sit mis mättää". laittaa sähköpostia hänelle ja pyytää pikaisesti soittamaan minulle, ei soittanut. Lähetin kahteen kertaan postia kirjattuna henk koht avi,n johtavalle lakimies Y,lle, koska viiteen kk en saanut vastausta tiedustelin onko Y saanut postejani. Vastaus, "en ole saanut niitä". Postin seurantakoodin mukaan lähetykset luovutettu vastaanottojalle.

      Onneksi ymmärsin heti alusta asti nauhoittaa avi,n kanssa käydyt keskustelut, muuten en uskoisi itsekään tähän. Nyt tiedän mitä on olla korppien nokittavana hyvinvointivaltiossa.

      • Anonyymi

        >>Onko sairaanhoitomme tavoitteena hoitovirheet vai pettääkö valvonta<<
        Ei varmastikaan tavoiteena, mutta sairauden tutkimukset ja diagnoosi ajautuvat usein väärille raiteille. Yhdenkin lääkärin väärä arvio voi ohjata "junan" väärille raiteille. Uhri voi sitten vaan seurata ja ihmetellä, että miksi häntä ei enää kuunnella. Usein ainostaan hyvä ykstyislääkäri voi auttaa, mutta kenen puoleen kääntyä ja mistä vähävaraisempi saa rahat vastaanottomaksuihin ja tutkimuksiin.

        toimuivaa valvontaa ei käytännössä ole. Jos olisi niin se toimisi pelotteena mielivaltaa vastaan. Esimerkiksi sitä tapahtuu usein, että leimataan luulotautiseksi perusteetta ja vedotaan aikaisempiin merkintöihin, vaikka sinne olisi kirjoitettu mitä pötyä hyvänsä.


    • Anonyymi

      Tuo lääkäreiden Kollegiaisuus vaarantaa joka käynnillä tavan kansalaisen . Eivät kirjaa mitään löydöksiä esim. Jos olet käynyt ensin toisella lääkärillä . Eikä edes ensimmäinen ettei olisi vastuussa mistään . Kiistävät jäljestäpäin kaiken. Kollegiaisuus pitäisi näiltä rikollisilta lailla kieltää . Käsittämätöntä heidän valehtelunsa pot.vahingon sattuessa . Sitä ei tiedä ihmiset ennenkuin siihen joutuvat .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe