JOKAINEN POIMITTU MARJA ON TYÖTÄ SUOMUSSALMELLE

METSÄMARJAONTYÖPAIKKA

Piti miettiä monta kertaa, että mitä tuon "JOKAINEN POIMITTU MARJA ON TYÖTÄ SUOMUSSALMELLE" -otsikon alle kirjoitan.

1. Erittäin suuri ja lämmin kiitos jokaiselle yli 50-vuotiaalle suomussalmelaiselle, joka poimii kotitarvemarjat pakastimeensa. JA ON SAANUT LAPSENSA JA LAPSENLAPSENSAKIN OPETETTUA MARJOJEN POIMINTAAN JA MYÖS SYÖMÄÄN NIITÄ! Jos olet vielä saanut nuorisosi viihtymään yli 2 tuntia mansikanpoiminnassa, niin olet supermies/-nainen! Onneksi olkoon!

2. Kun olet aktiivi metsämarjojenpoimija vuodesta toiseen, vaikka lonkat on kipeät ja polvet rutisee ja paukkuu, mutta silti vaan jaksat kerätä marjoja itsellesi, läheisillesi ja tuttavillesi. Sinulle äärettömän lämpimät kiitokset!

3. Käyt poimimassa kotinurkiltasi alle kilometrin säteellä litran ja toteat, että "kaikki on viety antaa olla". Silloin asettaudu laakereillesi lepäämään, äläkä anna kotitonttisi nurkilla (ei kotitontillasi) keräävien =Suomussalmelle työpaikkoja tuovien, lotkauttaa korvaasi mihinkään suuntaan. Ota ihan iisisti.

4. Sinä, joka et kerää Suomussalmella metsämarjoja henkesi pitimeksi, ja sinä joka et niitä keräisi muutenkaan, niin ANNA HYVÄ IHMINEN EDES MUUTAMA TYÖPAIKKA TAAS SEURAAVAKSI TALVEKSI SUOMUSSALMELAISILLE!

Se on vaan tosiasia, että metsämarjojen kerääminen hengenpitimeksi Suomussalmellakin on legendaa. On niitä urhoollisia-joita itsekin tunnen- että elättävät pienen perheensä marjojenpoiminnalla, kun muuta työtä ei työttömyyskorvausten lisäksi ole. Ja se, jos mikä on erittäin kunnioitettavaa!

Yhteenvetona: Jokikinen Suomussalmella kerätty metsämarja tuottaa vain ja ainoastaan hyvinvointia yksittäisille ihmisille, perheille ja työpaikkoja Suomussalmelle!

Heittäkää hiiteen se älytön kateus!

Raukat vain menköhöt merten taa!

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Metsämarjatonkaikille

      Juuri näin minäkin sen näin!

      • Marjatonyhteisiä

        Jokikinen marja maasta pois!


      • Marjatonmeillekaikille

        "Marjatonyhteisiä" nimimerkille: Olet ihminen, joka ymmärtää sen. mitä meille on annettu! Mietin monta kertaa, että uskallanko sanoa sinulle sen, mitä juuri tällä hetkellä koen: Isän, Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon juuro SINUN JA LÄHEISTESI KANSSA!


    • kohtuullinen

      hyvä kirjoitus kannatan

    • muuvvammoelanen

      ...ja joka ainoa rajojemme yli viety sentti ja euro on pois meidän omasta talouselämästämme , menipä se sitten "haimaahan" tai putiniaan..
      Ja meillä ei ole varaa kouluihin,ei poliisiin,ei puolustukseen, ei ..
      Onneksi eduskunnan lisärakenteluun ja "kukkenheimiin" vielä piisaa..ja unionin jäsenmaksuihin että politiikan kehäraakeillekin riittää suojatyöpaikkoja.

      • Mitämeinasitsanoa

        Kenen suulla puhuit?

        Aktiivisen suomussalmelaisen marjanpoimijanko suulla?

        Vai mitä yritit sanoa?

        Tarkentaisitko, miten poliisi,puolustus: VAIKUTTAA SINUN MARJANPOIMINTAASI??

        JUOKSE HUOMENNA PUSKAAN-JA YLLÄTÄ ITSESIKIN!


      • muuvvamoelanen

        "Kenen suulla.."eikun omalla koneella: näillä polvilla on hyvä jos torille mansikan-
        ostoon.. Sanomisista ja tarkoituksista:otetaampa paksumpaa rautalankaa ja
        pienennetään mallia niin ehkä tarkoitus selviää ja sanoma ymmärretään:
        jos aikoinaan kotonasi olisi potunkeitto ja pyykinpesu teetetty maksua vastaan vierailla,itse kiikkustuolissa istuen ( vrt. marjanpoimu) olisiko käytettävissä ollut raha riittänyt kaikkeen siihen mihin se sitten lie riittänytkin (vrt poliisi,puolustus, koulut) Nyt ehdotan ystävällisesti että suuntaat energiasi ja tarmosi lakanpoimintaan heti aamusta etkä mieti turhia.Saat muuten vain pääsi
        kipeäksi. (vrt. käyttämättömät lihakset ja elimet..)


    • pisnesontäälläkin

      Jos itse saisimme poimia marjat myyntiin, eikä marjaturismia olisi, silloin marjanhinta nousisi ja se vasta tuottaisi. Nyt turistipoimijat mahdollistavat käytännössä meille paikallisille kannattamattoman hinnan poimia. Eli käytännössä vähentää omatoimisten paikallisten poimijoiden tuloja ja motivaatiota. Onpahan metsissä ihmisen jätöskasoja ja tupakkapapereita ? Omastakin metsästä näitä vieraskielisiä löytöjä teen.

      • esimerkiksikö

        Joo minäkin köysin tai kielisen pikakahvi paperin metästäni ja vitutti karseesti.

        No vähän matkaa kuljjettuani oli tv ja 6 jätesäkkiä vaippoja ja muuta roinaa linnut levitelleet pysäkille, niin aattelin että joltain omankylän mieheltä oli varmaan puonnu siihen.

        Ne vaipat ja lasitölkit ja tveet ja sohvat kuuluu suomen luontoon, mutta ei kananmunankuoret eikä tee pussit.


      • ROSKATEIKUULULUONTOON

        "esimerkiksikö". Sinulle erinomaiset kiitokset, että "köysit tai kielisen pikakahvi paperin". Ymmärsinkö oikein, ennenvanhaan Kainuussa "köysittiin" esimerkiksi heinäkuorma tiukalle ennenkuin sitä lähdettiin viemään, ettei heinä tipu kuormasta! Siis veit kyseisen paperin roskikseen! Hienoa! Mutta mitä ihmettä yrität sillä kertoa, että "vaipat, lasitölkit, tveet ja sohvat kuuluu suomen luontoon, mutta ei kananmunankuoret ja tee pussit"

        Tarkennappa hiukkasen! Ei mennyt jakeluun ihan eka kerralla sun tarinas!


      • ruikutiruikuti

        "jos itse saisimme poimia...."?
        Kuka on kieltänyt poimimasta?


    • Aatset

      Marjanvälittäjille marjoja poimivat ulkomaalaiset henkilöt tulee ohjata asumattomien metsäautoiteiden varsille - ei yksityis- tai mökkiteille! Uskokaa jo.Haluaisimme poimia marjat kotimme/mökkimme lähitienoilta, jonne pääsemme pyörällä tai kävellen.Terv. 69-vuotiaat eläkeläiset,joilla ei ole ajokorttia auton ajamiseen,eikä autoa.

      • JuStnii

        Olen kanssasi samaa mieltä nimimerkki Aatset


    • mustikkamuorit

      No onko niitä mustikoita? Joko ovat poimintakypsiä?

    • rakkikoirahan-se

      Aloittajalla tunnetusti terveet polvet ja lonkat ja hyvä eläke kytänvirasta.
      Taisi virkatyön ohessa tulla aikoinaan lakkatienesteillä kerättyä uuteen sata-a-datsuniin rahat parissa viikossa...
      Viime vuodet ovat menneet toisia haukkuessa ja omaa mainetta nostatellessa... vaihtelevalla menestyksellä.

      • METSÄMARJAONTYÖPAIKKA

        Nimimerkille "rakkikoirahan-se". Totesit,että aloittajalla terveet polvet ja lonkat ja hyvä eläke kytänvirasta.." jne.

        Piti jälleen miettiä moneen kertaan, että mitä tuohon vastaisin.

        Ensinnäkin: kommenttisi sai aikaan älyttömät naurut niin minun kuin läheisteni piirissä! Ja se nauruhan se pidentää ihmisen ikää - ja puhdistaa keuhkojakin -ja varmasti päänuppiakin! Kiitos sinulle kaikesta edellä kuvatusta ilonpidosta! Sä oot hyvä tyyppi!

        Toiseksi: Sinulla on kirjoituksesi perusteella jonkin kokoinen "herne nenässä" jotakin sinun mielestä huonoa tyyppiä kohtaan? Tällä mielestäsi huonolla tyypillä on sanojesi mukaan: "terveet polvet ja lonkat, hyvä eläke kytänvirasta, sata-a-datsuni lakkatienesteillä virkatyön ohessa parissa viikossa, viime vuodet on haukuttu toisia ja omaa mainetta nostateltu".

        Ja arvaa, naurettiinko koko suvun kanssa entistä enemmän! Kiitos sinulle-sä oot hyvä tyyppi!

        -Saako sinua suositella tulevien kesien "legendaksi" , kun miettivät Suomussalmen kesäteatterissa esitettävää kappaletta? Tässä olisi äärettömän "makee aihe" -Jälleen sä oot hyvä tyyppi.

        Sä oot oikeesti ihan älyttömän hyvä tyyppi, kun sinulla on noin valtavan monipuolinen ja pienistä asioista mielikuvituksen lennättävä ajatusmaailma!
        Suosittelen näytelmäkirjailijan uraa Suomussalmen kesäteatteriin!

        Sinä, älyttömän hyvä tyyppi. Minä unelmoin niistä terveistä polvista ja lonkista, minulla ei ole hyvää eläkettä kytänvirasta, minä en edes tiedä, millainen on datsun..jotain sata tai tuhat - minulle sillä ei ole mitään merkitystä. Varmasti olen sortunut monta kertaa haukkumaan toisia, kun itselläni on ollut paha olla. Annatteko anteeksi?

        Minun kulkuvälineeni on pyörätuoli -ja parhaimpina päivinä kyynärsauvat lyhyen matkaa.

        Sinä hyvä tyyppi. Toivon sinulle erittäin hyvää kesää kaikista sateista huolimatta! Ja metsämarjoja sinulle ja jokaiselle tarvitsevalle!

        Tämä maapallo ei ole pelkästään minun ja sinun!


      • Metsämarjaontyöpaikka

        Haloo hvä tyyppi? Odotamme koko suvun voimin uutta teatteri -Retiikan näytelmäkirjoittajaa kehiin! Sulla on ihan oikeesti aineksia vaikka mihin!

        Terkkuja täältä Helssinkin seuvvulta!


    • osoaottava

      Marjoista tulevat rahat ei ole keltään pois, vaikka ne vietäisiin ulkomaille.

      Niitä rahoja ei ole ollut olemassakaan ennenkuin marjat on kerätty ja myyty.

      Ei ne rahat oliisi tuloutuneet ollenkaan, jos marjoja ei olisi poimittu.

      Marjat kuitenkin jalostetaan täällä, ja sitäkautta työ jää tänne.

      Suomen marjakauppa on 2% euroopassa, ei sillä osuudella nosteta marjanhintaa maailmalla , vaikka suomeen ei tulisi yhtään poimiaa.

      Todellisuudessa siitä seuraisi se että suomesta häviäisi kaikki marjanjalostamot ja marjat tulisi venäjältä ja balttiasta.

      Täälläkin pohjan perukoilla eletään loppaalissa meininkissä,ja isommat poijat sanoo maailmanmarkkina hinnat.

      Niin , jotta antaa niien poimia marjoja jotka kehtovaat eikä kokoajan koeteta hinkata vastaan.

    • HooMoi

      Ihan vapaasti voitte poimia,kunhan raakojen marjojen repijät pysyvät juuri niillä mainituille asumattomilla metsäautoteillä, kuten nimim. Aatset kirjoitti yllä. On kyllä todellakin surullista nähdä,että marjanostajat ostavat raakoja marjoja - ostaisivatkohan he itselleen kotitarvekäyttöön raakileita - ei varmasti! Se on se euro melkoisen hyvä konsultti näissäkin asioissa.

      • asiantietäjä

        Aina puhutaan raakojen marjojen ostosta.

        En tiiä mistä moinen legenda on peräisin.

        Ei kukaan osta semmosia marjoja joita ei voi käytää ja jos ostaa hällä on varmasti käyttöä niille.

        Se on sama onko marjat raakoja vai kypsiä, kysyntä määrittää sen ei poimia.

        Raaka mustikka ei kelpaa mihinkään ja siitä tulee vielä jätemaksu päälle, joten epäilen suuresti tätä kuttua,


    • Losoperseet

      Jos perse nousisi sohvalta ei tarvittaisi ulkolaisia poimijoita.

      • taimaanvallat

        Jos hinta poimijalle olisi kohdallaan, kyllä nousisi takapuoli sohvalta. Ulkomaalaisille on huipputienestiä meidän alhainen hintamme. Siispä poimijahinta tulee pysymään alhaalla. Hallitus vielä useasti miettinyt verollepanoa marjatulosta. Ulkomaalaiset on nimenomaan tuotu pitämään hinta alhaalla, tämä on mielestäni kotimaan pettämistä/kansalaisten alentamista.


      • taimaanvalloille
        taimaanvallat kirjoitti:

        Jos hinta poimijalle olisi kohdallaan, kyllä nousisi takapuoli sohvalta. Ulkomaalaisille on huipputienestiä meidän alhainen hintamme. Siispä poimijahinta tulee pysymään alhaalla. Hallitus vielä useasti miettinyt verollepanoa marjatulosta. Ulkomaalaiset on nimenomaan tuotu pitämään hinta alhaalla, tämä on mielestäni kotimaan pettämistä/kansalaisten alentamista.

        Mustikka maksoi joku vuosi 2.5 euroa ja 200€ sai helposti päivässä, mutta ei noussu perse penkistä.

        Eikö Suomessa oo just lama kun työ on niin kalliista, pitäskö marjateollisuuskin ajaa nurin ja ruveta maksaan marjasta ylihintaa.

        Työssäkäyvat ei tietty jaksa repiä kauheesti , mutta kotona olevar vois saaha verotonta tuloa päivärahojen päälle.


    • ccccccccccc

      Pöty puhetta ,että marjastuksessa saa helposti rahaa .Koska jos sää ei parane mustikka karsii jo jatkuvasta sateesta .Tulee "savipuoli" mustikkaa ja maku huononee ja ei kestä valumatta poimimista .Heti vaikuttaa alentavasti poimintahintaan .Pouta ja aurinko voi vielä pelastaa osan sadosta ?

      • muorit

        Joko mustikat ovat kypsiä. Olen samaa mieltä että mustikan laatu kärsii näillä keleillä. Saisi tulla muutaman viikon kuivat säät ja aurinko niin että marjat kypsyisivät terveesti. Taidetaan jäädä ilman marjoja mikäli yöpakkasetkin tule at pian ja räntääkin voi hipsiä, vai miten on?


    • Vaatimatonjaahkera

      Niinpä niin! Lämmin kiitos sinulle koko suvun ja vieraidenkin uskollinen marjanpoimija! Ilman sinua ja jokakesäistä raskasta työtäsi mustikan-, lakan- ja puolukanpoimijana jäisimme ilman talvimarjoja! Kiitos sinulle jo etukäteen tämän kesän marjoista ja hyviä saaliita! Toivottaa iso joukko ihmisiä, vanhuksia, keski-ikäisiä ja nuorempiakin, joille uskollisesti ja vakaasti jaksat poimia pakastimiin hyviä, roskattomia -priimamarjoja! ISO JA LÄMMIN KIITOS SINULLE!

    • Anonyymi

      Marketin edessä hemmo kaiveli marjoja tänä aamuna nokastaan! Kun sai oikein täyteläisen rökäleen sormensa päähän, tiiraili sitä taivasta vasten ja nappasi saman tien suuhunsa.

      • Anonyymi

        Oli sitten mielestäsi niin helmi että kannattaa sama värssy laittaa useampaan ketjuun !


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe