Tolvon -masennuslääke

Onko Tolvon tehokas mielialalääke eli toiminut teillä? Lääkärini määräsi sitä minulle iltaisin 60 mg, Vei aluksi yöunet, nutta nyt nukuttaa paremmin. Mielialassani vajaan kahden viikon jälkeen en ole tavannut havaittavaa muutosta.

14

453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihanomavlintason

      " Tolvon kuuluu masennuslääkkeiden ryhmään. Nämä lääkkeet lievittävät masentunutta mielialaa, joka on masennuksen eli depression merkittävin oire. Masennus on tunne-elämän häiriötila, jonka aikana aivoissa tapahtuu muutoksia. Aivojen hermosolut ovat yhteydessä keskenään kemiallisten aineiden välityksellä. Masennuksen aikana näitä aineita erittyy normaalia vähemmän. Masennuslääkkeet korjaavat tämän vajauksen ja palauttavat aivojen normaalin toiminnan. Yleensä hoitoa on jatkettava 2 - 4 viikkoa ennen kuin tilan paranemista voidaan odottaa. "

      Siis ihan hirveetä tuupaa valmistajalta.

      Serotoniinihypoteesi ei pidä paikkaansa, eikä masentuneilla ole havaittu serotoniinitason mataluutta ennen lääkitystä.

      Masennus ei parane vaan kroonistuu kun ihminen syö mielialalääkkeitä. Masennuksen lääkehoito on tehotonta, silti 500 000 suomalaista syö niitä. Tämä sen takia koska lääkäri kirjoittaa hanakasti lääkereseptin masentuneelle. Lääketeollisuuden napanuora lääkäreiden täydennyskoulutukseen on katkaistava. Vasta sitten voidaan järkevöittää masennuksen hoito.

      Psykiatriasta on tullut lääketeollisuuden kultakaivos. Pitäisi olla tieteellisesti perusteltua, että psyykenlääkkeiden käyttö on hyödyllisempää kuin ei-käyttö.

      Vaadi päästä julkisella puolella terapiaan ja keskustelemaan. Psykiatrit ja yleislääkärit yrittävät painostaa ja mainostaa SSRI-lääkkeiden käyttäjäksi, mutta kannattaa pysyä lujana. Vaadi pelkkää keskusteluterapiaa ongelmiisi.

      Ja ennenkaikkea ravinnolla on todella suuri merkitys myös aivojen toimintaa ja tästähän löytyy tuhansia tutkimuksia. Kokeile ja hämmästy.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

      Tiesithän, että psyykelääkkeet voivat aiheuttaa pysyviä vaurioita aivoillesi. Puhutaan iatrogeenisesta dementiasta tai laajemmin CBI:stä eli Chronic Brain Impairmentista. Muitakin termejä on käytössä. Saat lisätietoa nettihaulla. SSRI:t ovat myös todella koukuttavia vaikka osa pääseekin niistä eroon suhteellisen helposti. Arviot pahasti koukuttuneista vaihtelevat aina 20%:sta 60%:iin eli pimeässä pitkälti operoidaan. Tiedät vasta, kun lopetat -periaatteella.

      SSRI-lääkkeillä ei kuitenkaan ole varsinaisessa merkityksessä juurikaan tekemistä masennuksen tai muunkaan psyykkisen "häiriön" hoitamisen tai parantamisen kanssa muuten kuin, että niitä siihen vaivaan annetaan. SSRI:t toimivat lamaamalla tunteitasi. Psykiatrit yleensä sanovat, että ne kaventavat tunnekokemuksia tai "leikkaavat huippuja pois". Siten menetät kykyäsi tuntea vahvoja tunteita tai jopa tunnekokemukset kokonaan. Ilmiöstä käytetään entisten käyttäjien keskuudessa nimitystä zombifioituminen ja seurannutta turtuneisuuden tilaan zombitilaksi. Tila vastaa kuulemma karkeasti lobotomiaa, joka tarkoittaa sitä, että sinulta katoaa tai madaltuu persoona ja ihmisyys. Jotkut pitävät seurannutta tunteettomuuden tilaa helpottavana, koska elämän asiat menettävät merkityksensä ja tunteita ei enää koe samalla tavalla. Pidemmän päälle hetkellinen siunaus muuttuu pysyväksi helvetiksi, koska tunteettomuus voi jäädä pysyväksi. Googleta esim. blunted affect tai frontal lobe syndrome niin saat paremman kuvan. Toinen hetkellinen reaktio mitä SSRI:stä monesti saa on pilvi, mutta se on usein vain hetkellinen (muutamia päiviä, viikkoja). Pilvi voi tulla myös paljon myöhemmin käytön jatkuessa, jolloin saat kuulla olevasi nyt "kaksisuuntainen". :) Ole varovainen kehen luotat ja tee oma tutkimustyösi.

      Eli olethan varovainen, kun liikut psykiatrisessa maailmassa, ettet tietämättäsi vahingoita itseäsi.

      • VitunTrolli

        Pidä sinä homo turpasi kiinni ja mene trollaamaan äitisi emättimeen.


    • Unetonhemmo

      Ei sillä ole mitään vaikutusta mielialaan, mutta unettomuuteen se auttaa. Vaikutus tosin alkaa vasta pari tuntia lääkkeen ottamisen jälkeen. Itse olen 60 mg annokseen tyytyväinen, niin voi välttää opiaatteja ( niissä annosta joutuu nostamaan loputtomasti tottumisen vuoksi).

      • Tolvonhan on tuoteselosteen mukaan nimenomaan masennuslääke. Tosin lääkärini määräsi sitä minulle uneen. Nyt uskaltaa ottaa jo illalla. Alussa (pari viikkoa sitten) vei kaiken unen. Piti ottaa päivällä ja väsytti pirusti koko päivän. Nyt auttaa jo hieman nukkumattina.


      • hamalakeaaa

        Sun juttujas kun lukee, niin syöt kaikkea mahdollista lääkettä vaikka mihin vaivaan?

        Oletkohan nyt ihan oikea lääketehtaan trolli?

        Kehut aina kaikkia lääkkeitä?

        Miksi?


    • joskusunetkokeillut

      Jos Tolvonm unettomuuteen niin ihan matala annos, Tolvonhan on Remeronin/Mirtaz. ns. karvahattumalli.

    • eimaksamitäänei

      Viikonlopun Iltalehdessä tai iltasanomissa oli iso juttu mielialalääkkeistä, joita ihmist syövät ihan turhaa ja pilaavat elämänsä.

      Lehdet löytyy kirjastosta.

      Oisko ollut siinä viikonlopun liitteessä.

      • gwerwww

        Elämän pilaaminen on ehkä liian vahva ilmaisu. Tulee mieleen sama sanonta yhteydessä: Kokeilee huumeita ja pilaa elämänsä. Ei elämä ihan niin vaan pilalle mene ja asiat on aika monimutkaisia. Kaikesta mitä valitsee seuraa sekä hyvää että huonoa. Elämänsä voi pilata myös sillä ettei mene hoitoon kun on mielenterveysongelmia tai sillä ettei ikinä uskalla kokeilla mitään..


    • toksa

      Serotoniinihypoteesi ei pidä paikkaansa, eikä masentuneilla ole havaittu serotoniinitason mataluutta ennen lääkitystä.

      Masennus ei parane vaan kroonistuu kun ihminen syö mielialalääkkeitä. Masennuksen lääkehoito on tehotonta, silti 500 000 suomalaista syö niitä. Tämä sen takia koska lääkäri kirjoittaa hanakasti lääkereseptin masentuneelle. Lääketeollisuuden napanuora lääkäreiden täydennyskoulutukseen on katkaistava. Vasta sitten voidaan järkevöittää masennuksen hoito.

      Psykiatriasta on tullut lääketeollisuuden kultakaivos. Pitäisi olla tieteellisesti perusteltua, että psyykenlääkkeiden käyttö on hyödyllisempää kuin ei-käyttö.

      Tämä on niin totta.
      Valtaosa SSRI-lääkkeiden vaikutuksesta on lumetta.
      Lume lääkitys toimi yhtä hyvin.
      SSRI-lääkkeet aiheuttaa
      - seksuaalista toiminta häiriötä
      - tunne elämän kaventumista
      - riippuvuutta ja melko kovat lopetus oireet
      - itsemurha alttiutta ja itse tuhoisia ajatuksia

      Kirja :
      Aku Kopakkala
      Masennus
      Suuri Serotiini huijaus

      • Anonyymi

        kuule kun Tolvon ei vaikuta mitenkään serotoniiniin ja ehkä tietäisit sen jos olisit viitsinyt lukea edes wikipedia sivun lääkkeestä. Serotiinihypoteesi on todistettu vääräksi mutta se ei liity Tolvoniin mitenkään. Kyseessä on nimittäin TeCa lääke.


      • Anonyymi

        Olen kuullut että MAOI lääkkeet ovat tehokkaampia kuin SSRI ja SNRI lääkkeet. Turvallisin ja nykyaikaisin MAOI on Aurorix eli moklobemidi. Sillä ei pitäisi myöskään olevan sexuaalisia haittoja.


    • Anonyymi

      Muutos tulee hitaasti, jonain päivänä vaan huomaat että olet parantunut.
      Pitkäaikais lääkkeet toimii siten.

    • Anonyymi

      Tekee Tolvanan olon.

    • Anonyymi

      Tämä lääkkeen on syrjäyttänyt Mirtazapin vaikka Tolvon saattaa olla sitä tehokkaampi ainakin joillakin henkilöillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe