Reipas kävely

Onko reilun tunnin mittainen lähes jokaaamuinen reipas kävely millaista harjoittelua? En jaksa juosta, koska syön berytasalpaajaa, Kävelylenkin aikana syke liikkuu 120-130 välillä, eli aika korkealla.

9

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jjyhhh

      Loistavaa kuntoilua.

    • spaceri

      Peruskestävyys kehittyy. Keuhkojen ja verenkiertoelimistön kunto paranee. Selkäranka saa kiertoliikettä ja verenkierto kulkee sielläkin, mikä auttaa selän pysymiseen kunnossa.
      Huoltaa niveliä.
      Mieli virkistyy, stressihormonit vaikuttavat vähemmän.

    • samoilijavaan

      Ihan hyvää kuntoilua tuo on. Vielä jos voit kävellä maastossa, ulkoiluväylillä (hiekka), jossa maasto vaihtelee, niin kyllä tuo kuntoilusta käy. Syke nousee vaivattomasti lievästi hengästyttävälle alueelle jopa ylikin, kun kävelee oikein reippaasti.
      Juoksuaskeleitakin voi ottaa silloin tällöin, jos hyvältä tuntuu.

    • 11-3

      Jos meinaat maratonille, niin eihän tuo vielä harjoittelusta käy. Mutta, jos mainaat pysyä edes jonkinlaisessa kunnossa, niin kyllä se siihen. Kahdenkymmenen viiden ikävuoden jälkeen ihmisen kunto laskee prosentin vuodessa. Tuollainen reippailu ainakin hidastaa laskua. Kunnon laskun pysäyttäminen, tai jopa kunnon nostaminen taas vaatii jo vähän enemmän.

    • nomikäettei

      Jos sykkeesi nousee korkealle ja saat hieman hikeä pintaan, niin harjoitus on hyvä yleiskunnon kannalta.

      Älä toki unohda hyötyliikuntaa päivittäisissä rutiineissa eli portaat ylös hissin sijaan, kauppaan kävellen auton sijaan, pyöräile duuniin sään salliessa julkisten sijaan jne...

      Itse esim. leikkaan nurtsin manuaalisesti työnnettävällä leikkurilla, pensasaidan leikkaan pensas-saksilla, haravoin ja yleensäkin pyrin välttämään mitään koneellista apua toiminnassa tai liikkumisessani - toki välillä joudun käyttämään julkisia tai omaa autoa päästäkseni säästä riippuen tiettyyn paikkaan tai kuormani ollen liian raskas pyörälle kuten pari säkkiä hiekkaa tai kooltaan liian suuria kuten kattolevyt vajaan.

      Noin yleensä pyöräilen aina kun se on mahdollista ja uskon sen tekevän minulle vain hyvää.

    • Tuireli

      Edellinen kirjoittaja mainostaa hyötyliikuntaa - ihan oikein. Vaatii vain hieman viitseliäisyyttä. Aamuisin oikein naurattaa, kun pyöräilee töihin. Kaduilla köröttelee yksinäisten äijien kööri autoillaan töihin. Ja se on nimenomaan juuri äijien armeija. Naiset käyttää busseja tai pyöräilee.
      Olisi kansanterveydellisesti melkoinen potti, jos noista (mies)autokuskeista edes 10% jättäisi auton kotiin ja pyöräilisi töihin esimerkiksi kesäkuukausien ajan. Saisihan siinä edullisesti kuntoa ja kaupunkien ilmanlaatu samalla paranisi.

      • fillarillaympärivuoden

        Tämä on totisinta totta. Emme tietysti tiedä toisten kulkuyhteyksistä (joskus Helsingissä työssäkäyvät ihmiset muuttavat jonnekin Nurmijärven taakse saadakseen ison asunnon ja ison auton). Mutta jos on mahdollisuus työmatkaliikuntaan, niin se mahdollisuus kannattaa käyttää. Sääkin on vain asenne ja varustautumiskysymys.


    • toinenBetasalvattu

      Betasalpaaja ei täysin estä pulssin nousua rasituksessa, ainakaan minun saamani annostus. se ei vaan ihan heti nouse. Jos ihan kylmiltään lähdin ryntäämään, niin tuntui että jalat pysähtyy. Betasalpaajani myös vaihdettiin toiseen lääkkeeseen (Atacand) joka laskee verenpainetta mutta ei pulssia. Oletko kysynyt lääkäriltäsi, 1) tarvitsetko nimenomaan betasalpaajaa ja 2) sallisiko yleistilasi juoksemisen salpaajista huolimatta?

      Minä kävelin reippaasti pari tuntia päivässä mutta en pystynyt juoksemaan, kynnys oli liian suuri. Lopulta h i d a s hölkkä juoksumatolla auttoi yli tämän kynnyksen, ja tänä kesänä olen pystynyt hölkkäämään ulkonakin sellaiset 20 minuuttia, ja ihan vähän on vauhtikin kasvanut.

      • toinenBetasalvattu

        Tähän vielä lisäisin ettei se juoksu mikään itsetarkoitus ole: jos kävelet pari tuntia päivässä niin se on erinomaista perusliikuntaa ja liikut ihan suosituksenmukaisen määrän. Niin ei kaikki juoksukuntoisetkaan tee.

        Mutta: jos ja vain jos kiinnostaa ja jos ja vain jos lääkitys/terveys sallii, voisi kuitenkin nostaa myös ns. vauhtikestävyyttä, lääkärin asettamissa rajoissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1927
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1589
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1539
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1435
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1380
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1337
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1246
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1167
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe