Mitä tapahtuu kun kirkkoon kuuluu 50% kansasta?

minävaankysyn

Lait yms? Lopullinen jäsenistön nopea kato?

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • positiivinenkirkko

      Kirkko on silloinkin merkittävä ja tärkeä ihmisten lohduttaja ja yhteiskunnan omatunto. Kirkon merkitys on nimittäin ihan muualla kuin jäsenten lukumäärässä.

      • nauravakulkuri2015

        Mitähän kirkko lohduttaa? omatunto salli mun nauraa...


      • Epäjumalienkieltäjä

        Yhteiskunnan omatunto? Eihän kirkko osaa ottaa selvää kantaa juuri mihinkään. Homojakin syrjitään myötätuntoisesti ja silkkihansikkain.


      • positiivinenkirkko
        nauravakulkuri2015 kirjoitti:

        Mitähän kirkko lohduttaa? omatunto salli mun nauraa...

        Päivittelee jälkeenpäin kun jotain pahaa tapahtuu..ja kertoo Hyväxtä Jumal(stajoka)autaa.


      • 1ja2ja3

        "Kirkko on silloinkin merkittävä ja tärkeä ihmisten lohduttaja ja yhteiskunnan omatunto. "

        Olet kirkollisempi kuin kirkko itse!

        Kirkkokin jo myöntää ettei sillä ole mitään erityisosaamista moraalin saralla - ja siis senkin, ettei uskonto anna mitään erityisosaamista sillä alueella.


      • kguitf
        nauravakulkuri2015 kirjoitti:

        Mitähän kirkko lohduttaa? omatunto salli mun nauraa...

        Kirkko lohduttaa pahaa tekevien uskovien omiatuntoja.


    • En usko mihinkään aivan selvään käännepisteeseen. Vaikka 50% on psykologisesti merkittävä, niin miten moni eroaa kirkosta johon kuuluu 45% suomalaisista, vaikka pysyisi jäsenenä kun 55% kuuluu?

      Lainsäädännössä sen sijaan jotain tehdään. Jossain vaiheessa kirkko huomannee, että tappio tulee. Vähän kuten sodassa, parempi neuvotella hyvät rauhanehdot kuin jatkaa tuhoon tuomittua taistelua... Eli kirkko itse irtautunee s.e. voi vielä valita siihen mitä saa valtiolta mukaansa.

      Eihän ole itsestäänselvää mikä evlut kirkko oikein on. Jos se katsotaan julkisen vallan osaksi, voidaan hautausmaat vain siirtää kunnille, vähän kuten pala maata Tampereesta Ylöjärveen tai jokin hallinnonala oikeusministeriöltä sisäministeriölle. Perustuslakivaliokunta on tehnyt tuollaisen linjauksen.

      • LukijanHuomio

      • yhdistys2015

        Toi on hyvä alku. Kyllä uskonnot pitäis toimii yhdistyspohjalta kuten esim. Marttayhdistykset se on täysin riittävästi turvattua toimintaa ilman valtiota ja kuntia.


    • FUCKIFUUU

      Ei mitään. Lait eivät muutu. Suomessa on vain 5% suomenruotsalaisia ja siltikään tämän pikkuruisen kansanosan vuoksi Suomen kansa ei pääse eroon täysin tarpeettomasta pakkoruotsista. Samoin tulee käymään uskontojen osalta.

      Ainoa mikä saa suomalaiset muuttamaan uskontoihin liittyvää lainsäädäntöä on islamisaatio. Sinänsä siis islamisaatio on hyvä asia se pakottaa muuttamaan lakeja, mutta islamisaatio leviää nopeasti kuin syöpä ja lainsäädäntö voi olla myöhäistä muuttaa, jos liian kauan jahkaillaan.

      • stigmat

      • FUCKIFUUU
        stigmat kirjoitti:

        Voit vielä vaikuttaa... https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1303

        Olen allekirjoittanut kaikki uskontokriittiset aloitteet, mitä on tehty. Onneksi olen asemassa, jossa kirkko ei pääse käsiksi mitenkään toimiini.


    • altia83

      Tapausta juhlistaakseen valtion virallinen virvoitusjuomatehdas lanseeraa Koskenkorva 50% juhlaviinan! Kansallisjuoman kulutus pompsahtaa huippulukuihin, keskimääräinen kulutus 100% alkoholiksi muutettuna nousee 1,5 litraa vuodessa.

    • AtteAteisti

      Lait Suomessa säätää eduskunta eikä kirkko. Vaikka joillekin aitoavioaktiiveille tämä ei näytä olevan ihan selvillä.

    • Kimmotässähei

      Mitähän tapahtuu jos vaparien jäsenmäärä ponnahtaa 1577:ään?

      • Jaa-a. Ainakin ankaraa harmitusta tuntuu joillekin aiheuttavan joka ainoa uusi jäsen va-liitossa.


    • 9841v

      "En usko mihinkään aivan selvään käännepisteeseen. "
      - Jori

      Eiköhän tässä asiassa kuitenkin tule selkeitä käännepisteitä, jotka tulevat kiihdyttämään kirkon jäsenkadon aivan varmasti uusiin lukemiin.

      Esim kouluissa uskonnonopetuksesta luopuminen voi käytännössä myös romahduttaa rippikoulussa kävijöiden määrän.

      Vaikka suoraan esim 50% rajan rikkoutuminen ei mitään saakaan aikaan niin jo sitä ennen esim kirkkohäät alkaa olla harvinaisuus. Joka taas omalta osaltaan vähentää kirkon asemaa/suosiota. Entä kuinka kasteiden on siihen mennessä käynyt?

      Itse ajattelen että jo ennen 50% rajan saavuttamista ollaan koettu melkoisia muutoksia, jotka vaan antavat vauhtia syöksykierteeseen. 50 rajan rikkoutuminen tulee olemaan yksi vaikuttava tekijä, vaikka tuskin mitään täysin järjetöntä erotsunamia sekään aikaan saa.

      • Mutta loppuuko uskonnon opetus jotenkin selkästi?

        Onhan se jo nyt muuttanut muotoaan vaikka miten paljon jostain 30-luvun virrenveisuusta. Ja tuntimäärästä nipistettiin yksi ihan juuri. Epäilen, että opetus hiipuu kuitenkin hitaasti, tavalla tai toisella.

        On mahdollista, että mennään kiihtyvään kierteeseen, että esim. kirkkoon kuulumattomien määrä kasvaa eksponentiaalisesti. Sitä pidän aika varmana, ettei jälkikäteen voida osoittaa aivan yksittäistä vuotta jolloin taite tapahtui. Eikä tavallaan edes vuosikymmentä, vaikka jokin kytenyt muutos voikin tapahtua nopeasti.


    • Kirkon jäsenmäärän aleneminen, kasteprosenttien aleneminen, kirkkoon kuuluvien nuorten ikäluokkien osuuden aleneminen, kirkkohäiden osuuden aleneminen ja nuorimpien ikäluokkien jumaluskon romahdus.
      Noista on kirkon tulevaisuus rakennettu eli lopputulos on selvä, vain aikataulu puuttuu.
      Vaikka tuo 50% alittuu joku päivä, niin eihän se siihen jtietenkään pysähdyvaikka kuoharin paikka onkin, vaan aleneminen jatkuu ja voisi asettua jonnekin 10-20% tienoille.
      Tässä tullaan näkemään varsin mielenkiintoinen kirkkoveneen uppoaminen ja mielenkiintoiseksi sen tekee se, että veneessä tiukimmin istuvat konservatiivit eivät käsitä mikä on kirkkoveneen suunta. Eli se on hitaasti mutta varmasti suoraan alaspäin.
      Sitä en tiedä, käykö kirkkoveneen kuin Titanicin eli katkeaako kirkko kahtia ennen sen lopullista uppoamista eli nykymuotoista olemassaoloa. Mutta jos se katkeaa, niin se toinen osa voisi olla pääkaupunkiseutu ja loppu Suomi se toinen.
      Lähes varmalta kuitenkin vaikuttaa se, että kirkon hoitamattomat eläkevastuut tippuu lopulta yhteiskunnan syliin kuin roskalainapankki.

    • kirkkoonsyvältä

      kirkko pitää erottaa valtiosta,koulujen uskonnon opetus pitää lopettaa ,teologian opetus ei saa olla ilmaista yhteiskunnan maksamaa ja on törkeetä kun yritykset joutuu maksamaan kirkollisveroa ei firmat käy kirkossa ja kun firma kuolee eli tekee konkan tuleeko pappi pesänhoitajaksi ja hautaa ilmaiseksi no ei.

      • Nyt kirkko saa jatkossa enemmän eli suoraan valtion budjetista noin 120 miljoonaa euroa ja tuo yritysten maksamista veroista kirkolle annettu siivu lopetetaan. Kirkon kannalta epävarmaa tuossa on se, että eduskunta voi päättää, että kirkon saama osuus on jatkossa 0 euroa.
        Minusta positiivinen juttu on se, että kehitysyhteistyömäärärähoja, joista kaikenmaailman hihhulipiirien lähetysjärjestötkin ovat saaneet runsaasti rahaa, on leikattu. Fidassa (hellareiden lähetysjuttu) on yt:t ja 30 saa monoa.
        Ennen eduskuntavaaleja kirkko pyysi puolueiden puheenjohtajat kirkon kryptaan ja se lobbasi kaikkia puolueita Korottamaan kehitysyhteistyömäärärahoja, koska kirkko saa niistä oman osansa.
        Ja nyt eduskunta leikkasi niistä suuruusluokkaa 200 miljoonaa.


    • exlutsku

      Jeesus Nasaretilainen taisi pitää kirkkokahveet ihan muualla,kuin luterilaisessa messussa(joka sinänsä on tärkeä historiallinen jäänne ja muistutus kristinuskon tulosta tännekinpäin maailmaa)... vai oliko se sittenkin se tuhatpäisen ihmislauman pikku ulkoilma piknikki,jossa hän ruokki jokaisen läsnäolijan yhden pienen pojan eväillä? Kirkko ei ole raamatullinen instituutio,se on aina pidettävä mielessään,seurakunta olemme me,ihmiset.

    • Mirka388I33

      Toivon kirkon kaatuvan kokonaan. Emme tarvitse moisia idioottimaisuuksia tänne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe