Kauanko sinä jaksaisit?

Peikkonkasvot

Heräät aamulla kahdeksalta. Et ole virkeä. Jäät peiton alle ja koetat saada vielä nukuttua. Yhdeksältä huomaat, että nälkäkin jo kurnii. Avaat facebookin ja selaat nopeasti läpi ihmisten kuvia ja päivityksiä. Ihmiset ovat olleet kumppaneiden ja puolisoiden kanssa häissä ja muissa kesäjuhlissa, joku odottaa kauniin raskausvatsan kanssa, joku on juuri päässyt sairaalasta kotiin pienokaisen kanssa. Samanikäiset ihmiset ympärilläsi viettävät onnellista elämää. Sitä elämää jota sä et koskaan saa elää kuin vain haaveissasi.

Kaikilla on elämässä joku jota rakastaa ja joka rakastaa. Sulla ei ole koskaan ollut ketään. Olet kasvoista liian ruma rakastettavaksi. Sun kasvot ei ole naiselliset vaan ne on kummajaismaiset. Itket hetken taas lohdutonta itkua. Huomaat ettei ole enää nälkäkään.

Huomaat että kello on kaksi päivällä. Olet vain selannut netistä kertomuksia ja kokemuksia onnistuneista kesvoleikkauksista, nenäleikkauksista, täyteainehoidoista, poski-implanteista, leukaleikkauksista. Olet käynyt nällä kaikilla sivuilla jo tuhansia kertoja ja osaat ne melkein ulkoa. Ne antaa sulle toivoa. Jossain on joku joka voi auttaa. Kirurgi joka muuttaa ruman vähemmän rumaksi, kirurgi joka poistaa virheet ja kärsimyksen.

Käyt taas peilin edessä ja kosket käsilläsi kasvoihin peittäen vikoja ja tutkien mistä pitäisi ottaa pois ja minne lisätä jotain. Mietit kuinka onnellinen olisit, olisit ikionnellinen, jos voisit näyttää normaalilta ja sievältä. Naiselta.

Mietit mitä tänään voisit tehdä. Et keksi ketään kuka voisi lähteä seuraksi. Niillä on sunnuntaina pariskuntapäivä, nillä mummolassa käynti lasten kanssa, ne on toisella paikkakunnalla viikonlopun vietossa, ne on matkoilla ja palaa vasta parin viikon päästä. Ai niin ja niille tulee tänään vieraita ja ne menee käymään tänään ostoksilla ja mökillä.

Et kuulu joukkoon. Et kuulu kenenkään elämään. Eikä sulla edes ole elämää koska olet niin ruma. Eikä ketään edes kiinnosta se, että olet loppu, katkeamassa. Ketään ei kiinnosta, että olet taistellut ja hävinnyt.

Käyt taas facebookissa ja huomaat että liisäämästäsi kuvasta on tykätty. Sun päivän kohokohta. Itket taas. Kuvassa rumat kasvojenpiirteesi eivät näy, sillä ethän julkaisisi sellaista kuvaa. Julkaiset vain kuvia, joissa valot ja varjot on tismalleen oikein, jotta virheet eivät näy.

Itket. Olet ymmärtänyt, ettei ketään kiinnosta sun kohtalo. Eikä kukaan voi auttaa. Puhelin soi, feikkaat iloisen ja pirteän äänen. Sovitte kahvillakäynnin tulevalle viikolle. Kerrot että olet tänään käynyt ostoksilla ja lenkillä ja kohta menet tapaamaan kaveria. Kuulija on tyytyväinen ja kertoo viikonlopun tapahtumista. 3-vuotias oli tehnyt sitä tätä ja tuota ja mies oli tehnyt sitä tätä ja tuota. Olen aidosti onnellinen. Loppupuhelun pidätän itkua ja lopuksi sanomme iloisesti nähdään torstaina! Täydestä meni ja hyvä niin.

Itken ja otan buranaa päänsärkyyn.

Kaikki olisi niin hyvin, jos vain olisin normaalinnäköinen eikä kasvoni olisi rumat ja vialliset peikon kasvot. En tiedä kauanko enää jaksan. Kauanko sinä jaksaisit?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rakastaitseäsi

      Tuolla tyylillä ei kukaan jaksa.
      Vaihda asennetta ja ajattele, mitä hyvää elämässäsi on.
      Sinulla on lukuisia ystäviä ja tuttavia, jotka ovat avanneet facebook-sivunsa sinulle. Sinulle soitti tänään ystävä, jonka kanssa sovit tapaamisesta. Sinulla on mukava tapaaminen odotettavissa. Sinulla on ympärilläsi ihmisiä, jotka välittävät sinusta.

      Miksi sinä valehtelet ystävällesi, että sinulla menee hyvin? Että olet käynyt lenkillä, kun ole istunut koko päivän itkua tuhertaen tietokoneella?
      Mitä sinä kuvittelet saavuttavasi toisilla kasvoilla, joista nykyiset tuttavasi eivät sinua tunne? Odotatko vain sitä, että jonain päivänä kohtaat miehen, joka ihastuu kasvoihisi? Ja sitten menet uuteen leikkaukseen ja yhä uuteen?
      Haluatko itsellesi miehen, jolla on ehdottomasti kauniit tai komeat kasvot? Ihan sama, vaikka mies joisi päivittäin ison määrän alkoholia, hakkaisi sinua, olisi laiska ja antaisi sinun hoitaa kaikki kotityöt ja ansiotyöt?
      Jos kuitenkin arvostat miehessä jotain muuta kuin kasvoja, niin ehkä toivot miehen arvostavan sinussa jotain muuta kuin kasvoja.
      Mitä hyviä asioita sinussa on? Mitä hyviä luonteenpiirteitä? Mitä taitoja sinulla on? Opettele itse rakastamaan itseäsi, niin toisetkin huomaavat sinun olevan rakastettava ihminen.
      Kun seuraavan kerran katsot peiliin, hymyile. Lähde naurujoogakurssille.
      Tee itsellesi hyviä tekoja: käy lenkillä (älä valehtele), kiinnostu ystävistäsi ja puhu heille totta, siivoa kotisi, tee itsellesi hyvää ruokaa, ilahduta jotain ihmistä (avaa ovi vanhukselle, leiki ystäväsi lapsen kanssa).
      Voit mennä juttelemaan asioistasi psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa terveyskeskukseen.
      Aloita uusi kiva harrastus.
      Näe itsessäsi kaikki se hyvä, mitä sinussa on.

    • kassuliini

      Sinulle on selvästi käynyt niin, että vika ei ole siinä miltä näytät peilistä, vaan siinä millaisen kuvan olet muodostanut itsestäsi ja elämästäsi.
      Luulet, että kaikilla muilla menee niin hyvin. Todellisuudessa kaikilla on huolia, joillain pieniä joillain suuria. He peittelevät niitä, ihan niinkuin sinäkin omiasi. Olet vain kehitellyt mielikuvituksessasi muiden elämää millaista se on auvoisine perhe-elämineen ja sitten vertaat sitä omaan elämääsi. Ja tulos on pitkä miinus sinun kohdallasi. Ja siitä sitten taas seuraa itkua ja taas itkua, josta taas seuraa itsesääliä.
      Olet selvästi juuttunut ajatukseen että kauneuskirurgia korjaisi kaikki ''ongelmasi''. Oletko ehkä ollut jossain onnettomuudessa vai miksi kasvosi ovat ''kummajaismaiset''? Vai onko vain niin, että kasvosi ovat persoonallisen näköiset jotka eivät oman luokittelusi mukaan täytä yleisiä kauneuskäsitteitä?
      Toki, jos kasvoissa on todella jotain korjattavaa eikä kyse ole mistään mitättömästä, niin voisit käydä plastiikkikirurgin juttusilla. Hän ehkä tulisi siihen tulokseen ettei kyse ole pelkästä kosmeettisesta haitasta.
      Mutta lopeta ihmeessä tuo muitten elämän ihannointi, siihen ei todellakaan ole syytä. Ja oman elämäsi aliarvioiminen on aivan varmaan perusteetonta ja itsesäälin sävyttämää. Nosta pääsi ja ole ylpeä itsestäsi!

    • milla8887

      Ratkaisu, lopetat facettamisen, astut ulos oikeaan elämään, alat harrastamaan juttuja mitkä kiinnostaa, tapaat kavereita oikeasti etkä Facessa. 8/10 miehestä arvostaa hyvä kroppaista naista enemmän kuin kaunista. Kauneus on katoavaista näet, katoppa kadulla vastaan tulevia 70-mummoja. Joskus hekin ovat olleet nuoria ja kauniita neitosia, jopa missejä.

      Miksi ehdotan tällaista varsin radikaalia toimenpidettä? Koska se toimi minulle todella hyvin! Ne oikeat ystävät jää jäljelle, jää aikaa muulle elämälle. Facebook on syöpä, joka syö aikasi ja tuhoaa mielesi. Naisena kuitenkin koet lähes pakonomaista tarvetta verrata itseäsi muihin naisiin.

      Ystävällisin Terveisin,

      Milla

      • milla8887

        Niin ja siis tästä on aikaa 3 vuotta kun näin tein. Nyt on tytär ja mies kainalossa. Itsetunto kohonnut rapiat 4000% siitä mitä oli ennen muinoin. :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2423
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1555
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      968
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      215
      766
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe