Kansalaisaloite eteenpäin vakaasti

HyväAloite

Huolimatta demarien lukuisista sensurointiyrityksistä, kansalaisaloite joka pyrkii kumoamaan lain ns "tasa-arvoisesta" avioliitosta, saa vakaasti lisää kannatusta. Tämä uudempi aloite tähtää avioliiton säilyttämiseen miehen ja naisen välisenä.

Aloitetta on käynyt kansalaisaloitesivustolla kannattamassa jo yli 56 000 suomalaista. Aloitetta voi käydä kannattamassa syyskuun lopulle. Joka tapauksessa tässä vaiheessa se tulee menemään käsittelyyn eduskunnassa.

52

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HyväAloite

      Uskomattoman hyvää kehitystä. Nimiä kertyi verkkaisesti tämän keskustelun avaamisen jälkeen joidenkin satojen päivävauhdilla (arvio).

      Nyt kannatusmäärä on yht'äkkiä loikannut 59 000 kannattajaan. Tätä menoa tälle aloitteelle löytyy enemmän kannattajia kuin demareiden kahjolle aloitteelle "tasa-arvoisesta" avioliittolaista.

      Eilen luin kirjoituksen, joka arvosteli demareiden käyttämää nimeä "tasa-arvoinen avioliittolaki" harhaanjohtavaksi. Tämä siksi, että nykyinenkin (siis vuosikaudet voimassa ollut) avioliitto on ollut tasa-arvoinen sanan varsinaisessa merkityksessä. Siinä, että kun avioliiton edellytykset (ikä, esteettömyys) ovat täyttyneet, ihmisillä on ollut samanlainen mahdollisuus päästä keskenään naimisiin. Siten demareiden esittämä laki ei ollutkaan varsinaisesti tasa-arvoinen sen enempää kuin entinenkään.

      Itse asiassa pitäisi puhua "homo-arvoisesta" avioliittolaista tämän demareiden esityksen yhteydessä. Sana "homo" alun perin tarkoittaa "sama" ja heidän esityksensä tarkoituksena on ollut vihkiä nimenomaan samaa sukupuolta olevia. Isoin pulma, joka on tylysti jätetty huomiotta, on lasten etu tässä uudessa laissa. Sitä ei ole huomioitu, vaikka YK:n lastenoikeuksien julistus sitä edellyttäisi.

      Mutta hyvää kehitystä tämän uuden kanssa. :)

    • HyväAloite

      Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä liittona on jälleen herättämässä mielenkiintoa. Risto Mutanen kommentoi aihetta blogissaan.

      Aloite on vielä alle 60 000 kannattajassa. Toistaiseksi. Keräysaikaa on vielä jäljellä ja kun kesälomat ovat ohi kannattajia saattaa vielä ilmaantua paljonkin. Joka tapauksessa kynnys, 50 000 kannattajaa on ylitetty hyvän aikaa sitten. Googleta kansalaisaloite.fi ja käy kannattamassa. Mitä useampi kannattaa, sen vaikeampaa esitys on eduskunnassa vain jättää huomiotta.

      http://ristomutanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199276-jo-lahes-60-000-kansalaista-vastustaa-sukupuolineutraalia-avioliittoa

      • HyväAloite

        Korjaus edelliseen: Kansalaisaloite on jo ylittänyt 60 000 kannattajan rajan.

        JUHUUU!!!


    • sikakin

      Saisko siasta sittenkin hyvän???

      • HyväAloite

        Viitsisitkö muuten tarkentaa mitä tarkoitat tuolla? Ei mene ainakaan itsellä oikein jakeluun tuo sanoma.


    • SaaDildoaPerseeseen

      Ja nyt sähköposti laulamaan ja 56000 viestiä Heinäluomalle. Sitten ensi vaaleissa annetaan vain homojen, mamujen ja feministien äänestää Saatanan Dorkaa Porukkaa, demarit haluavat samaan kastiin kuin Rahoitamme Kaikki Pakolaiset ts. alle 5% kannatus jengiksi.

      • HyväAloite

        Se on nykyään yli 60 000 mutta joo hyvä idea.


    • HullutDemut

      Demarien seuraava tavoite on raiskausoikeus homoille ja mamuille.

      • SaaDildoaPerseeseen

        vain jos raiskaaja on demari


      • HyväAloite

        Tai demariaatetta tunnustava, homo, mamu tai raiskaaja. Mutta joo, tuon tapainen esitys olisi ihan tyypillistä demareilta.

        Aloitteesta, tukijoita tullut juuri nyt hitaammin kuin aiemmin, mutta aikaa on vielä reilusti. Ja kynnysarvo 50 000 on ylitetty joten aloite menee käsittelyyn. Silti olisi hyvä saada mahdollisimman paljon kannattajia, sillä mitä enemmän kannattajia, sen vähemmän demareilla on mahdollisuutta tai uskallusta lakaista tätä esitystä maton alle eduskunnassa.


    • Krataa

      Ajattelin, että pieni muistutus Ruotsin mallista olisi paikallaan tässäkin.

      Ruotsissa seksi on isoa bisnestä. Kaksi järjestöä, RFSU (Ruotsalainen Seksuaalikasvatusyhteisö) ja RFSL (Ruotsalainen, lesbojen, homojen, biseksuaalisten ja toissukupuolisten liitto) keräävät vuosittain valtavan potin veronmaksajien rahoja toimintaansa, joka on lievästi sanottuna erikoista.

      RFSU (Lyhenne on monissa kondomipakkauksissa yms) lähettää kouluihin omia "tiedottajia" esittämään seksikasvatusta lapsille. Kritiikkiä on herättänyt se, että opettajien ei anneta jäädä luokkaan, vaan "tiedottaja" vetää tunnin itse. Eräs 15-vuotiaiden koululaisten luona vieraillut tiedottaja esimerkiksi veti tunnin aiheesta "Oikeus olla huora koulussa". RFSU:n agendaan kuuluu mm julkisen masturboinnin edistäminen -ja markkinointi lapsille.

      RFSU toimii myös yhteistyössä Ruotsin kirkon kanssa ja jakoi 14-vuotiaille rippikoululaisille merkkejä, jotka oli nimetty (suomennettuna) "Panomerkeiksi". Nämä siis olivat jonkinlaisia lupalappuja, jotka valtuuttivat 14-vuotiaat harjoittamaan seksiä.

      RFSL pyrkii tekemään lailliseksi homoavioliitot ja homoadoptiot. Sekä tietenkin yleensä tekemään homouden hyväksytymmäksi. RFSL taannoin vastusti lainsäädäntöä, jonka mukaan AIDSia sairastavien olisi ollut pakko infota sairaudestaan seksuaalikumppaneilleen. RFSL:n nykyjohtaja on tekemisissä feministisen julkaisun nimeltä Bang kanssa. Kuvaavaa, jos nimi on englannista.

      RFSL on avoimesti sosialistinen ja kommunistinen järjestö. Enemmän kuin RFSU. Mutta luepa itse tuosta linkistä ja kauhistu.


      http://www.returnofkings.com/68413/sweden-continues-to-fund-bizarre-and-inappropriate-sex-education-for-young-children

      • HyväAloite

        Uskomatonta menoa Ruotsissa. En ole tarkistanut mikä siellä on samaa sukupuolta olevien avioliittojen tila. Olisi mielenkiintoinen tieto.


    • HyväAloite

      Kansalaisaloite on hetkellisen hiljaisen kauden jälkeen nyt saanut mukavasti uusia kannattajia. Tällä hetkellä hieman yli 63 000 ihmistä kannattaa uutta aloitetta.

      Hyvää kehitystä. :)

    • ihmeukko

      eiköhän antti-juntti rinteen peli ala olla pelattu

      mikä ero on sanoilla ihmeukko ja ihm eukko

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13743454/antti-rinne-kavalsi-taloyhtion-rahat-ja-joutui-ero

    • HyväAloite

      Nyt 64T rikki. Juhuuu! :)

    • Setamus

      Lisäksi Stubbin ja muiden kannatus ja äänestys oli laiton, eikä noudattanut YK:n suosituksia selvittää mm. lapsen asemaa ko. järjestelyssä. Nyt sähköpostit laulamaan eduskuntaan jotta tietävät, ettei enemmistö sittenkään ole kannattamassa perversion laillistamista.

      • HyväAloite

        Aivan, tämä on hyvä muistaa. Demarit ja heidän poliittiset liittolaisensa pistävät etiikan hyllylle aina kun heille sopii.

        Kaikkein vähimmilläänkin tämä uusi aloite Aidosta avioliitosta, johon nyt kerätään nimiä, on kiusallinen asia demarien tasoisenkin surkean pr:n kannalta. Parhaimmillaan taas se tekee tyhjäksi demareiden lapsia halveksivan esityksen ja palauttaa heidät lähtökuoppiin.

        Aloitteella on nyt 69 ja puoli tuhatta kannattajaa. Ironisesti, demari Lasse Lehtisen sanoin, "Näitä ei enää pois oteta."


    • HyväAloite

      JUHUU!!! 70 000 kannattajaa.

      Demarien sensurointipyrkimyksistä huolimatta aloite on kerännyt tasaisesti kannattajia. Kansalaisaloitteista, jotka ovat menossa juuri, tämä on ylivoimaisesti suosituin.

      Arvioin, että ainakin 80 000 kannattajaa tulisi syyskuun loppuun mennessä. Silloin keräysaika umpeutuu.

      Jos demarien nykymeno inhottaa sinua, nyt on hyvä tilaisuus sanoa eriävä mielipide ja käydä kannattamassa aloitetta. :)

    • Krataa

      Tämä aihe sattui olemaan esillä tänä aamuna Uuden Suomen blogeissa. Sitä kautta sain kuulla Mass Resistancen oheisesta, nyt suomennetusta "kirjasta" (Vaikuttaa enemmän brosyyriltä, mutta julkaisu joka tapauksessa) johon on nimeen lisätty tuo "Avunhuuto sorrettujen puolesta".

      Pieni ote julkaisusta

      "Mielessäni tiedän, että tämä on nyt laillista,hän kertoi NPR:lle. Hän
      lisäsi, että hän keskustelee nyt homoseksistä oppilaidensa kanssa niin
      suoraan kuin haluaa. Esimerkiksi, hän sanoi kertovansa lapsille, [värikkäitä yksityiskohtia lesboseksistä]."

      En ole vielä lukenut koko julkaisua läpi, mutta eräs pointti liittyen näihin homoavioliittoihin. Ne eivät tuon mukaan ole niin harmittomia kuin miltä näyttävät. Ylläoleva sitaatti kertoo opettajasta, joka siis kehuskeli voivansa nyt homoliittojen laillistamisen jälkeen keskustella (alaikäisten?) oppilaiden kanssa lesboseksistä. Tämä tuo mieleen sen, kun taannoin aloitin keskustelun siitä, minkälaiseksi tilanne on mennyt Ruotsissa.

      Ruotsissa siis RFSU-edustajat saavat pitää tunteja seksuaalikasvatuksesta kouluissa ilman koulun omia opettajia. Esimerkiksi julkinen masturbointi on tärkeä teema RFSU:lle, mutta se on itse asiassa harmittomimmasta päästä mitä kyseisen lafkan valikoimasta löytyy ruotsalaisia lapsia varten.

      http://www.massresistance.org/docs/gen2/15c/Finland-marriage-fight/images/AVUNHUUTO_tul.pdf

      http://www.returnofkings.com/68413/sweden-continues-to-fund-bizarre-and-inappropriate-sex-education-for-young-children

      • HyväAloite

        Kiitoksia! :) Demarit viis veisaavat lapsista ja uhraavat heidät mielellään tämänlaisten "ihanteiden" takia. Nuo jutut kannattaa ehdottomasti lukea, piti sitten demarien aloitetta "tasa-arvoisesta" avioliitosta hyvänä tai ei.

        Aito Avioliitto aloite (Avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä) on saanut nyt 73 000 kannattajaa. Muutaman päivän aikana muutaman tuhannen kannattajan lisäys. Ideaalitilanne olisi Tasa-arvoisen aloitteen kannattajamäärän ylittäminen. Saa nyt nähdä.


      • keräilkäänimiärauhassa
        HyväAloite kirjoitti:

        Kiitoksia! :) Demarit viis veisaavat lapsista ja uhraavat heidät mielellään tämänlaisten "ihanteiden" takia. Nuo jutut kannattaa ehdottomasti lukea, piti sitten demarien aloitetta "tasa-arvoisesta" avioliitosta hyvänä tai ei.

        Aito Avioliitto aloite (Avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä) on saanut nyt 73 000 kannattajaa. Muutaman päivän aikana muutaman tuhannen kannattajan lisäys. Ideaalitilanne olisi Tasa-arvoisen aloitteen kannattajamäärän ylittäminen. Saa nyt nähdä.

        Pitäisi saada kansanedustajien enemmistö. Se ei onnistu


      • HyväAloite

        73 000 ääntä silti on hyvä saavutus (tähän saakka) ja sitä on aika hankala edes demarien aivopesemien kansanedustajien ohittaa pelkällä olankohautuksella.

        Jo tuo 73 000 ääntä on huima saavutus, kun ottaa huomioon miten tuutin täydeltä demarit ovat propagandaansa "tasa-arvoisen" osalta esitelleet, miten meillä on ollut aidon kanssa median vastatuuli.

        Kansanedustajien enemmistön saaminen tietenkin on aina uhkapeliä. Jotkut sanoivat että tuo pervolaki "tasa-arvoisesta" ei saisi kansanedustajien enemmistöä. Tuuliviiri kääntyy sinne mihin tuuli puhaltaa. Mihin se puhaltaa kun tämä menee käsittelyyn, on vaikea sanoa.

        Silti minä ja muut jotka olemme antaneet tukemme tälle hankkeelle, voimme olla hyvillä mielin tietäessämme, että olemme tehneet jotakin konkreettista pyrkiessämme nollaamaan ne haitat, joita demarien lakiesityksestä "tasa-arvoisen" avioliiton osalta tulisi.


      • HyväAloite

        Suurin osa tuon "tasa-arvoisen" avioliiton kannattajista on varmaan huijattu mukaan propagandalla. Tuo "Sorrettujen puolesta" puhuu karua kieltään, mikä todennäköisesti on Suomen lasten tulevaisuus jos "tasa-arvoinen" ikinä tulee voimaan.

        Enemmän kuin avioliiton ("tasa-arvoisen" tai muunlaisen) määrittelevä laki, kyseessä on Troijan hevonen, joka tuo jokapäiväiseen elämään tuskastuttavan määrän seksuaalikasvatusta pakkosyöttönä. Elinkeinoelämä ja työllisyys -kohdassa on mainittu, että tuolla missä vastaava laki on säädetty homo-avioliitoista, töistä voi saada potkut jos niitä arvostelee uskonnollisilla argumenteilla.

        Homo-aktivistit menevät testaamaan ravintoloita ja baareja. Suutelevat ja hyväilevät niissä toisiaan nähdäkseen miten hyvin "tasa-arvo" on mennyt perille. Toisin sanoen "suvaitsevaiset" pakottavat ihmiset hyväksymään rangaistusten uhalla uuden homomyönteisen kannan.

        Lisäksi uskonnollisia yhteisöjä ahdistellaan ja häiritään jos ne eivät suhtaudu (tarpeeksi) myönteisesti homouteen.

        2005 vuonna Massachusettsissa homoseksuaalisuus tuli osaksi peruskoulun opetussuunnitelmaa vastoin monien vanhempien kannanottoja. Kaksi vuotta myöhemmin tuomioistuin päätti, että vanhemmilla ei ole oikeuksia koskien homoseksuaalisuuden opettamista kouluissa lapsille. Vanhemmat vaativat etukäteen tietoa milloin tuollaista opetusta järjestettäisiin ja antaa lasten olla osallistumatta opetukseen.

        Luetteloa voisi jatkaa pidemmällekin, mutta tuo "Sorrettujen puolesta" on todella karmeaa luettavaa. Pointti kaikessa on, että tuo esitys "tasa-arvoisesta" avioliitosta näyttäisi olevan susi lampaaksi puettuna.


      • HyväAloite
        keräilkäänimiärauhassa kirjoitti:

        Pitäisi saada kansanedustajien enemmistö. Se ei onnistu

        Eikö tosiaan? Tässä olisi linkki äänestyksestä kertovaan uutiseen viime marraskuulta:

        http://www.hs.fi/politiikka/a1417142106435

        92 kansanedustajaa äänesti esitystä vastaan, 105 puolesta. Vain yhdeksän kansanedustajan, jotka nyt kannattivat esitystä, olisi muutettava kantansa. 4,5% eduskunnan kansanedustajista.

        Tämä on ihan hyvä luku lähteä tavoittelemaan päämääräämme. Ja kävi miten kävi, me Aidon kannattajat olemme hyvän aikaa jo pelkän tämän aloitteen ansiosta kiusallisella tavalla näkyvillä niille, jotka myisivät lasten oikeudet halvalla.


    • Krataa

      Minua kiinnostaisi kyllä tietää, miten demarit aikovat sovittaa homojen oikeuksien edistämisen mm tällä versiollaan Pandoran lippaasta ja toisaalta islamin edistämisen keskenään. Molemmathan ovat demarien mielipuuhaa.

      Islam ei taida uskontona olla erityisen homomyönteinen.

      • HyväAloite

        Se on mielenkiintoinen näkökulma. Pahoin pelkään, että siitä tulee pian näkymään käytännön esimerkkejä riittämiin.

        Veikka Mattila kirjoitti hiljattain mainion puheenvuoron siitä miten sukup.neutraalin lain ajajat haluavat rajoittaa ihmisoikeuksia lakiin kriittisesti suhtautuvilta. Sukup. neutraalin kannattajat hyökkäsivät välittömästi hänen kimppuunsa mm argumentoimalla, että Mass Resistance, joka tähtää näiden vääryyksien poistamiseen kv-liikkeenä, on määritelty "vihapuheitten edistäjäksi". Mukava tapa vaientaa epämieluisat kommentit.

        http://veikkamattila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200938-osa-sukupuolineutraalia-avioliittolakia-ajavista-haluaa-rajoittaa-sananvapautta


    • HyväAloite

      Tänään on tärkeä päivä kansalaisaloitteen Aidosta Avioliitosta kannalta: Kannatuksen keräysaikaa on jäljellä tasan yksi kuukausi.

      Viisi kuudesosaa maaliskuussa aloitetusta kannatuskeräyksestä on takana ja tulos on ollut todella upea. Nyt 76 334 ihmistä on ilmaissut kannatuksellaan huolestuneisuutensa sukupuolineutraalin avioliiton edistäjien tapaan polkea lasten oikeuksia. Selvitykset sukup.neutraalin lain vaikutuksesta lasten oikeuksiin ovat tekemättä. Kuitenkin tuon lain kannattajien tehtävänä olisi ollut tehdä ne jotta lasten hyvinvoinnista voitaisiin olla varmoja.

      Demaritkin ovat tehneet kaikkensa haitatakseen tästä uudesta, Aidosta esityksestä tiedottamista. Useita tekemiäni keskustelunavauksia poistettiin, vaikka niissä ei ollut mitään keskustelun sääntöjen vastaista. En tiedä vieläkään miten poisto onnistui heiltä. Sukup.neutraalin kannattajat sanovat myös, että ei sen väliä mitä me Aidon kannattajat teemme, miten monta kannattajaa saamme taaksemme, Aito ei saisi taaksensa kansanedustajien enemmistöä. En voi omasta puolestani taata, että Aito menee läpi. Kukaan meistä ei voi. Sen voin sanoa, että jos Aitoa ei olisi käynnistetty ollenkaan, silloin olisimme voineet sanoa varmuudella, että se ei mene läpi.

      Mitä tulee enemmistön hankintaan Aidon taakse, niin mahdollisuudet ovat sitä paremmat, mitä useampi ihminen kannattaa Aitoa Avioliittoa. Hyviä uutisia on mm siinä, että 50 000 kannattajan raja, joka on kansalaisaloitteen minimi, on ajat sitten ylitetty. Alarajakin on jo mahtava saavutus kun katsoo miten ihmiset ovat kannattaneet useimpia aloitteita.

      Ponnistuksemme lasten oikeuksien puolesta eivät kuitenkaan mene hukkaan, edes siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että demarit ja heidän poliittiset liittolaisensa saisivat aivan täydessä hiljaisuudessa lakaistua tämän Aito Avioliitto aloitteen maton alle. Me Aidon kannattajat olemme täten jättäneet eriävän mielipiteen tästä mm demarien edistämästä, lapsia sortavasta politiikasta emmekä siten ole samalla tavoin osallisena häpeästä, jonka historia langettaa näiden sukupuolisen neutraaliuden kaapuun puetun vääryyden esittämisestä. Lasten ja heidän huolestuneiden vanhempiensa tekemiseksi uhreiksi, joiden oikeuksista ei välitetä.

      Kiitän henk.koht. kaikkia Aidolle Avioliitolle tukensa antaneita kannattajia sekä sukup.neutraalia esitystä vastaan äänestäneitä kansanedustajia. Oma veikkaus on, että aidon lopullinen kannattajamäärä tulisi olemaan n 100 000 suomalaista (alkup. veikkaus 80 000). :)

    • HyväAloite

      Kristillisten Susanna Koivula on kirjoittanut hyvän kirjoituksen "Sukupuolineutraalin Avioliittolain Ruumiinavaus.

      http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201431-sukupuolineutraalin-avioliittolain-ruumiinavaus

      Keskustelu on ollut suosittu, sillä siinä on jo 223 kommenttia. SPN-avioliittolain avioliittolain edistäjät ilmeisesti tosissaan pelkäävät tätä aloitetta Aidosta. Tuskin he tuollaisella joukolla muuten olisivat liikkeellä. Heidän edustajiensa lausunnot tyyliin "SPN tulee voimaan 2017 ei sen väliä mitään teette." ovat paitsi pyrkimystä rauhoittaa itseä, kun tämä aloite on osoittautunut näinkin suosituksi, myös pyrkimys lannistaa Aidon kannattajia.

      On tmä aloite Aidosta ehkä kuin Suomi talvisodassa. Vihollisella oli valtava ylivoima mutta hyvin taisteltiin. Lähitulevaisuus sitten näyttää miten lopputulos muotoutuu.

      Tukijoita Aidolla on tällä hetkellä 76 696 kpl. Netissä määrä kasvaa tasaisesti. Toisinaan tuohon tulee usean tuhannen kannattajan hyppäyksiä. Tämä koska kannattajia kerätään muuallakin. Noin puolet Aidon kannattajista on hankittu muualta kuin näiltä kansalaisaloitteen sivuilta.

    • HyväAloite

      Pari näkökulmaa SPN, siis Sukupuolineutraalin avioliittoaloitteen, sisällöstä:

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/192

      Ylläoleva linkki on SPN:n aloitteen äänikertymään päivätasolla. Siinä näkyy alkuun suuri piikki, joka sitten vähenee olemattomaksi myöhemmin. Tämä viittaa tietenkin siihen, että ne kannattajat, joita hankkeella oli oli hankittu jo etukäteen. Uusia tuli suht vähän ensimmäisen piikin jälkeen.

      Laki antaa mahdollisuuden riistää lapselta isä. Perustelut kohta 3.2.6.

      Tämä SPN on saanut myös taloudellista tukea, mutta luonnollisesti tuen antaja on jätetty ilmoittamatta. Tosin demarien lisäksi on vaikea kuvitella kuka näin mielipuolista esitystä kuin SPN olisi valmis tukemaan taloudellisesti.

    • Oikee_libertaari

      Tähän avioliitto-ongelmaan on parempikin ratkaisu: Avioliiton yksityistäminen.

      http://www.returnofkings.com/69713/consider-supporting-marriage-privatization

      Yksityistäminen tarkoittaa siis, että valtiolla ei enää olisi lainkaan sanomista siihen, kuka menee naimisiin ja kenen kanssa. Nainen voisi mennä naimisiin miehen tai naisen kanssa, mies naisen tai miehen. Avioliitto hoidettaisiin yksityisellä sopimuksella, jonka sisällön pari voisi päättää aivan vapaasti.

      Valtio on ottanut avioliiton alun perin tehtäväkseen, koska se on yksi tapa pakottaa ihmiset tiettyyn käytökseen. Valtio voi sanoa, kuka voi mennä naimisiin kenen kanssa ja kuka ei ja kenen. Kuitenkaan kun asiaa miettii, ei ole mitään järkeviä syitä miksi valtio lainkaan olisi osallisena tässä asiassa, joka kuitenkin on kahden ihmisen välinen asia.

      On sen sijaan joitain syitä sille, miksi valtion EI pidä olla osallisena avioliitossa (Joka osallisuus siis on tunkeutumista ihmisten yksityisasiaan, joka ei edes kuulu valtiolle moraalisessa mielessä.) Yksi tärkeimmistä syistä on, että avioliitto on erityisesti miehille hyvin riskikäs taloudellisesti. Riski toteutuu yleensä eron yhteydessä. Usein (valtion) tuomioistuimet voivat antaa isonkin määrän miehen tuloista naiselle avioerossa, samoin omaisuudessa. Kun verotuksessa valtio ryöstää pääasiassa tuloja nykyään (ja kiinteistöverossa peitellysti varallisuutta), avioliiton purkautuessa valtio voi ryöstää ison osan miehen omaisuudesta ja antaa sen naiselle. Nainen saattaa saada muhkean potin naidessaan rikkaan miehen ja erotessaan tästä parin vuoden päästä.

      Avioliitosta sopiminen yksityisesti poistaisi tämän pulman ja molemmat puolet liitossa tietäisivät tarkasti, mitä saavat jos ero tulee. Jos mies on lupautunut antamaan esimerkiksi 70 prosenttia tuloistaan elatusapuna ja 80 prosenttia varallisuudestaan, olkoon niin. Toisaalta jos avioliittosopimuksessa lukisi, että nainen saa 10 prosenttia miehen omaisuudesta (Esimerkkinä siis, tähän voi pistää lisäehtoja kuten että naimisissa on oltava vähintään 20 vuotta tms) erotapauksessa, niin hän joutuisi syyttämään vain itseään.

      Yksityistämisen hyvä puoli onkin siinä, että se poistaa avioliitosta sellaisen tosi ikävän kolmannen pyörän, jota siihen ei todella haluaisi -valtion.

      • Oikee_libertaari

        Sellainen pieni tarkennus, että valtio toki voi ryöstää myös miestään rikkaammaan naisen omaisuudesta ja tuloista ja antaa nämä varat miehelle. Kuitenkin, kuten linkissä mainitaan, valtaosa avioeroista on naisten aloitteesta.


      • HyväAloite

        Tuossa on vähän sulattelemista, mutta vaikea tuon ehdotuksen on huonommaksi osoittautua kuin sukupuolineutraali. Lasten oikeudet tietenkin pitäisi turvata mahdollisimman hyvin (minkä Sukupuolineutraali lyö laimin) tuossakin ratkaisussa.


    • VesaKaitera

      Sukupuolineutraali avioliittolaki on viime eduskuntakaudella tullut eduskunnasa hyväksytyksi. Tämä uusi kansalaisaloite, joka ajaa sen kumoamista, ei tule misään tapauksessa saamaan eduskunnan enemmistöä taakseen. Keskustan eduskuntaryhmästä 5/6 äänesti viime kaudella tasa-arvoista avioliittolakia vastaan. Mutta nyt kun tuo laki on hyväksytty, niin läheskään samanverran Keskuatan edustajia ei äänestä sen kaatamisen puolesta. Sipilän kanta on tässä asiassa aika edustava. Myöskään Kokoomuksen sisällä ei ole halukkuutta jatkaa tämän asian käsittelyä loputtomiin. Siksi nyt voimassa olevan lain kaatajia tulee Kokoomuksen ryhmässä olemaan vain kourallinen. Niinpä uusi kansalaisaloite tulee eduskunnassa kaatumaan vähintään 50:n äänen erolla.

      • Oikee_libertaari

        Se ei muuta sitä tosiasiaa, että ehdotukseni avioliiton erottamisesta valtiosta olisi vietävä läpi ennen pitkää. Se on oikeastaan ainoa järkevä tapa järjestää avioliitto.

        Tämä avioliittosählinki on näyttänyt tarkkaavaiselle ihmiselle valtion pakkovallan koko brutaalissa karmeudessaan. Tai ei ihan vielä kokonaan, mutta sanoisin, että se on edessä jos ennustuksesi toteutuu ja nämä homoavioliitot hyväksyttäisiin sellaisena kuin sukupuolineutraalin avioliiton kannattajat ovat vaatineet. Seuraavaksi ennustan (Spekuloin tästä eteenpäin siitä näkökulmasta, jos ennustuksesi toteutuu), että valtio rupeaa pakottamaan ihmisiä tälle vasemmistolaiselle ajatuskannalle: Tämän uuden lain myötä luultavasti valtio pakottaa myös seurakunnat "ruotuun". Jos seurakunnat eivät esimerkiksi suostu homojen vihkimiseen, ne menettävät oikeuden ryöstää ihmisten tuloja, siis verottaa. Vähän tällaista uhkailua valtion taholta niin seurakunnat seuraavat kuin lampaat teurastajaansa.

        Siten valtio tulee käyttämään pakkovaltaansa, väkivaltakoneistoaan, ja vie käytännössä oikeuden seurakunnilta harjoittaa uskontoaan sellaisena kuin ne haluavat sitä harjoittaa.

        Kahdenkeskisessä yhteiselossa kuten avioliitossa todellakin tuollainen kolmas pyörä on liikaa.


      • KakeKorpitorpasta

        Kokoomuksen ykköspositiivari taas Kokoomusta oikein demaripalstalla mainostamassa. Voisit sanoa puoluetovereillesi terveisiä, että tarkistan itse ainakin, ketkä homolain puolesta äänestävät nyt ja ketkä äänestivät aiemmin.

        Ääni menee homolain vastustajalle.


      • dv8
        Oikee_libertaari kirjoitti:

        Se ei muuta sitä tosiasiaa, että ehdotukseni avioliiton erottamisesta valtiosta olisi vietävä läpi ennen pitkää. Se on oikeastaan ainoa järkevä tapa järjestää avioliitto.

        Tämä avioliittosählinki on näyttänyt tarkkaavaiselle ihmiselle valtion pakkovallan koko brutaalissa karmeudessaan. Tai ei ihan vielä kokonaan, mutta sanoisin, että se on edessä jos ennustuksesi toteutuu ja nämä homoavioliitot hyväksyttäisiin sellaisena kuin sukupuolineutraalin avioliiton kannattajat ovat vaatineet. Seuraavaksi ennustan (Spekuloin tästä eteenpäin siitä näkökulmasta, jos ennustuksesi toteutuu), että valtio rupeaa pakottamaan ihmisiä tälle vasemmistolaiselle ajatuskannalle: Tämän uuden lain myötä luultavasti valtio pakottaa myös seurakunnat "ruotuun". Jos seurakunnat eivät esimerkiksi suostu homojen vihkimiseen, ne menettävät oikeuden ryöstää ihmisten tuloja, siis verottaa. Vähän tällaista uhkailua valtion taholta niin seurakunnat seuraavat kuin lampaat teurastajaansa.

        Siten valtio tulee käyttämään pakkovaltaansa, väkivaltakoneistoaan, ja vie käytännössä oikeuden seurakunnilta harjoittaa uskontoaan sellaisena kuin ne haluavat sitä harjoittaa.

        Kahdenkeskisessä yhteiselossa kuten avioliitossa todellakin tuollainen kolmas pyörä on liikaa.

        Uskonto ja valtio ovat eri asia.


      • HyväAloite

        Tuo on tietenkin mahdollinen lopputulos. Tosin yksikään kenraali ei mene sotaan ajatellen, että pyrkii häviämään.

        Joka tapauksessa, kuten mainitsin, huonoimmillaankin tämä on aika kiusallista sukupuolineutraalin kannattajille, mikä on hyvä juttu. Katsokaamme miten käy. :)


      • Krataa
        KakeKorpitorpasta kirjoitti:

        Kokoomuksen ykköspositiivari taas Kokoomusta oikein demaripalstalla mainostamassa. Voisit sanoa puoluetovereillesi terveisiä, että tarkistan itse ainakin, ketkä homolain puolesta äänestävät nyt ja ketkä äänestivät aiemmin.

        Ääni menee homolain vastustajalle.

        Itselleni on aika yhdentekevää sinänsä se, menevätkö homot ja lesbot naimisiin keskenään. Tässä näyttää olevan muitakin kriteerejä kuitenkin, kuten mainitut lasten oikeudet, mutta S3 näyttää jo tehokkaalta oikeuksien polkijalta ilman tätä lapsipuoltakin.

        Se mahdollisuus, että demarit saisivat tappion tässä asiassa kuitenkin on sen verran huvittava, että senkin takia pidän esitystä itse mainiona.

        Meillähän on jo kuitenkin esimerkkejä siitä, että kahden samaa sukupuolta olevan adoptointi on vaarallista ja sen tuotokset ikäviä yhteiskunnalle. Ehkä paras varoittava esimerkki itse asiassa:

        a) Kävelee kahdella jalalla
        b) Kirjoittaa älyttömiä juttuja feminismin upeudesta
        c) On esiintynyt Loose Cannonin ominaisuudessa julkisuudessa
        d) Ansaitsee ansionimen "Kaikkien Homojen Ylin ystävä"
        e) Julistaa miten demariudessa ei ole "mitään vikaa"

        Kuka tämä sateenkaaren päässä elävä ihmelapsi oikeastaan on? Viimeisin vinkki. Siinä tapauksessa, että SPN sattuisi kariutumaan, tämä ihmelapsi saattaisi kakoa jonkin aikaa porkkanaraastetta ja palsternakkaa keuhkoistaan. Palatkaamme tähän viestin lopussa.

        Voisin suositella Vesaa Kokoomuksen PR-osastolle, sen verran vankkumaton hänen uskonsa "Rolex-sankarin" luotsaamaan pellepuolueeseen on. :)

        Kokoomuksen kohtaloksi voi vielä koitua se kuitenkin, että puolue edistää nykyään useitakin vasemmistolaisia idiotismeja.

        Vastaus kysymykseen: Sanna Marin


    • suomimätänee

      Islamistien invaasio Suomeen on juuri pride-porukan aikaansaannos. Ne homoilee ja kutsuvat isis-terrorristit maahamme.

      • Krataa

        Tuula Väätäinen ehdotti SDP:n kansanedustajana ollessaan näistä Suomeen ulkomailta palaavista terroristeista, että heistä pitäisi tehdä sotaveteraaneja.

        Kannattaako demarien oikeasti ihmetellä, että suosio sulaa kuin lumiukko keskikesällä.


    • Intti_Ranne

      Satuin lukemaan Uuden Suomen blogeista seuraavan Timo Lehtosen kirjoituksen:

      http://timolehtonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198682-avioliittolaki-me-tahdomme-kampanja-johti-yrityksia-harhateille

      Demareiden homo-oikeuskampanja oli harhaanjohtava, koska se käytti tuota harhaanjohtavaa "Tasa-arvoinen avioliitto" nimitystä. Kuten Lehtonen huomauttaa, avioliitto oli tasa-arvoinen jo ennen tuota lakiehdotusta, joten uutisointi johdatti harhaan myös niitä yrityksiä, jotka houkuteltiin tukijoiksi.

      Kirjoituksen lopussa on lista yhteisöistä, jotka olivat ilmoittautuneet tuon sukupuolineuteringin tukijoiksi.

      Mielenkiintoisempaa kuitenkin on, että Lehtonen mainitsee Miltton oy:n, tunnetun mainostoimiston, hoitaneen promootion. Googletin vähän tästä Milttonista ja löysin seuraavan mielenkiintoisen artikkelin:

      https://www.kokoomus.fi/uutiset/minja-timperi-kansainvalisten-asioiden-sihteeriksi/

      YTM Minja Timperi siis valittiin kansainvälisten asioiden sihteeriksi Kokoomuksen eduskuntaryhmään. Kuinka ollakaan, Timperin entinen työpaikka oli - Milttonilla. Tämä "hand in glove with" järjestely selittänee miksi Kokoomukselle läheinen Miltton oli tukemassa "sukupuolineutraalia" kampanjaa sekä promotoimassa sitä.

      Muuten ei erityisesti yllätä, että RFSU:n nimi löytyy myös tukijoista. RFSU on ottanut Ruotsissa leijonanosan lasten seksuaalisesta kasvatuksesta.

      http://www.returnofkings.com/68413/sweden-continues-to-fund-bizarre-and-inappropriate-sex-education-for-young-children

      RFSU jakoi 14-vuotiaille ns "pano-merkkejä", jotka olivat siis "lupa harrastaa seksiä." Suosittelen koko jutun lukemista.

      • HyväAloite

        On hyvä muistaa tuo lista yhteisöt, jotka antoivat tukensa tuolle sukupuolineutraalille avioliitolle. Nämä yhteisöt ovat häpeäksi suomalaisten yhteisöjen joukossa antaessaan tukensa lasten oikeuksia halveksivalle lainsäädännölle.

        Tässä olisi myös lista kansanedustajista täydennykseksi. Se miten he äänestivät tässä tasa-arvoisen avioliiton esityksessä

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288785773626.html

        Ainoastaan persut lukuunottamatta Juvosen häpeällistä loikkaa ja kristilliset äänestivät ansiokkaasti yhtenä rintamana tätä häpeällistä "sukupuolineutraalia" vastaan.

        Kokoomus näyttää olleen ainoa puolue jossa on selkeää hajontaa. Monet äänestivät vastaan ja monet puolesta. Kannattaa muistaa ehdokkaan kanta tulevissa vaaleissa. Joka äänestää kerran huonosti on taipuvainen äänestämään toistekin huonosti.

        Eduskunnassa on tuon jälkeen aloittanut uusia kansanedustajia ja lopettanut vanhoja. Näiden kannasta saanemme enemmän näyttöä tuonnempana.


    • HyväAloite

      Aito Avioliitto -kansalaisaloite siirtyi pari päivää sitten viimeiselle kaksiviikkoiselleen kannattajien keräämiseksi. Kullekin aloitteelle annetaan nykyisellään puoli vuotta aikaa saada kasaan vähintään vaadittavat 50 000 kannattajaa.

      Aloitteen kannattajien keräys on tähän mennessä tuonut 84 987 kannattajaa aloitteelle tätä kirjoitettaessa. Siis 34 987 kannattajaa yli tuon vaadittavan. Itse innostuin aiemmin spekuloimaan, että kannattajien määrä yltäisi sataantuhanteen. Tiukka tavoite tämän aikarajan puitteissa, mutta hyvinkin mahdollinen. 100 000 kannattajaa veisi tuon paitsi kuusinumeroiseksi kannattajamääräksi, myös tarkoittaisi, että kannattajia on kaksi kertaa niin paljon kuin vaadittava raja edellyttää. Kiitokset tässä vaiheessa kaikille kannattajille.

      Koska aloite edelleen vaatii kaiken mahdollisen tuen, vetoan samalla niille, jotka eivät vielä ole kannattaneet, mutta haluaisivat kannattaa, että kävisivät antamassa kannatusilmoituksen. Se on helppoa. Googleen kansalaisaloite.fi ja sitten aukeavan linkin alalinkistä "eniten" (eniten kannattajia saanut aloite) ja tämä Aito Avioliitto aloite on valmiina kannatettavaksi. Tarvitset vain pankkitunnukset kannatusta varten.

      Tätä kirjoitettaessa myös on ilmeistä, että sukupuolineutraalin avioliittolain seuraamukset eivät tosiaan jäisi vain homojen avioliittoon ja näiden oikeuteen adoptoida vaan toisivat koko joukon uutta yhteiskunnallista levottomuutta

      http://www.lgbt-ep.eu/press-releases/parliament-demands-commission-and-member-states-to-tackle-homophobia-in-schools/

      Tämä tuo hyvin paljon mieleen tuon keskusteluketjussa esitetyn artikkelin Ruotsin tilanteesta, mutta myös tilanteen esim Yhdysvaltain Massachusettsista, jossa tällainen homojen oikeusjuttu on mennyt läpi. Tämän läpimenon seurauksena lasten on ollut pakko kouluissa seurata homouteen liittyvää seksuaalipropagandaa. Lasten vanhemmille, kun he ovat yrittäneet kieltää tuollaisen propagandan opettamisen lapsilleen tai saada selville, milloin sitä opetetaan, on sanottu tylysti "Ei onnistu, tämä on nykyään pakollista."

      Samaan aikaan kun pornoluolien ovella on k18 merkit, niin on vaikea olla kommentoimatta tilanteen järjettömyyttä.

      Itse voin ainakin olla kuitenkin hyvillä mielin siinä, että olen tehnyt jotain tuon sukupuolineutraalin avioliiton nimellä kulkevan mielettömän juggernautin pysäyttämiseksi. Mikä lopputulos kaikesta sitten onkin.

      Ota siis sinäkin ihmeessä kaikki irti alkaneesta viimeistä kahdesta viikosta ja käy kannattamassa Aitoa Avioliittoa. Kansalaisaloite.fi sivustolla tai muuten.

    • Kirkkouskovainen

      Hyvä aloite kannatan!

      • HyväAloite

        Kiitos paljon. Kuten sanottua kaikki kannatus tulee tarpeeseen.


    • Intti_Ranne

      Tämän aloitteen tilanne on mennyt... mielenkiintoiseksi, noin niinkun lievästi sanoen:

      http://veikkamattila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202912-suomen-muslimit-vastustavat-sukupuolineutraalia-avioliittolakia

      Mainitsinkin aiemmin, että yhtälö, jossa Suomeen tulee tuhansia muslimeja ja sukupuolineutraali avioliittolaki vaikuttaa suunnilleen yhtä järkevältä, kuin että joku nero leikkisi suljetussa varastotilassa, jossa on pinottuna kymmenittäin ruutitynnyreitä, liekinheittimellä.

      Kumpaakohan suvaitsevaisto katsoo tarpeelliseksi miellyttää enemmän, homoja vai muslimeja?

    • HyväAloite

      Viimeiset viisi päivää menossa kannattajien keruuta tälle Aito Avioliitto hankkeelle. Tähän mennessä kansalaisaloite on kerännyt yli 90 000 ääntä.

      Veikkaisin, että 100 000 menee täyteen määräajan loppuun mennessä.

      • juna-menij-o

        Entä sitten? Ei se muuta eduskunnan hyväksymää lakia


      • Intti_Ranne

        Ajatella, miten kaikilla demareiden lastenpoljentalain kannattajilla on kova tarve toistaa tuota. :DD

        Se sanomasi nähdään tuonnempana. Hienoa joka tapauksessa, että lisäkannatusta kertyy. Pienikin kiusa demareille on aina paikallaan. :DD


    • HyväAloite

      Aito Avioliitto aloite alkaa olemaan keräysaikansa aivan lopulla. Reilu 25 tuntia ja kannattajien keräysaika on ummessa. Kristillisten Susanna Koivula on tehnyt yhteenvetoa tästä kampanjasta.

      http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203649-miten-tahan-on-tultu

      Monet ovat huudelleet täälläkin väliin sellaista kuin "Tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan 2017" eri muodoissaan riippumatta siitä mitä Aidon Avioliiton kannattajat tekevät ts työmme olisi turhaa. Se riski tässä on otettava eikä takuuta lopputuloksesta ole. Kuten Koivula sanoo, niin Aidon Avioliiton kannattajille sanottiin aiemmin, että tarvittavaa 50 000 kannattajaa ei saataisi hankittua. Nyt kannattajien määrä on ylittänyt 97 500.

      Nyt enää jännitän lopullista kannattajamäärää. Se saataneen päivitettyä parin päivän kuluessa. Olen aiemmin veikannut, että 100 000 menee rikki. Se näyttää varsin mahdolliselta. Aito Avioliitto kotisivuihin voi tutustua täällä.

      http://www.aitoavioliitto.fi/105-2/

      Mutta nyt on vielä reilu vuorokausi aikaa käydä kannattamassa aloitetta. :)

    • HyväAloite

      Jes Jes JESSSSS!!! Kansalaisaloite Aidon Avioliiton puolesta on nyt mennyt kuusinumeroiseksi. Tätä kirjoitettaessa 100 879 kannattajaa. :)

      Vielä on hieman alle tunti aikaa käydä kannattamassa aloitetta. Kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi, jos vielä et ole käynyt kannattamassa.

      Sukupuolineutraalin avioliiton kannattajat sanoivat, että emme saisi kokoon edes tarvittavia 50 000 kannattajaa. Nyt meillä on kaksi kertaa tämä määrä.

      Parin päivän kuluessa näkynee lopullinen kannattajamäärä, kun netin ulkopuolella kannattaneet on saatu laskettua mukaan.

    • HyväAloite

      Aloitteen kannattajien kerääminen on nyt saatu kunnialla päätökseen. Kannattajamäärä oli kerta kaikkiaan upea: 101 116 kannattajaa.

      Tämä on todella upea saavutus. Vähin vaadittava äänimäärä, jolla aloite voi päästä eduskuntakäsittelyyn, on 50 000. Siten Aito Avioliitto ylitti tämän kynnysrajan saamalla yli kaksi kertaa niin paljon ääniä. Tämä on erityisen hienoa senkin takia, että sukupuolineutraalin avioliiton kannattajat ennustivat aiemmin, että emme saisi edes 50 000 kannattajaa.

      Aloitteen saamasta kannattajamäärästä on pääosin kiittäminen ihmisten pariin jalkautuneiden Aito Avioliitto aktiivien väsymätöntä uurastusta. Tästä huimasta kannattajamäärästä vain 38 613 tuli kansalaisaloite.fi sivujen kautta. Työmäärä kuitenkin oli kevyt, sillä toisin kuin vastapuoli me tiedostimme alusta saakka miten sukupuolineutraali laki vaarantaa lasten oikeudet.

      Tämän aloitteen käsittely, kuten monet vastapuolen leiristä täälläkin mielellään huomauttelevat, ei ole mikään läpihuutojuttu. Eduskunnassa on paljon vihamielisiä kansanedustajia lakiamme kohtaan. Esimerkiksi SDP:ssä vain kaksi edustajaa äänesti taannoin sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan. Toisaalta jo pelkkä yli 100 000 kannattajan saaminen on kiusallinen asia niille kansanedustajille jotka olivat valmiit uhraamaan lasten oikeudet epämääräisen ideologian alttarille loppuvuodesta 2014.

      Nyt heillä on tilaisuus katua tehokkaasti ja säätää tämä aloitteemme laiksi.

      Kiitokset kaikille kannattajille sekä aktivisteille, jotka ponnistuksillaan tekivät tämän upean tuloksen mahdolliseksi. :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1398
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      26
      1137
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1033
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe