Hattu päästä hyvät herrat!

Arvo.S.Telen

Retikan kesäteatterin kauden pläjäys on taattua kesäteatterikamaa -ja taattua Schroderusten tuotantoa. Esitys pureutuu 1970-luvun ilmiöihin katselleen maailmaa sen ajan ihmisten elämänpiirien erilaisista näkökulmista. No, näitä on jo jokunen täälläkin nähty.

Parasta esityksessä on toki se, että se on niin kesäteatteria kuin olla voi. Se sisältää siis paljon huumoria, sketsinomaista toimintaa, tahattomia kommelluksia ja niin edelleen. Valitettavasti Eeron kirjoittamat tekstit alkavat jo toistaa itseään; melkein sitä kohta arvaa mitä seuraavaksi tapahtuu...

Näyttelijöistä ykköseksi nousee ilman muuta Seija Rannikko, joka lähestyy mimiikaltaan melkein ammattilaista; rajalla hän liikkuu, mutta ei kertaakaan sorru ylinäyttelemiseen. Replikointi on aitoa ja ajoitus viimeisen päälle tarkkaa. Kelpo suoritus harrastajalta! Ja rotti-Eeerohan vetäisee kokemuksellaan lipevän kansanedustajan roolin pyllistelyineen kaikkineen varmalla otteella.

Muilla kokeneilla retikkalaisilla näytteleminen sujuu totuttuun tyyliin; harrastaja on harrastaja. Kiusallisinta on vuorosanojen heikohko osaaminen, joka aiheuttaa sekunnin murto-osien mittaisia mietintäpausseja, jotka taas tekevät replikoinnista hieman luonnotonta. Lisäksi näyttelijöiden muuntautumiskyky puuttuu, oma persoona puskee läpi jokaisessa roolissa. Toki Retikan kantapeikot homman kotiin nytkin hyvin hoitavat.

Su 26.7. esityksen lopussa ei ollut kuivaa silmää; yleisö lauloi Eerolle "Paljon onnea vaan" peräti kaksi kertaa peräkkäin ja seisaaltaan mestarin täyttäessä 70-vuotta juurin tuolloin. Jymeä tunnelma ja kesäteatteriin olennaisesti kuuluvat vesikuurot kastelivat katsojain silmät takuuvarmasti.

59

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkastelin

      Ei tuo esitys ollut mitenkään erityisen hyvä. Samaa kaavaa toistava, kuten kaikki aiempien vuosien näytökset. Hyvin yksinkertainen juoni, jossa "korpiloukon" asukkaat ovat pulassa jonkun huijarin takia jne. Huumoria esityksessä oli aika vähän ja sekin oli lähinnä sketsien muodossa.
      Seija teki loistavan roolisuorituksen, mutta esim. Eero oli aivan samaa kaavaa kuin aiemminkin. Ainoa ero oli, että tällä kerralla taisi olla tekohampaat suussa.
      Itselläni meni yli ymmärryksen se, että aikuinen nainen vikitteli alaikäistä poikaa.
      Kirjoitin tämän kritiikin, koska jotkut kirjoitukset ylistävät esitytä todella paljon. Kuitenkin esitys on korkeintaan keskinkertainen.
      Kaikesta huolimatta hyvää kesää teatterin tekijöille. Ihan hyvä juttu, että jaksatte vuodesta toiseen tehdä ihmisille ohjelmaa.

    • Arvo.S.Telen

      Sotkamon Havukka-teatterin Punainen viiva on taiteellisesti korkeatasoinen -eri pohjalta tehty kuin retikan teos. Varsinkin se loppukohtaus punaisine viivoineen mykistää, samoin koko tilan lavastus. Ja elävä musiikki! Asiaan on todella paneuduttu, Ilmari Kiannon tekstin sovitus on tämän kesän kesäteattereidemme aatelia!

    • harraspyyntö

      Retikassa kannattaisi keskittyä sellaiseen näytelmään, joka lopettaisi tämän kesän jatkuvat vesisateet.

    • 76598342

      Niin, samaa kaavaa, kuinka kauan tätä jatkuu, osa retikan porukasta ylimielisiä ja ylikehuttuja, onko menny kus piähän, liikaa vouhotusta kentällä ja kentän ulkopuolella,
      Kuulostaa menevän niin valtavan hyvin mutta kunta se jaksaa jakoa tukkea... kymmenie tuhansia... mennenee tarpeeseen, tai sitten ei
      Näkemiin, auf wiedersehen

      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Ylimielistä porukkaa. Joka on samaa mieltä heidän kanssaan, nauraa rotin itsekeskeisille vitseille, hyväksytään porukkaan.
        Kun kumartelee ja mielistelee roderuksien perään, hyväksytään.
        Eero on oikeasti ilkeämielinen, vitsailee vittumaisesti muiden ihmisten kustannuksella. Juuri niitä hän irvailee ihan estotta, jotka ovat eri mieltä hänen kanssaan. Ilkeä, pahansuopa ihminen.
        Hänellä ei ole oikeita vuorovaikutustaitoja vaan kuuntelee vain sen verran kuin itseä huvittaa. Puhuu päälle ja on itse muka aina oikeassa.
        Hirveä narsisti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä. Ylimielistä porukkaa. Joka on samaa mieltä heidän kanssaan, nauraa rotin itsekeskeisille vitseille, hyväksytään porukkaan.
        Kun kumartelee ja mielistelee roderuksien perään, hyväksytään.
        Eero on oikeasti ilkeämielinen, vitsailee vittumaisesti muiden ihmisten kustannuksella. Juuri niitä hän irvailee ihan estotta, jotka ovat eri mieltä hänen kanssaan. Ilkeä, pahansuopa ihminen.
        Hänellä ei ole oikeita vuorovaikutustaitoja vaan kuuntelee vain sen verran kuin itseä huvittaa. Puhuu päälle ja on itse muka aina oikeassa.
        Hirveä narsisti.

        Aika jyrkästi sanottu, mutta tottahan tuo on ainakin osittain. Itsekään en ole koskaan hänestä erityisemmin pitänyt. En kauppiaana enkä "suurena "ohjaajana.

        Jotain huomion hakenista, kun vouhottaa tosiaan tuolla kaupoissakin ja etuilee. Suuna päänä pitää möyhätä aina.


    • hattupäässä

      Kesäteatterin tarkoitus on antaa katsojalle jotakin ja sitähän tämä antoi, viihdykettä. Ei voi verratakaan johonkin Punaiseen viivaan, joka on käsikirjoituksenakin jo ihan erilainen kuin tämä kevyt komedia! Minusta tässä oli hyvää se, että katsojia ärsytti, että vanhempi nainen vikittelee pikkupoikia. Jospa tämä auttaisi miehiä tajuamaan, miten äklöä on myös se, että miehet vikittelee nuoria naisia ja kuvittelevat olevansa niin ihania kuten tässä näytelmässä se teknikko. Ja tämä on harrastajateatteria, ei voi olettaakaan että näyttelijät ovat ammattilaisia, vaikka tässä esityksessäkin moni yltää jo lähesä ammattilaisen tasolle.

    • Katsoja_keskipankolta

      Hei pökiöt! Kesäteatteri on harrastelijavoimin toteutettua viihdettä! Ja siihen se koko homma perustuukin, siellä voi näyttelijälle sattua mitä vaan kesken näytöksen! Osa on kuitenkin omalla teatterialallaan ammattilaisia. Ovat koulunsa käyneitä, mutta koettakaan arvostelijat miettiä, niin että näyttelijät ovat suurella innolla mukana ja se on vähän kuin kuorolaulu, että suurin osa kun laulaa oikein, niin ei siellä pienet roskat haettoo! Siinäkin on osa viehättävyydestä.

    • harrastajatlavalla

      Tottakai jokaisella kirjailijalla on oma tyylinsä kirjoittaa, kuten Roti-Eerolla on omansa. Huomatkaa, että vielä seitenkymppisenä saa aikaan jotain tällaista, kirjoittaa tyttärensä kanssa ihan itse! Se on jo suuri saavutus, onnea vaan Eerolle, olet mahtava! Ja nostan hattua koko porukalle, että jaksatte ja viitsitte tehdä meille katsojille aina vaan uusia esityksiä joita on ilo katsoa! ja ketä ärsyttää, jääköön kotiin seuraavana vuonna!

    • Puuman_kynsissä

      Aikoinaan poikasena jouduin itsekin vanhemman naisen kynsiin! Olihan se aivan mahotonta menoa, aina piti päästä panemaan. Heti vaan, kun hänen puolisonsa silmä vältti, piti päästä peuhaamaan. Joten ei tämä Eeron kirjoittama ihan tavatonta ole.

      Aikansa sitä kesti, sitten tiemme erosivat...

    • Oululainen

      Taitaa olla tämä keskustelun aloitaja,kateelinen retikan katsojamääriin! Oisko tarkoitus näillä moitteilla vähentää retikan katsoja lukuja. Olin itse keskipaikoilla katsomassa, hyvä oli kokemus koko näytelmästä! Suosittelen lämpimästi muillekkin.

      • Arvo.S.Telen

        Mielestäni olen käsitellyt kritiikissäni moniupolisesti esitystä, sen hyviä ja huonoja puolia mainiten. Me kainuulaiset olemme vaativia teatterinkatsojia koska saamme nauttia tällä niin korkeatasoisesta teatterista verrattuna Ouluun. (Kokemukseni perustuu useisiin reissuihin Oulun kaupunginteatteriin, jossa esitysten taso ei tosiaan päätä huimaa...)


      • elmokainalniemi

        Onko nämä Retikan porukan mainos kriitikoita, katsojat V Ä H ENTYNEET tänä kesänä


      • olll

        Liekkö säät vaikutaneet.


    • hieno1

      Onko oulun kaupunginteatteri harrastelia teatteri?

      • Kielioppiakehiin

        Ei se ainakaan harrastelia oo. Harrastelijasta en tiedä. Onko se suomenkielen oikeinkirjoitus noin vaikeaa?


    • Ahasmieli

      Se kuka näytelmän tekstistä loukkaantuu on ahdasmielinen!

    • kansanhuvi

      Kyllä kait retikkateatterilta on jo lupa odottaa ja vaatiakin ammattimaista teatteria kesäteatterissakin. omistaahan se kiinteän näyttämön ja näyttämötuotantoa on läpi vuoden. En arvostele näytelmiä, mutta 5 vuotta sitten kävin viimeksi kesäteatterissa. kaikki olivat hyviä mutta jotenkin tuli tunne että tämä on jo nähty.

      • Eipäsekuitenkaanoohyvä

        Niinpä, että" enpä tunne ja tiedä näytelmästä mittään, mutta nähty on ja jo viisi vuotta sitten". Aikamoinen selvinnäkijä :-) Oiskohan aika "päivittää" odotukset ?


    • Teatterimaisteri

      Liput ovat kalliita.. Samat näyttelijät vuodesta toiseen. Ei kiitos. Antakaa tilaa jo muillekin. Eiköhän ole aika jäädä jo eläkkeelle osalla teatterin tekijöistä!

      • Rahanaratkaisee

        Liput kalliita!? Hä? 12 euroa yli kahden tunnin näytelmästä. Kumma kun aina kaikkiko pitäsi ilmaiseksi saada? Etelässä parikymppiä kesäteatterista on tavallista. Minusta oli tosi hyvä hinta /laatu suhde.


      • 6754449

        Maisterin kanssa samaa mieltä, olisko aika vaihtaa mm näyttelijöitä.. tuskin sitä tekevät, korppi ei korpin silmää noki.....


    • KatsojanroHammu

      Ahtasmielisyyttä katsojissa. Kukin kirjoittaa omalla tavallaan. Siitähän esi. automerkitkin tunnistaa, että ovat tietynoloisia. Elekäähän kovin suuttuko näytelmästä, hyvä se on ja pitää muistaa, se on kesäteatteria, ei mitään kaupunkistuneen laitoksen pakkopullaa.

    • Vastus.S.Telen

      Arvo.S.Telen. Mikähän aloittajan koulutus/oppimäärä kriitikkona toimimiseen julkisella tasolla lienee? Jos vastaat, että ei mikään, olet vain maallikko jolla on kosketusta asiaan, niin silloin annat teatterilaistenkin tehdä rauhassa hyvää työtä vuosittain eteenpäin. Heilläkin on kosketusta asiaan, siitä kertonee näytelmien leviäminen esityksiin koko Suomeen. Muistan kyllä ajan ennen nykyistä teatteria, hiljaista oli kesäisin. Tsemppiä koko teatterin porukalle, Arvo.S.Telenkin ostanee lipun myös ensi kesänä, joten sekin on kotiinpäin!

    • Jeriysj

      Jäi aika bliisu olo tämänkesäisen Teatteri Retikan kesäteatteriesityksestä.En tiedä miksi?? Juostiin vain ovista ulos ja sisään, yksi näyttelijä esitti juopunutta naista...Jotenkin sellainen irtonainen ja mitään kertova pläjäys. Mutta tulipahan käytyä, ei siinä mitään. Ensi kesän teatteria odotellessa....

    • Lakkaaaaaaaa

      Miksi maksaa ja mennä teatteriin kun voi ilmaiseksi lakkasoita kierrellä?

    • hyväretikka

      Kävinpä tänään katsomassa ja oli taas kerran sateesta huolimatta erittäin mukava kokemus! Tuo ovista juokseminen oli vain hyvä, ehti tapahtua lyhyessä ajassa paljon, monta eri tarinaa oli saatu mukaan. Tsemppiä koko porukalle! Ondotan innolla ensi kesän esitystä! Ja mielipiteitähän saa olla, yksi tykkää ja toinen ei, niinhän se on elokuvistakin.

    • Sommarteater

      Tänään minäkin kävin Retikan katsomassa ja perjantaina Sotkamossa Havukan Punaisen viivan.
      Täysin erilaisista kesäteattereista oli kyse. Punainen viiva hakkasi monet laitosteatterit mennen tullen ja versio ko. teoksesta lenee kovimmasta päästä, mitä on lavoilla nähty. Sellaisia kommentteja on tullut "asiantuntijoiden" suusta.
      Retikan hassuttelu oli ihan kelvollista kesäteatterikamaa, mutta tosiaan ovesta toiseen ilmaantuminen vuoron perään eri "miljöössä" on aika helppo ja vähän kyllästyttävä juttu. Ihan hauskojakin repliikkejä viljeltiin, mutta jotenkin jäi sellaiseksi naurahteluksi. Dramatiikkaa nyt ei haluttukaan tarjota. Onko se ylinäyttelemistä vai mitä, kun muutamat roolit meinasivat (anteeksi vaan) ärsyttää...
      No, ensi kesänä sitten jotain erilaista. Toivottavasti.

    • ettäs.kehtaavatkin
    • laetakokojuttu

      Eipä tuota juttuo peässy lukemaan ku ei oo sotkamo-lehen tunnuksie, ei peässy Kaenarin tunnuksilla. Sitä vaen, että tuo Sotkamon teatteri ei oo semmonen kesäteatteri mihin teällä ollaan totuttu ku toemii sisällä. Va en eppäelekään ettei olisi hyvä. Va oli Retikannii, ja oli siinä ramatiikkaaki ku pettäminen on aena sitä, ei oo heleppoa semmonen elämä.

    • EnTuleToiste

      Taitaa käsikirjoittajalta mielikuvitus loppua, kun samanlainen kaava ja kuiva puujalkavitsien säistämä huumori toistuu. Näytelmän lopetuskin aliarvioi katsojaa, ei lainkaan mielikuvitusta vaan väkisellä helpoimman kautta väännetty onnellinen loppu.

    • Arvo.S.Telen

      Kesäteatterriin kuuluvat olennaisina osina menneisyyteen sijoittuva kässäri, kolhot lavasteet, luonnonläheisyys, huumori sekä roolijako, jossa mm. tyhmä isäntä, kipakka emäntä, ovela renki ja juoppo pappi. Pierut ja pikkutuhmuus vain parantavat kässäriä. Lisäksi tarvitaan sadekuuroja esityksen aikana, kertakäyttösadetakkeja kahisutteleva yleisö ja väiajalle ylihinnoitellut kahvi ja kylmäksi jäähtyneet grillimakkarat.

      Sellaisista aineksista on kunnollinen kesäteatteri tehty!

    • perukkalaenen

      No eipä hirveätä ruuhkaa oo ollu kesäteatterissa, alkaa jo monia kyllästyttää ainainen sama juttu, näyttelijät ym.
      Toki tuhansia katsojia ollu ja riittäähän sitä siinäkin jaettaavaa näyttelijöiden kesken kun fyffet lasketaan lopuksi, tasan kuulemma muinakin vuosina tulot jakaneet kaikkien mukanaolijoiden kesken ja hyvä niin.

      • VäärääTietoa

        Tähän on pakko kommentoida. Näyttelijät EIVÄT saa tästä palkkaa. Kyse on harrastuksesta ja "fyffejä" ei jaeta näyttelijöiden kesken.
        Kaikenlainen palaute kyllä on ok, mutta nämä tällaiset "tiedot" täytyy oikaista.


      • etelänhetelmää

        Tällaisena paska kesänä ei ole missään kesäteatterissa ollut ruuhkaa!! Kaikissa tulee viime kesään katsoja määrät tippumaan! Kuitenkin, jatkakaa samaan malliin, jos suinkin viitsitte! Aina se on nautinnollista katsottavaa!


      • eurosetti
        VäärääTietoa kirjoitti:

        Tähän on pakko kommentoida. Näyttelijät EIVÄT saa tästä palkkaa. Kyse on harrastuksesta ja "fyffejä" ei jaeta näyttelijöiden kesken.
        Kaikenlainen palaute kyllä on ok, mutta nämä tällaiset "tiedot" täytyy oikaista.

        Kuka ne rahat käärii.. ??


      • VastausKysymykseen

        Tuloilla yhdistys pyörittää teatteritalon toimintaa.


      • Ajattelinvain
        VäärääTietoa kirjoitti:

        Tähän on pakko kommentoida. Näyttelijät EIVÄT saa tästä palkkaa. Kyse on harrastuksesta ja "fyffejä" ei jaeta näyttelijöiden kesken.
        Kaikenlainen palaute kyllä on ok, mutta nämä tällaiset "tiedot" täytyy oikaista.

        Onko siinä Retikassa yhtään ns. palakallista? Ja saako näyttelijät mitään muuta käteen kuin hyvän mielen? Matkakorvauksia edes tms.


    • hyväretikka

      Se on hyvä asia, näin saamme talvellakin katsoa hyvää teatteria kuten tähän asti!

    • Arvo.S.Telen

      Jep, Kajaanissa kaksi näyttämöä puhaltaa puhdasta paskaa vuodesta toiseen Kristian Smedsin iäikuisina peruina. Senpä vuoksi on saavuttava suomussalmelle katsomaan aitoa kansanteatteria.

    • Per_Siestä

      Kajaanilaiset maksaa veromarkkoina 10e/teatterilippu, että muiden kuntien kulttuurihörhöt saa matkustaa bussilla katselemaan Kajaanin kaupunginteatterin henkilökunnan itselleen tekemiä "eistyksiä" ja juomaan viiniä Sulon baariin esityksen jälkeen.
      Kallista kyltyyriä meille kajaanilaisille!

    • ihastun

      violaa esittävä nainen on kyllä aivan ihana..

    • perukkalaenen

      7700 kahtojaa, rupeaa se yleisökin älyömään samat jutut, nyt vaatii radikaalin uudistuksen, myös näyttelijät uusiksi, ei aina ne kaverit

      • JotainUuttaNyt

        Ehkäpä saataisiin lisää katsojia, jos näytelmistä tehtäisiin yleisän arvoisia? Jätettäisiin kaikki typerät puujalkavitsit ja pieruhuumorit pois. Myöskin sama vanha köyhät/rikkaat vastakkainasettelu olisi jo hyvä unohtaa.


      • Aristoteeless

        Höppänä! Voima ja vastavoima, nehän ovat draaman ainekset! Tarina ei kulje eteenpäin muuten jos ei ole KIUSAAJAA!


      • UudistuksiaKaivataan
        Aristoteeless kirjoitti:

        Höppänä! Voima ja vastavoima, nehän ovat draaman ainekset! Tarina ei kulje eteenpäin muuten jos ei ole KIUSAAJAA!

        Höppänä! Mielikuvitus ja uskallus kokeilla uutta, nehän on virkistävän ja hyvän draaman ainekset! Teatteri ei kulje eteenpäin muuten jos ei osata uudistua.

        Saman tarinan toisto, mielikuvituksettomuus ym tekevät näytelmästä puuduttavan. Ihmiset lähinnä käyvät ihan vain tavan vuoksi katsomassa esityksen, eikä enää moneen vuoteen ole menty siksi että näytelmä olisi ollut edellisvuonna niin uskomattoman hyvä. Muilta paikkakunnilta tullaan bussilasteittain katsomaan näytelmiä ja jostain kumman syystä tällä faktalla rehvastellaan ihan helvetin paljon. Todellisuudessa mitä olen kuullut, niin ihan tavan vuoksi tällaisia reissuja järjestetään erilaisille yhdistyksille. Yhdistys maksaa kulut ja ihmiset lähtevät kauempaakin katsomaan kun ilmaiseksi pääsevät. Loppujen lopuksi palaute on kuulemma lähestulkoon aina jäänyt keskivertoon. Johonkin näillä erilaisilla yhdistyksillä on budjettiaan tuhlattava ja tällainen virkistystoiminta on yksi. Jotkut kaupungitkin järjestävät näitä bussimatkoja, niin näyttää sitten paperilta hyvältä, kun kaupunki tarjoaa tämänkin luokan palveluja. Suomussalmella sokeasti katsotaan kävijämääriin eikä tiedetä että moni tulee koska ilmaseksi on päässyt, koska on vain tapana käydä joka kesä tai jonkun sukulaisensa mukana päätyy paikalle. Laittakaas joku nuori kokelas puikkoihin ja repäiskää ensi kesänä näytelmän suhteen. Tehkää jotain erikoista ja mieleenpainuvaa. Laittakaa vaikka kesäteatteri jätkänpuiston rantaan ja esittäkää näytelmä vedessä tai siellä pienellä saarella? Järviteatteri nimeksi. Illalla mukavasti tyynellä kelillä äänikin kantaa ja nauru raikaa kirkonkylälle asti. En tiedä, heitin vain päästäni ensimmäisen oudon paikan, mihin voisi jollain tavalla soveltaa jotain erikoista.


      • ääntä

        Voisihan sitä kokeilla "naurujoogaa" jätkänpuistossa kauniina kesäiltana ja nauru raikaisi kirkonkylälle asti. Kuka olisi joogan vetäjä?


    • niinpä1

      On se tämmösessä kylässä kova määrä katsojia,kun suhteutaa asukas määrään.

      • Marjasotakesäteatteriin

        Vihjeeksi tulevan kesän kesöteatterille: Tämä "marjasota" näyttämölle. On erittäin ajankohtainen ja tunteita herättävä aihe!


      • Näinonmarjatmarjattomat
        Marjasotakesäteatteriin kirjoitti:

        Vihjeeksi tulevan kesän kesöteatterille: Tämä "marjasota" näyttämölle. On erittäin ajankohtainen ja tunteita herättävä aihe!

        Tuota samaa olen miettinyt! Ajankohtainen aihe, joka tuntuu koskettavan melkein jokaista suomussalmelaista, vaikka metsämarjojen poiminta ei kiinnostaisi pierunvertaa. Saisimme nauraa itsellemme -ja varmaan siinä sivussa toisillemmekin.


    • Poimurilla

      Joo, työnimenä "Voihan paskan marjat" voisi olla sopiva.

    • chirp1

      Onkohan nämä suomussalmelaisia jotka täällä kirjottelee? Rupeaa kuulostamaan yhtä katkeroituneilta jutuilta kuin meillä täällä Kuusamossa. Kaikki hyvä tallotaan paskajutuilla maanrakoon. Älkää hyvät ihmiset lähtekö sille tielle. Ei teillä siellä oo siihen varaa, sanon vaan.

      • kuoripoika

        Ketjun aloittaja ja suurin osa arvostelijoista on sumppisalmelta pakolla joutunut muuttamaan muualle, kun ei reppanat ole saanut töitä ja hyvä niin, etteivät ole jääneet peräkammariin, yhteiskunnan elätettäväksi! Nyt sitten muualta saaneet pätkä töitä vuokra firmasta ja ollaan niiiiiin kultturelleja, että voi arvostella lähes ammattilaisten touhuja!


      • Lähderohkeastimaailmalle
        kuoripoika kirjoitti:

        Ketjun aloittaja ja suurin osa arvostelijoista on sumppisalmelta pakolla joutunut muuttamaan muualle, kun ei reppanat ole saanut töitä ja hyvä niin, etteivät ole jääneet peräkammariin, yhteiskunnan elätettäväksi! Nyt sitten muualta saaneet pätkä töitä vuokra firmasta ja ollaan niiiiiin kultturelleja, että voi arvostella lähes ammattilaisten touhuja!

        Tämä on aina niin hauska näkemys, että kun itse kerran sinne suomussalmelle jäädään näivettymään niin kaikki muut lähtijät sitten nähdään jotenkin todella negatiivisina. Liekköhän siinä joku kateus taustalla, että kun itse jää jumittumaan sinne kotipaikkakunnalle ja kaikki muut lähtee, niin sitten on alettava niistä lähtijöistä puhua pahaa. Kyllä se sääliksi vähän käy näitä tällaisia.


      • kuoripoika

        Ikävä kyllä en ole Suomussalmelta lähtöisin, vaikka käynkin siellä lähes joka kesä ja taitaa olla Kehä kolmoselta aika paljon matkaakin sinne ''näivettymään''?! Ihmettelen vaan jonkun pois muuttaneen räksytystä huonosta teatterista! Onko sinne pakko mennä katsomaan? Mielestäni joka noinkin paljon tekee muille ihmisille hyvää kuin Ulla ja Eero noinkin pienessä paikassa, niin en viitsisi kyllä enää hirveästi arvostella! Voihan sitä mennä itsekin kokeilemaan, ohjaamaan jonkun näytelmän..


    • Eileinokaan

      Lohjalainen kehuu itseään paikallislehdessä,ilmeisesti muualla asujana
      hänellä on parempi paikallistuntemus paikkakunnan asioihin.Lehtikirjoitusten
      perusteella kirjoitustaito rantaneuvoksen luokkaa.

      • Eikäkiantokaan

        Ei näihin kannata niin vakavasti suhtautua. Lohjalaisenkin jutut naurattaa pääasiassa. Ja samaa mieltä olen kuin kuoripoika. Jos tuntuu siltä, ettei kesäteatteri viihdytä ja että samaa on joka vuosi, niin pakkokos sinne on joka vuosi sitten tunkea. Käyköön ne jotka siellä viihtyy, muut voi mennä vaikka ojaa kaivamaan tms.


    • Lukijajakatsoja

      Ylä-Kainuuseen on kiva kirjoittaa ja kehua itseään ja mollata kesäteatteria. No ei se paha juttu oo, kumpikaan. Saahan sitä kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo ja mitä pieru vie.

      • 675444976

        Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe