Luinpa niin hyvän kirjoituksen etten itsekään osaa

TurunenS

tehdä parempaa.


En ole lukenut Olli Immosen kirjoitusta monikulttuurisuudesta, mutta kommenttien vyöryltä mediassa ei ole voinut välttyä. Kommenteista tulee kuva, kuin monikulttuurisuus olisi jokin Suomessa päätetty virallinen valtiollinen linja, jonka kritisointi on lähes valtiollinen rikos. Yritän hieman selventää asia herättämiä kysymyksiä.

Miksi monikulttuurisuus olisi välttämätöntä Suomessa? Suomihan on maailman mitassa ainutkertainen menestystarina. Saatuaan itsenäisyyden syrjäinen Euroopan kolkka nousi vajaassa vuosisadassa maailman vauraimpien maiden joukkoon ja se tie ei todellakaan ole ollut helppo.

Suomen yksi menestyksen valtti on ollut suhteellisen suuri yhtenäisyys. Onko edes oletettavaa, että ilman riittävän suurta yhtenäisyyttä on mahdollista luoda kattavaa hyvinvointivaltiota? Sellainen edellyttää väestössä riittävän suurta yhdenmukaisuutta ja solidaarisuutta.

Suomen menestyksen avaimena on ollut kuulu työmoraali. Sitä kutsutaan luterilaiseksi työmoraaliksi. Koko kulttuurimme on ollut luterilaisuuden sävyttämä ja se on yhdistänyt esimerkiksi suomea ja ruotsia puhuvia.

Edelleen tuohon kulttuuritaustaan kuuluu tietty lojaalisuus esivallalle, mikä on mahdollistanut toimivan valtion, vakaan yhteiskunnan ym. luomisen. Nuokin menestyksen välttämättömiä edellytyksiä. Maailma on täynnä epäonnistuneita valtioita, joissa tuossa on epäonnistuttu. Heimot, klaanin ym. ovat tärkeitä, valtioon ei luoteta.

Nyt sitten monet johtavat poliitikot väittävät, että on päätetty tietoisesti tehdä Suomesta monikulttuurinen. Kuka sen on päättänyt ja missä? Ja miksi? Mistä lähtien tuollaisen kehityksen vastustaminen on julistettu lähes laittomaksi ja tuomittavaksi toiminnaksi? Miksi suomalaisen kulttuurin kannattaminen on muuttunut harhaoppisuudeksi?

Onhan Suomeen aikaisemminkin tullut maahanmuuttajia. Useimmat ovat kuitenkin sopeutuneet paikalliseen kulttuuriin ja lakeihin ja ovat tienanneet leipänsä itse. Silti ovat kyenneet sovittamaan omat perinteiset tapansa suomalaiseen yhteiskuntaan.

Selitykset monikulttuurisuuden puolesta ovat sekavia ja salailevia. Aikaisemmin maahanmuutto julistettiin rikkaudeksi. Nyt EU:ssa puhutaan jo taakanjaosta. Maahanmuuton kustannuksista ja yhteiskunnallisista seurauksista ei ole uskottavia selvityksiä. Se jo viittaa siihen, että toimintaa on vaikea perustella järkiargumenteilla.

Joissakin ulkomaisissa tutkimuksissa on jaoteltu maahanmuuttajia kolmeen ryhmään. Länsieurooppalaiset tuottavat elinkaarensa aikana 100.000 euroa voittoa yhteiskunnalle. Itä-eurooppalaiset aiheuttavat vastaavasti 100.000 euron tappion. Afrikasta ja Lähi-idästä tulevat aiheuttavat 500.000 euron tappion yhteiskunnalle. Jos Suomeen otetaan jonakin vuonna 10.000 tuollaista maahanmuuttajaa, hintalappu tulevaisuudessa on 5 miljardia euroa.

Monikulttuurisuuden lähtökohtana on häivyttää suomalainen kulttuuri. Siitä pitää poistaa piirteet, joita maahanmuuttajat eivät hyväksy. Suvivirsikohu oli vain alkusoittoa. Erityisen ongelmallinen maahanmuuttajaryhmä on islaminuskoiset. Toki esimerkiksi tataarien ovat sopeutuneet Suomeen hyvin uskontonsa säilyttäen. Mutta nykyiset islamilaiset maahanmuuttajat eivät ole sopeutuneet juuri minnekään. Gettoutuminen, terrorismi ym. ovat tyypillisiä lieveilmiöitä.

Piittaamattomuus yhteiskunnan normeista ja muista ihmisistä näkyy rikostilastoissakin. Eräiden Afrikasta ja Lähi- idästä tulleiden maahanmuuttajaryhmissä suuri osuus väkivalta-ja seksuaalirikoksissa on silmiin pistävää. Esimerkiksi raiskauksiin noissa ryhmissä saatetaan syyllistyä 30 kertaa useammin kuin kantaväestössä. Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos yritti kaunistella rumia lukuja erilaisilla väestöryhmien rakenteen manipuloinneilla, mutta sai tuon luvun vain puolittumaan.

Valtiovarainministeri Stubb kuittasi asian toteamalla, että joissakin kulttuureissa on vain tapana raiskata ja hyväksyä se. Varmaan noiden maahanmuuttajien tausta vaikuttaa asiaan, mutta eniten kommentti kertoo Stubbista. Narsisti, jota ei kiinnosta uhrien ja omaistensa hätä.

Onko tuollainen maahanmuutto jotenkin edullista Suomelle tai suorastaan välttämätöntä? Vanha eläkebyrokraatti on joutunut paljonkin pohtimaan huoltosuhdetta ja sen kehitystä.Nyt Suomessa työllisyysaste on alle 70% ja hallitus on ottanut tavoitteekseen nostaa sen yli 70%:n Mutta monissa maahanmuuttajaryhmissä työllisyysaste on alle 15%. Kukaan ei ole kertonut, kuinka tuollaisella tempulla korjataan Suomen huoltosuhde?

Joku ehkä selittää, että meillä on jokin velka ja siksi pitää auttaa kaikkia mahdollisia. Roskaa, Suomella ei ole mitään velkaa. Suomi on ollut riistetty siirtomaa, ei riistäjä. Esimerkiksi Afrikan väkiluvun arvioidaan kasvavan tämän vuosisadan kuluessa 2 miljardilla. Jos heistä puolet muuttaa Eurooppaan ja heidät jaetaan väkilukuun suhteessa, Suomeen tulisi 10 miljoonaa maahanmuuttajaa. Jos heidät jaetaan niin, että harvaan asuttuihin maihin tulee enemmän, Suomeen saattaa tulla 20 miljoonaa maahanmuuttajaa.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TurunenS

      Kun tuo väestö ei juuri missään ole onnistunut luomaan vakaata yhteiskuntaa tai sopeutunut juuri minnekään, ei ole vaikea kuvitella millainen tuho koittasi suomalaiselle yhteiskunnalle. Ruotsi on hyvä hälytyskello. Tuhoamalla oman yhteiskuntamme emme silti ratkaisisi mitään maailman ongelmista. Toki joku puuhailija voisi kuvitella olevansa muita parempi ihminen.

      Ja reaktioista päätellen tuosta aiheesta ei saisi edes kriittisesti keskustella. Erkki Tuomiojan mukaan se herättää maailmalla kummastusta. Vaikka esim. Saksan kansleri Merkel on avoimesti todennut, että Saksassa monikulttuurisuus projekti on totaalisesti epäonnistunut. Ehkä Tuomiojaa vain vaivaa suomalainen perinne: huolestunut pohdinta siitä, mitä muut meistä ajattelevat?

    • Arvo.S.Telen

      Mahtaisi tämä melkoinen maa olla jos täällä vain Immosen hengenkumppaneiden kaltaiset fasistit, natsit, nahkaliivit ja muut matalaohtaiset asuisivat. Itse asiassa tällaisestahan tehtiin ihmiskoe 1930-40-luvuilla tuossa ihan lähellä -natsi-saksassa.

      Eipä oikein mennyt putkeen se homma.

      • stopkansainvaellus

      • onneajamenestystä

        ilmeisesti kannatat siis nykyisenlaisen maahanmuuton mukanaan tuomia hyvin vaarallisia ilmiöitä kuten rikollisuuden lisääntyminen, ääri-islamilaiset terrori-iskut ja ghettoutuminen, lopulta koko yhteiskunnan rappeutuminen keskiajalle.


    • Naamiontakaa

      Projekti tarkoittaa aivan eriä kuin esim. monikulttuurillisuus on haitallista lapsille ja lapsenlapsille. Kyllä panostaisin maahanmuuttajien kotiutukseen enemmän voimavaroja.. kun lynkkaisn kaikki maahanmuuttajat tai heidän ja Suomalaisten yhteiset tuotokset eli lapset.

    • TurunenS

      Unohtui sanoa olen J.Pennasen kaveri.

    • suvaitaan_heitä

      Kiitos Breivik 22.7.2011, vankila on väliaikaista, kunnia ikuista.

    • HeilOlli

      Immonen ja Breivik -samaa porukkaa?

    • idiootti3h

      olipa totaalisen puuroutunutta tekstiä..ei tuota lue hullukaan ja sanoja voidaan käytt t ää erilaisissa merkityksissä mutta sinun juttusi ovat täysin sairaita! !!! !!! ! !!! ! ! !!!

    • Schuulbak

      Viime päivät olen hämmästellyt yhä absurdimpia piirteitä saanutta persukansanedustaja Olli Immosen ympärillä pyörivää kohua.

      Immonen siis päivitti perjantai-lauantai välisenä yönä statuksen liittyen monikulttuurisuusideologiaan. Mitään uutta Immonen ei statuksessaan sanonut, sillä maahanmuuttokysymykset ykkösteemakseen valinnut toisen kauden kansanedustaja on ehtinyt kaiken sanoa jo moneen kertaan aiheeseen liittyen. Erotuksena tavalliseen tyyliinsä Immonen oli päätynyt vertauskuvalliseen ja paatokselliseen tyyliin ja kirjoittamaan englanniksi.

      Kirjoitusasu oli kyllä kieltämättä kökkö. Ystäväni kiteytti hyvin: "Vaikuttaa siltä että se Immonen on kuunnellut himassa perjantai illan ratoksi Manowaria ja keksinyt käyttää samaa sanoitustyyliä päivittäessään facebookkiaan politiikasta." En käyttäisi sitä Suomessa, koska täällä viittauksia taisteluun, kukistamiseen ja vihollisiin käyttää lähinnä hörhövasemmistolaiset ja kaikenmaailman hevoshakkaajat vapun ja itsenäisyyspäivän mielenosoituksissa. On täällä tosin julistettu taisteluja ilmastonmuutosta, työttömyyttä, köyhyyttä ja kapitalismia vastaan vuosittain ja kaikkien poliittisten puolueiden toimesta.

      Maailmalla tyyli on paljon tavallisempaa. Esimerkiksi samalle aiheelle, eli poliittiselle monikulttuurisuusideologialle on Ison Britannian pääministeri David Cameron paljon Immosta raflaavammin julistanut sodan.

      Kohu tuntuu muutenkin olevan varsin keinotekoinen. Ensimmäiseksi mieleeni tulee ala-asteen koulukiusaus. Joku vahvempi hyökkää ensin heikompansa kimppuun ja sen jälkeen epävarmat pikkupojat, ne mukaan lukien jotka edellisellä välitunnilla olivat parhaita leikkikavereita, käyvät lällättämässä päälle toiveenaan saada kunnioitusta ryhmältä ja vahvemmiltaan.

      Turhissa mediakohuissa tyypilliseen tapaan samaa viestiä toitotetaan niin monesta mediasta että normaalisti fiksut ja omilla aivoillaan ajattelevatkin liittyvät lällätyskuoroon. Toinen tyypillinen piirre on että huonoja argumentteja on ehditty esittää niin monta, että jokaiselle löytyy mieleinen. Valitaan se joka ei välittömästi särähdä omaan korvaan aivan idioottimaisena. Kolmas toistuva piirre on, että samat b-luokan poliitikot ovat ensimmäisinä kiillottamassa omaa kilpeään ja keräämässä irtopisteitä pönkittämään poliittista uraansa, jossa eivät omilla ansioillaan pääse esille.

      Yleisimmät argumentit Immosta vastaan tuntuvat liittyvän siihen ettei monikaan kritisoija ole vaivautunut lukemaan alkuperäistä statusta ja, tietääkseni YLEn alunperin värkkäämä, suomennos oli käännetty väärin, luultavasti tarkoitushakuisesti. Strong nation oli käännetty vahvaksi valtioksi. Tästä toimittajat keksivät Hitlerinkin kannattaneen vahvaa valtiota ja natsikortti heiluikin alle vuorokauden sisällä. Oikea käännös olisi luonnollisesti ollut kansakunta, mikä selvinnee englannintunneilla hereillä olleille.

      Toinen argumentti liittyy monikulttuurisuuteen. Tavallisin kritiikki menee sitä rataa että koska suomennoksen mukaan Immonen vastustaa monikulttuurisuutta hän kuulemma uhkaa väkivallalla eri etnisistä taustoista tulevia tai vaihtoehtoisessa kritiikissä haluaa kieltää suomesta BMW:t ja intialaiset ravintolat. Alkuperäisen statuksen "multiculturalism" kuitenkin tarkoittaa täysin yksiselitteisesti poliittista ideologiaa, ei tummaihoista naapuriasi eikä viereistä tandooriravintolaa. Tämän ideologian mukaan on itseisarvoisen tärkeää tuoda Suomeen mahdollisimman erilaisen kulttuurin omaavia ihmisiä, vaikka sitten verovaroin. Toinen ideologialle tyypillinen piirre on arvorelativismi, jonka mukaan huono käytös tai jopa laittomuudet ovat vähemmän tuomittavia jos ne kuuluvat tekijän kulttuuriin. Tuki monikulttuuria tai ei, ei sen kritisoimisen pitäisi vuonna 2015 nostattaa tämän kaltaista haloota.

      Kehoittaisinkin nyt käymään Immosen facebook seinällä lukemassa kohua herättäneen statuksen ihan alkuperäiskielellä ja miettimään oliko tämä nyt kaiken kohkaamisen arvoista. Jos tuntuu että on, suosittelen katsomaan vaikeimmat sivistyssanat tietosanakirjasta. Suomen poliittinen kulttuuri uhkaa pelottavasti mennä siihen suuntaan, jossa omaan ajatteluun kykenemätön lammaslauma johdatetaan median avulla yhdestä kohusta jatkuvasti seuraavaan ja jossa ei julkisen lynkkauksen pelossa enää kannata esittää mitään valtavirtanäkemyksestä poikkeavaa.

      Muistui mieleeni vielä sivistyneen keskustelun sääntö, jonka varmaan vanhempani ovat pienenä minulle opettaneet: Jos olet epävarma kanssakeskustelijasi sanoman tarkoitetusta tulkinnasta, tulkitse sitä aina kanssakeskustelijalle mahdollisimman myönteisesti. Suomalainen kohujournalismi tuntuu noudattavan päinvastaista sääntöä: Tulkitaan mahdollisimman negatiivisesti itse väärästä käännöksestä rakennettua olkiukkoa ja teilataan sen perusteella. Jopa Breivikin murha vedettiin mukaan koska sen väitettiin tapahtuneen samana päivänä, mikä tarkastuksella internetistä olisi paljastunut vääräksi väitteeksi. Huonoja toimittajia se ei ole estänyt levittämästä tietoa totena.

    • Schuulbak

      Jäi muuten sanomatta minä olen J. Pennasen kaveri .

    • OllinKurjuus

      Jostain kumman syystä Olli Ii on aikalailla Anders Breivikin näköinen äijä. Mitkä ovat Ollin lopulliset aikeet?

      • OllinKurjuus

        jäi valitettavasti paljastamatta olen gay-homo


    • Mutstikka

      Ainut työperäinen maahanmuutto, jonka hyväksyn, on thaimaalaisten tulo poimimaan metsämarjoja. He poimivat työkseen marjoja, kuittaavat siitä saadut tulot ja häipyvät sitten taas takaisin kotimaahansa. Siitä heille pisteet.

    • Pätmäni

      kulttuurin rikastaminen väkisinmakaamalla on rikos.

    • äpryk

      vittuko ois kalijaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe