Alapään haavaumat

Haavaumia

Miten olette saaneet parannettua alapään haavaumia ja hoitaneet niitä, ettei niitä pääsisi tulemaan?

Bepanthen auttaa hieman, mutta ei tavallaan estä niiden tulemista. Pitää tietenkin ihoa joustavana, mutta ei huvittaisi kokoaikaa rasvassa uida. Ceridal öljyä ja kookosöljyä en pysty käyttämään. Ceridal aiheuttaa ainakin kovan poltteen ja kookosöljyn jälkeen ihoa alkaa hieman kutittamaan. Tämän seurauksena tulee vähän rapsuteltua ja ihoa irtoaa siinä samassa :(

Haavaumia tulee välilihaan ja peräaukon seudulle. Joskus myös häpyhuulien tyveen lähelle välilihaa. Inhottavia kiusallisia pieniä haavoja, jotka tuntee. Kevyet perusvoiteet aiheuttavat myös kirvelyn ja kutinan. Johtunee varmaan kevyestä muodosta.

Auttakaa joku, jolla on ihme kikka tähän vaivaan :/

11

21409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ulpero

      johtunee kuivuudesta. Osta limakalvojen kuivuuteen tarkoitettua voidetta.

      • Haavaumia

        Onko jotain esimerkkejä kun tuo apteekin voideviidakko on ihan kauhea. Ei ainakaan mitään sellaisia, jotka jättävät kalvon pinnalle. Kokemusta, että iho niitä ei kestä kun ei pääse hengittämään.


    • ghjghjhfkk

      Oletko käynyt lääkärissä? Mielestäni ei ole normaalia, että alapää on haavoilla. Jos sinulla on hoitamaton tulehdus, se pitäisi hoitaa pois. Tai jos kärsit hormonivajeesta, niin ehkä kannattaisi harkita ainakin jotakin paikallishoitoa. Saattaa olla muitakin sairauksia, jotka tekevät ihon/limakalvon hauraaksi.

      Itse olen atoopikoksi määritelty (tosin en pahimmasta päästä). Lisäksi minulla on herpes anaaliseudulla, jonka puhkeamista hygienialla ja rasvaamisella pyrin ehkäisemään. Käytän ihoöljyjä (Ceridal, vauvaöljy tms) ja olen ne hyviksi kokenut.

      • haavaumia

        Olen käynyt gynellä, mutta suosittelevat vain ceridalia voiteeksi hoitamaan. Harmi vain että tuo aiheuttaa ärsytystä todella paljon. Herpes minulla on ja siihen estolääkitys päivittäisessä käytössä. Rakkuloita ei ole, mutta pieniä haavoja kuitenkin.

        Hiivaa ei ole emättimestä löytynyt. Voisiko hiivatulehdus olla kuitenkin iholla ja näin aiheuttaa haavaumia?

        Jotain rasvaa tietenkin olisi hyvä käyttää, jotta ei haavautuisi koko aikaa. Yhdynnän jälkeen haavaumat aukeavat kuitenkin. Seuraavaksi varmaan varaan ajan ihotautilääkärille, koska gyne suosittelee vain ceridalia :(


    • muutamaajatus

      Uusi lääkärikäynti on toki paikallaan.
      Papa-koe sinulta on varmaan otettu, mutta onko tutkittu, näkyykö hp-virusta välilihan ja hävyn alueella? Eli mikroskooppia ja etikkapenslausta. Se voisi aiheuttaa haavaumia ja olla varsin ikävä kaveri herpeksen kanssa.

      Vaikka hiivaa ei ole todettu, niin voit kokeeksi ostaa Canesten voidetta ja käyttää sitä viikon ajan. Onko sillä vaikutusta.

      Hormonitasoja sinulta ei ilmeisesti ole erityisesti tutkittu. Apteekista saa estrogeenitabletteja emättimeen ilman reseptiä. Voisit kokeilla 1-2 kuukauden kuuria. Se vahvistaa limakalvoja.

      Liukuvoidetta kannattaa käyttää yhdynnässä.

      Syötkö kunnolla? A-vitamiini on tärkeä iholle ja limakalvoille. Sen esiastetta on mm. porkkanassa. Jotta vitamiini imeytyy, tarvitset myös öljyä sisäisesti. Muista lisätä salaattiisi rypsi- tai oliiviöljyä ihan reippaasti.

      Osalla naisista e-pillerit heikentävät limakalvoja.

      • haavaumia

        Olen miettinyt, että kokeeksi ostaisin hiivavoidetta ja käyttäisin sitä tunnollisesti aamuin illoin. Käytin peräaukon haavaumien hoidossa lääkärilta saamani 5 päivän antibioottivoiteen ja 14 päivän Pimafucort bakteeri-sienivoidetta iltaisin ennen nukkumaan menoa. Tuona aikana minulla ei haavaumia ollut, joten veikkaisin jotain hiivamaista oleva. Ei tosin kutise ja valkovuodossani ei ole muutoksia.

        Papa koe minulta on otettu, mutta tuota mikroskooppi tutkimusta ja etikkapenslausta ei ole. Voiko tämän tehdä tavallinen gynekologi tai ihotautilääkäri. Vai tarvitseeko tuota toimenpidettä varten lähetettä paikkakuntani sairaanhoitopiiriin?

        Emätintä vahvistaakseni olen käyttänyt pari kuukautta Ovestin voidetta aluksi 2 viikkoa ja sitten ylläpitääkseni 2 krt viikossa. Ajattelin seuraavaksi kokeilla repadina plus- emätinpuikkoja. Limakalvot tykkää ja seksiä on helpompi harrastaa. Mielestäni ravintoni on monipuolinen vitamiinilisineen.

        E-pillereitä tai muuta hormonaalista ehkäisyä minulla ei ole käytössä.


    • kahflkfah

      Mulla on aivan täysin samanlaista ongelmaa. Helpommaksi olen todennut bepanthen rasvauksen. Jotkut ihovoiteet aiheuttavat kamalia reaktioita iholle, jonka seurauksena tulee raavittua ihoa ja haavaumia syntyy myös näin. Omat haavaumat sijaitsevat myös välilihan ja peräaukon seudulla.

      Onko kenelläkään A-vitamiini Bellavita voiteesta kokemuksia? Olen kuullut, että tämä voisi olla hyvä.

    • Anonyymi

      Katsopa teveyskirjastosta olisiko kyseessä valkojäkälä. On samankuuloinen ja aiheuttaa hoitamattomana syöpää. Aina tulee mennä lääkäriin jos on haavoja jotka eivät parane.

    • Anonyymi

      Mulla on samat oireet ja myöskin herpes diagnosoitu 6 vuotta sitten. Nää haavaumat ei mun gynen mielestä näyttäneet herpekseltä ja etenkin kun estot on olleet käytössä ja silti haavoja pukkaa aina seksin jälkeen. Kerran haavasta on otettu negatiivinen herpesnäyte, toki se ei kerro oikein mitään. Käytän myös hoitoöljyä ja liukuvoidetta seksin aikana. Sain ohjeen lopettaa estolääkitys ja haavoihin sain nyt kortisonikuurin, mutta olisi hyvä tietää mikä on oikeasti aiheuttaja, jotta osaisin ennaltaehkäistä haavojen syntymistä oikein. Suositteletteko ensisijaisesti ihotautilääkäriä?

      • Anonyymi

        Niinpä ne sanoo: Eivät ainakaan herpestä ole, mut sehän se siellä taustalla. Herpes voi oireilla vain haavaumina.


    • Anonyymi

      Ihotautilääkärille aika. Oireet viittaavat valkojäkälään, joka minullakin on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe