Todisteita, että Raamattu on Jumalan sanaa

Wulver

Raamatun erottaa muista uskonnollisista kirjoista kaksi asiaa.

Sen historiallisuus eli sen paikat ja tilanteet ovat oikeasti olemassa ja historia on ne vahvistanut. Esimerkiksi Jeesuksen syntymän aikaan on historia todennut että aivan niin kuin Raamattu ilmoittaa silloin hallitsi keisari Augustinus joka määräsi verollepanon.

Luuk. 2:1

Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava

Esim2.

Ap. t. 18:12

Mutta Gallionin ollessa Akaian käskynhaltijana juutalaiset yksimielisesti nousivat Paavalia vastaan ja veivät hänet tuomioistuimen eteen

Historia on todistanut, että Gallion niminen henkilö oli tuolloin Akaian käskynhaltija

Näitä esimerkkejä Raamatun historiallisuudesta on Raamattu pullollaan eli se ei ole mikään keksitty satukirja , vaan historia todistaa sen luotettavuudesta.

Toinen asia on Raamatun profetaalisuus. Se on ainut uskon kirja missä Jumala ilmoittaa omilleen mitä tulevaisuudessa tapahtuu! Minkään muun uskonnon parista ei löydy näin tarkkoja profetioita. Raamatun n.2500 profetiasta on jo toteutunut 2000.

Tässä esimerkkejä:

1) Noin 500 eKr. profeetta Daniel ennusti, että Israelin Messias aloittaisi toimintansa 483 vuotta Jerusalemin jälleenrakentamismääräyksen jälkeen (Daniel 9:25-26). Hän ennusti myös, että Messias surmattaisiin ennen Jerusalemin toista tuhoa.

Persian kuningas Artakserkses antoi käskyn Jerusalemin jälleenrakentamisesta heprealaiselle pappi Esralle v. 458 eKr. - ja 483 vuotta myöhemmin Jeesuksen toiminta alkoi Galileassa. (Useimmat historiantutkijat ajoittavat Jeesuksen toiminnan alun kalenterimuutosten vuoksi vuoteen 26. Vuosien 1 eKr ja 1 jkr väli on vain yksi vuosi.) Jeesuksen ristiinnaulitseminen tapahtui vain muutamaa vuotta sen jälkeen, ja noin 40 vuotta myöhemmin v. 70 Titus tuhosi Jerusalemin.


Sattumanvaraisen toteutumisen todennäköisyys = yksi 10 potenssiin 5:stä
Laskentaperiaate:
- Messiaan toiminta saattaisi alkaa minä tahansa 5000 vuodesta. Mahdollisuus, että se alkaisi v. 26, on yksi 5000:sta
- Koska Messias olisi Jumala ihmismuodossa, mahdollisuus, että hänet surmattaisiin, on pieni, n. yksi 10:stä.- Mahdollisuus surmatuksi tulemiseen on yhtä suuri ennen tai jälkeen Jerusalemin tuhon, eli yksi 2:sta. Kokonaistodennäköisyyss saadaan laskemalla 5000 x 10 x 2.

2. Noin 700 eKr profeetta Miika ennusti, että Messias syntyy Beetlehemin kylässä. (Miika 5:2). - Beetlehem oli Jeesuksen syntymäkaupunki.

3. 400 vuotta ennen kuin ristiinnaulitsemista alettiin käyttää, sekä kuningas Daavid että profeetta Sakarias ennustivat, että Messias surmattaisiin sillä tavalla. Lisäksi he ennustivat, että hänen ruumiinsa lävistettäisiin eikä hänen luitansa rikotttaisi, vastoin yleistä ristiinnaulitsemisen käytäntöä, Psalmi 22 and 34:20, Sakarja 12:10.

Uuden testamentin kirjoittajat ja historioitsijat vahvistavat, että Jeesus ristiinnaulittiin, ja hänen nopean kuolemansa vuoksi häneltä ei rikottu luita. Hänen kylkeensä iskettiin keihäs varmistamaan, että hän oli kuollut.

4. Jesaja ennusti, että Kyyros-niminen valloittaja tuhoaisi voittamattomalta vaikuttavan Babylonin ja alistaisi valtaansa Egyptin ja suurimman osan tunnettua maailmaa. Tämä sama mies vapauttaisii juutalaiset karkoitetut alueellaan ilman maksua tai lunnaita (Jes. 44:28; 45:1; 45:13). Jesaja ennusti tämän 150 vuotta ennen Kyyroksen syntymää ja 180 vuotta ennen kuin tämä toteutti kaikki ennustuksessa mainitut asiat - ja 80 vuotta ennen kuin juutalaiset karkotettiin.

5.Jeremia ennusti n. 2600 vuotta sitten Jerusalemin yhdeksän esikaupungin sijainnin ja rakentamisen. Tämä tapahtuisi niihin aikoihin, kun Israelin valtakunta syntyisi uudestaan. (Jeremiah 31:38-40).

Israelin valtio perustettiin v. 1948, ja yhdeksän esikaupunkin rakentaminen on toteuttanut tarkasti ennustuksen.

LÄHDE: http://www.miksiuskon.net/4_raamatun_ennustuksia.html

Kuten nähdään Raamattu on historian tutkimuksien vahvistama ja profetaalisen luonteensa vuoksi ainutlaatuinen teos ja Jumalan sanaa. Siihen voit hyvin luottaa niin kuin tuhannet miljoonat ihmiset ovat jo aikojen saatossa luottaneet.

Siunausta kaikille!

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RAAMATUT_SAA_POLTTAA

      raamattu on vain pelkkä lasten satukirja

    • asdfasdfre

      Nyt loppu tämä raamattutrollailu. Järki käteen, aja ala vaikka vaihteeksi poimimaan sieltä Raamatusta niitä kaikkia virheitä, ristiriitoja ja raakuuksia niin mieli virkistyy.

      • Hei125

        Pääasiassa joka kerta kun ihminen tekee syntiä häneen tulee sisään demoni. Demoni syö ihmisen sisältä osittain elävältä ja aiheuttaa monia sairauksia. Mutta Kristuksen nimessä demoneita karkoitetaan lopullisesti pois, vain usko Kristukseen pelastaa


      • uppaa
        Hei125 kirjoitti:

        Pääasiassa joka kerta kun ihminen tekee syntiä häneen tulee sisään demoni. Demoni syö ihmisen sisältä osittain elävältä ja aiheuttaa monia sairauksia. Mutta Kristuksen nimessä demoneita karkoitetaan lopullisesti pois, vain usko Kristukseen pelastaa

        Kristus ei pelasta ketään, sillä sitä ei ole olemassa


    • qwertyuiopcccvmkhf

      Raamatut sais vetää pöntöstä alas ja jos menee pönttö tukkoon niin syöttää sitten koiralle :)

      • tjhyhtsdh

        Sytykkeiksi parasta. Hyvin syttyy saunan pesä!


    • uskontotiedeselittää

      Olen entinen kristitty, ja haluan varoittaa jokaista joka tätä ketjua lukee ettei yksikään teistä tulisi kusetetuksi ilman, että tietäisitte historiallisen version, ja tieteellisen version uskonnon leviämisestä, joka perustuu kognitiiviseen uskontotieteeseen. Tärkein on jälkimmäinen osa viestiäni joka alkaa isolla kirjoitetusta nyt "on aika edetä(...)".

      Tämän ketjun aloittajalta on jäänyt tiedostamatta, että evankeliumit kirjoitti joukko juutalaisia jotka tunsivat omat pyhät kirjoituksensa joten heille ei ollut minkäänlainen haaste luoda tyyppiä joka täyttäisi nuo "profetiat" jotka jokainen juutalainen tiesi yhtä hyvin kuin jokainen suomalainen evankelisluterilaisen kasvatuksen saanut tietää, mitä jouluna väitetysti tapahtui.

      Kristinuskossa ei rehellisesti tarkasteltuna ole mitään omaa vaan se on kokonaisuudessaan yhteenliitettyjä piirteitä jotka on varastettu muista uskonnoista ja traditioista. Egyptiläiset käyttivät ristejä kauloissaan ennen kuin yksikään kristitty oli syntynyt, katso seuraava kuva erään egyptologin kirjasta:
      http://www.sabbathcovenant.com/doctrine/egyptians-cross.jpg
      (Kuva: John Gardner Wilkinson)

      Tällä sivulla on kerrottu mistä kaikkialta kristinuskoon on varastettu aineksia:
      http://www.jesusneverexisted.com/source.html

      NYT ON AIKA EDETÄ SIIHEN MITEN USKONNOLLISUUS SYNTYY IHMISESSÄ. Se perustuu psykologiaan:

      Dawkins keksi, että jokainen idea tai ajatus käy eräänlaista olemassa olon kamppailua niin myös uskonnolliset ideat. Hän kutsui tällaista ideaa meemiksi, hänen näkemyksiään on kuitenkin kehitelty eteenpäin: jotta idea voisi levitä sen tarvitsee olla helposti muistettava ja tarttuva.

      Uskonnolliset ideat ovat erittäin helposti muistettavia, koska ne ovat arki-intuition vastaisia, ja sisältävät ontologisten kategorioiden loukkauksia; tämä jälkimmäinen tarkoittaa ihmismielen tapaa järjestellä kaikki asiat seuraaviin kategorioihin "persoonallinen toimija", "eläin", "kasvi", "eloton ilmiö" ja "esine".

      Jokainen ihminen lapsenakin tietää, että kaksi ihmistä eivät voi synnyttää koiraa, ja jotta uusi mursu syntyisi tarvitaan kaksi eri sukupuoliin kuuluvaa mursua. Uskonnolliset ideat taas rikkovat äskeisiä sisäsyntyisiä päättelyjärjestelmiä vaikkapa neitseellisen syntymän kautta joka on sekä intuition vastainen (kukaan ei oleta neitsyen synnyttävän ilman siittäjää) sekä ontologista kategoriaa loukkaava.

      Eräässä tutkimuksessa toiselle tutkittavista ryhmistä kerrottiin realistinen tarina, ja toiselle ryhmälle: "olipa kerran pöytä, joka oli surullinen, koska se oli jätetty yksin(...)" selvisi, että jälkimmäinen tarina muistettiin paremmin kuin ensimmäinen.

      Nykyiset maailmanuskonnot ovat päässeet siihen asemaan, jossa ne ovat tällä hetkellä syrjäyttämällä paikalliset uskonnot joiden heikkokohta (leviämisen kannalta) oli tiettyyn paikkaan sitoutuminen kuten Australian aboriginaalien pyhä vuori, ja uniaika käsitys on niin sidottu paikkoihin ettei suomalainen voi tuntea itseään samaan ryhmään kuuluvaksi.

      Ihmisen tajunta jakautuu tietoiseen (conscious) ja alitajuiseen (subconscious) mieleen, joista ensimmäinen hoitaa päättelyt; sen avulla aloittaja mietiskelee "miksi ihminen pakenee satujen maailmaan?" ja jälkimmäinen hoitaa alitajuiset (tiedostamattomat) toiminnot kuten hengityksen, ja refleksit, esim. jos auto ajaa sinua kohti se pakottaa sinut hyppäämään sivuun toisin kuin tietoinen joka olisi alkanut miettimään parasta toimintatapaa.

      Alitajuinen mieli oppii toistamisen kautta, siihen perustuu mm. hypnoosi ja itsesuggestio. Monissa lahkoissa ja vaarallisissa kulteissa kulttijohtaja antaa jäsenille huumeita joiden jälkeen hän toistaa "totuuksiaan" huumatuille joiden TIETOINEN MIELI ON POISSA PELISTÄ eli kaikki tieto menee suoraan alitajuntaan.

      Jos joku teistä on ollut kiusattu tiedätte varmasti erittäin hyvin, että ihminen masentuu jos häntä haukkuu joka viikko, koska ihmisen ALITAJUNTA EI TEE VALINTAA lähteiden välillä vaan hyväksyy toiston kautta kuten kerroin. Yksikään kiusattu ei ajattele loogisesti olevansa (esim.) "ruma", koska hänelle sanotaan niin, hän ei päättele kiusaajiensa olevan eksperttejä joitten sanoja kannattaa kuunnella.

      Oma kokemukseni ajoilta jolloin olin uskovainen on, että aloitin lukemalla Raamattua päivittäin ja päivittäin rukoilin vahvistusta uskolleni joten alitajuntani hyväksyi melko nopeasti Raamatun totuutena, jonka jälkeen aloin muokata omaa käsitystäni kristinuskosta.

      Äskeinen on osittain lainattu New Age -palstalla antamastani vastauksesta:
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13678210#comment-80060855

    • Wulver

      Kylläpä tuli kova hätä monelle kun laitoin aloituksessa niin kovat todisteet esille.

      Teidän kieli on viha ja loukkaaminen itse en puhu teidän kieltänne, siksi en vastaa teille muuta kuin toivon teillekin kaikille siunausta ja toivon että tekin saisitte tulla uskoon Hyvään Herraan Jeesukseen.

      Raamatun henkilöistä saa jo ihan perus wikipediastakin tietoa. Esimerkiksi Jeesuksen historiallisuus löytyy sieltä.

      "Jotkut tahot ovat kyseenalaistaneet Jeesuksen olemassaolon kokonaan ja katsoneet hänen olleen vain myytti perustuen esim. aiempiin Persiasta tulleisiin tarinoihin Zarathustrasta. Tällainen näkemys ei ole kuitenkaan saanut laajaa suosiota varsinaisten historiantutkijoiden parissa"

      Lähde wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Jeesuksen_historiallisuus

      • voivittu123456789sd

        Kukaan ei halua tulla uskoon pahaan herraan jeesukseen jota ei ole edelleenkään olemassa.


      • hujihy

        "Tarkennus: Artikkelissa on vakava näkökulmavirhe. Artikkeli lainaa ja käyttää lähteinään lähinnä antiikin historioitsijoiden Jeesukseen liittyviä kirjoituksia sekä Raamatun tarinoita, kun sen sijaan artikkelin tulisi kertoa nykytutkijoiden näkökannasta näihin kirjoituksiin ja Jeesus-hahmon historiallisuuteen. Lähes koko artikkeli perustuu vain yhteen teokseen (Uro, Risto & Lehtipuu, Outi (toim.): Nasaretilaisen historia)."

        Jos Jeesus oli olemassa niin se oli peruslahkolainen, joka väitti palaavansa seuraajiensa elinaikana, vaan eipä palannut.


    • ijnhcrex

      Jeesus ei syntynyt 2015 vuotta sitten!
      Jo pelkästään siinä on väärä oppisuudella lusika pazgazza!

      Ja mitä Apl teksteihin niin ne ovat saatanaa palveleen paavalin ja ennen kaikkea paavalin oppikuntien sopaskaa. Antavat väärää tietoa tapahtumien ajoista jotta niiden rikolliset miekka sivitykset rikokset olisi vaikea osoittaa kristittyjen rikoksiksi. Kristityt asettaa historiassakin paljon rikollisuuttaan Roomalaisten syyksi sillä keinoin.

      Joten pistäkääs tiedonne oikeaan valoon....

    • Moosex

      Kyllä raamattu on tosi. Löysin ullakolta raamatun ja heti ensimmäisellä sivulla oli käsin kirjoitettu teksti: Moosekselle, t: Jumala

    • ihmisenkirjoittamaa

      Mutta miksi Raamatussa on ennustettu vain osa tapahtumista ja miksi esim. Historian suurimmat sodat eka ja toka maailmansota on jäänyt noteeraamatta...??? Lisäksi nuo kyseiset ennustukset jotka joskus ovat tapahtuneet on voitu lisätä tai nimiä ja paikkoja on tarkennettu jälkeenpäin... Kirja on kuitenkin aikas vanha ja epäilen vahvasti sen sanoman paikkansa pitävyyttä... Esim. Tämän päivän lehdessäkin on korjauksia eilisen päivän lehteen...;)

    • DonKalevi

      "on historia todennut että aivan niin kuin Raamattu ilmoittaa silloin hallitsi keisari Augustinus joka määräsi verollepanon"
      Tällaisesta verollepanosta ei ole historiallisia todisteita. Matteuksen ja Luukkaan traditiot poikkeavat toisistaan verollepanon suhteen. Kriittinen tutkimus pitää sitä Luukkaan tekosyynä sijoittaa Jeesuksen syntymä VT:n ennustuksen mukaisesti Betlehemiin.

      "historioitsijat vahvistavat, että Jeesus ristiinnaulittiin, ja hänen nopean kuolemansa vuoksi häneltä ei rikottu luita. Hänen kylkeensä iskettiin keihäs varmistamaan, että hän oli kuollut"
      Ketkä historioitsijat?

      "Toinen asia on Raamatun profetaallisuus. Se on ainut uskon kirja missä Jumala ilmoittaa omilleen mitä tulevaisuudessa tapahtuu!"
      Evankeliumien voi tosiaan katsoa täyttävän monia Jeesukseen VT:ssa liitettyjä ennustuksia. Kuitenkin tämä traditio on altistunut n. 40 vuoden suulliselle ja kirjalliselle uskontoevolutiiviselle muokkautumiselle ennen Markuksen evankeliumin syntyä. Tämä muokkautuminen jatkui edelleen, niin kuin voimme huomata vertaillessamme evankeliumeja ja edelleen apokryfisia sellaisia. Tämän prosessin kautta VT:n ennustukset on kerronnallisesti "sovitettu" Jeesukseen.

      "Minkään muun uskonnon parista ei löydy näin tarkkoja profetioita"
      Profetoiminen ei ole vain Raamatulle tyypillinen seikka. Israelin kuningaskunnan aikaisten valtakuntien hoveissa oli maagikkoja ja unien tulkitsijoita, jotka valjastivat korkeammat voimat palvelukseensa. Mooses kamppaili juuri tällaisia hovitaikureita vastaan. Israelin hoveissa toimineiden kuninkaita lähellä olleiden profeettojen voi katsoa jatkaneen/lainanneen tätä perinnettä.
      Kreikkalaiseen uskontoon kuului vahva oraakkeliperinne. Esim. Delfoin oraakkelin ennustukset koskivat kaikenlaisia yksityiskohtaisiakin käytännön asioita.

    • nbyuvuv

      kirjoitit:
      ##
      ....Ap. t. 18:12

      Mutta Gallionin ollessa Akaian käskynhaltijana juutalaiset yksimielisesti nousivat Paavalia vastaan ja veivät hänet tuomioistuimen eteen....
      ##

      Muista aina, että Paavali oli saatanaa palveleva rikollinen sekä yksi niistä jotka rikollisen kristinuskon perusti. Mieti ihan rauhassa, olisiko ollut paikallaan tuomita hänet eikä JEESUSTA vaikka paavali eli myöhemmin....

      Jeesus ei ole rikollisen kristinuskon seurakuntien perustaja vaikka niin uskotaan/väitetään.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavalin_kirjeet
      "Apostoli Paavali oli ensimmäisen kristillisen sukupolven merkittävin uskonoppinut. Hän julisti evankeliumia ja perusti seurakuntia kolmen vuosikymmenen ajan Rooman valtakunnan itäosiin."

      1.Korinttolaiskirje:
      15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos

      2 Korinttolaiskirje 12:
      7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
      8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.

      Paavali ei raamatun mukaan saanut eroa saatanasta. Tappamalla Jumalalle ja Jeesukselle uskollisia saa eksytettyä kristityksi miekalla miekka sivistyksen uskovaisiksi;

      uskontunnustus ja sen kaltaisuus uskovaisissa;
      järjettömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole järkeä'

      Ymmärtämättömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole ymmärrystä'

      Ihmisyydestänne luopuminen:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä' ((perisyntisiä rikollisia))

      Jumalasta ja Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
      www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

      ero JUMALASTA; herra saatanasta uusi jumala:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

      Jeesuksen seuraajat ovatkin kristillisiä eikä kristittyjä:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      #
      Kristityt = Paavalin perustamien seurakuntien uskovaisia apostoleineen ja herra jumalineen joilla ei ole Jeesuksen perustamia seurakuntia eikä Jeesuksen opetuslapsia opettajina. Nk. rikollisuuden miekka sivistystä.

      Kristilliset = Jeesuksen perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä järkeviä IHMISIÄ; seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.
      #

      Aivopesu perkeleen tavoite on turmella ihminen ja hänen Jumalan Valtakunnan kaltaisuus jonka Jeesus ilmoitti jo lapsilla olevan:

      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/16.html
      'Järjelle ymmärrettävällä tavalla on mahdotonta selittää, miten Jumala tuli ihmiseksi.'

      IHMISTEN YMMÄRRYSTÄ historiaanne ja järjellä ajateltuna:
      "synti" = rikos
      "syntinen" = rikollinen
      "perisyntinen" = saatanaa palvelevien oppi jossa syyttömistä, lapsista ja nuorista tehdään väärää todistusta antamalla rikollisia:

      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
      #älä anna väärää todistusta#

      Luder/luther, ei ole IHMISTEN vaan uskontunnustuksen kaltaisten JUMALASTA JA IHMISYYDESTÄ LUOPUNEIDEN JÄRJETTÖMIEN JA YMMÄRTÄMÄTTÖMIEN EKSYTETTYJEN epäjumala!

    • Raamattu

      Todisteita, että Raamattu ei ole Jumalan sanaa:
      http://see_the_truth.webs.com/

      Erityisesti niiden jotka uskovat Saatanan, Illuminatin ja muun sellaisen olemassa oloon kannattaisi lukaista kyseinen sivu läpi.

    • kfkekwk

      yksikään ihmiskunnan herra jumalista EI OLE LUONUT MAAILMAN KAIKKEUTTA IHMISINEEN!!!

      ja ne laiskat, narsistiset herra jumalat loivat palvelijoineen uskon että he muka olisivat parempia kuin toiset.

    • amennnnnnnnnnnnnnnnn

      Hyvä referaatti. Sisältö itsessään on soopaa ja oikea palsta sille löytynee kohdasta "yleistä uskonnosta"

    • yhfdqs

      herra on herra epäjumala jonka ensimmäistä käskyä ei ole raamatussa.
      herra kieltää itseensä uskovia palvelemasta muita kuin häntä jumalana.
      HUOM!
      Siis luterilainen EI saa palvella Jumalaa ja Jeesusta!!!
      herra Luder/Lutherin katekismus; epäjumalan ensimmäinen käsky:
      "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."

      EI TUO JUOPPO MUNKKI; herra jumala OLE MAAILMAN KAIKKEUTTA LUONNUT VAAN SEN IHMISKUNTAA TUHOAVAN OPIN.

      herra epäjumalanne rikollisilleen antama käsky:
      Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
      "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."

      herra jumalan käskyyn uskovien narsistien saatanallisuuksista esim.
      Lainattua tekstiä:
      "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallaan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukomurhasta. " (IL)

    • Mirka-Rehellinen

      Raamattu on todistettavasti, pelkkää satua ja höpötystä.

    • opetteleväittelemään

      Eivät nuo ole mitään päteviä todisteita.

    • ...ja kai tiedät, että raamattua EI kirjoitettu "Jumalan sanana" alunperin? Ja että siitä tuli "Jumalan sanaa" vasta, kun me niin päätimme? Ja että sitä on muokattu vaikka kuinka paljon? Ja että sen on kirjoittanut moni eri henkilö uudestaan tehden siihen muutoksia?

      • DonKalevi

        "Raamattua EI kirjoitettu "Jumalan sanana" alun perin"
        Raamatun eri osia yhdistävä piirre on se, että kirjoitettu esitetään Jumalan sanana tai tekoina. Tuo sanoma on kuitenkin altistunut ajan saatossa tapahtuneelle muokkaukselle.

        Aloittajalle: Raamatun historiallisten faktojen paikkansapitäminen ei todista sen uskonnollisen sanoman paikkansapitävyyttä. Se vain kertoo Raamatun kirjoittajien tunteneen sen aikaiset olosuhteet.
        VT:n profetiat ovat muotoilultaan hyvin väljiä. UT oli siis vain eräänlainen synteesi VT:n hyvin yleisellä tasolla liikkuneesta teologisesta pohdinnasta. Analogian tarjoaa tapa, jolla Nostradamuksen tekstejä on tulkittu nykyajan maailmassa. Nostradamuksella ei esiinny suoraa "profetiaa" I Maailmansodasta, mutta joitakin hajanaisia kohtia on yhdistetty siihen viittaavaksi.


    • yt-res

      aloittuksen kirjoittaneelle:

      Laskeppas joskus kuinka hyvin esim. huomisen sään ennustajat ovat ennustaneet oikein verrattuna epäonnistumiin.
      Siis ennustamiset ovat väärä tapa tulkita jos raamattu on Jumalan Sanaa tai ei!

      Totuus olleneen, että raamattu on ja pysyy saatanallisuudelle väärennettynä saatanallisuuden käsikirjana. Katso historiaa, rikollisen kristinuskon satojen miljoonien ihmisten, pikku lastenkin tappamisina, tapattamisina, raiskaamisina jne.
      Jos väität niitä Jumalan ja Jeesuksen teettämiksi rikoksiksi niin olet saatanaa palveleva narsisti.

    • Kaustisen-Hokkaaja

      Aku Ankasta löytyy enemmän faktaa kuin raamatusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe