Läppäristä HTPC?

RahaPolttaaTaskuissa_

Tekisi mieli siirtyä isosta rohjosta läppäriin, joka tulisi HTPC käyttöön? Mitä tulisi ottaa huomioon valintaa tehdessä? Muutama kysymys..

- Saako läppäriin kaksi kovalevyä kiinni? Eli jos ostan läppärin missä on 500gb kovalevy, haluaisin sen varastolevyksi ja pöytäkoneesta laittaisin sitten SSD kovalevyn käyttistä varten läppäriin. Onko kaikissa paikka sivussa SSD:lle, työnnetään sisään ja menoksi? Sitten biosista oikeat asetukset kuntoon jne.

- Käsittääkseni nykyiset integroidut näytönohjaimet jaksaa pyörittää hyvin leffoja, mutta kannettavien integroidut ovat hieman hitaampia kuin pöytäkoneiden prosessoreiden vastaavat, eli kannattaisiko suoraan ottaa erillisellä näytönohjaimella oleva malli? Jotain Nvidian 820M - 840M näyttiksiä näkynyt noissa perus vehkeissä. Hurisevatkohan kuinka pahasti? Kuvanlaatu ja varmuus, että ei tahmaa on tärkeätä.

- Läppäriltä menisi HDMI kaapelia pitkin äänet/kuva 7.1 vahvistimelle, josta toisella HDMI:llä töllölle. Ongelmia?

- Prossu i3 / i5 / i7, tosin nämä nykyiset on suurin osa U päätteisiä eli vähävirtaisia malleja. Akun kesto ei meikäläistä kiinnosta pätkän vertaa. Piuha seinässä 24/7 ja läppäri sohvan vieressä. Ovatko aivan nuhapumppuja? Löytyy kyllä i5 4200H joka taitaa sitten olla eri tasoa taas. Näkyy sitten hinnassakin. Pelailu ei vanhaa miestä kiinnosta enää.

Merkeiksi olen kaavaillut Asusta je Lenovoa. Kaksi luotettavinta ilmeisesti vieläkin ja myös ilmanvaihtoon/meluisuuteen on kiinnitetty huomiota mitä kuullut usesta lähteestä. Pidempi takuu myös plussaa.

Kiitos ja kumarrus!

10

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sinun luettelemiin käyttötarkoituksiin olisi varta vasten sinun tarpeitasi ajatellen komponenteista koottu HTPC -pöytäkone paljon parempi. Vähävirtaisin ja hiljaisin komponentein koottuna lopputulos olisi sekä suorituskykyisempi että halvempi.

      µATX- vai peräti mini-ITX -kotelo? Siitä se lähtee. ;)

    • RahaPolttaaTaskuissa_

      Nykyisen koneen olen kasannut itse ja se on lähes äänetön ja nopea (i5 4670k). Mutta kun pelailut on jääny ja tilan tarve kämpässä on suuri niin läpppäri ajaisi asian parhaiten. Saisi tietokonepöydän tuoleineen pois. Läppäri sohvan päätyyn/olkkarin pöydälle.

      Toki sitten mini itx kotelolla oleva kone tv-tason sisään ja langaton hiiri näppis pöydälle menisi ok, mutta näyttö jäisi pois. Ei viittisi plasmasta tuijotella kun vie helvetisti virtaa tuo 65" möhkäle. Ja mahdollisesti otan videotykin tuohon käyttöön, niin kalliiksi sekin tulee jos selailee päivät pitkät tykki päällä. Läppäri kätevä kun voi napata myös sänkyyn ja selailla siellä ennen kuin sammuu. Tietokone kuitenkin koko aika käytössä. Jos olen kotona niin melkein aina koneella. ;) Akalle ei jää aikaa yhtään. Siitä se kitiseekin. Illalla toki annan kyytiä, niin loppuu murjotus. :)

      Mutta siihen aikasempaan kirjotukseen, eli noihin kysymyksiin..

      • Näimpä

        Niin sitä pitää: päivät kun katselet pornoa niin jopa tekee mieli illalla kun pääset petiin :D


      • fdsafdsa

        Minkä resoluutioisia videoita katsoisit. Ainakin FullHD onnistu integroiduilta läppärin näytönohjaimilta oikein sujuvasti ja uskoisin jopa 4K:n onnistuvan asiallisilta läppäriprosuilta, kuten i5-5200U: http://laptoping.com/cpus/product/intel-core-i5-5200u/

        Sen sijaan en lähtisi mitään Core M:ää ostamaan tuohon käyttöön, koska luin jostain testistä että testaajan mielestä korkearesoluutioiset videot pätkivät sillä. Joku FullHD varmaan vielä onnistuisi.

        Läppäriä miettiessä on hyvä ymmärtää, että sama prosessori ei tarkoita että laitteet olisivat samanlaatuisia. Jos haluaa hiljaisen ja laadukkaan, se sitten maksaa....

        Mekaaniset kiintolevyt pitävät ääntä. Jos tarvitset mekaanista levyä joksikin kirjastoksi leffoille, voisi miettiä jotain langatonta tallennuspaikkaa toisessa huoneessa tjsp.


    • eiriitä

      Rakenna NAS. Sitten Pöytäkone, HTPC, Läppäri ja Älypuhelin ja Tabletti.
      Nämä kaikki yhdistää sopiva reititin / modeemi.
      Näytöt voi sitten valita omien tottumusten ja paikan mukaan sopiviksi.

      Pelkkä läppäri isolla SSD:llä ja 1TB tallennustilla on hyvä alku.
      Mutta eihä se oikeasti mihinkään riitä.

    • Olen minäkin eräänlainen ekspertti noissa sänkyasioissa. Olen nimittäin ollut sairaalahoidossa punkan pohjalla sekä 15-tuumaisen läppärin että 7-tuumaisen tabletin kanssa ja voin vakuuttaa, että sängyssä pieni tabletti vie läppäriä käyttömukavuudessa aivan 6-0. ;)

      • kokeilevaikka

        5.5" älypuhelimen rinnalla 7" vehje näyttää hiton isolta :D


      • Minulla on myös 10" tabletti, mutta sellainen on mielestäni liian suuri "oikeaan" mobiilikäyttöön, eli hajurako hyvällä näytöllä, kunnon näppäimistöllä ja tehokkaalla prosessorilla varustettuun läppäriin on liian pieni.

        Toki tiedostan, että oma 15" läppärini on aivan liian raahattava eikä kannettava, joku 12" - 14" ilman optista asemaa olisi parempi niin tien päällä, kentällä kuin punkassakin.

        Media- ja yleiskoneena on sitten tavallinen pöytäkone, joka sitten jaksaa myös videoeditoinnit sun muut duunit kunnolla. Senkin takia suosittelen pöytäkonetta HTPC-käyttöön, että pöytäkoneen saa halvemmalla paremmin komponentein.

        Sinulla on jo prosessori, virtalähde, muistit ja asemat valmiina, siitä vaan katselemaan sopivaa minikokoista koppaa, johon virtalähteesi käy ja koppaan sopiva emolevy. Näytönohjaimesi myyt kovaan hintaan, niin se melkein kattaa jo kustannukset: i5 4670k:n integroitu näytönohjain pyörittää Full-HD:ta komeasti eikä suorituskyvystä muutoinkaan tuolla prosessorilla taatusti tule pulaa.

        http://www.verkkokauppa.com/fi/product/0879/dxfdk/Cooler-Master-Elite-110-Mini-ITX-kotelo-musta


    • Onnistuu-kyllä

      - Saako läppäriin kaksi kovalevyä kiinni? Eli jos ostan läppärin missä on 500gb

      Joihinkin läppäreihin saa kaksi kiintolevyä kiinni, mutta se paikka ei ole yleensä sivussa, vaan pohjassa. BIOSin kautta yleensä saa toisen kiintolevyn väliaiksesti kytkettyä pois päältä tarvittaessa, ja valokoiden kautta päättää että kummalta kiintolevyltä haluaa koneen käynnistää (bootata). Helppoa. Mun ASUS -läppärissä ainakin on näin. Kannattaa myös tarkistaa saako läppärin DVD/BR -soittimen tilalle laitettua myös kiintolevyä. Joissain malleissa on näin, ja sitten sen saa siihen sivuun.

      - Käsittääkseni nykyiset integroidut näytönohjaimet jaksaa pyörittää hyvin leffoja,

      Leffohin riittävät mainiosti, eivätkä tuulettimet hurise kovaa leffoja katstottaessa, koska leffat ei niin paljoa konetta rasita.


      - Läppäriltä menisi HDMI kaapelia pitkin äänet/kuva 7.1 vahvistimelle, josta toisella HDMI:llä töllölle. Ongelmia?

      Ei ole ongelmia. Näin se pitääkin tehdä.

      - Prossu i3 / i5 / i7, tosin nämä nykyiset on suurin osa U päätteisiä eli vähävirtaisia

      Käytännössä mikä tahansa prossa käy, kunhan näytönohjaimesta riittää teho leffoihin. Kuulemma jopa pelkkä Intelin prossujen HD4000 olisi riittävä leffoihin.

      Merkeiksi olen kaavaillut Asusta je Lenovoa. Kaksi luotettavinta ilmeisesti vieläkin

      Osta sen mukaan mihin saa parhaimman takuun.


      Ja niin, tsekkaa osoite www.kodi.tv. Suosittelen.

    • 5775C

      Eihän läppäriä kannata HTPC-käyttöön hankkia. Sama kun hankkisi olohuoneeseen kokoontaitettavat retkituolit kunnon sohvien sijasta.

      Sen sijaan joku pienikokoinen matx tai itx kone i7-5775C prossulla kelpaa mainiosti htpc-käyttöön ja on ripeätoiminen vastoin kuin hitaat ja tehottomat läppärit. GPU-tehojakin siinä on kaksinkertaisesti verrattuna amd:n parhaisiin apu-piireihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe