Ongelma vaan pahenee...

pakko-oire-queen

En oikein tiedä mistä aloittaisin. Olen jo 5 vuotta kärsinyt pakko-oireesta johon on liittynyt oven auki jäämisen pelkoa. Ensin se alkoi ihan viattomalla tarkistuksella, mutta viiden vuoden aikana se on mennyt siihen pisteeseen, että kestää pahimmillaan 10 minuuttia, ennen kuin pääsen lähtemään ulko-oven luota pois. Paiskaan oven kiinni, kokeilen kämmenellä, lausun kuiskaten ääneen "on kiinni, on kiinni...jne." ja jään tuijottamaan ovea kokonaisuudessaan hokien koko ajan tuota "on kiinni" lausetta. En meinaa uskoa silmiäni, vaikka tuijotan. Sitten kun meinaan lähteä (silmät katsoen ovea) katson nopeasti takaisin, ja tätä toistuu monta kertaa sen 10 minuutin ajan. Näyttää varmasti ulkopuolisen silmissä todella mielipuoliselta.
Myös uunin päälle jäämisen pakko-oiretta on myös, mutta se ei ole yhtä paha kuin tää ovi-juttu...

Viimeinen tikki mulla tuli tähän nyt, kun sain viime vuonna töitä logistiikka firmasta missä olen yksin vastuussa varastosta. Pakko-oireeni ovat äityneet siihen pisteeseen, että kun lähden töistä viimeisenä, sekin on pakko tarkistaa samalla tavalla kuin oma ulko-oveni. Tässä duunin ovessa on vielä kahva jota lonksutan äärimmilleen hokien "on kiinni." Kohta varmaan hajoaa koko paska. Eikä siinä vielä kaikki...

Myös duunin teossa on alkanut esiintyä pakko-oiretta. Tilauksien valmistelussa tarkistetaan monta kertaa, että on varmasti oikea tuote ja oikea määrä ennen pakkauksen sulkemista. Listaa luetaan monta kertaan läpi ääneen "*tavaran nimi*, vain 1..." katsoen samalla tuotetta ja listassa olevaa tuotteen nimeä. Eli esimerkkikäytös: "*tuote nimi*..." *katsoo tuotetta* "1 kappale" *katsoo tuotetta*. Ja tää sama helvetin rituaali toistuu jokaisen tuotteen ja määrän kohdalla. Sama juttu tilaajan tietojen kanssa, nekin luen läpi monta kertaa että pakkaus menee varmasti oikealle henkilölle... Tässä on myöskin se paha juttu, että työnteko vaikeutuu ja pakkaaminen kestää entistä kauemmin, vaikkei ei saisi kestää. Inhottaa, kun en meinaa uskoa omia silmiäni, vaikka näen sen tavaran/asian edessäni mutta silti tulee ajatuksiin "onko se nyt varmasti oikea..."

Voin vaan sanoa, että kaiken tän jälkeen alan olla ihan loppu henkisesti ja fyysisesti (outoa päänsärkyä on alkanut esiintyä näiden duunijuttujen tarkistelun lomassa, en tiedä liittyykö tähän pakko-oireeseen). En jaksa enää tätä, enkä tiedä mitä tehdä muuta kuin ottaa lääkäriin yhteyttä... Taidan varmaan tän jälkeen kuulua jonnekin hullujen huoneelle.

24

1616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokekemuksellista

      Et suinkaan. Ota yhteyttä työterveyshuoltoon tai terveyskeskukseen.

    • 270715

      Kognitiivinen käyttäytymisterapia voisi olla paras mahdollinen apu! Tutuista asioista puhut.

    • Samassaveneessä

      "Hullu sä et ole mut juuri nyt on vaikeaa".
      Älä nyt suutu, mutta mua nauratti toi sun juttu, sen takia, että mulla itselläni on näitä juttuja ollut vuosia ja niihin on tainnut tottua, vaikka välillä tuskastunkin kun millään ei pääse ovesta ulos, kun täytyy se hella tarkistaa kymmenen kertaa.
      Olen ratkaissut hella-asian siten, että otan sulakkeen seinästä irti, niin hella ei takuulla jää päälle :) Tämän jutun aloitin aikoinaan, kun oli koira talossa, joka olisi saattanut hellan aukaistakin isoilla tassuillaan niin siitä jäikin oivallinen tapa varmistaa hellan sulkeminen.
      Toinen juttu on myös oviasia, tässä tapauksessa takapihan ovi. Tarkistan sen n. 3 kertaa että turvalukko on kiinni.
      Ja vielä lisää, se on tullut noin vuoden sisällä tämä uusi tarkistuskohde, nimittäin vesihanat. Keittiön ja kylpyhuoneen hanat tarkistan n. 3 kertaa myös ja se tapahtuu niin, että laitan käden vesihanan alle ja kun ei tipu vettä, niin sehän on kiinni :)
      Ainaskin nämä kolme kohdetta = hella, takapihan ovi ja hanat tarkistan aina samassa järjestyksessä = keittiö, olohuone ja kylppäri ja eikun rundi uudestaan... :)
      Tämä menee jo rutiinilla, joten ei siinä muuta kuin pulssi vähän koholla ja KÄYHÄN SE KUNTOILUSTA.
      Totisemmin puhuen tämähän on neuroosia ja aika monilla niitä on, jopa psykologeilla, joten ei hulluudesta varmaankaan ole kysymys, mutta elämää rasittavasta ja rajoittavastakin, jos sen antaa tehdä niin. Ajattele näin, että olet hyvä ihminen vaikkakin ylitunnollinen joten löysää vähän tahtia ja relaa niin et ota niin vakavasti ongelmaa.
      Mikäli pakko-oireinen tarkistus vie liikaa voimiasi, saattaisit saada apua muutamasta terapiakerrastakin. Uskoisit siihen, ettei mitään pahaa tapahdu, jos vähitelleen vähennät tarkistuskertojasi.
      Jos tarkistus kestää nyt 10 minuuttia, niin vähennä 2 minuuttia kerrallaan pois, niin lopuksi aika siihen meneekin vain 2 minuuttia ja sen voi jo suoda itselleen.
      Voit hokea mantraa ulko-ovella: Ovi on kerrasta kiinni, eikä aukea ilman avainta"
      - TYÖSSÄ taas voisit höllätä myös, ettei päänsärky pahene ja tarkistus vie liikaa energiaasi. Tee siellä sama juttu, vähitelleen vähennät tarkistuskertoja, kyllä se tilaus on oikein parillakin tarkistuksella ja vähitellen uskot, että kertakin riittää. Meinaan virhemahdollisuus voi lisääntyä, jos ajatuksesi sumenee liiasta tarkistelusta.
      Itse olen pyrkinyt pois pakkotarkistuksista muuttamalla ajatustani ja luottamalla, että kaikki on ok.
      Ilmoittele miten teoriani auttaa sinua.

    • tuttuaon

      Toi on tuttua, todella tuttua myös mulle. Ja senkun vielä tietää kuinka älytöntä tämä on. Tässähän on kyse kai ahdistuksesta, sitä koittaa välttää kun tekee näitä pakkojuttuja, vaikka nämä kyllä lisäävät sitä.Itsellä stressi pahentaa näitä ja ovat uuvuttavia. Ymmärrän sua täysin. Jostain lääkkeistä on apua ja sun kannattaa mennä lääkäriin puhumaan näistä asioista, vaikka hävettäisi. Kyllä apua saa ja oireet ainakin lievittyy.Itsellä jäänyt jotain juttuja itsestään pois, mutta kuitenkin vielä on jotain pakkojuttua, johon jo tottunut, vaikka ovat uuvuttavia. Olen myös siirtänyt pakkoajatuksiani, eli kun pitäisi ajatella tai tehdä jotain, huijaan itseäni, että teen sen myöhemmin ja välillä sitten asia unohtuukin ja ei tapahtunutkaan mitään pahaa.V oimia sulle paljon ja hae apua kun työsikin jo kärsii ja ennenkaikkea itsesi takia.

    • snowman79

      Vähennä stressiä jos sitä on arkielämässä. Älä vaan aloita syömään tuollaiseen mitään lääkkeitä, terapia ja käyttäytymis- ja ajatusmallien muuttaminen auttaa varmasti parhaiten jos rupeaa käymään sietämättömäksi. Vaikka oireita on niin koita olla stressaamatta ja välittämättä liikaa niistä!

      • 30vuottakärsinyt

        Ne on siis PAKKO - oireita, ei niitä vaan voi olla tekemättä kuten nimikin sanoo. Kyllä ne häiritsee arkielämää ihan helvetisti. Jokainen joka OIKEASTI kärsii niistä, tietää miten tuskastuttavia ovat.


    • DF123

      Itsellä samankaltaisia oireita jotka pahimmillaan estävät nukkumisen. Kokoajan pitää ovenkahvat räplätä läpi ja tarkistaa ettei hella ole päällä ja kahvinkeitin ei ole seinässä. Siinä kun nuo tarkistaa ja pääsee takaisin sänkyyn niin hetken päästä on vain pakko mennä taas tarkistamaan. Todella rasittavaa mutta enpähän ole mitään keksinyt tuohon vaivaan. Kahvinkeittimen olen ajatellut heittää pois niin olisi yksi asia vähemmän huolehdittavaa mutta toisaalta kun yöunet on kokoajan minimissä niin aamukahvi on oikeastaan ainut mikä pitää edes jotenkuten hereillä. Koulusta lähtiessä kun muut ovat jo lähteneet pukukopeilta niin itse voin vielä 5-15min jäädä tarkistamaan pukukaapin lukkoa että on varmasti kiinni

    • oireet.on

      Noin 10 vuotta pakko-oireisesta häiriöstä kärsineenä sanoisin, että hae apua ennenkuin olet ihan loppu. Työterveyshuolto on alkajaisiksi hyvä vaihtoehto. Sieltä tehdään lähete eteenpäin. Tiedän, vaatii rohkeutta mennä vieraalle ihmiselle kertomaan oireista. Mutta usko mua, jo se ensimmäinen kerta kun saat padot auki auttaa. Ei siis poista sun oireilua, mutta helpottaa kummasti jatkoa. Edessäsi ei tule olemaan helppo ja halpa tie, mutta uskon, että oikean terapeutin ja mahdollisen lääkityksen avulla saat paremman elämän laadun. Minä sain, vaikka vielä siellä tiellä ollaan ja kivikoita on edelleen, mutta jaksan uskoa vieläkin parempaan aikaan. :)

    • neurootikko

      Yksinkertaisesti:

      Lopeta tarkistelu, kestä se ahdistus ja paha olo mikä tulee ja tätä kautta oireesi alkavat hellittää.
      Tämä on yksinkertaisin,tehokkain keino.

      Siedä ahdistus.......
      ----------------------------------------
      Olen omassa elämässä huomannut että pakko oireinen ihminen voi kehittää tuollaisen tarkistelu jutun lähes mistä vain. Jos siihen tarkisteluun lähtee mukaan niin se pahenee, jos taasen lopettaa niin aika nopeasti se lähtee hellittämään.

    • bläääääääh

      Mulla on ihan samanlaista tarkistelupakkoa ja helpottavaa tietää että muillakin on tällästä vaikka siis kauhee taakka tää on. Itteni on tarkistettava aina kun lähen kotoo ettei patterit oo liian kuumalla eikä niissä oo kiinni mitään, vesihanat pitää tarkistaa aina monta kertaa ennen kun lähtee ja laittaa vessan oven kiinni ja kaikista pahin on tää ulko-oven tarkistaminen. Ja kun sitä on pakko tehä tietty määrä ja laskee kuinka monta kertaa teki (jos tein liian vähän niin jotain pahaa tapahtuu yms). Tähän makkari-vessa-eteinen rumpaan voi mennä välillä varttikin ennenku pääsen lähteen kotoo mihinkään ja ennenkun pääsen nukkuun koska noi jutut on vaan PAKKO tarkistaa monta kertaa vaikka järki sanoo että kaikki on ok mutta ns. en usko siihen vaikka oon kattonu saman asian jo monta kertaa. Ja sitten kun näitä asioita joutuu toistaan ja tajuaa sen että niitä toistaa vaan kokoajan eikä pysty lopettaan niin ei saa kunnolla henkee ja alkaa ahdistaan ja se hankaloittaa viä enemmän koko juttua. Oli vähän sekavaa tekstiä mut siis kamppailen saman asian kanssa :/

    • Askelkerrallaan

      Pakko-oireet on pyrkimystä aggression
      alas painamiseen.Pakko-oireinen välttää
      aggressiivisuutta ja suuttumusta viimei
      seen saakka.Pakko-oire pitää myös ih
      misen paikallaan eikä päästä ihmistä
      elämään vapaasti omaa elämää.Kun
      luovut pakko-oireesta huomaat että
      et pysty siihen ja tunnet itsesi voimatto
      maksi ja silloin alat tutustua siihen
      aitoon itseesi ilman mitään egoa ja
      puolustusmuuria.Kaikki perustuu hermostoon ja jos tupakoit tai käytät
      paljon alkoholia niin vieroitusoireet
      ovat pakko-oireiselle siinä mielessä
      samoja että molemmissa tapauksissa
      ei uskalleta aloittaa omaa elämää vaan
      ollaan vähän riippuvuussuhteissa ja
      pakko-oireissa koska viha ja suuttumus
      joka on sisällä on niin suuri että haluaa
      välttää sitä viimeiseen saakka.Lyhyt
      pinna,keskittymiskyvyn puute,itsensä
      mollaaminen ja häpeän tunne ja se
      että ei ole päässyt mukamas elämässä
      pitkälle ym ym.On mielestäni tärkeä
      askel ottaa elämässä ja tunnustaa suru
      tyhjyys ja yksinäisyyden tunteet koska
      se on myös aito is minää ja alkaa siitä
      rakentamaan hyvää elämää ja pyrkiä
      välttämään hermostumista,kiihtynyttä
      tunnetta (sodat,politikointi,epäoikeuden
      mukaisuus ja riitely) ja keskittyä oman
      henkisen tasapainon löytämiseen ja
      huomata että myös raittius rauhoittaa
      hermoja ja hermoston aiheuttamia tunne
      tiloja vaikka ne eivät kestäkään kuin
      muutamia minuutteja.Näin pikku hiljaa
      alkaa eheytyminen ja rauhallinen
      asennoituminen elämään

    • Kroppatietää

      Pakko-oireinen ei saa vahvistusta
      kerralla aivoihin että sähköt tai ovi
      on kiinni ja että voi lähteä ulos.
      Myös myöhästyminen onnistutaan
      luomaan koska se liittyy siihen
      alitajuiseen toiveeseen että en
      onnistu missään ja pyörin ympyrää
      ja vuodet kuluu ja mitään edistystä
      ei pääse tapahtumaan mutta samalla
      ollaan lapsenomaisia ja vaativia ja
      ei haluta lopulta ottaa vastuuta elämästä
      Näistä tuntemuksista ja tottumuksista
      pääsee eroon yksinkertaisesti kuunte
      lemalla kropan tuntemuksia ja uskalta
      malla kohdata "oman itsensä" ja
      antamalla anteeksi itselleen

    • Järjestyksestä

      Lyhyesti pakko-oire on toiminta malli
      jolla pyritään välttämään elämä,keskit
      tyminen,opiskelu ja itsensä rakastami
      nen koska pakko-oireinen jos alkaa
      välittämään itsestään niin kokee ahdistusta ja yksinoloa.Lopulta
      pakko-oireinen on kaukana järjestyk
      sen ihmisestä.Usein ongelmina on
      talouden ja raha-asioiden ongelmat
      ja kyvyttömyys nähdä pidemmälle
      tulevaisuuteen.

    • Vieläitsensähoitamisesta

      Tavallaan itsensä kiihottaminen,
      kiihottuminen,kaikkea yliannostus
      pakko-oireet,itsetyydytystä,päihteet
      ja tällä kompensoidaan tyhjä olo,
      yksinäisyys.Itsensä rehellinen
      kohtaaminen ja hermoston tasa
      painottaminen ja tervehtyminen
      Tällainen terapeuttinen itsensä
      ja tunteiden kohtaaminen ja rau
      hoittuminen on askel tasapainoiseen
      elämään.

    • Tuntemuksista

      Kaikilla ongelmilla on yhteistä se
      että kun ihminen antaa tunteiden
      ja surun tulla ylös rintakehästä
      suun kohdalle (ääni,ääntely itku)
      Sitten tulee usein vaihe tunteissa
      syvä suru ja kyyneleet valuvat
      ja siloin on antanut tunteiden tulla
      Se on kokemus joka on koettava
      Sitä ei toiselle voi kertoa
      Ja kun tunteet ovat tulleet ulos
      niin silloin on raskas ja yksinäinen olo
      Mutta aito minä on tullut esille
      ja silloin pakko-oireet ovat poissa
      eikä niitä edes muista.Silloin on
      tultu kohtaan jolloin ulkoinen kontrolli
      on muuttunut sisäiseksi itsensä tunte
      miseksi ja siitä alkaa eheytyminen.

    • Ihmisenvoimavara

      Usein pakko-oireet vähenee pois kun
      ihminen oppii tuntemaan itseään ja
      omia tunteitaan.Kun on onnen tunteet
      on onnellinen kun on surun tunteet on
      surullinen tai muita tunteita tulee ja
      on rehellinen omien tunteiden suhteen
      ja kun oppii tuntemaan itseään niin
      alkaa ymmärtämään myös muita ja
      lukemaan ihmisiä ja kun ymmärtää
      millaiset tunteet on toisella pinnassa
      niin silloin voi olla tukena ja auttaa
      koska itse ymmärtää ja on oppinut
      työskentelemään omien tunteiden
      kanssa ja silloin ei pelkää eikä ahdistu
      eikä pelkää hulluksi tulemisen pelkoa
      koska on uskaltanut kohdata omat
      syvimmät tunteet ja se antaa meille
      voimaa ja silloin voimme olla tukena
      myös muille.

    • Lapsuudenmerkityksestä

      On tehty testi että pakko-oireinen on
      laitettu vierestä katsomaan kun toinen
      tekee samat pakko-oire liikkeet oven
      tai hellan tai muiden tarkistusten kanssa
      niin silloin pakko-oireinen henkilö muuttuu apaattiseksi ja voimattomaksi
      ja tietynlailla vastakohdaksi neurootti
      selle käytökselle.Pakko-oireinen
      tavallaan menettää painekattilastaan
      höyryt ja muuttuu flegmaattiseksi koska
      jännitys ja hermostuneisuus laukeavat
      hetkellisesti toisen ottaessa pakko-oirei
      sen roolin ja itse pakko-oireinen menet
      tää voimat ja energiat.Miksi näin tapah
      tuu voi johtua siitä että ei ole kokenut
      rakkautta ja turvallisuutta vaan on jou
      tunut yksin ja ahdistuneena suojelemaan
      omaa reviiriään kuin luolamies ja pelkää
      mään että jotain ahdistavaa tapahtuu.
      Se mikä on ahdistavaa voi olla siis voi
      olla ei välttämättä on lapsuudessa
      esimerkiksi se että oven tarkistamisen
      syynä voi olla pelko että sieltä oven
      toiselta puolelta tulee ahdistus ja raivo
      ja se tulee sieltä kuin kummitus ja ovi
      heiluu ja on vaarassa hajota.Se on pienen
      lapsen pelkoa ja hylätyksi tulemisen
      pelko ja siellä oven takana yöllä tai päiväl
      lä ei ole hirviö tai kummitus vaan ihan
      oikeasti vanhemmat tai jompi kumpi
      vanhemmista,jättiläinen jota lapsi pelkää
      ja tämän edessä lapsi muuttuu voimatto
      maksi ja heikoksi.Ei voida yleistää mutta
      pakko-oireinen toiminta on usein sitä
      että pyritään tarkistamisilla patoamaan
      ja estämään katastrofin tapahtuminen
      koska lapsen kyky ymmärtää vanhempi
      en suuttumus,viha ja aggressio on kestä
      mätön ja aikuisena hylätyksi tulemisen
      pelko pidetään poissa rituaaleilla ja
      sen todistaa se että aina tarkistusten
      välisenä aikoina ihmisen mieli on erään
      laisessa autistisessa tilassa ja aivot
      eivät saa varmistusta siitä että ovi on
      kiinni koska ovesta ei ole kysymys koska
      aivot ja jännittynyt kroppa muistuttavat
      lapsuuden traumasta mutta pakko-
      oireinen kohdistaa ahdistuksen oveen
      hellaan, tai muihin tarkistuskohteisiin
      ja sormien ja käsien lihakset puristavat
      lukkoa kovaa että veri ei melkein sormissa kierrä mutta aivot ja kroppa
      ovat aivan jossain muualla kuin siinä
      tilanteessa.

    • Parantumisiaoireista

      Tutkimustuloksista on hyviä uutisia koska pakko-oireet parantuvat hyvinkin
      nopeasti ja kysymys ei ole todellakaan
      mielisairaus tai muu vastaava diagnoosi
      Aloitan helpolla kategorisoinnilla ja
      otan mukaan muutamia caseja joita
      on valikoitu Pohjoismaista ja usein
      alkava pakko-oireilu alkaa Huom ei
      aina mutta usein lapsuudesta.
      Lapselle tuhoisinta on yksin joutuminen
      kotiin vertailukohteina otettu yksinhuoltajat jotka työkiireissään jou
      tuvat jättämään lapsen yksin kotiin
      Tutkimus osoitti että kaupungistuminen
      maaltamuutto ja puolivalmis ympäristö
      esi itä Helsingin kehitys 60 ja 70 luvuilla
      ja löysä lainsäädäntö lasten oikeuksien
      ja turvallisen kasvuympäristön puitteissa
      oli ongelmia yksinhuoltaja vanhempien
      Lapsilla kuin maalla jossa isot suvut
      isoäidit,isoisät ja muut olivat aina lapsen
      seurassa ja näitä tutkimuksia verrattiin
      yksinhuoltajan lapsen kasvatukseen
      naisilla pieni palkka 2 työtä stressi
      matala kynnys suuttua lapselle
      Myös yksin olevien lasten yksinolo
      kompensoitui siten että lapsi erityisesti
      rakentelivat yksin ollessaan turvaleikkejä
      tämä oli tytöillä yleinen ja syrjään vetäytyvyys.Pojilla taas sotaleikit,mieli
      kuvitus,auktoriteettien ihailu, pienten
      eläinten kiusaaminen ja mehiläisten
      kärpästen leikkely ja pientä sadismia
      ka joillakin pienten tulipalojen sytyttä
      misiä ja tämä kaikki on ahdistuksen ja
      yksinoloon kompensaatiota itsestä
      poispäin.Lapsella on myös taitoa kompensoida paha olo vaikka karata
      yksinäisestä kodista mummolaan
      jossa on aina ihimisiä ja lämpöä
      lapselle.Pitää muista että tämä on vain
      yksi tutkimuksista ja vaariaatioita on
      useita.Vielä tekniikoista. Puhuin aikaisen
      min että kun pakko-oireinen laitetaan
      katsomaan sivusta toisen pakko-oireilua
      niin tunteiden muuttuminen apaattiseksi
      ja voimattomaksi tapahtuu kun pakko-oireinen tekijä on aikuinen eikä lapsi
      Tämä paljastaa että trauma on lapsuudesta.Nyt pakko-oireinen näkee
      impulssiivisen,hermot kireällä olevan
      vanhemman laittamassa ovea lukkoon
      voimakkaalla kontrollilla ja potilas
      joka seuraa sivusta on muuttunut siksi
      yksinäiseksi ja avuttomaksi lapseksi
      joka vain voi seurata tilannetta
      Toivon että näistä esimerkeistä on
      apua ja uskon että kun tiedostetaan
      lapsuus ja tunnustetaan tosiasiat ja
      opitaan rakastamaan ja hyväksymään
      itsensä niin surun kyyneleet ennenkuin
      ovat ehtineet vieriä poskipäitä pitkin
      niin sitä huomaa hymyilevänsä
      itselleen ja elämälle

    • Vieläalkoholista

      Lopuksi kun kyse on keskushermoston
      paranemisesta ja silloin aivot saavat
      varmistuksen nopeasti että esim ovi
      on kiinni ja henkilö elää tässä ja nyt
      Alkaa ote elämään ja kokee turvallisuut
      ta,On itsestään selvää että alkoholin
      liika käyttö aiheuttaa ongelman moni
      mutkaistumista joten silloin marssi
      järjestys on raittius jolloin kipukohdat
      tulee selvimmin esiin ja työskentely
      hermoston rauhoittamiseksi ja normali
      soitumiseksi alkaa paremmin

    • Kaikkeaparasta

      Laitan viimeiseksi toivomukseksi
      kaikille niille jotka kärsivät pakko-oireista niin tärkeätä on alkaa ersimään
      rentoutusta ja rauhallista asennoitumis
      ta ympäristöönSiinä missä päihteitä
      käyttävä ja niistä luopuva ihminen
      rakentaa elämänsä ja aistinsa ja
      joka solunsa kokemaan uuden maailman
      ilman päihteitä niin pakko-oireinen
      parantuessaan luopuu neuroottisesta
      ja kiireestä ja menee vaikka sänkyyn
      lepäämään ja rauhassa kuuntelee kroppaa missä ovat jännitykset,onko
      varsa, levottomat jalat tai muu vapina
      ja kuuntelee ja tuntee lämmön ja verenkierron ja aistimuksen hiljaisuudes
      sa tai rauhoittavan musiikin soidessa
      Tällaisten harjoitusten jälkeen kun
      ihminen nousee sängystä hän nousee
      hitaasti ja kokee hitaat liikkeet ja
      Oon kuin uudesti syntynyt.Tästä lähtee
      muutos kohti eheytymistä ja oman
      kropan tuntemusta kohti ja se mikä
      on elämässä palkitsevaa

    • Sairaussekin

      Nettiriippuvuus...................l.l.l

    • toipilasajoista

      Kyllä,siitäkin voi tulla riippuvaiseksi
      Vielä elämän muutoksesta kun
      ihminen luopuu päihteistä tai
      pakko-neurooseista ja rauhoittuu
      ja rauhoittaa mielensä ja oppii
      välttämään asoita jotka saa ylikierrok
      sille kuten negatiiviset uutiset, media
      televisio voi myös yliannostettuna ja
      siellä vielä ne negatiiviset asiat ja
      oppii antaa aikaa rauhallisille hetkille
      lukeminen,ulkoilu,maalaaminen
      piirtäminen,ihan lepo ja itsensä
      kuunteleminen,kuntoilu,urheilu
      Kun ihminen lopettaa neuroottisen
      pyörimisen ja alkaa rauhoittumaan
      niin pitää muistaa että hermoston
      tottuminen vie aikaa.Kestää muutama
      kuukausi että on pöhnä ja tyhjä olo
      ja samaan aikaan käy lapsuus aikoja
      läpi ja elämässä tehtyjä asioita ja tär
      keätä on ettei ole liian ankara itselleen
      ja osaa antaa anteeksi itselleen.
      Myös hermot ovat kireällä ja sanotaan
      että kun päihteistä ja pakko-oireista
      luopuu niin sitten ne piilotetut ongel
      mat tulevatkin kunnolla esille.
      Ja opitaan elämään itsensä kanssa

    • Mydiary

      Vielä yksi hyvä väline on päiväkirjan
      käyttö.Sinne voi kirjoittaa ihan kaikkea
      arjen asioista,tapahtumista,tunteista
      unista,ystävistä,ja miten on kokenut
      elämän muutokset.Elämä on

    • toipumisestavielä

      Yksi juttu vielä.Tämä aihe innostaa
      sen verran ja on sen verran tärkeää
      Kun toipuminen tapahtuu niin pakko
      ajatusten ja toimintojen määrä laskee
      huomattavasti.Ja toipuminen on todel
      la nopeaa kun ei käytetä päihteitä
      Pakko-oireisella on tarkistamiset ja
      negatiiviset pakkoajatukset ja ylikierrok
      silla käyminen on saattanut kestää minuuteista vielä pitempiin aikoihin
      mutta elämän muutoksella,tunteiden
      kanssa työskentelyllä ja oman kropan
      kuuntelemisen ja rauhoittumisen avulla
      neuroosien kesto laskee dramaattisesti
      useilla jopa puoleen eli aikaisemmin
      jos pakkorituaalit ovat kestäneet
      5 minuuttia ja negatiiviset ajatukset
      niin nyt ne kestävät vain 1-2 minuuttia
      ja kun kuukausi pari on kulunut toipilas
      aikaa niin neuroosien kesto lyhenee
      joihinkin sekuntteihin.Onko kumminkin
      huomattava että hermoston eheyty
      minen ja aivojen ja sisäinen tasapainot
      tuminen kestää pidempään ja hitaammin
      Sen todistaa että toipilasaikana pakko
      liikkeiden ja ajatusten väheneminen on
      huomattavaa mutta olo aivoissa on
      tietynlainen pöhnä ja ihminen saattaa
      unohdella asioita ja harhailla ympäriinsä
      vaikka pakko-oireilu on selvästi vähenty
      nyt.Myös kiroilu on äänneekämpää ja
      lyhyt pinna koska se kuuluu muutokseen
      Lihasten jännittäminen,kännykän,
      tavaroiden pudotteleminen ym kestää
      pidempään vaikka muut oireet ovat
      vähentyneet selvästi.1-3 kuukaudessa
      ja muutos parempaan on nähtävissä
      Tämän prosessin aikana toipilas pyrkii
      tahdonvoimalla ja päättäväisyydellään
      aloittamaan tasapainoinen,tunteissaan
      aidon ja rehellisen ja terveen elämän
      Uskon että monet selviytyvät ihan itse
      tämän ylimeno vaiheen koska kukaan
      ei meistä ole niin sanotusti yksin
      Vielä kerran,päihteet pois toipumis
      jakson ajaksi ja mielummin kokonaan
      pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe