KAIKILLE SAMA ELÄKE, TYÖTTÖMYYSTURVA JA MUUT

MBMB12112

Olemme kaikki samanarvoisia silloin, kun emme työtä tee. Siksi myös eläkkeiden ym. ym. on oltava samansuuruiset kaikille. Suurituloiset kyllä ehtivät säästää palkastaan riittävästi työssäoloaikanaan.

Mitä jos jokaiselle perustettaisiin lisäksi sosiaalitili, joka karttuisi töissä ollessa ja josta maksettaisiin kaikki korvaukset saman säännön mukaan ja silloin kun on niihin oikeutettu. Tämä motivoisi maksamaan veroja ja minimoimaan esimerkiksi poissaolot, koska vaikutukset näkyisivät suoraan omalla tilillä.

Tilit voisivat olla virtuaalisia ja varat oikeasti valtion jne. käytössä, kuten nykyisinkin, mutta suurena erona olisi tukien oikeudenmukainen taso jokaiselle ja valtion pääseminen eroon eläke-, työttömyys-, yms. pommeista, koska jos säästetyt rahat on käytetty, putoaisi sosiaaliturvan minímitasolle.

Tämä kannustaisi ihmisiä työhön, maksamaan veroja ja säästämään itselleen, mikä johtaisi Suomen talousihmeeseen!

11

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MBMB1212

      ... Kaikki henkilökohtaiseen käyttöön tulevaisuudessa veroista ja muista maksuista varattu osuus kertyisi siis henkilökohtaiselle virtuaalitilille, jossa se kannustaisi säästämään itselleen ja olemaan turhaan myöskään kuluttamatta omaa säästöään esimerkiksi töistä lintsaamalla. Näin ihmisistä tulisi enemmän vastuullisia ja tietoisia omasta elämästään, eikä veronmaksun katkeruus olisi niin suurta ja passivoivaa kuin se nykyisin on. Tämä tietäisi taloudellista nousua ja suuria säästöjä valtille.

    • MBMB1212

      ... Isoista tuloista menisi tietysti edelleenkiin veroja enemmän, mutta säästöön virtuaalitilille jäisi täsmälleen sama kuin kaikille muillekin. Kukin säästäköön sitten lisäturvaa mahdollisuuksiensa mukaan, eli tässäkin annettaisiin ihmisille enemmän vastuuta. Järjestelmästä pitää tehdä yksinkertainen, selkeä ja nykyistä huomattavasti halvempi valtiolle.

    • MBMB1212

      ... taikka vaihtoehtoisesti pitäisi tulotasoja rustata siten, että valtio saisi omansa, vaikka päätettäisiinkin siirtyä tasaverotukseen.

    • MBMB12112

      ... Vaihtoehtoisesti voitaisiin kokeilla tasaveroa, mutta silloin pitäisi se asettaa niin, että valtio saa edelleen tarvitsemansa.

    • sopiihanse

      "Siksi myös eläkkeiden ym. ym. on oltava samansuuruiset kaikille."

      Selvä. Sitten myös eläkemaksujen ja verojen on oltava kaikille samansuuruisia.

      • Anonyymi

        Ihmiset eivät maksa veroja, vaan työnantaja, joka maksaa koko muunkin palkan! Siksikään esimerkiksi eläkkeiden riippuminen veroista ei ole oikeudenmukaista. ... Kaikille samansuuruiset tuet samassa elämäntilanteessa! Piste.


    • jytkykykyjytky

      50000 vuosituloista maksetaan sama vero prosentti kuin 10 milj.tuloista olemmeko kaukana tasaverosta vain persut ei ymmärrä tätä mut käykää naapurissa kysymässä jos naapuri ei ole persu niin se pitkän pitkän kaavan mukaan osaa sen ehkä takinkääntäjillekin selittää

    • mb85e

      Tässä uutisessa tulee hyvin esiin miten toiset ovat tasa-arvoisenpia kuin toiset. On kyse sitten eläkkeen koosta tai varsinkin eläke-iästä..iltalehti.fi/uutiset/2015072920103573_uu.shtml

    • klipsilä

      "Työeläkkeen määrä perustuu henkilön elinaikanaan ansaitsemiin palkkoihin. Tästä aiheutuu näkemys, että jokainen on itse ansainnut oman eläkkeensä. Tämä ei pidä paikkaansa. Kyse on nimenomaan eläkevakuutuksesta, jossa rahat tasataan eläkkeensaajien kesken. Työntekijät, jotka kuolevat saappaat jalassa, eivät saa eläkettä lainkaan. Jos jokainen ansaitsisi oman eläkkeensä, tulisi eläke antaa kuolleen perikunnalle. Koska näin ei tehdä, pitkään elävät käyttävät nuorempana kuolleiden eläkerahat. Naiset elävät pitempään, jolloin heidän miehiin verrattavaa palkkatasoaan kompensoisi pitempään nautittu eläke.

      Kun tämä toisten eläkekertymän käyttö tunnustetaan, voidaan tunnustaa myös, että eläkkeille pitää olla eläkekatto. Pitkään elävä vuorineuvos on saanut työelämässään paljon tuloja ja sitten hän vielä vie eläkkeellä toisten keräämät eläkerahat. Eläkekatto voisi olla 2500-3000 euroa kuukaudessa. Se ei Suomen taloutta pelasta, mutta olisi kuitenkin oikeudenmukainen ele, jossa rikkaat eivät eläkkeellä rikastuisi muitten kustannuksella. Käytännössä katto pitäisi toteuttaa verotuksen avulla siten, ettei eläkettä tarvitse alentaa, mutta ylisuuri työeläke verotettaisiin kokonaan pois. Vapaaehtoisia eläkkeitä katto ei koskisi." (Lähde: P.V.)

      • näinsemeneee

        Miehet maksavat naisten eläkkeet ja työläiset rikkaiden eläkkeet. Rikkaat sai jopa vähentää verotuksessa eläkesäästönsä eli kokkareet järkesti itselleen verohelpotuksia, vaikka eivät muutenkaan maksa paljon mitään, varsinkaan suhteessa tuloihin. Osalle johtajista työntajat järjestää ylisuuret eläke-edun ettei itse tarvitse maksaa mitään, pitäisi verottaa kuten palkkaakin.


    • Anonyymi

      Psykopaatti vienyt rahat ennenkuin kerkiät laskemaan mitä olisi pitänyt tulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1505
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe