Kids for cash/ Suomen kauheat poikakodit

fgjfgjgh

Joitain vuosia sitten oli paljon juttua YLE:n TV-ohjelman tiimoilta. Ohjelmassa kerrottiin mm. sadisti papin johtamaan Pohjolan poikakotiin kyseenalaisin perustein passitettujen poikien kovasta kohtaloista.

Eilen oli YLE:llä dokumentti USA:sta jossa Columbinen kouluverilöylyn jälkeen jotkut tuomarit alkoivat jahdata alaikäisiä passittamalla heidät vankilaan pienimmistäkin syistä.

Eräs tuomari kiersi piirikunnan kouluja kertoen kovasta linjastaan, nollatoleranssista etukäteen. Ja jos siis syyllistyt mihin tajansa pikkurikkeeseenkin niin häkki heiluu. Kova linja sai paljon huomiota ja kannatusta.

Oikeudenkäynnit eivät täyttäneet alkuunkaan oikeudenkäynnin laatuvaatimuksia. Ei annettu puolustusasianajajaa, ei annettu edes syytetylle suunvuoroa. Oikeudenkäynnit kestivät usein kirjaimellisesti minuutin tai kaksi. Tuomiot olivat useiden vuosien pituisia.

Ilmeisesti moni oli allekirjoittanut paperin jossa luopui oikeudestaan puoluistusasianajajaan. Miksi luopuiisi vapaaehtoisesti? Painostettiin ja/tai eivät tajunneet mitä allekirjoittivat.

Joku tuomituista kertoi hyvin kuinka oikeustalossa oli korkea kupoli joka sai syytetyn tuntemaan itsensä kovin pieneksi, ihan sama idea kuin grandioosiessa kirkoissa. torni taivaisiin, jumala iso ihminen maan matonen.

Tähän törkeyteen liittyi myös raha, rahastus, lahjukset. Paikalliselta yhteiskunnan nuorisovankilalta junailtiin rahoitusta alas jotta olisi tilausta yksityiselle laitokselle, Sellainen rakennettiin ja tuomarikin sai osansa. Ainakin tuomari mukaan hän ei pyytänyt, vaan hänelle tarjottiin yli 2M dollaria. Rakentaja vain totesi että näin on meillä tapana, tietty osuus urakkahinnasta niille jotka urakan hankkivat. Ja hankkihan tuomari asikkaita, vankeja vankilaa, ja se tiesi rahaa vankilan yksityiselle omistajalle ja pyörittäjälle.

Toinen tuomittukin sai pitkän vankilatuomion, muistaakseni 15-17 vuotta. Hänen roolinsa taisi olla kunnan päätöksiin vaikuttaminen, esim. niin että nuorisovankilan ylläpito siirtyy kunnalta yksityiselle.

(ohjelmassa sanottin muuten että koulunkäynti maksaa reilut 10 000 dollaria vuodessa per oppilas, vankilassa 88 000 dollaria per vanki.)

FBI halusi keskittyä syytteissä lahjuspuoleen, ei niinkään lapsille annettuihin kohtuutomiin, perustettomiin tuomioihin, koska lahjukset oli helpompi todistaa, niistä oli mustaa valkoisella, pankikien tilitietoja.

Tehtiin diilikin syytettyjen kanssa mutta se kaatui syytettyjen käytökseen.

Kun tuli tuomio, niin syytettyjen edustaja väitti, että 95% syytteistä hylättiin, mutta se osoittaitui valeeksi, vaikka monia syytteitä hylättiinkin, 12-15 vuotta vankilaa.

Yhden vankilaan tuomitun pojan äiti huusi oikeustalon ulkopuolella syytetylle tuomarille sydämensä kyllyydestä kuinka tuomari pilasi hänen elämänsä, ja poikansa joka ampui itseään sydämeen.

Pojan sukunimi oli muuten Kenzakoski. Voisiko olla suomallinen nimi joka väännetty usalaiseen suuhun sopivaksi, esim. Känsäkoski, sellainen nimi lienee olemassa?

Lopulta uudessa oikeudenkäynnissä 60-vuotias tuomari sai vankeutta 28 vuotta.

2480 tuomittua nuorta vapautettiin ja/tai tuomionsa kumottiin.

Olihan tässä vielä törkeämpi tapaus kysessä kuin Suomessa esim. Pohjolan poikakodissa, mutta samoja piirteitä kuitenkin Suomessakin. Kyseenalaisin perustein Suomessakin poikia noihin kiduttamoihin passitettiin. Täällä sen tekivät käsittääkseni muut kuin tuomarit tai oikeuslaitos - lääkärit, psykologit, kuraattorit sostt:t?

Ja varmasti sekä Suomessa että USA:ssa perhetaustalla oli suuri merkitys. Rikkaiden, vaikutusvaltaisten, tosikristittyjen, oikeistolaisten vanhempien lapsia ei varmasti noihin laitoksiin päätynyt.

Vaikka olisivat tehneet mitä niin sehän oli vain pieni hairahdus ja kyllä noin hyvän perheen lapsi siitä oikenee, eikä ole vaaraksi kenellekään.

Joku toimittaja huikkasi tuolle tuomarille, että "vieläkö rukoilette? Ei käynyt selville miksi hän tuollaista kyseli. Ilmeisesti kuitenkin hurskas kristitty tämä tuomari, luulisin.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • its.all.going.now

      Ei kai tuossakaan tyhmä ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa. Ihan sama pätee tähän suomalaiseenkin "lastensuojeluun", joka onnistuu hoitamaan "ongelmia" niin tehokkaasti, että ne "ongelmat" ja, yllätys yllätys, rahantarve vuosi vuodelta vain lisääntyvät.

      Mutta juuri noin kai veronmaksajat haluavat tätäkin asiaa hoidettavan. Joka kerran he ainakin äänestävät eduskuntaan Paloniemiä sun muita, jotka tällä rahanjaolla ratsastavat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe