Maksuhäiriöt/luottotiedot

Rihaha

Hei, tietääkö kukaan maksuhäiriömerkinnöistä eli luottotietojen menettämisestä, meneekö oikeaan pankkiin (esim.Handels, Danske ym.) tieto vain "yleisesti" ilman erittelyjä kuka/mikä firma on ilmoittanut? Vai meneekö jokaisesta lainaajasta joku lista eli tietävätkö sitten siellä pankissa jokaisen puljun joka merkinnän tekee? Ja, pliis asiallisia vastauksia, kiitos.

13

60

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 516

      No kyllähän ne näkee sun kaikki merkinnät, ihan eriteltynä kuka on laittanut, milloin ja koska poistuu.

    • Rihaha

      Pliis, mähän toivoin asiallisia vastauksia !!!!!

      • Pölö222

        Eikö toi mielestäsi sellainen sitten ollut?


      • Rihaha

        "Tämä Rihaha 28.7. Klo 22.54" ei ole aloittajalta (mitenköhän samalla nimimerkillä voi joku toinenkin tänne lisäillä kommenttia)? Ja kyllä, on asiallisia vastauksia.


    • Satuliini89

      No mulle tuli ainakin tällainen rekisteriseloste, kun kysyin Asiakastiedosta:
      2015-03-18 18,00 EUR UMV Varattomuus ulosottomenettelyssä Oikeusrekisterikeskus
      2015-03-18 4 111,00 EUR UMV Varattomuus ulosottomenettelyssä Aktiv Kapital Portfolio As, Oslo, Zugin Sivuliike
      2015-03-18 4 045,00 EUR UMS Ulosottomenettelyssä este Intrum Justitia Debt Finance Ag
      ...ja noin 30 riviä samaa tuubaa lisää... Eli käytännössä noissa merkinnöissä näkyy se perintätoimisto, mille saatava on siirretty tai myyty.

      • Rihaha

        Kiitos vastauksesta Satuliini. Minulle annettiin neuvo velkaneuvojan toimesta, laitaa suoraan lainaajille tiedon velkajärjestelyyn hakeutumisesta ja että hakeudun oikeudelliseen perintään ja ne velat jotka on kerennyt siirtymään perintätoimistolle pyydetään myös "poistamaan" perinnästä ja itse lainaaja laittaa velat suoraan oikeudelliseen perintään. Neuvottiin myös ettei missään nimessä saa alkaa millekään perintätoimistojen kanssa.

        Vielä kysyisin viisaammilta, että onko niin, että vapaaehtoisessa velkajärjestelyssä sovitaan velkojien/mahdollisten perintätoimistojen kanssa esim.pienemmistä eristä (näin ei välttämättä luottotiedot mene) ja ellei se onnistu, haetaan tätä oikeudellista perintää? Minulle on yksi "pulju" laittanut jo merkinnän ja näin ollen sain neuvon hakeutua tuohon oikeudelliseen, koska tässä tapauksessa, ihan kaikki velkani lankeaa maksettaviksi eikä kukaan varmaankaan suostuisi niin pieniin eriin, että sen voisin hoitaa tällä tavoin. Eli alkuperäiseen kysymykseen vielä, että meneekö lista/summat pääpankilleni kaikista veloista vai vaan tieto luottotietojen menettämisestä? Sen ymmärrän, että itselle tulee eritelty lista veloista.


    • Postimestari

      Menee joka paikkaa.Pankit,luottoyhtiöt yms.Ei ole kuolema,mutta hankaoittaa HELVETISTI.
      Snotaan,jos maksat velat pois nopeasti,niin merkintä on hieman "kevyempi".Höpö höpö ,merjintä ja olet kusessa 3-4 vuoteen.

      • Rihaha

        Näinhän se on, vaikeaa tulee olemaan ja tiedän, että tieto menee ihan joka paikkaan ja on jo mennytkin, vaikka tässä vaiheessa on kysymys vasta hyvin pienestä summasta. Hirvittää vain se, että kuinka "tarkkaan" tämä tieto tulee sinne minun pääpankkiin, muille puljuille on ihan sama mitä tietävät veloistani ja summista. Ajattelen kuitenkin, että tämä voi olla myös ainoa pelastukseni ajan myötä kun en muuten tulisi selviämään maksuista.?


      • eihätää
        Rihaha kirjoitti:

        Näinhän se on, vaikeaa tulee olemaan ja tiedän, että tieto menee ihan joka paikkaan ja on jo mennytkin, vaikka tässä vaiheessa on kysymys vasta hyvin pienestä summasta. Hirvittää vain se, että kuinka "tarkkaan" tämä tieto tulee sinne minun pääpankkiin, muille puljuille on ihan sama mitä tietävät veloistani ja summista. Ajattelen kuitenkin, että tämä voi olla myös ainoa pelastukseni ajan myötä kun en muuten tulisi selviämään maksuista.?

        Ole rauhassa, ei ne siellä sinun pankissa noteeraa sitä kuin vasta silloin jos haet lainaa tai luottokorttia. Tieto menee, mutta todennäköisesti sitä ei tiedä muu kuin yksi ihminen, joka sen listan ottaa vastaan ja siirtää sen mappiin säilytykseen. Kaikki on nykyään sähköisesti ja se tulee esille vasta lainan haussa kun luottotietoja tarkistetaan.


      • Rihaha

        Kiitos vastaksesta


      • Rihaha

        Jatkoa... kirjoitin pitkät pötkäleet, mutta lähti vain tuo "kiitos...". Eli lyhennetty versio; on asuntolaina jossa osakekirja panttina. Tämän saan ilmeisesti pitää, koska asunnon arvo pikkusen isompi kuin velan määrä ja laina vastike yhteensä pienempi/samaa tasoa kuin vuokra olisi. Omistusosuuteni on 70%, loput kuolinpesän. Ulosmittauksella tästä ei saisi juuri mitään. Visa-kortti menee poikki ja se ilmeisesti joudutaan laittamaan sinne velkajärjestelyyn, koska en pysty maksamaan sitä seur.6kk:n aikana. Olen jo laittanut pankille viestiä, että saisin 6kk:n maksuvapaat as.lainasta, tämä o,i velkaneuvojan ohje. vastaavat ensi viikolla ....

        ja Hb:ssa on "ikioma" pankkitäti jonka kanssa aina hoidan asiat ja se hävettää nyt suunnattomasti alkaa selvittään näitä muita vippejä joista olen pulaan joutunut.

        Lisäyksenä vielä, että en ole yhtään vippiä ottanut ns.humputuksiin .... velkakierteeseen olen joutunut pikkuhiljaa kun vuosia sitten jäin yksin maksamaan aiempia 2:lle hengelle mitoitettuja velkoja. Nyt siis maksettu velkoja velalla, suurinta tyhmyyttä, mutta ei voi mitään.


    • rekisteristä-on-kaikki
    • enusko

      Hellurei ja hellät tunteet.
      Mulla oli joskus aikoinaan luottotiedoissa merkintä ja ainoo tieto jonka pankit yms sai oli ne merkinnät mitkä ulosotossa oli.
      Nyt oon ottanut aika ajoin lainaa https://www.123laina.fi/pikalaina/
      ja ku kävin pankissa keskustelee asuntolainasta ei siellä tosta mitään mainittu.
      Katto vaan luottotiedot ja thats it.
      Ei kai jos laskunsa ajalaan maksaa niin kaikki tiiot voi mennä pankille, eihän ne kerkeis muuta tekee ku tsekkaa mitä laskuja ihmisillä on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      291
      3197
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1591
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe