Lääkkeetön hoito tärkeää

Psykologiantuntija

Lääkärit eivät onneksi mielellään määrää bentsoja ahdistuksiin. Reseptiä vaikea saada, koska neuroleptit eivät aiheuta riippuvuutta ja mielihyvää.
Lääkkeitä ei tarvittaisi juuri lainkaan , jos potilaat hankkisivat elämän ja olisivat vastuullisia. ryhdistäytyminen, hyvä ruokavalio ja liikunta parantavat mielenterveysongelmat tehokkaammin kuin mikään lääke.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koookodd

      Minä ainakin sain heti bentsoja ja saan edelleenkin koska muut lääkkeet eivät auttaneet oloani.

    • artsi9o

      Terveet elämäntavat liikunta, ruokavalio jne...toimivat ilman muuta, mutta kovassa ahdistuksessa eivät kyllä riitä. Silloin tukihoitona kannattaa kokeilla lääkitystä terapiaa.

      Itse koin liikunnan yksittäisenä keino parhaimmaksi keinoksi. Ahdistuksen alkuvaiheessa tosin tarvitsin lääkitystä.

    • kassuliini

      Tyypillinen kommentti sellaiselta joka ei ole kokenut syvää masennusta ja invalidisoivaa ahdistusta. ''Hanki elämä, ota itseäsi niskasta kiinni, ryhdistäydy, ole vastuullinen, mene lenkille!''
      Aloittaja ole onnellinen että olet säästynyt masennukselta. Äläkä luule että se kymmenen minuuttia kestänyt alakulo jota olet ehkä joskus tuntenut, olisi masennusta. Ja ahdistus on sellaista että on niin hirveä olo ettei voi olla viittä minuuttia paikallaan vaan täytyy vaeltaa huoneesta toiseen ja käydä välillä oksentamassa. Syödä ei voi, eikä nukkua. Menepä sitten lenkille ja tee muuta kivaa! Eikö tällaisessa tilassa oleva tarvitse lääkkeitä? Paraneeko porkkanalla ja muulla terveellisellä?

      • kuigs

        Muuta huomautettavaa ei ole, mutta kutsukaamme niitä "lääkkeitä" mihin viittaat huumeiksi. Niitähä ne on.

        Olen vapauden kannalla myös huumeasioissa, mutta niiden käyttäminen tulisi olla täysin käyttäjän vastuulla, eikä minkään paskapsykiatrin.


    • Reilu_Varoitus

      Withdrawal from Sertraline

      July 27, 2015

      http://wp.rxisk.org/withdrawal-from-sertraline/

      "This is the story of Anna.

      My first encounter with psychiatry and the “mental health” system was in the summer of 2008. A beautiful; warm summer indeed. But unfortunately I will recall this summer for other, less glorious, reasons. I was 20 years old at the time and had moved eight times in my short life, changed countries twice and had become increasingly more lonely and timid. I was on a quest for meaning and was reflecting upon life and our existence in this world, but not necessarily in a negative way. Engaging in relationships with my peers had become more and more difficult and upon well-meaning advice from a family member I went to see a psychiatrist."

    • artsi4p

      No jos masennuslääkkeitä haluat huumeiksi kutsua siitä vaan. Pahimpia huumeita ovat kuitenkin sokeri, kofeiini ja tietokoneet/puhelimet.

    • erikoisäijjä

      Bentsot ovat ihan toimiva apu silloin jos oikeasti on pää hajoamassa ahdistuksen takia.

      Pitäisi vain muistaa että ne ovat tarkoitettu lyhytaikaiseksi avuksi, ei kuukausien kuuriin. Ne eivät myöskään paranna mitään. Vain piilottavat oireet.

    • VanhempiLKT

      Bentsojen käytön huomaa ympäristö. Kyseiset lääkkeet ovat itseasiassa huumausaineita.
      Narkkari keksii paniikkihäiriön ja ahdistuksen , jotta saa bentsoja.
      Lääkkeitä käyttävät riippuvaiset ja normaali-ihmiset hetkellisesti unettomuuteen,jet-lag, hautajaiset tms.
      Bentsoreseptiä pyytävä on aina narkkari. Henkinen pahoinvointi on asennekysymys.

      • riippuvainenkyllä

        Voi mikä vale itse olin 30 kun sain ekan hirveän kohtauksen auditoria tunnilla pakkolähtö tuli kotia ja siitä omaisen kyydissä terveyskeskukseen
        ja saivat rauhoittumaan antamalla diapamia reilusti.Tätä jatkui pitkin alkutalvea kunnes sanottiin ota neurologiin yhteys sieltä tuli sekä xanor,että ludiomil ja sanottiin,että se on sitten loppuiän vaiva tahdosta
        riippumaton hermosto ei toimi niinkuin pitäisi,ludiomil vaihdettiin cipramilliin joka sepramiin tuosta yli 20v kuuri jatkuu.En olisi ottanut ekaa pilleriä ellei noin olisi käynny,yhtään rauhoittavaa en ennen ollut
        ottanut laittomista aineista puhumattakaan.Tohtorille käytä oikeaa nimitystä narkomaani,ei narkkari tää vaiva muillakin kuin kari nimisillä.


      • mikäriippuu

        Jeessys miten olet väärin ymmärtänyt ihmisiä (tai sitten trollaat). Kahvia kaupasta ostava on aina narkkari? Henkinen pahoinvointi on kyllä osaltaan asennekysymys, mutta se ei tarkoita, että surullinen ihminen olisi huono tai jotenkin viallinen. On ihan odotettavaa ja siten normaalia olla surullinen, kun elämä potkii päähän, läheinen kuolee, tulee raiskatuksia, kokee jotain shokeeraavaa. Tunnekylmyys ei usein ole pitkälle kantava ominaisuus sosiaalisessa maailmassa.


    • Artsi6k

      Heh, tässä vasta ruudinkeksijä! Meitä on moneen junaan.

    • sangita

      kyllä hoito tärkeä mutta täytyy saada reseptiä koska tulevaisyys tarvitaan reseptiä ja iso ongelmä sitten se neuvotta sinua
      luonto on tärkeä elämässä jos tehdä liikunta mielenterveysongelmat tehokkaammin kuin mikään lääke.

    • ei.merkitystä.lääkkeillä

      Minä olen syönyt bentsoja useita kymmeniä vuosia ja aion syödä niitä loppuelämäni. Annoskoko ei ole noussut.

      Muutakin on kokeiltu, varmaan koko lääkemaailma mitä oli tarjolla ennen kuin pistin kokeiluille stopin. Eli jos viime vuosina on tullut uusia lääkkeitä markkinoille, niin niitä en ole kokeillut enkä aio kokeillakaan.

      Terapiaa ja muita hoitoja takana kymmeniä vuosia.

      Minua ei haittaase, että jonkun mielestä koko elämäni (alle 70 vee mutta yli 60) jatkunut sairaus on vain asennekysymys. Minulla on kolme diagnoosia, mutta ei se ole olennaista, vaan se, mitä teen itseni ja elämäni eteen. Lääkkeet ovat vain yksi pieni asia siinä kokonaisuudessa. Kuten kaikissa pitkäaikaissairauksissa. Pitää katsoa sitä tervettä puolta elämässä.

    • artsi4t

      Bentsot ovat hyviä lääkkeitä, jos homma ei karkaa käsistä. Onko sinulle tullut mitään seuraamuksia bentsojen käytöstä kun olet noinkin pitkään käyttänyt?

      • ei.merkitystä.lääkkeillä

        Mitä tarkoitat seurauksilla, voisitko konkterisoida? Kysyn mitä nimenomaan sinä tarkoitit, koska en ole huomannut mitää seurauksia siitä, että olen käyttänyt bentsoja vuosikymmeniä.

        Olen kyllä lukenut pelottelujuttuja siitä, mitä kamaluuksia niiden pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa, lähinnä olen ollut niistä huvittunut. Siis siinä mielessä, millaista tekstiä saadaan aikaan, kun yhdistetään kaikki mahdolliset sivuvaikutukset, joita eri henkilöillä on joskus ollut ja väitetään, että kun syö pitkään bentsoja, niin ne kaikki sivuvaikutukset tulevat automaattisesti.

        Psykiatri joka uusii lääkkeet kerran vuodessa on sanonut, että vasta n. 70 ikävuoden jälkeen niiden haittavaikutukset voivat olla suuremmat kuin hyödyt. Vanhukselle voi tulla esimerkiksi kaatuilua. Itse arvelen, että tämäkin voi olla aika yksilöllistä. Vietän tervettä elämää, en tupakoi, en käytä alkoholia, syön suhteellisen terveellisesti, arkiliikun vaikka en varsinaisesti harrasta liikuntaa. Käyn työssä, vaikka olisin jo päässyt vanhuuseläkkeelle ja teen suhteellisen vaativaa asiantuntijatyötä, jossa esimerkiksi loogisen päättelykyvyn on toimittava moitteettomasti.

        Jos en olisi aikanaan saanut kaikista muista lääkkeistä pahoja sivuvaikutuksia, niin tuskin söisin bentsoja. Mutta elämä ei todellakaan pyöri lääkkeiden ympärillä sen enempää kuin muillakaan pitkäaikaissairailla. Ne otetan kun on tarvetta. Jos ei ole, niin otetaan vähemmän. uusitaan kerran vuodessa tai harvemmin, kun kirjoitettu määrä riittää pidemmäksi ajaksi kuin vuodeksi. Mutta siinä kaikki.


      • artsi2o

        Hieno homma jos ei ole ollut mitään haittavaikutuksia. Se jäi vielä epäselväksi, et käytätkö päivittäin bentsoa?


      • ei.merkitystä.lääkkeillä

        Käytän päivittäin.


    • Syyt.selville

      Ymmärrän hyvin bentsojen käytön silloin kun elämässä tulee todella vaikea hetki ja tuntuu että ahdistus valtaa koko elämän. Ymmärrän myös sen miksi jotkut haluaisivat käyttää bentsoja jatkuvasti. Niistähän saa nopeasti apua siihen oloon.

      Olen silti sitä mieltä, että pitäisi aina ainakin yrittää ratkaista se varsinainen oireiden syy, eikä vain hoitaa oireita bentsoilla. Valitettavasti usein käy niin, että ihminen itse päättää että ainoastaan bentsot auttavat ja kaikki muut keinot ovat turhia ja huonoja. Sinänsä ymmärrettävää, koska ne muut keinot eivät anna välitöntä helpotusta, vaan vaativat aikaa, eivätkä helpota oloa yhtä nopeasti.

      Jos niitä bentsoja jatkuvasti syö, niin täytyy ainakin muistaa pysyä erossa alkoholista. Sekakäyttö voi aiheuttaa mm. arvaamatonta ja väkivaltaista käytöstä, muistikatkoksia, sekavuutta yms.

      • riippuvainenkyllä

        Aivan pitkään käyttäneenä yritän olla melkein ilman alkoholia kaljaa
        menee kesällä muutamia kertoja silloin en tarvi xanoris koska se kalja rauhoittaa.Kuitenkaan en viitsi vaihtaa xanoria keskikaljaan huonompi valinta.Sitten kahvin juoja ei ole mikään narkkari millään muotoa juon kahvia 3kuppii päivässä nuorena 6kuppii päivässä vähennyksessä ei ollut mitään oireita tupakan lopetus oli helppoa
        Xanorin lopetus on hankalaa olen muutaman kerran vähennellyt ja
        palannut takaisin oireet on silloin sitä luokkaa nyt mennään loppuun asti niillä.


    • artsi3h

      Bentso on varmasti parempi vaihtoehto kuin alkoholi. Olen huomannut et liikuntasuoritus vastaa 2-3 kaljaa. Liikunta korvaa siis ainakin osan lääkkeistä, joka on hyvä asia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe