Hallitus leikkaa ihmisoikeuksista

IhmisAtvokaatti

Tapaus Olli Immonen sattui hallituksen kannalta todella hyvään aikaan, sillä sen takana saadaan suoritettua sujuvasti leikkaukset -kansalaisoikeuksista.

Mikko Niskasaari kirjoittaa uusimmassa Voimassa, että hallitus on siirtämässä tuomiovaltaa poliisille ja syyttäjille. Tämä menee perustuslain vastaiseksi, sillä tuomiovalta on kuulunut aina riippumattomille tuomioistuimille.

Säästölistan mukaan oikeusturvaa vaarannetaan siten, että rikosasiat, joista seuraa sakkoa tai max 2 vuotta vankeutta, siirretään rangaistusmääräysmenettelyyn. Siinä poliisi kirjoittaa sakon ja syyttäjä vahvistaa. Tuomioistuin jätetään siis oletusarvoisesti ulkopuolelle ja vaikka kansalainen voi virallisesti viedä asian tuomioistuimeen jos ei hyväksy syyttäjän ja poliisin oikeudentajua, todellisuudessa on epäselvää miten tuomioistuin lähtisi tuomitsemaan JO SYYLLISEKSI TUOMITTUA toisenlaiseen rangaistukseen.

Kuten Niskasaari toteaa, max2v rangaistukset käsittävät valtaosan oikeusjärjestelmämme rangaistuksista.

Professori Matti Tolvanen sanoo, että tämä menettely johtaisi siihen, että poliisi ja syyttäjät määräisivät pitkälti rangaistustason, vaikka tuomiovalta kuuluu oikeusvaltiossa riippumattomalle tuomioistuimelle. Tolvanen myös kritisoi esitystä siitä, että se pyrkii säästämään oikeusavustajien palkkioissa, vaikka oikeusavustajan tarvetta ei voi järkevästi perustellen kumota oikeusvaltiossa. Siis varsinkaan jos syyllisyys kiistetään.

Esitutkinta väitetystä rikoksesta (Esitutkinnan aikana selvitetään, ONKO rikosta yleensä tapahtunut) jäisi rangaistusmääräysmenettelyssä huomattavan vähälle tai puuttuisi kokonaan. Tämänkin vuoksi JÄLKIKÄTEEN suotava mahdollisuus viedä asiaa tuomioistuimeen on kyseenalainen.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lex-fin---

      Ei kait kukaan tälläkään hetkellä usko, että Suomessa olisi "riippumatonta" tuomioistuinta!

      Oikein lihava pilottiesimerkki näkyy tässä Kela-Kuningasta koskevassa oikeusprosessissa!
      http://kiusaamiskoneisto.vuodatus.net/sivut/kelakuningas

      Ettäkö riippumaton tuomari olisi tehnyt oikean tuomion? Ei, ei hyvät ihmiset! Rakenteellinen korruptio haisee kauas! Ja sen ymmärtää vain puoluellisuuden viitekehyksessä....

      Kuka nyt Kuningastaan ryhtyisi tuomitsemaan? Ei, ei kukaan... Eli, näin se case eteni:

      Kun Kelan rötöksistä tuli kirjallinen rikosnäyttö, kansalainen lähetti (hyvässä uskossa...) neljä syytevaatimusta oikein Korkean Tason Syyttäjälle: VKSV. No, sieltä tuli postia:'- VKSV:lle ei kuulu Kelan toimien tutkiminen... Paperit menivät OKV:lle. Oikeuskanisteri palautti asiakirjat VKSV:lle toimenpiteitä varten.... (Pallo-ottelu sujui!) VKSV lähetti asiakirjat ( =Virallinen syyte-ja rangaistusvaatimus siis..) Helsingin poliisilaitokselle.
      Siellä ei kauan nokka tuhissut. Pika-pikaa tuli ratkaisu: ei esitutkintaa.... Poliisiparka oli varmaan hikoillut, että minä rääpälekö tutkisin Kela-Kuninkaan Hoviväen virkarikosepäilyjä! Sitten asia eteni niinkuin Laki mahdollisuuden antaa: ROL! Laki oikeudenkäynneistä rikosasioissa, asianomistajan ajama syyteasia.

      Miten siinä kävi? No, sen voi lukea monestakin lähteestä. Mutta huvittavin seikka on se käräjätuomarin perustelu päätökselleen: Se menee näin:

      "Käräjäoikeudella ei ole toimivaltaa muuttaa, oikaista, kumota Kelan hallinnollisessa menettelyssä tehtyjä päätöksiä." Tuomio15/199 Kanta-Hämeen käräjäoikeus.

      Ajatelkaapas te joilla järki vielä leikkaa? Tuo perustelu (vaikka onkin laiton) kertoo miten "RIIPPUMATON" tuomioistuin on? Käräjätuomari M. Laine asettui rähmälleen Kela-Kuninkaan eteen..

      Se toimivalta? EM. käräjäoikeus oli 100 % oikein lain mukaan toimivaltainen tuomioistuin tekemään sen, mikä tuomioistuimen lainmukainen velvollisuus on: Tutkia, käsitellä, ratkaista, tuomita se, mitä Haasteessa ja vastauksissa on tuotu käsiteltäväksi.

      Mutta ei! Kierosti käräjätuomari kääntää ja vääntää asian niin kuin Kela olisi kuin Intian Pyhät Lehmät: ei saa hipaistkaan! Kierosti käräjätuomari sepittää satua. Eihän Kantaja ollut vaatinut pisteen eikä pilkun vertaa "kumoamaan" - oikaisemaan ja muuttamaan Kelan hallinnollisia päätöksiä! Ei tietenkään! - Vaatimukset olivat, että tuomioistuin ratkaisee VÄÄRIEN (todistetusti; kirjallisesti) väärien hallinto-ja päätösmenettelyjen tuottamat vahingot, jne.

      Mutta ei! Käräjätuomari oli kiltti ja alistuva pelimies, joka laittoi tuomiovallan laastari Kela-Kuninkaan rötöspaiseen päälle, jotta....

      Säälittävää. Säälittävää.

      No, tietenkin tämän paiseen tutkinta jatkuu. Tietenkin. Kantaja, mittavan vahingon uhri Kelan menettelyjen perästä, jo 6 vuotta ollut kelakoneiston myllytyksessä... ei ole tutisevaa sorttia!

      Mutta se riippumattomuus?

      MIKÄÄN taho ei ole (muka) velvollinen puuttumaan Kela-Koneiston taholla näkyviin virheisiin ja jopa rikoksiin?

      * Ei VKSV, ei OKV, ei poliisiviranomainen, ei käräjätupa, ei, ei...

      Tämä kansalainen voitti valituksensa Vakuutusoikeudessa ( kelaa vastaan) 28.11.2013.

      Mutta mitä on präntättynä sekä Somlan ( = Sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunta) että Vakuutusoikeuden päätöksissä? Ei tarvitse arvata?

      Somlan tehtäviin --- Vakuutusoikeuden tehtäviin ei kuulu ottaa kantaa väitettyihin Kelan menettelyvirheisiin!

      Aivan!

      Siis millekään taholle ei kuulu katsoa suoraan KelaKoneiston laittomia ja jopa rikollisia menettelyjä! Kaikki kiertävät kuin kissa kuumaa kuppia!

      Että tämä tästä "riippumattomuudesta". Mutta kun Suomessa nakkivaraskin tuomitaan lain mukaan, niin kansalainen voi ja saa vaatia mysö Kela-Koneiston rötöksille niitä vAStaavaa ratkaisua. Laki on sama kaikille. Se koskee myös Kelaa. Kela ei ole mikään pylävspyhimysten kerho. Ja niinkuin ei ole "erehtymätönä paavia" ei ole erehtymätöntä hallintoa, kelassakaan.

      Ja tämä juttu elää vielä melkoisen pitkään. Seuraavaksi hovioikeudessa. Ja jutun luonne huomioiden (Kelan rikollisen näytön menettelyillä ko. kansalainen on menettänyt liki 20 000 euron sairauspäivärahaetuuden 2009-2010) juttu kuuluu myös EIT:n piiriin!

      • IhmisAtvokaatti

        Tämä menisi osaksi samaa kuin toinen aloittamani keskustelu siitä, miten hallitus on myös kuntalaisten kimpussa.

        Hallitushan pyrkii poistamaan kuntalaisten oikeutta valittaa kunnan asioista tekemällä kunnallisvalituksista tavallisia hallintovalituksia.

        Unohdin muuten mainita, että hallitus myös pyrkii nostamaan reilusti hallinto-oikeuksien maksuja kansalaisten asioissa. Asiantuntijoiden mukaan tämä tekisi helposti oikeusturvan saamisesta kustannuskysymyksen.

        Mutta kuten sanottua suosittelen Niskasaaren jutun lukemista Voimasta kokonaan.


    • feelix---
      • IhmisAtvokaatti

        Viittaatko muuten johonkin tiettyyn keskusteluun vai yleensä tuon palstan tarjontaan?

        Jos viittaat tiettyyn keskusteluun, kannattaisi linkittää suoraan siihen, sillä keskustelut menevät aika pian pois näkyviltä kun uusia tulee.

        Mutta mukava kuulla että joku muukin on ehtinyt kommentoida tätä aihetta lähemmin. :) Mikko Niskasaaren blogissa on paljon vastaavanlaisia juttuja kuin tämä ja blogin löytää helposti googlettamalla tämän nimellä. Jostain syystä hän ei ainakaan vielä ole julkaissut tuossa blogissaan tätä kommentoimaani juttua, mutta Voiman saa ilmaiseksi jakelupisteestä.

        Suosittelen lukemaan. :)


    • oikeusVALTIOKOmuka

      kyllähän siinä ehtii suomalainen istua kauan vankilasa, enne kuinsaa oikeutta hovissa sinne sitten valittaen?

      unohdatte että jo nyt oikeus on menetetty kun faistit päätti että oikeudet voi päättää itse mitä todisteita hyväksyvät- eli jokainen kansalainen on mahdollinen uhri, ja ei voi tietää mitä käytetään tositeena häntä vastaan?

      eisim kun kävelet kauppaan, ja varas vie rahat, niin näytkin kamerakuvassa ovella, josta liukasluikkuvaras on juossut toiseen kortteliin kameraa nopeammin ja vaihtanut vaatetuksen pimeässä kulmassa- jotka rikolliset kyllä tietävät, mutta ei rehelliset kansalaiset...

      • IhmisAtvokaatti

        En sanonut, että järjestelmä olisi nykyisellään täydellinen. Jostain syystä, vaikka Suomi muuten noudattaa turhankin tarkkaan EU:n direktiivejä, noudattaminen on vähemmän tarkkaa ihmisoikeuksien kohdalla.

        Suomi on saanut lukuisia huomautuksia EU:n Ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT) ihmisoikeusloukkauksista rikosasioissa. Yksi huomautus tuli esimerkiksi siitä, kun alaikäiseen sekaantuneeksi epäillyn miehen asianajaja ei saanut esittää uhrille kysymyksiä.

        Nämä nykyiset heikennykset ovat kuitenkin omaa luokkaansa härskiydessään ja vaarantavat jo nyt hauraalla pohjalla olevan oikeusturvan.

        http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/salaiset-todistajat-murtavat-oikeusturvan/

        Niskasaari kirjoitti noin vuosi sitten siitä, miten hallitus tuolloin oli antamassa mahdollisuutta anonyymeihin todistajiin. Tämä tarkoittaa, että todistajan henkilöllisyys voidaan salata kokonaan (Hieman kuten verottajan anonyymi ilmiantolomake). Tämä menisi myös vastoin oikeusvaltioperiaatteita, sillä syytetyllä tulisi olla oikeus tietää kuka todistaa ja mitä.

        Koko anonyymin todistaja-käsitteen absurdius ei estänyt nykyistä lakivaliokunnan puheenjohtajaa, kansanedustaja Kari Tolvasta (Ei varmaankaan sukua professorille) ylistämästä anonyymiä todistamista. Toisin kuin Immonen, kukaan ei vaadi kuitenkaan K. Tolvasta eroamaan, vaikka hän onkin valmis heikentämään oikeussuojaa.

        K. Tolvanen on ammatiltaan poliisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe