Tristanin potkuriakselin tiivistys/ normaali vuoto

Ristani

Moro nykyisessä tristan 870 on akselissa vanha rasvanauha tiivistys ja kiinnostaisi tietää mikä on vielä normaalia vuotoa? Nyt kesäloma reissulla jokapäivä ajettaessa viikossa kertyy ehkä pari litraa vettä pilssiin? Kannattaako yrittää kiristellä vai onko pelko että sitten palaa tiiviste? Vanhassa veneessä oli teflon tiiviste eikä näiden rasvanauhojen kanssa ole ennen tarvinnut pelata.

19

1065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyrkkisääntö

      Pari pisaraa minuutissa on sopiva, ehkä kolme

    • samojavikoja

      Kiristä hieman. Seuraa vaikutusta ja myös lämpenemistä. Varmista myös, ettei tiputa, kun et aja.

      • Talinauhapoksi

        Poksi tiputtaa nimenomaan silloin, kun ei aja ja sen pitää tehdä niin.
        Poksin pitää olla ajossa lämmin, muttei kädelle kuuma.
        Ajon aikana vettä ei tule välttämättä lainkaan koska lämpö haihduttaa sen.

        Kun akseli viilenee, vettä tippuu ja pitää tippuakin. Sillä varmistetaan ettei poksi ole liian kireällä. Liian kireä poksi syö uran akseliin.


    • Acegi

      Milloin olet vesivaseliiniä laittanut?Laitan rasvaa kaksi kertaa kuukaudessa,joka viikon loppu ollaan reissussa.Noin15 pummpausta prässillä talipoksin koosta riippuen,jollei auta,varttikierros kerrallaan tiukempaan.

      • IsompiVene

        Väärä poksi, ei ole kyseessä putputti.


    • Hjgkk

      Rasvaa sinne kuuluu lisätä silloin tällöin, mutta ei nyt sentään mitään 15 rasvaprässin pumppausta kerrallaan.

      Talipoksin ei kuulu vuotaa silloin kun veneellä ei ajeta. Ajossa muutama tippa silloin tällöin. Poksi ei saa kuumentua liian kuumaksi, jos se polttaa kun kädellä kosketat sitä, niin se on liian tiukalle kiristetty.

      • Acegi

        Se nyt on kiinni minkälainen poksi on kuinka paljon vaseliiniä menee,ja poksi ei vuoda kun laittaa tarpeeksi vaseliinia siis paikallaan,ajossa vaseliini häviää ja jää Vuotamaan jos poksi on liian löysä.Lähes auki olevakaan poksi ei vuoda kun vaseliinia on tarpeeksi,siis paikallaan.Ei muuta kun kiristät ja pistät vaseliinia ja seuraat tilannetta,jollei auta uusi talinauha.


    • KaikkiOnTotta

      Ehkä pitää täsmentää minkälaista talipoksia kukin tarkoittaa.
      Yksinkertaisimmillaan se on vain talinauha, se voi olla myös talinauha ja vesivoitelu tai talinauha ja rasva tai talinauha, rasva ja vesivoitelu. Sen päällä voi olla kumi tai ei ole.

      Kaikki nämä ovat erilaisia. Mikä Tristanissa on?

    • raunoks

      Jos haluat päästä ongelmista, niin vaihda teflonnauhaboksi. Ei tarvi rasvaa ja on tiivis. Jos akslei vipattaa, niin voi essintyä ientä vuotoa.

      • PSS-jo-2vuotta

        Ei ole mikään ongelmaton. Se on etu, että rasvaa ei tarvi käyttää. Jos ei yhtään anna tiputtaa, alkaa vesi kiehua boksissa, vesivoitelu loppuu ja teflonit sulaa. Seuraus on epämääräinen kova köntti joka ei tiivistä sitten yhtään.

        Ei tuollaisia 1800-luvun höyrykonetiivisteitä kannata käyttää 2000-luvun puolella. Vaihda tilalle PSS tiiviste. Pitää eikä kulu epätasaisesti vaikka akseli vippaisi. On liukurengastyyppinen eikä tiiviste kosketa laisinkaan akselia. Käy kuluneelle akselille tai vähän pintavikaisellekin.

        Maksaa satasen enemmän kuin tuo juupas-eipäs-vuotaa-palaa talihampputiivistepesä. Liitetään raakavesipumpun linjaan ja saa aina jäähdytysvettä. Ei tarvitse ilmata ja on todella pitkäikäinen. Toiminta on viranomaiskäytössä (tulli, poliisi, meripelastus) todettu.


    • 231452145231

      Vai 15pumppausta prässillä.. EI SINNE KILOA KERRALLA LAITETA IDIOOTTI!!!!

      • Acegi

        Noin 160 pumppausta on kilo.mikä sitten oletkaan jääköön sanomatta.on kiinni talipoksin koosta/mallista kuinka monta pumppausta vaseliinia laitetaan kuten aikaisemmin on mainittu.


    • EiVettäKoskaanVeneessää

      Taas näköjään tekniikan tietäjät päässeet kirjoittamaan luulojaan ja mutu tuntumalla muka tietojaan joista iso osa on humpuukia ja vanhentunutta tietoa/tietämättömyyttä.

      Perehtykäähän nykyaikaiseen koneenrakennukseen ja tekniikkaan, koska tietoa on saatavissa vaikka kuinka paljon niin ymmärrätte ja osaatte tiivitämisenkin.

      Mitään normaalia vuotoa ei ole olemassakaan eikä veneeseen pidä tulla koskaan vettä sisään, veneethän on rakennettu kellumaan ja jos vettä tulee sisään mistä syystä tahansa on jossainjotain vialla ja se pitää korjata ja mieluiten pysyvästi ja paremmin kuin on ollut aiemmin.

      • Kyllä suoralla akselilla varustettuun veneeseen ihan oikeasti kuuluu tulla pikkuisen vettä ajon aikana, ellei boksina ole se kuminen "black Jack". Tutulla on 65 metrinen rahtilaiva jossa hän säätää boksia niin, että vuoto on n. litra minuutissa, siitä jokainen voi sitten suhteuttaa oman veneensä kokoon yms. Huviveneessä voi pitää nyrkkisääntönä 1 tippa / 15 sekuntia.


      • KirjoitaOikeaatietoa
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Kyllä suoralla akselilla varustettuun veneeseen ihan oikeasti kuuluu tulla pikkuisen vettä ajon aikana, ellei boksina ole se kuminen "black Jack". Tutulla on 65 metrinen rahtilaiva jossa hän säätää boksia niin, että vuoto on n. litra minuutissa, siitä jokainen voi sitten suhteuttaa oman veneensä kokoon yms. Huviveneessä voi pitää nyrkkisääntönä 1 tippa / 15 sekuntia.

        Miksi tämä välittäjä taas kirjoittaa väärää tietoa??
        Miten teidät ymmärtämättömät/tietämättömät saisi käsittämään että veneiden pohjalla ei tarvita eikä ole mitään normaalia veden tuloa veneeseen?

        Tietämyksesi taso jo todettiin vuosia sitten sähkö- ja putkentaivutusasioissakin, joten ei kannattaisi kirjoitella enään asioista jotka ei pidä paikkaansa eikä tarpeen.
        Olisi parempi kun kirjoittelet niistä asioista joista tiedät jotain oikeaa tietoa.


      • ei_tippa_tapa

        Välittäjä on tämän tiivisteasian suhteen nyt ihan oikeassa. Punostiiviste tarvitsee toimiakseen PIENEN vuodon tiivisteen läpi. Muussa tapauksessa tiivistemateriaali ylikuumenee ja palaa kovaksi koppuraksi.

        Näitä "tipattomia tiivisteitä" yhdistää yksi keskeinen tekijä: poksitiivisteeseen verrattuna olemattoman pieni tiivistehuulen kosketuspinta-ala akselin pinnalla.

        Nauha tarvitsee vettä, sitä vanhinta voitehista. Punostiivisteen lämmönjohtokyky on heikko, ja ennen kaikkea veden tehtävänä on johtaa akselin ja punoksen pintaan kitkasta muodostunut lämpö poksin runkoon/kuoreen ja siitä edelleen vannasputkessa olevaan veteen ja osittain myös ilmaan pilssissä.

        Omassa talipoksissani on ramikuidusta kudottua nauhaa, joka on kovetettu ja voideltu teflonmuovilla. Lämmönkesto on n. 150 astetta. 30mm akselilla on neljä kpl 8mm leveitä nauharenkaita peräkkäin. Tällaisen tiivisteen tuottama lämpöteho akselin pyöriessä 1000rpm on useita satoja watteja.

        Tämä teflonnauha kestää huoleti jopa sadankin asteen lämmön poksissa, jolloin tiivisteen ympärillä oleva vesi kiehuu! Pari tippaa minuutissa läpi varmistaa sen, että nauhat ovat aina märkänä. Näin kuumana en poksia pidä, vaan kestää kädellä koskea mainiosti.

        Perinteinen talinauha ei kestä tällaista rääkkiä, vaan vaseliini erottuu punoksesta kuumuudessa kuten kuumavesipesuri pesee öljyisen moottorin. Voitelu-ominaisuudet menetetään ja punos alkaa syödä akselia.

        Jos perinteinen poksi tiputtaa enemmän kuin neljä tippaa minuutissa eikä ole kuuma, voi kiristää. Jos tiputus ei vähene vaan poksi alkaa lämpenemään enemmän, pitää vaihtaa paremmat nauhat.


    • Acegi

      Turhaanhan ihmiset täällä kinaa tai kiusaksi,ei voi olla noin vähän tietoa miten esim talinauha käyttäytyy,pitäähän siitä tippa tulla ja toinenkin silloin tällöin.100%tiiviiksi sen saa veneen seisoessa satamassa laittamalla reilusti vesi vaseliinia,sitten taas pienen ajomatkan jälkeen alkaa maltillinen tiputtelu.

      • Enlaitavaseliiniareikään

        Mihin reikään sinä sitä vaseliinia laitat?
        Ei kaikissa pokseissa ole nippaa, hitaissa veneissä ja pienissä koneissa voi olla, muttei oikeissa


    • Acegi

      Ihan rasvanippaan,eihän kukaan ole väittänytkään että kaikissa olisi,ja liukuvaan veneeseen 10.5 pitkään kahdella koneella,pienihän se on ja hidas ja pienillä koneilla kulkeekin vajaa kolmekymmentä solmua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe