Koti, uskonto ja isänmaa!

Vellihousu

Arvot ja normit Suomessa.
Mitä ne sinulle merkitsee?
Ihailetko vieraita valtioita?

Koti, uskonto ja isänmaa on suomalainen konservatiivisia arvoja kuvaava iskulause. Sen juurten sanotaan olevan jo antiikin Roomassa; roomalaisille Pro Patria (suom. Isänmaan puolesta) tarkoitti kotia, isänmaata, lapsia ja kotiliettä.lähde?

Iskulause on suomalainen muunnelma saksankielisistä sanoista ”Kirche, Kinder und Küche” (suom. ”kirkko, lapset ja keittiö”), joilla keisari Wilhelm II:n puoliso Augusta Viktoria aikanaan kuvaili saksalaisten naisten keskeisiä arvoja.[1]

Sanontaa käytettiin Suomessa erityisesti maailmansotien välisenä aikana.[1]

Suomessa ylipäällikkö Mannerheim lopetti ensimmäisen päiväkäskynsä talvisodan alkaessa sanoihin ”me taistelemme kodin, uskonnon ja Isänmaan puolesta”.[2]

Suomen kristillisdemokraatit valitsi lauseen ”koti, uskonto, isänmaa” yhdeksi vuoden 2011 eduskuntavaalikampanjansa vaaliteemaksi.[3] Myös Kansallinen Kokoomus ja Perustuslaillinen oikeistopuolue ovat maininneet sen arvoikseen.[4] [5]

36

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a---a

      "Maailman kansat seisovat uuden ajan kynnyksellä. Sodan kauhujen keskeltä nousee toinen maailma inhimillisine koettelemuksineen ja kärsimyksineen, mutta varmasti tuoden tullessaan myös edistystä ja uusia saavutuksia. Raskaana lepää aika kansojen yllä siihen päivään, joka on yhdistävä kansakunnat keskinäiseen sopuun ja luova pohjan rauhanomaiselle työlle ja yhteisymmärrykselle."

      -C.G.E. Mannerheim

      ”Näkisin, että ihmiskunnan edistyminen riippuu hyvin paljon siitä, joka sisältyy sanaan suvaitsevaisuus. Se on paremman huomisen avain”.

      -Adolf Ehrnrooth

      • Huomioitavaa

        Ehrnroothin ja Mannerheimin aikoina ei sanaa - suvaitsevaisuus, ollut raiskattu ateistien ja vapaa- ajattelijoiden taholta niin kuin se on nykyisin tehty. Sana on siis saanut eri sisällön ja merkityksen kuin tuolloin, ko. herrojen lausumina.


      • a---a
        Huomioitavaa kirjoitti:

        Ehrnroothin ja Mannerheimin aikoina ei sanaa - suvaitsevaisuus, ollut raiskattu ateistien ja vapaa- ajattelijoiden taholta niin kuin se on nykyisin tehty. Sana on siis saanut eri sisällön ja merkityksen kuin tuolloin, ko. herrojen lausumina.

        Et sinä ensimmäinen uskova ole joka yrittää määritellä sanojakin uusiksi. Sitä paitsi Ehnrooth sanoi tuon hiukan ennen kuolemaansa muutama vuosi sitten.


      • Penuela
        Huomioitavaa kirjoitti:

        Ehrnroothin ja Mannerheimin aikoina ei sanaa - suvaitsevaisuus, ollut raiskattu ateistien ja vapaa- ajattelijoiden taholta niin kuin se on nykyisin tehty. Sana on siis saanut eri sisällön ja merkityksen kuin tuolloin, ko. herrojen lausumina.

        Suvaitsevaisuus. . Juu.. Jepulis. . Suomi on pieni maa.. todella. Pieni. Meitä on alle 6 miljoonaa. Kaupunkina olisimme pieni kaupunki. En ole rasisti. .mutta paljonko lisää tarvittaisiin että koko maan kirkot muuttuisivat mineriiteiksi joissa pitkin päivää laulettaisiin rukoilemaan Allahia. Toistan..me olemme todella pieni maa. Tämäkö puolesta Isämme taistelivat @? Kaikki ne jotka kuolivat. .30 vuoden päästä Tällä menolla.. täällä ei enää lauleta joulu virsiä. Mineriiteistä joikaa käsky rukoilla Allahia. ...tänne halutaan tulla! Miksiköhän? ?!! Olenko "rasisti " olen jos nämä ovat rasistinen kriteerit!


      • Suitsevainen
        Huomioitavaa kirjoitti:

        Ehrnroothin ja Mannerheimin aikoina ei sanaa - suvaitsevaisuus, ollut raiskattu ateistien ja vapaa- ajattelijoiden taholta niin kuin se on nykyisin tehty. Sana on siis saanut eri sisällön ja merkityksen kuin tuolloin, ko. herrojen lausumina.

        Hyvin sanottu. Perinteisesti punaisen YLE:n masinoiman Immos- kohun aikana tuli esiin sellainenkin mietityttävä asia kuin puhe "kansalliskiihkosta". Ennen oltiin isänmaallisia, nykyään isänmaalliset ihmiset ovat "kansalliskiihkoisia" Yleisradion mukaan. Tuomiojan johdolla kaivettiin kansalaissodan punaiset haudoistaan pelottelemaan äärioikeiston möröllä, ikään kuin pahempia uhkia ei nykypäivänä olisi kuin tuo marginaaliporukka.

        Matias Turkkilan törkeä kohtelu Helsingin mielenilmaisussa on räikeä esimerkki tämän ns. "suvaitsevaisen" kansan mielenlaadusta. Tapahtumaa sanottiin rasismin ja vihan vastaiseksi, kuitenkin siellä herjattiin ja heristeltiin nyrkkiä suu vaahdossa suomen kansalaiselle, joka yritti vain esittää asiansa sovinnollisesti. Ei tarvitse kuin kuvitella Turkkilan tilalle musta mies niin tulee heti irvokkaasti mieleen 30-luvun Saksa.

        Jos niin sanottu suvaitsevaisuus on tätä luokkaa Helsingissä, olisi parempi että kehäkolmosen ympärille rakennettaisiin kolme metriä korkea piikkilanka-aita. Olkoot siellä sitten keskenään "suvaitsevaisia".


    • Uskotärkein

      Elleivät nämä arvot, koti, uskonto ja isänmaa ole tärkeitä, ei tietenkään ole tarvetta puolustaakaan maataan. Elämä ehkä olisi kuin Villissä Lännessä. Nimenomaan Jumalan säätämät lait ovat ihmiskunnan paras ja siksi tärkein elämän ohje iloiseksi elämäksi maan päällä. Jeesus antoi esimerkin kulkea hänen ohjauksessaan. Hän on ainoa tie, totuus ja elämä. Luopumalla Jumalan antamista ohjeista joudutaan aina hakoteille. Jumala on säätänyt kansoille ajat ja elämisen rajat.

      Kun tulkitaan ihmismielen mukaan yhtäkin käskyä, johtaa se automaattisesti muidenkin käskyjen muuttamisiin.

      Suomi taisteli vapauden ja sai selkeät rajat ja usko Jumalaan vahvistui.
      Kului aikaa ja kansa alkoi myötäileen sellaisten asioiden vapauttamiseksi, jotka hyvin tiedettiin kansamme tuhoksi. Alkoholi, porno, äitien ja lasten eroittaminen toisistaan, puolisoiden eroittaminen toisistaan, moraalin romahdus. Näihin vaikutti nimenomaan lakien muuttaminen 10 käskyn vastaiseksi. Ihmisten mielen mukainen suvaitsevaisuus ja sallivuus tulivat tärkeimmiksi tavoitteiksi. Median vaikuttajat muokkasivat nopeasti kansamme mieltä siihen suuntaan, että vapaus vaikka mihin tuo suuren onnen.

      Suvaitsevaisuus ei suinkaan koskenut lapsia, heidät on alistettu vauvoista saakka kaikkeen muuhun kuin äidin rakkaudensuojaan. Kasvattamalla kasvatettiin suvaitsevaisuuden nimissä rakkaudeton minä-minä-ensin kansa.

      Kodit kaikkosivat sirpaleiksi kun perheet hajosivat, usko Jumalaan käännettiin uskoksi joulupukkiin, sitten ISÄNMAA pitää olla avoin kaikkien tulijoiden tulla, joka kelpuuttaa Suomen asuinsijakseen.

      Moni kelpuuttaa ja saa samalla hyvän tulotason. Tulotason, jonka saamisen vuoksi kansamme naiset on oruutettu halpatyövoimana vuosikymmenet ja näin hajoitettu perheet ahdistuksiin. Myös pysyviin katkeruuksiin aborttilain turvin yllytetyistä abortin teoista. Kansalla muka ei ollut varaa ottaa vastaan yli ½ miljoonaa abortoitua lastaan.

      • MitäMeOlemmeTehneet

        Herra, armahda meitä.


      • AmenAamen
        MitäMeOlemmeTehneet kirjoitti:

        Herra, armahda meitä.

        Toden totta, armoa tarvitaan, sillä kommarit ja ateistit eivät maatamme rakasta, puhumattakaan, että Jumalaa kunníoittaisivat.


      • Rukousta

        Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme puoleen. Sinä olet luonut sen ja rakastat sitä.

        Sinä näet että se on mitä suurimmassa vaarassa. Siksi rukoilemme Sinua: Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua.

        Lahjoita kääntymys synnin ja laittomuuden tieltä, jotka johtavat kansamme tuhoon. Herra, armahda meitä.

        Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia hävittäviä voimia vastaan, jotka tulivat kansamme yli ja myrkyttävät sen.

        Siksi me kerskaamme Sinun voitostasi pahuuden henkiolentoja vastaan, joiden vaikutukset ovat joka päivän sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä. Herra sinä olet Golgatan ristillä voittanut pimeyden vallat. Niiden täytyy väistyä myös tänään, koska ylistämme sinun nimeäsi niiden ylitse. Tähän me uskomme, sillä Sinä voit myös meidän aikanamme varjalle ihmiset saatanalliselta eksytykseltä. Herra armahda meitä.

        Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti.

        Tee meidät kansamme keskellä merkiksi Sinun vapauttavasta armostasi.

        Täytä meidät niin Sinun rakkaudellasi, että me tulemme kuuliaisiksi Sinun käskyillesi. Rakkautesi olkoon meissä se voima, joka voitaa pimeyden vallat kansassamme.

        Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme sinun kauttasi, siihen me uskomme.

        Armahda meitä.

        Amen.


      • natsiksihaukuttu

        Kiitos sinulle tuntematon kristitty. Kiitos kun rukoilit kanssani. Liisa Jaakonsari sanoi Oulussa, että kristityt Israelin ystävät ovat natseja! Minä en ymmärrä tätä. Olen vieraillut lukuisia kertoja Isrelissa. Miksi israelin ystävät ovat natseja? Mikä hirveä viha ihmsillä on nyt minun kaltaistani killttiä rauhallista kristittyä sosiaalityöntekijää kohtaan? En minä edes osaa ampua enkä tee väkivallan tekoja. Minua ihan pelottaa asua nyky-Suomessa. Kukin saa esim. homosekstailla kotonaan, vaikka kuinka paljon, en vastusta; mitä se minulle kuuluu. Kommunismia ja DDR:ää en halua Suomeen. Käsittäkseni Israel on sosialidemokraattien vihan kohde numero yksi, koska se on heistä natsivaltio ja fasistinen. Historiassahan oli ihan toisin päin. Aivan järjetöntä.


      • PuhutAsiaa

        ''natsiksi haukuttu''
        Ainoa demokratia Israelissa, mitä Lähi-Itään tulee.
        Vasemmisto ei tietenkään sellaista hyväksy, vaan mieluummin muslimien jihadit.
        Tyhmyyttähän se suorastaan on sellainen.


      • a---a

      • Äläpöllöile
        a---a kirjoitti:

        Israelissa on myös lähi-idän ainoa homoille pystytetty patsas.

        http://www.timesofisrael.com/tel-aviv-unveils-memorial-to-gay-holocaust-victims/

        Sitähän se demokratia onkin juuri. Onko samoin keskenään sotivissa muslimimaissakin?
        Mihin maahan on niin paljon maahanmuuttajia tullut ja tulossa kuin Israeliin?
        Enemmän muualle, mutta suhteutettuna eri maista tulleita on paljon. Lisäksi arabeja asuu Israelissa myöskin.


      • a---a
        Äläpöllöile kirjoitti:

        Sitähän se demokratia onkin juuri. Onko samoin keskenään sotivissa muslimimaissakin?
        Mihin maahan on niin paljon maahanmuuttajia tullut ja tulossa kuin Israeliin?
        Enemmän muualle, mutta suhteutettuna eri maista tulleita on paljon. Lisäksi arabeja asuu Israelissa myöskin.

        Maailman suurin homofestivaali järjestetään myös Israelissa. Valtion tukemana.

        http://www.haaretz.com/misc/tags/Israel gay pride-1.478139


      • Penuela

        Kerroit jo itse tekstissäsi. . Mitä tapahtuu kun kielletään uskonto. ..kommuunissa yksilö on merkityksetön..tosin.. Tämä on johtanut siihen. . Että.. Pane vaikka aasia..tai kissaasi. Avioidu niiden kanssa. . Sallittua..vielä sallitunpaa jos sinusta tehdään ns. Tosi tv. Ohjelma. Kukin meistä voi miettiä omalla kohdallaan. .minkä valitsee. .. valinta on minun ja sinun.


      • LueRaamattua
        a---a kirjoitti:

        Maailman suurin homofestivaali järjestetään myös Israelissa. Valtion tukemana.

        http://www.haaretz.com/misc/tags/Israel gay pride-1.478139

        Rakkikoira ei osaa lukea Raamattua.
        Puhumattakaan sen profetioista.
        Rakkikoira haukkuu kaikkea mikä liikkuu.


        Roomalaiskirje:
        11:26 ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista Jes. 6:10


        Paaduta tämän kansan sydän, koveta sen korvat, sokaise sen silmät, ettei se näkisi silmillään, ei kuulisi korvillaan, ei ymmärtäisi sydämellään eikä kääntyisi ja parannetuksi tulisi."

        5Moos. 4:30 Kun olet ahdistuksessa ja kaikki tämä kohtaa sinua aikojen lopussa, niin sinä palajat Herran, sinun Jumalasi, tykö ja kuulet hänen ääntänsä.
        Ps. 14:7 Oi, että Israelin pelastus tulisi Siionista! Kun Herra kääntää kansansa kohtalon, silloin Jaakob riemuitsee, Israel iloitsee.
        Jes. 59:20 Mutta Siionille se tulee lunastajana, niille Jaakobissa, jotka synnistä kääntyvät, sanoo Herra.
        Matt. 23:39 Sillä minä sanon teille: tästedes te ette näe minua, ennenkuin sanotte: 'Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen.'"

        Jer. 1:8 Älä pelkää heitä, sillä minä olen sinun kanssasi ja pelastan sinut, sanoo Herra."
        Mark. 4:22 Sillä ei mikään ole salattua muuta varten, kuin että se tulisi ilmi, eikä kätkettynä muuta varten, kuin tullakseen julki.
        Luuk. 8:17 Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon.
        1Kor. 4:5 Älkää sentähden lausuko mitään tuomiota, ennenkuin aika on, ennenkuin Herra tulee, joka myös on saattava valoon pimeyden kätköt ja tuova ilmi sydänten aivoitukset; ja silloin kukin saa kiitoksensa Jumalalta.

        3:15 Vielä tänäkin päivänä, kun Moosesta luetaan, on peite heidän sydämensä päällä;
        3:16 mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.
        4:3 Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat,


      • Penuela

        Juu.. Olen nainen ja samaa mieltä. . Hetki vielä. .Allahin . Palatseista huhuilee käsky rukous hetkeen.. juu...taas.. 4 vaimoa...kiva . Elätä ne myös. Sanon vain.me olemme todella pieni maa. Ilman rasismia...missä kohtaa Suomi..ei olekkaan enää. Suomi? Onko rasismia olla huolissaan ? ?jos on.. ...Olen rasisti. .Olen huolissani! Hirttäkää minut.


      • Penuela
        a---a kirjoitti:

        Maailman suurin homofestivaali järjestetään myös Israelissa. Valtion tukemana.

        http://www.haaretz.com/misc/tags/Israel gay pride-1.478139

        Jep.. tuen sinua.. tuu ulos.. että tiedän mitä tuen.


      • Penuela
        LueRaamattua kirjoitti:

        Rakkikoira ei osaa lukea Raamattua.
        Puhumattakaan sen profetioista.
        Rakkikoira haukkuu kaikkea mikä liikkuu.


        Roomalaiskirje:
        11:26 ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista Jes. 6:10


        Paaduta tämän kansan sydän, koveta sen korvat, sokaise sen silmät, ettei se näkisi silmillään, ei kuulisi korvillaan, ei ymmärtäisi sydämellään eikä kääntyisi ja parannetuksi tulisi."

        5Moos. 4:30 Kun olet ahdistuksessa ja kaikki tämä kohtaa sinua aikojen lopussa, niin sinä palajat Herran, sinun Jumalasi, tykö ja kuulet hänen ääntänsä.
        Ps. 14:7 Oi, että Israelin pelastus tulisi Siionista! Kun Herra kääntää kansansa kohtalon, silloin Jaakob riemuitsee, Israel iloitsee.
        Jes. 59:20 Mutta Siionille se tulee lunastajana, niille Jaakobissa, jotka synnistä kääntyvät, sanoo Herra.
        Matt. 23:39 Sillä minä sanon teille: tästedes te ette näe minua, ennenkuin sanotte: 'Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen.'"

        Jer. 1:8 Älä pelkää heitä, sillä minä olen sinun kanssasi ja pelastan sinut, sanoo Herra."
        Mark. 4:22 Sillä ei mikään ole salattua muuta varten, kuin että se tulisi ilmi, eikä kätkettynä muuta varten, kuin tullakseen julki.
        Luuk. 8:17 Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon.
        1Kor. 4:5 Älkää sentähden lausuko mitään tuomiota, ennenkuin aika on, ennenkuin Herra tulee, joka myös on saattava valoon pimeyden kätköt ja tuova ilmi sydänten aivoitukset; ja silloin kukin saa kiitoksensa Jumalalta.

        3:15 Vielä tänäkin päivänä, kun Moosesta luetaan, on peite heidän sydämensä päällä;
        3:16 mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.
        4:3 Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat,

        Raamattu. ..Raamattu ei kerro. .Sinun. tai minun.mmm.. tai kyllä.mutta ensi sijaisesti sana kertoo sielusta..Sana ei kerro! Putinista. Mmmaailman taloudesta.. hitleristä. . !SanSanaa on kirjoitettu sielulle!: ei maatuvalle ruumiille! Sana kirjoitettiin Sielulle!


      • Ihmisjoukot
        Penuela kirjoitti:

        Kerroit jo itse tekstissäsi. . Mitä tapahtuu kun kielletään uskonto. ..kommuunissa yksilö on merkityksetön..tosin.. Tämä on johtanut siihen. . Että.. Pane vaikka aasia..tai kissaasi. Avioidu niiden kanssa. . Sallittua..vielä sallitunpaa jos sinusta tehdään ns. Tosi tv. Ohjelma. Kukin meistä voi miettiä omalla kohdallaan. .minkä valitsee. .. valinta on minun ja sinun.

        Jokainen, joka huutaa avuksi Jeesuksen nimeä, pelastuu. Nyt on aika jokaisen kääntyä Jumalan puoleen.


    • Yucca0883

      Arvot ja normit Suomessa. ne ovat minulle mm. miehen ja naisen välinen totaalinen tasa-arvo. Ihmisen kunnioitus luontoa sekä eläimiä kohtaan. Ihmisen kunnioitus toisen koskemattomuutta sekä yksityisyyttä kohtaan. Kunnioitus vanhempia kohtaan, kunnioitus poliisiviranomaisia kohtaan, ovat itsestään selvyyksiä. Tässä vain ensimmäiset näistä.

      Ihailen Saksaa sekä Japania. Miksi? .Saksa on nöyryytetty historiassa useaan otteeseen, mutta kerta toisensa jälkeen Saksa on noussut mahtavaksi suurvallaksi. Saksan kansa on periksiantamatonta, he eivät jää märehtimään takaiskuja vaan osaavat optimistisella asenteella nähdä tulevaan. Aina. Ei pidä unohtaa, että saksalaiset kouluttivat ensimmäiset suomalaiset jääkäritkin. Suomen sekä saksan kansalla on pitkät perinteet ystävyyssuhteilla eikä niitä koskaan pidä aliarvioida.

      Japani. Japanin kansa ei myöskään jäänyt lehdelle soittelemaan kun yhdysvallat tuhosivat viattomia siiviilejä atomipommein. he jopa antoivat anteeksi tuon lopulta. japanilaisten itsekuri ja arvomaailma on vertaansa vailla, siitä tulisi ammentaa oppia länsimaissakin. Heidän äärimmäinen keskittymiskyky, kunnioitus sukua ja perhettä kohtaan, kunnioitus omaa maata ja kansaa kohtaan saa minut liikuttuneeksi toisinaan. Hienoa.

      • VainSanankäskyt

        N. 25 v. sitten luin kirjoituksen , missä korostettiin Saksan perhekeskeisyyttä ja keskinäistä kunnioitusta. Kun Saksalaiset lääkärit ovat erittäin kunnioitettavaa kansaa, verrattiin 4 (ja yli)lapsen äitiä kaikkien kunnioittamaksi niin, että ainoastaan lääkäri oli asteikossa edellä ja toisaeksi nämä äidit. Nämä äidit siis olivat luonnollisesti työssä omiensa hoidossa tunnollisesti 24/24, kuten maailman sivu kaikki äidit. Aika voimakkaasti kosketti. Samoihin aikoihin verrattiin Suomessa, miten Saksalaiset Työntekijät tekevät 10 tuntista työpäivää ja vedottiin, miten Suomessakin pitäisi yltää samaan. NAISET MUKAAN LUKIEN, kuuluivathan työväkeen niin 4:n kuin 7:n lapsen äiditkin!.
        Nyt on tilanne Saksassakin jo lähtenyt siinä mielessä rappeutumaan, että naiset yhä enemmän jättävät päiväksi kotinsa ja lastensa vartioinnin ja siirtyvät markkinakuninkaiden palvelukseen. Uskon , että vielä on järjenkäyttökin siellä sallittua. Niin suuri maa ei nopeasti heilahda sitkeydessään.

        "Heidän äärimmäinen keskittymiskyky, kunnioitus sukua ja perhettä kohtaan, kunnioitus omaa maata ja kansaa kohtaan saa minut liikuttuneeksi toisinaan. Hienoa."
        Nämä oli ennen Suomessakin itsestäänselvyyksiä. Sanotaan Sanassa myös jotakin omistaan ensisijaisesti huolehtimisesta ja verrataan, että näinhän tekevät metsän eläimetkin. Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseästi - tarkoittaa meitä kaikkia toimimaan rakkaudellisesti toinen toistamme kohtaan. Siihen tarvitaan jo käsky, mutta pesueestaan huolehtiminen on ollut luonnostaan ihmisrodulle annettu ominaisuus kuin eläimillekin. Samoin viitataan Sanassa, miten jokaisen on hyvä (ensisijaisesti) tulla omillaan toimeen. Esim. Paavali teki telttoja elättääkseen itsensä "pappeudestaan" huolimatta.

        Tässä on selkeys siihen, että mies huolehtii perheestään kaikissa oloissa. Ei niin, että vaihdellaan puolisoa tämän tästä ja lapsia syntyy sikin sokin, joita yhteiskunta ottaa huostaansa elätettäväksi. Minkä esimerkin lapset saavat, sen he luulevat aikuisena todeksi. Tasa-arvo ei tarkoita, että odottavan äidin kuuluu olla vaikkapa poliisina tai pappina reipas kuin mies. Tai ensinnäkään edes viroissa, jos on lapsia. Omat lapset ovat äärettömän suuri työkenttä naisille luonnostaan. Ihminen on susi toiselle ihmiselle pahuudessaan. Lainsäätäjät tekivät lakipykälät eläinten pesimisrauhan säilyttämiseksi ja ottivat pois ihmisen pesimisrauhan laeillaan niin, että äidit ja vauvat lähtevät joka aamu kodeistaan pitkäksi päiväksi ruuanhakuun eri tahoilleen.

        Ei perhettä kuulu perustaa työtä varten, vaan miehen työ on perhettä varten. Ennen vaihdettiin paikkakuntaakin työnsaannin vuoksi, mutta ei vaimoa. Nykymies ei jätä vakituista työtään, mutta perheensä sitä helpommin.
        Kun naiset pienessä Suomessa pakotettiin työelämään, seurasi siitä, että nyt vaihtuvat miesystävät ovat viihdyttäjäseuranpitäjiä ja jopa työtä vieroksuvia. Lapsien äidit ja isät vaihtuvat niin päiväkodeissa kuin omassa kodissa. Tämän esimerkin kansamme on jättänyt viimeiset kymmenvuodet jälkeläisilleen normina.

        On mieletön ristiriita Sanaan nähden Suomen valtion ja sen lakien suhteessa. Avioerolaki, aborttilaki, päiväkotilaki, työlait ym. ym. , näiden vuoksi kun kasvaa mieletön määrä ennentuntemattomia ongelmia, korjataan niitä uusien keksittyjen lakien avulla. Kansamme moraalin rappeutuminen on kaikilla osa-alueilla sellainen kuoppa, mihin ei enää lakipykälien muutot auta.


      • VeliHurskas
        VainSanankäskyt kirjoitti:

        N. 25 v. sitten luin kirjoituksen , missä korostettiin Saksan perhekeskeisyyttä ja keskinäistä kunnioitusta. Kun Saksalaiset lääkärit ovat erittäin kunnioitettavaa kansaa, verrattiin 4 (ja yli)lapsen äitiä kaikkien kunnioittamaksi niin, että ainoastaan lääkäri oli asteikossa edellä ja toisaeksi nämä äidit. Nämä äidit siis olivat luonnollisesti työssä omiensa hoidossa tunnollisesti 24/24, kuten maailman sivu kaikki äidit. Aika voimakkaasti kosketti. Samoihin aikoihin verrattiin Suomessa, miten Saksalaiset Työntekijät tekevät 10 tuntista työpäivää ja vedottiin, miten Suomessakin pitäisi yltää samaan. NAISET MUKAAN LUKIEN, kuuluivathan työväkeen niin 4:n kuin 7:n lapsen äiditkin!.
        Nyt on tilanne Saksassakin jo lähtenyt siinä mielessä rappeutumaan, että naiset yhä enemmän jättävät päiväksi kotinsa ja lastensa vartioinnin ja siirtyvät markkinakuninkaiden palvelukseen. Uskon , että vielä on järjenkäyttökin siellä sallittua. Niin suuri maa ei nopeasti heilahda sitkeydessään.

        "Heidän äärimmäinen keskittymiskyky, kunnioitus sukua ja perhettä kohtaan, kunnioitus omaa maata ja kansaa kohtaan saa minut liikuttuneeksi toisinaan. Hienoa."
        Nämä oli ennen Suomessakin itsestäänselvyyksiä. Sanotaan Sanassa myös jotakin omistaan ensisijaisesti huolehtimisesta ja verrataan, että näinhän tekevät metsän eläimetkin. Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseästi - tarkoittaa meitä kaikkia toimimaan rakkaudellisesti toinen toistamme kohtaan. Siihen tarvitaan jo käsky, mutta pesueestaan huolehtiminen on ollut luonnostaan ihmisrodulle annettu ominaisuus kuin eläimillekin. Samoin viitataan Sanassa, miten jokaisen on hyvä (ensisijaisesti) tulla omillaan toimeen. Esim. Paavali teki telttoja elättääkseen itsensä "pappeudestaan" huolimatta.

        Tässä on selkeys siihen, että mies huolehtii perheestään kaikissa oloissa. Ei niin, että vaihdellaan puolisoa tämän tästä ja lapsia syntyy sikin sokin, joita yhteiskunta ottaa huostaansa elätettäväksi. Minkä esimerkin lapset saavat, sen he luulevat aikuisena todeksi. Tasa-arvo ei tarkoita, että odottavan äidin kuuluu olla vaikkapa poliisina tai pappina reipas kuin mies. Tai ensinnäkään edes viroissa, jos on lapsia. Omat lapset ovat äärettömän suuri työkenttä naisille luonnostaan. Ihminen on susi toiselle ihmiselle pahuudessaan. Lainsäätäjät tekivät lakipykälät eläinten pesimisrauhan säilyttämiseksi ja ottivat pois ihmisen pesimisrauhan laeillaan niin, että äidit ja vauvat lähtevät joka aamu kodeistaan pitkäksi päiväksi ruuanhakuun eri tahoilleen.

        Ei perhettä kuulu perustaa työtä varten, vaan miehen työ on perhettä varten. Ennen vaihdettiin paikkakuntaakin työnsaannin vuoksi, mutta ei vaimoa. Nykymies ei jätä vakituista työtään, mutta perheensä sitä helpommin.
        Kun naiset pienessä Suomessa pakotettiin työelämään, seurasi siitä, että nyt vaihtuvat miesystävät ovat viihdyttäjäseuranpitäjiä ja jopa työtä vieroksuvia. Lapsien äidit ja isät vaihtuvat niin päiväkodeissa kuin omassa kodissa. Tämän esimerkin kansamme on jättänyt viimeiset kymmenvuodet jälkeläisilleen normina.

        On mieletön ristiriita Sanaan nähden Suomen valtion ja sen lakien suhteessa. Avioerolaki, aborttilaki, päiväkotilaki, työlait ym. ym. , näiden vuoksi kun kasvaa mieletön määrä ennentuntemattomia ongelmia, korjataan niitä uusien keksittyjen lakien avulla. Kansamme moraalin rappeutuminen on kaikilla osa-alueilla sellainen kuoppa, mihin ei enää lakipykälien muutot auta.

        Ja menivät naisille äänioikeudenkin antamaan! Naisen paikka on raamatun ja hellan välissä, amen.


    • InhottavaRealisti

      Koti ja isänmaa ovat ainakin minulle tärkeitä arvoja. Uskonto on sitten eri asia. Se on minusta jokaisen henkilökohtainen asia.

      Sotien aikana elettiin erilaisessa Suomessa kuin nyt. Tuolloin oltiin vahvasti uskonnollisia kaikissa piireissä - ainakin puheissa. Uskonnon avulla tietenkin myös saatiin kansa kriisiaikana tuntemaan yhteenkuuluvuutta.

      • Nojohannyt

        Sinua nyt ei saisi maatamme puolustamaan paskasissa köysissäkään.


      • a---a
        Nojohannyt kirjoitti:

        Sinua nyt ei saisi maatamme puolustamaan paskasissa köysissäkään.

        Tosikristityn rakkaudellista ja ymmärtävää puhetta.


      • InhottavaRealisti
        Nojohannyt kirjoitti:

        Sinua nyt ei saisi maatamme puolustamaan paskasissa köysissäkään.

        Hmm... Jos se, että en ole ääriuskovainen tekee minusta epäisänmaallisen, meitä on Suomen kansasta ilmeisesti noin 90%...

        Sinä se jaksat kiukutella ja olla ilkeä jokaisessa kommentissasi. Pidä toki linjasi!


      • MittanSamastaPakasta
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Hmm... Jos se, että en ole ääriuskovainen tekee minusta epäisänmaallisen, meitä on Suomen kansasta ilmeisesti noin 90%...

        Sinä se jaksat kiukutella ja olla ilkeä jokaisessa kommentissasi. Pidä toki linjasi!

        Eikö vastaus kelvannut?
        Odotahan vielä, saat ansiosi mukaan.
        >Sinä se jaksat kiukutella ja olla ilkeä jokaisessa kommentissasi. Pidä toki linjasi!<


      • AnnatkoRakkautta
        a---a kirjoitti:

        Tosikristityn rakkaudellista ja ymmärtävää puhetta.

        Sitä saa, mitä tilaa.


      • a---a
        AnnatkoRakkautta kirjoitti:

        Sitä saa, mitä tilaa.

        Ei kukaan ole tilannut puoliksi kirjoitustaidottomalta pölvästiltä tuollaista aivotonta möyhäämistä.


      • henkilökohtaistakin

        Henkilökohtaista jokaiselle ihmiselle on usko, toivo, rakkaus, koti, isänmaa, työpaikka, läheiset --- ja varsinkin suhde elämään. Jeesus on ainoa tie , totuus ja elämä. Joka tämän löytää, LÖYTÄÄ AARTEEN. Uskon lahja on itsekullekin henkilökohtainen lahja Jumalalta.


    • yucca0883

      Joku vasemmistoradikaali siellä hikoilee mahansa takana näpytellen tuota uskontofraasiaan kaikkialle.

      Mukava huomata että olemme jo näinkin suuri porukka. Porukka jotka oikeasti haluavat rakentaa turvallisen, vakaan ja kehityskelpoisen Suomen valtion.

      • HänVast.automaatti

        Niinpä. Se vasemmistoradikaali on niin vasemmalla, että ei edes ymmärrä, että muutakin elämää on vasemmiston lisäksi, kuten profetiat ja raamattu, sekä usko Jeesukseen Kristukseen.


      • a---a

        Suuri porukka :D Päivän paras.


      • Entäite
        a---a kirjoitti:

        Suuri porukka :D Päivän paras.

        a---a, trollin paras.


    • Politikoiltakin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe