Kenellä on vastuu kadonneesta matkalaukusta?

Fankiro

Matkasin perheeni kanssa Rooman Fiuminico -lentokentältä Helsinkiin Finnairin AY 784- lennolla 25.6. Seurueellamme oli yhteenssä kuusi koneen ruumaan menevää laukkua, joista yksi ei saapunut samalla lennolla Helsinkiin. Kyseinen laukku, musta Samsonite- merkkinen, joka ei saapunut oli myös meidän kuudesta laukusta sisällöltään kaikkein arvokkain ja suurin.

Laukku sisälsi merkkituotteita n. 15 000€ arvosta, joita ystävämme pyysi meitä tuomaan Italiasta, sekä meidän omia vaihtovaatteita. Tässä vaiheessa myönnettäköön, että oli silkkaa omaa tyhmyyttä, kun laitoimme arvokkaimmat tavarat yhteen laukkuun eikä niitä laitettu esimerkiksi käsimatkatavaroihin.
Kun laukkua ei matkatavarahihnalta saapunut, teimme heti ilmoituksen lentokenttävirkailijan kanssa laukusta, joka ei saapunut. Virkailijan mukaan laukku tulisi mitä luultavammin jo seuraavana päivänä, mutta viimeistään kolmen vuorokauden sisällä ja mahdollisuus että laukkua ei enää löytyisi on luokkaa 1/5000 .
On kulunut jo yli kuukausi lennosta eikä laukusta ole tietoakaan. Tiedustelemme Finnairilta päivittäin laukun olinpaikkaa, mutta Finnairilla ei ole tietoakaan missä laukku on. Se on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Vaikka Finnairin puhelinpalvelussakin myönnetään, että on erittäin harvinaista ettei laukusta ole kuulunut mitään vieläkään mitään he eivät voi tehdä mitään muuta kuin odottaa ja toivoa, että Rooman lentokenttähenkilökunta löytää sen ja viesti meille on selvä: ei auta muu kuin odottaa. Heidän mukaansa myös Rooman lentokentällä keväällä sattunut palo on saattanut vaikuttaa asiaan ja muitakin laukkuja on ollut jo pidemmän aikaa kateissa.

Laukun sisältö huomioon ottaen mielestämme ei voida sulkea pois varkauden mahdollisuutta Rooman lentokenttähenkilökunnan toimesta ja kun rikoksen mahdollisuus on olemassa niin, miksi Finnair ei tutki tapausta tarkemmin, olisi yhteydessä Italian poliisiviranomaisiin, tarkistaisi mahdolliset valvontakamerat yms. Kyseisin laukun sisällön arvo on kuitenkin sen verran korkea.
Ei se voi mennä niin, että Finnairin ja sen asiakkaiden on vaan sokeasti luotettava muiden maiden lentokenttähenkilökuntiin, että he hoitaisivat velvollisuutensa ilman laiminlyöntejä. Ilman kunnon selvityksiä tulee tappioita Finnairille, mutta varsinkin meille asiakkaille.

Haluaisin kartoittaa onko muitakin, joilta on matkalaukku kadonnut tai myöhästynyt Rooman lentokentän takia ja mitä asialle voisi tehdä, jotta Finnair tai jokin taho ryhtyisi konkreettisiin toimiin laukun löytämiseksi?

39

1454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EtUskoEdesItsekään

      Matkavakuutus korvaa mikäli laukku kadoksissa yli kuukauden...MUTTA,laukun sisällön arvo 15.000 €. Sitä et usko edes itsekään.

      Laukun sisältö olisi mahtunut matkustamoon jaettuna kaikkien seurueeseenne kuuluneiden kesken. Kirjoituksesi on pelkkää valetta.

      • AsianKäsittelyKesken

        Olet syylistynyt rikokseen 15000€ arvosta ei lomamatkalta saa Suomeen tuoda tavaraa. Matkalaukkusi on takavarikoitu, Kyllä rajavartiolaitos ja tulli sekä myöhemmin poliisi ottaa myöhemmin yhteyttä kunhan paperityö on tehty. Siihen menee aikaa koska tatkistavat myös paljonko matkatavaroissa on piraattituotteita. Nykyään kaikki matkatavarat läpivalaistaan jo lähtömaassa ja kielletyistä tavaroista lähetetään tieto vastaanotto maan viranomaisille. Sakkoja tulette saamaan ainakin.


      • Päänpyöritys
        AsianKäsittelyKesken kirjoitti:

        Olet syylistynyt rikokseen 15000€ arvosta ei lomamatkalta saa Suomeen tuoda tavaraa. Matkalaukkusi on takavarikoitu, Kyllä rajavartiolaitos ja tulli sekä myöhemmin poliisi ottaa myöhemmin yhteyttä kunhan paperityö on tehty. Siihen menee aikaa koska tatkistavat myös paljonko matkatavaroissa on piraattituotteita. Nykyään kaikki matkatavarat läpivalaistaan jo lähtömaassa ja kielletyistä tavaroista lähetetään tieto vastaanotto maan viranomaisille. Sakkoja tulette saamaan ainakin.

        "Olet syylistynyt rikokseen 15000€ arvosta ei lomamatkalta saa Suomeen tuoda tavaraa. "

        ?????????????????????????????????????????????????????????????

        Kannattaisikohan sinun nyt ihan ensimmäiseksi selvittää mitä tarkoittavat EU ja tavaroiden vapaa liikkuvuus??

        Sitten voisit yrittää miettiä missä maassa Rooma on. Kun saat sen selville, yritä sitten pohtia onko kyseinen maa mahdollisesti EU-maa.

        Vinkiksi voin kertoa sinulle että lomamatkalta Roomasta saa tuoda tavaraa vaikka 100 000 euron arvosta jos niin haluaa.


      • 222222

        "lomamatkalta Roomasta saa tuoda tavaraa vaikka 100 000 euron arvosta jos niin haluaa." - eikös se ole "omaan käyttöön".


      • 156000eifillä

        hieno homma.vakutus maksaa kadonneet tavarat.kannattaa ottaa matkavakutus ja tavaroille myös oma vakutus.rahat saa heti ifistä se korvaa heti kaiken mitä katoaa matkalla.minulta katosi 156000euron auto,ja rahat jo seuraavana päivänä tilillä näin tehokasta tomintaa on ifillä.


      • hupsisvaan
        156000eifillä kirjoitti:

        hieno homma.vakutus maksaa kadonneet tavarat.kannattaa ottaa matkavakutus ja tavaroille myös oma vakutus.rahat saa heti ifistä se korvaa heti kaiken mitä katoaa matkalla.minulta katosi 156000euron auto,ja rahat jo seuraavana päivänä tilillä näin tehokasta tomintaa on ifillä.

        "seuraavana päivänä"? tarkoittaa mitä?


    • Päänpyöritys

      Jos yhdessä laukussa todellakin oli 15 TUHANNEN euron arvosta merkkituotteita niin oletan että sinulla on valokuvia kaikista tuotteista sekä yksittäin otettuna että koko laukun sisällöstä. Jopa minä jolla on matkalaukussa tavaraa korkeintaan 1000 euron edestä otan laukun sisällöstä useita kuvia ennen kuin suljen sen.

      Jos laukku sattuisi katoamaan niin kukaanhan ei tietenkään pysty todistamaan että tavarat oikeasti olivat laukussa vielä kun sen lentokentälle vein, mutta on tuo sentään parempi kuin oma sana.

      Sinun tapauksessasi tulee kyllä olemaan aikamoinen taistelu vakuutusyhtiön kanssa. Oletan että ainakin kuitit ovat tallella jokaisesta ostoksesta (varmaankin ystävä haluaa nähdä mihin hänen rahansa, 15 TUHATTA EUROA, on käytetty)?

    • Olipa.arvokaslasti

      Olen lukenut lapsille ja lastenlapsille satuja yli 40 vuoden ajan, mutta ei ole kohdalle sattunut tuollaista kertomusta. Samassa laukussa 15 tuhannen merkkituotteet ja matkueen vaihtovaatteet. Ei ihme jos matkavakuutukset alati kallistuvat jos maksaisivat sinun satutuotteet. Varmaan laukussa olivat timangit ja rubingit (Turhapuron Uuno), muuten ei voi olla noin arvokas. Miksi toimeksiantajasi ei itse matkustanut hakemaan noin arvokasta lastia. Jos olet tosissasi, niin uskotko tosiaan lukijoiden olevan yhta typeryksia

    • Uskomaton.satusetä

      Kerran julkaistiin pilapiirros, jossa rähjäinen mies seisoi palavien mökinjäänteiden äärellä. Viressä seisoi toinen mies salkun kanssa. Alla seuraava teksti: "Ai vakuutusyhtiöstä! Siinä menivät Rembrandtit, van Goghit ja Gallen-Kallelat". Tuntuuko tutulta?

    • SDR

      Jos laukku hukkuu kokonaan, lentoyhtiön vastuu on kansainvälisen Montrealin sopimuksen perusteella maksimissaan noin 1400 euroa (1131 IMF:n special drawing rightsia) Eli toivottavasti matkavakuutukset olivat kunnossa, jos siellä oli oikeasti 15000 euron arvoista tavaraa. Ihan hyvästä syystä mitään erityisen arvokasta ei suositella kuljetettavan ruumaan menevässä matkatavarassa.

      • Tarkennalähtökenttä

        Ei tavallisesti mutta tottahan he tekivät niin koska ystävä pyysi tuomaan pikkuisen merkkituotteita. Mikään yhtiö ei vakuuta epämääräisi tuotteita tuosta summasta.
        Tuli tässä mieleen että oliko lähtökaupunki sittenkään Rooma. Entä jos muisti pakkaa heittämään ja se olikin vaikka Praha. 15 tuhatta korunaa on n 550 euroa. Vietnamista vielä vähemmän


    • MafianValtakunta

      Laitoitte siis 15k€ arvoisen laukun menemään koneen ruumaan Italialaisella lentokentällä? No tyhmästä päästä kärsii lompakko, se laukku on mennyttä ja ette tule sitä enää koskaan näkemään. Toivottavasti teillä oli vakuutus, tosin normi matkavakuutus yleensä korvaa matkatavaroita vain noin 1000 euroon asti.

      Finnair ei voi asialle mitään, ei sillä ole pääsyä eikä oikeutta tutkia mitään valvontakameroita ym. Asian tutkinta kuuluisi Italian poliisille / lentokenttää pyörittävälle instanssille, mutta heitä asia ei takuulla kiinnosta pätkääkään. Todennäköisesti joku sai provikat tuostakin varastetusta laukusta, joka selittää alhaista tutkintaintoa. Noita laukkuvarkauksia tapahtuu Italialaisilla kentillä todella paljon, ja mitkään niistä tapauksista eivät selviä, koskaan.

    • Mane-reissaaja

      Ohoh. No, sattuhan näitä. Jos multakin katoaisi laukku, vaikka typö tyhjäkin, olisi sen tunnearvo väh 15 tuh. Mutta kuka sen uskoisi - olisikin sitten jot toinen juttu! Määki oon oikein oottanut, että joku veisi matkalaukkuni, mutta eipä ole ketään kiinnostaneet vanhat kalsarini, sorry, vahingon sattuessa tietty rubiinein koristetut merkkituotteet.

      • toisenroskatoisenaarre

        Heh, kyllä kaikki kelpaa, Turkissa ystäväni vei taloyhtiönsä roskikseen minun rikki menneen matkalaukkuni. Tunnin päästä kun kävelimme roskiksen ohi oli laukku kadonnut.


    • Öyestä

      Täältäpä tätä kannattaakin kysyä. Kommenttien taso sen paljastaa. Palstahan on betonikuutioissa asustelevien pikavippaajien ja muiden luusereiden tyyssija.

      • Öyestä2

        Sinäpä sen sanoit! :D


      • Ei.mikaanluuseri

        Ja hups keikkaa. takuulla kaikki ei ole luusereita. Kylla noin mehevat vakuutuspetosyritykset hyvittavat moniakin. Vai onko aloittaja kokenut muistinmenetyksia. Nykyisin herra Altsheimerin kanssa asuva anoppini 95 v kertoo tallettaneensa rahojaan ruotsalaiseen pankkiin. Tosin dokumentit ovat yhta vahvat kuin aloittajallakin


    • Jeppeski

      Lentoyhtiö vastaa ruumaan menevistä noin 1200-1500€ arvosta.
      Perus matkavakuutus korvaa suunnilleen saman sillä edellytyksellä,että et olemsaanut korvausta muualta... Eli molemmista et voi saada tuota max summaa... Jos pystyt esim.kuiteilla todistamaan,että olet nuo vaatteet ostanut voi olla,että,saat muutaman satasen enemmän mutta et todellakaan 15k. Olet myös itse "myötävaikuttanut" tapahtumaan koska olet vastoin ohjeita(finnair)pakannut arvokasta tavaraa ruumaan.

    • hapatsumsum

      Lentoyhtiö on velvollinen korvaamaan kadonneen laukkusi. Korvaushakemuksen voi jättää 1 kk kuluttua tapahtuneesta.

      • sisältöö

        Laukku ei varmaan ole 15000 arvoinen?


      • matkamies258

        Korvaushakemus pitää tehdää 21 vuorokauden sisällä ja korvaussumma on korkeintaan noin 1220€. Vakuutuksesta tuskin saa yhtään enempää. 15000€ matkalaukku olisi pitänyt vakuuttaa erikseen.


      • metsäntrolli
        matkamies258 kirjoitti:

        Korvaushakemus pitää tehdää 21 vuorokauden sisällä ja korvaussumma on korkeintaan noin 1220€. Vakuutuksesta tuskin saa yhtään enempää. 15000€ matkalaukku olisi pitänyt vakuuttaa erikseen.

        Taidat olla AirFinnin miähiä.
        Rikotusta laukustani tarjottiin ensin EI PEETÄKÄÄN:
        Mutta sanoin että korjatkaa niin johan homma rupesi
        pelittämään ja sopiva summa löytyi.


    • dddddddddd

      Ettei vaan ollut tarkoitus myydä tavaraa pimeästi? Vai miten arvonlisäverot ajateltiin hoidettavaksi ;)

    • Mielikuvitustakin

      Laukun arvohan muotoutui vasta sen katoamisen myötä , toive lienee ettei se koskaan löydykkään . Edes omaan käyttöön.

    • Teillä on tietysti tuotteista luottokortti tositteet? Tai muut kuitit? Ihan höpöjä kirjoitatte. Ja kas kumma että niistä tulee just tollanen mukava tasasumma.

    • Ei-nimimerk

      Kuka hullu laittaa tuollaisen laukun koneen ruumaan yhtään millään lentokentällä tai millään lentoyhtiöllä? Mutta oikeastihan se laukku voi pahimmassa tapauksessa kiertää vaikka vuoden maailmaa ennen kuin palautuu omistajalleen. Tiedän mistä puhun, koska olen omin silmin nähnyt, liittyy työjuttuihin. Eli jos tuo laukku oikeasti on hukassa, niin jatkakaa vain odottelua, kuten Finnairilta sanottiin.

    • Ihan varmaan oli 15 tuhannen lasti matkalaukussa. Oliko timantteina vai seteleinä?

    • en_usko

      Kukaan ei vastaa jos sinulla ei ole vakuutusta - piste. Jos haluat 15.000€ korvauksia sinulla tulee olla aika autettiset dokumentit tavaroista - vaikka olisi minkä sorttinen vakuutus. Arvotavara otetaan aika matkustamoon (toki vaatii oman laukun).

      Laukku korvataan - sisältöä ei ....

    • Kuikelo

      Matkatavaravakuutus hoitaa ilman muuta tuollaisen matkatavaravahingon korvaamisen, no problems!

      Jos ystävänne pyysi teitä tuomaan merkkituotteita noinkin isolla summalla, niin tokihan te (ehkäpä yhdessä) hoiditte matkatavaravakuusasiat kuntoon jo ennen matkaa. Matkatavaravakuutuksen saa tarvittaessa "haluamalleen summalle", siis jos haluaa korottaa vakiokorvaussummaa, joka on tyypillisesti esim. 1 000 - 3 000 EUR.

      Yli 10 000 EUR on jo sellainen vakuutusmäärä, että se kannattaa huomioida ja lisävakuuttaa, ei sitä muuten kukaan korvaa, eikä ole edes velvollisnen korvaamaan. Paitsi tietysti se varas, jos sellainen on olemassa, tai siis löytyy...

    • Kiinnostaa.niinpirusti

      Voisitko avata mika on tilanne nyt. Me olemme kiinnostuneita kuulemaan enemman. Joko ystava on kysellyt, josko tuhlasitte rahat omiin hyvityksiinne. Vai lupasitteko laskuttaa vasta tavaran toimituksen jalkeen?

    • rt6jr5r5

      Finnair vastaa... n. 1500€ saakka... ja sekin vaatii kuitteja että saat tuon summan.
      Hyvä matkatavar vakuutus ehkä 3000 euroon saakka ,,, eli finskiltä max 1500 ja saman verran vakuutusyhtiöltä.. mikäli saat ne uskomaan tuon (jota et todennäöisesti saa)..
      Erikoismatkatavaran kuten aseet, kalliit kamerat yms.. voi vakuuttaa erikseen täydestä arvosta mutta silloin lentokenttävirkailija tarkistaa laukun sisällön lähtiessä.. ettei se 30 vuotta vanha 50euron arvinen minoltan pokkari muutu matkalla ammattikäyttöön tarkoitetuksi Canoniksi..

      Aloittajan tarina on täyttä tuubaa.
      - kukaan ei pyydä ystävää tuomaan 15k€ arvosta tavaraa maailmalta (korkeintaan ehkä auton tai huumeita)
      - kukaan ei ole niin urpo että laillista tavaraa tuosta arvosta laittaa ruumaan (korkeintaan huumeita jos koittaa salakuljettaa)
      - kukaan aei ainakaan jättäisi vakuuttamatta erityisehdoin tuon arvoista laukkua sisältöineen..

      Herääkin kysymys.. toimiko aloittaja huumeiden salakuljettajana ja laukku katosi matkalla,, nyt liivijengi kovistelee rahan tai lastin peräään.

    • roomankenttä

      Rooman kentälle saavuttaessa muutama vuosi sitten ei meidän matkalaukku ollutkaan hihnalla vaan siinä pyöri yksin viimeisenä samanmerkkinen erikokoinen laukku. Tehtiin ilmoitus kentällä ja kiirehdittiin junaamme kohti Napolia. Pian huonosti englantia puhuva henkilö soitti ja kertoi ottaneensa vahingossa meidän laukun kysyen, minne voisi palauttaa sen. Sanoimme, että lentokentälle. Finnairhan sen saisi tarkastaa, ettei sinne ole mitään laitonta lisätty. Näin tapahtui ja saimme laukkumme määränpäähämme muutaman päivän päästä. Onneksi oli vakuutus, sen verran piti odotella, ettei samoissa vaatteissa voinut olla.
      Jäin miettimään, paljonko tällaista tapahtuu. Vahingossa tai varastaen.

    • vastuutonta

      Niin teillähän on taatusti kuitit ja tositteet tallessa noista ostamistanne kalliista tavaroista? Vai kuinka?
      No on melkoisen pöljää kuljettaa tavallisissa matkatavaroissa mitään todella"arvokasta".
      Muitakin vaihtoehtoja on olemassa kuljettaa arvotavaroita ne vaan maksaa joskus jopa itsensä takas.
      Pelkkä tyhjä matkalaukkukin voi olla" kallista" mallia.

    • Tee ilmoitus omaisuutesi katoamisesta vakuutusyhtiöösi! Siellä tutkivat missä vika ! !

    • niin.se.vaan.menee

      Madridin Sopimuksen (jota on myöhemm. täydennetty Milanon ja Luganon sopimuksilla) perusteella olet todennäköisesti huijari, joka tuomitaan Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä hirtettäväksi.

    • ystävällisinterveisin

      Kerrotko miten kävi korvausten kanssa että saisimme hiukan referenssiä omaa korvausvaatimustamme varten. Meillä on nimittäin - yllättävänkin - samankaltainen tapaus. Kateeĺlisten ilkkujien vuoksi en laita lennon numeroa enkä päivämäärää.

      Tulemme myös Fiuminico -lentokentältä Helsinkiin eräällä lennolla. Seurueellamme oli yhteensä seitsemän koneen ruumaan menevää laukkua, joista kaksi ei saapunut samalla lennolla Helsinkiin. Kyseiset laukut olivat myös mustia Samsonite- merkkisiä. Laukkuja ei ole vielä löytynyt vaikka lennosta on jo aikaa.

      Toinen laukku sisälsi merkkituotteita n. 150 000€ arvosta, joita ystävämme olivat pyytäneet meitä tuomaan Italiasta. Ja toinen laukku sisälsi näiden merkkituotteiden kuitit!

      Lentoyhtiö ei ole mielestämme suhtautunut korvausvaatimukseemme sen ansaitsemlla vakavuudella - pikemminkin päinvastoin! Tämän takia tarvitsisimme ehdottomasti tietoa samankaltaisista tapauksista.

      • Fiumicinolt.lähtenyt

        Nyt rohkenen minäkin paljastaa oman/Fiuminico lentokentän mokan. Naapurimme antoi ostoslistan ja käteisenä 300000 (kolmesataatuhatta) euroa pyytäen ystävällisesti toimittamaan luetteloon merkityt tavarat. Tietysti ostimme kaikki ja kätkimme ne viiteentoista rinkkaan vähentääksemme varastusriskiä. Ja kuinka ollakaan. Helsinkiin ei tullut rinkan rinkkaa. Kaikki levittelivät käsiään ja esittivät syvimmät osanotot ilmoittaen virkakielellä, etteivät voi tehdä mitään. Kun kerroin lähteneeni Fiuminico lentokentältä, heidän naurunsa nousi uusiin svääreihin. Sitten heräsin unestani onnellisena. Tämä tarina on tosi. Olin tosin äskettäin palannut Rooman FIUMICINON lentokentältä. Moniko huomasi tekaistun lentokentän nimen aloituksessa?


    • A.Kentti

      Minullekin tapahtui lähes vastaava, mutta vielä ikävämpi tapaus.
      Matkustin kesäkuussa-2015 Helsinki-Vantaan lentokentältä Roomaan. Sain tehtäväkseni viedä erään asuntokaupan käsirahan, 110 000 euroa myyjälle käteisenä. Laitoin rahat ruumaan menevään matkalaukkuun. Laukku ei koskaan tullut saapuvan matkatavarn hihnalle Roomassa.
      Nyt olen täällä Roomassa, kun en uskalla Suomeen tulla.

      • A.Kentti

        Niin sitä vielä, että nyt elokuussa-2015 alkavat rahat olla vähissä. Eläminen Roomassa ei ole ihan halpaa.
        Voisiko joku lähettää minulle rahaa, toimitustavalla ei ole väliä, "matkalaukkutoimituskin" käy.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      526
      2671
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe