Skodan vesivahingon kosteuden kuivatus rakenteista

puhaltimiaostamaanko

Miten parhaiten saa rakenteet skodasta kuivaksi. Auto vuotaa eri paikoista kuin seula ja pelkään homevaurioita, tarkoituksena olisi kuivattaa kostuneet rakenteet kunnolla, mm. ovipahvit, kotelot, jne.

kiitän asiallisista vastauksista, trollien ei tarvitse vaivautua.

26

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • skodakuivaamo.y-tunnus

      Olemme skodien kosteusvahinkojen kartoittamiseen ja kuivattamiseen erikoistunut v2008 perustettu yritys.

      Skodaa hankittaessa:

      Aivan ensimmäiseksi skodailijan kannattaa laatia tai laadituttaa kosteudenhallintasuunnitelma.
      Kori kuuluisi suojata aina kunnolla sateelta. Korimateriaalit
      eivät anna riittävää suojaa säätä vastaan. Kori
      materiaalit tulisi säilyttää
      riittävästi irti maasta, esimerkiksi trukkilavojen
      päällä.

      Kuivattaminen
      Kuivattamisen tavoitteena on rakennekosteuden mahdo
      llisimman tehokas ja
      hallittu poistaminen. Tämä tapahtuu parhaiten luoma
      lla kuivumiselle mahdolli-
      simman hyvät olosuhteet. Lämpötilalla ja ilman suht
      eellisella kosteudella on
      suurin merkitys kosteuden poistumiselle rakenteista
      . Lämpötilan tulisi olla kuiva-
      tuksen aikana vähintään 20 °C ja ilman suhteellise
      n kosteuden eli RH:n noin
      50 % tai vähemmän. Jos RH on tätä suurempi, kuivumi
      nen hidastuu ja RH:n
      ollessa yli 80 % rakenne alkaa kostua. (Cramo 2012;
      Merikallio 2003, s. 28.)
      "
      Rakenteiden kuivattamisessa on oleellista saada rak
      enteiden sisällä oleva kos-
      teus kulkeutumaan rakenteen pintaan, mistä se siirt
      yy ympäröivään ilmaan ja
      sieltä tarvittaessa edelleen ilmanvaihdon mukana ul
      os".
      (Merikallio 2003)


      www.skodakuivaamo.org
      Myynti, tiedustelut Naahum Hemuli, p. 555-44-39855
      s-posti [email protected]

      • hyvä-tietää

        Kyllä tuo kannattaa huomioida skodaa miettiessä. Trukkilavojen päällä skodan säilyttäminen on hankalaa etenkin talvella, kun niitä ei näy lumen seasta. Samoin talon muut parkki-alueen autoilijat aukovat päätään asiasta.


    • Paalionoikeaosoite

      Helpommalla pääset kun tuuppaat sen romun paaliin !

      • järjetön

        Mikä on OVIPAHVI? Nykyään sellaista ei ole enään missään autossa, miten sellaista kuivaa?. Trolli kysyy viattomana, ymmärtämättä mitä kysyy.


      • Kunnonpakkausmateriaalia
        järjetön kirjoitti:

        Mikä on OVIPAHVI? Nykyään sellaista ei ole enään missään autossa, miten sellaista kuivaa?. Trolli kysyy viattomana, ymmärtämättä mitä kysyy.

        Eikös Skeidojen oviverhoukset mahda olla vähän normaalia paksumpaa aaltopahvia?


    • sahanpurutkomärät

      Olisiko jo mielenterveypuolelle asiaa. Nähdä nyt tuollainen vaiva kirjoittaa sontaa. Täytyy sanoa, että nyt ei ole kaverilla kaikki muumit laaksossa. Olisiko kyseessä joku tojomyyjä, koska jutut on kirjoitettu hieman yli puolenyön. Eikö tule uni silmään?
      Toisaalta, ei minullakaan nukuttaisi, jos olisin tojokauppias.

      • uuhup-ahar

        Olet vaan kateellinen tojokauppiaalle, kun parjaat heitä. Itse menen mielummin tojokauppiaalle kun skottaraisten välitysjonoon. Kirjoita muistiin nyt toisten nukkuma-ajat. Se on tulevaisuudessasi tärkeää luultavasti. Ehkä kuitenkin mietin jaggea.


    • ex-bemaristi

      Vanhassa autossa luukkujen sovitukset pettävät vääntömomenttien vaikutuksesta ja saranoiden kulumisesta johtuen. Tiivisteiden menettäessä kimmoisuutensa vanhan auton kori vuotaa kuin seula. Esimerkkinä yli 10 vuotta vanha BMW 525 Touring, jota piti ajaa sydvesti päässä.

    • UusiSkoda

      Vanhan auton kori on menettänyt vääntöjäykkyytensä. Ajon aikana kori elää, ja rakoja syntyy eri puolelle ruosteista koria riippuen tienpinnasta ja kaarrenopeudesta. Ehdotan, että keskustelun aloittaja vaihtaa jo sen takatuupparinsa uudempaan Skodaan.

    • hometta

      Jätkällä on pääkopassa pahvit kastuneet ja jo homehtuneetkin

    • vaivannu

      Kääppä joutessas vaikka kallonkutistajalla jos löytyisi jonkunlainen pilleri kosteuden ja homeen poistoon,kun sinua on tuo taati jo pitemmän aikoo vaivannu.

    • homeloukussa

      täytyy pyytää Skodakuivaamolta tarjous, octaviamme vm 2011 on jo aivan märkä lattiastaan ja homeessa. kiitos aloittajalle ilmoituksesta. tuleekohan kalliiksi, kun osamaksuerät autosta jauhavat vielä vuoden verran. rahaa ei oikein jää ylimääräistä, öljyynkin menee paljon rahaa.

    • KuluttajaVirasto

      Otat vaan lattiamatot ulos kuivumaan. Pidät ovet avoinna, mutta laita ovet kiinni, kun alkaa satamaan tai lähdet ajamaan. Ikkunat kannattaa myös pitää kiinni, kun sataa. Home lähtee kuivasta pinnasta harjaamalla. Kun ostaa liian kalliin auton, niin saattaa käydä tuolla tavalla. Pankista voit kysyä velkaneuvontaa. Öljyn maailman-markkinahinta on laskussa, joten tilanteesi helpottuu siltä osin.

    • plöplöplälopälä

      Aloittaja kirjoitta, että "trollien ei tarvitse vaivautua". Trolli on kuitenkin itse vaivautunut kirjoittamaan sen aloitusviestin. väittää auton vuotavan eri paikoista kuin seulan, ja sehän on ihan schaissea kaiki tyynni. Mutta mitäpä narsistitrolli ei kirjoittelisi saadakseen huomiota osakseen....

    • Sukellusveneonkuivempi

      Tottahan se on joka sana.Kyllähän jokainen Skeidan omistaja tietää miten jokainen kohta auton sisällä suorstaan litisee ihan kuin olisi juuri järvessä liotettu.

      • LuuseriLoppu

        Menehän turhake iltapesulle ja nukkumaan


      • japseissa_kuivana

        Meillä oli skoda käytössä pari vuotta yrityksen autona ja sateella tuli vesi sisään. Muuta en tiedä. Sen takia vaihdettiin merkkiä.


    • vöpsykkäine

      Skodat ovat 90 prosenttisesti lattiastaan täysin märkiä ja homeessa. Hyvä että on syntynyt yrityksiä jotka ovat erikoistuneet skodien kuivatukseen. Ja töitä riittää, sillä ne kastuvat uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen, uudelleen....................................................

      • seataudiskodaVWsama

        VW autoissa lasit tippuu ihan omintein..niitä sitten tongitaan oven sisältä ja kehutaan VW laatua.


      • märkäkorvaiset-skodat

        Aivan realistinen näkemys. Firman nimikin voisi olla jotakin siihen suuntaan kuten UUDELLEEN KUIVAUS & kumppanit.


    • piksi-nirkka

      Taas huomaa skoda-hönöjen epäilykset ja ennakkoluulot kun skodassa on ilmennyt ongelmaa.
      Aloitus on kuitenkin asiallinen ja todennäköisesti rehellinen vilpitön kirjoitus.
      Minä ehdottaisin puhaltimien hankintaa ja lattiamattojen alle föönit aina yöksi päälle. Föönit voi jättää pysyvästi mattojen alle ja liittää valmiiksi ne pistorasiaan, jossa jokaiselle föönille ja puhaltimelle oma pistokepaikka. Helppoa kun vaan laittaa illalla johdon seinään ja antaa pohaltaa. Sitten tietenkin ikkunoita auki aina yö-ajaksi, että kosteus pääsee haihtumaan. Muuten on ikkunat huurussa. Lattioihin voi porata reikiä ja pistää mehupillejä reijistä läpi, että pysyy tuuletus-vedenpoistokanavat auki. Yhden maton alle voi melko vapaasti porata 10 reikää ja pillit niihin. Tämä tietenkin jokaisen maton kohdalle. Uskon että kosteus mikä päivä-aikaan autoon kerääntyy, poistuu yö-aikaan. Takuuta en uskalla luvata tälle niksille, mutta lisää reikiä, jos ei pelitä. Vanhat sukkahousut voi laittaa pakoputkeen yöksi, ettei sieltä pääse menemään vettä sisälle yö-aikaan, kun putkesta ei tule pakokaasua ulos.

      • hoh.hoijakkaa

        Tämä häirikkö luulee olevansa fiksu ja filmaattinen, mutta kyllä nuo tekstit on sitä typeryysluokkaa, että jos olisin tuon kaalepin isä, niin en varmaankaan kehtaisi tunnustaa sitä omaksi pojakseni.


      • kiitos.neuvoista

        kiitän nimimerkkiä piksi-nirkka neuvoista. meidän octaavia on ihan märkä ja homeinen, nyt lähden kokeilemaan noita neuvoja, skodamyyjä vaan nauraa kun käyn kysymässä, meneekö takuuseen kuivatus. ihmeellistä ilkkumista viralliselta skodakauppiaalta.


      • skodaonhäpeällistä
        hoh.hoijakkaa kirjoitti:

        Tämä häirikkö luulee olevansa fiksu ja filmaattinen, mutta kyllä nuo tekstit on sitä typeryysluokkaa, että jos olisin tuon kaalepin isä, niin en varmaankaan kehtaisi tunnustaa sitä omaksi pojakseni.

        Luultavasti hänen isänsä ei ajakaan skodalla. Tunne olisi tällöin molemminpuolinen. Hän ei tunnustaisi sinua, koska olet skeidailija. Yleensä jos edes suvussa jollakin on skoda, hänestä ei puhuta mielellään. Jos kuitenkin tulee vahingossa puhetta, niin se on naurua skodailijalle. Niin se skoda vie mennessään.


      • SkodaJormaTrulki
        skodaonhäpeällistä kirjoitti:

        Luultavasti hänen isänsä ei ajakaan skodalla. Tunne olisi tällöin molemminpuolinen. Hän ei tunnustaisi sinua, koska olet skeidailija. Yleensä jos edes suvussa jollakin on skoda, hänestä ei puhuta mielellään. Jos kuitenkin tulee vahingossa puhetta, niin se on naurua skodailijalle. Niin se skoda vie mennessään.

        Onko automerkki vienyt järjen? Ei Skoda-palstaa ole pakko seurata, jos myyntitilastot ja runsaslukuinen Skoda-kanta liikenteessä ahdistaa. Aluksi naurattaa, tiedän. Niin se vie nauru mennessään. Minne lie. onko siellä omat avaimet vai pelkästään ulkoiluajat...


    • Makke199

      Ei uskoisi, että Skodan jatkuva menestys aiheuttaa tällaista kateutta vielä vuonna 2015.
      Koittakaahan nyt pojat hommata omakin elämä, nytkin ulkona paistaa aurinko, lähtekää vaikka kävelylle, tekee hyvää mielen sairauksillekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1649
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1599
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1465
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1266
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1138
    Aihe