B6 vitamiinin vaikutus PMS oireisiin

muikkelsson

Onko jollakin kokemusta B6 vitamiinin käytöstä PMS oireisiin? Auttaako/lieventääkö se oireita ollenkaan?

10

6053

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suvimaaret

      Auttaa varmasti ja kuukautiskipuihin myös. Ottaminen täytyy aloittaa 10 päivää ennen menkkojen arvioitua alkamispäivää. Annostus täytyy olla vähän suurempi kuin suositus on ja sitten kun menkat on loppu, ottaminen täytyy lopettaa. B vitamiinin yliannostus oireilee siten että ihoon tulee punaisia, kuumottavia läikkiä. Ei kuitenkaan kasvoihin. Häviävät kyllä äkkiä. Silloin annosta täytyy vähentää seuraavien menkkojen aikana.
      Kalenteriin kannattaa laittaa koska täytyy vitamiinit ottaa ettei pääse unohtumaan.

      • fdshsdfjgfdjkhg

        B-vitamiinit ovat vesiliukoisia, eli ylimäärä katoaa elimistöstä. On siis yksilöllistä, saako vitamiineista oireita suurellakaan annoksella. Itse en saa mitään oireita. Pystyn syömään myös C-vitamiinia kuinka paljon vaan, enkä saa siitä vatsaoireita.


    • Exkärsinyt

      Ei auta psyykkisiin oireisiin. Jos kärsit pahoista PMS-oireista, kannattaa pyytää gynekologilta keltarauhashormonia (Primolut Nor tai Terolut). Sitä otetaan 10-12 pv/kk. Itse kärsin vuosikymmeniä pahasta PMS:stä (masennusta, itkuisuutta, ärtyneisyyttä) joka kuukausi ja kun sain yli 40:nä keltarauhashormonia, elämä muuttui. Voi kunpa olisin saanut jo nuorena, niin elämän laatu olisi ollut paljon parempi. Varoitus: B6-vitamiini suurina annoksina (yli 100mg/pv aiheuttaa hermostollisia oireita ja voi johtaa vakaviin vaurioihin).

      • keltarauhashormonijapms

        PMS:stä osa aiheutuu todennäköisesti estrogeenin matalasta määrästä ennen kuukautisia ja osa taas keltarauhashormonin korkeasta määrästä. Keltarauhashormoni säännöllistää kuukautisrytmiä. Minulla keltarauhashormonitabletit aiheuttavat usein pahojakin PMS-oireita kuurin lopulla muutaman päivän, mutta taas omilla hormoneilla kuukautiset voivat tulla epäsäännöllisesti, jolloin omat PMS-oireet voivat jatkua tyyliin kolme kuukautta putkeen.

        B6-vitamiinin lähteitä ravinnossa ovat munankeltuainen, maitotuotteet, kala, täysjyvävilja ja hiiva, sian- ja siipikarjanliha. Ruoasta ei voi saada b6-vitamiinin yliannostusta. Energiajuomiin lisätään b-vitamiineja suuriakin määriä.

        http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa elintarvikkeista/elintarvikeryhmat/energiajuomat/energiajuomiin lisattavat vitamiinit ja muut aineet/b-vitamiinit


    • siinähänsese
    • beetäsyövä

      B6 on vesiliukoinen vitamiini, mutta ei sitä silti mitään hevosen annoksia saa syödä.

      B-vitamiinit

      B-vitamiinien ryhmään kuuluu 8 varsinaista vitamiinia ja 5 sen kaltaista yhdistettä. Tärkeintä on varmistaa B-vitamiinien saanti laadukkaasta ruuasta tai ravintolisästä.

      B1 eli tiamiinia tarvitaan muun muassa ruoan energiaksi muuntamisessa. Tämän B-vitamiinin puute saattaa aiheuttaa muun muassa väsymystä, ärtyneisyyttä, hermosärkyä tai kävelyhäiriöitä. Pitkäaikainen puute aiheuttaa niin sanottua beriberitautia, joka johtaa sydämen toimintahäiriöön ja lopulta kuolemaan. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 1,4 mg.

      B2 eli riboflaviinia tarvitaan esimerkiksi aineenvaihdunnassa. Erityisen tärkeä tämä on ihon, kynsien ja hiusten terveydelle. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 1,6 mg.

      B3 eli niasiini on tärkeä solujen aineenvaihdunnalle. Tämän B-vitamiinin puutos voi esimerkiksi hidastaa aineenvaihduntaa. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 18 mg.

      B5 eli pantoteenihappo vaikuttaa pääasiassa energia-aineenvaihduntaan ja myös ihoon. Kyseisen B-vitamiinin puutoksen ei ole todettu aiheuttavan suurempia oireita. Kokeissa on esiintynyt lähinnä, käsien ja jalkojen puutumista, väsymystä, pahoinvointia, unihäiriöitä yms. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 6 mg.

      B6 eli pyridoksiini toimii antioksidanttina. Se osallistuu suurimmaksi osaksi esimerkiksi valkuaisaineiden aineenvaihduntaan ja hermovälittäjäaineiden tuotantoon. Tämän B-vitamiinin puutosoireet ovat muun muassa väsymys, erilaiset iho-oireet ja hermosto-oireet kuten ärtyneisyys ja masentuneisuus ja pahoinvointi. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 1,6 mg.

      B7 eli biotiini (tunnetaan myös nimellä H-vitamiini) osallistuu rasvojen ja hiilihydraattien aineenvaihduntaan eli niin sanottuun metaboliaan. Kyseisen B-vitamiinin puutosta ei varsinaisesti ole havaittu kuin kokeellisissa olosuhteissa. Oireisiin liittyi muun muassa ihomuutoksia ja lihaskipuja sekä pahoinvointia. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 100 µg.

      B9 eli foolihappo (tunnetaan myös nimellä M-vitamiini) on välttämätön esimerkiksi punasolujen muodostukselle. Tämän B-vitamiinin puutosoireisiin luetaan esimerkiksi väsymys, huimaus, voimattomuuden tunne sekä ruokahaluttomuus. Lisäksi puutos saattaa aiheuttaa häiriöitä limakalvoilla johtaen suu- ja kielitulehdukseen, ruokatorven tulehdukseen ja ripuliin. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 300 µg.

      B12 eli kobalamiini on erityisen tärkeää veren puna- ja valkosolujen muodostuksessa sekä hermosolujen toiminnassa. Kyseisen B-vitamiinin puutos saattaa aiheuttaa muun muassa anemiaa. B12-vitamiinin puutosoireisiin voi liittyä myös hermoston oireita ja erilaisia limakalvomuutoksia. Virallinen saantisuositus aikuiselle päivässä on 2 µg.


      Osittain orgaaninen B-vitamiinivalmiste, jossa on kaikki B-vitamiinit samassa valmisteessa:
      Rikas Oluthiivatabletti http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivatabletti
      Rikas Oluthiivahiutale http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivahiutale
      Natura Median Comblex B http://www.naturamedia.fi/b-complex


      Mistä löydät B:t parhaiten?

      B1 eli tiamiini: palkokasvit, manteli, pähkinät, siemenet, liha, sisäelimet, oluthiiva

      B2 eli riboflaviini: maitotuotteet, sisäelimet, liha, kananmuna, pavut, manteli, pähkinät, siemenet, oluthiiva

      B3 eli niasiini: liha, maitotuotteet, kananmuna, manteli, pähkinät, siemenet, sienet, palkokasvit, oluthiiva

      B5 eli pantoteenihappo: liha, kala, vihannekset, kasvikset, oluthiiva

      B6 eli pyridoksiini: liha, sisäelimet, kananmuna, maitotuotteet, kala, kasvikset, vihannekset, oluthiiva

      B7 eli biotiini: maksa, liha, kala, kananmuna, soijapavut

      B9 eli foolihappo: kasvikset, vihannekset, hedelmät, marjat (kuumennus tuohaa tämän vitamiinin)

      B12 eli kobalamiini: vain eläinperäiset tuotteet kuten liha, kala ja maitotuotteet

    • Aboriginaali

      Pohjan Akka yrttiuute auttaa naisten vaihdevuosiin.

      Pohjan akka yrttiuute 50 ml

      Auttamaan naisen vaihdevuosi-vaivoissa.
      Pohjan akan sisältämiä yrttejä on käytetty menestyksekkäästi
      - vaihdevuosi-vaivoihin
      - kuumiin aaltoihin
      - ärtyneisyyteen
      - masennukseen
      - yöhikoiluun
      - turvotukseen
      Annostus: Aikuisille 15-20 tippaa 2-5 kertaa päivässä veden kera. Käyttö on hyvä aloittaa jo ensioireiden ilmaannuttua pitkänä kuurina (2-4 kk). Ainesosat: Alcohol (alkoholi)*, Salvia officinalis (salvian verso, uutos)*, Melissa officinalis (sitruunamelissan verso, uutos)*, Achillea millefolium (siankärsämön kukka, uutos)*, Trifolium repens (valkoapilan kukka, uutos)* * luomua Markkinoija: Frantsilan Luomuyrttitila Ky http://www.frantsila.com
      9,90 €
      ( 198,00 €/l )
      Tuotekoodi: 102053
      Koko: 50 ml
      -------------------------------------------------

    • dfhshhgjg

      Liikunta ja ulkoilu auttaa moneen asiaan. Eikä sen tarvitse olla mitään hikipinkoa. Pelkkien kaupungin vihrealueiden vaikutus ihmisten terveyteen on todettu. Jo lyhyt aika viheralueella oleskelua esim. laskee verenpainetta. Eli vaikka tekisi mieli jäädä sängyn pohjalle, käy pienellä kävelyllä. Se antaa enemmän kuin ottaa.

    • okkelsson

      Oletteko kokeilleet imeyttää vitamiinei ja hivenaineita elimistöön lämpösten jalkakylpyjen kautta? Korjautuuko puutokset?

    • Anonyymi

      Auttaa todella paljon. Oon syönyt sanasolin b6 magnesium 2tabl/ vrk ja pahat pms oireet vähentyneet viikosta yhteen päivään. Suosittelen ehdottomasti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      75
      3434
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      563
      3229
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2892
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2082
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1855
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      141
      1477
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1281
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe