Millaisia ratsastusmahdollisuuksia on?

Ponion

Voi siis käydä ratsastuskoulussa vakiotunnilla tai jollain kursseilla. Vuokrata hevosta ja maksaa yksityisopetuksesta. Omalla hevosella. Miten muuten? Minkä tasoinen ratsastajan tulisi olla, jotta voisi vaikka vuokrahevosella käydä yksin maastoilemassa tai kentällä harjottelemassa? Entä mitä tapoja olisi jos ei kiinnosta tavoitteellinen ratsastus? Eli ei siis ole hinkua kilpailemaan.

12

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • z--

      Vuokrahevosen tai oman hevosenkin kanssa voi käydä myös ryhmätunneilla, mikä on vähän edullisempaa. Ylläpitohevonen on kuten oma, paitsi ei virallisesti: maksat kaikki hevosen kulut mutta se säilyy omistajan omistuksesssa. Mutta hevosen ostohintaa ei tarvitse maksaa.

      Yleensä hevonen vuokrataan ihan yksityiseltä. Tällöin omistaja päättää minkä tasoisen ratsastajan ottaa. Toiset ottaa hyvinkin kokemattomia, toiset edellyttävät useiden vuosien kokemusta.

      Maastoiluun ei liity niinkään kouluratsastustaso. Maastossa on ihan sama, tiedätkö mikä on pohkeenväistö tai osaatko tehdä laukanvaihdon. Tärkeämpää että hallitsee hevosen eri tilanteissa ja pysyy kyydissä vaikka hevonen vvähän pomppisi.


      Ratsastuskoulu on yleensä paras paikka aloittaa ja se sopii myös vuosiksi eteenpäin. Jos on rahaa, on yksityistunnit ratsastuskoulussa hyvä valinta joko vakitunnin lisänä tai pelkästään.
      Vuokrahevonen on hyvä valinta ksoka vain, kunhan senkin kanssa muistaa käydä opetuksessa.


      Kannattaa muistaa, että vaikka itseä ei kilpailu tai korkea taso kiinnostaisi, on hyvä ratsastus hevosen etu. Liian moni tyytyy jäämään siihen HeB-tasolle, mikä ei ole vielä kovin kummoinen taso.
      Toki jos ihan vaan maastoilee, ei tasolla ole niin väliä, mutta jos yhtään kentällä treenaa, pitäisi koko ajan pyrkiä kehittämään itseään.

      Ei ole hevoselle mukavaa, että ratsastaja pomppii selässä, antaa ristiriitaisia apuja ja välillä nykäisee ohjasta.
      On myös ratsastajalle miellyttävämpää, jos hevonen liikkuu pienillä avuilla sinne minne haluaa. Yleensähän se on aina ratsastajan vika, jos hevonen on esim. laiska, liian reipas tai vaikka ei käänny kun ratsastaja pyytää.

      • hoitoponi

        Jos hevosessa on vika se ei ole hevosen syytä vaan ihmisen!, paitsi jos on jotain maha haavoja tai jotain sellaista mitä ihminen ei olisi tehnyt edes vahingossakaan... Jos annat hevoselle esim sisäpohjetta niin pienestäkin liikkumisesta lopeta pohkeen antaminen heti. Hevosta saa taputtaa mutta hellästi, jos taputat sitä kovaa niin hevonen voi luulla sitä lyömiseksi!!Koulutuksessa jos hevonen ei yleensä tee jotain asiaa oikein mutta jos se jokin kerta sen tekee oikein sinun pitää palkitsea hevosta heti tai tunnin jälkeen, muuten hevonen ei opi asiaa ainakaan sinä hetkenä. Jos et saa hevosta vaikka raviin niin anna hevoselle peräkkäin ja reilusti pohkeita! "se ei sitten satu hevosta" Hevosta ei saa ikänä rangaista mutta saa varoittaa!! On ilmiselvää että lyöminen sattuu hevosta joten vaikka olisit kuinka raivoissasi et saa lyödä tai rangaista ja huutaa`` Jos haluat kivaa ratsastus tunnillesi tai haluat näyttää tyylikkäältä ratsastajalta, älä ikinä vedä ohjista niin että hevosen suuta sattuisi!! Raippaa voit käyttää normaalisi, mutta jos hevonen ei liiku voit hivenen vähän käyttää kovasti raippaa mutta pohkeita voit ihan reilusti% Kun joskus kun jos ihmettelisit esim miten joku pystyy ratsastamaan ilman suitsia niin sen tehdään "POHKEILLA"!! Sillä onhan sanontanakin että hevonen on pohkeiden välissä.... Tärkein tervehtiminen hevoselle on että antaisit sen nuuhkia kättäsi mutta sen tehdään vain kerran. :D


    • mörrinkäinen

      Hevoset ovat yleensä keskiverto miestä älykkäämpiä, joten niiden kanssa on tavallisesti helpompi tulla toimeen. Miesten kouluttaminen asiallisille käytöstavoille on huomattavasti haastavampaa.

      • manitou

        Nyt olikin kyse ratsastamisesta,eikä rakettitieteestä.
        Nopsaan se rytmi löytyy tyhmemmältäkin,mutta harvoin se kunnolliseksi kouluttaminen onnistuu,niin kannattaa valita hyvätapainen ratsu jo aluksi,että ei tule ikäviä pillastumisia ratsastusretkien ulkopuolellakaan.


      • Mörrinkäinen

        En minä rakettitieteestä puhunutkaan. Mies tai hevonen, tavat ne pitää olla molemmilla, niin ratsastettaessa kuin muussakin elämässä. Hyvätapaisia hevosia vain on paljon helpompi löytää kuin hyvätapaisia miehiä. Jälkimmäisten suhteen olet oikeassa: kunnolliseksi kouluttaminen harvoin onnistuu.


    • sieLUU

      se on raskasta ja kallista

    • Öyestä

      Ihana harrastus!!

      Minä ainakin miehenä diggaan ratsastusta harrastavia naisia. Heille kehittyy harrastuksensa myötä todella ihanan muotoinen täyteläinen lantio :> Tunnen muutaman ratsastusta harrastavan naisen ja yllätyin tästä lantion muodosta ja siitä, kun lopulta hoksasin heidän yhteisen nimittäjänäsä eli tuon ratsastusharrastuksen.

    • huoletonhevoseton

      Ratsastusta harrastavien isänä olen huomannut seuraavaa:
      -Oma hevonen ei kannata ja on huonoin valinta, kengitys, ruokinta, talli ym. kulut mahdottomat, lisäksi riippa ja jalkapuu, on sidottu siihen omaan hevoseen (tai poniin), haittaa harrastamista. Omassa hevosessa tai ponissa on kaikki huolet 24/7, se syö ja sairastaa aina sinun laskuusi, vaikka et sitä käyttäisikään!
      -Eri talleilla voi käydä harrastamassa eri hevosilla ja opettelemassa.
      -Opettajissa on eroja, kannattaa käydä eri talleilla ja ratsastuskouluissa ja verrata.
      -Leireillä voit opetella hyvin ja kehittää taitojasi. Viidakkorumpua kannattaa kuunnella, vältät pelkät rahastuspaikat, joissa et opi mitään.
      -Pelkällä oman hevosen kengityksen hinnalla ratsastaa melkoisesti toisten hevosilla eri talleilla. Lähdettyäsi tallilta kotiin sinulla ei ole huolta hevosesta tai ponista, huolet jää sinne tallille eläinten omistajalle!
      -Myy se poni jollekin ja jos olet kiintunut siihen, niin jätä jonkinlainen optio ratsastaa sillä joskus.

    • Irtotunneilleko

      Voit käydä myös ns. irtotunneilla, jos silloin tällöin ratsastelu ratsastuskoulun tunneilla kiinnostaa.

    • ratsastelijamli

      Ratsastus on hyvä harrastus, ja myös sosiaalinen. Itselleni talliyhteisö oli nuorempana suuri oljenkorsi. Hevosien kanssa touhuamiseen kuuluu paljon muutakin kuin vain ratsastus. Onneksi vielä on olemassa talleja joilla hevosia pääsee myös vain hoitamaan ja muuten puuhailemaan nelijalkaisten kaverusten kanssa.

      Ratsastuskoulutunnit ovat monien budjetille liian kalliita, mutta raha ei estä harrastamasta. Toki on hyvä käydä muutamilla tunneilla, jotta saa perusasiat hallintaan, mutta sen jälkeen voi harrastaa hyvin halvastikin. Jopa täysin ilman rahaa, on monia hevosten omistajia jotka eivät ehdi ratsastaa omalla hevosellaan tarpeeksi ja eivät halua periä liikuttajalta maksua. Sen voi esim. hoitaa tallitöillä. Monet myös vuokraavat omia hevosiaan muiden ratsastettaviksi, hyvinkin halvalla. Valitettavasti tämäkin hintataso riippuu tosi paljon siitä missä asut. Eri alueilla hinnat vaihtelevat paljonkin. On myös mahdollista mennä jollekin " ei niin suositulle" ratsastuskoululle opettelemaan perusasiat, tai jopa ihan yksityiselle. On monia hevosten omistajia jotka myös ihan mielellään auttavat ja opastavat uusia lajin pariin tulijoita, omilla hevosillaan, paljon pienempää korvausta vastaan kuin ratsastuskouluissa.

      Itse aloitin tutun hevosella ratsastamisen, jolla kävin vuoden verran ratsastelemassa. Eihän se paljoakaan osannut, kun ex-ravuri oli, mutta perusasiat kuten tasapainon ja peruspohje ja -ohjasavut opin kyllä. Kunnes lähdin ratsastuskouluun, jossa kävinkin kymmenkunta vuotta, toki hankin tosi pian erilaisia vuokrahevosia, joilla sain ratsastaa tallitöitä vastaan yms. Tällä hetkellä itselläni on kaksi omaa hevosta ja pidän edelleenkin tätä harrastusta todella hyvänä kaikille. Mutta täytyy muistaa se, että varsinkin nuorempana on hyvin tärkeää se talliyhteisö. Ainakin itsestäni oli mukava kun tallilta löytyi kavereita joiden kanssa puuhailla hevosten kanssa milloin mitäkin, ja välillä tallin ulkopuolellakin. Ilman niitä kavereita tuskin oisin niin koukussa tähän harrastukseen :)

      • huoletonhevoseton

        Tässä on hyvä näkökulma, jos haluaa harrastaa ratsastusta,koska tosiaan monet hankkivat (ajattelemattomuuttaan) oman hevosen tai ponin ja sen jälkeen huomataan ne tosiasiat, että sitä pitääkin hoitaa ja sillä pitää olla jatkuvasti liikuntaa. Joten toisen omistuksessa olevaa hevosta pääsee kyllä hoitamaan yllin kyllin ja siinä sivussa vielä ratsastamaankin.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe