Ahnehditko itsellesi tavaraa.

seuraaja

ja rahaa, tai muuta mammonaa. oletko sairastunut tietämättäsi ahneus sairauteen. Itselle ajankohtainen aihe.

38

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirppistori

      En todellakaan, vaan pyrin pois kaikesta ylimääräisestä kamasta.

    • Näin.on.tosi.hyvä

      Lopetin moisen rasittavuuden vähintään 25 - 30 vuotta sitten. Perustarpeellinen riittää niin rahassa kuin tavarassa. Ylimääräiset heitän (hankkiudun) pois ja rahat tuhlaan.

    • ekologiska

      En haali, en oikeastaan koskaan ole tavaroita haalinut. Vaatteiden perään joskus nuoruudessa. Nyt en hanakasti lähde edes vaateostoksille.

    • Milloinkahan olisin ostanut jotain uutta, en muista. Kirpparilta löytää hyviä puuhuonekaluja ja kätösissä on taitoa loihtia niistä uusia. Laituriolohuone on viehättävä ja kaikki itse tehtyjä kesäkalusteita pehmusteineen ja tyynyinee.

      Syksyllä aloitan taas keramiikkakurssilla joten joululahjatkin tulee olemaan omien kätösten tekemiä.

      Panostan matkailuun. Roomaan olen ollut menossa jo monta kertaa, jospa nyt syystalvella saisi aikaiseksi ; )

    • Onko se ahnehtimista jos kuluttaa vain todellisten tarpeidensa mukaan ja jotain jää säästöön?
      Materiaalilla ei sinänsä ole merkitystä. Taloudellinen pelivara antaa valinnan vapautta kohtuuden puitteissa.
      Suurin yksittäinen menoerä on matkustaminen.
      Sohvakalusto meni uusiksi vaimon vaatimuksesta vajaan 30:n vuoden käytön jälkeen vaikka olin paikannut sen tyylikkäästi nahkapuserosta leikkaamallani materiaalilla.
      Kodin tekniikka on toimivaa. Samoin 17-vuotta vanha auto.
      Trendit eivät ole koskaan heilutelleet meitä.

      • Tuostapa muistui iltapäivän tapaaminen kuopuksen kanssa, Auto pitänee kohta puolin vaihtaa. Katselimme autoja hintahaarukassa 3000 - 5000 ja ajokilometreiksi kaavailimme alle 100000 sekä vuosimallia jälkeen 2005. No, mahtaako löytyä meille mieleistä ; ) Uuteen ei ole varaa jos pappa (siis kuopuksen ) ei tuu apuun ; (


    • reppuriika

      En vaihtele tavaroita. Tosin oli hieman haikea luopua oranssi-ruskea-keltasävyisestä matosta, joka on seurannut minua jo vuodesta 1981- alkaen. Se oli niin just sopiva sävyltään asuntoni sisustukseen. Oli yksiöni lattialla Kostamuksessa, sitten omakotitalossa vierashuoneessa ja lopulla nykyisessä asunnossani.
      Matto voisi kertoa monta tarinaa ja moni on sen päällä tallustellut. Alkoi olla jo niin kulu, etten viitsinyt enää alkaa pesemään.
      Jos saan mieleisen esineen, vaatteen tai huonekalun, käytän sen loppuun.
      Olen uskonut elämäni Jumalan varanaan. Kun ei lähiomaisia ole paljoa, niin ei ole pahitteeksi pieni vararahasto vanhuuden päiville. Kun on pieni eläke, niin ei voi ostaa palveluja, jos elää kädestä suuhun.

      • ekologiska

        Asiasta toiseen, mikä olisi sopiva rahasumma eli vararahasto vanhuuden päiville sinkkuihmiselle?


      • ekologiska kirjoitti:

        Asiasta toiseen, mikä olisi sopiva rahasumma eli vararahasto vanhuuden päiville sinkkuihmiselle?

        Taitavat tarpeet vaihdella yksilöittäin paljonkin.
        Samoin kulut, sekä ennakoidut, että yllättävät.
        Eräs tuttavamme, etuajassa eläköitynyt mamma, joka kotipaikkakunnalla ajaa vanhalla mopolla päässään naarmuinen kypärä, harrastaa matkailua.
        Viestittelee F-B:n palstoilla terveisä, milloin Japanista, milloin Uudesta Seelannista, väliin Etelä-Afrikasta aivan ilmeisesti käyttäen runsaasti sekä aikaa, että arvattavasti myös rahaa.
        Tarttee varmaan olla vararahastoa.


    • oikein-vihanen-pelaaja

      Olen sairastunu peliautomaatteihi,
      olen peliriippuvain,
      koko omaisuus katoaa pienestä kolikonkokosesta reijästä jonkun ray:n johtajan taskuun, kuten tavallista,
      yleishyödylisiin tarpesiin niistä rahoista mnee keskimäärin 10 % ja loput ray: johtajien ja hallituksen omaan taskuun,
      näin on ikäkävä kyllä,
      ray saisi kustantaa hoidon ja terapian kaikille peliriippuvaisille,
      irti peliriippuvuudesta,
      olen ne hoitorahat maksanu jo tuhanteen kertaan pelaamalla typeriä peliautomaatteja,
      APUUUUUUWWWAAAAAAAA, kuulkaa edes avunpyynnöt,
      hankikaa apua kaikille peliriippuvaisille.

      • tilinpito-julkaistava-

        RAY pitää tehdä rikolliseksi toiminnaksi,
        jos ei pystytä todistamaan mihin oikeesti kaikki rahat menee,
        r e h e l l i s e s t i
        kaikkien kansalisten nähtäväksi, myös johtajien ja halituksen jäsenten palkkiot .

        ---

        RAY:n tilin pito ON tuotava julkisuuteen kaikkien tutkittavaksi,
        jonkin verran kuulee julkisuudessa että menee esm. vanhusten retkiin, tai johonki muuhun,
        mutta ,
        huomatkaa ne kulut on minimaalisia verrattuna siihen kuinka paljon on peliriippuvaisia,
        ja kuika hirveet summat todelisuudessa menee RAY:n johtajien ja halituksen omaan taskuun, ! ! ! ! ? ? ? ?
        nämä asiat on pantava tarkaan tutkintaan,
        nyt on lopetetaava suomessa ihmisten huijaaminen ja peliriipuvuuteen joutuneitten röyhkeä hyväksikäyttö.


    • jljkl

      En ahnehdi lisää, mutta en myöskään kyllä hankkiudu tavarasta eteen. Aina tuntuu siltä että jotain voisi ehkä vielä kuitenkin joku tarvita, vaikkei ketään vapaaehtoista tule tarjolle.

    • näinkin

      Olen muuttanut usein ja aina samalla annan kirppiksille tavaroitani pois,muutenkaan en kerää hetken mielijohteesta enää mitään. Sinkkuna ei paljon tarvitse vaikka on taas mökkikin vaihdettu ja sinnekkään en tunge joutavaa.Askeettista mutta kaunista,kun ympärilleni katselen.
      Olen ollut tyhjentämässä niin monta kuolinpesää ja kotia että minun jälkeeni ei jää roinaa kaatikselle.

    • Olen läheltä katsonut miten sellainen luopumisen tuska voi koitua harmiksi. Tässä "mun" tapauksessa oli kyse siitä, että toinen ei voinut ottaa vastaan apua. Häntä harmitti että kämppä oli siivottomassa kunnossa, eikä päästänyt ketään sinne. Ja kun tavaraa ja roskaa kertyi liikaa, ne alkoi jo saastuttamaan hänen mieltäkin. Hän masentui ja musertui henkisesti niiden alle, niitä oli yksinkertaisesti niin paljon että ei yksin niille mahtanut enää mitään.
      Tällaista ihmistä on tosi vaikeaa auttaa. Pitää niin varovasti kohdella, ei ole henkisesti paljonkaan liikkumavaraa. Kuin kulkisi munankuorilla koko ajan. Kiitollisuuden velkaa ei saa syntyä, eikä huonoa omatuntoa siitä että ei ole pärjännyt yksin. Tai ollaan heti pihalla ja hamstraaminen vaan jatkuu. Luulen että tällainen ihminen sairastuu omaan pahaan oloon ja valtavaan riittämättömyyden tunne.

    • seuraaja

      Tiedän ihmisen joka vie vaikka tuhkat pesästä, jos siitä vähänkin maksettaisiin. Vaimonsa ollessa laitoshoidossa tai palvelutalossa vei jopa talon käsidesit , isot hoitoaine ja hiusshamppoot, vessapaperit ja jopa vaippapinot itselleen. Sairasta touhua, käy montakertaa päivässä tutkimassa roskakatoksen.

    • de-meter

      En ahnehdi (tavaraa), mutta olen huono heittämään sitä pois ja huono sanomaan vastaan, jos joku tahtoo jotakin antaa.
      Kierrätysharrastukseni on saanut aikaan sen, että minulle jatkuvasti tarjotaan tavaraa, joka "muuten pitäisi heittää pois" ja kun meillä on runsaasti säilytystilaa, ei ole sitäkään puolustusta, ettei meille mahdu.
      Toisaalta, olen täällä kertonutkin, että joskus on käynyt niinkin, että lahjoittaja on tullut katumapäälle ja haluaakin takaisin sen minkä antoi. Siitä olen tietysti huojentunut ja yritän kyllä tarjota tavaraa eteenpäinkin. Kaikille ei vain kelpaa, vaikka esim itsetehdyt tai kaksi-, kolmekymmentä vuotta vanhat kalusteet ovat yleensä lujaa tekoa ja ennen muuta omaleimaisia. Nämä ovat tietysti makuasioita, mutta surettaa kyllä että muotivirtaukset ja vaihtelunhalu ajavat muiden arvojen (ekologisuus, huolellinen työ) ohitse.

      • Nyt ehkä annat anteeksi lentämiseni aiheuttaman hiilijalajälkeni, asun puisien vanhojen huonekalujen keskellä. Ei edes nukkekodissani ole muovikrääsää ; )


      • de-meter
        korppis kirjoitti:

        Nyt ehkä annat anteeksi lentämiseni aiheuttaman hiilijalajälkeni, asun puisien vanhojen huonekalujen keskellä. Ei edes nukkekodissani ole muovikrääsää ; )

        Pistetään harkintaan, korppis..)) Arvostan todella taiteellista silmääsi ja kädentaitojasi. Itse tehdyssä on sielu, sellaista henkeä, minkä parissa viihtyy toisin kuin steriileissä tehdasvalmisteissa.
        P.s. Jos jonnekin vielä tahtoisin matkustaa niin Roomaan. Michel Angelon Pieta-patsas on maailman kaunein taideteos, minulle, joka en tietenkään ole taiteen tuntija enkä kovin iso kuluttajakaan...


      • Korppis1
        de-meter kirjoitti:

        Pistetään harkintaan, korppis..)) Arvostan todella taiteellista silmääsi ja kädentaitojasi. Itse tehdyssä on sielu, sellaista henkeä, minkä parissa viihtyy toisin kuin steriileissä tehdasvalmisteissa.
        P.s. Jos jonnekin vielä tahtoisin matkustaa niin Roomaan. Michel Angelon Pieta-patsas on maailman kaunein taideteos, minulle, joka en tietenkään ole taiteen tuntija enkä kovin iso kuluttajakaan...

        Lupaan sinulle koska saastutan ilmastoa, ottaa valokuvia kyseisen patsaan juurella sikäli kuin matkani vihdoin onnistuu ; ) Lähetän kuvia sinulle ja voinpa tehdä jonkin koomisen pikku veistosjutskan Micel Angelon inspiroimana keramiikasta omaksi ilokseni ; )


      • de-meter
        Korppis1 kirjoitti:

        Lupaan sinulle koska saastutan ilmastoa, ottaa valokuvia kyseisen patsaan juurella sikäli kuin matkani vihdoin onnistuu ; ) Lähetän kuvia sinulle ja voinpa tehdä jonkin koomisen pikku veistosjutskan Micel Angelon inspiroimana keramiikasta omaksi ilokseni ; )

        Pistetään mieleen korppis, että Pietaa kuvia on tulossa ja uusi veistoskin mahdollisesti... Sinä kyllä ihastut Roomaan, oikea runsauden sarvi historian- ja kauneuden palvojalle.


    • Ennenkeräsin

      En ahnehdi, pikkuhiljaa hankkiudun eroon. Vapauttavaa oli joitakin vuosia takaperin oivaltaa se, kuinka vähän tavara merkitsee. Jotenkin sitä jossain vaiheessa elämää oli tullut lähteneeksi mukaan siihen ajatteluun, mitä kaikkea muka pitää olla ja omistaa, mutta onneksi olen sittemmin tullut järkiini.

    • eppu2

      Tavarataivas ei kiinnosta, eikä kiinnosta sekään, mitä naapurilla on tai ei ole.
      Kun muutin edellisen kerran 9 isoa mustaa säkkiä tavaraa vein roskiin.
      Ostelen hyvin vähän mitään, kun en kerta oikeasti tarvitse.
      Suurin piirtein kerran vuodessa syynään onko kertynyt mitään roinaa ja mitä voisin heittää pois.

    • Tässä ei ole sairaudesta kyse,
      ostin tänään karaoke-laitteet, kohta meillä lauletaan kunnolla.
      Olavi Virtaa ja Topi Sorsakoskea, vielä kun Kari Tapion löytäisin ja parin naislaulajaa, niin hyvä juttu.

    • 1eero

      Kateellinen en ole ollu koskaan aina ymmärtänyt rajani. Parhaassa työ ikäisenä totta maar sitä yritti parhaansa elintason vuoksi viiskymppisenä huomasin hiljentää tahtia aloin nauttimaan elämästä tekemään sen verran ilman paineita, nykyään sitä mikä mielyttää ei yhtää enempää.

    • Tavarits

      Kyllä nuorena miehenä olin aika usein "tavaran" perään. Nyt tilanne on vähän,itseasiassa paljonkin rauhoittunut.

    • Tavara vähenee mutta laatu paranee.

      • 1eero

        Parittomia sukkia tänään etin silmälaseja tuntikaupalla olin luovuttanut jo mutta löytyipä oli löytävinnää hyvän piilon, tavaraa pitää olla just sen verran ?


      • 1eero kirjoitti:

        Parittomia sukkia tänään etin silmälaseja tuntikaupalla olin luovuttanut jo mutta löytyipä oli löytävinnää hyvän piilon, tavaraa pitää olla just sen verran ?

        Juups, tavaraa pitää olla vain sen verran mitä päivittäiseen elämiseen tarvitsee. Minä kait jouduin ostamaan tänään itselle kahdet avokassukat kun kengät hiersivät rakot paljaisiin jalkoihin eikä ollut sukkia mukana täälä reissussa.


      • 1eero
        siilimuori kirjoitti:

        Juups, tavaraa pitää olla vain sen verran mitä päivittäiseen elämiseen tarvitsee. Minä kait jouduin ostamaan tänään itselle kahdet avokassukat kun kengät hiersivät rakot paljaisiin jalkoihin eikä ollut sukkia mukana täälä reissussa.

        Kyllä nää kesäpäivät on mukavia saap joute olla päiväkauet maata vaikka selällää katella pilvenlonkeroita ei huolta huomisesta illalla uneen vaivut taas uamusella voi voi oli kiva herätä huoletonna.


      • 1eero kirjoitti:

        Kyllä nää kesäpäivät on mukavia saap joute olla päiväkauet maata vaikka selällää katella pilvenlonkeroita ei huolta huomisesta illalla uneen vaivut taas uamusella voi voi oli kiva herätä huoletonna.

        Joops, kieltämättä vapaat kesäpäivät on mukavia, ja illatkin. Tänään päästään kuulemaan livemusiikia, mies ja kitara. Päässeekö ihminen koskaan siihen tilaan et ei ihan mitään huolia ole? Pienintäkään?


      • siilimuori kirjoitti:

        Joops, kieltämättä vapaat kesäpäivät on mukavia, ja illatkin. Tänään päästään kuulemaan livemusiikia, mies ja kitara. Päässeekö ihminen koskaan siihen tilaan et ei ihan mitään huolia ole? Pienintäkään?

        Ihan helpostikkin voi olla huoleton,ei muuta ku hautaa rakkaasi ,tee tilisi elämän kans selväks, ala elämään loppuelämääs kuolinpaita päällä.
        Heitä joutavat pois elämästä ja mielestä,sillä se on taputeltu.


      • koti-kiusattu kirjoitti:

        Ihan helpostikkin voi olla huoleton,ei muuta ku hautaa rakkaasi ,tee tilisi elämän kans selväks, ala elämään loppuelämääs kuolinpaita päällä.
        Heitä joutavat pois elämästä ja mielestä,sillä se on taputeltu.

        En usko. Minun miestäni se taitaa pitkälti olla luonnekysymyskin. Me jotku vaan olemme syntyneet ikuisiksi huolehtijoiksi.


      • 1eero
        siilimuori kirjoitti:

        Joops, kieltämättä vapaat kesäpäivät on mukavia, ja illatkin. Tänään päästään kuulemaan livemusiikia, mies ja kitara. Päässeekö ihminen koskaan siihen tilaan et ei ihan mitään huolia ole? Pienintäkään?

        On on asioita jotka täytyy hoitaa mut ei saa tehdä niistä taakkaa.
        Parin kolmenviikon päästä siirryn mökki elämään, keväällä tein tiiviisti toista kuukauta raksa hommia loppu syksy mennee sillai ullakko huoneitten teossa mutta en ota paineita teen miltä tuntuu ihan aikani kuluksi, talvi sitten loikoilessa taas uutta kesää ootellessa näin se menny.


      • 1eero kirjoitti:

        On on asioita jotka täytyy hoitaa mut ei saa tehdä niistä taakkaa.
        Parin kolmenviikon päästä siirryn mökki elämään, keväällä tein tiiviisti toista kuukauta raksa hommia loppu syksy mennee sillai ullakko huoneitten teossa mutta en ota paineita teen miltä tuntuu ihan aikani kuluksi, talvi sitten loikoilessa taas uutta kesää ootellessa näin se menny.

        Niii...... ei kai. Jotkut vaan ottaa taakan vaikkei tarttiskaan, pienen pienen harvemmin isomman, lienee luonnekysymyskin. Toiset on syntyneet huolehtijoiks :).
        Mukava puuhastelu ja askartelu kiviossa aiheissahan on vaan plussaa.


    • Pois pois kaik kiiltävä kulla ja hoppia, en mä niit haluu.
      Mutta kun olen ahne työlle,sitä mä huomaan ahnehtivani paljon yli oman tarpeen.
      Nytkin tuskailen terassini kans ku ei millään meinaa sopia sateen joukkoon ,nahkaki on ku pyykkärin käsi.
      Tekis miel huutaa,tule apuun anja.

      • kesivä

        Voi, piakkoin on mentävä tekemään valintaa. Kaikki haluaisin ottaa, kaikki haluaisin säästää, kaikki haluaisin lapsilleni antaa. Surettaa, mutta pakko on luopua monesta, antaa tavaroille/kalustoille uusi koti, toivoa, että niitä arvostetaan vuosikymmenien arvokkuuden ansainneena.


      • kesivä kirjoitti:

        Voi, piakkoin on mentävä tekemään valintaa. Kaikki haluaisin ottaa, kaikki haluaisin säästää, kaikki haluaisin lapsilleni antaa. Surettaa, mutta pakko on luopua monesta, antaa tavaroille/kalustoille uusi koti, toivoa, että niitä arvostetaan vuosikymmenien arvokkuuden ansainneena.

        Kumminkin ne tavarat on kuolleita esineitä,siltikin vaik rakkaitten kädet on niit pidelleet.
        Kun purin likkavainaan huushollia annoin niitä tavaroita halukkaille,kun sitten huomasin et ne kulkeutui kirpputorille niin pikkasen vistotti , sanoinkin heille asiasta.


    • Viatonsivullinen

      Kaiken on jo saavuttanut mikä on mahdollisuuksien rajoissa. Mitään
      ei enää tarvitse haalia. Eroon vaan kaikesta turhasta.
      Ihmisen pitää saada mitä haluaa, muuten ei ole tyytyväinen. Kun on saanut, sitten voi vasta luopua, huomaa ettei se niin tärkeää ollutkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe