Vilikku pitkästä aikaa.

vilkutivilkutiviiissiitä

Jos väärin sitä käyttää, voi aiheuttaa onnettomuuden. Ja jos oikein käyttää selkeyttää liikennettä ja säästää tunteja aikaa.
Yhessä ympyrässä hävitään 4000-10 000 sekunttia jos kukkaan ei sitä käytä. Jos rekka väärin vilkuttaa, ja luulen ettei tarvi väistää ajan alle, jos kettään muuta väistettävää ei ole.
Joten no, eiks oo vittumaista oottaa kääntyvää autoa, joka ei ossoo vilkuttaa ja vittumaisempaa on se, et oisit henkesi menettänyt väärin vilkuttajalle.
Esimerkkejä saa esittää. Esim se, et mistä se ekaa kertaa kaupunkiin tullut turisti tajuaa, et sullon nuolivalo, jostei muualle pääse. Ko on sua eka kertaa vastasa siinä riteyksessä. Eikös se nuolivalossakin vilkun käyttö selkeytä sitä risteystä vastaantulijallekin, joka on toisesta maasta. Tai autokoulun kolmion alla.

12

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lamput_kestää_kyllä

      Toisten toimintaa seuraamalla voi huomata mikä vaikutus milläkin on. Kaistanvaihto vilkun kera on yksiselitteinen, ilman vilkkua ei voi olla varma räplääkö edelläajava kännykkäänsä ja siksi seilaa kaistalla.

      Kun edelläajava laittaa vilkun ajoissa kääntyäkseen risteyksessä voi takana ajava helpommin ymmärtää miksi edelläajavan vauhti hipuu...

      Se mitä omalla kohdallaan voi tehdä on näyttää hyvää esimerkkiä ja miten se vaikuttaa liikennetilanteessa. Harmittavan moni on valinnut että käytännössä näyttää huonoa esimerkkiä jonka viesti on että ei ole kiinnostunut käytöstavoista tai ettei ymmärrä isompia kokonaisuuksia.

      Kaikki ovat käyneet autokoulun, eli perusasiat on kyllä opetettu mutta sen kurssin läpipääseminen ei tietenkään takaa että olisi hyvä siinä asiassa, tai että kertaisi tai ottaisi selvää epäselväksi jääneistä osioista. Kaikki eivät suinkaan pohdi miksi on ohjeistettu toimimaan tietyllä tavalla ja mikä sen hyöty on sekä mitä haittaa voi aiheutua sooloilusta. Omakohtainen pohdinta ei aina riitä, mutta onneksi tietoa jolla voi tarkistaa oikean lopputuloksen on tarjolla runsaasti.

    • se-siitä-joo

      """""Yhessä ympyrässä hävitään 4000-10 000 sekunttia jos kukkaan ei sitä käytä.""""

      Ympyrässä ei tarvita vilkkuja, jos auto on riittävän etäällä, sitten mennään ympyrään, ei jäädä kyttäämään että vilkuttaako vai ei. Vilkun kyttääjät hidastaa liikennettä kaikkialla, "En mene ennenkuin näen vilkun"

      • vajakit.lataamoon

        Sinäkö sen määrittelet, mikä on riittävän pitkällä? "Vilkun kyttääjä" saattaa olla juuri kortin saanut tai vanhus, joka ei uskalla mennä, ennen kuin näkee vilkun. TÄYSIJÄRKINEN ihminen osaa vilkkua käyttää, VAJAKEILLE se sen sijaan on mahdottoman hankalaa, se viiksi kun liikkuu jopa kahteen suuntaan.


      • NoOnpasRasittavaa

        Miksi vilkun käyttöä liikenneympyrässä ylipäätään pitää miettiä tarvitaanko sitä? Miksei sitä voi käyttää jokatapauksessa? Koska siitä ei ole mitään haittaa kenellekään niin miksi sen käyttö ei ole automaattista? Onko se pieni sormenliike liian suuri ja rasittava että sen käyttöä pitää jopa miettiä? Jos sormen vieminen vilkkuviikselle ja viiksen liikuttaminen on niin rasittavaa että sitäkin pitää miettiä niin jo on fyysinen kunto hälyyttävän huono.


      • vajakit.lataamoon kirjoitti:

        Sinäkö sen määrittelet, mikä on riittävän pitkällä? "Vilkun kyttääjä" saattaa olla juuri kortin saanut tai vanhus, joka ei uskalla mennä, ennen kuin näkee vilkun. TÄYSIJÄRKINEN ihminen osaa vilkkua käyttää, VAJAKEILLE se sen sijaan on mahdottoman hankalaa, se viiksi kun liikkuu jopa kahteen suuntaan.

        ai senkö takia sinä et käytä :D


      • vajakkien.vajakkki
        vajakit.lataamoon kirjoitti:

        Sinäkö sen määrittelet, mikä on riittävän pitkällä? "Vilkun kyttääjä" saattaa olla juuri kortin saanut tai vanhus, joka ei uskalla mennä, ennen kuin näkee vilkun. TÄYSIJÄRKINEN ihminen osaa vilkkua käyttää, VAJAKEILLE se sen sijaan on mahdottoman hankalaa, se viiksi kun liikkuu jopa kahteen suuntaan.

        Milloin olet "vajakit.lataamoon" ajanut autolla, vai oletko koskaan? Kun sinun viiksesi liikkuu vain kahteen suuntaan!


      • Aloittaja22

        Riippuu ympyrän koosta. Häviän jopa 3 sekunttia, kun koti ympyrässäni sisään tuoleva ja heti ekasta ulos tuleva ei käytä vilkkua. Jarrutan turhaan tässä hyvän näkyvyyden antavassa ympyrässä. Ja en ole ainoa. Samalta tieltä tulee 4-8 autoa perässäni. Yksi vilkuton hävittää 6 sekunttia,koska takanani tuleva häviää myös aikaa tässä ympyråssä jossa näkyvyys on todella hyvä.
        Vain todella tyhmät ihmiset eivät käytä vilkkua ympyrässä. Siitä syystä, etteivät he ymmärrä ihmisten reagtioajasta ja näkyvyydestä yhtään mitään. Jos vilkun näkee aiemmin voi reagoida aiemmin. Joten jarrua ei tarvitse painaa vaan voi liittyä ympyrään tyhjälle paikalle sekuntteja säästäen.
        Minusta on on ollut mukava huomata, että aloitukseni on ollut näin näkyvällä paikalla,vähillä vastauksilla suomi24. Ehkäpä sinä juuri et oppinut mitään, kuten et koskaan aiemmin. Eteenpäin menemällä ja asioita ajattelemalla voit kehittyä sinäkin kuskiksi. Jonka vilkuttomuus ei hidasta liikennettä vaan tekee sen ainoan asian joka on vilkun tehtävä.NOPEUTTAA JA JOUSTAVUUTTAA LIIKENNETTÄ.


    • diipadaii

      Taajama-ajoa muutama kilometri, sisältäen kehätietä, kiertoliittymää ym.
      Edellä ajava väläyttelee jarruvaloja lähes sata kertaa. Vilkkuvalo sensijaan ei juurikaan välähdä. Vaikka pitäisi olla päinvastoin Vilkun käyttö pitäisi olla yhtä automaattista kuin jarrun painaminen, ei sitä tarvi miettiä missä kohtaa vilkku pistetään päälle.

    • Perussuomalainen.kuski

      En käytä vilkkua koska en hyödy siitä. Ja vittuako se muille kuuluu että minne olen ajamassa.

    • tosikuski

      Alvariisa mullauttelen vilikkua.

    • ulilllulillululullill

      vilautin jo eilen

    • raikkonen

      eip'ä ole vormuloissakaan vilikkuja eikä tartte.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe